Ξαφνικός έρωτας των νταβατζήδων της ενημέρωσης με τον Τσίπρα
10/09/2014 06:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ξαφνικός έρωτας των νταβατζήδων της ενημέρωσης με τον Τσίπρα

Αν διαβάσει κανείς το κύριο άρθρο του Βήματος, θα νομίσει ότι ανακάλυψαν αίφνης το μεγάλο ηγέτη στο πρόσωπο του Τσίπρα.

Ξεκάθαρο άνοιγμα στον Αλέξη Τσίπρα, κάνει πλέον ο Σταύρος Ψυχάρης και ο ΔΟΛ καθώς φαίνεται να εγκαταλείπουν την πολεμική εναντίον του και να τον αποθεώνουν για τη… στροφή στο ρεαλισμό που κάνει. Μένει να δούμε αν πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ από τους νταβατζήδες ή είναι απλές προσεγγίσεις που θα πυκνώνουν όσο πλησιάζουμε προς κρίσιμες πολιτικές περιόδους. Αλλά κανείς δεν πρέπει να αφήσει απαρατήρητο το γεγονός ότι και στις εφημερίδες του Μπόμπολα επικρατεί ηρεμία σε ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του. Ούτε επιθετικές τάσεις, ούτε πικρόχολα σχόλια για τον Τσίπρα, τη Δούρου που θα κρίνει την υπόθεση με τα σκουπίδια ή άλλους που από εδώ κι από εκεί λένε κουταμάρες για να περνά η ώρα.

Υπό κανονικές συνθήκες τόσο το Βήμα όσο και το Έθνος θα τους τσάκιζαν στα δημοσιεύματα για τις παροχές που υπόσχονται και που ποτέ δεν έχουν κοστολογηθεί.

Τα δύο βασικά εκδοτικά συγκροτήματα της χώρας δηλαδή έχουν χαλαρώσει την πολεμική τους κατά του Τσίπρα όχι γιατί ξαφνικά τον «γουστάρουν» ή τον θεωρούν ικανό, αλλά πιθανότατα γιατί τον βλέπουν ως μελλοντικό πρωθυπουργό και θέλουν από τώρα να πιάσουν «πόρτα για το χειμώνα».

Όσο για το συγκρότημα Χατζηνικολάου – Κουρή, από καιρό «παίζει» ΣΥΡΙΖΑ και δεν το κρύβει το δε Πρώτο Θέμα δεν έχει κανένα πρόβλημα για μια «αριστερή» κυβέρνηση, προφανώς για λόγους που κανείς δεν γνωρίζει.

Αν διαβάσει μάλιστα κανείς το κύριο άρθρο του Βήματος, το οποίο δεν υπογράφει ο Ψυχάρης αλλά η εφημερίδα, θα νομίσει ότι ανακάλυψαν αίφνης το μεγάλο ηγέτη στο πρόσωπο του Τσίπρα. Ενώ στηλιτεύουν τις συνιστώσες που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα… Βενεζουέλα. Γράφει το άρθρο: «Οφείλει επίσης να αποφασίσει οριστικά και αμετάκλητα, αν θεωρεί πράγματι την Ελλάδα ως αναπόσπαστο μέλος της Ευρώπης , ότι δεν μπορεί να είναι απούσα από το διάλογο και την αντιπαράθεση για το μέλλον της. Ο κ.Τσίπρας δείχνει να το συνειδητοποιεί. Είναι καιρός να το συνειδητοποιήσει και το τμήμα εκείνο του κόμματος του, που επιμένει να ταυτίζει το ριζοσπαστισμό και την αριστερά με καθεστώτα τύπου Τσάβες...»

Η τελευταία αυτή φράση προκάλεσε την αντίδραση της μερίδας του ΣΥΡΙΖΑ που πιστεύει ακόμη στην Μπολιβαριανή επανάσταση και σε σχόλιο το iskra.gr αναφέρει: «το "Βήμα" δια ενός κειμένου, που το υπογράφει το ίδιο και όχι κάποιος αρθρογράφος του, παρεμβαίνει στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ και επιτίθεται σε ένα τμήμα του, που το ταυτίζει, όπως αναφέρει υποτιμητικά και περιφρονητικά, "με καθεστώτα τύπου Τσάβες".

Η εφημερίδα στο άρθρο αυτό αναφέρεται στο ταξίδι του Τσίπρα στο Κόμο κι όχι στη Θεσσαλονίκη και τον επαινεί για την επιλογή του τονίζοντας: «Η συμμετοχή του κ. Τσίπρα στο διεθνές φόρουμ του Κόμο, μπορεί να δυσαρέστησε κάποιος συντρόφους του που προτιμούσαν τη συμμετοχή του στη διαδήλωση της Θεσσαλονίκης , είναι όμως για όποιους διατηρούν επαφή με την πραγματικότητα, μια αυτονόητη πρωτοβουλία για ένα κόμμα και ένα ηγέτη που φιλοδοξεί να διεκδικήσει την εξουσία. Δυστυχώς ένα τμήμα της ελληνικής αριστεράς, εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να θεωρεί ότι ο διάλογος και η επαφή με όσους δεν συμφωνούν με τις απόψεις της, αποτελεί υποταγή στον «ταξικό αντίπαλο».

