#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/12/2012 20:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ξέσπασε η κρίση στους "Ανεξάρτητους Έλληνες"(Ανανεωμένο) Έσκασε σαν «φούσκα» το κόμμα του Πάνου Καμμένου καθώς ο βουλευτής του κόμματος Κ. Μαρκόπουλος καθαιρέθηκε από τη θέση του γραμματέα τη Κ.Ο. διότι αρνήθηκε να την συγκαλέσει. Ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛΛ. συγκάλεσε εκτάκτως το απόγευμα συνεδρίαση της Κ.Ο. μετά τα όσα είχαν γίνει τις προηγούμενες ώρες και τη σκληρή κριτική που άσκησε ο κ. Μαρκόπουλος στον αρχηγό του. Στην ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση της ΚΟ με τη ΔΕ ο κ. Καμμένος, εξήγγειλε το ιδρυτικό συνέδριο το οποίο πρότεινε να διεξαχθεί στις 27-28-29 Απριλίου 2013, και που, όπως είπε, δεν έγινε νωρίτερα εξαιτίας του οικονομικού αποκλεισμού, που «μας έχουν κάνει οι σημερινοί συγκυβερνώντες, απαγορεύοντας ουσιαστικά να εφαρμοστεί η συνταγματική διάταξη που ορίζει την ποσόστωση που θα πρέπει τα κόμματα να παίρνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό και έτσι απαγόρευσε μέχρι σήμερα να γίνει το Συνέδριο». Το συνέδριο θα εκλέξει πρόεδρο και γενικό γραμματέα.

Νωρίτερα, εκδόθηκε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία: «Συνεκλήθη εκτάκτως κατόπιν αιτήματος μελών της η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Οι παρόντες βουλευτές απάντησαν σε κείμενο που δημοσιεύθηκε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ως εξής:

«Όταν ελέγχονται «τα κορυφαία στελέχη» για την ανωνυμία τους (ίσως διότι και οι ίδιοι αμφισβητούν την «κορυφαιότητά» τους) ελέγχεται και η αλήθεια της «αιτίας» και η ειλικρίνεια της «εξήγησης» που δόθηκε στη δημοσιότητα, από κάποιους, ερήμην των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.Δηλώνουμε ότι στους «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» δεν υπάρχουν «κορυφαία στελέχη». Υπάρχουν μόνο ανεξάρτητοι Έλληνες σε όλα τα μέρη της χώρας που τους υπηρετούν οι βουλευτές τους ως απλοί στρατιώτες. Υπάρχουν οι άνθρωποι που πίστεψαν σε μας και δεσμευτήκαμε να μη τους προδώσουμε. Έτσι και κάνουμε. Προχωράμε πιο δυνατοί, πιο ελεύθεροι και, κυρίως, πιο ανεξάρτητοι».

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα επιβεβαιώνει την πρωινή απόφαση να προχωρήσει στον ανασχεδιασμό των οργάνων ενόψει του συνεδρίου.

Λόγω αρνήσεως του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κώστα Μαρκόπουλου να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθήκοντα γραμματέα ασκεί ο αναπληρωτής γραμματέας κ. Παναγιώτης Μελάς.

Ορίστηκε νέα συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την Πέμπτη στις 13:00.

Μέχρι στιγμής την απόφαση έχουν υπογράψει οι κ.κ. Πάνος Καμμένος, Παναγιώτης Μελάς, Έλενα Κουντουρά, Γιάννης Δημαράς, Νότης Μαριάς, Μίκα Ιατρίδη, Γαβριήλ Αβραμίδης, Ραχήλ Μακρή, Μαρίνος Ουζουνίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Βασίλης Καπερνάρος, Σταυρούλα Ξουλίδου, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Γιώργος Νταβρής, Κώστας Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα.

Φαίνεται ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη διάσπαση καθώς η σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έβγαλε στην επιφάνεια την κρίση που υπέβοσκε εδώ και μήνες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ακούστηκαν πολύ σκληρά λόγια από βουλευτές του κόμματος και μάλιστα με ευθεία επίθεση κατά του Πάνου Καμμένου ο οποίος επέλεξε την οδό της… απόδρασης.

Στην αρχή η συνεδρίαση ξεκίνησε χωρίς αυτόν, στη συνέχεια πήγε μόλις άκουσε ότι του ασκείται σκληρή κριτική αλλά οι βουλευτές έμειναν έκπληκτοι όταν τους χαιρέτησε κι έφυγε ενώ η Κ.Ο. Και η Διοικούσα Επιτροπή είχαν πάρει φωτιά.

Βουλευτές έλεγαν στη συνέχεια ότι ο πρόεδρος επέλεξε να την κάνει με ελαφρά πηδημητάκια προκειμένου να μην ακούσει τα εξ αμάξης για τη στρατηγική του κόμματος τους τελευταίους μήνες. «Υπήρχαν ιδιαίτερα σοβαρά θέματα που έπρεπε να συζητηθούν για τη γραμμή αλλά και τηφυσιογνωμία του κόμματος αλλά και για θέματα ηθικής τάξης, αλλά ο κ. Καμμένος έφυγεεπιλέγοντας να αφήνονται άλυτα τα προβλήματα».

Στον κ. Καμμένο χρεώνουν, κυρίως οι κ. Μαρκόπουλος και Ζώης, το γεγονός ότι οι ΑΝ.ΕΛΛ. δεν έχουν σταθερή πολιτική γραμμή και «φλερτάρουν» με μια μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εξελίξεις αναμένεται να είναι ραγδαίες και δεν αποκλείεται να υπάρξει νέος πολεμικός γύρος εντός του κόμματος. Αλλά θα έπρεπε να το περιμένουν. Κόμματα που στήθηκαν στο ποδάρι και εξελέγησαν πουλώντας εθνικοφροσύνη, κατηγορώντας όλους τους άλλους ως μνημονιακούς και προδότες δε θα μπορούσαν να έχουν περισσότερη τύχη.

