#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/12/2012 20:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου» στις εφορίες η σημερινήΟ άμεσος αποκεφαλισμός σήμερα 165 στελεχών του υπουργείου Οικονομικών και συγκεκριμένα του φορολογικού μηχανισμού, έχει προκαλέσει σάλο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, με εντολή του υφυπουργού, Γ. Μαυραγάνη, αντικαθίστανται άμεσα 107 διευθυντές και υποδιευθυντές ΔΟΥ καθώς και 58 προϊστάμενοι τμημάτων ΔΟΥ. Μεταξύ αυτών που φεύγουν είναι και ο γνωστός προϊστάμενος σχεδιασμού του ΣΔΟΕ κ. Νίκος Λέκκας ο οποίος φέρεται να πηγαίνει στη ΔΟΥ Γαλατσίου. Με την ίδια απόφαση πολλοί προϊστάμενοι εφοριών υποβαθμίζονται σε απλοί υπάλληλοι.

Από τους απομακρυνθέντες, πάντως, γίνεται λόγος για παράνομο ξεκαθάρισμα καθώς γίνονται με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς, όπως υποστηρίζουν, να τηρούνται οι προβλεπόμενοι νόμοι, ούτε καν τα συμβόλαια αποδοτικότητας που είχαν υπογράψει πρόσφατα οι διευθυντές και υποδιευθυντές των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου.

Δεν ξέρουμε τι ακριβώς έχει παιχτεί με όλη αυτή την επιχείρηση απομάκρυνσης δεκάδων στελεχών, όμως, μπορούμε πολλά να υποθέσουμε:

Εδώ και μήνες και το antinews αλλά και πολλά μέσα ενημέρωσης γράφουν για έναν διαλυμένο φοροεισπρακτικό μηχανισμό που έκανε «λευκή» απεργία, δεν εισέπραττε φόρους και γενικώς σαμποτάριζε την προσπάθεια δημοσιονομικής ισορροπίας της χώρας. Ο λόγος; Τους είχαν κόψει τους μισθούς κι όντας καλομαθημένοι τους κακοφάνηκε. Αυτό είναι απαράδεκτο κι αν όλοι αυτοί που απομακρύνθηκαν είναι μεταξύ όσων έκαναν λευκή απεργία τότε καλώς και αποκεφαλίστηκαν.
Δεν ξέρουμε τον κομματικό προσανατολισμό όλων αυτών, αλλά απ' όσο γνωρίζουμε στις ΔΟΥ το ΠΑΣΟΚ εδώ και πάρα πολλά χρόνια έπαιρνε 50% και 60%, οπότε υποθέτουμε ότι μεγάλη πλειοψηφία των διευθυντών ήταν «πράσινοι». Αυτό δεν είναι κατ' ανάγκη κακό, δεν δίνουμε εμείς πιστοποιητικά επαγγελματικών ή κοινωνικών φρονημάτων. Αν ωστόσο αυτό συνδυαστεί με το γεγονός ότι οι εφορίες τα τελευταία χρόνια ήταν διαλυμένες, τότε καλά έκαναν και τα σάρωσαν όλα.
Έχουμε όμως δύο ενστάσεις για την αιφνιδιαστική απόφαση του κ. Μαυραγάνη. Η πρώτη αφορά το πώς θα αντικατασταθούν αυτά τα στελέχη που απομακρύνονται. Διότι αν φύγουν οι πασόκοι (ή κάποιοι άλλοι) για να έχουμε επέλαση δικών μας παιδιών και όχι αξίων, τότε είναι ντροπή. Αυτό, λοιπόν, θα πρέπει να το προσέξουν πολύ όσοι επέλεξαν να κάνουν τις αλλαγές.
Η δεύτερη ένσταση αφορά το χρόνο που επελέγη για να γίνουν οι καρατομήσεις. Δεν ξέρουμε αν η απομάκρυνση τόσων στελεχών κάνει καλό την ίδια στιγμή που η φοροδιαφυγή μπαίνει ως βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης. Αν δηλαδή η αναστάτωση που θα δημιουργηθεί καθυστερήσει τη μάχη που πρέπει να δοθεί εδώ και τώρα. Βεβαίως, θα πει κανείς, κάθε αλλαγή μπορεί να σημαίνει και νέα πνοή. Ναι, αρκεί να μην έρθουμε μετά από δύο – τρεις μήνες και πούμε ότι ακόμη... ενημερώνονται οι νέοι διευθυντές.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. CHRIS avatar
  CHRIS 19/12/2012 20:09:08

