#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/07/2012 10:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ξανά ενσωματωμένο το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗΕνσωματωμένο στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος θα είναι, τελικά, και πάλι το «χαράτσι» στα ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα, το οποίο ως γνωστόν επιβλήθηκε το φθινόπωρο του 2011 επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ κατόπιν αποφάσεως του τότε υπουργού Οικονομικών και νυν προέδρου του… «κινήματος» κ. Ε. Βενιζέλου!

Στην απόφαση αυτή κατέληξαν από κοινού το υπουργείο Οικονομικών και η ΔΕΗ μετά από τρεις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδος μεταξύ ανωτάτων υπηρεσιακών στελεχών των δύο πλευρών!

Στην τελευταία σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή -μεταξύ γενικών διευθυντών του υπουργείου Οικονομικών και της ΔΕΗ- συμφωνήθηκε, οριστικά, το Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) του έτους 2012 να συμπεριληφθεί στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που θα ταχυδρομηθούν στα νοικοκυριά από τα τέλη Ιουλίου και μετά. Οι πρώτοι λογαριασμοί με το «χαράτσι» ενσωματωμένο θα σταλούν συγκεκριμένα το διήμερο 28 και 29 Ιουλίου 2012.

Ξεχωριστό ραβασάκι

Από την πλευρά των στελεχών της ΔΕΗ είχαν διατυπωθεί αρχικά αντιρρήσεις για την υιοθέτηση της λύσης αυτής, με το επιχείρημα ότι η προσθήκη των οφειλών από το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. στα συνολικά ποσά χρεώσεων που αναγράφουν οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος θα «φούσκωνε» υπέρμετρα τους λογαριασμούς αυτούς και θα τους καθιστούσε ακόμη πιο δυσβάστακτους για εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες της επιχείρησης, που ήδη βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση και δυσκολεύονται ακόμη και τώρα να πληρώσουν μόνο το ηλεκτρικό ρεύμα. Μια τέτοια εξέλιξη, σύμφωνα με τα στελέχη της ΔΕΗ, θα είχε ως συνέπεια να αυξηθούν και πάλι σημαντικά οι απλήρωτοι λογαριασμοί και να ζημιωθεί πλέον ανεπανόρθωτα η επιχείρηση λόγω μη είσπραξης σημαντικού ύψους εσόδων.

Για να αποφευχθεί αυτός ο κίνδυνος, τα στελέχη της ΔΕΗ είχαν αντιπροτείνει στο υπουργείο Οικονομικών μια άλλη λύση: να σταλούν ξεχωριστά ειδοποιητήρια για το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., αλλά στους ίδιους φακέλους με τους λογαριασμούς ρεύματος. Με τον τρόπο αυτό, οι ιθύνοντες της ΔΕΗ εκτιμούσαν ότι οι καταναλωτές θα αποδεσμεύονταν από την υποχρέωση να πληρώσουν μαζί με το ρεύμα και το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., οπότε η επιχείρηση δεν θα ερχόταν αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να μείνουν απλήρωτοι οι λογαριασμοί ρεύματος.

Επισφαλής η είσπραξη

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η λύση αυτή που πρότειναν οι ιθύνοντες της ΔΕΗ απερρίφθη τελικά από την Τρόικα η οποία αντέτεινε ότι εάν οι χρεώσεις του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. του έτους 2012 στέλνονταν στους υπόχρεους με ξεχωριστά ειδοποιητήρια θα καθίστατο εξαιρετικά επισφαλής η είσπραξη των εσόδων ύψους 2,5 δισ. ευρώ που προβλέπεται να αποφέρει στα κρατικά ταμεία η επιβολή του Τέλους αυτού! Ετσι υπουργείο Οικονομικών και ΔΕΗ αναγκάστηκαν να συμφωνήσουν και πάλι στη λύση της ενσωμάτωσης του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Πρώτα η ΔΕΗ

Πληροφορίες του «Ε.Τ.» αναφέρουν, πάντως, ότι η συμφωνία των 2 πλευρών προβλέπει επίσης ότι:

* Σε κάθε περίπτωση κατά την οποία καταναλωτής δεν καταβάλει το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. δεν θα επιβάλλεται σε βάρος του το μέτρο της διακοπής της ηλεκτροδότησης το οποίο έχει κριθεί αντισυνταγματικό από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

* Η αποπληρωμή του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. θα γίνει σε 5 διμηνιαίες δόσεις με τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που θα σταλούν από τις 28-29 Ιουλίου 2012 μέχρι και το τέλος Απριλίου ή Μαΐου του 2013.

