Ξεκινά και επίσημα η διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης
26/11/2014 12:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ξεκινά και επίσημα η διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης

Στα χέρια του θα έχει, πιθανότατα το Σαββατοκύριακο, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τις τελικές προτάσεις της ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης την επόμενη εβδομάδα, δηλ. στις αρχές του Δεκεμβρίου, θα οριστεί η κοινοβουλευτική επιτροπή και θα ξεκινήσει και επίσημα η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης.

Ο επικεφαλής της επιτροπής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος και τα υπόλοιπα μέλη, όπως οι Ευριπίδης Στυλιανίδης, Κώστας Τζαβάρας, κ.α. έχουν επεξεργαστεί το αναθεωρημένο πλαίσιο των προτάσεων της ΝΔ και οδηγός τους ήταν οι βασικοί άξονες που είχαν τεθεί από την προηγούμενη «γαλάζια» επιτροπή επί Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση της ΝΔ θα περιλαμβάνει την ενίσχυση του ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας και την αλλαγή του τρόπου εκλογής του, την μείωση του αριθμού των βουλευτών, την ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου, την λειτουργία μη κρατικών ΑΕΙ, κ.α.

Η ΝΔ επαναφέρει θέμα βασικού μετόχου που αφορούν στο ασυμβίβαστο μεταξύ ιδιοκτήτη, εταίρου ή βασικού μετόχου ΜΜΕ και ιδιοκτήτη, εταίρου ή βασικού μετόχου επιχείρησης που αναλαμβάνει δημόσια έργα ή δημόσιες προμήθειες

ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ 26/11/2014 19:30:57

    Τόσα χρόνια τι μας εμπόδιζε; Τώρα, "δυστυχώς", δεν μας παίρνει ο χρόνος, αλλά έχουμε και να καλύψουμε το success story... Ούτε η Λίστα Λαγκάρντ δεν μας σώζει πια...

  2. δημης avatar
    δημης 27/11/2014 01:15:19

    ΠΑΑΑΛΙ ΚΑΛΑ ... -Στηρίξαμε ,και εφαρμόσαμε πιστά και καθολικά το ΥΠΑΡΧΟΝ ..... -Το νέο θα το εφαρμόσουν ..εξωγήινοι...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.