09/10/2009 12:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ντόρα, η εξερευνήτρια των MediaΗ λεζάντα στην φωτογραφία στο χθεσινό ΕΘΝΟΣ εκφράζει τους μύχιους πόθους της εθνικώς ανεξάρτητης και αδέσμευτης διαπλοκής. Ο Γιώργος στην κυβέρνηση, η Ντόρα στην αξιωματική αντιπολίτευση

Στην Ελλάδα, λοιπόν,  πρέπει να είσαι... Αγια Οικογένεια για να σε λιβανίζουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Δεν εξηγείται αλλιώς η στάση που επέλεξε η συντριπτική πλειοψηφία των «αντικειμενικών» εφημερίδων και καναλιών και των «ανεξάρτητων» δημοσιογράφων στη μάχη για τη διαδοχή στη Νέα Δημοκρατία. Η Ντόρα Μπακογιάννη φαίνεται ότι εξαργυρώνει τους... αγώνες που έκανε τα προηγούμενα χρόνια για να διατηρήσει θερμές σχέσεις με τα Media. Άλλωστε, οι φήμες για στρατιές δημοσιογράφων στα pay roll της πρώην υπουργού Εξωτερικών με μυστικά κονδύλια του υπουργείου έχουν φουντώσει.

Τι είδαμε τις τελευταίες ημέρες όπου ο εμφύλιος έχει ανάψει για τα καλά στη Ρηγίλλης; Κατά βάση διαβάσαμε ή ακούσαμε υμνολόγια για την Ντόρα ή όπου δεν τους έπαιρνε, διακριτική και ουδέτερη στάση.

Το Βήμα, της μεγάλης κωλοτούμπας με τον «Γιωργάκη» που έγινε Γιώργος επέλεξε απροκάλυπτα στήριξη στην οικογένεια Μητσοτάκη. Η φωτογραφία στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας της Πέμπτης ήταν ενδεικτική. Ντόρα και Γιώργος μαζί έτσι για αν εθίσουμε τον κόσμο στο δίδυμο που θα κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια. Ο τίτλος «Γιατί χαίρεται η  Ντόρα» και το σχόλιο ότι η βαριά ήττα δεν της χάλασε τη διάθεση αφού προσδοκά να πάρει την αρχηγία του κόμματος ήταν όλα τα λεφτά. Ο δε γνωστός και μη εξαιρετέος, Β. Χιώτης προέταξε το προβάδισμα που έδωσε ο Κ. Καραμανλής στη Ντόρα ενώ και εκεί η φωτογραφία ήταν χίλιες λέξεις. Μπροστά ο Κ. Καραμανλής και πίσω η... φυσική διάδοχος. Λες κι άλλος δεν υπάρχει. Πάνω κάτω στα ίδια και η άλλη εφημερίδα του ΔΟΛ «Τα Νέα» με την Ντόρα να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.

Οι εφημερίδες του Μπόμπολα τηρούν αρχικά μια διακριτική ουδετερότητα αφού οι σχέσεις του επιχειρηματία τόσο με την Ντόρα όσο και με τον Αβραμόπουλο είναι πολύ καλές, όπως επίσης καλές είναι και με τον Αντώνη Σαμαρά. Πάντως, στα γραφεία της Μεταμόρφωσης η επιλογή Ντόρα είναι φανερή και κάποιοι δεν βάζουν ούτε στοίχημα για τον νικητή.

Το Alter μας παρουσίασε ένα γκάλοπ που δείχνει ισχυρό προβάδισμα της Ντόρας στην κούρσα της διαδοχής ενώ και ο Νίκος Χατζηνικολάου από ραδιοφώνου είπε ότι η πρώην υπουργός θα κερδίσει από τον πρώτο γύρο τους αντιπάλους της.

Ο όμιλος ΣΚΑΙ των Αλαφούζων με τον κουμπάρο της Ντόρας, Β. Μαρινάκη να έχει ισχυρό ποσοστό είναι δύσκολο να μη γίνει η ναυαρχίδα της πρώην υπουργού.

Το Mega «παίζει» πιο πολύ Ντόρα, ο ΑΝΤ1 είναι επιφυλακτικός αν και κάποιοι λένε ότι Κυριακού και Κούβελος τα έχουν βρει οπότε η εχθρότητα ανήκει στο παρελθόν.

