08/01/2009 04:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες της επόμενης ημέρας


___________________________________________________________________________________________
Ο χθεσινός ανασχηματισμός ολοκλήρωσε την διαλογή για τα κεντρικά πρόσωπα της Νέας Δημοκρατίας που θα καθορίσουν και την επόμενη ημέρα.

Σημαντικότατη εξέλιξη, από μόνη της ισοδυναμεί με ένα ανασχηματισμό, η αποπομπή του Γ. Αλογοσκούφη. Ο κύριος αυτός (απλός στρατιώτης πλέον) αποτέλεσε μεγαλύτερο πρόβλημα για την Νέα Δημοκρατία από τον κ. Ρουσόπουλο. Δεν αναφέρομαι στο «αριστερό» παρελθόν τους (ψεύτικο φυσικά) ούτε και στην ατομική  τους ευμάρεια (αληθινή και μέγιστη). Αναφέρομαι στην εξωθεσμική τους λειτουργία, ο ένας ως «αντ΄ αυτού Πρωθυπουργός» και ο άλλος ως «επερχόμενος Πρωθυπουργός». Και ο μεν «αντ' αυτού» σε τελική κατάληξη έκανε την δουλειά του. Εξώνησε το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ και δημιούργησε μία απίστευτη εικονική πραγματικότητα για την Νέα Δημοκρατία, αλλά σε τελική κατάληξη αυτό ήθελαν, αυτό έκανε - και μεταξύ μας, με κανονικές τιμές αγοράς.

Ο «επερχόμενος» όμως διέλυσε τα πάντα. Έστησε ένα απίθανο μαγαζί εκμαυλισμού και διασπάθισης του δημόσιου πλούτου, τον οποίο παρέδωσε στα χέρια εκλεκτών μεγαλοκαρχαριών της αγοράς, σε τόσο μεγάλη έκταση που όμοιά της δεν γνώρισε η Ελλάδα από την απελευθέρωση. Και ταυτόχρονα δεν έκανε και την δουλειά που του ανέθεσαν και για την οποία έπαιρνε και μισθό. Βαριά η κουβέντα, αλλά αυτός ο κύριος επτώχευσε την Ελλάδα.
Δηλαδή δουλεύω για τον εαυτό μου και για τους δικούς μου και γράφω στα παλαιότερα των υποδημάτων μου και το κόμμα και τους ηλίθιους που το ψηφίζουν. Οι Τραπεζίτες μου χρειάζονται και όχι τα κορόιδα, άρα σ΄ αυτούς τα ακουμπάω κανονικά και αυτοί θα με κάνουν πρωθυπουργό.

Και οι δύο κύριοι θα μείνουν πλέον οριστικά στα σπίτια τους.

Στραπατσαρίστηκε κανονικά επίσης και ο υποψήφιος αρχηγός εκ Κομοτηνής που είχε το θράσος να πάει στα μπουζούκια με νεκρό ένα μαθητή όταν «δεν το ήξερε» και στο γήπεδο όταν το ήξερε. Αυτός δεν πήγε σπίτι του, γιατί τουλάχιστον λειτουργεί ορθόδοξα κομματικά, εκφράζει δημοσίως τις αρχηγικές βλέψεις του και με το μυαλό του θα τα καταφέρει.

Στο σπίτι τους πήγαν και όλοι οι υπόλοιποι Βατοπεδινοί δια προφανείς λόγους.

Ταυτόχρονα εισέρχεται στην κεντρική πολιτική σκηνή και ο Αντώνης Σαμαράς, αναμφισβήτητος πόλος συσπείρωσης της Καραμανλικής τάσης, ο οποίος φυσικά στον επόμενο ανασχηματισμό θα αναλάβει και το ανάλογο υπουργείο, μέχρι ο προσωρινός Παπαθανασίου επιβλέψει την ομαλή έξοδο των παρακρατικών από την πόρτα και όχι από τα παράθυρα όπως θα γινόταν αν αναλάμβανε το υπουργείο κάποιος άλλος, ας πούμε για παράδειγμα η Μπακογιάννη.

