«Ξαναχτύπησε» ο Λαπαβίτσας: Eπιστροφή στη δραχμή και καύσιμα, τρόφιμα, φάρμακα... με το δελτίο!
16/03/2015 13:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Ξαναχτύπησε» ο Λαπαβίτσας: Eπιστροφή στη δραχμή και καύσιμα, τρόφιμα, φάρμακα... με το δελτίο!

Η Βενεζουέλα είναι εδώ για όσους δεν το καταλάβατε και ο Λαπαβίτσας μπορεί να γίνει ο νέος Μαδούρο...

Ιδού γιατί κυριαρχεί η Αριστερά στην Ελλάδα. Έχει τέτοιους οικονομικούς εγκεφάλους όπως ο Κώστας Λαπαβίτσας που κάνουν πρωτοποριακές προτάσεις και κερδίζουν τον ελληνικό λαό.

Ο γνωστός οικονομολόγος, ο οποίος γιατί όχι, μετά την απομάκρυνση του Βαρουφάκη μπορεί να γίνει τσάρος, έκανε μια ακόμη πρόταση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Δεν είναι ο μόνος στον ΣΥΡΙΖΑ που τα πιστεύει αυτά. Κι άλλοι το έχουν κάνει, κι άλλοι το πιστεύουν κρυφά αλλά δεν το λένε.

Ο Λαπαβίτσας τουλάχιστον τολμά να λέει αυτά που έχει πει εδώ και καιρό. Ο λαός της Ημαθίας που τον ψήφισε προφανώς το έκανε γιατί ήξερε ότι έχει τέτοιες απόψεις, αλλιώς η ψήφος που είναι ο υπέρτατος κριτής είναι μια μπαρούφα.

Ο βουλευτής εδώ και χρόνια θεωρείται ευρωφονιάς και δραχμολάγνος, επομένως κανείς δεν πρέπει να παραξενεύεται ή να εκπλήσσεται. Είπε λοιπόν ο κ. οικονομολόγος στον δημοσιογράφο του αμερικανικού περιοδικού Jacobin, Sebastian Budgen που εξέτασε την περίπτωση Grexit:

«.... Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να επιβάλει άμεσα ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων και θα πρέπει να επιβάλει αμέσως σε ελέγχους στις τράπεζες. Είναι αυτονόητο. Θα πρέπει να κάνουμε ότι έκανε η ΕΕ στην υπόθεση με την Κύπρο. Τώρα, πόσο καιρό αυτοί οι έλεγχοι θα διαρκέσουν και τι μορφή θα πάρουν θα είναι ένα θέμα το πως εξελίσσεται η κατάσταση. Θα διαρκέσει για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα. Και κάποια μορφή των ελέγχων κεφαλαίου θα παραμείνει ασφαλώς, όπως θα έπρεπε... Αυτό θα δημιουργήσει μια σειρά από νομικά ζητήματα-θα χρειαστούμε ένα στρατό δικηγόρων... Τα συμβόλαια σε ξένο νόμισμα θα είναι προβληματικά... ».

Ο δημοσιογράφος τον ρωτά: «Και θέλετε να εμπιστευτείτε την ελληνική γραφειοκρατία να το κάνει αυτό δίκαια και αποτελεσματικά», για να πάρει την απάντηση από τον Κώστα Λαπαβίτσα «Δυστυχώς ναι. Έχουμε τέσσερις μήνες. Σε αυτούς τους τέσσερις μήνες θα μπορούμε να πάρουμε όλα τα είδη δράσης για να προετοιμαστούμε».

«Συγκεκριμένα, μιλάμε για δελτίο, έτσι δεν είναι;»

Κώστας Λαπαβίτσας: «Ναι, μιλάμε για μια διαδικασία με δελτίο» και όπως εξηγεί ο κ. Λαπαβίτσας «Αφήστε με να σας πω μερικά πράγματα. Η Ελλάδα είναι στη μέση μιας ανθρωπιστικής κρίσης. Υπάρχει ήδη δελτίο στη χώρα, μόνο που περνάει μέσα από το πορτοφόλι. Μεγάλα τμήματα του πληθυσμού δεν έχουν αρκετά χρήματα για να φάνε, υπάρχουν εκείνοι που στηρίζονται σε φυλλάδια και στα λεγόμενα κοινωνικά παντοπωλεία, με άλλα λόγια μέρη όπου τα τρόφιμα είναι διαθέσιμα σε χαμηλές τιμές και ούτω καθεξής.