Όσο θα πλησιάζουμε προς το έκτακτο συνέδριο θα βλέπουμε και όλο και μεγαλύτερη στήριξη στην Ντόρα αφού γκάλοπ ετοιμάζονται και «δημοσιογραφικά» κείμενα θα γραφτούν που θα αναφέρουν τον κίνδυνο διάσπασης στη ΝΔ, την ανάγκη να βρεθεί ισχυρός αρχηγός που θα κάνει αντιπολίτευση κι άλλα τέτοια κουφά.

Με λίγα λόγια, η διαπλοκή στα Media έχει ήδη επιλέξει την Αγια Οικογένεια...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. vachus avatar
  vachus 09/10/2009 13:08:06

  Αν βγεί αυτή θα το κάνει ΣΥΡΙΖΑ το μαγαζί στα ποσοστά.

  • Γκαλέτι avatar
   Γκαλέτι @ vachus 09/10/2009 14:14:08

   Οι σταυροί μόνο που παίρνει στην Α' Αθηνών ξεπερνούν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά.

 2. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 09/10/2009 14:05:37

  Σκαπανεύς.

 3. Blimblomblim avatar
  Blimblomblim 09/10/2009 14:16:09

  Και ο Λαυρεντιάδης, που έχει ποσοστό στον Πήγασο του Μπόμπολα, είναι επίσης κουμπάρος της Ντόρας.

 4. Γεώργιος Λίασκος avatar
  Γεώργιος Λίασκος 09/10/2009 17:04:34

  Μην έχετε καμία αμφιβολία… Όπως η Ανγκέλα Δωροθέα Μέρκελ (γερμ. Angela Dorothea Merkel τα κατάφερε στη Γερμανία και ανασυγκρότησε μέσα από τα συντρίμμια (35,2% των ψήφων το χειρότερο αποτέλεσμα στην ιστορία της χώρας) τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωσης της Γερμανίας (γερμ. Christlich Demokratische Union, CDU) το αδελφό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έτσι και στην πατρίδα μας η δική μας σύγχρονη Μέρκελ, η Θεοδώρα Μπακογιάννη, είναι βέβαιο ότι ως νέος αρχηγός, θα ζωντανέψει την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και πολύ σύντομα θα την οδηγήσει ξανά στην εξουσία. Άλλωστε πέραν της παράλληλης πορείας και της ιδεολογικής ταύτισης, σημειολογικά,τις δύο κυρίες, της ευρωπαϊκής πολιτικής, τις συνδέουν πολλά…! Δυναμικές γυναίκες και οι δύο, το επώνυμό τους αρχίζει με το ίδιο Γράμμα «Μ» το μικρό τους όνομα σχεδόν το ίδιο… «Δωροθέα»! η Μέρκελ, «Θεοδώρα»! η Μπακογιάννη… μετά Κόλ εποχή (παχουλός… γράμμα «Κ») η Μέρκελ… μετά Καραμανλή εποχή (παχουλός… γράμμα «Κ») η Μπακογιάνη….

  Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία λοιπόν!
  ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑ! ΤΩΡΑ ΝΤΟΡΑ! ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ!

 5. ANTONIA avatar
  ANTONIA 09/10/2009 17:14:00

  Ο,τι και να λέτε όση χολή και να ρίχνετε η Ντόρα και πρόεδρος της ΝΔ καιΠρωθυπουργός θα γίνει.
  Είναι μονόδρομος και το ξέρετε, απλά κάποιοι ενοχλούνται και είναι φυσικό.Δημοκρατία έχουμε

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ ANTONIA 09/10/2009 17:36:28

   Φυσικά και μπορεί να βγεί. Αν βγεί με εκπροσώπους αγνώστων, θα λέω ότι είναι στημένη η δουλειά. Αν βγει με «λαϊκή βούληση» μπορεί να κλαίγομαι για τις επιλογές του λαού, αλλά τι να κάνω αυτός είναι ο λαός. Η μικρή αυτή λεπτομέρεια ωστόσο, του «πώς θα βγεί πρόεδρος της ΝΔ», με συγχωρείς, είναι σημαντική για μένα. Εσένα μπορεί να σου είναι αδιάφορο.

