06/12/2009 13:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ντόρα: «η Ιστορία της Μακεδονίας είναι θέμα που ανήκει στο παρελθόν»Απόρρητο έγγραφο της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι που δημοσιεύει σήμερα το ΕΘΝΟΣ αποκαλύπτει ότι στο τετ α τετ Μπακογιάννη - Μιλοσόσκι, τον Σεπτέμβριο του 2008 στο Παρίσι η πρώην υπουργός απεμπόλησε «erga omnes», ταυτότητα και γλώσσα. Σύμφωνα με την εφημερίδα κατά την διάρκεια των συζητήσεων:

Χρήση ονόματος. Η κυρία Μπακογιάννη διαβεβαιώνει τα Σκόπια ότι «η ελληνική πλευρά δεν ασχολείται με το Σκοπιανό Σύνταγμα» (σ.σ. ενώ αποτελεί απαράβατη εγγύηση για εφαρμογή της λύσης «erga omnes» η συνταγματική αναθεώρηση)

Ταυτότητα και γλώσσα. Η κυρία Μπακογιάννη, προτείνοντας η ίδια τον «όρο Μακεντόνσκι στην Κυριλλική, ως προσδιοριστικό στοιχείο της γλώσσας και της εθνότητας του λαού των Σκοπίων» ουσιαστικά όχι μόνο έχει αποδεχτεί την ύπαρξη «Μακεδονικής ταυτότητας, εθνότητας και γλώσσας», αλλά πρακτικά πρότεινε την αναγνώριση αυτής της «οντότητας» και από την ίδια την Ελλάδα.

Ιστορία. Προβληματική είναι και η αναφορά της κυρίας Μπακογιάννη, απαντώντας στον κύριο Μιλοσόσκι, ότι «η Ιστορία της Μακεδονίας είναι θέμα που ανήκει στο παρελθόν».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το περιβάλλον εντός του οποίου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση στο Παρίσι και δόθηκαν τα συγκεκριμένα μηνύματα στη σκοπιανή πλευρά.

Τις επόμενες ακριβώς ημέρες η κ. Μπακογιάννη συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη με τον Μ. Νίμιτς (24/9) αλλά και την Αμερικανίδα υπουργό εξωτερικών Κ. Ράις (25/9) όπου ήταν δεδομένη η σφοδρή επιθυμία της Ουάσιγκτον να εξευρεθεί λύση στο θέμα ώστε να υπάρξει ένα «θετικό» αποτέλεσμα στην πολιτική Μπους λίγο πριν παραδώσει την εξουσία.

Σε αυτό το κλίμα ήρθε στις 8 Οκτωβρίου η υποβολή της τελικής πρότασης Νίμιτς για το θέμα της ονομασίας.

Μια πρόταση, η οποία προέβλεπε το «Βόρεια Μακεδονία» για ορισμένες διεθνείς χρήσεις και στις διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα, ενώ παρέπεμπε στη γραφειοκρατία του ΟΗΕ την αναγνώριση της γλώσσας και της εθνότητας ως «μακεδονικής» με τρόπο που να παρακάμπτεται η οποιαδήποτε δυνατότητα παρέμβασης της Ελλάδας.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=8742863

Για το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής» από το Πολιτικό Γραφείο της κ. Ντόρας Μπακογιάννη εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την ώρα που διολισθαίνει σε παράλληλη μυστική διπλωματία με τα Σκόπια, επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη μέσα από διοχετευμένες συκοφαντικές επιθέσεις που αναλαμβάνουν να κάνουν μέσα ενημέρωσης τα οποία, όλο αυτό τον καιρό, εργολαβικά επιτίθενται εναντίον της κ. Μπακογιάννη. Η αλήθεια, την οποία κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και να υποτιμήσει, είναι ότι σήμερα η ελληνική εξωτερική πολιτική μπορεί να υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα απέναντι στα Σκόπια με αποτελεσματικό τρόπο, γιατί από το 2007 χαράχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία μια καθαρή πολιτική για το θέμα της ονομασίας που στηρίζεται σε μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων. Αυτή είναι η εθνική κόκκινη γραμμή και αυτή έφερε το μόνο θετικό αποτέλεσμα που υπήρξε εδώ και πολλά χρόνια για το θέμα των Σκοπίων, στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Αυτή η πολιτική τηρήθηκε απαρέγκλιτα σε όλες τις φάσεις της διαπραγμάτευσης και σε όλα τα επίπεδα.»

