Ν.Δ.: H κυβέρνηση, αιχμάλωτη σε χρεοκοπημένες ιδεοληψίες,γκρεμίζει καταξιωμένους θεσμούς
19/02/2015 15:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ν.Δ.: H κυβέρνηση, αιχμάλωτη σε χρεοκοπημένες ιδεοληψίες,γκρεμίζει καταξιωμένους θεσμούς

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με τις ύβρεις του υπουργού Παιδείας Άρη Μπαλτά για τα «χιτλερικά» σχολεία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο υπουργός Παιδείας Αρ. Μπαλτάς, απευθυνόμενος σήμερα σε εκπροσώπους των πρότυπων και πειραματικών σχολείων, εκτόξευσε βαρύτατες ύβρεις, υποστηρίζοντας ότι το εγχείρημα των σχολείων αυτών «μοιάζει σχεδόν έως και χιτλερικό». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι αυτή είναι η ιδεολογική του άποψη.

Στην ίδια συνάντηση, ο νέος Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δ. Χασάπης επιτέθηκε στους εκπροσώπους των σχολείων, λέγοντας ότι δεν διοικούν τίποτα, καθώς δεν είναι αξιολογημένοι.

Μετά τις ύβρεις και την επιθετικότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής των πειραματικών σχολείων υπέβαλαν την παραίτησή τους.

Αποδεικνύεται, σήμερα, με τον πιο έμπρακτο τρόπο, ότι η συγκυβέρνηση Τσίπρα –Καμμένου, αιχμάλωτη σε χρεοκοπημένες ιδεοληψίες, ήρθε να γκρεμίσει ακόμη και θεσμούς που έχουν δικαιωθεί στο πέρασμα του χρόνου, συμπεριλαμβανομένων των πιο καταξιωμένων θεσμών στο χώρο της Παιδείας.

Ένας Μπαλτάς και ένας Χασάπης στο χώρο της Παιδείας.


Την παραίτησή τους υπέβαλαν όλα τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ) μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά.

«Η Διοικούσα Επιτροπή των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων επί 4 χρόνια εργάστηκε χωρίς την παραμικρή υλική απολαβή ή αμοιβή για τα μέλη της, με μοναδικό στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου 60 σχολικών μονάδων το οποίο είχε ως σκοπό να αποτελέσει οδηγό και παράδειγμα καλών πρακτικών για τη δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Στην προοπτική αυτή επιτελέστηκε ένα πολύπλευρο έργο με συγκεκριμένες παιδαγωγικές και αναπτυξιακές επιλογές, με εθελοντική προσφορά εκατοντάδων εκπαιδευτικών, σχολικών συμβούλων, διευθυντών σχολικών μονάδων, πανεπιστημιακών που ανέλαβαν την υλοποίηση του εγχειρήματος, με τη γενικευμένη αποδοχή στο επίπεδο της κοινωνίας και των εκπαιδευτικών θεσμών. Οι διαφαινόμενες προθέσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας όπως αυτές αποτυπώθηκαν κατ' αρχάς στο δημόσιο λόγο της και ακολούθως στις συναντήσεις με τη ΔΕΠΠΣ κινούνται σε μια κατεύθυνση ολοκληρωτικής απαξίωσης του όλου θεσμικού πλαισίου και της προσπάθειας για ένα καλό, ποιοτικό, καινοτόμο δημόσιο σχολείο. Επομένως, η ΔΕΠΠΣ, η οποία αμέσως έθεσε την παραίτησή της στη διάθεση του κ. Υπουργού, δεν είναι δυνατόν να έχει άλλη επιλογή από την υποβολή της οριστικής της παραίτησης» προστίθεται στην ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος και Γεώργιος Καλκάνης, ο αντιπρόεδρος Γιάννης Αντωνίου και τα μέλη Τάκης Δέγλερης, Κώστας Ραβάνης, Βασιλική Ζιάκα, Παναγιώτης Πήλιουρας, Γιάννης Σωσσίδης και Αικατερίνη Ριζάκη.

Τα μέλη της διοικούσας επιτροπής υποστηρίζουν ότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας τούς αντιμετώπισε απαξιωτικά, με τον υπουργό Παιδείας, όπως αναφέρουν, να χαρακτηρίζει το σύστημα των πειραματικών σχολείων «χιτλερικό» εξηγώντας ότι αυτή είναι η ιδεολογική του άποψη.

«Δεν μου έχουν μιλήσει στη ζωή μου ποτέ τόσο προσβλητικά» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΠΠΣ Γιάννης Αντωνίου, ο οποίος πρόσθεσε: «έχω δει πολλούς υπουργούς ως σήμερα και απ' ό,τι κατάλαβα δεν έχουν κανένα σχέδιο για τα σχολεία μας».

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημήτρης Χασάπης, ο οποίος φέρεται, σύμφωνα με τη ΔΕΠΠΣ, να είπε στους εκπροσώπους των σχολείων, όταν εκείνοι ανέφεραν ότι διοικούν 60 σχολεία σε όλη τη χώρα και έχουν την ευθύνη για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές τους, ότι «δεν διοικούν τίποτα».