Υπενθυμίζουμε τι είχαμε γράψει σχετικά πριν από μια εβδομάδα

Oδηγούνται σε διάσπαση οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες”;

Μεγάλη κρίση είναι σε πλήρη εξέλιξη στο εσωτερικό των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και πληθαίνουν οι πληροφορίες, ότι επίκειται διάσπαση του κόμματος.

Ο Πάνος Καμμένος καταλαβαίνει ότι οι ανέμελες μέρες πέρασαν και η όξυνση της αντιπολιτευτικής του τακτικής συνδέεται άμεσα με τις κινήσεις που γίνονται στο παρασκήνιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν στη διάθεση του Antinews, υπάρχει μεγάλο χάσμα στο εσωτερικό των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» μεταξύ του Πάνου Καμμένου, του Κώστα Μαρκόπουλου και του Χρήστου Ζώη.

Οι σχέσεις των τριών κεντρικών παραγόντων του κόμματος, φαίνεται ότι είναι οριακές, όχι τόσο μεταξύ των κ. Μαρκόπουλου και Ζώη, που δείχνουν να ομονοούν στην ανάγκη να υπάρξει αλλαγή πλεύσης, αλλά στις σχέσεις τους με τον κ. Καμμένο.

Τα επεισόδια είναι πολλά το τελευταίο διάστημα και δεν είναι λίγες οι φορές που κυρίως ο κ. Μαρκόπουλος τα έχει βροντήξει και φρόντισε γι’ αυτό να συνομιλήσει με δημοσιογράφους για να ενισχύσει τη θέση του.

Ο κ. Μαρκόπουλος, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, θεωρεί ότι μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες που θα του επιτρέψουν να ηγηθεί της πρωτοβουλίας για ένα νέο κεντροδεξιό κόμμα, έχοντας ως βάση βουλευτές και στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Λέγεται επίσης ότι πίσω από τις κινήσεις Μαρκόπουλου, βρίσκονται κύκλοι της ευρύτερης κεντροδεξιάς παράταξης, αλλά και παράγοντες των ΜΜΕ και της αγοράς που βλέπουν με καλό μάτι μια άλλη κίνηση, αλλά το θέμα είναι εάν θα τη στηρίξουν, πως και μέχρι πότε.

Αντίθετα ο κ. Ζώης κινείται πολύ πιο προσεκτικά, αν και αυτός έχει πολλές φορές διαφορετική άποψη από τον κ. Καμμένο που με τις κινήσεις και τις παρεμβάσεις του, έχει δημιουργήσει μείζον πρόβλημα για το κόμμα που δείχνει, παρά το ευρύτερο αντιμνημονιακό κλίμα να μην τσιμπάει στις δημοσκοπήσεις.

Ο κ. Ζώης, αν και συνομιλεί με τον κ. Καμμένο και ταξιδέψανε πρόσφατα μαζί στις Βρυξέλλες για την ένταξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο Ευρωπαϊκό Κόμμα των Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών, όπου βασικό ρόλο διαδραματίζουν οι Βρετανοί Συντηρητικοί (Τόρις) του Πρωθυπουργού Κάμερον, έχει πολλές ενστάσεις.
Για το εάν θα αποχωρήσει και αυτός από το κόμμα, είναι νωρίς να το πει κανείς. Μόνο για τον κ. Μαρκόπουλο μπορεί κανείς να βάλει το χέρι του στη φωτιά και λέγεται πως είναι ζήτημα ημερών να κάνει την κίνηση για να δημιουργήσει θέμα και αναταραχή στην ευρύτερη δεξιά.

Με τον κ. Καμμένο δεν κέρδισαν και πολλά όσοι υπονόμευσαν τη ΝΔ και αναζητείται άλλο πρόσωπο που θα βρίσκεται και απέναντι από τον Σαμαρά, τον οποίο δεν θέλουν για τους δικούς τους λόγους, αν και θα προπαγανδίζουν την ενότητα της κεντροδεξιάς.

Η πρόσφατη κίνηση του κ. Καμμένου να προσεγγίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να μιλά για κοινή αντιμνημονιακή, καταγγελτική πολιτική πλατφόρμα δημιούργησε ρήγματα στο κόμμα, ενώ η σταγόνα που ξεχείλισε προ ημερών ήταν όταν μίλησε στη Βουλή για την πιθανότητα να φύγουμε από το ευρώ και να πάμε στο δολάριο.

Η οργή πολλών περίσσευε και πυροδότησε τις συζητήσεις για το μέλλον των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Πολλά λέγονται, πίσω από τις κουρτίνες και τα σχέδια είναι σε πλήρη εξέλιξη. Υπομονή λοιπόν λίγες μέρες για να τα δούμε να εξελίσσονται τα γεγονότα, εκτός και εάν υπάρξουν άλλες κινήσεις και ασκηθούν πιέσεις από διάφορα κέντρα, που θα οδηγήσουν σε αναβολή, μέχρι νεωτέρας…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Tassos avatar
  Tassos 10/12/2012 16:48:11

  Ανέκδοτο για τους τροτσκιστές ήταν παλιά το ότι "αν βρεθούν 2 σε ένα κόμμα θα διασπαστούν" αλλά απ' ότι φαίνεται ισχύει και για την "υπερβατική-νεφελο-Ελ-ξανθογενο-" δεξιά.