  Θα προκηρυχθούν αυτές οι θέσεις; Θα ανέβουν εφοριακοί με αντικειμενικά κριτήρια και όχι κομματικά; Θα είναι διαφανής η όλη διαδικασία;

 2. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 19/12/2012 20:18:44

  Καλό σημάδι η απότομη κίνηση. Να μην ξέρουν από που τους έρχεται όσοι είχαν μπάρμπα στην Κορώνη και είχαν καλοκάτσει στην καρέκλα και τους πίεζαν να δουλέψουν και σφύριζαν αδιάφορα. Αυτό διέλυσε το δημόσιο τομέα τόσα χρόνια. Η ατιμωρησία!

  • V avatar
   V @ Γεώργιος Τ. 19/12/2012 21:57:23

   Καλα να παθουν. Απο τα αποτελεσματα φαινεται οτι ηταν ανικανοι να πιασουν τη φοροδιαφυγη.

 3. αρίων-alpha avatar
  αρίων-alpha 19/12/2012 20:31:53

  Για να δούμε τώρα ο Βενιζέλος θα προτιμήσει την κυβέρνηση ή θα παραιτηθεί για να στηρίξει τα καρατομηθέντα στελέχη του?
  Εγώ προβλέπω κυβέρνηση...

 4. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 19/12/2012 20:43:53

  Πολύ καλό.Πάρα πολύ καλό.
  «Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου» θα πάθουν κάποιοι άλλοι!!!!!!!!!!!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΠΕΛΙΑΣ 19/12/2012 21:44:10

   Γιατί δε μας λες ποιοι;

 5. Μπάμπης Ηλιάκης avatar
  Μπάμπης Ηλιάκης 19/12/2012 21:33:52

  Στον ιδιωτικό τομέα ως γνωστόν, όποιος δεν πιάνει τους στόχους του πάει σπίτι του. Τουλάχιστον οι συγκεκριμένοι διευθυντές και προϊστάμενοι δεν θα μείνουν χωρίς δουλειά, απλώς θα υποβαθμιστούν. Δεν είναι σωστό όποιος δεν τρέχει για να πιάσει τους στόχους του να υφίσταται κυρώσεις; Γιατί στον ιδιωτικό τομέα να έχουμε κάθε μέρα το άγχος του τί θα μας συμβεί αν δεν πιάσουμε το στόχο ενώ στο δημόσιο ότι και να γίνει η θέση και ο μισθός να είναι εξασφαλισμένα; Θεωρώ απολύτως ορθή την απόφαση του υφυπουργού, τα δε νομικίστικα που επικαλούνται οι εφοριακοί μου φαίνονται μάλλον σαν υπεκφυγές.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Μπάμπης Ηλιάκης 19/12/2012 22:35:06

   Εγώ ρε φίλε τους ξεπέρασα κατά 50% αυτό το μήνα και τώρα δε μου πληρώνει το επιπλέον, το μετακυλύει στον επόμενο μήνα και παράλληλα μου αφαιρεί δουλειές για να μην πιάσω το στόχο τον επόμενο και να το πατσίσει με τα λεφτά που μου κρατάει.

   Παράλληλα σήμερα μου είπε το αφεντικό να κάνω κυνήγι πελατών αλλά όταν τους φέρω δε θα τους κρατήσω εγώ για να πιάνω τους στόχους αλλά θα τους δώσει σε άλλους.

   Να χαίρεσαι αυτόν το ιδιωτικό τομέα, και να σταματήσετε την καραμέλα του ιδιωτικού τομέα.

   • GreekInLux avatar
    GreekInLux @ anonymous 20/12/2012 07:50:27

    Να παραιτηθείς και να κάνεις αίτηση για εργασία στο δημόσιο, ν' αφήσεις τη θέση για κανένα που έχει ανάγκη αν σου βρωμάει.