Ναι, αυτά είναι μηχανισμοί με δελτία, που υπάρχουν ήδη...»

Μιλώντας για το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ ο 54χρονος οικονομολόγος υποστηρίζει ότι «το επόμενο δύσκολο και άβολο πράγμα είναι να αντιμετωπίσουμε συγκεκριμένες αγορές και τον αντίκτυπο της εξόδου σε αυτές. Υπάρχουν τρία κλειδιά: ενέργεια, το οποίο ουσιαστικά σημαίνει πετρέλαιο, τρόφιμα και φάρμακα».

Στο ερώτημα πόσο ζωτικής σημασίας σε αυτή τη διαδικασία είναι η σφυρηλάτηση εναλλακτικών συμμαχιών με χώρες όπως η Ρωσία, η Βενεζουέλα, η Κίνα, το Ιράν;

Ο Κώστας Λαπαβίτσας απαντά «εντελώς κρίσιμη. Και υπάρχει λόγος να περιμένουμε καλές απαντήσεις από αυτές τις δυνάμεις. Εάν φέρουν την Ελλάδα σε αυτό το μονοπάτι».

H πρότασή του είναι δηλαδή, έξοδος από το ευρώ, δραχμούλα και για όσο χρειαστεί περιορισμός στην κίνηση κεφαλαίων και τρόφιμα, καύσιμα, φάρμακα με το δελτίο. Θα παίρνει ένας Έλληνας το δελτίο του κάθε μέρα, θα πηγαίνει στο βενζινάδικο, θα παίρνει συγκεκριμένα λίτρα βενζίνης. Θα πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ και θα παίρνει συγκεκριμένα τρόφιμα εισαγωγής, ομοίως και στα φαρμακεία. Τι το περάσαμε εδώ, να παίρνει ο καθένας όσα και ότι θέλει;

Η Βενεζουέλα είναι εδώ για όσους δεν το καταλάβατε και ο Λαπαβίτσας μπορεί να γίνει ο νέος Μαδούρο. Κι εμείς που νομίζαμε πως ότι χειρότερο έχουμε δεν είναι ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. airman avatar
  airman 16/03/2015 13:14:22

  Τείνω με αυτά που βγαίνουν κάθε μέρα να προβληματισθώ μήπως ο Πρωθυπουργός, παρά το ότι σαφώς και δεν έκανε τις καλύτερες επιλογές, τουλάχιστον απέκλεισε τις χειρότερες. Βέβαια γνώριζε με ποιους είχε να κάνει και συνεπώς φέρει ακέραια την ευθύνη για το γεγονός ότι αυτά τα στελέχη βγαίνουν και λένε εδώ κι εκεί του κεφαλιού τους. Όπως ο κάθε "Παλαβίτσας"!

 2. Βαγγέλης avatar
  Βαγγέλης 16/03/2015 13:17:33

  Άμα σταματήσουμε να μιλάμε για ανθρωπιστική κρίση, για νοικοκυριά που πεινάνε, για κομμένο ρεύμα κλπ, αν επιπλέον καταργήσουμε τα κοινωνικά παντοπωλεία και όλων των ειδών συσσίτια και φιλανθρωπίες, τότε οι καταστροφικές φωνές όπως του Λαπαβίτσα δεν θα έχουν κανένα λόγο ύπαρξης. Θα μιλάμε και θα ασχολούμαστε μόνο με όσους έχουν μπόλικα ευρώ στην τσέπη οπότε το πρόβλημα θα λυθεί.