 2. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 10/12/2012 17:00:12

  Ἀφοῦ τὸ κόμμα δὲν ὑφίσταται, κατ' οὐσίαν ἐδῶ καὶ μῆνες. Πέρα ἀπὸ τὰ «ὄχι στὴν κατοχὴ» καὶ «θὰ τὰ φέρουμε ἀπὸ τοὺς Ρώσους» (ξέρετε, ἀπὸ κεῖ ποὺ τὰ βρῆκε κι ὁ Χριστόφιας), φαίνεται ὅτι οἱ ἄνθρωποι δὲν εἶχαν ἀπολύτως τίποτε νὰ ποῦν. Ἄντε, διάλυση καὶ οἱ μισοὶ στὸ ΣΥΡΙΖΑ οἱ μισοὶ στὴ ΧΑ, μέχρι νὰ φτιαχτεῖ τὸ «νέο κόμμα».

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 10/12/2012 17:19:19

   Καλά εσύ με τους Ρώσους θυμάσαι; Εδώ μιλάει για απελευθέρωση από το ευρώ και υποδούλωση σε άλλο δυνάστη, το δολλάριο. Όποιος θυμάται τα Wikileaks που βγήκαν για τον Καμμένο αυτά συνδυάζονται άμεσα. Την παραμύθα για τους Ρώσους την πέταξε προεκλογικά -χωρίς να την πιστεύει καθόλου - μόνο για ψηφοθηρία επειδή οι Καραμανλικοί και πολλοί άλλοι (όπως κι εγώ) ήθελαν να προχωρήσει η συνεργασία μας με τον Πούτιν. Τώρα που βγήκε, λέει την αλήθεια. Σας θυμίζει Τσίπρα είπατε; Ας προσέχατε όσοι τους ψηφίσατε και καλά μυαλά!

 3. aris. aold avatar
  aris. aold 10/12/2012 17:11:10

  Φοβερός τύπος ο Καμμένος.

  Αξέχαστη θα μείνει η προσπάθεια του να πείσει ότι ο πρόεδρος της δημοκρατίας πλαστογράφησε κείμενο που παρέδωσε ο ίδος στον πρόεδρο.

  Το πάμε θα ξεπεράσει και τον Καρατζαφέρη.

  Θα αποδειχτεί μακράν καλύτερος.

 4. ~Mara~ avatar
  ~Mara~ 10/12/2012 17:35:27

  Αφού έκαναν την βρωμοδουλειά..., δεν έχουν πλέον λόγο ύπαρξης.
  Να δω τώρα τί θα λένε οι τυφλοί οπαδοί τους που παραμιλούσαν ακόμα και στον ύπνο τους, "...είμαστε πολλοί, είμαστε ανεξάρτητοι..., είμαστε Έλληνες".
  Μιλάμε για δούλεμα... όχι αστεία...

 5. Γιάννης ο όμορφος avatar
  Γιάννης ο όμορφος 10/12/2012 18:04:43

  Γι αυτούς φορτώσατε στο Σαμαρά το Μπένι και τον Κουβέλη;;; Κρίμα...

 6. GreekinEurope avatar
  GreekinEurope 10/12/2012 18:10:41

  Δημοσκοπικά η διάλυση του Καμμένου θα μοιράσει ψήφους σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή.
  Σε κοινοβουλευτικοό επίπεδο, πολλοί βουλευτές θα συνταχθούν με τη ΝΔ (για το βόλεμά τους) και έτσι θα διευρυνθεί η κυβερνητική πλειοψηφία με 180+ και με ελπίδες ψιλοαλλαγών στον εκλογικό νόμο που απαιτούν 200+.
  Πολιτικά αυτή η κίνηση μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση των ελπίδων του ΣΥΡΙΖΑ για κυβερνητική πλειοψηφία μετά από εκλογές. Τα κουκιά δεν βγαίνουν πλέον με ΣΥΡΙΖΑ+ΑΝΕΛ, το ΚΚΕ είναι σταθερά έξω, η ΧΑ είναι εκτός ούτως ή άλως άρα και πρώτο κόμμα να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συνεργαστεί με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ πράγμα που σημαίνει ή υοταγή στο μνημόνιο ή ακυβερνησια, νέες εκλογές και τελικά διαλυτικές τάσεις στο συνοθύλευμα του Τσίπρα.

  • 1αριστος21 avatar
   1αριστος21 @ GreekinEurope 10/12/2012 20:28:31

   Αν μάλιστα ο Σαμαράς καθιερώσει την απλή αναλογική αναγκαστικά θα πάμε σε συγκυβέρνηση ΝΔ-Συριζα.

 7. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 10/12/2012 18:46:21

  Σε αυτούς οι νεοδημοκράτες δώσανε 10%...
  Ήταν που "ξυπνήσανε" όπως φωνάζανε στην πάνω πλατεία των Αγανακτισμένων.
  Ξυπνήσανε και ψήφισαν ...Νότη Μαριά, Τέρενς και κεινον που έβλεπε ανέκαθεν παντού συνωμοσίες και που δεν ξέρει τη διαφορά μεταξύ των εννοιών "έσοδα γενικής κυβέρνησης" και "εσόδα προυπολογισμού" , γιατί και αυτά είχε ηθελημένα ή από εξοργιστική άγνοια μπερδέψει.

 8. η Dimi avatar
  η Dimi 10/12/2012 19:29:16

  “Αν στα είκοσι δεν μάθεις,
  στα τριάντα δεν κάνεις,
  στα σαράντα δεν έχεις,
  τότε στα πενήντα
  ούτε θα μάθεις,
  ούτε θα κάνεις,
  ούτε θα έχεις.”
  ~Μάρκος Αυρήλιος (121-180 μ.Χ.), Ρωμαίος Αυτοκράτορας

 9. Σχετικά Ασχετος avatar
  Σχετικά Ασχετος 10/12/2012 19:33:11

  Ανεμομαζώματα...........διαολοσκορπίσματα...........

