05/01/2009 16:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ξεκίνησε η ρωσική άσκηση στο Αιγαίο

Με επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης από δύο ελικόπτερα που απονηώθηκαν από το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνετσώφ άρχισε η πρώτη φάση των ρωσικών ασκήσεων νοτίως των νησιών Καρπάθου - Ρόδου - Καστελόριζου, ενώ για αεροπορική εκπαιδευτική δραστηριότητα έχει δεσμευθεί και περιοχή νοτίως της Κρήτης. Το αεροπλανοφόρο και τα τρία πλοία που το συνοδεύουν μπήκαν στην περιοχή που καλύπτει το FIR Αθηνών αργά το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά, πιθανόν λόγω καιρού, δεν απονηώθηκαν ούτε μαχητικά Σουχόι-33 ούτε ελικόπτερα Καμόφ που βρίσκονται στο «Κουζνετσώφ».

Η κίνηση της Μόσχας να ζητήσει από την ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας την άδεια για πραγματοποίηση πτήσεων του FIR Αθηνών για αρκετές ημέρες, κατά το διάστημα 3 - 11 Ιανουαρίου εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική της ηγεσίας της Ρωσίας για παγκόσμια παρουσία, έχει ωστόσο την ιδιαίτερη σημασία για το χρόνο και την περιοχή που εκδηλώνεται: Πρώτον, οι ασκήσεις διεξάγονται «μια ανάσα» από τη φλεγόμενη Μ. Ανατολή και δεύτερον, αναγνωρίζει τα δικαιώματα και τις ευθύνες της Ελλάδας στις συγκεκριμένες περιοχές, που αμφισβητεί η Άγκυρα, με κλιμάκωση ενεργειών την τελευταία περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 05/01/2009 17:29:55

  Πω πω!!
  Φαντάζομαι τη Ντόρα. Κάτι τέτοιο θα ισοδυναμεί με βιασμό.
  Λέω τώρα!

 2. Γιώργος avatar
  Γιώργος 05/01/2009 17:38:43

  Χά, χά, πολύ καλό. Λές ν'αρχίσει απεργία πείνας?

 3. provato avatar
  provato 05/01/2009 17:56:42

  Αυτό το είδατε;

  Russian warships dock at Turkish naval base
  14:53 | 05/ 01/ 2009  MOSCOW, January 5 (RIA Novosti) - A naval task force from Russia's Northern Fleet began on Monday an informal visit to Turkey, a Navy spokesman said.

  "Today, on January 5, a group of Northern Fleet warships led by the Admiral Kuznetsov aircraft carrier and the Admiral Levchenko destroyer arrived at the Akzas naval base for an informal visit," Capt. 1st Rank Igor Dygalo said.

  The Levchenko will dock at the base while the Kuznetsov remains at sea. The visit will last until Thursday, after which the carrier group will carry out joint exercises with the Turkish Navy before returning to its duties in the Mediterranean Sea, Dygalo said.

  The Russian Navy spokesman also said that the large ASW ship Admiral Chabanenko was in the Atlantic on its way back to the Northern Fleet base after a Latin American tour that included visits to Cuba and Venezuela.

  He added that the Northern Fleet's Pyotr Veliky nuclear-powered missile cruiser was in the southeastern Atlantic and would dock in Cape Town on Friday for an historic visit by the Russian Navy to South Africa.

  Russia announced last year that its Navy had resumed, and would continue to build up, a constant presence throughout the world.

 4. Σπύρος avatar
  Σπύρος 05/01/2009 19:08:01

  Η Ντόρα θα αλυσοδεθεί έξω απο την Πρεσβεία τής Πράγας....

 5. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 05/01/2009 19:11:35

  1 ενας ασχετος

  Για εμβαθυνε σε παρακαλω!

  Ο βιασμος της Ντορας ως τι εκλαμβανεται απο την ιδια? Θετικο η αρνητικο?

 6. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 05/01/2009 19:14:48

  @6 Ο Χαζος του χωριου
  Αρνητικό.

 7. somis avatar
  somis 05/01/2009 20:50:23

  Μπράβο, φάκτορα, αντανακλαστικά ισχυρά !
  Λίγη προσοχή. Επισημαίνω :
  Οι περιοχές που δεσμεύτηκαν για το ρωσικό στόλο, μετά από άδεια των ελληνικών αρχών, είναι οι ίδιες που πριν από ένα μήνα επιχειρήθηκαν "έρευνες" σ'αυτές από την Τουρκία με ένα νορβηγικό πλοίο. Η Σούδα είναι από την άλλη μεριά της Κρήτης.
  Το "Κουζνέτσωφ" διαθέτει ότι πιο σύγχρονο έχει το ρωσικό ναυτικό (και ηλεκτρονικά αντίμετρα).
  Ο Παπούλιας (με βηματοδότη) πάει τα Θεοφάνεια στο Αγαθονήσι και ο ΚΚ στα Κήθυρα.
  Πριν τις γιορτές, τα τουρκικά αεροπλάνα παραλίγο να κάνουν βολές στο πεδίο βολής της Ανδρου !
  Τελευταία, αμφισβητούν τις πτήσεις των ελληνικών ελικοπτέρων.
  ... Στο ελληνικό πεντάγωνο υπάρχει κινητικότητα, όπως πληροφορήθηκα.

  Α, ρε Λιακόπουλε, τώρα δικαιώνεσαι!

