Ξαναχτύπησε ο Τόλιος: Επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ η διακοπή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων
02/01/2015 13:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ξαναχτύπησε ο Τόλιος: Επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ η διακοπή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων

Είναι εκτός τόπου και χρόνου οι άνθρωποι αλλά καλό είναι να τους αφήνουμε να μιλάνε όσο το δυνατόν περισσότερο. Διότι έτσι αποκαλύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο και τα σχέδιά τους.

Αποκαλυπτηρίων συνέχεια για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και για το πώς θα αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση και κυρίως την έλλειψη ρευστού. Δεν ξέρουμε αν είναι στημένο αλλά ο Γ. Τόλιος, της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ έχει βαλθεί να τινάξει στον αέρα το κόμμα του. Λέτε η Κουμουνδούρου να κατηγορήσει τη ΝΔ ότι... άνοιξε κουμπαράδες και δωροδοκεί στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για να λένε τέτοιες ανοησίες.

Ο υποψήφιος στη Β' Αθήνας, κ. Τόλιος ξαναχτύπησε σήμερα επιμένοντας ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να πάει σε στάση πληρωμών. Επανέλαβε όπως περιγράφεται στην ευρωεκλογική διακήρυξη του κόμματος πως «η αποπληρωμή του χρέους θα γίνει με αναπτυξιακή και κοινωνική ρήτρα αφού πρώτα εξασφαλιστεί για μια ικανή περίοδο, η διακοπή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων».

Αλλά πήγε ακόμη παραπέρα. Ερωτώμενος που θα βρει τα λεφτά ο ΣΥΡΙΖΑ αν συγκρουστεί με τους δανειστές απάντησε:

«Η Ελλάδα θα βγάλει έντοκα γραμμάτια που θα τα πληρώσουν οι Έλληνες καταθέτες όχι υποχρεωτικά»

Ερωτηθείς γι' αυτό απάντησε πως «μία λύση είναι τα έντοκα γραμμάτια» που θα αγοράζονται από μεγαλοκαταθέτες και τράπεζες.

Δηλαδή το μεγαλεπίβολο σχέδιο είναι το εξής: Αφού συγκρουστούν με τους δανειστές και μείνει η Ελλάδα από ρευστό, θα πάψουν να πληρώνουν τόκους και χρεολύσια, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει βεβαίως και για να καλυφθούν οι μισθοί, οι συντάξεις, οι δαπάνες για την υγεία, την παιδεία κ.λπ. θα κάνει εσωτερικό δανεισμό.

Θα βγάλει έντοκα που θα τα καλύψουν οι τράπεζες και οι μεγαλοκαταθέτες, όπως είπε. Δεν διευκρίνισε τα εξής:

1.Ποιους εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ μεγαλοκαταθέτες; Από ποιο ποσό και πάνω;

2.Που θα τους βρει τους μεγαλοκαταθέτες όταν όλοι θα έχουν σηκώσει τα λεφτά τους; Όταν άλλοι θα τα έχουν βάλει στο στρώμα κι άλλοι στο εξωτερικό; Εκτός κι αν κλείσει τα τραπεζικά σύνορα οπότε πάμε σε άλλες καταστάσεις.

3.Οι τράπεζες με το ζόρι καλύπτουν τώρα τα έντοκα γραμμάτια που εκδίδει αυτή η κυβέρνηση και για τα οποία κατηγορείται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πώς θα καλύψει τα έντοκα του Τσίπρα όταν θα έχουν καταρρεύσει από το bank run και από την έλλειψη ρευστότητας από την ΕΚΤ; Δεν καταλαβαίνουν ότι σύγκρουση με τους δανειστές σημαίνει αυτό «ασφυξία» με διακοπή της χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα; Που θα βρουν τα λεφτά; Στην Κίνα, τη Ρωσία και τη Βενεζουέλα;

Είναι εκτός τόπου και χρόνου οι άνθρωποι αλλά καλό είναι να τους αφήνουμε να μιλάνε όσο το δυνατόν περισσότερο. Διότι έτσι αποκαλύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο και τα σχέδιά τους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ιδιώτης avatar
  Ιδιώτης 02/01/2015 16:33:42

  Ο ελληνικός λαός πρέπει να διαλέξει μεταξύ αυτών που του υπόσχονται διακοπή μισθών και εισοδημάτων και μεταξύ αυτών που που του υπόσχονται διακοπή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων.

  • constantinos avatar
   constantinos @ Ιδιώτης 02/01/2015 16:58:27

   Ο Ελληνικός λαός θα πρέπει να διαλέξει μεταξύ χρεοκοπίας και παραμονής στο ευρω

   • Ιδιώτης avatar
    Ιδιώτης @ constantinos 02/01/2015 17:22:23

    Αυτό δεν είναι αληθινό δίλημμα. Το μόνο διακύβευμα είναι οι καλύτερες συνθήκες ζωής και οι προοπτικές. Αν αυτό το δώσει η χρεοκοπία, τότε είναι η ενδεδειγμένη λύση.

