#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/11/2010 18:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νύκτα αποφασίζει ο Γιώργος – γι αυτό δεν βλέπει που πάμε



Aνοιχτό αφήνει σε συνέντευξή του στο ιταλικό περιοδικό «Panorama» ο Πρωθυπουργός το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής σε εθνικές εκλογές, σε περίπτωση που το μήνυμα της εκλογικής αναμέτρησης της ερχόμενης Κυριακής δεν είναι θετικό για την κυβέρνηση.

Μη στενοχωριέσαι Πρόεδρε, θετικό θα είναι γιατί θετικό θα το βαφτίσετε.

«Αν οι ομάδες συμφερόντων που πλήξαμε με τις μεταρρυθμίσεις μας, πούνε “φτάνει, πρέπει να σταματήσουμε τις αλλαγές που είναι σε εξέλιξη”, τότε δεν μου μένει παρά να απευθυνθώ σε όλο τον ελληνικό λαό», αναφέρει ο κ. Παπανδρέου στη συνέντευξη που τιτλοφορείται «Αν δεν κερδίσω, η Ελλάδα θα ξαναψηφίσει».

Μέχρι να κερδίσεις θα ψηφίζουμε μαραθωνοδρόμε μας. Και 10 φορές άμα χρειαστεί. Καλύτερα θα ήταν πάντως να απευθυνθείς σε κάποιους επιλεκτικά, γιατί σε όλους δεν ξέρεις τι θα σου σούρουν…



Ερωτηθείς σχετικά με τα όσα του καταλογίζονται περί πολιτικής αστάθειας, ο κ. Παπανδρέου σχολιάζει: «Τι είναι πιο ασταθές; Μία κυβέρνηση που δεν μπορεί να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις, ή μια κυβέρνηση που διαθέτει λαϊκή εντολή για να εφαρμόσει τις αλλαγές;».

Αυτές οι φιλοσοφικές ερωτήσεις με ιντριγκάρουν. Τι είναι πιο ασταθές; Τι είναι πιο απλανές; Τι είναι πιο απαθές;

Για να μην το κουράζουμε, πες μας εσύ τι θες.

«Πριν κάποιους μήνες αποφασίσαμε ότι η χρεοκοπία δεν είναι μια επιλογή. Για αυτό τον λόγο ξεκινήσαμε να εφαρμόζουμε σοβαρές περικοπές στις δαπάνες, στους μισθούς, στις σπατάλες. Είναι οδυνηρό, αλλά αναγκαίο», τονίζει εν συνεχεία ο Πρωθυπουργός.

Οδυνηρά αναγκαίο ή αναγκαστικά οδυνηρό;

Προς το παρόν ψαλίδι στους μισθούς είδαμε, στο ΠΔΕ είδαμε, για τις άλλες σπατάλες αναμένουμε.

Στην ερώτηση αν «η χώρα είναι εκτός κινδύνου;», απαντά: «Ας το θέσουμε έτσι: είμαστε εκτός άμεσου κινδύνου χρεοκοπίας, αλλά πρέπει να κρατήσουμε σταθερή πορεία για να μην το διακινδυνεύσουμε».

Δηλαδή διατρέχουμε έναν έμμεσο κίνδυνο χρεοκοπίας και με σταθερή πορεία θα βρούμε σε κανένα τοίχο ή σε παγόβουνο και θα ηρεμήσουμε. Ταπί και καζάν ντι-πι.



Αναφερόμενος στις περικοπές, ο δημοσιογράφος του Panorama, παρατηρεί: «Η συνταγή σας μοιάζει με εκείνη του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον. Δεν υπάρχουν, πλέον, διαφορές, ανάμεσα σε σοσιαλιστικές και συντηρητικές κυβερνήσεις;».

Έτσι είναι. Ούτε και οι ξανθές με τις μελαχροινές πλέον έχουν διαφορές. Τα ίδια είναι όλες. Για τις καστανές διατηρώ μια αμφιβολία...



Στην απάντησή του ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι δεν του αρέσει ο όρος λιτότητα, που χρησιμοποιεί ο Κάμερον και ότι προτιμά τη λέξη ευθύνη. «Και υπάρχουν τριών ειδών ευθύνες, συνεχίζει. Η πρώτη: μια καλύτερη διακυβέρνηση, δηλαδή, μια καλύτερη χρήση του δημόσιου χρήματος. Μια μελέτη υπολογίζει ότι αν η Ελλάδα καταπολεμούσε τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά όπως κάνει η Σκανδιναβία, θα μπορούσε να έχει ένα συν 8% στο ΑΕΠ, δηλαδή πάνω από 20 δισεκατομμύρια ευρώ. Δεύτερο: η ευθύνη μας πρέπει να είναι ίση. Οι πλούσιοι θα πρέπει να πληρώνουν και οι φτωχοί να πληρώνουν λιγότερο. Η τρίτη ευθύνη, είναι η προστασία του περιβάλλοντος».

