#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/10/2012 17:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ξεκάθαρη θέση από Ολάντ και Ραχόι: Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ



Την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και την ανάγκη εξεύρεσης οριστικής λύσης έως το τέλος του έτους, υποστήριξαν από κοινού ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόϊ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

«Ανάμεσα στην Ισπανία και τη Γαλλία έχουμε την ίδια θέση για τα ραντεβού που μας περιμένουν τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος και εξήγησε ότι μεγάλη προτεραιότητα και για τους δύο είναι «να προχωρήσει, κατά το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 18ης Οκτωβρίου, όσο αυτό είναι δυνατό, η τραπεζική ένωση στην Ευρώπη. Θα πρέπει επίσης να βρούμε λύση για την Ελλάδα, με το που θα παραλάβουμε την έκθεση της τρόϊκας. Εφ'όσον η Ελλάδα επαναβεβαιώσει τις δεσμεύσεις της, θα πρέπει να αποκτήσει την υποστήριξη της Ευρώπης και δεν υπάρχει αμφιβολία για τη δική μας θέληση, Γαλλίας και Ισπανίας, ότι η Ελλάδα θα παραμείνει πλήρως στην ευρωζώνη», πρόσθεσε ο Φρ. Ολάντ.

«Η Ισπανία πιστεύει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ», δήλωσε και ο Μαριάνο Ραχόϊ. «Όλοι μας θα πρέπει να σεβαστούμε τις δεσμεύσεις μας. Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν μια συνολική αποτυχία για την ΕΕ, μια αποτυχία που δεν μπορούμε να αποδεχθούμε. Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι μαζί, θα μπορέσουμε να βρούμε τους τρόπους ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της και οι άλλες χώρες να πάρουν τις αποφάσεις που αρμόζουν για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ», είπε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αβαρία avatar
  αβαρία 10/10/2012 17:29:03

  «Η Ισπανία πιστεύει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ», δήλωσε και ο Μαριάνο Ραχόϊ. "Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν μια συνολική αποτυχία για την ΕΕ, μια αποτυχία που δεν μπορούμε να αποδεχθούμε. "
  Eχουν βαλθεί όλοι να δικαιώνουν τον Τσίπρα...Τελικά έπραξα σωστά που τον ψήφισα και δεν πίστεψα την "επεναδιαπραγμάτευση" του Σαμαρά...

  • Kώστας ΜΠ avatar
   Kώστας ΜΠ @ αβαρία 10/10/2012 17:40:23

   Tα μισά διαβάζετε.
   Υπάρχει και ένα "εφόσον" από τον Ολάντ, που όχι μόνο δεν δικαιώνει τον Τσίπρα , αλλά τον αφήνει στην σκια της ασοβαρότητας.
   Όλη η δήλωση (τα γνωστά δηλαδή):
   "Θα πρέπει επίσης να βρούμε λύση για την Ελλάδα, με το που θα παραλάβουμε την έκθεση της τρόικας. Εφόσον η Ελλάδα επαναβεβαιώσει τις δεσμεύσεις της, θα πρέπει να αποκτήσει την υποστήριξη της Ευρώπης και δεν υπάρχει αμφιβολία για τη δική μας θέληση, Γαλλίας και Ισπανίας, ότι η Ελλάδα θα παραμείνει πλήρως στην ευρωζώνη".

   Εφόσον η Ελλάδα επαναβεβαιώσει τις δεσμεύσεις της, θα...
   Λέει ο Τσίπρας να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας; Αποδέχεται το "εφόσον"; ( Το αποδέχεται βέβαια όπως λέει ο Σταθάκης που απορρίπτει τις μονομερείς ενέργειες, αλλά στα κορόιδα πουλάει ιστορίες αλά 1981)
   Γιατί χωρίς αυτές τις δεσεύσεις, χωρίς το "εφόσον" , δεν έχει στήριξη και παραμονή.

   • αβαρία avatar
    αβαρία @ Kώστας ΜΠ 10/10/2012 18:06:45

    Αλλο επαναβεβαιώνω άλλο τηρώ.
    Ο Σαμαράς βεβαίως και θα επαναβεβαιώσει τις δεσμεύσεις του. Μετά, όπως το έχει καταλάβει και ομολογήσει, δεν θα μπορέσει ΚΑΙ να τις τηρήσει και θα πέσει...
    Ο Τσίπρας δεν έχει αναλάβει καμμία δέσμευση (όπως και το 74% του Ελληνικού λαού που ψήφισε κατά του μνημονίου) και ανέκαθεν δήλωνε και δηλώνει οτι δεν θα τηρήσει τις δεσμεύσεις αυτές μέχρι να υπάρχει ανάπτυξη και επαρκές πλεόνασμα. Εφόσον υπάρξει ανάπτυξη και πλεόνασμα, ΚΑΙ ο Τσίπρας δήλωσε μαζί με τον Σταθάκη και χωρίς καμμία αντίρρηση απο τις συνιστώσες, οτι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις που αφορούν το ΝΟΜΙΜΟ μέρος του χρέους.
    Απο τις δεσμεύσεις βεβαίως θα αφαιρεθούν τα ποσά που η Δικαιοσύνη θα αποδείξει οτι μας χρέωσαν κακουργηματικά ο Ακης, ο Χριστοφοράκος και οι όμοιοί τους, εν γνώσει και συνεργεία των "έντιμων δανειστών" μας και θα απαιτηθούν και οι νόμιμες αποζημιώσεις. Αν δεν τα κάνει ΟΛΑ ΑΥΤΑ, εμείς θα ξαναψηφίσουμε τον Σαμαρά και θα του δώσουμε λευκή επιταγή να κυβερνάει όσο και όπως αυτός θέλει...