   • Ρηνα avatar
    Ρηνα @ anonymous 20/12/2012 09:29:16

    Ο ιδιωτικος τομεας ηταν που ηταν, τωρα αποθρασυνθηκε, ειναι σκετη εκμεταλλευση.

  • maverick avatar
   maverick @ Μπάμπης Ηλιάκης 20/12/2012 17:58:25

   Και μετά ήρθαν οι μέλισσες και και και! Μήπως ζεις σε άλλη χώρα; Σε ποιόν ιδιωτικό τομέα αναφέρεσαι αγαπητέ; Εάν υπήρχαν στη πράξη στοχοθεσία, ISO κλπ οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν θα είχαν πατώσει από ανταγωνιστικότητα και όλα αυτά επειδή είχανε μάθει να είναι κρατικοδίαιτες, πολλές φορές χειρότερες και από Δ.Υ.. (βλέπε ΜΜΕ με οφειλές 1,3 δισ κ.ο.κ). Γι' αυτό σου λέω άστο καλύτερα, μη το ταλαιπωρείς, εκτός και έτσι σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα, βάζοντας στο παραμύθι και τον κακό το λύκο, έτσι για να έχουμε και ένα άλλοθι.

 6. arcane avatar
  arcane 19/12/2012 21:43:39

  Γιά να διαμαρτύρεται το ΠΑΣΟΚ σημαίνει ότι είναι σωστή κίνηση.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ arcane 19/12/2012 21:44:40

   Σωστό. Αυτό είναι το κριτήριο. Ποιος χαλιέται.

 7. Νίκος avatar
  Νίκος 19/12/2012 22:07:56

  Τις ΕΚΟ επιστημόνων σε κάθε νομό τι ακριβώς τις θέλουν, αν είναι να διορίζουν συνταξιούχους κομματάρχες και αφισοκολλητές, στους δημόσιους οργανισμούς; Ως βιτρίνα απέναντι στην κοινωνία, ισχυριζόμενοι ότι δίνουν τόπο στη νέα γενιά; Δείτε τι γίνετε στην Καβάλα και ποιον διορίζουν πρόεδρο νοσοκομείου και θα φ ρίξετε. Είναι φαιδροί το λιγότερο. Και μετά μου λέτε, κυβέρνηση δια του παραδείγματος, καλά. Αμετανόητοι.

 8. anonymous avatar
  anonymous 19/12/2012 22:29:16

  Προφανώς δεν έχετε καταλάβει ότι ο κόσμος δεν έχει χρήματα να πληρώσει. Το να θριαμβολογούμε διότι διώξαμε δήθεν κακούς εφοριακούς και θα βάλουμε άλλους που θα εισπράξουν είναι απλά κουτό διότι ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος. Αν τσιτωθεί περισσότερο ο κόσμος εκβιαζόμενος με πλειστηριασμούς ή με άλλο τρόπο θα έχουμε παρατράγουδα.

  Ήδη οι πάντες λένε ότι το καλοκαίρι δε θα πληρώσουν φόρους διότι δεν έχουν. Τα ξέρει αυτά ο Πρωθυπουργός; Και αν τα ξέρει πως θα αντιμετωπίσει την κατάσταση; Θα αφήσει τον κόσμο να αναπνεύσει ή θα τον πιέσει ακόμη περισσότερο με κίνδυνο να μετατραπεί σε De la Roua?

 9. Κατερίνα avatar
  Κατερίνα 19/12/2012 23:04:06

  Επιτέλους να μια καλή είδηση...
  Ολος ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να αλλάξει σε μια νύχτα.
  Η οργάνωση στοιχειώδους κρατικής υπόστασης,
  είναι ζήτημα επιβίωσης για όλους μας.