Οι υπόλοιποι μεγάλοι παίκτες παραμένουν στην θέση τους λόγω συνέπειας στους κανόνες του παιχνιδιού.

Κάπου εδώ τελειώνει και η ουσία του ανασχηματισμού.

Όλως συμπτωματικώς την ίδια ημέρα ορισμένοι υπουργοί άλλαξαν θέσεις εργασίας, κάποιοι άλλοι βρήκαν δουλειά υπουργού για πρώτη τους φορά, για μερικούς έληξε η σύμβαση εργασίας και για αρκετούς, όπως είπαν και τα δελτία χθες,  έγινε της κακομοίρας στα πολιτικά τους γραφεία επειδή δεν χάσανε την δουλειά τους.

Άντε, καλή χρονιά και όχι άλλη βία. 

Ο Γάιδαρος (χαμογελών)         

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΟΜΟΣ avatar
  ΚΟΜΟΣ 08/01/2009 08:24:08

  Στους μεγάλους συμπεριλαμβάνεται και ο Αρης;HMARTON

 2. silegav avatar
  silegav 08/01/2009 09:14:24

  Εξώνησε ??!!!

  Είχα την εντύπωση πως η νεοελληνική χρήση του αρχαϊκού εξωνούμαι=εξαγοράζΩ τελείωνε στον μειωτικό χαρακτηρισμό εξωνημένος, αλλά όπως φαίνεται τα μαρτύρια της γλώσσας δεν έχουν τελειωμό...

 3. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 08/01/2009 09:24:24

  Ρε παιδιά πώς είστε τόσο σίγουροι ότι "ο Παπαθανασίου θα δείξει την πόρτα στους παρακρατικούς" και μάλιστα "ομαλά"; Και ότι η Ντόρα θα τους έδειχνε το παράθυρο; Μακάρι δηλαδή να γίνει αυτό, αλλά από αντλείται αυτή η βεβαιότητα;

  Υπάρχουν πιο συγκεκριμένα θέματα στα οποία ο Αλογοσκούφης να μπορούμε να πούμε ότι έκανε αυτό που τον καταγγέλει το ποστ; Κι εμένα η αίσθησή μου ίδια είναι, αλλά καλά είναι να ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε. Για να μην μας λέει κανένας ότι μιλάμε με λόγια του αέρα.

 4. Evros avatar
  Evros 08/01/2009 09:28:24

  Επιτέλους οι μαθητές θα αποκτήσουν την σωστή εμφάνιση. Καθε σχολείο και club. Οι παρελάσεις θα έχουν νόημα. Ζητω ο Αρης.

 5. tony avatar
  tony 08/01/2009 09:45:58

  Βαριά η κουβέντα, αλλά αυτός ο κύριος επτώχευσε την Ελλάδα......
  Ε όχι δεν είχε και τόση δύναμη.Απλά υπηρέτησε τά αφεντικά του όπως ακριβώς τον διέταξαν.Τά αίτια της πτώχευσης είναι βαθύτερα και μεγαλύτερα.

 6. Helmut avatar
  Helmut 08/01/2009 10:03:58

  Ο Αλογοσκούφης κάθισε στην καρέκλα των Παπαντωνίου και Χριστοδουλάκη.

  Με αυτούς πρέπει να συγκριθεί και όχι με κάποιο ιδανικό-ονειρεμένο Υπουργό Εθνικής Οικονομίας - μείγμα Keynes με Galbraith με ολίγη από Ούγκο Τσάβες.

  Και συγκρινόμενος με τους προκάτοχους του, ο Αλογοσκούφης δεν τα πήγε πολύ χειρότερα...

  Επίσης, ο Αλογοσκούφης έφυγε στην ιδανική γι'αυτόν στιγμή γιατί τώρα έρχονται οι βαριές φουρτούνες για την Ελληνική οικονομία και εκείνος δεν θα τις χρεωθεί.

  Χθες η Γερμανία απέτυχε να καλύψει τις δανειακές της ανάγκες, αφού "σήκωσε" μόνο 5.2 δις € αντί για 6 δις € που ήθελε και μάλιστα υποχρεώθηκε να προσφέρει 3.75% επιτόκιο για το 10ετές ομόλογο της...

