#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/11/2011 23:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ξέρει κάτι ο Παπανδρέου για τα εθνικά θέματα που δεν ξέρουμε;Γράφουμε στην προηγούμενη ανάρτηση για την ομιλία του Παπανδρέου στην Βουλή. Εδώ θα επισημάνουμε ότι μίλησε και για "κρίσιμα εθνικά θέματα" που θα προκύψουν τους επόμενους μήνες λέγοντας

"Αγαπητοί συνάδελφοι, με αφορμή την νέα Κυβέρνηση συνεργασίας, θα ήθελα να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά στην εξωτερική μας πολιτική. Πεδίο όπου, την τελευταία δεκαετία, καταφέραμε να διαμορφώσουμε ευρύτερες συναινέσεις.
Η τοποθέτηση στα δύο καίρια Υπουργεία των Εξωτερικών και της Άμυνας, δύο βασικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, θέλησε αυτό ακριβώς να σηματοδοτήσει. Και μάλιστα, στη διαβούλευση με τον κ. Σαμαρά, αλλά και στις επικοινωνίες μου με τους δύο Αντιπροέδρους της Νέας Δημοκρατίας και σημερινούς Υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών, ζήτησα να υποσχεθούμε, να δεσμευθούμε και μέσω των προγραμματικών μας δηλώσεων για την ειλικρινή μας πρόθεση συνεργασίας στα μείζονα εθνικά μας θέματα.


"Σε λίγες ημέρες, το Δικαστήριο της Χάγης αποφαίνεται σχετικά με την προσφυγή των Σκοπίων. Όποια και να είναι η απόφαση, το πρόβλημα δεν θα έχει λυθεί. Και είναι ώρα οι δύο πλευρές να κατανοήσουν ότι, εμείς μόνοι μας, οι δύο πλευρές θα το λύσουμε. Γιατί όσο καλοί και αν είναι οι διαμεσολαβητές, εμείς θα ζήσουμε με το αποτέλεσμα, εμείς θα είμαστε γειτονικοί λαοί, εμείς θα πρέπει να μπορούμε να κοιτάμε ο ένας τον άλλον χωρίς φόβο, αλλά με σεβασμό και εκτίμηση.
 Θεωρώ, μέσα από τις αλλεπάλληλες επαφές μου με την Κυβέρνηση και την Αντιπολίτευση των Σκοπίων, ιδιαίτερα με τον Πρωθυπουργό κ. Γκρουέφσκι, ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια προσέγγισης και επίλυσης του ζητήματος αυτού.
Είναι ιστορική ευκαιρία, λοιπόν, αυτή και όχι άλλη Κυβέρνηση, να πάρει πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή. Θέλω να τονίσω ότι η Ελλάδα έχει κάνει ολόκληρο το βήμα που της αναλογούσε. Επιθυμεί πραγματικά ταχεία λύση στο ζήτημα της ονομασίας, που θα απελευθερώσει το τεράστιο δυναμικό των σχέσεών μας.
Έχω πολλές φορές τονίσει ότι, όταν φθάσουμε σε λύση, η Ελλάδα θα είναι ο πιο αξιόπιστος εταίρος της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στην ενταξιακή της πορεία. Αλλά αυτή η σχέση θα πρέπει να βασίζεται σε σωστά θεμέλια, σε σχέσεις καλής γειτονίας.
Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων του τόπου στηρίζει λύση ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό και χρήση έναντι όλων. Βέβαια, η επιθετική ρητορική του κ. Γκρουέφσκι έναντι της χώρας μας, προκαλεί εύλογη αμφιβολία για τις προθέσεις του. Όμως, θέλω να ελπίζω ότι υπάρχουν τα περιθώρια για ταχεία πρόοδο. 


"Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, προγραμματίζεται η Συνάντηση Κορυφής μεταξύ των δύο Κυβερνήσεων. Άποψή μου είναι ότι αυτές οι συναντήσεις πρέπει να γίνονται και να καθιερωθούν ως ρουτίνα μεταξύ των δύο χωρών, παρά τα όποια γνωστά και υπαρκτά προβλήματα.
Θεωρώ επίσης ευκαιρία, τα κόμματα που συμμετέχουν στη σημερινή Κυβέρνηση να συναποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν, με βάση τις διερευνητικές επαφές για το γνωστό θέμα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας..."