Το Γραφείο Τύπου της ΝΔ

Σε απάντηση δημοσιογραφικών ερωτημάτων, που αναφέρονται στο σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Για λόγους αρχής δεν σχολιάζουμε το περιεχόμενο διαβαθμισμένης υπηρεσιακής αλληλογραφίας του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών. Σε κάθε περίπτωση, είναι προφανές ότι καμία Ελληνική Κυβέρνηση δεν θα μπορούσε –και δεν μπορεί- να αποδεχθεί την ύπαρξη δήθεν «Μακεδονικού» έθνους, γλώσσας ή ταυτότητας. Όπως είναι επίσης ξεκάθαρο, ότι επιμένουμε σε μία ονομασία, για όλες ανεξαιρέτως τις χρήσεις. Αυτό, άλλωστε, ήταν και το πνεύμα του veto της Κυβέρνησης Καραμανλή στο Βουκουρέστι.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κώστας Θ. avatar
  Κώστας Θ. 06/12/2009 13:26:26

  Mου αρέσει που τα απόρρητα έγγραφα του Υπουργείου Εξωτερικών διαρρέουν τόσο εύκολα στις εφημερίδες. Τι σόϊ απόρρητα είναι?
  Η Ντόρα μιλάει για συκοφαντίες αλλά για την ταμπακιέρα τίποτα.

  • Y. avatar
   Y. @ Κώστας Θ. 06/12/2009 13:34:53

   Και ούτε θα μιλήσει. Κοινώς, έχει τη φωλιά της χ...ένη!

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Κώστας Θ. 06/12/2009 13:39:15

   Μη ξεχνας οτι επισημως ΥΠΕΞ ειναι ο πρωθυπουργος συγκατοικος.

  • kanis avatar
   kanis @ Κώστας Θ. 06/12/2009 14:00:05

   O υιός Ντόρας Κωνσταντίνος (διορισμένος και σύμβουλός της στο ΥΠΕΞ) δεν είχε φροντίσει για την έγκυρη παράδοση απορρήτων εγγράφων στο Βήμα, ή δεν θυμάμαι καλά;

   • Y. avatar
    Y. @ kanis 06/12/2009 14:17:10

    Πολύ καλά θυμάσαι. Κάποιοι άλλοι έχουν ασθενή μνήμη.

   • Κώστας Θ. avatar
    Κώστας Θ. @ kanis 06/12/2009 14:32:46

    Kάνουν εσωτερική έρευνα για να βρουν ποιοί διαρρέουν τα έγγραφα?
    Ανεξάρτητα από το περιεχόμενο του εγγράφου, είναι απαράδεκτο να διαρρέουν έτσι έγγραφα, ιδίως του ΥΠΕΞ.
    Απλώς εμείς τώρα έχουμε συνηθίσει τις διαρροές και δε μας κακοφαίνονται.

   • Y. avatar
    Y. @ kanis 06/12/2009 14:33:42

    Το Μητσοτακέϊκο είναι ότι πιο φαύλο έχει παρουσιασθεί στη μεταπολεμική Ελλάδα. “Κατά μάνα, κατά κύρη, κατά γιό και θυγατέρα”.

    • kanis avatar
     kanis @ Y. 06/12/2009 14:36:55

     Πες τα μεγάλε!!!!