Ο όρος λιτότητα είναι ξεπερασμένος. Θυμίζει δεκαετία 80΄, Σημίτη, Τσοβόλα δεν μας κάνει. Το ευθύνη είναι στιβαρό. Ευθύνη και ευρώ δεν θα μας μείνει. Μπορεί ως ρήτωρ να μη μείνει στην ιστορία αλλά το πως κολλάει το περιβάλλον σε κάθε κουβέντα είναι για σεμινάριο.

Αν η Ελλάδα….αντιμετώπιζε….μια μελέτη….δεν αντέχω τόση πρωτοτυπία, πάω να δω  πρωινή Μελέτη.

Αναφορικά ειδικότερα με τις περικοπές στο δημόσιο τομέα, ο πρωθυπουργός προσθέτει ότι ήμασταν σε μια κατάσταση επικείμενης χρεοκοπίας και ότι «έπρεπε να δωρίσουμε αίμα για να μπορέσει να επιζήσει ο ασθενής». «Πήραμε όσα λιγότερα χρήματα γινόταν από τους φτωχούς, συνταξιούχους και πολλά από τους πιο εύπορους εργαζόμενους. Το πρόβλημα δεν είναι μόνον η δημόσια γραφειοκρατία αλλά και ο ιδιωτικός τομέας Πρέπει να καταπολεμηθεί με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα η φοροδιαφυγή. Αλλά δεν μπορούσαμε να το κάνουμε μέσα σε μόλις 2 μήνες. Αυτή, αν θέλετε, ήταν η πραγματική αδικία. Τώρα πρέπει να διορθωθεί», αναφέρει.

Επειδή οι περικοπές έγιναν με ποσοστά τα 100 ευρώ που κόψατε από κάποιον που παίρνει 1000 τον ζόρισαν πιο πολύ από τα 300 που κόψατε στους τριχίλιαρους, αλλά μη δίνεις σημασία.

Δύο δεκαετίες αν σας δώσουμε θα κάνετε κάτι με τη φοροδιαφυγή;

«Είναι αλήθεια ότι η Κίνα βοήθησε την Ελλάδα περισσότερο από την Ευρωπαϊκή Ένωση;», συνεχίζει στη συνέντευξη, ο δημοσιογράφος Πίνο Μπουοντζιόρνο. Ο πρωθυπουργός απαντά ότι «η Κίνα παρενέβη σε μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή διότι επένδυσε δίνοντας εμπιστοσύνη στη χώρα, αγοράζοντας ομόλογα και χρηματοδοτώντας την ακτοπλοϊκή βιομηχανία, στον Πειραιά. ‘Ήταν και ένα ισχυρό μήνυμα για το ευρώ: “ δεν θέλουμε να χάσει δύναμη, εξαιτίας των διεθνών κερδοσκόπων”. Από εδώ μπορεί να ξεκινήσει μια νέα σχέση Κίνας-ΕΕ».

Εκείνη τη σύμβαση την αποικιοκρατική που υπέγραψε ο Καραμανλής τι έγινε Γιώργο μου; Την αλλάξατε; Πλέον δεν ξεπουλήθηκε ο Πειραιάς; Τα Καμίνια;

Σχολιάζοντας εν συνεχεία τη στάση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι στην αρχή δεν κατανόησαν τη φύση του προβλήματος. «Χρειαζόμασταν ένα “στοπ” στις κερδοσκοπίες και η Ένωση καθυστερούσε. Αλλά υπήρξε μια άλλη αρνητική παράμετρος: η Ελλάδα μετατράπηκε σε ποδοσφαιρική μπάλα στα εσωτερικά πρωταθλήματα των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Αυτό που συνέβη, όμως, δεν αφορά μόνο εμάς, αλλά την κακή διαχείριση της πολιτικής».

Αν κάποιος κατάλαβε κάτι από αυτή την παράγραφο, θα προταθεί για Νόμπελ Οικονομικών. Δεν θέλω να σε στενοχωρήσω αλλά τη μπάλα την πήγες εσύ αφέντη μου και μας έκαναν κλωτσοσκούφι.