  Ασφαλώς καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα!

 7. kokkinos avatar
  kokkinos 08/01/2009 10:04:40

  Γάιδαρε, είναι προφανές ότι δεν ξέρεις τίποτε από οικονομικά.
  Ένα πράγμα έχω να πώ σε όλους.
  Θα τον αναπολείτε τον Αλογοσκούφη τα επόμενα χρόνια, με οποιαδήποτε κυβέρνηση, αυτόνομη ή συνεργασίας.
  Δεν λέω περισσότερα γιατί είναι αδύνατο να εξηγήσεις σε ένα εκ γενετής τυφλό πως είναι η όραση.
  (για να μην παρεξηγηθώ, δεν τον ξέρω, δεν με ξέρει και έτσι και αλλιώς φεύγω από την Ελλάδα σε ενάμισυ χρόνο - για πάντα πιά).
  Εσείς οι ιθαγενείς Έλληνες, σε είκοσι χρόνια πάλι τις ίδιες σαχλαμαρίτσες θα ανακυκλώνετε (ντεμέκ με προδώσανε οι άτιμοι πολιτικοί).
  Δεν αξίζετε και καλύτερους.

 8. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 08/01/2009 10:19:22

  Ανεξαρτητα απο το ποσο αχρηστος η διεφθαρμενος ηταν ο Αλογομουρης, αν νομιζετε, οτι θα μπει καποιος αλλος, καποιου αλλου,μαγικου κομματος, και εν μια νυκτι, θα αρχισει να μοιραζει χρημα, κοιμαστε με τα τσαρουχια.
  Το μαγαζι, βαραει διαλυση,και κανεις δεν κανει τιποτα για να το κρατησει στη ζωη,λογω μικροκομματικων σκοπιμοτητων.
  Το κακο ειναι, οτι ολοι, κοροιδευουν τον κοσμο, οτι λεφτα υπαρχουν, αλλα καποιος κακος, δε θελει να τα δωσει.
  Τον Τσοβολα λοιπον.Τον Τσοβολα.

 9. Evros avatar
  Evros 08/01/2009 10:43:02

  Ανώνυμε
  Προτείνω για επικεφαλή του coup d'etat τον Λιάπη που γνωρίζει γαλλικά και έχει στύλ.

 10. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 08/01/2009 10:43:43

  Μπράβο ρε κόκκινε, θα κάνεις τον καλύτερο για τον εαυτό σου. Να φύγεις. Αν δεν νιώθεις το ίδιο με εμάς τους μίζερους να πας στο καλό σου. Ούτε και εμείς θέλουμε τους φυγόμαχους.

  Κι εμάς δεν μας αρέσει το κράτος μας, αλλά καθόμαστε και αγωνιζόμαστε ο καθένας από το μετερίζι του μήπως γίνει κάτι καλύτερο στο μικρόκοσμο της ευθύνης μας. Δεν το βάζουμε στα πόδια. Και να μου το θυμηθείς. Κι εκεί που θα πας θα αναπολείς το ελληνικό φιλότιμο.

 11. Xase avatar
  Xase 08/01/2009 11:18:26

  Πως αλαζουν οι καιροι.
  Θυμαμαι σε πιο παλιες αναρτησεις, επι εποχης Ζαχοπουλου π.χ. που μερικοι εγραφαν εδω ποσο μεγαλο μεσον εχει ο Αλογοσκουφης και πως μπορει να διωχνει ανθρωπους της προσωπικης επιλογης του Κ.Κ. Οπως τον Κλαδα (αλλα και αλλους). Που ειναι οι "ανωθεν" ρε παιδια;; Τον φαγανε ζωντανο;; Και τι θα γινει με τα σκανδαλα που απεκρυψε ο Αλογοσκουφης οπως τα πλαστα τιμολογια του Κουρη;; Με τα λεφτα του Θεμου τι εγινε;;. Ταφαγε η μαρμαγκα κιαυτα;. Δηλαδη ο Παπαθανασιου θα αναθεωρησει τις παλιες υποθεσεις που εχουν μυρωδια σκανδαλου;
  Τιποτα δεν θα γινει. Απλα θα συνεχισει το εργο του αφου και αυτος υφυπουργος ηταν και αμα δουμε και τον Αλογοσκουφη στην Ευρωπη θα λεμε αλλα παλι.