 3. Παράξενος avatar
  Παράξενος 16/03/2015 13:27:47

  Μπροστά στην ανάκτηση της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού όλα αυτά είναι ασήμαντα.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Παράξενος 16/03/2015 19:14:55

   Αξιοπρέπεια και ουρές με δελτίο και το χρέος να διπλασιάζεται λόγω υποτίμησης; Δεν έχουμε την ίδια άποψη για τη ζητιανιά μου φαίνεται...

 4. George avatar
  George 16/03/2015 13:31:49

  Όττο Φον Μπίσμαρκ " Drei Professoren - Vaterland verloren! " ( μτφρ: τρεις καθηγητές - χάθηκε η πατρίδα!)

 5. Jim Beam avatar
  Jim Beam 16/03/2015 14:27:56

  Δεν ειναι μόνο ανικανότητα και ανευθυνότητα, δεν εχει να κάνει με την οικονομία και την διαχείρηση της, το θέμα ειναι βαθιά πολιτικό. Άνθρωποι που όλη τους τη ζωή ειναι δημόσιοι υπάλληλοι, ζουν απο ρεμούλες και σε βάρος των πολιτών, που έχουν αναγάγει την ρητορική εναντίον του κεφαλαίου και της επιχειρηματικότητας σε επιστήμη, καλούνται να κυβερνήσουν. Αυτοί το μόνο που μπορούν να καταλάβουν ειναι σοβιετικού τύπου οικονομίες και χουντικού τύπου εξουσίες ..... Θέλουν να βγουν απο την ευρωπαϊκή ένωση διότι οι ίδιοι αισθάνονται ξένοι. Στην Δύση η επιχειρηματικότητα και η ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα ειναι πρωταρχικής σημασίας για την οικονομία. Εδώ ο Λαφαζανης θα ήθελε να κρατικοποιήσει τα πάντα και φυσικά να ειναι απόλυτος άρχοντας ..... Ελπίζω μετά την οικονομικη καταστροφή, που ειναι σχεδόν βέβαιη, να έρθει και η καταστροφή της αριστεράς στην Ελλάδα! Ειναι το μόνο θετικό που μπορώ να σκεφτώ απο την επικείμενη καταστροφή ....

 6. Μεγάλα λόγια avatar
  Μεγάλα λόγια 16/03/2015 16:36:43

  Καθήστε καλά κ.κ. δανειστές (τρόπος του λέγειν), γιατί αν δεν σας αρέσει ο Βαρουφάκης, τότε σας έχουμε και Λαπαβίτσα. Λέγεται, ως ανέκδοτο.

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ Μεγάλα λόγια 16/03/2015 16:52:27

   Τουλάχιστον κάποιος στον συριζα εχει ένα σχέδιο,οποιοδήποτε αλλά έχει

 7. Aris D. avatar
  Aris D. 16/03/2015 17:31:22

  Για μισό λεπτό.Ο Λαπαβίτσας είναι πολυ σοβαρός καθηγητής.Σ ενα απ τα καλυτερα Πανεπιστήμια του Λονδινου και εγνωσμένου κύρους.Οχι σαν αλλους... Το οτι έχει μια αλλη άποψη δεν είναι κατακριτέο διότι δεν την επιβάλλει σε κανέναν.Την προτείνει απλώς.Την τεκμηριώνει (και είναι ο ΜΟΝΟΣ στον Συριζα που εχει αποψη ξακαθαρη,οχι θολή,ειπωμένη ανοιχτά και με ειλικρίνεια και απολύτως τεκμηριωμένη,ακόμα και με τα αρνητικά της).Αν θες την παίρνεις,αν δεν θες δεν την παίρνεις.Προσωπικά θέλω Ευρω,αλλα δεν μπορώ να βλεπω να αποδομείται μια σοβαρή προσωπικότητα επείδη επιχειρεί να βάλει στο τραπέζι μια αλλη άποψη.Και ακόμα κι αν διαφωνώ με την πρότασή του,τον προτιμώ χιλιες φορές απο αυτούς που προσπαθούν να μάθουν στου κασίδι το κεφάλι,απο αυτους που πολιτευονται με το ΝΑΙ στο Ευρω-Οχι στο Μνημονιο για να μην χασουν ψηφο (οταν φαινεται πια μαλλον αδύνατο),απο αυτους που επείδη δεν έχουν ούτε αποψη ούτε θέση,πάνε κατα που φυσάει ο ανεμος κάθε φορά κοκ. Διαφωνω χιλιες φορές με αυτο που προτείνει αλλα θέλω να μιλάει,διότι ο συγκεκριμένος καθηγητής μονο να προσφέρει εχει στο δημόσιο διάλογο.Πρόκειται για άνθρωπο που δεν έχει ουδεμία σχέση με τους συνδικαλισταράδες και πολιτικάντιδες του Συριζα,είναι άλλου επιπέδου και θα σας πρότεινα να τον ακούτε όταν μιλάει και θα καταλάβετε πως δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε πολλούς τέτοιας ποιότητας.Είναι ένας ανθρώπος που σέβομαι πολύ (κι ας διαφωνώ με το θέμα της δραχμης)