* Οι καταναλωτές, αν δεν μπορούν να πληρώσουν το σύνολο του λογαριασμού μαζί με το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., θα μπορούν να εξοφλήσουν μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στις χρεώσεις για ηλεκτρικό ρεύμα. Θα μπορούν δηλαδή να πληρώνουν λιγότερα χρήματα από αυτά που αναγράφονται στο άθροισμα όλων των χρεώσεων του ειδοποιητηρίου της ΔΕΗ και τα χρήματα αυτά θα καλύπτουν κατά προτεραιότητα τις οφειλές προς την Επιχείρηση. Σε κάθε τέτοια περίπτωση η τυχόν απλήρωτη οφειλή του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. θα μεταφέρεται για είσπραξη στον επόμενο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος και σε περίπτωση που παραμείνει απλήρωτη θα μεταβιβάζεται για είσπραξη στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών οι οποίες θα έχουν στη συνέχεια το δικαίωμα να τη διεκδικήσουν ακόμη και με κατασχέσεις σε εισοδήματα και κινητά περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη.

 Φοροεπιδρομή 7 μετώπων

Η λύση στην οποία κατέληξαν το υπουργείο Οικονομικών και η ΔΕΗ είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας σε εκατομμύρια νοικοκυριά τα οποία θα πρέπει πλέον από δω και πέρα να βρουν χρήματα για να πληρώσουν ταυτόχρονα από 2 έως και 7 χαράτσια στα εισοδήματα και τα ακίνητά τους. Δηλαδή, την ίδια χρονική περίοδο που θα κληθούν να εξοφλήσουν το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. του 2012 μαζί με τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, θα πρέπει επίσης να πληρώσουν τον υπέρμετρα αυξημένο φόρο για τα εισοδήματα του έτους 2011 που αναγράφουν τα σχετικά εκκαθαριστικά σημειώματα τα οποία αποστέλλονται αυτές τις μέρες. Ειδικά δε όσοι κατά τη διάρκεια του 2011 απέκτησαν εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ καθώς και όσοι κατά το προηγούμενο έτος άσκησαν ατομικά εμπορική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα καλούνται με τα ίδια εκκαθαριστικά να πληρώσουν ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1%-4% επί των συνολικών εισοδημάτων τους καθώς επίσης και τέλος επιτηδεύματος 400-500 ευρώ! Εξάλλου, από τον προσεχή Οκτώβριο τα περισσότερα νοικοκυριά θα κληθούν να πληρώσουν το πετρέλαιο θέρμανσης ανατιμημένο κατά 30 έως 40 λεπτά το λίτρο, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες εξ αυτών θα υποχρεωθούν παράλληλα να καταβάλουν τους Φόρους Ακίνητης Περιουσίας αναδρομικά για τα έτη 2010 και 2011.

Γιώργος Παλαιτσάκης στον Ελεύθερο Τύπο

ΣΧΟΛΙΑ

 1. SER avatar
  SER 16/07/2012 10:37:03

  νομιζω οτι ο σαμαρας ειπε οτι θα ερχόταν και να το καταργήσει και σε πρώτη φάση να το βαζε ξεχωριστά!!!!!!!

  • chris avatar
   chris @ SER 17/07/2012 13:28:46

   το χαρατσι ειναι δικαιο και αποτελεσματικο μετρο για την αμεση εισροη ζεστου χρηματος στα κρατικα ταμεια.
   Μονο που εισπρατεται απο λαθος οργανισμο.
   Θα επρεπε να εισπρατονταν απο την ΕΥΔΑΠ η οποια εχει πιο εγκυρα στοιχεια για ολες τις καταναλωσεις, με απειλη διακοπης της υδροδοτησης, πραγμα το οποιο θα εκανε αμεσα πληρωτεο τον φορο.
   Παλι οι αδαεις πολιτικοι μας ειναι πισω απο την κοινη λογικη.

 2. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 16/07/2012 10:38:43

  Ο Βενιζέλος κυβερνά , αν δεν το έχετε αντιληφθεί ...

  • Simon Bolivar avatar
   Simon Bolivar @ ΦΑΝΤΑΣΜΑ 16/07/2012 23:56:47

   Φοβερό σχόλιο.

 3. blue nile avatar
  blue nile 16/07/2012 10:55:10

  Τώρα καταλαβαίνετε ότι με την σμίκρυνση της οικονομίας να είναι στο 7% η συνέχιση τέτοιων μέτρων εγγυάται το απόλυτο χάος...
  Σε μια άλλη ανάρτηση ο Ροδινός γράφει για τους τροικανούς: ...Μαζί μας απέτυχαν και αυτοί! Εκτός και αν πραγματικά ο ανομολόγητος στόχος τους ήταν να μας οδηγήσουν εδώ! Γιατί, ειλικρινώς, αδυνατώ να κατανοήσω την απροθυμία τους να δούνε το προφανές...