    • GreekInLux avatar
     GreekInLux @ αβαρία 10/10/2012 18:35:07

     μια ερώτηση μόνο...από που προκύπτει το 74%;

     • αβαρία avatar
      αβαρία @ GreekInLux 11/10/2012 10:23:01

      Αυτό είναι το σημαντικό για σένα?

    • Kώστας ΜΠ avatar
     Kώστας ΜΠ @ αβαρία 10/10/2012 18:45:21

     1. Σταθάκης και Δραγασάκης έχουν αποκλείσει "μονομερείς ενέργειες".
     Δηλαδή μονομερείς καταγγελία πάπαλα. Αν δεν θέλετε να τους ακούτε δεν πειράζει. Οι φανατσιώσεις είναι μια κάποια λύσις. Εδώ το 1981 το 48% πίστευε πως ο αίμνηστος θα μας βγάλει από το "συνδικάτο".

     2. Αυτό το 74% πως το βγάλατε; Παράξενη αριθμητική...
     27 δεν πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ; Και 7 οι ΑΝΕΛ. Α κατάλαβα...Δεν έχετε κανένα πρόβλημα να συμπαραταχθείτε με την Χρυσή Αυγή όταν πρόκειται για κίβδηλο αντιμνημόνιο. Εκτός από παράξενη αριθμητική και παράξενη πολιτική ηθική. Και πάλι όμως μειοψηφία. Και με τους ψηφοφόρους Μιχαλολιάκου μέσα, είστε. Σεβαστείτε κάποτε τους κανόνες του παιχνιδιού. Τρία κόμματα συμφώνησαν. Με το δικό σας δεν συμφώνησε κανένα. Κανένα! Το ΚΚΕ σας καταγγέλει πως εμπαίζετε και κοροιδεύετε( και έχει δίκιο), σας έχει μουρλάνει στις χυλόπιτες, και ίσως σας μένει ο Καμμένος. Αυτά για τις παρελθούσες εκλογές. Για τις μελλοντικές θα δούμε.

     • αβαρία avatar
      αβαρία @ Kώστας ΜΠ 12/10/2012 10:18:50

      Συγγνώμη είναι 72% και όχι 74%.....

      Βαρόμετρο Οκτωβρίου της Public Issue: Η οργή των πολιτών συνεχίζει να αυξάνεται
      Η οργή των πολιτών συνεχίζει να αυξάνεται, με το 80% να θεωρεί ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος δρόμο, το 72% να τάσσεται κατά του Μνημονίου και το ίδιο ποσοστό (72%) να δηλώνει ότι αντιμετωπίζει δυσκολία με τα εισοδήματά του.

 2. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 10/10/2012 17:35:22

  Καλά ο Ολάν, αλλά ο Ραχόι που κολλάει?
  Το παίζει κι αυτός μεγάλη ευρωπαϊκή δύναμη?

  • αβαρία avatar
   αβαρία @ εναςάσχετος 10/10/2012 17:40:36

   Αλλοιθωρίζει κι αυτός προς τ' αριστερά φαίνεται τώρα που έφαγε πόρτα απο Δεξιά...

  • to anthos tou kakou avatar
   to anthos tou kakou @ εναςάσχετος 10/10/2012 18:35:38

   Μεγάλος είσαι, όταν διαπραγματεύεσαι σωστά ακόμα ΚΑΙ τον κίνδυνο που η καταστροφή σου μπορεί να επιφέρει στους άλλους. Απλά ο Ραχόϊ διαθέτει όπως φαίνεται εθνική συνείδηση και αποφάσισε να υπερασπιστεί τον Ισπανικό λαό (δεν έχει σημασία αν είσαι δεξιός, αριστερός ή κεντρώος όταν υπερασπίζεσαι το λαό σου) και βλέποντας οτι κοντεύει να καεί το σπίτι του, προσχωρεί στην αντιστασιακή δύναμη του Νότου με Γαλλία - Ιταλία, πράγμα που ίσως έπρεπε να τολμήσουμε κι εμείς. Με την πλάτη όμως στον τοίχο των μνημονίων και τους εκβιασμούς της Γερμανίας να προσδεθούμε στο...άρμα της, το αυτονόητο φαντάζει ...ριψοκίνδυνο τόλμημα. Δυστυχώς.... Ο προδότης καθηγητής τοη Χάρβαρντ ακόμη ελεύθερος;;;

 3. giorgos avatar
  giorgos 10/10/2012 23:16:09

  Οτι και αν λενε οι μπατιρηδες του νοτου χωρις το χρημα της Γερμανιας δεν γινεται τιποτα.Απλως ευχολογια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.