Ο Πρωθυπουργός επισημαίνει ακόμη ότι το δάνειο που μας δόθηκε δεν έχει δωρεάν χαρακτήρα και ότι αν η Ελλάδα πετύχει, οι ευρωπαϊκές χώρες που μας βοήθησαν θα κερδίσουν και χρήματα.

Δηλαδή, αφού βγάζουν να μην τους έχουμε και υποχρέωση. Είμαστε κυρίαρχοι; Yes, indeed (λόγω εκλογών)

Ο δημοσιογράφος του Panorama, ρωτά στο τέλος τον πρωθυπουργό: «Καταφέρνετε να κοιμάστε;»

ΓΑΠ: «Ορισμένες νύχτες, ξυπνώ ξαφνικά και σκέπτομαι τις λύσεις που θα πρέπει να υιοθετηθούν. Είναι η σωστή στιγμή για να το κάνει κανείς, διότι τη νύχτα έχει περισσότερη ησυχία. Αλλά καταλαβαίνω ότι πρέπει να επιβάλλω στον εαυτό μου να κοιμηθεί, για να έχω τη δύναμη, την επομένη, να κυβερνήσω, με τον καλύτερο τρόπο, τη χώρα μου»,

Αποθέωση. Βραβείο Όσκαρ Υποκριτικής.

Θυμάστε τον ανασχηματισμό που έγινε νύκτα;



Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kiki avatar
  kiki 05/11/2010 19:31:20

  Νασαι καλα Οδυσσεα,με κανεις και γελαω με τα κειμενα σου.
  τουλαχιστον δεν χανουμαι το χιουμορ μας.

 2. Aris. A avatar
  Aris. A 05/11/2010 19:53:46

  Οδυσσέα

  Από ότι άκουσα αυπνίες έχει και ο Καρατζαφέρης από τότε που ψήφισε το μνημόνιο.

  Δεν τηλεφωνιούνται οι δύο Γιώργηδες για να μην νοιώθουν μόνοι μέσα στήν άγρια νύχτα.

  Αν δηλώσει και η Ντόρα ότι ξαγρυπνάει τότε το μνημόνιο βαράει στα νεύρα δεν εξηγείται αλλιώς.

 3. Μικρός Οδυσσέας avatar
  Μικρός Οδυσσέας 05/11/2010 19:59:22

  Ερινύες ΄για αυτό και αυπνίες

 4. trans avatar
  trans 05/11/2010 20:01:29

  Εύχομαι από βάθους καρδιάς να καταστραφεί το αισχρότατο ΠΑΣΟΚ και όλοι γύρω του, που περιμένουν την ώρα να συγκυβερνήσουν προδοτικά έναντι της ύπαρξης εφ'όλης της ύλης, όλων μας

 5. Μικρός Οδυσσέας avatar
  Μικρός Οδυσσέας 05/11/2010 20:04:40

  Καλύτερα πάντως να μένει άυπνος και να κοιμάται τα πρωινά. Θα πέσουν και τα σπρεντς, θα χαλαρώσουν και οι Υπουργοί που τον τρέμουν

 6. Hase avatar
  Hase 05/11/2010 20:56:17

  Το σεναριο ΓΑΠ-Καρατζαφερη-Ντορα μολις παιχτηκε στο μεγαλο καναλι.
  Ισως εκει να τα βρουνε (αν φυσικα δεν τα εχουνε βρει μεχρι τωρα) αυτο ομως που θαθελα να πω, ειναι πως ο εκβιασμος με εκλογες απο τον ΓΑΠ ειχε δυο σκελη. Το πρωτο ελεγε για τα αποτελεσματα των αυτοδιοικητικων εκλογων. Το δευτερο ελεγε για συνεκτιμιση και αλλων στοιχειων. Αυτο το τελευταιο ξεχαστηκε απο ολους. Κανεις δεν αναφερεται στο ποια αλλα στοιχεια θα συνεκτιμηθουν ωστε το ΓΑΠ θα παει (αν παει) σε εκλογες.
  Κανεις επισης (απο τα ορθια αντερα της δημοσιογραφιας) δεν ρωταει τον ΓΑΠ αν θα παει σε εκλογες και παρει 151 βουλευτες αν θα κανει κυβερνηση η οχι.
  Ο ΓΑΠ φιλοι μου σκεπτεται να την κανει με ελαφρα πηδηματακια, εκτος και αν το σεναριο που εγραψα στην αρχη ειναι στα σκαρια ηδη.

 7. φωτεινη νασιου avatar
  φωτεινη νασιου 05/11/2010 22:26:34

  μα σε σας ο γαπ στο μαραθωνιο δεν σας φερνει λιγο απο catwoman?gapwoman?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.