  Δεν μπορούμε να πούμε ότι οι τροικανοί είναι αφελείς και κουτοί ώστε να μην βλέπουν ότι κάθε νέο μέτρο που παίρνουν βουλιάζει κι άλλο την πραγματική οικονομία...

  Πολύ φοβάμαι ότι όσο συνεχίζεται αυτός ο θανάσιμος εναγκαλισμός μαζί τους δεν έχουμε πολλλές ελπίδες.
  Και δεν μπορώ να προτείνω κάτι που θα μας βγάλει από αυτό το δέσιμο εκ του ασφαλούς...μόνο ριζοσπαστικές λύσεις μου περνούν από το μυαλό...
  Κινδυνεύουμε και με κάτι πολύ χειρότερο.
  Όταν αρχίσει η επαναδιαπραγμάτευση ακόμα και θετικά να βγάλει για μας, να είναι πλέον πολύ αργά.
  Να δούμε για λίγο τους δείκτες να πηγαίνουν καλύτερα όμως αυτό να μην είναι τίποτα άλλο από το επονομαζόμενο γκελ της νεκρής γάτας.
  Με τέτοια ύφεση είναι δολοφονικό να εφαρμόζονται επιπλέον περιοριστικά μέτρα τα οποία θα αποδειχτούν ασκήσεις επί χάρτου και θα δώσουν την χαριστική βολή σε μια οικονομία που πορεύεται στο χείλος του γκρεμού...

 4. johnny avatar
  johnny 16/07/2012 10:57:37

  "Το χαρατσι θα καταργηθει και θα υπαρξει ενα ενιαιο ελαφρυτερο".Αλλη μια υποσχεση που γινεται πραγματικοτητα.Βεβαια προεχει η επιλογη γενικων γραμματεων στις ΔΕΚΟ και των υπηρεσιων που θα εκποιηθουν.

 5. Flat avatar
  Flat 16/07/2012 11:01:15

  Ωραία!!!!!!

 6. Κβάντα avatar
  Κβάντα 16/07/2012 11:05:39

  "...το οποίο ως γνωστόν επιβλήθηκε το φθινόπωρο του 2011 επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ κατόπιν αποφάσεως του τότε υπουργού Οικονομικών και νυν προέδρου του… «κινήματος» κ. Ε. Βενιζέλου!".
  Σήμερα όμως δεν κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ! Ελπίζω να το καταλάβουμε σύντομα και να αφήσουμε τα κοκκινοπράσινα άλλοθι.
  Το συγκεκριμένο άρθρο, το αφιερώνω σε όλους αυτούς που την προηγούμενη βδομάδα ασχολούνταν με τον πίνακα "Η Ελλάς ευγνωμονούσα".
  Καλημέρα.

  • ΑΒΓ avatar
   ΑΒΓ @ Κβάντα 16/07/2012 11:28:49

   +1000000 like

  • nikos avatar
   nikos @ Κβάντα 16/07/2012 14:30:34

   Σωστος!. Υπαρχει αναγκη (γιατι αραγε?) ευγνωμοσυνης στον "μεγαλο (δηθεν) αρχηγο". Ανατολιτικος τροπος σκεψης 100%

  • dimx avatar
   dimx @ Κβάντα 16/07/2012 14:41:44

   Ο πινακας «Η Ελλάς γονυπετούσα » ειναι στα τελειωματα , μολις στεγνωσει θα τον κρεμασουμε.

 7. ΑΒΓ avatar
  ΑΒΓ 16/07/2012 11:33:33

  Καλά όλα αυτά που γράφει το άρθρο...λεφτά που θα βρούμε πάλι; Υπάρχουμε και εμείς σε αυτή τη χώρα που δεν γεννηθήκαμε πλούσιοι να πληρώνουμε κάθε τρεις και πέντε άδικους φόρους...για εμάς δεν υπάρχει καμμία μέριμνα από την κυβέρνηση; (ρητορική η ερώτηση...)

 8. Χαζούλης avatar
  Χαζούλης 16/07/2012 11:34:50

  "η λύση αυτή που πρότειναν οι ιθύνοντες της ΔΕΗ απερρίφθη τελικά από την Τρόικα"

  Ας ετοιμαζόμαστε για την τελική αναμέτρηση αγαπητοί.

  Θέμα χρόνου είναι.