 2. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 06/12/2009 13:34:34

  Ο πρωην εκδοτης της Μεγαλης Σοβιετικης Εγκυκλοπαιδειας και της εφημεριδας που εγραφε περισσοτερα αρθρα και απο τη Πραβδα επι Ψυχρου Πολεμου συνεχιζει την προεκλογικη εκστρατεια για τις εκλογες της ΝΔ παρ οτι εληξαν με επικληση του μακεδονικου χωρις να αναφερει ποτε ποια χωρα δημιουργησε το ζητημα το 1924 και ποια μεγαλη δυναμη αναγνωρισε πρωτη το κρατος αυτο με το ονομα Μακεδονια το 1991.
  Επι του θεματος της γλωσσας : Η γλωσσα αυτη απο την εποχη της ενιαιας Γιουγκοσλαβιας εχει κατοχυρωθει ως makedontsi jazik δηλ μακεδονικη γλωσσα στον ΟΗΕ και την ΟΥΝΕΣΚΟ.Η αλλαγη στο ζητημα αυτο ειναι σχεδον αδυνατο να γινει και γιαυτο η ελληνικη πλευρα θελει να μην αναφερθει το ζητημα.Οταν τα Σκοπια εθεσαν ζητημα τι θα γραφουν στα διαβατηρια τους η Ελλαδα προτεινε το σλαβικο αμεταφραστο γνωριζοντας οτι δεν θα το δεχθουν γιατι θελουν να κατοχυρωσουν τον αγγλικο ορο macedonian και οχι το makedontsi που το εχουν απο παλια.Ακομη και αυτο ηταν μονο για τα διαβατηρια και δε σημαινε καμμια αναγνωριση απο την Ελλαδα.
  Για την ιστορια : ο Μιλοσοσκι εθεσε ζητημα πληθυσμιακης συνθεσης της Ελληνικης Μακεδονιας απο γηγενεις και προσφυγες και πηρε την απαντηση οτι δεν ειναι δουλεια του και δε συζηταμε ιστορικα θεματα.Ποιο ειναι το πρoβλημα του Εθνους;
  Tελος η προταση Νιμιτς επειδη ακριβως δε καλυπτε ολες τις περιπτωσεις δεν εγινε δεκτη.Ευτυχως γιατι η προδοτρα Ντορα ηταν ετοιμη να την υπογραψει και η εφημεριδα αυτη που αγαπαει πολυ τη ΝΔ ειδοποιησε τον Καραμανλη και τη σταματησε.

 3. kanis avatar
  kanis 06/12/2009 14:03:33

  Η οικογένεια Μητσοτάκη ανήκει πλέον στο φαύλο παρελθόν!
  Εμείς το έχουμε καταλάβει.
  Καιρός να το χωνέψουν κι οι ίδιοι!

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ kanis 06/12/2009 16:36:03

   Ακόμα δεν ανήκει διάβασε πρώτο θέμα να δεις πως σκέφτονται θεωρούν ότι έχουν το 40% των μετοχών του κόμματος!

   Εχουν αρχίσει το ροκάνισμα ήδη στο Σαμαρά

   • kanis avatar
    kanis @ «Κασσάνδρα» 06/12/2009 23:55:36

    Σιγά μη διαβάσω την εφημερίδα, που έβγαλε για σκάνδαλο την προσωπική φωτο ενός ερωτευμένου ανθρώπου!
    Γνωστός ο υποκρινόμενος κι ανέραστος ο εκδότης...δεν μας πτοεί!
    Κρίμα στα κοριτσάκια που παίζουν το παιχνίδι του, μπας και τους κάτσει καμμιά δουλίτσα! κρίμα παιδιά...

 4. Μαυρη Αντιδραση avatar
  Μαυρη Αντιδραση 06/12/2009 14:19:16

  για ενα πραγμα σκαω μονο... το 40% είναι υπερβολικα μεγαλο ποσοστο για Αμερικανοδουλους....

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Μαυρη Αντιδραση 06/12/2009 14:35:36

   Αφου το νομιζεις αυτο κανε ενα πειραμα : οπως γνωριζεις αρχη του ιδρυτου της ΝΔ ηταν "η Ελλας ανηκει εις την Δυσιν". Εγω τουλαχιστον για το λογο αυτο εγινα ΝΔ.Αυτη η αρχη δεν εχει ποτε αναιρεθει οπως και η Διακηρυξη της 3ης Σεπτεμβρη στο ΠΑΣΟΚ.
   Αλλαξτε την λοιπον.Κερδισατε την εκλογη προεδρου και φυσικα θα εχετε μεγαλη πλειοψηφια στο συνεδριο θεσεων του Μαρτιου.Πειτε στο Σαμαρα να μπει στο προγραμμα της ΝΔ η αποχωρηση απο το ΝΑΤΟ και η απομακρυνση των βασεων. Περιμενω.