 10. Διαφωνών avatar
  Διαφωνών 10/12/2012 19:36:27

  Τί έγιναν τώρα, ρε παιδιά, όλοι αυτοί που εκθείαζαν εδώ μέσα τον Καμμένο ως πατριώτη, τίμιο, υπεύθυνο πολιτικό και τα τοιαύτα; Εξαφανιζόλ έπεσε;

  • Tassos avatar
   Tassos @ Διαφωνών 10/12/2012 20:53:01

   Ανελήφθησαν εις τους Ουρανούς με τους Ελ...

 11. Enzo avatar
  Enzo 10/12/2012 20:06:58

  Επαναλαμβάνω , ήταν μια στάση και όχι ο προορισμός

 12. hellasatt avatar
  hellasatt 10/12/2012 20:29:59

  Μία παροιμία λέει: Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μη λές. Κάποιοι στους ΑΝΕΛ δεν την ήξεραν. Τώρα να δω πως θα τα μπαλώσουν, ιδίως ο Ζώης που ήταν και εκπρόσωπος του κόμματος και μου ήταν και συμπαθής. Βέβαια στην πολιτική η αλλαγή πλεύσεως είναι σύνηθες φαινόμενο. ..

  • GLAD avatar
   GLAD @ hellasatt 11/12/2012 00:27:35

   Εδώ ο Σκαναδαλίδης διεγράφη για να "επαναπροσληφθεί".
   Τι να λέμε τώρα...

 13. λαλακης avatar
  λαλακης 10/12/2012 20:45:52

  Διασπαση των Ανελ μαλλον θα αυξησει την πλειοψηφια της κυβερνησης
  ομως αυτο δε σημαινει απαραιτητα οτι οι ψηφοφοροι θα πανε αντιστοιχα στη ΝΔ.
  1+1 στην πολιτικη δεν κανουν δυο.
  Η πτωση Μοντι στην Ιταλια θα προκαλεσει φαινομενα ντομινο στο Νοτο
  με επομενο τον αδυναμο κρικο Ελλαδα.
  Προφανως καποιοι θα προσπαθησουν να προλαβουν τυχον αποχωρηση της Δημαρ παιρνοντας δανεικους απο τους Ανελ .
  Βγαινει κοινοβουλευτικα - αν θελησουν οι ιδιοι να στηριξουν Σαμαρα
  δε βγαινει ομως απαρατητα δημοσκοπικα.

 14. panos avatar
  panos 10/12/2012 20:46:43

  Ειναι κριμα που η Ν.Δ. εχασε την αυτοδυναμια εξαιτιας των καθε λογης ανεξαρτητων..........της κωλοτουμπας και φορτωθηκαμε στο σβερκο τους ανεκδιηγητους βενιζελοπασοκους και τον μπαρμπα κουβελη της......προοδευτικης αριστερας. Ολες οι μεταρρυθμισεις θα γινονταν πολυ πιο ευκολα και ειναι σιγουρο οτι θα βγαιναμε απο τη κριση πολυ πιο γρηγορα.

  • Agriemenos avatar
   Agriemenos @ panos 11/12/2012 00:23:14

   Αυτοί που ψήφισαν (10% στις εκλογές του Μαϊου και 7% στις εκλογές του Ιουλίου) Αν. Έλληνες δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα ψήφιζαν ΝΔ αν δεν υπήρχαν οι ΑΝΕΛ. Οι ΑΝΕΛ κατέβηκαν με συγκεκριμένη σημαία (καταγγελία μνημονίου, κατάργηση δανειακών συμβάσεων, "δεν θα συνεργαστώ με Σαμαρά-Βενιζέλο ούτε νεκρός" κλπ) και ο ψηφοφόρος τους αν και δεξιών "φρονημάτων" δεν νομίζω ότι θα επέλεγε κάτι από αυτά. Εξάλλου αν δεις από τις δημοσκοπικές αναλύσεις που έγιναν τότε οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων ήταν τόσο ρευστές και τόσες πολλές που κάποιοι που ψήφισαν ΑΝΕΛ (ή ΧΑ) απάντησαν σε έρευνες ότι ήταν μεταξύ αυτού που ψήφισαν και πχ ΣΥΡΙΖΑ (ή ΚΚΕ) κλπ. Ανάλογες "μετακινήσεις" υπήρχαν και σε άλλους χώρους. Οπότε μην προσπαθείς να εξαγάγεις συμπεράσματα με τα "αν" γιατί δεν μπορείς να φτιάξεις πραγματικότητα. Άσε που αν συνέβαινε αυτό το "αν" οι τελικές επιλογές να μην ήταν αυτό που συμπεραίνεις...

 15. NONOS avatar
  NONOS 10/12/2012 21:03:43

  Αυτοι νομιζαν πως με το facebook και τα λοιπά ευτράπελα που ακολουθησαν θα εκαναν τη διαφορά στο πολιτικο σκηνικό.....καλα τοσα και τοσα παραδειγματα εχει η συγχρονη ελληνικη πολιτικη ιστορία τιποτα δεν εμαθαν....αυτοί οχι μονο θα διαλυθούν αλλα θα εξαφανιστούν απο προσώπου γης..βεβαια τη ζημιά τους την εκαναν και γι αυτο η ευθήνη τους δεν παραγραφεται ετσι ευκολα δια τους εχοντας κοντη μνημη κατα Συγγρού μεριά.........