 10. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 19/12/2012 23:10:11

  Mιά χαρά. Όποιος κωλυσιεργεί, αδυνατεί, βαριέται, γίνεται τροχοπέδη στην προσπάθεια ελέγχου της φοροδιαφυγής, ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ. Αν συνοδευτεί η κίνηση και με το παράδειγμα της ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗΣ αντικατάστασής τους, θα είναι πολύ ευχάριστο. Αν όμως απλά απομακρυνθούν οι ανίκανοι πράσινοι για να προσληφθούν οι ''ανυπέρβλητοι'' μπλέ, πάλι μια τρύπα στο νερό θα έχουνε κάνει.... Η γενναιότητα στις συγκρούσεις, απαιτεί και αμερόληπτη συμπεριφορά για να πιστωθεί θετικά. Διαφορετικά, σκιάζεται από το άθλιο της σκοπιμότητας και χάνεται.
  Ο χρόνος τρέχει και πρέπει εκτός από τα θετικά αποτελέσματα που επειγόντως οφείλουν να εμφανίσουν, να επιλέξουνε και μία διαφορετική πρακτική στην άσκηση της εξουσίας, πιό ηθική, πιό δίκαιη, πιό αξιοπρεπή, από αυτήν που επί 40 χρόνια επιλέγουν, οι αχρείοι διαχειριστές. Η ταύτιση με τις αισχρές και καταδικασμένες μεθόδους του παρελθόντος, θα ''θολώσει'' οποιανδήποτε επιτυχία. Για τους Βενιζέλους, ποιός νοιάζεται πια;;;

 11. panos avatar
  panos 19/12/2012 23:26:52

  Καλα τους εκανε γιατι νομιζουν οτι το μαγαζι.......ειναι ιδιοκτησια τους. Ανυπαρκτοι ελεγχοι, χορτασμενα κομματοσκυλα που το μονο που τους ενδιαφερει ειναι........η γεματη τσεπη. Διευθυντες με απολυτηρια λυκειου και με μονο σκοπο την αρπαχτη(και μαλιστα μαζι με τους λογιστες). Μπραβο στο Μαυραγανη και και τη κυβερνηση, και ο Βενιζελος ας χτυπιεται οσο θελει αλλωστε δεν μας ενδιαφερει. Ειναι καιρος τα καβαντζωμενα πελατακια να παιρνουν δρομο σιγα σιγα.

 12. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 20/12/2012 06:41:23

  Ομάδα που νικάει,δεν αλλάζει λένε στην γλώσσα του ποδοσφαίρου άρα...στο καλό και να μας γράφετε!

 13. anonymous avatar
  anonymous 20/12/2012 08:27:31

  Στο δημόσιο το μαγαζί είναι πάντα συνιδιοκτησία των υπαλλήλων και κυρίως των συνδικαλιστών.

 14. Μπάμπης Ηλιάκης avatar
  Μπάμπης Ηλιάκης 20/12/2012 09:10:41

  Ωραία, πού διαφωνούμε ανώνυμε φίλε; Όλοι το ξέρουμε ότι στον ιδιωτικό τομέα δυστυχώς γίνονται αυτά. Δεν λέω, προς θεού ότι πρέπει τα ίδια να γίνονται και στο δημόσιο. Αλλά όταν ο προϊστάμενος μιας ΔΟΥ δεν πιάνει τους στόχους του δεν πρέπει να υπάρχει κάποια επίπτωση;