  Εγώ ξεκίνησα με δύο πάνελ φωτοβολταϊκών και δύο μπαταρίες για αρχή και βλέπουμε.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Χαζούλης 16/07/2012 13:34:45

   Nά ἒβαζες μιά γεννήτρια,νά τό καταλάβω,γιατί ἀλλιῶς,οὒτε τά φωτοβολταϊκά-μόνο δύο;-οὒτε ἡ μπαταρία σέ σώζουν.Καί τά δύο πάλι ἀπ' τή ΔΕΗ ἐξαρτῶνται...

   • Χαζούλης avatar
    Χαζούλης @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 16/07/2012 14:03:44

    +Ρυθμιστή + Inverter
    Δύο για ψυγείο και φως. Τίποτα άλλο προς το παρών.

    Δεν ήξερα ότι η ΔΕΗ πουλάει τον ήλιο;

 9. IOANNIS avatar
  IOANNIS 16/07/2012 11:43:25

  Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ.ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΖΕΣΤΗ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ,ΑΛΛΑ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΧΩΡΑΕΙ Ο ΣΑΚΚΟΣ

 10. ανώνυμος avatar
  ανώνυμος 16/07/2012 12:09:44

  Αφιερώνεται σε κάποιους που ενοχλούνταν με τις πληροφορίες που διέρρεαν και που παρουσιάζονταν σαν εκτιμήσεις τύπου: άκουσα και διάβασα.
  Οι κόκκινες γραμμές που επικαλούνται κατά καιρούς, διάφοροι, απλά οριοθετούν τον χρόνο που διασπώνται από αυτούς που δεν έχουν θέσει ποτέ κόκκινες γραμμές.
  Δηλαδή αυτοί που εν τέλει αποφασίζουν.

 11. Λιογκος avatar
  Λιογκος 16/07/2012 12:18:50

  Τι να πω? Απογοήτευση!!!!

  • Μαθηματικός avatar
   Μαθηματικός @ Λιογκος 17/07/2012 02:15:09

   Και λίγα λες...

 12. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 16/07/2012 12:40:15

  Ο Πρεοδρος της ΝΔ, μας εχει υποσχεθει οτι θα καταργησει αμεσα το χαρατσι-της-ΔΕΗ και θα το αντικαταστησει με το παλιο ΕΤΑΚ ελαφρα αυξημενο κ διευρυμενο για να πιασει περισσοτερους ιδιοκτητες. Σιγουρα δεν ειναι οτι καλυτερο, αλλα καπως αντεχεται. Αν ομως αφησει το χαρατσι-της-ΔΕΗ (που εβαλε ο Μπενυ και μετα ο ιδιος τελειωσε πολιτικα), τοτε Προεδρε θα εχουμε μεγαλες ''αντιδρασεις'' , για να το πω... κομψα και να μην πω τιποτα αλλο.

 13. No Way avatar
  No Way 16/07/2012 13:24:53

  Δεν πληρωνουμε τιποτα ,το εχω απληρωτο απο το γεναρη
  Ουκ αν λαβεις παρα του μη εχοντος

 14. avanti avatar
  avanti 16/07/2012 13:27:03

  Αφού για όλα στο τέλος αποφασίζει η τρόϊκα εμείς γιατί ψηφίσαμε και μάλιστα δύο φορές, για να κάνουμε επιπλέον έξοδα ή για την ψευδαίσθηση ότι τάχα έχουμε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση?
  Τουλάχιστον μπορείτε να τα αποκρύπτεται τέτοια γεγονότα για να μην εκνευριζόμαστε περισσότερο και μάλιστα με 42 βαθμούς κελσίου.? Γράψτε κάτι άλλο, κάντε λογοτεχνικές αναλύσεις π.χ. για να ξεχνιώμαστε..............................

 15. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 16/07/2012 13:43:10

  Βαδίζοντας με σκυμμένο το κεφάλι, χωρίς την παραμικρή πρωτοβουλία κιινήσεων στην οικονομική και φορολογική πολιτική, η κυβέρνηση κινδυνεύει να περιπέσει συντομότατα σε πολιτική ανυποληψία. Και τότε, ακόμα και οι μεγαλύτερες επιτυχίες θα περνάν απαρατήρητες.

 16. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 16/07/2012 13:51:58

  Μη βιάζεστε! θα γίνουν πρώτα οι μεταρρυθμίσεις, θα γίνουν οι περικοπές, θα πλρώσουμε, όσοι μπορούμε ότι μπορούμε......

  και μετά αν ζούμε θα δούμε κι ελαφρύνσεις....μέχρι τότε βέβαια μπορεί το μόνο ελαφρύ να είναι το χώμα που θα μας σκεπάσει...

  Μάλλον κάτι δεν κατάλαβα σωστά προεκλογικά!