 16. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 10/12/2012 21:21:17

  ΑΝ.ΕΛ αφου σωσαν την χωρα διαλυονται τωρα

 17. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 10/12/2012 21:24:15

  Ο Μόντι δεν είναι πολιτικός. Η Ελλάδα (..Έθνος ανάδελφον) δεν είναι Ιταλία
  Ουσιώδεις διαφορές

 18. Κυθήριος Τ. avatar
  Κυθήριος Τ. 10/12/2012 21:35:40

  Φαινόταν ὅτι δέν θά μακροημερεύσει.
  Ἕνα κόμμα μέ σκοπό ἐξαρχῆς,τίς ἑτερόκλητες συνεργασίες μέ ἀντίθετο,ἰδεολογικά,κόμμα καί ὥς ἐργαλείο ἐπιχειρηματολογίας τό κασετοφωνάκι τοῦ Χαϊκάλη,δέν γινόταν νά στέκει ἐπί μακρόν στήν πολιτική σκηνή μόνο μέ τήν κεκτημένη ταχύτητα τῆς ἀντιμνημονιακῆς προεκλογικά στάσης...
  Τό πεδίο τῶρα λίγο καθαρίζει,μένει νά δοῦμε κάποιοι ἀπό τούς καμμένους,θά ἀποκαοῦν στό χυλό τοῦ Ἀλέξη ἤ στό γιαούρτι τοῦ Σαμαρᾶ...
  Πάντως,ὅ,τι καί νά γίνει,θά τό φυσᾶνε καί δέν θά κρυώνει...

 19. zg avatar
  zg 10/12/2012 23:01:09

  σε περιπτωση διαλυσης των ΑΝΕΛ οι ψηφοφοροι τους δεν θα παει στη ΝΔ αλλα η πλειοψηφια τους θα παει σε Χρυση Αυγη κ Συριζα .. ειναι ολοι τους φουλ αντιμνημονιακοι.

  • kotstak avatar
   kotstak @ zg 11/12/2012 00:10:50

   Δεν υπάρχουν “φουλ αντιμνημονικοί”.
   Υπάρχουν άνθρωποι που πίστεψαν σε “παραμύθια”, έχοντας συνηθίσει στην “πλαστή ευημερία” των δανεικών
   Δε σημαίνει πως αυτοί δε θα “ξυπνήσουν”.

   Άπαξ και βγήκαμε από τις αγορές , εάν δεν υπήρχε το μνημόνιο, ο μέσος χαμηλός μισθός από τα 1000 ευρώ θα έπεφτε άμεσα στα 200 -300 ευρώ.
   Το μνημόνιο έκανε την πτώση πιο αργή και δημιούργησε ένα "μαξιλάρι" με αποτέλεσμα ο μέσος χαμηλός μισθός να πέσει στα 700 ευρώ.
   Είναι αρνητικό για τη ΝΔ το ότι δεν έπεισε τους πολίτες γι' αυτό το τόσο απλό.
   Πως όμως τα στελέχη της ΝΔ να πείσουν τους πολίτες, αφού αυτό, το τόσο απλό, δεν ήσαν και δεν είναι σε θέση να το αντιληφθούν;

   Το γιατί βγήκαμε από τις αγορές, θα μας το εξηγήσουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ψάχνουν στέγη στο ΣΥΡΙΖΑ.

 20. provokatoras avatar
  provokatoras 11/12/2012 01:30:23

  Όπως φαίνεται οι ΑΝΕΛ ήταν μια φούσκα, έδειξαν ασυνέπεια στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, καθώς ποτέ δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν μια ομοιογένεια στην πολιτική τους κατεύθυνση. Ισώς μετά απο 15 χρόνια γυρίσει αρχηγός της ΝΔ ο Πάνος,πολλά έχουμε δει!!

 21. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 11/12/2012 01:50:29

  Αμα δεν μπορεις να κυβερνησεις ενα κομμα που μολις εμφανιστηκε και ειχε δυναμικη τοτε εισαι αποτυχημενος. Πολυ απλα.
  Οσον αφορα τα παραπανω σχολια , επιστροφες στα κομματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ απο στελεχη που κοιταξαν το προσωπικο τους συμφερον αντι το κοινο , καλο θα ηταν οι επιστροφες να μη γινουν δεκτες. Αλλωστε η Ελλαδα θελει 4τεις κυβερνησεις με οραμα , στοχους και αληθειες οσο πικρες και αν ειναι. Οι κυβερνησεις αυτες μπορουν να σχηματιστουν χωρις τ. μοντελες, τ. παρουσιαστες και χωρις ηθοποιους. Και πανω απο ολα χωρις ψευτικες υποσχεσεις για ρουβλ-αρια, ειδικα δικαστηρια κλπ. Τωρα που βλεπουν μια πιθανη μεταστροφη προς το καλλιτερο αρχισαν να κτυπουν την πορτα η θα κοιταζουν να κτισουν μια νεα παραγκα. Εγω τους βλεπω ολους αυτους σαν φυγομαχους και λιγοψυχους. Θελω να πιστευω οτι η μεγαλοψυχια τοσο των ψηφοφορων οσο και των αρχηγων των κομματων της κυβερνησης πρεπει να τελειωσει. Αν ολοι αυτοι των αν.ελ ειχαν συμπορευτει με την κυνβερνηση και ειχαν κανει κατανοητά τα αιτια της κρισης στον κοσμο θα ειχαμε ηδη αρχισει να βλεπουμε σιγα σιγα την αναπτυξη να πλησιαζει.

  • Σοφία avatar
   Σοφία @ Ρεαλιστης 11/12/2012 07:33:00

   Εχετε απολυτο δικηο. Καμμια επιστροφη.

   • Ρεαλιστης avatar
    Ρεαλιστης @ Σοφία 11/12/2012 13:03:00

    Σας ευχαριστω

 22. Agrofylakas avatar
  Agrofylakas 11/12/2012 07:06:57

  Ουδέν κακόν αμιγές καλού!
  Με την συγκυβερνηση η Ελλαδα πετυχε το ακατορθωτο. Με αυτοδυναμια της ΝΔ αμφιβαλω οτι τα αριστεροκουμουνια θα ειχαν μπει στο καβουκι τους, και οτι η εσωκοματικος εξτρεμισμος στην ΝΔ θα ειχε χαλιναγωγηθει.

