Ξέρει κάτι ο Βενιζέλος και μιλά για εκλογική ετοιμότητα τον Οκτώβριο;
16/06/2014 19:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ξέρει κάτι ο Βενιζέλος και μιλά για εκλογική ετοιμότητα τον Οκτώβριο;

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι κάτι ετοιμάζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κι αυτό το κάτι σας το έχουμε γράψει στο antinews

Σε εκλογική ετοιμότητα έθεσε το ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος μιλώντας στους υπουργούς και υφυπουργούς τους οποίους μάζεψε σήμερα το πρωί. Ξέρει κάτι ο αντιπρόεδρος; Και γιατί ουσιαστικά σκάβει το λάκκο της κυβέρνησης που ο ίδιος στηρίζει με 14 πράσινα στελέχη;

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι πρέπει να βρίσκονται σε συναγερμό στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλέσει εκλογές το φθινόπωρο.

Μα πώς μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να το κάνει αυτό; Τι μας λέει ο συνταγματολόγος, ότι οι βουλευτές του Τσίπρα, άντε και μερικοί... καμμένοι μπορούν να ρίξουν την κυβέρνηση και να προκηρυχθούν εκλογές; Αν ο ίδιος δεν πάρει το ΠΑΣΟΚ και φύγει από την κυβέρνηση με ποιον άλλο τρόπο μπορεί να καταρρεύσει η κυβέρνηση;

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι κάτι ετοιμάζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κι αυτό το κάτι σας το έχουμε γράψει στο antinews. Πριν τον Οκτώβριο πιθανότατα θα γίνει το συνέδριο του κόμματος το οποίο μπορεί να σηματοδοτήσει την αριστερή στροφή του ΠΑΣΟΚ και την προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως, ο Οκτώβριος μπορεί να είναι εκλογικός μήνας εφόσον ο Βενιζέλος κάνει την κίνησή του.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ζήτησε να διασφαλιστεί το διακριτό στίγμα του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, στη σύσκεψη που συγκάλεσε το πρωί της Δευτέρας.

Επισήμανε μάλιστα στα κυβερνητικά στελέχη ότι είναι εκπρόσωποι της παράταξης στα υπουργεία που τους ανατέθηκαν και οφείλουν να λειτουργούν ως πολιτικά στελέχη και να έχουν συνεχώς την πλήρη εικόνα χωρίς να εγκλωβίζονται από τις τυπικές τους αρμοδιότητες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιμένει στην άποψη «είμαστε άλλο κόμμα από τη ΝΔ και πρέπει να δείχνουμε συνεχώς» χωρίς να δημιουργούνται προσκόμματα στο κυβερνητικό έργο. Επιθυμεί, δηλαδή, να είναι εμφανείς οι παρεμβάσεις του προοδευτικού πόλου εντός της κυβέρνησης και σε αυτό συμφωνούν όλα τα κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Βέβαια, επειδή είναι γάτα ο Βενιζέλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να βρεθεί θεσμική λύση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα επιζητήσει ως κυβερνητικός εταίρος, να υπάρξει η πλειοψηφία στη Βουλή που θα επιτρέψει να εκλεγεί Πρόεδρος με πολιτική συναίνεση, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή έξοδος της χώρας από την κρίση. «Θα πιέσουμε τα κόμματα για να δοθεί θεσμική λύση», είπε.

Τώρα δεν μας ξεκαθάρισε αν αυτό θα το κάνει πριν ή μετά τις εκλογές.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. airman avatar
  airman 16/06/2014 21:48:01

  "... άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να βρεθεί θεσμική λύση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ..." Μετά από δύο θητείες Παπούλια, υπάρχει ενδεχόμενο ο Βενιζέλος να συνδράμει σε θεσμική λύση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας! Δηλαδή μάλλον το σκέφτεται να συνδράμει, υπό προϋποθέσεις βέβαια. Και σίγουρα θα το διαπραγματευτεί και με τον Αλέξη (το να μη συνδράμει), ανάλογα με τα ανταλλάγματα που θα εξασφαλίσει. Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης είναι, αν συνδράμει παραμένει (κατά πάσα πιθανότητα), αν δε συνδράμει να μη (συ)ζητήσει τη θέση του Προέδρου της Κυβέρνησης; Αλέξη, το νου σου στη Ρένα εσύ! Μη σε αποπροσανατολίσουν οι "τάσεις"/"συνιστώσες"!

  • Λογικός avatar
   Λογικός @ airman 16/06/2014 22:36:05

   έυστοχος!!!

 2. GregA avatar
  GregA 17/06/2014 08:46:05

  Επιμένω, όπως έγραψα και σε άλλο σχόλιο, ότι ΌΛΕΣ οι κινήσεις Βενιζέλου αποσκοπούν στη προσωπική του Πολιτική και όχι μόνον επιβίωση. Όταν το καταλάβουν στη ΝΔ, ίσως σχεδιάσουν ρεαλιστικότερα τις κινήσεις τους. Ο Μακιαβελικός τρόπος σκέψης του, δεν εκτιμά ούτε το καλό της πατρίδας, ούτε καν της παράταξής του, μόνο και μόνο τη δική του παρουσία στο πολιτικό προσκήνιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ GregA 17/06/2014 12:40:36

   το ξέρουν αλλά και αυτοί συνμπεριφέρονται με τον ΄διιο τρόπο, απλά ο βενιζέλος λόγω ιδιοσυγκρασίας, έιναι φανερός...

 3. NikosP avatar
  NikosP 17/06/2014 15:24:31

  Θα γινουν πολλα. Θεωρειτε απιθανο να αρπαξει βουλευτες ο ΣΥΡΙΖΑ απο τον Βενιζελο εαν τους υποσχεθει υπουργοποιηση ο Τσιπρας; Μπορει ο Βενιζελος να γινει ο Καρατζαφερης της αριστεράς. Να μείνει με ένα "άδειο" κόμμα στα χέρια.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.