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ σιδεράκιας 17/07/2012 12:43:45

   Τι δεν κατάλαβες δηλαδή ??
   Ότι κάναμε εκλογές μόνο και μόνο για να γίνει πρωθυπουργός ο Σαμαράς και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Τσίπρας ??
   Για να δούμε τώρα το "άλλο μείγμα πολιτικής" που μας έλεγαν στα Ζάππεια ότι υπάρχει αλλά δεν μας έλεγαν πιο είναι.

   • Factorx avatar
    Factorx @ Ηλίας 17/07/2012 12:55:21

    Εσύ τι κατάλαβες; Οτι το "Ζάπππειο" ή τα "18 μέτρα" θα γίνουν μέχρι τον ... 15Αύγουστο; Δεν είναι πρόγραμμα τετραετίας;

    • vildanden avatar
     vildanden @ Factorx 17/07/2012 21:16:35

     Και ο Παπανδρέου είχε πρόγραμμα τετραετίας, αλλά του το κόψατε πριν δούμε τα λεφτά!

 17. ιωαννης γραψας avatar
  ιωαννης γραψας 16/07/2012 14:07:28

  μια ζωη τα ίδια !!!!11 άλλα λέμε πριν τις εκλογές και άλλα κάνουμε μετά....και μετά θα φταίει ο κόσμος όταν τους πάρει στο κυνήγι...και τώρα δεν θα είναι ένα κυνήγι για να περνάει η ώρα, αλλά θα είναι κυνήγι κεφαλών...θα γίνουμε κεφαλοκυνηγοί....απλα πράγματα και ωραία...τα παραμύθια τελείωσαν...μια ζωή υφαρπαγή ψήφου........

 18. νικος avatar
  νικος 16/07/2012 14:17:06

  Νομιζω οτι ουτε το ελικοπτερο θα τους γλυτωσει απο την οργη του κοσμου.

  • Γρύνη avatar
   Γρύνη @ νικος 17/07/2012 07:14:20

   να παρακαλατε να κρατησει ο καυσωνας μεχρι τον Οκτωβρη!!
   ετσι θα μειωθουν οι αντιδρασεις και θα εξασθενησουν οι τριβες.
   μετα βλεπουμε, εχει ο θεος....

 19. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 16/07/2012 14:17:07

  Δεν θα κόβεται το ρεύμα αλλά θα αρχίσουν οι κατασχέσεις!Τι λέτε μωρέ φωστήρες!Δεν έχω μια λέμε, τι θέλετε;Να αρχίσουμε να στέλνουμε επιστολές όπως αυτήν που έστειλε ένας σήμερα στο Ποντίκι;

  • avanti avatar
   avanti @ Ανδρέας 16/07/2012 15:20:52

   Τι να σου κάνουν οι επιστολές, μαζευόμαστε όλοι μαζί - αρκετοί - και όταν είναι όλη η τρόϊκα μαζί π.χ. στο γραφείο του Στουρνάρα, από τον γιακά και στο αεροδρόμιο. Αν δεν φύγει η τρόϊκα δεν πρόκειται να ησυχάσουμε. Κύριοι πέστε μας τι μέτρα θέλετε να πάρουμε και άντε στο καλό, να μας ξανάρθετε μετά από 1 χρόνο. Θα κάνουμε ότι μπορούμε αλλά μην πατήσετε το πόδι σας ενωρίτερα. Τελεία και παύλα. Ο κόσμος και μόνο στο άκουσμα της λέξης τρόϊκα εξοργίζεται. Αυτό πρέπει να σταματήσει και ο κόσμος να συγκεντρώσει πλέον τις δυνάμεις του.

   • Ανδρέας avatar
    Ανδρέας @ avanti 16/07/2012 15:28:01

    Εννοώ για την ουσία της επιστολής.