   • Y. avatar
    Y. @ ψυχραιμια 06/12/2009 14:52:11

    Και η Ευρώπη, δύση είναι. Που ευτυχώς μας έμπασε (ο ίδιος). Γνωστά επίσης τα ανοίγματα του ιδρυτού, προς την τότε Σοβιετία.

   • B.K.Σ. avatar
    B.K.Σ. @ ψυχραιμια 06/12/2009 14:56:42

    κι εγώ αναμένω να πιάσει το συγκεκριμένο γάντι ο Επώνυμος!
    άλλο η εκ φύσεως και νομοτελειακή ένταξη και άλλο η οσφυοκαμψία ψυχραιμία!

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 06/12/2009 23:38:46

    Το βρήκα, Β.Κ.Σ. Πιάνω το γάντι λοιπόν.

    Άκου, Ψυχραιμία. Αντιλαμβάνομαι το άγχος σου, διότι τα αμερικανικά σχέδια για τη χώρα μας δεν πηγαίνουν καλά, οπότε αναγκάζεσαι κι εσύ να καταφεύγεις καψερέ στην κλασική μέθοδο της έντεχνης διαστρέβλωσης των θέσεων του αντιπάλου.

    Δεν είπαμε ποτέ να φύγουμε από το ΝΑΤΟ Ψυχραιμία μου. Για ποιο λόγο να φύγουμε, για να αφήσουμε την Τουρκία να αλωνίζει; Θέλει απλώς σωστότερη στήριξη των συμφερόντων μας ΜΕΣΑ στο ΝΑΤΟ. Ούτε είπαμε να διώξουμε τις βάσεις από τη Σούδα. Θέλει απλώς να μην μας θεωρούν δεδομένους. Γιατί οι Τούρκοι κάνουν τον δύσκολο κάθε τρεις και λίγο με το Ιντσιρλίκ; Γιατί να μην το κάνουμε κι εμείς με τη Σούδα;

    Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό δεν σας συμφέρει, βέβαια, αλλά τι να κάνουμε, Ψυχραιμία μου, ας βγάζατε τη Ντόρα να σας κάνει τα χατήρια. Ο Σαμαράς δεν θα είναι βέβαια αντιαμερικανός, δεν έχει κανέναν λόγο να είναι, δεν είναι Ανδρέας, αλλά δεν θα υπονομεύει και τα ελληνικά συμφέροντα. Πολύ απλά. Θα βάζει μπροστά τα ελληνικά. Δεν είναι τόσο κακό αυτό, πρέπει απλώς να το συνηθίσετε. Μακροπρόθεσμα, σας συμφέρει και περισσότερο, διότι συμβάλει στη σταθερότητα της χώρας και της ευρύτερης περιοχής, διότι θα δημιουργεί πιο ισορροπημένες καταστάσεις.

    Τέλος, όσο για το «ανήκομεν εις την Δύσιν», πολιτικά και μόνον μπορεί να ισχύσει αυτό και στο βαθμό που μας συμφέρει. Δόγμα δεν είναι. Και η Γερμανία ανήκει εις την Δύσιν αλλά κάνει χοντρό παιχνίδι και με τη Ρωσία. Ας μη μιλήσουμε για τη Γαλλία. Εσύ Ψυχραιμία μου εννοείς να υποταχθούμε σε εσάς. Αμ δε σφάξανε. Θα κινηθούμε με βάση το συμφέρον της χώρας και χωρίς δογματισμούς δυτικοφροσύνης. Δεν έχουμε κανένα λόγο. Συγγνώμη που σας χαλάμε τα σχέδια, αλλά τι να κάνουμε, "πρώτα η Ελλάδα", που έλεγε κι εκείνος ο φίλος σας ο Σημίτης.

