#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/02/2011 23:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ξένοι κι εγχώριοι νταβατζήδες ετοιμάζονται για το πάρτι του ΔΝΤ

[caption id="attachment_85527" align="alignnone" width="600" caption="Η χρονιά του "χρυσού λαγού" για την πάσης φύσεως διαπλοκή"][/caption]

Η συνταγή που ακολουθεί η τρόικα στην Ελλάδα δεν είναι άγνωστη. Δεν αποτελεί έκπληξη για την κυβέρνηση, κι ούτε πρέπει να κάνει την αιφνιδιασμένη από τις κινήσεις, τις τακτικές και τη συμπεριφορά των εκπροσώπων της.

Όπου κι αν πήγε το ΔΝΤ για να «βοηθήσει» μια οικονομία ακολούθησε ακριβώς το ίδιο σχέδιο το οποίο ουσιαστικά εξελίσσεται σε δύο στάδια:

Πρώτο στάδιο: Το πρώτο έρχεται το ΔΝΤ και απαιτεί από τη χρεοκοπημένη, πλην τίμια χώρα, να μειώσει το έλλειμμά της με γενναίες περικοπές παντού. Να κόψει μισθούς και συντάξεις, να ψαλιδίσει δημόσιες δαπάνες ακόμη και σε κρίσιμους τομείς όπως η παιδεία και η υγεία. Επίσης, απουσιάζει παντελώς η λέξη ανάπτυξη όπου κι αν πήγε. Μόνη έγνοια είναι οι αριθμοί, πώς θα μειωθεί το έλλειμμα με βάση τους στόχους που έχουν αυτοί βάλει. Σε χώρες με δικό τους νόμισμα ζητούν και μια υποτίμηση, σε χώρες όπως η Ελλάδα με το ευρώ κάνουν εσωτερική υποτίμηση. Το στάδιο αυτό είναι επώδυνο, προκαλεί εκρήξεις, κοινωνική αναταραχή και εξεγέρσεις αλλά έχει κι ένα επικοινωνιακό κόλπο. Οπου κι αν πήγε το ΔΝΤ, μαζί με την κυβέρνηση των προθύμων που βρήκε, επιχείρησε να ενοχοποιήσει τους πολίτες για τα δεινά της οικονομίας. Σας θυμίζει κάτι αυτό, διότι έγινε και στη Λετονία, και στην Ουγγαρία και στην Αργεντινή αλλά και σε αφρικανικές χώρες που ζήτησαν βοήθεια.

Δεύτερο στάδιο: Το δεύτερο στάδιο είναι ότι ξεχνούν ξαφνικά οι επιτηρητές το έλλειμμα και καταπιάνονται με το χρέος. Όπως και στην Ελλάδα όπου εδώ κι ένα – δύο μήνες δε συζητάμε για το έλλειμμα αλλά για το πόσο μεγάλο είναι το χρέος. Μόνο μ’ αυτό ασχολούμαστε με στόχο προφανή. Να ξετυλίξουμε το δεύτερο στάδιο του σχεδίου που επιβάλλει ξεπούλημα των πάντων. Αν είναι δυνατόν όλων των ακινήτων, επιχειρήσεων, παραλιών, βουνών κι όποιων άλλων ασημικών είναι διαθέσιμα. Σας θυμίζει τίποτε αυτό διότι έγινε και σε άλλες χώρες όχι με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Εδώ στην Ελλάδα περάσαμε από προχθές στο στάδιο νούμερο 2 όπου οι δανειστές μας, ζητούν 50 δις από πώληση παγίων. Και να δεχθούμε ότι αυτά μπορούν να βρεθούν και μπορούν να πουληθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το ερώτημα είναι σε ποιους θα πάνε και αν από την πώληση θα σωθεί η χώρα. Για το δεύτερο πολύ αμφιβάλλουμε όσο για το πρώτο έχουμε τις υποψίες μας ότι θα πάνε στα γνωστά επιχειρηματικά κέντρα που κάνουν μπίζνες στα καμένα των χρεοκοπημένων χωρών. Ξένοι κι εγχώριοι νταβατζήδες ετοιμάζουν πάρτι, αφενός για τις αποκρατικοποιήσεις σε ενέργεια, τυχερά παιχνίδια, λιμάνια, διαχείριση νερού και αφετέρου για τα ακίνητα φιλέτα.