    Αγαπητό Ποντίκι ,
    Σου αποστέλλω αυτό το υπόμνημα που το έστειλα ήδη στο υπουρ γείο Οικονομικών και το υπέβαλα και στη ΔΟΥ Ιεράπετρας.
    Για να ξέ ρουν ότι δεν θα γίνουμε αυτόχειρες.
    Με αγωνιστικές ευχές
    Ν. Αρετούλης
    ΥΠΟΜΝΗΜΑ - ΔΗΛΩΣΗ
    Προς το υπουργείο Οικονομικών, ΔΟΥ Ιεράπετρας
    Του φορολογούμενου πολίτη Αρετούλη Γ. Νικολάου, κατοίκου του Δ.Δ. Ρίζας του Δήμου Ιεράπετρας.
    Εις το εκκαθαριστικό σημείωμα που μου αποστείλατε προσάπτε ται τεκμαρτό εισόδημα 8.863 ευρώ, ποσό το οποίο εγώ ποτέ δεν είδα κι ούτε θέλησα να αποκτήσω.
    1.Για την οικία μου, αντικειμενικής αξίας 13.653,68 ευρώ (ΕΤΑΚ 10.8.2010), ευρισκόμενη στον οικισμό Πανακιανά του Δ.Δ. Ρίζας του Δήμου Ιεράπετρας, χωρίς καν ηλεκτροδότηση, θεωρείται τεκ μαρτό εισόδημα 4.080 ευρώ, περίπου το 1/3 της αξίας της, τη στιγ μή που πολύ καλύτερα σπίτια τα βρίσκει κανείς στην περιοχή μας με μόλις 150 ευρώ τον μήνα ενοίκιο (1.800/έτος).
    2.Θεωρείτε τεκμαρτό εισόδημα διαβίωσης 3.000 ευρώ. Δυστυχώς για σας, λόγω της αντικαταναλωτικής και οικολογικής ιδεολογίας και τρόπου ζωής που έχω επιλέξει από το 1995, εγώ και η σύντροφός μου (2 άτομα) επιζήσαμε με μόλις 2.126,5 ευρώ για ένα ολό κληρο έτος, συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων της βενζίνης του αυτοκινήτου μου, που χρησιμοποιώ κυρίως για τις αγροτικές εργασίες μου. Δηλαδή ζητάτε για φόρο το 1/4 του ετήσιου εισοδή ματος επιβίωσής μου!!!
    3.Όσο για το αυτοκίνητό μου, μοντέλο '91 και κυβισμού 750 κ.εκ., με έξοδα ασφάλισης - τελών κυκλοφορίας 300 ευρώ και συντήρη ση από εμένα τον ίδιο (ως πρώην μηχανικός), θεωρείτε τεκμαρτό εισόδημα 2.000 ευρώ.
    Κατόπιν όλων αυτών που ανέλυσα παραπάνω και επικαλούμενος το τελευταίο άρθρο του Συντάγματος, δηλώνω τα εξής:

    α) Μεταξύ της επιλογής να μην τρώω για τρεις (3) μήνες

    και να πλη ρώσω τον φόρο που ζητάτε, θα προτιμήσω να μην πληρώσω ούτε ένα ευρώ.

    β) Μεταξύ της επιλογής να γίνω αυτόχειρας ή φονιάς, θα προτιμή σω να γίνω φονέας σας.

    γ) Αν δεν έχετε κάνει κάποιο λάθος με αυτό το εκκαθαριστικό που μου αποστείλατε, τότε είστε αχρείοι και απατεώνες και κλέφτες.
    7.7.2012

    Άνευ ουδεμίας εκτίμησης
    Ν. Αρετούλης

    • barman avatar
     barman @ Ανδρέας 16/07/2012 17:05:00

     Να συληφθεί αμέσως!
     Τι λες τώρα! Ομολογείς ότι δεν έχεις σύνδεση με τη ΔΕΗ, και πως, θα χαρατσωθείς?Ομολογείς ότι λειτουργείς οικογενειακή αγροτική επιχείρηση, ανασφάλιστος προφανώς, και μάλιστα απασχολείς και άλλο άτομο(τη σύζυγο) και αυτή ανασφάλιστη?(γι' αυτό τα ταμεία έπεσαν έξω).Φυσικά, δεν μπορείς να κόβεις και αποδείξεις, να και άλλα έσοδα που χάνει το κράτος από εσένα έστω από το ''αναιμικό'' αυτό εισόδημα που δηλώνεις. Να μην πω και για τη συντήρηση που κάνεις μόνος σου στο αυτοκίνητο, και τους φόρους που χάνει το κράτος(δεν θα συνέβαινε αυτό εάν το πήγαινες σε συνεργείο και έπαιρνες και την αποδειξούλα σου).Να μη σου πω ότι με έκανες να υποψιαστώ κιόλας, ότι κάνεις και ανταλαγγή υπηρεσιών (φτιάχνεις και άλλων αυτοκίνητα?) και το κράτος χάνει και από εκεί φόρους που σε ''ορθολογικές'' συναλαγγές δεν θα έχανε.
     Να συληφθεί αμέσως !!!!

     Μην το παίρνετε σοβαρά, έχει ζέστη!

 20. llila avatar
  llila 16/07/2012 14:32:49

  χαχαχα περιμένατε κάτι διαφορετικό; και ακόμη δεν είδαμε τίποτα!
  Ένα μόνο σας λέω , ζούμε ιστορικές στιγμές , όσοι από εμάς επιβιώσουμε θα έχουμε να λέμε πολλές ιστορίες στα εγγόνια μας!