  • zame avatar
   zame @ Ιδιώτης 02/01/2015 17:10:15

   τοκοι & χρεολυσια -vs- μισθοι & εισοδηματα ? & το -μαρτύριο της σταγόνας- γίνεται -αμφίδρομο- ..οταν η σύγκρουση με τους δανειστές σημαίνει «ασφυξία» ..τότε οι δανειστές με ποιούς θα "συγκρούονται" ? ..οπερασιοναλισμος -vs- ανθρωπισμος ?

   • Ιδιώτης avatar
    Ιδιώτης @ zame 02/01/2015 21:47:48

    Συ είπας...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Ιδιώτης 02/01/2015 18:23:01

   Απλά γελοίο επιχείρημα. Αν το πιστεύεις σημαίνει πολύ απλά ότι έχεις 3ο δρόμο αφού και οι 2 που γράφεις είναι διαλυτικοί. Για λέγε λοιπόν ποια είναι η λύση;

  • dim avatar
   dim @ Ιδιώτης 02/01/2015 18:49:50

   Εσύ πρέπει να είσαι ιδιοφυία στα οικονομικά... Όταν δεν μπορείς να καταλάβεις το στοιχειώδες: ότι από τη στιγμή που δεν είναι στη δικαιοδοσία σου (του κράτους σου) η νομισματική πολιτική, τότε διακοπή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων = χρεοκωπία = ή επιστροφή στη δραχμή ή γονυπετής μετά τους "τσαμπουκάδες" σου να "παρακαλάς για νέο ακόμα πιο σκληρό μνημόνιο", για να μπορείς να δίνεις μισθούς και συντάξεις, έστω και μειωμένους...
   Καταλάβετε το όσο είναι καιρός, και σίγουρα πριν φθάσετε στη κάλπη, γιατί μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται: ΣΥΡΙΖΑ = Σενάριο Πρώτο: Ήπια ύφεση, και αύξηση της ανεργίας για άλλα 2-3 χρόνιαΑυτό είναι το καλό σενάριο, αν κάνει αμέσως τη κωλοτούμπα (πριν τις 28 Φλεβάρη), αλλά λόγω dnaεμποδίσει γενικώς κατά τη διακυβέρνηση του μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις και ανάπτυξη. Σενάριο Δεύτερο: Νέο πολύ σκληρότερο μνημόνιο, με αύξηση των απαιτήσεων των δανειστών από το 1,5 δις τώρα, στα 4 δις και βάλε, για κάθε μέρα που θα καθυστερεί ο Σύριζα να κάνει την κωλοτούμπα. Αυτό είναι και το πιο πιθανό σενάριο, σύμφωνα με το οποίο θα κάνει στην αρχή τσαμπουκάδες ο Σύριζα αλα Κύπρο, και μετά το σκληρό ροκ της Ευρώπης, που είναι 100% οτι θα αρπάξει την ευκαιρία και θα μας χρησιμοποιήσει για σκιάχτρο, δείχνοντας στους υπόλοιπους τι παθαίνει κανείς όταν δε σέβεται τις υπογραφές του και τη κοινή ευρωπαϊκή πολιτική (καλή, κακή δεν έχει σημασία, αν σου αρέσει μένεις αν δεν σου αρέσει ή φεύγεις, ή προσπαθείς μέσα από συμμαχίες να την αλλάξεις, αλλά τηρώντας τους κανόνες που έχει ορίσει η πλειοψηφία της ένωσης), αναγκαστεί ο Τσίπρας να κάνει τη κωλοτούμπ, αφού πρώτα θα έχουν αδειάσει τα ΑΤΜ και θα έχει επικρατήσει πανικός. Τότε όμως θα κληθεί να υπογράψει νέο σκληρό μνημόνιο, με κάλυψη 4 δις μέτρα πια, και όχι 1,5 που ζητάνε τώρα. Σενάριο Τρίτο: Επιστροφή στη δραχμή. Αυτό είναι το κακό σενάριο, αν επιμείνει στις μαγκιές μέχρι τέλους ο Σύριζα, ή αν οι Ευρωπαίοι μετά τις απειλές του και τους εκβιασμούς του, δεν του (μας) δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία, ακόμα και αν παρακαλέσει μετά ο Τσίπρας, για να μας χρησιμοποιήσουν ως Ιφιγένεια.

 2. mitsu pitsu avatar
  mitsu pitsu 02/01/2015 19:22:55

  Θα πρεπει να καταλαβουν στον ΤΣΥΡΙΖΑ,οτι τα νταηλικια,οι ψευτομαγκιες και τα δημοψηφισματα δεν θα περασουν στους δανειστες,στις αγορες,στους τραπεζιτες,στους γερμανους,στην ΕΚΤ. Χωρις κανενα υλοποιησιμο σχεδιο η plan b,λυσσασμενοι μονο και μονο για να ανεβουνε στην εξουσια και να τους γραψει η ιστορια ως ντεμεκ την πρωτη αριστερη κυβερνηση.

 3. Eva avatar
  Eva 03/01/2015 01:12:02

  Να μας πει και για το σκοπιανο ο κ. Τολιος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.