 8. George N avatar
  George N 16/03/2015 17:43:35

  Είναι συνεπής και περιγράφει σωστά αυτά που θα γινόντουσαν. Ουσιαστικά δεν είναι δυνατή η επιστροφή στη δραχμή αλλά στο δελτίο. Η δραχμή απαιτεί ικανότητες που στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν και περιοριστική πολιτική για να γίνει νόμισμα πραγματικό και όχι εικονικό. Θα έπρεπε να υπάρξει και απαγόρευση εξαγωγής αγροτικών προϊόντων, απαγόρευση εισαγωγής οχημάτων, ηλεκτρονικών και ταξιδιών, σπουδών στο εξωτερικό. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, θα υπήρχαν σταδιακά κρατικά μονοπώλια για την παραγωγή αγαθών με ταυτόχρονη απαγόρευση εισαγωγής. Κάτι που θα μεγέθυνε την κρίση ακόμα περισσότερο. Στο μυαλό του είναι μεγεθυμένη η τωρινή κρίση ενώ υποτιμάται ο βαθμός ανοχής του κόσμου που δύσκολα θα πειστεί να έχει τέτοια υποβάθμιση του βιοτικού του επιπέδου χάριν της Σοσιαλισμού. Του διαφεύγει επίσης ότι ένα μεγάλο κομμάτι της Ελλάδας γρήγορα θα ανήκε σε γειτονικά κράτη και τμήματά της θα έχουν ανεξαρτητοποιηθεί υπό την προστασία Δυτικών δυνάμεων.

  • Βαγγέλης avatar
   Βαγγέλης @ George N 16/03/2015 18:47:59

   Υπονοείς πως Δυτικές δυνάμεις θέλουν ανεξαρτητοποίηση τμημάτων της Ελλάδας αλλά προς το παρόν τους εμποδίζει τα σχέδια η συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη?

   • George N avatar
    George N @ Βαγγέλης 16/03/2015 19:34:01

    Οχι. Υπονοώ ότι μια χώρα σε βαριά και παρατεταμένη κρίση γεννάει αυτονομιστικά κινήματα όπου η περιφέρεια "ανακαλύπτει" τους λόγους που δεν την συνδέουν με τον εθνικό κορμό. Λόγω μεγέθους η επιβίωση αυτών των περιοχών μοιραία θα εξαρτηθεί από μεγάλες δυνάμεις της περιοχής. Στην συγκεκριμένη είναι οι Δυτικές. Αν ήμασταν στον Καύκασο θα ήταν η Ρωσία. Για να μην παρεξηγηθώ κάνω μια προέκταση του σεναρίου Λαπαβίτσα (που δεν εκφράζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ) και υποθέτω ότι μετά την έξοδο από το Ευρώ επικρατεί η Αριστερή Πλατφόρμα και ο Λαπαβίτσας πηγαίνει να συνεχίσει την διδασκαλία στο ΗΒ αφού έχει κατηγορηθεί για τα εφτά θανάσιμα αμαρτήματα των μικροαστών.

