23/10/2008 19:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ξένο τηλεγράφημα

Αθήνα 23/10/08. Ο γερμανομαθής κ. Ευάγγελος Αντώναρος ανέλαβε σήμερα εκπρόσωπος της κυβέρνησης των Αθηνών. Η επίσημη ορκωμοσία του έγινε ήδη , σύμφωνα με προηγούμενο τηλεγράφημά μας, κοντά στα Εξάρχεια !

Οι μετοχές των ιδρυμάτων  Bertelsman, Springer, Augstein, W.A.Z και όλων των μεταμοντέρνων γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα ανεβαίνουν κάθετα.

Στην EADS που κατασκευάζει τα «Eurofigther» πέφτει πολύ κλάμα.

DER NEUE GRIECHISCHE REGIERUNGSPRECHER :

DEUTSCHLAND-DEUTSCHLAND...ÜBER ALLES-UEBER ALLES IN DER WELT... !

(για την μετάφραση, Νταντόν)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Keep Talking avatar
  Keep Talking 23/10/2008 20:16:14

  και αμα χασουν στις επομενες εκλογες μπορει να βρει δουλεια στον ΑΛΦΑ!

 2. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 23/10/2008 20:29:19

  Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Πρόσφατα ο κ. Αντώναρος απόκτησε ένα προτέρημα: Πληρώνει ένα, παίρνει τουλάχιστον είκοσι. Εάν χρειάζεται είκοσι γιαούρτια φτάνει να μπει σε ένα γαλατάδικο και να πει: - Ένα γιαούρτι παρακαλώ.

 3. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 24/10/2008 00:48:15

  @Anonymous 3.
  Για να εξηγούμεθα:
  Τον κ. Αντώναρο έτυχε να γνωρίσω προσωπικά. Και ευγενέστατος και καλοσυνάτος και ευχάριστος άνθρωπος. Σε προσωπικό επίπεδο, δεν μου έχει κάνει τίποτε.
  Όμως όλα αυτά δεν έχουν σχέση με την πολιτική, γιατί, αυτό που μετράει, είναι ακριβώς η συνέπειες των συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών και της πολιτικής πρακτικής. Πέρα από τις συνέπειες σε ατομικό επίπεδο κάθε πολιτικού, υπάρχει και ο νόμος περί συλλογικής ευθύνης υπουργών. Όποιος δεν θέλει να ενέχεται μπορεί να παραιτηθεί. Ο κ. Αντώναρος θα έπρεπε να είχε αναρωτηθεί ήδη, κατά πόσο οι ιδιότητες του χαρακτήρα του, θα έκαναν ίσως σκοπιμότερη μια αλλαγή στις επαγγελματικές του επιλογές. Αναμφίβολα να στέκεται κάποιος πιστός σε πρόσωπα, που θεωρεί σημαντικούς πολιτικούς φίλους σε δύσκολες ώρες, αποτελεί προσφορά. Όταν όμως ταυτίζεται ταυτόχρονα με πολιτικές, οι συνέπειες των οποίων τον εκθέτουν, καλείται να επιλέξει.
  Δεν είναι τυχαίο, ότι η συγκεκριμένη πρακτική εφαρμόστηκε ακριβώς σε βάρος του κ. Αντώναρου, ο οποίος, σε αντίθεση με άλλους, προφανώς διαθέτει ακόμη αποθέματα να μπορεί να αισθάνεται προσβεβλημένος. Και να είμαστε βέβαιοι, ότι οι συνέπειες κάποιων από τις πολιτικές επιλογές, αναφορικά με τις οποίες ο κ. Αντώναρος είναι συνυπεύθυνος, ξεπερνούν κατά έτη φωτός την σκληρότητα του γιαουρτώματος - το οποίο βέβαια δεν μπορεί να αποτελεί αντιπαράθεση. Ίσως όμως, κάποιοι φανατικοί θεατές ταινιών του Θανάση Βέγγου, να μην συμφωνούν με την τελευταία φράση.

 4. NTANTON avatar
  NTANTON 24/10/2008 05:25:01

  Δεν ξέρω ποιος είναι θαυμαστής του Βέγγου ή όχι γνωρίζω όμως ότι και ο κ. Αντώναρος βρίσκεται σ΄ένα Υπουργείο που εποπτεύει το πρόγραμμα του άλλου Γερμανοσπουδασμένου κ. Παναγόπουλου στην ΕΡΤ.

  Το ¨Γερμανό-σπουδασμένος ¨ δεν έχει κατά ανάγκη σημασία .

  Εάν όμως επειδή είσαι ¨Γερμανοσπουδασμένος¨ είσαι και ένας ¨κοσμοπολίτης¨ Γερμανό – προσκυνημένος που θαυμάζεις άκριτα ότι έζησες σε μια άλλη χώρα και θέλεις να γίνεις ¨μεσάζον¨ για να τα εισάγεις και πάλι άκριτα στη χώρα σου.