   Να στο πω αλλιώς; 1000 εκπροσώπους τους αγοράζεις. 1,5 εκατομ. πιο δύσκολα.

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ ANTONIA 09/10/2009 17:38:08

   Γιατί είναι μονόδρομος; Μήπως προσπαθείς απλώς να φτιάξεις κλίμα; Αφού βλέπουμε ότι οι περισσότεροι δεν την θέλουν. Πώς είναι μονόδρομος.

 6. Blimblomblim avatar
  Blimblomblim 09/10/2009 17:42:13

  Παρόλα αυτά, ο Σαμαράς ενήργησε τότε για λόγους αρχής, αφού ήταν βέβαιο ότι θα γινόταν αρχηγός μόλις ετίθετο θέμα διαδοχής. Δεν είναι ΚΑΝΕΝΑ λόγο να τα σπάσει με το Μητσοτάκη, πλην του θέματος της Μακεδονίας. Ούτε είπε ποτέ κανείς κάτι άλλο. Το ότι εκμεταλλεύτηκαν τις κινήσεις του οι της διαπλοκής, είναι διαφορετικό ζήτημα και δεν μπορεί να καταλογιστεί σε αυτόν ως πρόθεση, αλλά ως λάθος.

  Λάθη κάνουν όλοι. Μακάρι να υπήρχε ο αλάνθαστος. Από τη μια μεριά όμως έχουμε κάποιον που έκανε λάθος εις βάρος του εαυτού του και υπέρ της χώρας, με κάποιους άλλους που έκαναν συνειδητά λάθη - εγκλήματα κατά της χώρας και υπέρ του εαυτού τους. Τεράστια απόσταση το ένα από το άλλο.

 7. mairi apostolides avatar
  mairi apostolides 10/10/2009 00:29:36

  ..Δεν καταλαβαίνω, δεν καταλαβαίνω.. Απολαμβάνει η Ντόρα Μπακογιάννη την εύνοια των media? Μα το πρόβλημα της Ντόρας Μπακογιάννη είναι τα media, χρειάζεται να υπενθυμίσουμε συκοφαντίες τις οποίες της αποδίδουν τόσο σε εκείνη όσο και στην οικογένειά της? Επιτρέψετέ μου, η πρώην υπουργός Εξωτερικών, αν τώρα είναι δημοφιλής και με διαφορά στην κοινωνία, αν την λατρεύουν οι νέοι στα μεγάλα τους ποσοστά, αν έρχεται πρώτη στα γκάλοπ και με διαφορά εδώ και χρόνια, οφείλεται αποκλειστικά στην δική της πραγματικότητα και αλήθεια, αν τα media την μεταχειρίζονταν όχι ευνοικά, αλλά αντικειμενικά, αν δεν φρόντιζαν κάθε τόσο με συκοφαντίες να λοιδωρούν τον πατέρα της και αντιδημοκρατικά να της αποδίδουν οικογενειακή ευθύνη, δεν θα κάναμε τώρα αυτή την συζήτηση..

  Μια τελευταία παρατήρηση, κι επειδή διακρίνω φτιασιδωμένες πληροφορίες, μήπως θα έπρεπε να παραδώσει κάποιος άλλος το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου στον κ.Παπανδρέου για να μην συνδέσουν οι εφημερίδες και τα blogs την σύμπτωση? Ας κάνουμε πολιτική, και ας αφήσουμε την παραπολιτική κατά μέρους κύριοι..

  ..Ντόρα Τώρα!!

 8. tasos avatar
  tasos 10/10/2009 10:07:38

  Συμφωνώ με τη Μαίρη Αποστολίδου. Τα ΜΜΕ έχουν την Ντόρα στη "μπούκα" και της επιτίθενται με ειρωνικά σχόλια σε κάθε ευκαιρία. Είναι σαφές ότι δεν έχει ερείσματα στον Τύπο, όπως αναφέρεται στην ανάρτηση. Και εκείνοι που κατηγορούν τη Ντόρα ότι πληρώνει δημοσιογράφους, ας μας πουν επιτέλους τα ονόματα των πληρωμένων για να τελειώνουμε!

  Αρκετά οι κατηγορίες άνευ λόγου και αιτίας.

  Ντόρα, καλή επιτυχία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.