Είναι προφανές ότι με αυτά που είπε ο Γ. Παπανδρέου θέλησε να δημιουργήσει την εντύπωση ότι επίκεινται σοβαρές εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων και των ελληνοτουρκικών σχέσεων με αφορμή και τις έρευνες για φυσικό αέριο στην Κύπρο κλπ.

Το ερώτημα είναι γιατί έκρουσε έτσι ξαφνικά τον κώδωνα των εθνικών κινδύνων, σε μια στιγμή που όλοι είναι προσανατολισμένοι, (ή αποπροσανατολισμένοι) στους οικονομικούς κινδύνους και την χρεοκοπία.

Ξέρει κάτι που δε ξέρουμε;

Για παράδειγμα, έχει δεσμευθεί σε τίποτα .... περίεργο;

Και γιατί αυτή η αναφορά στη ΝΔ και τα δύο εθνικής σημασίας υπουργεία που πήρε;

Θέλει να μας πει ότι είναι ποτέ δυνατόν η ΝΔ να δεχόταν να αντιμετωπισθούν κρίσιμα εθνικά θέματα με μια κυβέρνηση τρίμηνης συνεργασίας;

Μήπως δραπέτευσε και καλείται πάλι η ΝΔ να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά;

Ετοιμάζουν καμιά προβοκάτσια;

Τι να πρωτοπιστέψει κανείς από έναν χρεοκοπημένο πρωθυπουργό που κόντεψε να τρελάνει σήμερα την κοινοβουλευτική του ομάδα μιλώντας για αλλαγή του εκλογικού νόμου;

Αυτά είναι τα ερωτήματα και πρέπει να απαντηθούν άμεσα.

Η (προσωρινή) δική μας γνώμη είναι ότι αφενός ο Παπανδρέου "κάτι ξέρει" και αφετέρου η επίκληση στην πορεία και άλλων εθνικών κινδύνων εκτός από την χρεοκοπία θα οδηγήσει σε παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου και αναβολή των εκλογών.

Εν αναμονή λοιπόν

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Nick avatar
  Nick 16/11/2011 00:14:45

  Μάλλον κοντεύει η ώρα να ακούσουμε στα ΜΜΕ το θέμα για τα ύδατα... Κοίτα σύμπτωση. Τέτοιο καιρό πριν 15 χρόνια ξεκίνησε η ιστορία με τα Ίμια, μεσ'το καταχείμωνο...

 2. jkr avatar
  jkr 16/11/2011 00:14:54

  Αυτό υπενόησε απόψε ακριβώς κι ο "συνομιλητής" του Συστήματος Λαζόπουλος.

 3. akrovolistis avatar
  akrovolistis 16/11/2011 00:17:24

  Ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται. Είναι φανερό ότι ο τιτανοτεράστιος, διαπλανητικός και ανεπανάληπτος Γιωργάρας, θα αραδιάζει τις επόμενες μέρες ότι μπαρούφα του έρχεται στο κεφάλι μήπως και καταφέρει να μείνει αγκιστρωμένος στο τιμόνι του κόμματος για να εισπράττει το μπαγιόκο και όλα τα άλλα οφέλη που απορρέοουν από την "αρχηγία"(τσάμπα ταξίδια, ισχυρή αστυνομική προστασία κλπ). Για να πετύχει το στόχο του και να μας στείλει όλους στο ψυχίατρο, είνα ικανός να ισχυριστεί ότι η κυβέρνηση συνεργασίας έγινε για να αποτραπεί εισβολή εξωγήινων στην Ελλάδα. Θλιβερή περίπτωση, αλλά ακόμη πιο θλιβεροί αυτοί που τον παρατηρούν αμήχανα να γατζώνεται στην εξουσία ως κοινοβουλευτικός...Καντάφι!

 4. βουλα ελευθεριαδου avatar
  βουλα ελευθεριαδου 16/11/2011 00:23:39

  ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΓΩΝΙΑ ΝΑ ΚΛΑΨΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ

 5. GAETANO avatar
  GAETANO 16/11/2011 00:26:06

  ΑΟΖ ;;; Μήπως ;;;;.

 6. dosilhthos avatar
  dosilhthos 16/11/2011 00:30:11

  ο κρισιμο θέμα ειναι οτι ο ερτογαν του ειπε να σταματησει τα ζεϊμπεκικα και να του χωρεψει τσιφτετελι...

 7. η Dimi avatar
  η Dimi 16/11/2011 00:38:58

  Κι αν δεν μπορείς να κάμεις
  την ζωή σου όπως την θέλεις,
  τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
  όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
  μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
  μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.