  • Μαθηματικός avatar
   Μαθηματικός @ llila 17/07/2012 02:20:38

   Άσε πρώτα να αποκτήσουμε παιδιά.....
   Έτσι όπως το πάμε θα φορολογήσουν και την απόκτηση 1ου παιδιού.
   Για δεύτερο παιδί δεν το συζητάω, θα θεωρείται είδος πολυτελούς διαβίωσης, κάτι σαν πισίνα ή κότερο...!!!!

 21. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 16/07/2012 15:02:01

  Για όσους ζουν σε χωριό και έχουν μεγάλη ηλιόλουστη στέγη ή αυλή:
  Ένα καλό φωτοβολταικό (τα Κινέζικα είναι φτηνά και πολύ αποδοτικά πλέον), ένα αιολικό φουρφούρι, μερικά ηλεκτρονικά εξαρτήματα και 2-3 μπαταρίες αυτοκινήτου για νυχτερινή αποθήκευση είναι ότι πρέπει.
  Με φειδωλή κατανάλωση εννοείται. Καινούριες λάμπες εξοικονόμησης, ψυγείο και κουζίνα νέας τεχνολογίας, θέρμανση νερού μόνον με ηλιακό θερμοσίφωνα, laptop και όχι επιτραπέζιο PC...
  Και άς κουρεύεται η ΔΕΗ...

  • avanti avatar
   avanti @ Ο Θείος 16/07/2012 15:15:27

   Εγώ διαβλέπω ότι εκτός από τα φωτοβολταϊκά στις στέγες ακόμη και πολυκατοικιών θα ξεφυτρώσουν και κοτέτσια.... περίμενε και θα δεις!
   Αν πας μία Κυριακή σε ένα υπαίθριο παζάρι (π.χ. σχιστό) θα δεις να πωλούνται εκατοντάδες κοτοπουλάκια, δεν μπορεί κάποιοι τα αγοράζουν και κάπουν τα βάζουν..... αυλές, ακάλυπτοι χώροι, ταράτσες ....
   Εγώ θα προτιμήσω πάπιες ίσως και χήνες ... κάνουν και περισσότερη φασαρία! Η Ελληνική κοινωνία αλλάζει άρδην.

  • Ανδρέας avatar
   Ανδρέας @ Ο Θείος 16/07/2012 15:19:38

   Αυτήν ήταν μια λύση για αυτούς(που να πληρούν και τις προυποθέσεις που βάζετε) που είχαν ήδη προβλέψει τι θα γίνει.Με τους άλλους τι γίνεται;

  • Χαζούλης avatar
   Χαζούλης @ Ο Θείος 16/07/2012 15:31:16

   Κόστος 1900 Ευρώ (συμπεριλαμβάνεται το ΦΠΑ)
   2 πάνελ, 2 μπαταρίες GEL βαθιάς εκφόρτισης (πολύ καλύτερες από αυτοκινήτου) , 1 ρυθμιστής καθαρού ημιτόνου για 220V.

   Ψυγείο τύπου Α++ 300 ευρώ.

   Και καληνύχτα ΔΕΗ, ΕΡΤ κτλπ...

   Αυτά είναι μόνο το 1ο βήμα.
   Εκεί δίνουμε λεφτά. Πουθενά αλλού. Οι δύσκολες ώρες πλησιάζουν.

   Αν βέβαια φίλε αναγνώστη θες και DOLBY ηχοσύστημα για να βλέπεις τις ειδήσεις των 20.00 καληνύχτα και σε σένα.

   • Χαζούλης avatar
    Χαζούλης @ Χαζούλης 16/07/2012 15:34:51

    Εννοούσα Ρυθμιστής 24V
    και Inverter 230V
    Όλα στη τιμή

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Χαζούλης 16/07/2012 15:37:50

    Τα Laptop με Mpeg4 είναι κανόνας πιά. Με ενσωματωμένο dolby hardware είναι ακόμη κάπως ακριβά - υπάρχει όμως σε software.
    Εξωτερικά ηχεία υπάρχουν άριστα - και εξαιρετικοί φτηνοί εξωτερικοί ενισχυτές ή ενεργά ηχεία.
    Η 17άρα του laptop έχει το πλεονέκτημα ότι δεν σε αποσπά από το περιβάλλον.
    Τελικά δεν χρειάζεται ξεχωριστή τηλεόραση.