Κάπως έτσι πάει το άρθρο για να καταλήξει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά… διεθνοποιείται, γίνεται μεγάλος ηγέτης και συνομιλεί με τους Ευρωπαίους.

Δεν ξέρουμε αν η στροφή αυτή είναι τυχαία, όμως, φαίνεται να πρόκειται για μια συντονισμένη κίνηση στήριξης του Τσίπρα από τα παραδοσιακά και τα καινούργια μαγαζιά της ενημέρωσης. Οι νταβατζήδες των Media έχουν αρχίσει να κάνουν τις επιλογές τους και ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να βρίσκεται μέσα σ’ αυτές. Άραγε στην κυβέρνηση το έχουν πάρει χαμπάρι ή αφήνουν τον Αλέξη να κάνει παιχνίδι; Γνωρίζουν αν υπάρχουν μυστικές συμφωνίες ΣΥΡΙΖΑ με συγκεκριμένα media; Και κάνουν κάτι για να αποκαταστήσουν τη σχέση της κυβέρνησης με τα μέσα ενημέρωσης; Διότι αν η ΝΔ έχει χάσει και τη στήριξη των μέσων τότε έχει σοβαρό πρόβλημα.

Περιμένουμε με αγωνία τον ΣΥΡΙΖΑ να θέτει θέμα αδειοδότησης των καναλιών και τη Δούρου να βάζει φρένο στα… σκουπίδια του Μπόμπολα. Περιμένουμε με αγωνία τον πόλεμο της αριστεράς κατά των νταβατζήδων, εκτός κι αν από κοινού οι δύο πλευρές αποφάσισαν να θάψουν τα τσεκούρια του πολέμου για… καλό σκοπό.

Τουλάχιστον να ξέρει ο κόσμος που έχει σιχαθεί τα παιχνίδια της εξουσίας με τα μέσα ενημέρωσης, με ποιους είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ποιοι θα τον στηρίξουν αλλά και με ποια ανταλλάγματα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φίλτατος Αγαπητός avatar
  Φίλτατος Αγαπητός 10/09/2014 08:27:01

  Ποια στήριξη των μέσων να μη χάσει η κυβέρνηση, αυτή που ποτέ δεν είχε; Η διαπλοκή τον Σαμαρά ποτέ δεν τον πήγε και ποτέ δεν θα τον πάει. Ό,τι έχει καταφέρει το κάνει κόντρα στο κύμα, εις βάρος της υγείας του και της πολιτικής του υστεροφημίας. Δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή να πούμε πως πρόκειται για την πλέον ηρωική μορφή αρχηγού κράτους που γνώρισε ο τόπος τουλάχιστον μεταπολεμικά. Έχουν λυσσάξει να τον ρίξουν από τη στιγμή που έγινε πρωθυπουργός αλλά δεν θα τους κάνει τη χάρη. Εκλογές κανονικά λοιπόν, στον χρόνο τους, το 2016. Όταν και θα έχουν αποδώσει καρπούς οι προσπάθειες και θα αρχίσουν δειλά-δειλά να αχνοφαίνονται στην καθημερινότητα τα πρώτα σημάδια σταδιακής μετάβασης σε τροχιά μείωσης του ρυθμού ύφεσης της ελληνικής οικονομίας.

  • Lancester always pays his dept avatar
   Lancester always pays his dept @ Φίλτατος Αγαπητός 10/09/2014 09:13:44

   Πολύ σωστό σχόλιο όμως μή ξεχνάμε τα λάθη τα οποία έπεσε. Ενώ θα έπρεπε να έχει πάρει το μήνυμα των ευρεκλογών κάθε άλλο παρα σε αυτήν την κατεύθυνση πηγε, δηλαδή να απεμπλακεί απο ενφιά κ να δώσει στον κόσμο μία ανάσα.Καταλαβαίνεις ότι όσα έκτισε με πολυ κόπο είναι θέμα χρόνου να διαλυθούν κ να τον μαυρίσουν στις εκλογές.Θεωρώ ότι ήταν ένα τεράστιο λάθος το όλο θέμα με το φόρο αυτό κ τα λαθη που τον συνοδεύουν. Το επικοινωνιακό κομμάτι το έχασε εδώ κ καιρό ενώ όντως έφερε τη χώρα σε ένα δρόμο.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Lancester always pays his dept 10/09/2014 13:21:12

    Από που προτείνεις να κόψει δαπάνες για να απαλλαγεί από τον ΕΝΦΙΑ;

    • Crevettes à la provençale avatar
     Crevettes à la provençale @ ψυχραιμια 10/09/2014 13:37:33

     Να σου πω εγώ από που δεν χρειάζεται να κόψει δαπάνες για να επαναφέρει τον φόρο πετρελαίου θέρμανσης στα παλιά δεδομένα. Με τα έσοδα από την αναθέρμανση της αγοράς πετρελαίου, θα εξασφαλίσει τα αναμενόμενα έσοδα, ίσως και περισσότερα.

    • ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ avatar
     ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ @ ψυχραιμια 10/09/2014 13:43:50

     Ας συλλάβει τους φοροφυγάδες, ας ψάξει με συνοπτικές διαδικασίες τις λίστες με τους λήσταρχους, ας περικόψει τις σπατάλες των Υπουργείων και τους αστρονομικούς μισθούς + τα προνόμια των βολευτάδων, υπουργών, παρατρεχάμενων φατριών τους. Τις σάρκες του οφείλει να κατασπαράξει πρωτίστως το πολιτικό Ιερατείο και όχι να παραληρεί. Να δώσει ...παράδειγμα. Η λύση δεν είναι να παραλογίζεται και να ζητάει χρήμα που δεν υπάρχει από τους πτωχευμένους πολίτες.

     • Ρεαλιστης avatar
      Ρεαλιστης @ ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ 10/09/2014 21:10:59

      Φοροφυγαδες οπως ο ταβερνιαρης της Υδρας που τον υποστηριξε ο Βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ? Ο περιορισμος των φοροφυγαδων αγαπητε μου ειναι ευθυνη ολων μας .

     • ΑΧΙΛΛΕΥΣ avatar
      ΑΧΙΛΛΕΥΣ @ Ρεαλιστης 10/09/2014 21:19:33

      Oι βουλευτές όμως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα αρκετοί εξ αυτών πρώην εφοριακοί, δεν υποστηρίζουν μόνο δια λόγου τους φοροφυγάδες, αλλά με ζεστό χρήμα ημών των υποζυγίων. Αν όπως λες, ο περιορισμος των φοροφυγαδων αγαπητε μου ειναι ευθυνη ολων μας, τότε θα πρέπει να είναι και ο μισθός μας ίσος με των βουλευτών και υπουργών, αφού εξ ίσου μοιραζόμαστε τις ευθύνες για όλα τελικά...

     • Ρεαλιστης avatar
      Ρεαλιστης @ ΑΧΙΛΛΕΥΣ 10/09/2014 22:36:40

      Χμμμ δεν εχετε και αδικο :)

  • kapar13 avatar
   kapar13 @ Φίλτατος Αγαπητός 10/09/2014 18:15:12

   Τι λέτε φίλτατε; Ποιά κυβέρνηση "ποτέ δεν είχε στήριξη των μέσων"; Πού ήσασταν εσείς; Λείπατε ταξίδι για δουλειές;

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ Φίλτατος Αγαπητός 10/09/2014 19:15:51

   Προσυπογραφω.

 2. Ισόνομος πολίτης avatar
  Ισόνομος πολίτης 10/09/2014 09:03:56

  Κοντά σε όλη την παροικία εκείνων που αποσκίρτησαν από το ΠΑΣΟΚ, ωσεί παρούσα τώρα και η διαπλοκή των ΜΜΕ. Με έκπληξη βλέπει κανείς τον “συνιστώμενον” ΣΥΡΙΖΑ του 4% (το πάλαι ποτέ 2009), να φιγουράρει σήμερα στο 26% και βάλε… Μάλιστα! Μετά την μεταστροφή των κυριάρχων της ενημέρωσης (που είναι κάπως θολή τώρα στην αρχή), οι ελπίδες πλέον των συριζαίων (παλαιών και νεόκοπων), αναπτερώθηκαν και σηκώνονται σαν τις “μαλαπέρδες” των νεαρών εφήβων τις πρωινές συνήθως ώρες… Τι έχουνε να δουν τα μάτια μας!!!!! Προμηνύονται ημέρες ΠΑΣΟΚ 1981-84 και ο καλός Θεός…… Ελλαδίτσα μου να βάλει……το χέρι του. Και να σκεφτεί κανείς ότι τότε η Χώρα γλίτωσε από την πτώχευση, την στάση πληρωμών και την κατάρρευση, γιατί οι επιδοτήσεις και οι επιχορηγήσεις από τα ταμεία της ΕΟΚ (τότε), τρέχανε στα δημόσια ταμεία σαν τα ποτάμια σε νεροποντή.. Σήμερα ή αύριο (υποτίθεται επί ΣΥΡΙΖΑ) τι γίνεται?

  • Απόδημος avatar
   Απόδημος @ Ισόνομος πολίτης 10/09/2014 10:33:55

   Μην ξεχνάς και τις δύο υποτιμήσεις της δραχμής.