  Μην την εξευτελίζεις πηαίνοντάς την,
  γυρίζοντας συχνά κ' εκθέτοντάς την
  στων σχέσεων και των συναναστροφών
  την καθημερινήν ανοησία,
  ως που να γίνει σα μια ξένη φορτική.

  ~Κωνσταντίνος Καβάφης: “Οσο μπορείς”(1913)

 8. Red Jones avatar
  Red Jones 16/11/2011 00:47:42

  Για τα Σκόπια λέει:
  (1) γνωρίζει την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης, και οτι με βάσει τις μέσες-άκρες της ετυμηγορίας μπορεί να βρεθεί κάποια μεσοβέζικη λύση, η οποία θα ικανοποιεί τον Γρούϊο.

  (ρε χαϊβάνι ΓΑΠ για τα Ελληνικά συμφέροντα πρεπει να κοιτάς και οχι να θές να κάνεις εξυπηρέτηση τον Γρούϊο )

  ΟΜΟΛΟΓΕΙ οτι συνειδητά εχει αφήσει μεγάλο περιθώριο στον Γκρουέφσκι προκειμένου να δεχθεί όρους που δεν ειναι ικανοποιητικοί για ΕΜΑΣ !!!

  (2) Για την τουρκα, λέει οτι θελει να υπάρχει συνεχείς παρακαταθήκη κυβερνητικής συνεργασίας διότι θεωρεί οτι αυτό ηταν το μόνο υπαρκτό-χειροπιαστό που επέτυχε.

  (ρε φαντασιόπληκτε ΓΑΠ για τα Ελληνικά συμφέροντα πρεπει να κοιτάς και οχι να θές να κάνεις εξυπηρέτηση τον πασά)

  Και στα δύο εννοεί οτι μπορεί ο επόμενος Υπ.Εξ να "καταστρέψει" οτι ό ίδιος προώθησε.


  ΥΠΟΝΟΕΙ οτι συνειδητά εχει αφήσει μεγάλο περιθώριο στην Τουρκία εις βάρος των δικών μας συμφερόντων, (α) προκειμένου να δεχθεί μία κάποια έυνοϊκή για αυτην συμφωνία, (β) με όρους που δεν ειναι ικανοποιητικοί για ΕΜΑΣ (γ) προκειμένου να μην μας προκαλεί η τουρκία (κούνια που τον κουνάει)
  και (δ) ΘΕΛΕΙ διακομματικά να συμφωνήουν στους όρους που εχει δεχθεί αυτός απο την Τουρκία !!!!

  Σιγά μην αυτοκτονήσουμε εμείς προκειμένου να κοκορεύεται ο πολυπολιτισμικός και ολίγιστος αλλά περιφρονητής της Ελλάδας γόνος του Οικου των Παπανδρέου.

 9. aurora3363 avatar
  aurora3363 16/11/2011 00:51:26

  Ειναι σίγουρο οτι ολοι θα προσπαθήσουν για μακροβιότητα αυτής της κυβέρνησης με οτιδήποτε σκεφτούν.Ιδιαίτερα το παιντί. Μου κάνει εντύπωση (σχήμα λόγου) που ακόμα ασχολείται με την υφαλοκρηπίδα... Κάποιος πρέπει να του πει να μας αφήσει επιτέλους ήσυχους και αντ'αυτού να ασχοληθεί με την @#$%^^&&*δα του!!!!!!αντε στα σιχτήρια πια ...

 10. Χαμενος avatar
  Χαμενος 16/11/2011 01:01:55

  Στο βαθμό που οι ελιγμοί του ΓΑΠ σχετικά με το δημοψήφισμα μπορεί να σχετίζονται με τις επόμενες κινήσεις του, ήθελα να επισημάνω το εξής: το "πρόβλημα" δεν προέκυψε από την αναγγελία του δημοψηφίσματος αλλά από τις υστερικές αντιδράσεις των καλών φίλων και εταίρων μερκοζί, ΕΕ και σία. Οι αντιδράσεις τους και το πάγωμα της έκτης δόσης ήταν που τρόμαξαν την υφήλιο και αντί να το χειριστούν διπλωματικά βγήκαν στα κεραμίδια, και ακόμα και τώρα που όρισαν δικό τους τραπεζίτη και οικουμενική "δεν δίνουν την συμφωνημένη έκτη δόση αν δεν..." και τα σπρεντ είναι στη στρατόσφαιρα. Μη σας μπαίνουν ιδέες, απλώς είναι όλοι ατάλαντοι.