 23. tarzan avatar
  tarzan 11/12/2012 07:42:58

  Είναι η κλασσική περίπτωση ηλιθίου ,γνώμη παγιωμένη από τότε που ήταν στην ΝΔ …απορώ για αυτούς που τον ψήφησαν

 24. Θόδωρος XVII-VI-MMXII avatar
  Θόδωρος XVII-VI-MMXII 11/12/2012 08:05:13

  "... στο γιαλό πετούν οι γλάροι, στογια-λοπετούν οι γλάροι, να τους παίζαμε μακάρι..."

  Αφήστε τους "ανεξάρτητους", ας μην ψηφίζουν ή ας ψηφίζουν, ό,τι θέλουν...

  Αφήστε τους να αρχίσουν να γλείφουν πάλι να ξαναγυρίσουν...

  Αν κατηγορούσαν τον ΑΣ για προδότη, αυτοί τι είναι τώρα? Αφού πέρασαν τα δύσκολα (ή έστω τα πιο δύσκολα), τώρα -που δεν έχουν πια λόγω ύπαρξης- τάχα δεν συμφωνούν, μαλώνουν και κάποιοι θ' αρχίσουν να ξερογλείφονται για την επιστροφή τους.

  Εγώ λέω να τους βάλουμε να μας καθαρίζουν τα παπούτσια!

 25. Επιτέλους avatar
  Επιτέλους 11/12/2012 08:47:28

  Να και ένας με λογική . Κανείς από τους ΑΝΕΛ δεν είναι αντιμνημονιακοί , έχω βαρεθεί να το λέω ..... Απλά πίστεψαν τα προδότες , ναινέκους και τεράστιο πατριωτισμό του Καμένου σε σχέση με Σαμαρά . Άλλωστε όπως έχω επίσης βαρεθεί να λέω οι ψηφοφόροι των εκλογών είναι οι ίδιοι που ψήφιζαν τα "λεφτά υπάρχουν" . Λέτε οι περισσότεροι να ξέρουν καν την λέξη μνημόνιο??? Είναι σαν να λέτε ότι οι μαθητές στις πορείες για τον Γρηγορόπουλο κατεβαίνουν για να δώσουν κάποιο μήνυμα και όχι για να κάψουν , προκαλέσουν γεγονότα και γενικά για να περπατήσουν συντεταγμένα με την παρέα τους , να που και καμία μακακία ρε αδερφέ....

 26. tarzan avatar
  tarzan 11/12/2012 08:48:05

  "Ισώς μετά απο 15 χρόνια γυρίσει αρχηγός της ΝΔ ο Πάνος,πολλά έχουμε δει!!" ...μεγαλο μυαλο !!!

  • provokatoras avatar
   provokatoras @ tarzan 11/12/2012 18:17:17

   Η μόνη διαφορά που υπάρχει είναι οι κοινωνικοοικονομικές και πολιτικές συνθήκες του 90`s με το 2012... κατά τα άλλα ένας τότε δήλωνε δεν γυρνώ πίσω ούτε αν με προσφέρουν απευθείας τη θέση του αρχηγού της ΝΔ, ενώ ο Πάνος είπε δεν γυρνώ ούτε νεκρός! λιγό πιο σκληρός ο δεύτερος αλλα η ουσία παραμένει ίδια! 5 γραμματα η ΠΟΛ.ΑΝ. 5 και οι ΑΝ.ΕΛΛ!

 27. Γιατί?? avatar
  Γιατί?? 11/12/2012 08:51:29

  Τί απορείς ...?? Έχω ξαναπεί είναι ο ίδιος λαός που ψήφιζε Καραμανλή γιατί του το έλεγαν π.χ. οι φίλοι του ή γιατί έτσι ήταν η παράδοση και ο ίδιος λαός που ψήφιζε ΠΑΣΟΚ με το "λεφτά υπάρχουν" , έκανε πορείες όλη μέρα ενώ πληρώνονταν με τεράστιους μισθούς κλπ κλπ κλπ
  Τώρα την απορία που την έχεις δεν ξέρω?? Εκτός αν πίστεψες ότι ξύπνησαν τα βόδια ή ότι οι αγανακτισμένοι δεν ήταν φανατικοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ αλλά αυτοί που τόσα χρόνια ψήφιζαν για το καλό όλων μας..... Όπως λέω πάντα , μεταξύ μας ας μην υποκρινόμαστε , ο κόσμος στην Ελλάδα ψηφίζει για την μόδα...... μια περιοδεία στα εκλογικά κέντρα θα σε πείσει.......

 28. Tonia G. avatar
  Tonia G. 11/12/2012 11:02:12

  Για μένα ξεκάθαρα η εξέλιξη θα έχει ως εξής:

  1. Oι Αν.Ελ. μετατοπίζονται ξεκάθαρα προς το Κέντρο. Θεωρώ πως ο Καμμένος το επεδίωκε αφού με το ΠΑΣΟΚ νεκρό υπάρχει μεγάλη άπλα. Ταυτόχρονα ο Καμμένος έχει στελέχη που ταιριάζουν με το Κέντρο. Επίσης πιστέυω πως ορθώς ο Καμμένος (αν και τώρα δεν φαίνεται στο πλατύ κοινό) επιλέγει το Κέντρο ως βάση του, αφού η Δεξιά έχει πλέον "πήξει" με Χρυσή Αυγή ως την κύρια αντιμνημονιακή δεξιά δύναμη και τη ΝΔ ως την κύρια "φιλοευρωπαϊκή" δύναμη.