    • voi8ate kaloi mou an8ropoi avatar
     voi8ate kaloi mou an8ropoi @ Ο Θείος 16/07/2012 16:37:51

     Κανένα ανεμιστήρα σηκώνει η πατέντα η θα σκάμε με τις ζέστες που είναι και πολλές τέτοια εποχή βλέπεις ,όλα κάντρα μας πάνε , φτου να πάρει !
     Από θέρμανση τι κάνουμε ;Σηκώνει για το καλοριφέρ η θα καίμε σπίρτα ;

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ voi8ate kaloi mou an8ropoi 16/07/2012 16:58:59

      Για ορεινό χωριό δεν χρειάζεται ανεμιστήρα. Για πεδινό, φυσική ψύξη με "καμινάδα" ανοδικού ρεύματος: Στην επίσημη τραπεζαρία του Τόπ Καπί στην Πόλη κόντεψα να πάθω ψύξη κατακαλόκαιρο, το ανοδικό ρεύμα από "καμινάδες" έρριχνε τη θερμοκρασία 10 βαθμούς.
      Για θέρμανση: ;Aφθονα τα ξύλα του Θεού, σε συνδυασμό με μαγειρεμα (μαντεμένια "μασίνα" + τζάκι ενεργειακό με κυκλοφορητή αέρος 2 - 3 Watt).

 22. tpe avatar
  tpe 16/07/2012 15:04:03

  Δεν περίμενα τίποτα περισσότερο ή λιγότερο.
  Η αλήθεια όμως είναι πως από τι στιγμή που ήταν έτοιμος να κυβερνήσει, έπρεπε να είχε έτοιμα 3-4 πράγματα, με πρώτο και καλύτερο την κατάργηση αυτού του αίσχους.
  Επίσης, σα δικαιολογία μου ακούγεται αυτό το "επισφαλής". Από τη στιγμή που όλοι ξέρουν πως δεν θα τους κοπεί το ρεύμα, δεν θα το πληρώσουν.

  Η κυβέρνηση είναι λάθος και το πιο σωστό είναι να βγει κάποιος να πει 2-3 κουβέντες. Ακόμα κι ένα του στυλ δεν "προκάναμε", καλύτερα θα ήταν το τίποτα.

 23. TheBgt avatar
  TheBgt 16/07/2012 16:02:37

  Ομολογω οτι αδυνατω να καταλαβω τη λογικη ολων αυτων των χαρατσιων και γενικοτερα της υπερφορολογισης μεχρι τελικης πτωσεως.
  Το μεγαλυτερο χαρατσι ειναι τα εκκαθαριστικα που με 20% ανεργια (τσε βαλε) σου ζητανε να πληρωσεις φορο ακομη κι αν εισαι ανεργος!

  Νομιζουν οτι εχουμε ευρωδεντρα και κοβουμε τα ευρω να τα δινουμε στο αδηφαγο κρατος? Στην αγορα δεν κυκλοφορει φραγκο, οι ιδιωτικοι υπαληλοι πληρωνονται με εναντι (και αν) και τωρα μιλανε για κατασχεσεις?
  Τελικα ποιος ειναι ο σκοπος τους? Να καταργησουν την ιδιωτικη περιουσια?
  Εγω κληρονομησα 2 παλαια διαμερισματα (τι να κανουμε η μητερα πεθανε ενω ημουν ανεργη δεν ηξερε η καψερη να διαλεξει καλυτερο timing). Ουτε να τα πουλησω ουτε να τα νοικιασω μπορω. Ας τα παρει το κρατος να δω τι στον ανεμο θα τα κανει τα ρημαδια. Εγω αλλο γι αυτα δεν πληρωνω. Δεν εχω βρε αδερφε.

  Ειναι αστειο παντως, με το συμπαθειο, αν ψηφισατε καποιον απο τους 3 συγκυβερνουντες πιστευοντας οτι θα φορολογησουν δικαιωτερα.
  Τα βλεπετε τωρα τα χαιρια τους (οχι θα τα καταφερνε καλυτερα ο Αλεξης..ετσι?).

 24. ΣΑΚΑΤΑΚ avatar
  ΣΑΚΑΤΑΚ 16/07/2012 16:19:26

  Ο Τσίπρας φταίει για όλα λέμε..α, ξεχασα...και οι Δ. υπάλληλοι...μην ξεχνιόμαστε...

  • Simon Bolivar avatar
   Simon Bolivar @ ΣΑΚΑΤΑΚ 17/07/2012 00:45:15

   Μην ξεχνάς τα φαρμακεία.

 25. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 16/07/2012 17:02:00

  Για την προσθήκη "καμινάδας" ψύξης, χρειάζεται βέβαια αρχιτεκτονική διαρρύθμιση στο σπίτι και μαστορικά, πρέπει να συμπεριληφθούν στα έξοδα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.