 3. GregA avatar
  GregA 10/09/2014 09:40:01

  Η πολιτική λειψανδρεία στη χώρα μας, αλλά και στη παγκόσμια σκηνή (με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις), έφερε έναν νεαρό ορισμένων δυνατοτήτων στον προθάλαμο της εξουσίας. Θα τον λουστούμε. Δεν γίνεται αλλιώς. Εμείς το επιλέξαμε. Τον Νοέμβριο του 11 είχαμε την ευκαιρία μας. Την χάσαμε. Εάν είχαμε επιλέξει την ορθή λύση θα είχαμε την εξουσία για μια τουλ΄χιστον οκταετία, ή και ακόμη παραπάνω δεδομένου ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα είχε πάρει πάνω από 5% σε εκείνες τις εκλογές. Η διαπλοκή των μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων είναι δεδομένη. Δεν κομίζετε "γλαύκαν εν Αθήναις". Η μεταστροφή τους ήταν θέμα χρόνου. Έτσι έκαναν πάντοτε, από την ώρα που λαθεμένες ενέργειες διέλυσαν τον τύπο της αποδώ πλευράς. Η μπάλλα πάντως είναι ακόμη στο γήπεδό μας. Με σωστή ιεράρχηση προτεραιοτήτων και με γενναίες επιλογές πρέπει να πετύχουμε τη σύντομη επιστροφή στην εξουσία. Ιδεολογικό ξεκαθάρισμα του κόμματος, μακρία από νεοταξίτες οπορτουνιστές και νεοφιλελέ ταλιμπάν, με πολιτικές επιλογές στα πλαίσια του Ελληνικού χαρακτήρα ενός ευρωπαϊκού κόμματος και αποστασιοποίηση από δεσμεύσεις προς Δυτικοευρωπαϊκές σοφιστείες και αγκυλώσεις σε δημοσιονομικές καταστροφικές επιλογές. Είχαμε τον δικό μας Τσίπρα, τον Αντώνη Σαμαρά. Διέψευσε τις ελπίδες μας. Ας ελπίσουμε να λειτουργήσει αντίστοιχα και ο Τσίπρας ώστε να επανέλθουμε γρήγορα στην εξουσία. Οι μεθεπόμενες εκλογές θα είναι κρισιμότατες για το μέλλον της πατρίδας μας.

  • Φίλτατος Αγαπητός avatar
   Φίλτατος Αγαπητός @ GregA 10/09/2014 09:51:37

   Και ποια θα ήταν η ορθή λύση τον Νοέμβριο του ’11, να πάμε σε εκλογές ενώ μέσα στην γενικότερη παραζάλη της περιόδου εκείνης, ήμασταν αναγκαστικά εγκλωβισμένοι σε μια ρητορική “Ζαππείων”, “αλλαγής μείγματος πολιτικής” και “επαναδιαπραγμάτευσης”; Η επιλογή που πάρθηκε τότε με βαριά καρδιά ήταν πολύ δύσκολη αλλά σοφή: έδωσε τον χρόνο στην εκλογική μας βάση να επανεξετάσει ορισμένα πράγματα με ρεαλισμό κι όσοι το έπραξαν, έσωσαν πράγματι την χώρα από βέβαιη και ανείπωτη καταστροφή. Όσοι πάλι δεν ακολούθησαν και γοητεύτηκαν από τον... Καμμένο ή τον Μιχαλολιάκο, θα φέρουν τη λέτζα ακέραιη μέχρι τα βαθιά γεράματά τους.

   • ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ avatar
    ΑΛΥΤΗ ΕΞΙΣΩΣΗ @ Φίλτατος Αγαπητός 10/09/2014 12:20:42

    Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε αγαπητέ, τάχα σαρκάζοντας για να κρυφτεί η δειλία περίτεχνα, πίσω απ΄τη …σωφροσύνη. Όσο και ν' αναφέρετε περιφρονητικά - όσα δε φτάνει η αλεπού- τα περί '' ρητορικής “Ζαππείων”, “αλλαγής μείγματος πολιτικής” και “επαναδιαπραγμάτευσης”, μονάχα εάν υλοποιούνταν αυτά πιστά και αποφασιστικά, θα μπορούσαν να συστρατεύσουν τον Ελληνικό λαό και να αναδείξουν Ηγέτη μη διαχειριστάκο, που θα κατάφερνε να συνενώσει αριστερά και δεξιά στην Ελλάδα. Εσείς βέβαια (προσωπικά) μάλλον βολεύεστε και εξυπηρετείστε με τις εντελώς συμβατικές επιζήμιες (για το σύνολο) τακτικές και τις φοβικές ''συντηρητικές'' αντιμετωπίσεις. Φαίνεται όμως οτι τελικά αυτές, δεν οδηγούν σε απάνεμο λιμάνι ούτε σε ξέφωτο την πλειοψηφία των πολιτών και άρα μοιραία, θα συμβεί αργά ή γρήγορα, το ''αναπόφευκτο''. Αυτό που η Δημοκρατία ωστόσο, προβλέπει. Η άσκηση της εξουσίας δεν είναι αυτοσκοπός και ...βιλαέτι ούτε του Αντώνη, ούτε του Αλέξη. Αν δεν μπορούν με τις επιλογές τους να δημιουργήσουν περιβάλλον αισιοδοξίας και αναγέννησης, προοπτική ανάπτυξης κι ευημερίας, αν δεν είναι ικανοί να εξασφαλίσουν συνθήκες που θα προσφέρουν στον Ελληνικό λαό ΑΜΕΣΑ δικαίωμα στην αξιοπρεπή ΖΩΗ και όχι συνθήκες κατάντιας που θα τον υποχρεώνουν να σέρνεται καταθλιβόμενος, παλεύοντας για μίζερη επιβίωση, τότε αφού κριθούν, θα πρέπει και ν΄ αποχωρήσουν τάχιστα, παραχωρώντας τη θέση τους στον επόμενο. (Οι 4ετίες ισχύουν ΜΟΝΟΝ, όταν εφαρμόζονται κατά γράμμα οι προεκλογικές δεσμεύσεις. Εδώ γελάμε!). Ούτε χρήμα, μα ούτε και χρόνος πια μας περισσεύουν για να χασομεράμε παρακολουθώντας άχρηστες λεκτικές αψιμαχίες και κοκοροκαυγάδες, ενώ η ζωή μας υποβαθμίζεται και καταστρέφεται. ** Όσο για τα ...γούστα των νταβατζήδων, ουδεμία έκπληξη. Και τους προηγούμενους και τους τωρινούς και τους αυριανούς θα γλείφουνε με πάθος και τέχνη, αρκεί να τους επιτραπεί να συνεχίσουνε απρόσκοπτα να ασελγούν επί του κρατικού ναρκωμένου σώματος. Δεν μας ενδιαφέρουνε καθόλου όλοι αυτοί οι διεστραμμένοι. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΕΙ ΤΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΖΑ. ΜΟΝΑΧΑ ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ''ΚΑΝΕΙ'' ΓΙΑ ....ΑΡΧΗΓΟΣ.