  2. Ταυτόχρονα απεμπλέκονται οι "δεξιοι" από την κίνηση του κόμματος προς το κέντρο και πλέον μπορούν να παίξουν ως Ανεξάρτητοι Βουλευτες (μαζί με Νικολόπουλο και 2-3 άλλους πρώην ΝΔκράτες). Έτσι όλοι κερδίζουν. Η Κυβέρνηση πιθανότατα θα έχει σε μερικά νομοσχέδια παραπάνω ψήφους και γενικά αποκτά ζωτικό χώρο.

  Υπαρχουν όμως και άλλες ενδεχόμενες παράμετροι:

  1. Η κίνηση των Αν.Ελ προς τον Κέντρο και η μετεξέλιξη τους σε Κεντρώο Κόμμα θα πάρει μετακινούμενους Πασόκους (Κεντρώοι με πατριωτικές καταβολές) οι οποίοι δεν είχαν έως τώρα κανένα κόμμα που να τους εκφράζει.

  2. Ο Σύριζα θα αρκεστεί στον προσυλητισμό μόνο αριστερόστροφων Πασόκων.

  3. Η ΝΔ θα έχει πολύ μικρά κέρδη από την όλη διαδικασία σε επίπεδο ψήφων, θα έχει όμως κέρδος σε επίπεδο κοινοβουλευτικών εδρών, αφού όσοι έφυγαν από το Καμμένο μαζί με τους Νικολόπουλο και Σια "φλερτάρουν" παιχνιδιάρικα...

  4. Η Χρυσή Αυγή μάλλον κερδίζει το μεγαλύτερο κομμάτι της δεξαμενής των δεξιόστροφων ψηφοφόρων των Αν.Ελ.

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ Tonia G. 11/12/2012 21:38:14

   Σε πολλα συμφωνω, αλλα αν η Ν.Δ κανει τα αυτονοητα και >> προσεξει λιγο παραπανω φορολογικα την Ελληνικη μεσαια ταξη και γενικα τα μεσαια και μικρο-μεσαια εισοδηματα, τη μεσαια και μικρο-μεσαια ιδιοκτησια, αν δεν κοψει άλλα λεφτα απ τους συνταξιουχους με αποδοχες κατω των 2.000 ευρω, αν δειξει ενα δυναμικο/αποτελεσματικο προσωπο στη λαθρομεταναστευση και στην μικρο-εγκληματικοτητα, αν βαλει μεσα και δημευσει περιουσιες απο μεγαλο-απαταιωνες και μεγαλο φοροφυγαδες, κι αν τα προβαλει αυτα οπως πρεπει, τοτε αυτη (η ΝΔ) θα παρει πισω το μεγαλυτερο μερος αυτων που ψηφισαν ΑΝ.ΕΛΛ αφου στη τελικη σχεδον ολοι ειναι πρωην δικοι της ψηφοφοροι.

 29. Γιαγκούλας avatar
  Γιαγκούλας 11/12/2012 20:55:51

  Το να "παίζει" άλλο παιχνίδι στην προκειμένη περίπτωση είναι απίθανο;
  Η τριμερής "τρίζει", φθείρεται ταχύτατα σε επίπεδο κοινωνίας και ψηφοφόρων, λόγω ακριβώς των μέτρων που λαμβάνει ή εφαρμόζει, και αυτό απαιτεί πολιτικά "αντίμετρα", ήτοι "προσεταιρισμό" (άνευ "αντιδώρου" άραγε;) κάποιων "επώνυμων" από τους ΑΝΕΛ σήμερα, ίσως από τον ΣΥΡΙΖΑ αύριο.
  Αυτή η "αντεπίθεση" έναντι των "αντιμνημονιακών" σχημάτων ήταν απολύτως φυσικό να επιχειρηθεί, απλώς "έπαιζε" ο χρόνος που θα γινόταν.
  Το ΠΑΣΟΚ εξαερώνεται, η ΔΗΜΑΡ καταρρέει, η ΝΔ αδυνατίζει πολιτικά και εκλογικά όσο περνούν οι εβδομάδες, πώς θα στεκόταν πλέον η τριμερής συγκυβέρνηση; Με έναν ΣΥΡΙΖΑ να έχει διαβεί και ξεπεράσει εδώ και λίγο καιρό το όριο του 30% και με μιά Χρυσή Αυγή να έχει πιάσει το 15%, κάτι θα έπρεπε να γίνει. Προφάσεις και δικαιολογίες στην πολιτική κονίστρα υπάρχουν άφθονες. Και να μην έδινε "δικαίωμα" κάποιος, οι "πρόθυμοι" θα το εφεύρισκαν. Το 1965 (και όχι μόνον) έχει διδάξει πολλά. Οχι ότι ο Καμμένος τα λέει ή τα κάνει όλα καλά, αλλά το θέμα δεν είναι εκεί...

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ Γιαγκούλας 11/12/2012 21:47:56

   Υπομονη φιλε, σε λιγο θα ερθει ο Συριζα με Ανελλ και Ανταρσυα και θα ειμαστε πολυ καλα. Ουτε ανεργια, ουτε φτωχια, ουτε εγκληματικοτητα, ουτε προβληματα σε παιδεια και υγεια, γενικα το επιπεδο ζωης μας θα ειναι υψηλο και η αγοραστικη δυναμη του μεσου Ελληνα πολυ υψηλη, ουτε προβληματα με Τουρκια θα εχουμε, τα Σκοπια ΔΕΝ θα ονομαστουν Μακεδονια, η Θρακη μας δεν θα εχει προβληματα, οι δαπανες για εξοπλισμους θα πεσουν πολυ, αλλα η Αμυνα της χωρας μας θα ειναι μια χαρα, και γενικα την Ελλαδα θα τη σεβονται παντου.
   Απλα σε παρακαλω θερμα, μην σε χασουμε τοτε απ τα σχολια...