  Εάν θέλεις να γίνει ¨AGENT , με την καλή έννοια του όρου , όπως λέμε ¨Πράκτορας Προ-ΠΟ¨, ¨Τουριστικός Πράκτορας¨ , ¨Μεσίτης¨ - γενικά , των καλός και κακός εννοουμένων ¨Γερμανικών συμφερόντων¨ , η Αμερικανικών , Γαλλικών , Αγγλικών και Ρωσικών …, τότε η έννοια , μπορεί , να αποκτά αρνητική σημασία

  Πάντως η Ελλάδα έχει πικρή εμπειρία από καλός εννοούμενους Πράκτορες . ¨Κοσμοπολίτες¨ , που ¨ο κόσμος τους ¨ όμως δεν είναι τίποτα άλλο εκτός από τα κυρίαρχα πολιτικό-οικονομικά συμφέροντα και ιδεολογήματα της εκάστοτε χώρας που τους έχει ¨φιλοξενήσει¨ , μορφώσει , εκπαιδεύσει και οικονομικά ανταμείψει.

  Δεν είναι , στις περισσότερες περιπτώσεις ,ο ¨πολιτισμός¨ και η ¨επιστήμες¨.

  Θα προτιμούσα πάντως τον "Βέγγο" αντί για τα δις για την κυλόττα της κ. Παπαρίζου και τις άλλες χαζοπαραγωγές της "Eurovision" που έχουν αναδειχθεί σε ¨εθνικό στόχο¨ από τα αντιαισθητικά Μανατζαράκια της Ν.Δ.

  Τώρα το προσωπικό ήθος του ανθρώπου δεν μπορώ να το αμφισβητήσω και ούτε θέλω . Πιστεύω μάλιστα σε όσα ανέφεραν ορισμένοι για την ¨ευγένεια¨ ,τη ¨μόρφωση¨ και το ¨ήπιο¨ του χαρακτήρα. .

  Γνωρίζω όμως κάποια άλλα πράγματα για την πολιτική του σταδιοδρομία τα οποία με προβληματίζουν :

  Α) Αρθρογραφούσε για μεγάλο διάστημα σε Γερμανικά Μ.Μ.Ε που θεωρούνται ¨ναυαρχίδες¨ τις Γερμανικής εξωτερικής πολιτικής ( δηλαδή του Γερμανικού ΥΠΕΞ )και του Γερμανικού χρηματιστηρίου ( Φραγκφούρτη ) με βασική στόχευση την συστηματική κριτική ενάντια στα ¨σοσιαλιστικά πειράματα του ΠΑΣΟΚ ¨ , που ήταν , τότε , στο στόχαστρο και της Γερμανικής άρχουσας πολιτικό-οικονομικής τάξης. ΣΕ αντίθεση με τον νυν πρόεδρο της ¨Σοσιαλιστικής Διεθνούς¨ , ο πατήρ Ανδρέας Παπανδρέου είχε ξεχέσει αρκετές φορές την Σοσιαλδημοκρατία και ιδιαίτερα την Γερμανική , την ¨
  ¨S.P.D.έ ¨ .

  Β) Από την περίοδο εκείνη "λέγεται" ( κυκλοφορεί η φήμη στους Γερμανό-σπουδασμένους ) πως καλλιέργησε τόσο καλές σχέσεις με το Γερμανικό εκδοτικό κατεστημένο ώστε ο γνωστός πνευματικός λοβοτόμος της γερμανικής κοινής γνώμης , ο μακαρίτης πλέον μεγάλο-εκδότης Άξελ Σπρίνγκερ
  ( Μπίλντ Τσάϊτουνγκ , ¨Ντι-Βέλτ¨ κ.α. ) του πρόσφερε ένα σπίτι στην Πάτμο.

  Αυτό το γεγονός , εάν ευσταθούν οι φήμες αυτές , δεν είναι κατά ανάγκη κακό , υποθέτω πως ο κ. Ευαγγ. Αντώναρος το αγόρασε.

  " Δεξιός " είναι ο άνθρωπος με το ¨δεξιό¨ Γερμανικό κατεστημένο έχει φιλίες .

  Το οποίο όμως Γερμανικό κατεστημένο ( εδώ η σοβαρή επιφύλαξη μου ) λόγω της γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας και των γεωστρατηγικών στόχων της Γερμανικής άρχουσας τάξης ( μιλάμε για μια αδιάλειπτη και αέναη εξωτερική πολιτική εδώ και 100 χρόνια , ανεξάρτητα του ποιος κυβερνά , Μπίσμαρκ, Χίτλερ , Χριστιανοδημοκράτες ή Σοσιαλδημοκράτες ) βρίσκεται διαρκώς σε σύγκρουση με τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού , της ¨Ελλάδας¨ .
  Γ) Μία άλλη όμως πολιτική ¨δημοσιογραφική¨ ενέργεια του κ. Ευαγγ. Αντώναρου με προβλημάτισε πολύ !

  Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού στα πλαίσια της έκθεσης Θεσσαλονίκης το 2000 , τότε που βρισκότανε το Πανεθνικό Αίτημα για την καταβολή των ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ¨Γερμανικών Πολεμικών Επανορθώσεων και Αποζημιώσεων ¨ σε μία πολύ κρίσιμη και αποφασιστική καμπή , λόγω της θαρραλέας στάσης κάποιων ελλήνων δικαστών που επιδίκασαν στη Γερμανία την καταβολή αποζημιώσεων σε θύματα και απογόνους της Ναζιστικής θηριωδίας , τη στιγμή που ο μακαρίτης Γιάννης Σταμούλης προχωρούσε σε κατάσχεση των ακινήτων του Γερμανικού κράτους στην Ελλάδα , λόγω της θρασύτατης στάσης των κληρονόμων του Γ΄Ράϊχ που αρνιόντουσαν την αναγνώριση των αποφάσεων των Ελληνικών Δικαστηρίων , τότε ακριβώς που τα Γερμανικά Μ.Μ.Ε. και η κυβέρνηση τους , γρύλιζαν , φωνασκούσαν και απειλούσαν , τότε ο κ. Αντώναρος , σαν ανταποκριτής Γερμανικών Μ.Μ.Ε. , έθεσε το , για μένα προβοκατόρικο , ερώτημα στον Κ. Σημίτη ( άλλου που δεν ήθελε ο HERR SIMITIS ! ) το οποίο έλεγε επί της ουσίας ( γεμάτο ¨αγωνία¨ για το επαπειλούμενο μέλλον της χώρας ) :
  """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
  ¨Τι θα κάνετε κ. Πρωθυπουργέ , θα αφήσετε να κατασχεθούν οι γερμανικές περιουσίες , διακινδυνεύοντας να επιβαρυνθούν οι ¨ελληνογερμανικές σχέσεις¨ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ¨ ;;;;

  """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
  Είπε δηλαδή ότι έλεγε το Υπέξ της ¨Δημοκρατικής¨ Γερμανίας από το 1950 ( ! ) .

  Ψάξτε να βρείτε τις κασέτες από τις συνεντεύξεις τύπου στην ΔΕΘ ( 2000-2001 )

  Συμβαίνει επίσης να υπηρετεί ο κ. Αντώναρος , όπως και όλοι άλλοι βέβαια της ¨dream -team¨ της Ν.Δ. , μία ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ κυβέρνηση. Η οποία εκτός από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας , του εθνικού πλούτου της χώρας , ΜΕΙΩΝΕΙ το ¨ΕΚΑΣ¨ για τους χαμηλοσυνταξιούχους και αυξάνει τα απαιτούμενα ένσημα στο ΙΚΑ , από 50 σε 100 , για να μπορεί ένας άνεργος ή ημι-απασχολούμενος να έχει ΙΑΤΡΟ-ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ περίθαλψη ( περίπου 400 χιλιάδες άνθρωποι υπολογίζεται πως θα μείνουν απροστάτευτοι ).

  Ο απερχόμενος κυβερνητικός εκπρόσωπος , ο ¨αδικημένος κ. Ρουσόπουλος , είχε δηλώσειότι : ¨δεν μπορούν οι μόνιμα εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι να πληρώνουν την περίθαλψη των ανέργων και αναξιοπαθούντων !
  Είναι ¨άδικο¨... , ΠΑΣΧΙΖΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ !, ο άξεστος.


  Τις ίδιες ανάλγητες και άσχετες με την αλήθεια και την πραγματικότητα κοτσάνες θα υποχρεωθεί από εδώ και πέρα να μας λέει , πιο συχνά απ΄ότι μας έλεγε μέχρι τώρα , ο κ. Ευαγγ. Αντώναρος.

 5. ss_sk avatar
  ss_sk 24/10/2008 10:48:48

  Κανένας ''Anonymous'' για απάντηση?

 6. Blackmamba avatar
  Blackmamba 24/10/2008 15:43:39

  δεν ξέρω γιατί αγχώνεστε τόσο πολύ αλλά μου φαίνεται δεν ξέρετε πως η πολιτική είναι ένα βρόμικο παιχνίδι και όποιος είναι πλεγμένος σε αυτό είναι παραστάτης συμφερόντων αιωνίων μονοπωλίων....
  και μην ξεχνάτε αυτό το παιχνίδι γίνετε εδώ και αιώνες και όσο τα λέμε και τα γραφούμε δεν αλλάζει τίποτα, άρα??

 7. ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ avatar
  ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ 24/10/2008 17:22:19

  Keep Talking

  μπα!!!! μαλλον συνεργατη του Μακη τον βλεπω!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.