Αν παραδεχθούμε ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από το να τα πουλήσουμε, ας τα δώσουμε. Το θέμα είναι αν η κυβέρνηση έχει τα κότσια να απαιτήσει λεφτά που αξίζουν κι όχι να δώσει την Ελλάδα μπιρ παρά. Διότι από αυτά που ακούμε τις τελευταίες ώρες, μάλλον πάμε προς γενικό ξεπούλημα. Θυμηθείτε μόνο τα έργα υποδομών. Κάποιοι ήδη σκέφτονται την επιμήκυνση του χρόνου παράδοσης στο δημόσιο έργων όπως η Αττική οδός και το αεροδρόμιο. Κάποιοι δηλαδή θέλουν να «πουλήσουν χρόνο» στους νταβατζήδες που διαχειρίζονται σήμερα την περιουσία αυτή. Αν λειτουργήσει η κυβέρνηση με τέτοιο σκεπτικό, ζήτω που καήκαμε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anonymous avatar
  anonymous 13/02/2011 23:44:06

  Για να βγούμε από αυτή τη λούμπα πρέπει να καταφέρουμε να διακόψουμε την τοκοφορία. Αν βρούμε έναν τρόπο τότε για να ξεχρεώσουμε τα λεφτά που χρωστάμε θα μας πάρει 20 χρόνια. Αν όχι δεν πρόκειται να ξεχρεώσουμε ποτέ.

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 14/02/2011 00:11:35

  Αυτά που θέλουν οι ξένοι είναι γνωστά. ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΗ (τα Υ/Η, το δίκτυο, για λιγνίτη δεν ξέρω). Τον ΟΣΕ μόνο για τα πράγματα που θα μας πουλήσουν (α λα HDW υποβρύχια). Το υπόλοιπο του ΟΤΕ τι να το κάνουν; έχουν τον έλεγχο. 1000 φορές να τα πάρουν αυτά ΟΛΑ ντόπιοι "νταβαντζήδες" παρά ξένοι. Και ακίνητα ΠΑΝΤΑ με περιορισμούς πώλησης σε ξένους.

  Και, φυσικά συμφωνώ με τον προλαλήσαντα. Στάση πληρωμών σε ξένες τράπεζες. Αυτό είναι το δις ιζ Πάρτα. (Μα έτσι μούρχεται να ...πολιτευθώ χαχάαα)

  ΔΕΝ υπάρχει άλλη Ελλάδα. Αυτή είναι.

 3. Misha avatar
  Misha 14/02/2011 00:16:29

  Για να μη ξεχνιομαστε και να μη κοροϊδευόμαστε:

  Ο Σερβάας Ντερούζ που με απύθμενο θράσος λέει στο ΔΟΛιο Βήμα να πουλήσουμε τις μανάδες, τις γυναίκες και τα παιδιά μας για να «ξεχρεώσουμε» και πως αν δεν ξεπουλήσουμε «δεν δικαιούμεθα δια να ομιλούμεν» για ευνοϊκές ρυθμίσεις τού «χρέους», είναι εκπροσωπος της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ , όχι του ΔΝΤ.

  Αυτά για όσους συνεχίζουν να βαυκαλίζονται με τις ονειρώξεις του ευρωμονόδρομου.

 4. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 14/02/2011 00:42:52

  Αλλά, βέβαια, όλα αυτά, που θέλουν οι ξένοι για αποζημίωση είναι επιχειρήσεις, που παράγουν καίριο Εθνικό Προϊόν. Η πώλησή τους θα έχει σαν συνέπεια την σοβαρή μείωση του Εθνικού Προϊόντος, αφού μόνο η φορολογία επί των εσόδων θα μένει στην χώρα. Αφού λοιπόν ΤΩΡΑ, αδυνατούμε να αποπληρώσουμε, πως θα το πετύχουμε άν δώσουμε τις πιό παραγωγικές επιχειρήσεις μας; Ακόμα και αν προς στιγμή μειώσουμε το χρέος, θα πρέπει και να μειώσουμε την εσωτερική μας κατανάλωση κατά το εκ των πωληθέντων μειωμένο Ε.Π. Άρα, θα προκύψει νέο και πάγιο "σφίξιμο του ζωναριού".
  Μοναδική έξοδος είναι η ΑΝΑΠΤΥΞΗ μέσω ανταγωνιστικότητος. Και με πλήρως απελευθερωμένη αγορά κάτι τέτοιο δεν γίνεται, αντίθετα, ο στασιμοπληθωρισμός μας (5,2% τον Ιαν.2011) μας ρίχνει καθημερινά και χαμηλότερα. ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ, αν ένα μέτρο δεν μας κάνει ξαφνικά ανταγωνιστικούς! Κάθε οικονομολόγος θα σκεφτόταν "Υποτίμηση". Το παράδειγμα της Αργεντινής είναι εκεί και μάλιστα η Πρόεδρός τους, κα Κίρτσνερ, σε ομιλία της στον Καναδά, μας υπέδειξε ότι κάνουμε το ίδιο λάθος, που έκαναν και αυτοί όταν, με ΔΝΤ στο σβέρκο, προσπαθούσαν να βγούν από το τέλμα κολλημένοι σε ισοτιμία με το δολλάριο και τελικά πτώχευσαν. Τώρα βγήκαν από την ισοτιμία, υποτίμησαν, και άρχισαν να ανασαίνουν. ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ; ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΜΕ ΦΤΗΝΟΤΕΡΑ;