 11. Ελλην avatar
  Ελλην 16/11/2011 02:34:28

  για τα σκοπια θα αναγνωριστει ως Μακεδονια.
  για την τουρκια να αναγνωριστει οτι το μισο αιγαιο ανηκει στον νταλαρα

  • Κώστας Τ avatar
   Κώστας Τ @ Ελλην 16/11/2011 10:24:37

   +1000
   Γι'αυτό χτίζει συνέχεια σπίτια στα νησιά ο ακατονόμαστος!!!

   • crisis avatar
    crisis @ Κώστας Τ 16/11/2011 14:54:01

    να κανει και διεθνεις βασεις λιμενικου.

 12. mx avatar
  mx 16/11/2011 07:52:48

  Γιατί ο Ομπάμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Παπανδρέου και όχι τον Παπαδήμο;

  Τετάρτη, 16 Νοέμβριος 2011 02:39

  Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ήθελε να επικοινωνήσει με τον Έλληνα Πρωθυπουργό αλλά όταν του υπενθύμησαν πως αυτός είναι ο Λουκάς Παπαδήμος είπε ότι θέλει επικοινωνία με τον άλλον, τον κανονικό Πρωθυπουργό, αυτόν που λαμβάνει τις αποφάσεις, δηλαδή το .. Γιώργο Παπανδρέου.

  Αυτό τουλάχιστον είναι το συμπέρασμα του ρεπορτάζ του XrimaNews.gr και με βάση τα στοιχεία και τις πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει μέχρι στιγμής φαίνεται πως την πρωτοβουλία για την επικοινωνία είχε η αμερικανική πλευρά με τον Ομπάμα να ασκεί πιέσεις στον Παπανδρέου (τον ανεπίσημο Πρωθυπουργό της Ελλάδας) για πιο γρήγορες κινήσεις.

  Ο Ομπάμα, όπως ήταν φυσικό, δε ζήτησε να μιλήσει με τον επίσημο Έλληνα Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο ούτε και έδειξε ότι έχει το παραμικρό ενδιαφέρον για κάτι τέτοιο. Αντίθετα, θα συνεχίσει να συζητά με τον κύριο Παπανδρέου.

  XrimaNews.gr

 13. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 16/11/2011 08:42:37

  Με αυτο το πλευρό να κοιμάσαι Παπανδρέου. Ο θλιβερός αυτός άνθρωπος ψάχνει λόγους για να μείνει. Τίποτα από αυτά δεν θα γίνει. Μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα έχουν αρχίσει να τον αμφισβητούν στο ΠΑΣΟΚ. Εκτός κι αν θέλουν οι πασοκοι να πάνε μαζί με τον Παπανδρέου και τον Καρχιμάκη στον γκρεμό

 14. BellaDonna avatar
  BellaDonna 16/11/2011 08:45:11

  Είμαι σίγουρη ότι η μυστική ατζέντα Ερντογάν - Τζέφρυ ,δεν θα μας αρέσει καθόλου... Έχουν σαφώς συμφωνηθεί τα της ΑΟΖ κ των γκρίζων ζωνών μεταξύ τους... Δε μου βγαίνει από το μυαλό συνομιλία μου με γνωστό μου στις φρεγάτες του ΠΝ, ότι αναμένουν επεισόδιο με τους Τούρκους... Πάντως κ σε προφητείες σεβασμό γερόντων γίνεται αναφορά ολοήμερου πολέμου με την Τουρκία.. Αυτό που με φρικαρε , είναι η αποκάλυψή γέροντα - δε συγκρότησαν τ ' όνομα του - που λέει πρακτικά ότι ο Τζέφρυ με τον Γαπ, κανονισαν τα του πολέμου ο οποίος θα λάβει χώρα ΜΕΤΆ την επόμενη ήττα του Γαπ στις εκλογές (??) ... Κ πότε είπαμε έχουμε εκλογές;
  Αναφέρεται επίσης κ σε κατάληψη Ελληνικού νησιού με τις ευλογίες της ΕΕ (ο Σαρκοζι μάλιστα ξέρει κ ποιο είναι αλλά δεν το αποκαλύπτουν) . Αυτή η συνέντευξη του γέροντα, υπάρχει στο YouTube και δεν μπαίνω στον κόπο να την ενστερνιστω ή να την αφορισω ... Μ ' έβαλε όμως σε σκέψεις... Ανεξάρτητα απ' όλα αυτα , πρέπει να είμαστε ενωμένοι κ σ' εγρήγορση.. Για παν ενδεχόμενο...