  @κοκκινε
  Οχι και θα αναπολουμε τον Αλογοσκουφη ρε φιλε. Μια ομως που θα φυγεις απο την Ελλαδα, δεν τον παιρνεις μαζι σου αφου τον εχεις σε υποληψη ωστε να γλυτωσουμε μια κιεξω απαυτον;

 12. Προφήτης avatar
  Προφήτης 08/01/2009 11:25:05

  (Ιδέα από το πως φωνάζουν στον Ηλεκτρικό οι επαίτες, με όλο τον σεβασμό στους αναξιοπαθούντες)


  Καλοί μου κύριοι και κυρίες

  Μια μικρή βοήθεια παρακαλώ.

  Είμαι τυφλός εκ γενετής, το είπε και ο @7-Kokkinos.

  Παθαίνω και παραισθήσεις, καλοί μου κύριοι και κυρίες.

  Υπουργό Οικονομικών ακούω, ο Αλη Μπαμπα και οι 40 Κλέφτες έρχονται.

  Εγώ πλήρωσα τους δρόμους, «ιδιώτες» εισπράττουν διόδια.

  Δεν είμαι ζητιάνος. Με έκλεψαν, καλοί μου κύριοι και κυρίες.

  Κάτι καλόπαιδα πούλησαν ό,τι είχα μαζέψει για τα γεράματα.

  Αλλά δεν μού αξίζει τίποτα καλύτερο - το είπε και ο @7-Kokkinos.

  Θα αναπολώ τον Αλογοσκούφη - το είπε και ο @7-Kokkinos, όταν θα έχω παρακρούσεις από την πείνα.

  Όμως, καλοί μου κύριοι και κυρίες
  "Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα,
  οι καπετάνοι σαν και σε δεν θα φορούσαν στέμμα!"
  Ο Ματρόζος [http://www(.)sarantakos.com/kibwtos/mazi/strathghs_matrozos.html]

 13. o βουνισιος avatar
  o βουνισιος 08/01/2009 11:36:34

  Ο ανασχηματισμός είναι άθροισμα ατόμων που σχεδιάστηκε με στόχο να ανταποκριθεί στις ανάγκες να γίνει ανασχηματισμός και να εξυπηρετήσει μόνο τους στόχους του ανασχηματισμού για τη δημιουργία μια πραγματικότητας με σαφής στόχους, κατά τη γνώμη μου δεν σχεδιαστικέ να εξυπηρετήσει συγκεκριμένες ανάγκες η αντιλήψεις.

 14. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 08/01/2009 11:51:37

  "ομαλή έξοδο των παρακρατικών από την πόρτα και όχι από τα παράθυρα όπως θα γινόταν αν αναλάμβανε το υπουργείο κάποιος άλλος, ας πούμε για παράδειγμα η Μπακογιάννη"

  πάσχει από αυτο-ιδεασμό η Ντόρα;

 15. Στελιος avatar
  Στελιος 08/01/2009 12:01:07

  archaeopteryx, καποιοι απο μονοι τους θα την καναν απο το παραθυρο με το που θα πετουσαν και τα τελευταια στον καταστροφεα εγγραφων.

 16. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 08/01/2009 12:10:54

  άσχετο τώρα...
  είδα λίγο αυτό το prisonplanet (σχόλιο 16). Η ιστοσελίδα, εν τάξει έχει κάποια χροιά προκατάληψης σε ορισμένα θέματα αλλά δεν έιναι ασόβαρη... χμμμ... έχουμε στρατά με ορέξεις;

 17. KaryID avatar
  KaryID 08/01/2009 12:18:32

  τώρα κοίταζα αυτό το πριζονπλανετ, έχει λίγο και το στιλ της διαπρύσιας διακήρυξης από άμβωνος με tv σώου όπως το συνηθίζουν στην Αμερική, έχει και σχόλια από σχολιαστές, ανταποκρίσεις από το ρία νοβόστι ...