    • Βαγγέλης avatar
     Βαγγέλης @ George N 16/03/2015 21:29:08

     Έτσι όπως το θέτετε, δύο εκδοχές υπάρχουν. Είτε δεν βρισκόμαστε σε βαριά και παρατεταμένη κρίση με τις έως τώρα πολιτικές άρα η συνοχή της χώρας δεν κινδυνεύει από αυτονομιστικά κινήματα, συνεπώς συνεχίζουμε ως έχει, είτε πρέπει να παραδεχτούμε πως βρισκόμαστε σε βαθιά και παρατεταμένη κρίση η οποία συντηρείται από τους "διασώστες" (πώς θα μπορούσε να είναι αλλιώς καθόσον κρατάει επιδεινούμενη 5+ χρόνια) που υποσκάπτει την κοινωνική συνοχή απειλώντας (κατά τη σκέψη σας) τη γέννηση αυτονομιστικών κινημάτων. Σε αυτή την περίπτωση ίσως θα έπρεπε να πάρουμε στα σοβαρά τις θέσεις του Λαπαβίτσα και να ανακτήσουμε ταχύτατα την εθνική κυριαρχία, που έχει ως βασικό πυλώνα και την νομισματική πολιτική, ώστε να αποφύγουμε κάποια εθνική συμφορά.

     • George N avatar
      George N @ Βαγγέλης 17/03/2015 06:34:41

      Είμαστε σε κρίση μέσα στις αντοχές της κοινωνίας για την ώρα. Και πιστεύω ότι ο Λαπαβίτσας την θεωρεί μεγαλύτερη από ότι πραγματικά είναι. Από 230 δις πήγαμε στα 180 δις ΑΕΠ. Με εθνικό νόμισμα το 1 μπροστά από το 8 θα φύγει, τουλάχιστον στην αρχή. Προσωπικά το θεωρώ λάθος αλλά θα μπορούσε να γίνει με κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα ασκούσε περιοριστική πολιτική, θα φιλελευθεροποιούσε την οικονομία και θα εξασφάλιζε την βοήθεια των δανειστών για την μετάβαση. Με αυτές τις προϋποθέσεις μετά από κανά δύο χρόνια η οικονομία θα μπορούσε να παρουσιάσει ραγδαία άνοδο κάτι αντίστοιχο με το παράδειγμα της Τουρκίας την περασμένη δεκαετία ή την Ρουμανία τώρα. Αντίθετα η προσπάθεια να χτιστεί ο Σοσιαλισμός εντός των συνόρων μιας χώρας - και μάλιστα περιφερειακής-που είναι η πρόθεση της Αριστερής Πλατφόρμας σε τέτοιες συνθήκες θα έφερνε ακόμα μεγαλύτερη κρίση και πια αποσύνθεση του Ελληνικού κράτους.

     • Βαγγέλης avatar
      Βαγγέλης @ George N 17/03/2015 12:12:26

      Δεν διαφωνώ γενικά μαζί σου. Η πτώση όμως από 230 στα 180 δεν είναι απόλυτο κριτήριο καθώς δεν έγινε ομοιόμορφα. Κάποιοι εξαθλιώθηκαν και κάποιοι άλλοι πλούτισαν. Η πτώση συνοδεύτηκε από αναδιανομή εις βάρος των μεγάλων στρωμμάτων των εργαζομένων. Επίσης, το γεγονός ότι βλέπεις υπό φιλελεύθερες προϋποθέσεις την πιθανότητα να υπάρξει ραγδαία άνοδος της οικονομίας σημαίνει πως θα πρέπει να θεωρείς λανθασμένη την αφοριστική απόρριψη του εθνικού νομίσματος από τη ΝΔ, τον κατεξοχήν πολιτικό φορέα της φιλελεύθερης οικονομίας. Βλέπεις κάποιον άλλο τρόπο να υπάρξει ραγδαία άνοδος της ελληνικής οικονομίας εντός της ευρωζώνης τη στιγμή που στη ζώνη του ευρώ έχει εγκατασταθεί η ύφεση και ο αποπληθωρισμός? Η πιθανότητα ραγδαίας άνοδου είναι πολύ σημαντική για να μην την λαμβάνουμε υπόψη μας και μάλιστα αφορίζοντας κάθε δημόσιο διάλογο επί του θέματος.