   • GregA avatar
    GregA @ Φίλτατος Αγαπητός 10/09/2014 18:00:03

    Τώρα σε παρακαλώ "φίλτατε αγαπητέ" βοήθησέ με γιατί με μπέρδεψες. Η επαναδιαπραγμάτευση η αλλαγή μείγματος πολιτικής και τα Ζάππεια θα ήταν η καταστροφή; Δηλαδή όλοι όσοι ψηφίσαμε Σαμαρά είμαστε αγελαία και ηλίθια πρόβατα που χρησιμοποιήθηκαν κατά το δοκούν του αρχηγού που ήξερε καλύτερα από αυτούς; Καταλαβαίνεις δηλαδή με αυτό τον τρόπο πως χαρακτηρίζεις τον αρχηγό του κόμματος; Σε αφήνω εσένα να αναφέρεις τον χαρακτηρισμό. Όσο για εκείνους που, ευτυχώς για ίδιους και τη συνείδησή τους, κατάλαβαν έγκαιρα τη συμπαιγνία που εσύ αναλύεις στο κείμενο σου και "παρασύρθηκαν" ψηφίζωντας άλλους συνδυασμούς εξήγησέ μου σε παρακαλώ γιατί θα φέρουν την "λέντζα"; Τι θα γινόταν εάν σαν πιστά προβατάκια είχαν υποστηρίξει τη συμπαιγνία; Το μόνο που θα είχε συμβεί, εάν η ΝΔ είχε αυτοδυναμία, θα ήταν η επιβίωση του ΠΑΣΟΚ. Όντας στην αντιπολίτευση, θα μπορούσε να εμφανισθεί σαν αντιμνημονιακό και να παίζει σήμερα το διάδοχο ρόλο. Ε, όχι αυτό δεν θα το άντεχα. Πες μου δηλαδή ποια άλλη διαφορά πολιτικής θα υπήρχε; Σε διαβεβαιώ λοιπόν ότι εάν είχαν τηρηθεί τα υπεσχημένα στα Ζάππεια, η Ελλάδα σήμερα θα ήταν σε εξαιρετικά καλύτερη μοίρα και η παράταξη θα κυβερνούσε για μια τουλάχιστον οκταετία. Ενώ σήμερα εάν ρωτήσεις 100 Έλληνες, οι 95 θα σου πουν ότι δεν έχουν καταλάβει ποιά είναι η διάσταση της βελτίωσης της κατάστασης της Ελληνικής οικονομίας από το 12, έως σήμερα. Απαιτείται λοιπόν μια αναδίπλωση της παράταξης για ανασυγκρότηση και επανάκαμψη στο πολιτικό προσκήνιο. Εάν δε ο Σαμαράς επιθυμεί να είναι μέρος της επόμενης ημέρας στη παράταξη πρέπει να σκύψει το κεφάλι, να μας ζητήσει συγνώμη και να μας πει το τι συνέβη και μας απογοήτευσε τόσο πολύ.

 4. danas avatar
  danas 10/09/2014 10:26:39

  αυτή την επιμονή στα σχόλια οτι σώθηκε η χώρα δεν την καταλαβαίνω. Ειλικρινά κάθε μέρα που περνάει τα πράγματα είναι χειρότερα. Με αυτά θα πείσει η δεξιά τον λαό να μην ψηφίσει τσίπρα?

  • Ισόνομος πολίτης avatar
   Ισόνομος πολίτης @ danas 10/09/2014 11:03:08

   Τι δεξιά, κέντρο και αριστερά μας λέτε? Θυμόσαστε το "τότε" με το "ταμείο" να είναι μείον, να παίζεται η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και να είναι αμφίβολες, ή και παρα λίγο "σκοτωμένες" οι "δόσεις¨από το "διευθυντήριο"? Μπορείτε τουλάχιστον (έστω και κατ ελάχιστον) να φανταστείτε τις ενδεχόμενες "ουρές" στα ITMs των τραπεζών για την φυγή και των τελευταίων διαθεσίμων? Για σκεφτείτε λίγο και προβλέψτε συνάμα και το ενδεχόμενο της "νίκης Τσίπρα"!