   • ΙΩΝΑΣ avatar
    ΙΩΝΑΣ @ ψυχραιμια 07/12/2009 15:18:31

    Το η Ελλάς ανήκει εις την Δύσιν το είπε ο ΚΚ για να καταδείξει ότι η Ελλάδα ανήκει στον πολιτισμένο κόσμο και όχι στις σοσιαλκομμουνιστικές χώρες.Όρισε έτσι τον προσανατολισμό της πολιτικής μας.Πού είδες ψυχραιμία μου σ αυτή την δήλωση του ΚΚ αμερικανοδουλεία?

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Μαυρη Αντιδραση 06/12/2009 23:58:40

   Μαύρη Αντίδραση, μην είσαι καθόλου σίγουρος ότι αυτό το 40% γνωρίζει ότι πρόκειται για αμερικανόδουλους. Το μεγαλύτερο ποσοστό δεν ενδιαφέρεται, διότι κοιτάζει την πάρτη του ή έχει ψηφίσει βάσει κάποιας επιρροής (οι μηχανισμοί που λέγαμε προεκλογικά). Μια μικρή μειοψηφία τους ψήφισε επειδή τους πίστευε, και αυτοί δεν τους έχουν για αμερικανόδουλους, αλλά για πατριώτες. Δυστυχώς, δεν έχουμε όλοι την ίδια γνώμη για την πραγματικότητα.

 5. Φυγόκεντρος avatar
  Φυγόκεντρος 06/12/2009 14:49:48

  Δεν μπορώ να καταλάβω! Δεν είναι, δηλαδή, δυνατό και να "ανήκουμε στη Δύση" αλλά να έχουμε και τις δικές μας εθνικές προτεραιότητες? Θα πρέπει να αποκυρήξουμε το Δυτικό προσανατολισμό για να μη γίνουμε ...Ανατολή?

  • ΑΦΡΟΔΙΤΗ avatar
   ΑΦΡΟΔΙΤΗ @ Φυγόκεντρος 06/12/2009 15:37:18

   Σωστός.

 6. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 06/12/2009 16:33:44

  Και είχε το θράσος να μιλάει για Βουκουρέστη και κόκκινη γραμμή τις τα τρίβεις στην μούρη αυτά ή δες της τα τριβείς;

 7. πρασινάλογα avatar
  πρασινάλογα 06/12/2009 18:02:55

  Αυτή είναι η συνεισφορά της Θεοδώρας στο θέμα της Μακεδονίας;
  Ο Καραμανλής να τα βάζει με τους Αμερικάνους στο Βουκουρέστι και να τους κατατροπώνει (αναλαμβάνοντας τεράστιο ρίσκο) και η Θεοδώρα παρασκηνιακά να παρακάμπτει το πιό σημαντικό σημείο το "έναντι όλων";
  Δηλαδή ο ένας έκτιζε και η άλλη γκρέμιζε, πίσω από την πλάτη του.
  Φταίει μετά ο Νεοδημοκρατικός λαός που είναι τόσο καχύποπτος με το Μητσοτακέϊκο;
  Είναι κακοπροαίρετοι μετά όσοι (από όλα τα κόμματα) έλεγαν ότι η Θοδώρα δουλεύει για τους Αμερικάνους;
  Είναι υπερβολικοί όσοι έλεγαν ότι το δούλεμα από τη Θοδώρα πάει σύννεφο;
  Είναι εμπαθείς οι Νεοδημοκράτες που εμπιστεύτηκαν το ένστικτό τους και τη μαύρισαν;
  Έχω την εντύπωση ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα μάθουμε πολύ περισσότερα για τα έργα και της ημέρες της κυρίας Μητσοτάκη στο Υπουργείο Εξωτερικών.

 8. ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ avatar
  ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ 06/12/2009 19:47:14

  Κατάπτυση η Ντόρα που άλλα συζητάει στο παρασκήνιο και μετά το παίζει "κόκκινη γραμμή" στα κανάλια, αλλά ρεαλιστικά χρειάζεται να τονιστούν δύο ζητήματα:

  1) Τα Σκόπια δεν θα δεχθούν ποτέ αναθεώρηση του συντάγματός τους. Εντός της χώρας τους έχουν το δικαίωμα να αυτοαποκαλούνται όπως θέλουν.