 15. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 16/11/2011 09:16:09

  To θεμα δεν ειναι μονο τι ξερει ο Παπανδρεου αλλα και ποια συνεννοηση εχει γινει.
  Ισχυει ακομη η θεση της ΝΔ επι κυβερνησης Καραμανλη για συνθετη ονομασια στο θεμα των Σκοπιων;

 16. Aggelos avatar
  Aggelos 16/11/2011 10:59:13

  κατι ηξερε ο Σαμαρας και εβαλε δικους του στο εξωτερικων και αμυνης

  ηδη ο αβραμο κατηργησε καποιες σκανδαλωδεις διαταξεις του πασοκ.

 17. Ariadne avatar
  Ariadne 16/11/2011 11:02:54

  Καλημέρα ! Υπάρχουν πληροφορίες οτι Ρωσικός στόλος με αεροπλανοφόρο κατεβαίνει στην Μεσόγειο.(;) Νομίζω πως έχει σχέση με την έναρξη των ερευνών της Κύπρου για πετρέλαιο κλπ, και την πρόθεση της Ρωσίας να στηρίξει την Κύπρο. Επειδή αυτές οι έρευνες χαλάνε την συνταγή των ΗΠΑ που έχουν σχέση με την υφαλοκριπίδα,(δέν έχουν υπογράψει οι ΗΠΑ και η Τουρκία το Διεθνές δίκαιο της θάλασσας που απεφασίσθη απο τον ΟΗΕ το 1982), ίσως να έχουν βάλει τους Τούρκους να βγούν στο Αιγαίο και (ίσως) πήρε τον ΓΑΠ να δώσει οδηγίες, σε συνέχεια των προηγουμένων οδηγιών.Πάντως κάτι ψήνεται.....

 18. μαρικα avatar
  μαρικα 16/11/2011 11:44:10

  Η ομιλια του εχθες στη Βουλη ηταν ομιλια πρωθυπουργου και δευτερον ηταν ομιλια καποιου που κατι προηδεαζει ηθελε να μας ενημερωσει με τον δικο του ακατανομαστο τροπο τι μας περιμενει,ολοι ξερουμε οτι εχει πουλησει την πατριδα μας,τωρα πρεπει ο Κυριος Δημας και ο κυριος Αβραμοπουλος να τα βγαλουν αυτα στην φορα πριν να γεινει ο κυριος Σαμαρας πρωθυπουργος,γιατι αυτος ο ανεπεσχειντος θα κοιταξει να τον μπλεξει.Σιγουρα εχει κανει συμφωνιες με τον Ερντογαν,θα με βοηθησεις θα σε βοηθησω.Οταν κοντευαι να πεσει ο Γαπ. σηκωσαι
  ο Ερντογαν τα πλοια του σε κατευθηνση Κυπρου.Τωρα καπως ηρεμισε αλλα στο μελον θα συνεχεισει,ο Ερντογαν ειναι η εφεδρια του Γαπ.Ωσ για τον γκροιο
  οσω εμεις εδω ασχολιομαστε με τα χαλια που μας εφεραι ο Γαπ. αυτος γεμιζει με αγαλματα τα Σκοπια και μαθαινει τα παιδια στα σχολεια τι ενδοξοι προγονοι των Μακεδονων ειναι.Τα αρπαει απο παντου η οικογενεια Παπανδρεου.Να το αποδιξει μενει το καθηκον στον κυριο Σαμαρα.

 19. Άγνωστος μεταξύ αγνώστων avatar
  Άγνωστος μεταξύ αγνώστων 16/11/2011 11:46:19

  "και καλείται πάλι η ΝΔ να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά;"
  Πότε τα ξαναέβγαλε δηλαδή?.............

 20. Αννίτα avatar
  Αννίτα 16/11/2011 12:30:54

  Μα αυτό ήταν το σχέδιο να στραφεί η προσοχή του κόσμου στην χρεωκοπία κ να μην χαμπαριάσει τον εξωτερικό κίνδυνο του τουρκικού επεκτατισμού. Αλλωστε ο ίδιος [γαπ] μας έδωσε στεγνά στον φίλο του Ερντογάν, μας πούλησε, λέτε να μην ξέρει τίποτα για τον φόνο;

 21. Stefanos avatar
  Stefanos 16/11/2011 18:43:45

  Επί 2 χρόνια δεν ανέφερε κουβέντα για τα εθνικά θέματα. Τώρα που τσακίστηκε από την καρέκλα τα θυμήθηκε; Επικίνδυνος 1000%!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.