   • common sense avatar
    common sense @ Ισόνομος πολίτης 10/09/2014 12:50:50

    Εγώ βλέπω ουρές σε εφορίες από απελπισμένους πολίτες που προσπαθούν να κάνουν ρύθμιση χρεών γιατί δεν έχουν να πληρώσουν. Ουρές μέχρι τα πεχοδρόμια στους κατα τόπους οαεδ για επιδόματα ανεργίας. Ουρές απελπισμένων που παρακαλάνε για μισό κιλό ντομάτες όποτε μοιράζονται δωρεάν τρόφιμα και λαχανικά. Αντιθέτως δεν ξέρω πόσος κόσμος έχει απομείνει ακόμα με τόσα χρήματα στην τράπεζα που να τρέξει στο ΑΤΜ σε ενδεχόμενη (η μάλλον βέβαιη) νίκη σύριζα... Οι συσχετισμοί στην κοινωνία έχουν αλλάξει και η επίκληση αυτών των φοβικών συνδρόμων δεν πιάνει πλέον. Το 2012 έπιανε, τώρα όχι

    • Φίλτατος Αγαπητός avatar
     Φίλτατος Αγαπητός @ common sense 10/09/2014 21:17:39

     Το δίλημμα που μας τέθηκε με το μαχαίρι στον λαιμό ήταν «ουρά στις εφορίες» ή «ουρά στο συσσίτιο». Έγινε η πρώτη επιλογή. Αν υπήρχε και τρίτη στο τραπέζι, που είναι; Δεν υπάρχει κανένας πολιτικός εντός του κοινοβουλίου που να πιστεύει στα σοβαρά σε μονομερείς κινήσεις ή πως υπήρχαν περιθώρια τσαμπουκά απέναντι στους δανειστές. Επιπλέον αν η κυβέρνηση επιχειρούσε να πάρει από τους έχοντες και να βάλει φυλακή τα μεγάλα ψάρια, θα έπεφτε την επόμενη εβδομάδα και αυτό το ξέρουμε άπαντες. Αν θέλετε λοιπόν αναλάβετε εσείς τη διακυβέρνηση της χώρας να μας δείξετε πως γίνονται σωστά αυτές οι δουλειές και να μας αφήσετε με το στόμα ορθάνοιχτο.

     • Crevettes à la provençale avatar
      Crevettes à la provençale @ Φίλτατος Αγαπητός 10/09/2014 21:21:54

      Προσέξτε, προσέξτε πολύ, κλείστε το στόμα γρήγορα! Ίπτανται και μύγες!

  • ΑΧΙΛΛΕΥΣ avatar
   ΑΧΙΛΛΕΥΣ @ danas 10/09/2014 11:27:12

   Oύτε εγώ την καταλαβαίνω φίλε Danas . Μάλιστα ο πρώτος που μας ανακοίνωσε οτι έσωσε τη χώρα ήταν ο ΓΑΠ, διότι όπως είπε "πετύχαμε να πάρουμε απο την τρόικα το μεγαλύτερο δάνειο 'ολων των εποχών για να μην χρεωκοπήσουμε". Στη συνέχεια έσωσε τη χώρα ο Παπαδήμος, διότι αποδεχόμενος το πρόγραμμα της τρόικας αποφύγαμε την χρεωκοπία . Μετά έσωσε τη χώρα ο Βενιζέλος που αρνήθηκε την πρόταση Σόιμπλε να επιστρέψουμε στη Δραχμή και τέλος έσωσε τη χώρα ο Σαμαράς υπογράφοντας ό,τι ζητάει η Μέρκελ, διότι μπορεί να έχουμε λέει 1.500.000 ανέργους και να έχουν σχεδόν κλείσει τα μισά μαγαζιά ανα την επικράτεια, αλλά εμείς που θυσιαστήκαμε προσφέραμε το αίμα μας για να σωθούν οι υπόλοιποι και άρα η χώρα. Βεβαίως αυτά τα σχόλια είναι και το απόλυτο άλλοθι για τον Τσίπρα, διότι αν δεν γίνουν 3.000.000 οι άνεργοι και δεν κλείσουν όλα τα μαγαζιά θα μπορεί κι αυτός να λέει οτι έσωσε τη χώρα και μάλιστα με μικρότερες θυσίες απο εκείνες που μας επέβαλε η ΝΔ+ΠΑΣΟΚ... Οταν γίνεται ένας σεισμός 6 ρίχτερ, κάποιοι σχολιαστές πάντα λένε οτι σωθήκαμε, γιατί κανονικά αυτός ο σεισμός θα μπορούσε να είναι 8 ρίχτερ... Πως να τους αποδείξεις οτι δεν σωθήκαμε?

   • Ισόνομος πολίτης avatar
    Ισόνομος πολίτης @ ΑΧΙΛΛΕΥΣ 10/09/2014 12:28:44

    Όταν τραβάμε μια μονοκονδυλιά και προσπαθούμε να σβήσουμε όλα τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ... τότε τραγουδάμε: "Μια ωραία πεταλούδα, σ' ένα κάμπο μια φορά ζούσε κι ήταν μια χαρά..." Όταν ξεχνάμε για παράδειγμα ότι ένα ομόλογο αξίας 10 δις € (μαζί με τους τόκους) έληγε στις 19/5/2010 και στα δημόσια ταμεία δεν "υπήρχε σάλιο.." (κάτι που θα μας βούλιαζε σούμπιτους στην χρεοκοπία και την κατάρρευση), τότε όλα ήτανε ένα... ψέμα.... και δικαιούνται να αναφωνούνε με ανακούφιση: "Ένας ΤσιπροΣΥΡΙΖΑ θα μας σώσει..." Πως είναι δυνατόν να είναι με τα "καλά" τους μερικοί...νεόκοποι της "αριστεράς και της προόδου..."?