Τα μέλη της ΔΕΠΠΣ αναμένεται να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Λιψ avatar
  Λιψ 19/02/2015 16:22:23

  Μέσα στην "κυβέρνηση" υπάρχει μία ομάδα υπουργών που σε κάνουν να ευγνωμονείς τον Στάλιν για τον παγοκόφτη που "χάρισε" στο ίνδαλμά τους, τον Τρότσκυ... Εννοώ Μπαλτά, Δρίτσα μετά της συζύγου του, Κας Τασίας Νοσφεράτου, Κουράκη.... Μιλάμε για εσμό από γεροντοφρικιά με απίστευτες ιδεοληψίες και συμπλέγματα...

  • πΔπ avatar
   πΔπ @ Λιψ 19/02/2015 16:46:05

   Όχι έχει ιδιαίτερη σημασία αφού το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο αλλά το φονικό όργανο ήταν πιολέ! http://www.eosa.gr/texts.aspx?text_id=164 Ο παγοκόφτης πρωταγωνιστούσε στο Βασικό Ένστικτο. Μαζί του και η Σάρον Στόουν!

   • KM avatar
    KM @ πΔπ 19/02/2015 20:29:03

    Η εσφαλμένη αντίληψη πιθανότατα διαδόθηκε από το τραγούδι των Stranglers.

 2. sender avatar
  sender 19/02/2015 16:25:44

  Αν μπορούν,ας κάνουν όλα τα σχολεία πρότυπα.Αλλά επειδή δεν μπορούν και οι συγκρίσεις πληγώνουν,εφαρμόζεται ο υποβιβασμός και η εξίσωση προς τα κάτω.Σε όλους τους τομείς.Δίκαιοι και άδικοι,εργατικοί και τεμπέληδες,έντιμοι και μπαταχτσήδες,όλοι σε ένα αδιαμόρφωτο χυλό,που τον αποκαλούν ''λαό''.Σε λίγες μόνο ημέρες η χώρα έγινε αγνώριστη.

 3. apolsen avatar
  apolsen 19/02/2015 17:00:11

  Είναι θλιβερό, η αριστερά που πιστέψαμε, η αριστερά που αγαπήσαμε, να απεχθάνεται την αριστεία. Με κομματικά στρατευμένους και ανάξιους, κύριοι του υπουργείου παιδείας, θα σηκωθεί όρθιος ο τόπος? Μας φέρνετε χρόνια αν όχι δεκαετίες πίσω μόνο με τις προθέσεις σας. Δεν τολμάω να εικάσω τι θα ακολουθήσει με τις πράξεις σας.

 4. konkon avatar
  konkon 19/02/2015 18:08:38

  Η ισοπέδωση προς τα κάτω της παιδείας μας, η οποία ξεκίνησε το 1981 με τα σημερινά δεδομένα σ' όλους τους τομείς της κοινωνίας, φαίνεται ότι αύξησε ρυθμό.

 5. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 19/02/2015 18:34:28

  Επικίνδυνοι και καταστροφικοί σε όλα τα επίπεδα. Δεν μας πίστευαν κάποιοι...

 6. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 19/02/2015 18:40:04

  Φίλοι @Λιψ, @sender, @Γεώργιε, έχετε απόλυτο δίκιο. Δυστυχώς η Παιδεία που αυτοί θέλουν να δημιουργήσουν,πρέπει να επιχειρηματολογεί αδειάζοντας σκουπίδια στα γραφεία των καθηγητών τους...

 7. roadrunner avatar
  roadrunner 19/02/2015 18:59:36

  Ψυχολογικά εξηγήσιμες αυθαιρεσίες: αφού ο συριζαίικος τσαμπουκάς δεν έχει πέραση στους Ευρωπαίους, βρήκαν την Παιδεία (τον πιο αδύναμο κρίκο), για να εκτονώσουν πάνω της, το "πλεόνασμα αριστεροσύνης".

 8. greg avatar
  greg 19/02/2015 19:49:14

  Αν η είδηση αληθεύει, οί τύποι είναι ελεεινοί. Λέω άν, γιατί δυσκολεύομαι νά πιστέψω πού μπορεί νά φτάσει η ιδεολογική τύφλα κάποιων κάφρων. Αυτό εννοούν ισότητα. Αφού αδυνατούν (ή αδιαφορούν) πρός τά πάνω, όλα κάτω. Ολα οικόπεδο. Προοδευτική οπισθοδρόμηση. Γιά νά χρυσώσουν τό υπόθετο στίς έξαλλες συνιστώσες, από τό διαφαινόμενο (όπως καί νά τό βαφτίσουν) προσκύνημα έξω, θά πέσει φαίνεται πολύ αριστερίλα μέσα γιά εκτόνωση. Υγ. Πραγματικά θά τούς παραδεχόμουν άν είχαν τό θάρρος νά διατηρήσουν τά όποια λίγα καλά βρήκαν καί έφτιαχναν άλλα τόσα δικά τους. Ματαιοπονώ.

 9. dyspistos avatar
  dyspistos 19/02/2015 21:12:56

  Με πόση ευκολία χρησιμοποιούν λέξεις που τραυματίζουν εσαεί τόσο αυτόν που τις εκστομίζει όσο και αθώους ανθρώπους, στους οποίους απευθύνονται ή προσάπτονται με άφατη επιπολαιότητα. Φοβούμαι ότι , καθημερινά και συγχρόνως με την αγωνία μας για το άδηλο Αύριο, θα δεχόμεθα "ριπές" από "κολλημένους" ιδεαλιστές μιάς θεωρίας και ενός κόσμου που πρέπει να απευχόμεθα να μας επιβληθεί.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.