  2) Ο όρος "makedonski" για τη γλώσσα και "makedontsi" για την εθνότητα είναι πάρα πολύ καλές λύσεις, αφού ο όρος "macedonian" θα μπορεί να χρησιμοποιείται με καθαρή γεωγραφική και ιστορική σημασία. Το ιδανικό θα ήταν "slavic macedonian" τόσο για την εθνότητα όσο και τη γλώσσα, ωστόσο ούτε εμείς το προωθούμε, αλλά ούτε το αποδέχονται οι Σκοπιανοί.

  • Loretta avatar
   Loretta @ ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ 06/12/2009 21:33:01

   Μα και το ενα και το αλλο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ σημαινουν!!

   • ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ avatar
    ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ @ Loretta 07/12/2009 02:21:40

    Το έχει σαφή σλαβική απόχρωση και ξεκαθαρίζει ότι η συγκεκριμένη εθνότητα είναι σλαβικής και όχι αρχαίας μακεδονικής προέλευσης. Από το να καπηλεύονται και να μονοπωλούν το "macedonian" χίλιες φορές το "makedonski" ως ρεαλιστική λύση.

    • Loretta avatar
     Loretta @ ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ 07/12/2009 02:33:59

     ΒΑΡΔΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΠΕΦΤΕΙ!! (Οσο για το οταν φυσαει βαρδαρης στην πολη μου τους τον χαριζω και τον βαφτιζω ΣΑΛΟΝΙΚΙΟ)

    • Loretta avatar
     Loretta @ ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ 07/12/2009 02:35:19

     Απο το θεσσαλονικιο και οχι solun μην παρεξηγηθω

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ 07/12/2009 00:03:06

   Υπάρχει ήδη πολύ μεγάλη αντίδραση και μέσα στα Σκόπια. Οι Αλβανοί δεν έχουν κανένα πρόβλημα και οι αυξανόμενοι βουλγαρίζοντες (180.000 έχουν ήδη βουλγαρικά διαβατήρια) επίσης είναι πιο διαλλακτικοί, διότι δεν τρώνε κανένα ζόρι για τον ψευτομακεδονισμό, πια.

   Ας μην τρώμε μόνοι μας την αμερικανική και μητσοτακική προπαγάνδα. Αν τους πείσουμε ότι είναι σλαβομακεδόνες και όχι μακεδόνες, τότε μπορούν να δεχτούν πλήρη αλλαγή του ονόματος της χώρας τους (χωρίς το Μακεδονία μέσα) και κατοχύρωση της εθνικής τους ταυότητας και γλώσσας ως σλαβομακεδονικής (με παράλληλη κατοχύρωση του σκέτου "μακεδονικού" ως ελληνικού).

   • B.K.Σ. avatar
    B.K.Σ. @ Επώνυμος 07/12/2009 00:08:43

    υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να διαλυθούν παρά να συνταγματοποιηθούν ως σλαβομακεδόνες, λόγω της αλβανικής συνιστώσας (βρε αμάν μ΄ αυτές τις συνιστώσες, συριζοποιηθήκαμε ούλοι μας! )

 9. Tasos avatar
  Tasos 06/12/2009 21:21:41

  Αυτό η κατάπτυστη οικογένεια δεν θα αφήσει αθλιότητα για αθλιότητα που να μην διαπράξει... Μέχρι και αποκρατικοποίηση με αγοραστή την Μαφία διέπραξε (τα τσιμέντα με τον θρυλικό Παντσαβόλτα).

 10. mara avatar
  mara 06/12/2009 21:29:58

  Εγώ βλέπω ότι ο Μπόμπολας, τώρα που του είναι "άχρηστη" η Ντορίτσα, αρχίζει να "γλείφει" τον Σαμαρά με δημοσιεύματα που ομολογουμένως τον ευνοούν.
  Γιατί κ. Μπόμπολα δεν το δημοσίευες αυτό, κατά την προεκλογική περίοδο των βουλευτικών αλλά και των εσωκομματικών εκλογών??? Για να ξέρει ο κόσμος τί ρόλο έπαιξε η κυρία... ως υπουργός εξωτερικών??? Τώρα σε έπιασε ο εθνικός πόνος???