 18. KaryID avatar
  KaryID 08/01/2009 12:19:30

  διαπρύσιου κηρύγματος συγνώμη, όχι διακήρυξης

 19. t avatar
  t 08/01/2009 12:21:54

  Μεϊμαράκης.

  «Τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων θα περιφρουρήσουν την ακεραιτότητα. Οι Έλληνες μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι, είμαστε σε αυξημένη ετοιμότητα για να αποδείξουμε ότι μπορούμε να υπερασπιστούμε τα εδάφη μας»

  Τι θέλει να πει???
  Eίμαστε σε αυξημένη ετοιμότητα….για τους Τούρκους ή είναι κάτι άλλο….

 20. Η ΧΟΥΝΤΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ avatar
  Η ΧΟΥΝΤΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ 08/01/2009 12:50:17

  “ομαλή έξοδο των παρακρατικών από την πόρτα και όχι από τα παράθυρα όπως θα γινόταν αν αναλάμβανε το υπουργείο κάποιος άλλος, ας πούμε για παράδειγμα η Μπακογιάννη”

  προπαγανδιστικες γελοιοτητες.αντε καντε καμια αποπστασια να ξεχαρμανιασετε

 21. Η ΧΟΥΝΤΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ avatar
  Η ΧΟΥΝΤΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ 08/01/2009 12:51:53  Προς αποφυγην της καταρρευσης του προδοτικου 'συστήματος', πολεμοςμε τους τουρκους - και διαιωνίσαμε τη σαπιλα για λλα 50 χρόνια. απλές εξισώσεις

 22. tony avatar
  tony 08/01/2009 13:19:33

  ...Ούτε λίγο ούτε πολύ το συγκεκριμένο δημοσίευμα ουσιαστικά παρομοιάζει τον πρωθυπουργό της χώρας με έναν ευρωπαίο Ούγκο Τσάβεζ ο οποίος και ουσιαστικά προωθεί τα Ρωσικά συμφέροντα, ειδικά τα ενεργειακά, στην Ελλάδα και στην ανατολική Μεσόγειο.......
  Τρελαθηκαμε ενετελώς.

 23. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 08/01/2009 13:47:14

  "εσυ τι λες? θα γινουμε επιτελους εραστες??"


  ΠΠ

 24. Helmut avatar
  Helmut 08/01/2009 13:53:18

  Το κακό με την δήλωση Μεϊμαράκη ότι "οι Έλληνες μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι" είναι ότι οι Έλληνες έχουμε χάσει τον ύπνο μας εδώ και χρόνια...

  Αυτοί που δυστυχώς κοιμούνται ήσυχοι, και δεν χρειάζονται οι παραινέσεις του Μεϊμαράκη για να το πετύχουν, είναι οι πολιτικοί μας...

 25. koinos_nous avatar
  koinos_nous 08/01/2009 14:15:21

  Χούντα με δεξιά κυβέρνηση;
  Αυτό θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία.
  Ποιός στρατιωτικός έχει τα α@@α για να το κάνει χωρίς στήριξη Αμερικανών, πολιτικών κλπ;

 26. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 08/01/2009 14:34:13

  Θέλω κι εγώ να κοιμάμαι ήσυχος

  Θέλω κι εγώ να γίνω χρυσόψαρο ..

 27. ataktos avatar
  ataktos 08/01/2009 15:05:21

  Osa perotera mas lene toso perotero ksewrakonute o kyrios kk

 28. Η ΧΟΥΝΤΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ avatar
  Η ΧΟΥΝΤΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ 08/01/2009 15:24:27

  η μοσαντ και η σια ειναιστην αθηνα να ερευνησουν για τοιν επαναστατικο αγωνα. τοσοκινδυνευει η προσωποποιηση της ολιγαρχιας, απο τους αμερικανους. τοσο πολυ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.