    • Crevettes à la provençale avatar
     Crevettes à la provençale @ Ισόνομος πολίτης 10/09/2014 13:38:52

     Δεν υπήρχε σάλιο, γιατί κάποιος φρόντισε επιμελώς γι' αυτό.

     • Ρεαλιστης avatar
      Ρεαλιστης @ Crevettes à la provençale 10/09/2014 21:18:51

      Βεβαια, πολλοι φροντισαν Π.χ Πολιτικοι επιορκοι, μαιμουδες αναπηροι , αυτοι που ελαβαν απιστευτες γεωργικες επιδοτησεις, δημοσιοι υπαλληλοι που πληρωσαν το 1/10 αυτων που πληρωσαν οι ιδιωτικοι υπαλληλοι σε κρατησεις και ελαβαν υπεδιπλασιες συνταξεις , μελη επιτροπων δημοσιων διαγωνισμων, μελη τμηματων προμηθειων , αντιστασιακες συνταξεις, και τοσοι αλλοι

     • Crevettes à la provençale avatar
      Crevettes à la provençale @ Ρεαλιστης 10/09/2014 21:24:44

      Αυτά όλα, σωστά και αληθή. Μπορούσαμε όμως, να τα λύσουμε μόνοι μας, χωρίς να διαλυθεί το σύμπαν.

     • Ισόνομος πολίτης avatar
      Ισόνομος πολίτης @ Crevettes à la provençale 12/09/2014 10:10:12

      Όταν θα γίνουν τα "δικαστήρια" για να δούμε "τις πταίει" τότε και εσείς και εγώ και όλοι μας mr. Crevettes à la provençale να πάμε να καταθέσουμε σαν "μάρτυρες κατηγορίας" και να τους στείλουμε εκεί που τους πρέπει και τους αξίζει.. Όμως "τότε" και "τώρα" προείχαν και προέχουν η δατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας αλλά και της κρατικής μας οντότητας.. Αυτά εγώ εννοώ και λέγω

 5. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 10/09/2014 12:20:55

  Τη δουλειά τους κάνουν τα συγκεκριμμένα ΜΜΕ. Δεν περιμέναμε να υποστηρίξουν το Σαμαρά και άν το έκαναν,δεν θα τους πιστεύαμε. Το θέμα είναι να μήν τους δίνουμε εμείς αφορμές να τις χρησιμοποιούν υπέρ του Τσίπρα...

 6. danas avatar
  danas 10/09/2014 13:53:09

  το πλαίσιο του σχολίου μου είναι άλλο. Πώς μας σώζουν αφού όλοι οι δείκτες ευημερίας πέφτουν? Αφού ακόμη και τα δικά τους στοιχεία δεικνύουν επιδείνωση της πραγματικής οικονομίας καθώς και του χρέους βεβαίως βεβαίως. Μπορεί να μην ξέρω τόσα καλά οικονομικά όπως άλλοι συνομιλητές με τα ομόλογα,ξέρω όμως οτι η ελληνική οικονομία χρεωκόπησε και παραμένει χρεοκωπημένη . Ρωτήστε ταμεία κλπ για το PSI. Γιατί εξακολουθούμε την ίδια καραμέλα? Και δεύτερον είμαστε και πολιτικά υποτελείς (ως χώρα εννοώ) όταν ο Φούχτελ μπορεί να μας λέει δώστε στοιχεία όλων των Δήμων κλπ. Αυτά δεν είναι σημάδια οικονομίας και χώρας ανεξάρτητης και μή χρεοκωπημένης συγγνώμη δλδ

 7. Αντιγόνη avatar
  Αντιγόνη 10/09/2014 14:00:56

  '' ...φαίνεται να πρόκειται για μια συντονισμένη κίνηση στήριξης του Τσίπρα από τα παραδοσιακά και τα καινούργια μαγαζιά της ενημέρωσης.'' Αυτοί δε δίνουνε του αγγέλου τους νερό. Σιγά μη στηρίζουνε από ...συμπάθεια. Απλά υποκλίνονται κρατώντας πισινή, αφού τη δουλειά τους για την ώρα την κάνουν. Φροντίζουν για τα μελλούμενα κέρδη και ακονίζουν τα δόντια τους.

 8. KT avatar
  KT 10/09/2014 17:34:25

  Η καλύτερη μεταγραφή του Σύριζα ήταν -και παραμένει- ο Μουλόπουλος και ο νοών νοήτω...

 9. CHRIS avatar
  CHRIS 10/09/2014 18:09:07

  Κάποιος πρέπει να τραβήξει την πρίζα από τους δυο (χρεοκοπημένους) εκδοτικούς ομίλους ΔΟΛ και Πήγασο. Από εκεί θα αρχίσει να σκίζεται το πουλόβερ του βαθέως ΠΑΣΟΚ.