 5. Ηφαιστίωνας avatar
  Ηφαιστίωνας 14/02/2011 00:45:36

  Σωστοοοός! Βλέπεις η Ευρωπαϊκή Ένωση πέθανε. Ζήτω η Γαλλογερμανική ΕΕ !!

 6. Κρητικός avatar
  Κρητικός 14/02/2011 06:55:44

  ΧΑΛΑΣΕ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ.
  ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΛΕΕΙ:
  ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥΛΆΕΙ ΕΛΛΑΔΑ (ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΗΜΙΚΑ) ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΠΛΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΜΙΖΑ ΤΟΥ (ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΖHMENΣ -ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ,ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ - ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΖΗΜΕΝΣ ΤΙΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ)

 7. netakias.wordpress.com avatar
  netakias.wordpress.com 14/02/2011 10:05:11

  Μα, 50 δις κοστίζουν η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κι ο ΟΠΑΠ μόνο! Επιχειρήσεις + Ακίνητα!

 8. kakofonix avatar
  kakofonix 14/02/2011 10:23:54

  Ρίξτε μάτι στο www.xrimanews.gr

  Αντιγράφω:

  Μετά από ένα χρόνο διαβουλεύσεων, αναλύσεων και μελετών. μετά από τρία μνημόνια και άπειρα μέτρα, μετά από περικοπές, απολύσεις, αυξήσεις στη φορολογία, μεταρρυθμίσεις και άλλα πολλά, οι ειδικοί από το ΔΝΤ την ΕΕ και την ΕΚΤ, επιτέλους, βρήκαν τη λύση για να μειωθεί το ελληνικό χρέος: θα πουληθεί κρατική περιουσία αξίας 50 δις.

  Γιατί όμως μόνο 50 δις; Γιατί όχι 70, 80, 100; Τί θα αλλάξει πράγματι στο ελληνικό χρέος αν πουληθεί κρατική περιουσία αξίας 50 δις ευρώ; Πρόκειται για ένα νούμερο που προέκυψε από εξειδικευμένα μαθηματικά μοντέλα και που εγγυάται ότι θα λυθεί το πρόβλημα του κρατικού χρέους;

  Σύμφωνα με το ρολόι κρατικού χρέους του XrimaNews.gr το χρέος στις 12 Φεβρουαρίου του 2011 κυμαίνεται στα 345 δις ευρώ. Αν η Ελλάδα πουλήσει μέχρι το 2015 κρατική περιουσία ύψους 50 δις ευρώ, τότε, σύμφωνα με τους υπολογισμούς από το ρολόι, στις 12 Φεβρουαρίου 2015 το χρέος θα κυμαίνεται στα … 345 δις ευρώ, δηλαδή όσο ακριβώς είναι σήμερα που η Τρόικα προτείνει να πουληθεί κρατική περιουσία ύψους 50 δις ευρώ.

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ kakofonix 14/02/2011 10:26:55

   Πρόκειται σαφώς για κάποιου είδους αναγκαστική κατάσχεση, αφού απέτυχαν όλα τα μέτρα μείωσης ελλείμματος και χρέους και η κυβέρνηση αρνείται, λόγω πολιτικού κόστους, να ανακοινώσει νέα μέτρα.

   Η συνέντευξη τύπου δεν ήταν αφέλεια, ήταν μια μικρή υπενθύμιση των όρων της σύμβασης και μια προτροπή για νέα μέτρα, αλλιώς...