 8. fantomas avatar
  fantomas 05/01/2009 21:03:37

  somis Says:
  January 5th, 2009 at 8:50 pm

  Δεν ξέρω για τον Λιακόπουλο..... αλλά ο Κ.Κ. θα πρέπει να χαίρετε με την έμπρακτη αναγνώριση από την Ρωσία της Ελληνικής κυριαρχίας στον συγκεκριμένο θαλάσσιο και εναέριο χώρο!

 9. Καλαζνικωφ-vs-Κουζνετσώφ avatar
  Καλαζνικωφ-vs-Κουζνετσώφ 05/01/2009 21:40:07

  «Πάγωσαν» τα χαμόγελα
  Δευτέρα, 05.01.09
  «Πάγωσαν» τα χαμόγελα Χαμόγελα από την κάθοδο των Ρώσων
  Στην τουρκική ναυτική βάση του Ακσάζ έχει ελλιμενιστεί από το πρωί της Δευτέρας το ρωσικό αεροπλανοφόρο «Κουζνέτσοφ».
  Η επιλογή των Ρώσων να «δέσουν» σε τουρκικό λιμάνι έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια κύκλων στο ελληνικό Πεντάγωνο, αφού η παρουσία των Ρώσων στο νοτιοανατολικό Αιγαίο είχε ερμηνευθεί ως στήριξη των ελληνικών θέσεων.
  Το αεροπλανοφόρο θα ξαναβγεί για συνέχιση των ασκήσεων, για να πλεύσει στη συνέχεια στη Συρία.
  Μετά την ολοκλήρωση των ασκήσεων, τα βοηθητικά του σκάφη θα καταπλεύσουν στο λιμάνι του Πειραιά.
  http://www.e-tipos.com/newsitem?id=68665

  Τελικά είμαστε μόνο για τα "θελήματα".

 10. provato avatar
  provato 05/01/2009 22:19:43

  Για μια πλήρη εικόνα δείτε και εδώ:
  http://strategy-geopolitics.blogspot.com/2009/01/blog-post_4365.html

  ΥΓ1:ούτως ή άλλως η δέσμευση ΄΄συγκεκριμένων περιοχών΄΄στο ελληνικό FYR απο τους Ρώσους για την άσκηση είναι σημαντικό νέο στοιχείο στην γεωπολιτική της περιοχής.Χώρια τα ΄΄ψιλά γράμματα΄΄ της άσκησης.Η Ρωσωτουρκική θα αφορά σύμφωνα με το παραπάνω blog απλώς SAR(έρευνα διάσωση) και σε καμία περίπτωση δεν εξισώνεται με την αντίστοιχη στην Ελλάδα ,αλλά σίγουρα το όλο σκηνικό πρέπει να αποτελέσει υλικό για βαθύτερες σκέψεις και όχι κούφιους πανηγυρισμούς ή ηττοπάθεια.

  ΥΓ2:Ο Ρωσικός στόλος δεν χρησιμοποιεί για πρώτη φορά το λιμάνι του Ακσάζ.Πχ Το μακρύ ταξίδι για τη Βενεζουέλα όπου και έκαναν κοινά γυμνάσια πρόσφατα, το ξεκίνησε μια ναυτική μοίρα με επικεφαλής το Pyotr Veliky (πρίγκιπας Πέτρος) που ελλιμενιζόταν στο λιμάνι του Ακσάζ.

 11. MIG-21 avatar
  MIG-21 05/01/2009 23:12:44

  Καλαζνικωφ-vs-Κουζνετσώφ

  “θελήματα” ή οχι η έμπρακτη αναγνώριση από την Ρωσία της Ελληνικής κυριαρχίας στον συγκεκριμένο θαλάσσιο και εναέριο χώρο ειναι γεγονος!!

  Μην ξεχνιομαστε Συντροφε!

 12. Suhoi avatar
  Suhoi 05/01/2009 23:14:28

  1789, Ορλωφικά, για να μην ξεχνιόμαστε.

  Υπερδύναμη ήταν, μεγάλη δύναμη είναι, κοιτάζει τα συμφέροντά της και κάνει συμμαχίες με όσους βολεύουν.

  Κύκλοι στρατηγών στην Αγκυρα έχουν πολύ καλές σχέσεις με τη Μόσχα, το ίδιο και ο Ερντογάν.

  Μην ξεχνούμε. Το καλοκαίρι με τον Καύκασο, η Τουρκία, ο πιο στενός σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή, έκανε σχεδόν την πάπια. Κάτι που ευχαρίστηκε ιδιαιτέρως τη Μόσχα.

 13. Suhoi avatar
  Suhoi 05/01/2009 23:16:43

  MIG-21 σωστά αυτά που γράφεις, αλλα κράτα στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου και τα υπόλοιπα. Ας σταματήσουμε να είμαστε ξενόδουλοι, ας ακολουθήσουμε ανεξάρτηση εξωτερική πολιτική με συνέχεια και συνέπεια, και θα κερδίσουμε και περισσότερους συμμάχους και ισχυρότερη θέση στην περιοχή μας και διεθνώς.

 14. Ioannis avatar
  Ioannis 06/01/2009 19:44:55

  Για να μην ξεχνιούνται μερικοί, επιβεβαιώνεται η προφητεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού για το χιλιάρμενο στην 'Ασπρη Θάλασσα και το ποθούμενο!!!!!.
  Ξυπνάτε ρε 'Ελληνες!!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.