  • maverick avatar
   maverick @ Μπάμπης Ηλιάκης 21/12/2012 00:31:30

   Δηλαδή αγαπητέ, τα ιδιωτικά χρημ/κά ιδρύματα της χώρας, που με μία Λεόντειο σύμβαση εις βάρος των Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών, εντάχθηκαν στην ανακεφαλαίωση, είχαν πετύχει τους στόχους τους; Ποιό από τα μεγαλοστελέχη και όχι μόνο καρατομήθηκαν;
   Σε κάθε περίπτωση όμως οι επιλήσμονες Δ.Υ. θα πρέπει να πηγαίνουν πρώτα στον εισαγγελέα και εν συνεχεία στη φυλακή ή στο σπίτι τους, στη περίπτωση που βρεθούν ένοχοι έργων ή παραλήψεων. Κάτι τέτοιο στη προκειμένη περίπτωση μέχρι τώρα δεν είδα τίποτα από τους ιθύνοντες. Αλήθεια, μήπως ξέρεις να μας πεις, τί έγινε με τις ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρείες, που έχουν αναλάβει την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων, πέτυχαν τους στόχους τους, κάτω από το συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο, εισέπραξαν έστω και ένα ευρώ, από υποθέσεις που έχουν εκδοθεί ήδη καταλογίστηκες; Γιατί αγαπητέ, όπως θα πρέπει να ξέρεις, η δυσκολία σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι ο καταλογισμός με ότι σημαίνει αυτό, από εκεί και πέρα ας υπήρχε η αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή και το νομικό πλαίσιο, για να πάει ο Εφοριακός να κατασχέσει-δεσμεύσει κινητή και ακίνητη περιουσία δλδ (τραπεζικοί λογαριασμοί, ακόμα και στο εξωτερικό μέσω ARO-FIU κλπ), για αυτό σου λέω άστο καλύτερα, εάν υπήρχε η βούληση! τότε οι Οικονομικοί υπάλληλοι (Εφοριακοί, Τελωνειακοί) ή θα κάνανε αυτό που οι ισχύοντες νόμοι επιβάλλουν ή θα πήγαιναν στον Εισαγγελέα, για να τελειώνουμε με τους δράκους στα παραμύθια. Γιατί δεν φέρνουν τους Γερμανούς Εφοριακούς; Μήπως δεν θέλουν κάποιοι, να μην φανεί το μπάχαλο που έχουν δημιουργήσει στον απαξιωμένο φοροεισπρακτικό μηχανισμό; Τελικά θέλουν να παταχθεί η φοροδιαφυγή; Το γεγονός ότι αυτοί που γνωρίζουν (με διευθύνσεις και ονόματα) δεν μιλούν, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να πράξουν το καθήκον τους, όταν βεβαίως πάρουν τη σχετική εντολή!!! Και για μην αρχίσουν κάποιοι τις διάφορες σοφιστείες, θα αναφέρω το παράδειγμα (θα τολμήσω να πω) του περήφανου και ικανού Έλληνα πιλότου, ο οποίος φυλάει Θερμοπύλες στο Αιγαίο, πόσες καταρρίψεις εχθρικών αεροσκαφών έχουν πραγματοποιηθεί, όταν αυτά παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο, χωρίς να έχει προηγηθεί η έκδοση της σχετικής εντολής; (το ερώτημα το έθεσα με κομψό τρόπο) Δηλαδή θα πούμε ότι οι πιλότοι μας δεν πετυχαίνουν τη στοχοθεσία; Όχι βέβαια.

 15. ΝΑΥΤΗΣ avatar
  ΝΑΥΤΗΣ 20/12/2012 09:30:01

  Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν !
  Μόνο με την έμπρακτη επίδειξη ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ μπορεί να γίνει κάτι, αλλοιώς μία από τα ίδια θα είναι πάλι...
  Οι ευκαιρίες που έχει ο Α.Σ χάνονται η μία μετά την άλλη...(βλέπε διορισμούς διοικητών ΔΕΚΟ).
  Και μετά θα ψάχνουμε και θα αναλύουμε να δούμε τι ή τις πταίει...
  Μωραίνει Κύριος ους βούλεται κλπ......
  Πάρτε το όλοι απόφαση ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ για να σωθούμε !

 16. Αεροπόρος avatar
  Αεροπόρος 20/12/2012 10:57:17

  Μπράβο για την κίνηση...Σε όλες τις υπηρεσίες.. σε όλα τα Υπηρεσιακά Συμβούλια ποιος, δεν το ξέρει ότι μόνο ΠΑΣοκοι υπάρχουν που πρόσφατα Μεταλλάχτηκαν σε ΣΥΡΙζέους .....
  Καιρός είναι οι ικανοί να πάρουν και τις ανάλογες θέσεις..../

 17. tpe avatar
  tpe 20/12/2012 19:52:27

  Αληθεύει πως ο εφοριακός που έριξε πρόστιμο 6 μύρια σε εφοπλιστή, αντί για προϊστάμενος έγινε ταμίας;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.