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ mara 06/12/2009 21:39:24

   Μάρα, αυτή είναι η βασική, η πρώτη ανάγνωση που οφείλουμε να κάνουμε όλοι. Στην προοπτική της εξουσίας όμως ο Σαμαράς οφείλει να βάζει όρους απαράβατους υγιούς ανταγωνισμού και διαφανών διαδικασιών συναλλαγής του δημοσίου με τους ...εθνικούς ανάδοχους, όχι να κλείνει πόρτες. Αυτούς έχουμε, μπόμπολες, αλαφούζους, λαμπράκηδες, μ΄ αυτούς θα κινηθεί επιβάλλοντας όμως τις δικές του αρχές. Αυτό είναι το στοίχημα...

   • ΠΕΤΡΟΣ avatar
    ΠΕΤΡΟΣ @ B.K.Σ. 06/12/2009 21:43:38

    Μάρα άν γίνει Πρωθυπουργός, ο πρώτος Νόμος που πρέπει να φέρει στη Βουλή είναι για τον βασικό μέτοχο. Αυτόν που πολέμησαν με λύσσα τα λαμόγια των Βρυξελλών.

    • ident avatar
     ident @ ΠΕΤΡΟΣ 07/12/2009 01:07:24

     Ο νόμος για τον βασικό μέτοχο ήταν η βλακωδέστερη νομοθετική πρωτοβουλία του Καραμανλή και η πρώτη ένδειξη της βαρειάς ανεπάρκειάς του, όπως και των βασικών επιτελών του. Αναλώθηκε πολύτιμος πολιτικός χρόνος σε μια υπόθεση που υπέκρυπτε πολιτική αμηχανία, εάν όχι κουτοπονηριά. Αναζητώντας μετόχους σε ΜΜΕ σε συγγενείς μέχρις τρίτου βαθμού σε προμηθευτές του δημοσίου ο νομοθέτης απλώς στρουθοκαμηλίζει, σαν να μην γνωρίζει ποια είναι η σημερινή φύση των μεγάλων εταιρικών ομίλων. Εάν ο πολιτικός κόσμος θέλει να καταπολεμήσει τη διαπλοκή το μόνο που έχει να κάνει είναι να σταματήσει να λαδώνεται ή έστω να θεσπίσει μηχανισμούς εσωτερικού ελέγχου. Κι αν οι πολιτικοί φοβούνται ότι μπορεί να εκβιάζονται μέσω συκοφαντικών δημοσιευμάτων, το έργο τους και η πολιτεία τους αποτελούν την καλύτερη ασπίδα προστασίας. Εάν πάλι νομίζουν ότι οι πολίτες-αναγνώστες είναι τόσο ευάλωτοι στην προπαγάνδα των ΜΜΕ, τότε πώς νομιμοποιούνται να εμφανίζουν την ψήφο του ελληνικού λαού στο πρόσωπό τους ως προϊόν ώριμης κρίσης;

    • ΠΕΤΡΟΣ avatar
     ΠΕΤΡΟΣ @ ΠΕΤΡΟΣ 08/12/2009 23:10:43

     Επιμένω στην άποψή μου ident. Δεν πρέπει τα Λαμόγια να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη κατα το δοκούν. τΙς νομοτεχνικές λεπτομέρειες και το πως ακριβώς έπρεπε να συνταχθεί το νομοσχέδιο δεν τις γνωρίζω και δεν με αφορούν. Εμένα με ενδιαφέρει η ουσία, η οποία κατα την άποψή μου ήταν στη σωστή κατεύθυνση.

 11. ident avatar
  ident 06/12/2009 21:44:43

  Αν υπάρξει κάποτε συμφωνία αυτή θα κινηθεί μέσα στο πλαίσιο που προσδιόρισε η Μπακογιάννη σε αυτές τις συνομιλίες.

 12. Orestios avatar
  Orestios 06/12/2009 21:47:35

  Και οι Τούρκοι τα ίδια δεν λένε? Να μην ασχολούμαστε με την ΜΑκεδονία μας, και να κοιτάξουμε το μέλλον των κλεφτών γειτόνων μας.