  • MCA avatar
   MCA @ George N 16/03/2015 23:42:40

   Υπερβολικό το σενάριο σας όσο αφορά απόσχιση τμημάτων της χώρας.Το μόνο μέρος που υπάρχει πρόβλημα είναι η Θράκη και πάλι είναι αμφίβολο κατά πόσο οι Πομάκοι και η Ρομά θα συμμετείχαν θετικά σε μια τέτοια κίνηση.Επιπλέον θα είχαμε ένοπλη σύρραξη με Τουρκία.Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

   • George N avatar
    George N @ MCA 17/03/2015 06:40:20

    Φυσικά και θα υπήρχε ένοπλη σύγκρουση. Όταν έχεις τα τρόφιμα και τα καύσιμα με κουπόνι μάλλον δεν συντηρείς ταυτόχρονα και F-16. Η αναθεωρητική πολιτική για την Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο υπάρχει και όταν τα σερβίρεις στο πιάτο ο πειρασμός ανεβαίνει.

 9. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 16/03/2015 19:18:28

  Και μετά ο Σαμαράς τρομοκρατούσε τον κόσμο προεκλογικά; Αυτά που λέει ο τύπος είναι ακόμη χειρότερα και είναι μέλος του κυβερνώντος κόμματος και δεν τολμάει ο Τσίπρας να τον διαγράψει. Δε μας λέει τίποτα αυτό για το τι πραγματικά θέλουν στο σύριζα;

 10. Θετταλός avatar
  Θετταλός 16/03/2015 21:40:05

  Ευτυχώς που είναι και αυτός και ξέρουμε τι πραγματικά θέλουν να κάνουν.

 11. greg avatar
  greg 16/03/2015 22:45:25

  Μέσα σέ τόσο λίγες μέρες έχουν ακούσει τά αφτιά μας τόσο πολλές αντιφάσεις, εξωφρενικές προτάσεις, λύσεις γιά δέσιμο, εκθέσεις ιδεών, ψευτομαγκιές, τζαμπαμαγκιές, δηλώσεις, προθέσεις, διαβεβαιώσεις, διαψεύσεις, τελευταία καί συνομωσιολογίες, από αυτό τό (κατά Ιωάνη) αριστερό τσούρμο, πού τό νά τούς παίρνει πλέον κανείς στά σοβαρά είναι ο σίγουρος δρόμος γιά τό εγκεφαλικό, ή τήν κατάθλιψη. Πραγματικά θαυμάζω όσους επιμένουν νά προσπαθούν μέ λογικά επιχειρήματα νά εξηγήσουν, νά κατανοήσουν, νά αντικρούσουν ή καί νά δικαιολογήσουν αυτόν τό καταιγισμό παλαβομάρας. Χαρά στό κουράγιο τους. Από δώ καί πέρα κάντε πλάκα μαζί τους. Αλλωστε αυτό κάνουν κι αυτοί μαζί μας. Ας είναι τουλάχιστον αμοιβαίο.

 12. ΤΤ avatar
  ΤΤ 16/03/2015 23:46:39

  Κάθε φορά που ακούω για ΄άνθρωπιστική κρίση'', ενώ η Λιβύη, ο Λίβανος, η Συρία, το Ιράκ είναι τόσο κοντά, θυμάμαι μια ταινία στην οποία ο Βέγγος, μεταξύ άλλων επαγγελμάτων, κάνει και τον φωτογράφο. Εμφανίζεται λοιπόν μια νεαρά για να φωτογραφηθεί, και τον ρωτάει συνέχεια που είναι το πουλάκι. Κάποια στιγμή ο Βέγγος απαντά ''έτσι που πας, θα το δεις και το πουλάκι''. Έτσι κι εμείς με την ''ανθρωπιστική κρίση''.

 13. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 17/03/2015 10:23:09

  Μια μικρή Παλαβίτσα του Λαπαβίτσα , μη δίνεται σημασία...Α ρε βίτσα που τους χρειάζεται..Απο κρανιά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.