 9. pikis@hotmail.com avatar
  pikis@hotmail.com 14/02/2011 11:31:28

  Όπως είπε και ο Καρατζαφέρης ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να κάνουν συνέντευξη τύπου;;; Που στο διάολο ήταν η κυβέρνηση εκείνη την ώρα; Μήπως λόγο Παρασκευής την είχαν κάνει για διήμερο στα εξοχικά και στα σαλέ; Δεν ντρέπονται να βγάζουν ανακοίνωση μετά από τόσες ώρες μέσα στα άγρια σκοτάδια; Που ήταν ο Πάγκαλος να τους πει κοπρίτες; Που ήταν ο Ρέππας να τους πει τζαμπατζήδες (αφού θέλουν τζάμπα να μας αγοράσουν); Που ήταν ο ΓΑΠ να τους πει να πάνε να μαμηθούν έστω μέσω του Facebook;
  Κατά τα άλλα εμείς οι πολίτες φταίμε για όλα και ειδικά οι Δ.Υ.
  Ακόμα και η ΝΕΤ έπαιζε χθες βράδυ εκπομπή του Βαξεβάνη για τους άχρηστους Δ.Υ. Μόνο που δεν είπε ότι οι άχρηστοι Δ.Υ. είναι αυτοί που μπήκαν από την "πίσω πόρτα" που με νύχια και δόντια κρατάνε ανοιχτή οι πολιτικοί μας (βλ. διορισμοί στη Βουλή). Όταν βολεύει φταίνε οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και γιαυτό κάψανε τα παιδιά στη MARFIN και μειώνουν τα δικαιώματα τους.
  Το δόγμα τους είναι "αφού είσαι υπάλληλος (δημόσιος ή ιδιωτικός) θα ζήσεις μια ζωή μέσα στην ταραχή όπως τη θέλουμε εμείς για σένα". Τι όνειρα να κάνει ένα νέο παιδί που δουλεύει υπάλληλος των 500 ευρώ; Ένας επιστήμονας των 800 ευρώ; Κανένα.
  Αναρωτιέμαι μήπως είναι αναγκαιότητα πλέον η δημιουργία ενός κινήματος με ονομασία "ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΒΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ". Φυσικά δεν θα γίνονται δεκτοί πολιτικοί διότι αποδεδειγμένα είναι βλάκες!

 10. Zio avatar
  Zio 14/02/2011 11:56:00

  Στο "σφυρί" συγκοινωνίες, λιμάνια, τρένα, αεροδρόμια, βραχονησίδες ακόμη και υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών

  Τράπεζες, κρατικές επιχειρήσεις, συγκοινωνίες, λιμάνια, τρένα, αεροδρόμια, βραχονησίδες, ακόμη και υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, βρίσκονται στη λίστα με τις αποκρατικοποιήσεις της περιόδου 2011 – 2015.
  Τα 50 δισ. ευρώ που έχει συμφωνήσει με την Τρόικα ότι θα εισπράξει η κυβέρνηση από τις αποκρατικοποιήσεις μέσα στην επόμενη πενταετία, την αναγκάζουν να βάλει στα σχέδια της ακόμη και την Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών ( Γ.Γ.Π.Σ.), το γνωστό ΚΕΠΥΟ.

  Η Γ.Γ.Π.Σ. αποτελεί την ηλεκτρονική «καρδιά» του υπουργείου Οικονομικών. Σε αυτή φυλάσσονται τα φορολογικά δεδομένα όλων των Ελλήνων και των επιχειρήσεων. Αποτελεί το ηλεκτρονικό «μάτι» της Εφορίας για την παρακολούθηση των συναλλαγών των πολιτών.
  Το θέμα της ιδιωτικοποίησης της Γ.Γ.Π.Σ. ήρθε στην επιφάνεια με την ανάθεση του έργου για την πάταξη της φοροδιαφυγής σε ιδιωτικές εταιρίες – συμβούλους που προκήρυξε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
  Σύμφωνα με την προκήρυξη ,δεν πρόκειται απλά για την πρόσληψη ενός Συμβούλου αλλά για την πρόσληψη ενός ιδιώτη ο οποίος θα είναι ισότιμος με έναν δημόσιο υπάλληλο!
  Έχοντας τον ίδιο βαθμό εξουσίας με τον υπάλληλο του υπουργείου Οικονομικών ο ιδιώτης – σύμβουλος θα αναλάβει:
  - Την παρακολούθηση των μέτρων εφαρμογής του φορολογικού νόμου.
  - Την φορολογική συμμόρφωση των πολιτών.
  - Τον τομέα των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων που σήμερα τελείται υπό την εποπτεία του γενικού γραμματέα Πληροφορικών Συστημάτων.
  - Την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών.
  - Την είσπραξη των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών.
  - Την απόδοση των παρακρατούμενων φόρων.
  - Την παρακολούθηση των φορολογουμένων που έχουν μεγάλη περιουσία και υψηλά εισοδήματα.