 30. λαλακης avatar
  λαλακης 11/12/2012 22:00:08

  Γιαγκουλας

  Οπως τα περιγραφεις ειναι, η τρικομματικη καταρρεει καθως καταρρεουν οι δυο πυλωνες πασοκ-δημαρ και η νδ φθειρεται συνεχως.
  Οποτε θα χρειαστουν συντομα στηριγματα βουλευτων απο αλλα κομματα
  Βαλε και τις εξελιξεις στην Ιταλια δυσκολα θα κρατηθει η τρικομματικη
  ορθια .
  Στη ΝΔ θα κανουν αγωνα να μην γινουν εκλογες αλλα δε βλεπω να
  αντεχουν μεχρι το Πασχα.
  Απο την αλλη ο Συριζα δεν μπορει να κυβερνησει μονος οποτε παμε
  για επαναλαμβανομενες εκλογες ,ανεβοκατεβασμα κυβερνησεων κλπ.
  Τωρα τα αλλα περι αναπτυξης κλπ ειναι παραμυθια για εσωτερικη καταναλωση.

 31. Atzougia avatar
  Atzougia 11/12/2012 23:52:40

  Μιλάμε για Καμμένο "όνομα και πράμα" βρε παιδιά. Όσοι τον έχουν ζήσει στην ΝΔ ξέρουν. Καλός στην παρέα να σου πει ιστορίες με αγρίους και φίδια και στο παραμύθι ...μέχρι εκεί.
  Αλλά κι αυτά τα χαηβάνια που τον ακολουθήσαν...φοβήθηκαν μην τους φάει ο σκώρος το κουστούμι του βουλευτή; Για το βουλευτικό κουστούμι καβάλησαν το κύμα το αντιμνημονιακό;
  Επί της ουσίας τι λέγαν οι ΑΝ.ΕΛ. δηλαδή, το "λεφτά υπάρχουν" του ΓΑΠ δε λέγανε; γι αυτό τους ψήφισε κόσμος; Περίμεναν να δουν λεφτά απ τα κοιτάσματα και προσφάτως απ την σύνδεση της Ελλάδος με το δολλάριο...
  Ήμαστον δηλαδή με τον παράφρωνα και τα αδειανά βουλευτικά κουστούμια που τον περιστοιχίζουν.
  Πιο κέντρο και δεξιά να καλύψουν οι ΑΝ.ΕΛ. Μαύρο θα πέσει
  Τουλάχιστον η ΝΔ, παρά τα πάθη της, σώζει πάντα την παρτίδα και την πατρίδα.

 32. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 12/12/2012 11:01:25

  Στ΄άρματα, στ'άρματα εμπρός στον αγώνα, ελάλησεν ο κατακαμμένος σήμερα το πρωί.
  Αυτός θα ντυθεί ζέρβας, αποκηρύττοντας όμως την δεξιά, δεν υπάρχουν ιδεολογίες είπε, και ο αλέξης βελουχιώτης (θα ντυθεί),οπότε αλοίμονο στην μέρκελ.
  Θα ανατινάξουν μαζί τον νέο γοργοπόταμο, αν δεν τους πάρει το ποτάμι, τους πήρε ο ποταμός...
  Ποταμός ασταμάτητος , σοβαρός και αγριεμένος, ασυνάρτητος και εν πλήρει αφελεία βγήκε σήμερα το πρωί ,στον αγωνιστήν παπαδάκην, αυτόν τον αιωνόβιον τηλεπαρουσιαστήν, να μας ενημερώσει δια τα σπουδαία.
  Χάνεται το παιδί όμως...
  Αν κάνουν έναν θίασο και αρχήσουν μια τουρνέ στην επαρχία θα γεμίσουν στο δολλάριο, τέλος τα ευρά.
  Ολοι με ένα μπιτόνι στο χέρι για ναπέρνουμε το μερτικό μας απο την ΑΟΖ, και αέρια πολλά αέρια προβλέπονται...
  Φασολάδα τρομερή...
  Είμαστε κυριολεκτικά για γέλια ως χώρα...και θέλουν να μας διώξουν αντί να μας κρατάνε ώστε να γεμίζουμε τις πληκτικές ώρες τις σχόλης τους (για τους εργατομανείς βόρειους) με ωραίες επαναστατικές εικόνες.
  Πλησιάζει και η αποκρά..
  Βγήκε ο καμενοζέρβας στο κλαρί τον κλάρα περιμένει...
  Αειντε μανέστρο έναν καλαματιανό..Η παράσταση αρχίζει...
  ..
  ΥΓ. Το μονο πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί είναι του αλόγου...Ενεκα τους βάρους θα δεινοπαθήσει το τετραποδον του καμενοζέρβα...Δια τα γένια ,μπορούμε να περιμένουμε ολίγον,αν υπάρχει πρόβλημα χρόνου,υπάρχουν και τεχνικές γενειάδες..

 33. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 12/12/2012 11:57:47

  Άχ, Μανώλη, Ζώη, Μαρκόπουλε, Σταμάτη και λοιπές κυρίες και κύριοι !
  Πήγατε ξυπόλυτοι, στο λάκκο με τ' αγκάθια, τα καμμένα κάρβουνα και τα ....δολλάρια !!!

  "Μη με στέλνεις μάνα στη Αμερική
  θε να μαραζώσω, να πεθάνω εκεί.

  Δολάρια δε θέλω πώς να σου το πω
  ελιά, ψωμί, κρεμμύδι, κι αυτόνε π’αγαπώ.
  ...........
  Αντώνη μου σ’αφήνω, φεύγω μακριά
  παν’ να με παντρέψουν μεσ’ την ξενιτιά.
  Σαν αρνί με πάνε, να με σφάξουνε
  μα εκεί απ΄τον καημό μου, θα με θάψουνε".
  (Παλιό δημοτικο-ρεμπέτικο του Σέμση)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.