 10. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 10/09/2014 21:38:40

  Ειναι αληθεια πως τα ΜΜΕ ποτε δεν βοηθησαν τον Σαμαρα. Τα ΜΜΕ τα συμφερει το χαος. Ο ομιλος Χ"νικολαου ειναι απο το πρωι μεχρι αργα το βραδυ μια αριστερη προπαγανδα. Μια "αυριανη" λιγο πιο μοντερνα. Ελληνοφρενεια, Νικος, Τραγκας, Η τεως κα του ΣΚΑΙ με την βραχνη φωνη και ολοι σχεδον οι αλλοι πυροβολουν απο το πρωι μεχρι αργα το βραδυ την κυβερνηση. Φυσικα ουτε λογος για το ποσα χρωστουν οι Κουρηδες , για τα ποσα εφαγαν καποιοι αποτυχημενοι εκδοτες απο διαφημησεις τοσα χρονια. Πολλοι απο αυτους δεν εχουν αντιμετωπισει καμια κριση. Και τα παιδια τους στα κολλεγια τα στελνουν ,και στα πολυτελη σπιτια τους κατοικουν και πανακριβες διακοπες κανουν. Τι περιμενουν λοιπον? Ενα χαος και μια χρεοκοπια θα τους σωσει απο οσα οφειλουν. Και οπως λει και ενας "λαικος" σοφος..... Τι τα θελεις ? Απο καθε κριση οι κερδισμενοι ειναι τα λαμογια... Απο την κατοχη δημιουργηθηκαν εκατομυριουχοι απο τους μαυραγορητες.... Η χουντα χαρησε τα δανεια των αγροτων αλλα τελικα οφελος ειχαν μονο οι κακοπληρωτες..... Τωρα ειναι καιρος να απαλλαγουν απο τις υποχρεωσεις τους τα ΜΜΕ. Και μια απορια... Ολοι αυτοι οι δημοσιογραφοι χωρις μορφωση συνεχιζουν να εχουν ξεχωριστο ταμειο υγειας και συνταξεις?

  • Crevettes à la provençale avatar
   Crevettes à la provençale @ Ρεαλιστης 10/09/2014 22:32:01

   Είναι αλήθεια πως τα ΜΜΕ ποτέ δεν βοήθησαν ...τη ΝΔ, πλην της περιόδου από τον Μάϊο του 2012, μέχρι και σήμερα (βλέπε δελτία ειδήσεων όλων των μεγάλων καναλιών). Αυτή είναι η αλήθεια, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές.

   • Ρεαλιστης avatar
    Ρεαλιστης @ Crevettes à la provençale 11/09/2014 10:42:11

    Μιλατε για καποιους λιγους οικονομικους συντακτες. Τιποτα αλλο. Και για να μη παρεξηγηθω δεν υποστηριζω οτι τα ΜΜΕ πρεπει διαπλεκομενα να υποστηριζουν την ΝΔ. Οπως π.χ η αυριανη το ΠΑΣΟΚ καποτε. Εχουν γινει ομως καποια πραγματα. Εχουμε ενα πρωθυπουργο που δουλευει 24 ωρες την ημερα. Κανενας δεν αναφερθηκε σε αυτο. Απλα υπαρχει η αριστερη μανια ακομα. Ολοι πυροβολουσαν τον Γεωργιαδη παροτι δουλευε και προσπαθουσε να διορθωσει τα πεπραγμενα της μαφιας της υγειας. Σημερα ακομα αν εισαι αριστερος εχεις δικαιο αν ομως δεν ανηκεις σε κομματα εισαι τροικανος και προδοτης

    • CHRIS avatar
     CHRIS @ Ρεαλιστης 11/09/2014 17:38:33

     Μιλάμε για την τρομοκρατία ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει φωτιά να μας κάψει. Μια χαρά την αναπαρήγαγε το σύνολο των κυρίαρχων ΜΜΕ. Επιπλέον, αβάντα δεν δίνουν στη ΝΔ όταν έχουν συνεχώς τον Άδωνι να βομβαρδίζει τον κόσμο;

 11. η Dimi avatar
  η Dimi 10/09/2014 22:31:01

  CNBC (56 λεπτά πριν): 5 εκατομμύρια Gmail κωδικοί πρόσβασης διέρρευσαν: Είναι ο δικός σας ένας εξ αυτών; Σχεδόν 5 εκατομμύρια Gmail ονόματα χρηστών και κωδικών πρόσβασης εμφανίστηκαν τη Τετάρτη σε ρωσικό φόρουμ Bitcoin. http://www.cnbc.com/id/101989542?__source=msn|money|headline|story|&par=msn

 12. toxo avatar
  toxo 10/09/2014 22:43:45

  Τον Νοέμβριο του 1944,πολλοί είχαν πληρώσει τα χρέη τους στις τράπεζες και στις εφορίες ,με το αντίτιμο ενός αυγού,που πούλησαν με μερικά εκατομύρια των τότε δραχμών.Τα εγγόνια τους το γνωρίζουν και μερικά προσπαθούν για να επαναληφθεί.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.