  Έργο του Συμβούλου θα είναι επίσης και η ανασύσταση του υπουργείου Οικονομικών. Θα φτιάξει δηλαδή νέα τμήματα και υπηρεσίες , όπου κάθε μονάδα –υπηρεσία θα έχει ένα επικεφαλής στέλεχος που θα προέρχεται από το σύμβουλο και ένα επικεφαλής στέλεχος από το υπουργείο.
  Με τη μορφή αυτή θα λειτουργήσει μέχρι και το 2012, οπότε και εκτιμάται ότι θα μπορεί να λειτουργήσει το νέο Υπουργείο Οικονομικών με τη μορφή που θα του έχει δώσει ο Σύμβουλος.
  Εκτός από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών το σχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις προβλέπει ακόμη:
  - Πωλήσεις πλειοψηφικών πακέτων μετοχών που διατηρεί το Δημόσιο σε κρατικές επιχειρήσεις και τράπεζες όπως είναι η ΔΕΗ, Ο ΟΠΑΠ, η ΔΕΠΑ τα ΕΛΠΕ , την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ( Το Ελληνικό Δημόσιο κατέχει 96.841.396 μετοχές του Τ.Τ. που αντιστοιχούν σε ποσοστό 34%). Να σημειωθεί ότι η αποτίμηση των εισηγμένων δεν ξεπερνά τα 6 δισ. και εάν ακόμα πουλούσε το δημόσιο το μάνατζμεντ με 50% επιπλέον premium, δεν θα έπιανε ούτε 9 δισ.).
  - Την πρόσληψη συμβούλων που θα αναλάβουν το έργο της μετατροπής των περιφερειακών αεροδρομίων σε ανώνυμες εταιρίες και εν συνεχεία την εκχώρηση της εκμετάλλευσής τους σε ιδιώτες. Για το σκοπό αυτό επιδιώκεται να δημιουργηθούν εταιρίες holding που θα περιλαμβάνουν γειτονικά αεροδρόμια, όπως πχ των Κυκλάδων, των νησιών του Ιονίου, της Κρήτης κλπ.
  - Την πώληση συχνοτήτων νέου φάσματος. Το οικονομικό επιτελείο προσβλέπει σε έσοδα 500 εκατ. ευρώ από τις άδειες που θα διατεθούν στις εταιρίες κινητής τηλεπικοινωνίας που θα αναλάβουν την εκμετάλλευση των ραδιοσυχνοτήτων.
  - Την εκποίηση ακινήτων αλλά και εκτάσεων του Δημοσίου. Η κυβέρνηση σκοπεύει να βγάλει «στο σφυρί» τα τουριστικά κρατικά ακίνητα. Στο χαρτοφυλάκιο της ΕΤΑ υπάρχουν 360 ακίνητα, συνολικής αξίας 30 δισ. ευρώ. Από αυτά όμως τα άμεσα διαχειρίσιμα είναι πολύ λιγότερα (λόγω νομικών προβλημάτων, κατεχόμενα από ιδιώτες, διεκδικούμενα κλπ), με αποτέλεσμα η καθαρή αξία να μην ξεπερνά τα 20 δισ. ευρώ. Σε περίπου 10 δισ. ευρώ ανέρχεται κατά τους ειδικούς και η αξιοποιήσιμη περιουσία της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου που διαχειρίζεται μεγάλα δημόσια κτήματα με πολλούς άγνωστους τίτλους ιδιοκτησίας. Πολλές από αυτές τις εκτάσεις έχουν ήδη καταπατηθεί ήδη με αυθαίρετες ιδιοκτησίες. Για να υλοποιηθεί το φιλόδοξο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων θα πρέπει το δημόσιο αρχικά να κυνηγήσει τους καταπατητές ή να του δώσει (με το αζημίωτο) τίτλους ιδιοκτησίας! Άσσος στο μανίκι όμως της κυβέρνησης ίσως αποδειχτούν περί τα 500 νησιά και βραχονησίδες που σύμφωνα με μελέτες του ΙΟΒΕ, προσφέρονται για τουριστικό και επενδυτικό ενδιαφέρον (τουριστική κατοικία, παραγωγή ενέργειας κλπ).

  Μ. Χριστοδούλου
  www.bankingnews.gr

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.