 13. mara avatar
  mara 06/12/2009 22:39:48

  Συμφωνώ Β.Κ.Σ και Πέτρο. Το "σύστημα" είναι πολύ δυνατό ακόμα... αλλά όχι παντοδύναμο. Παντοδύμαμος είναι μόνο ο λαός, αρκεί να το συνειδητοποιήσει. Η αρχή έγινε με την εκλογή του Σαμαρά και θα έχουμε σίγουρα και συνέχεια... Από τον ίδιο τον Σαμαρά χρειάζεται μαεστρία.... που νομίζω ότι την διαθέτει.
  Έχει σύμμαχο τον λαό και αυτό είναι το "υπερόπλο" του ενάντια σε όλους αυτούς που θέλουν να "τελειώσουν" την πατρίδα μας και εμάς ως Έλληνες.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ mara 06/12/2009 22:48:19

   Πολύ σωστά. Κάποιος τις προηγούμενες ημέρες (δεν θυμάμαι ποιος ήταν, nick χρήστος; δεν είμαι σίγουρος) είχε γράψει ένα σχόλιο ότι "αν λέγαμε ότι οι Αμερικανοί στήριζαν τη Ντόρα και η Ντόρα δεν βγήκε τότε τι συνέβη; Μήπως τελικά στήριζαν κάποιον άλλον;". Όχι, απλώς φίλε μου καλέ, έγινε κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει και τόσο στην ιδέα ότι μπορεί να συμβαίνει. Οι Αμερικανοί έχασαν! Ηττήθηκαν! Τόσο απλά! Ναι, μπορεί να συμβεί κι αυτό. Είναι πολύ πιο εύκολο από ότι φαίνεται. Αρκεί να το πιστέψουμε και να μην μπαίνουμε στη λούμπα του να τους φοβόμαστε με το παραμικρό.

   Δεν λέω να τους αγνοήσουμε, σίγουρα έχουν δύναμη, ορισμένες φορές και πολλή, αλλά ούτε αήττητοι είναι, ούτε υπεράνθρωποι. Οργανωμένοι είναι, ξέρουν τι θέλουν, πληρώνουν για να γίνει σωστά η δουλειά τους, είναι πατριώτες, συνεπείς στο στόχο τους, έντιμοι. Ως προς αυτό που θέλουν δηλαδή, δεν ξεπουλούν τη χώρα τους. Αντιθέτως, σε εμάς, όλο και θα βρεις καθάρματα τύπου Μητσοτάκη για να κάνουν τη δουλειά τους οι ξένοι, πρώτα και κύρια οι Αμερικανοί.

   Η ουσία είναι να το πάρουμε απόφαση να αντιδράσουμε, χωρίς να είμαστε τυφλωμένοι από στείρο αντιαμερικανισμό, αλλά χωρίς να είμαστε καθηλωμένοι και από τον αδιόρατο φόβο και υποταγή που μας δημιουργούν οι ταινίες με το Σβαρτσενέγκερ και το Σταλόνε, που μας παρουσιάζουν τις Η.Π.Α. ως τον αήττητο καλό και τους Αμερικανούς ως τους αήττητους υπερανθρώπους. Δεν μπορούν να κάνουν τα πάντα οι Αμερικανοί και αυτό το γνωρίζουν οι ίδιοι πολύ καλά. Εμείς μόνον νομίζουμε ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα.

 14. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 07/12/2009 00:21:40

  Μιας και το ξέχασα το ΛΑΟΣ σε δηλώσεις του για το θέμα, ούτε με αιχμή δεν άφησε για την ντορίτα μας μια γενικόλογη τοποθέτηση και όποιος κατάλαβε κατάλαβε για το τι παίζει με το Μητσοτακέικο.

 15. ΜιχΜιχ avatar
  ΜιχΜιχ 07/12/2009 01:08:18

  "Διοχετευμένες συκοφαντικές επιθέσεις", λέει η Ντόρα.

  Δηλαδή, κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ πως δίνει απόρρητα κρατικά έγγραφα σε ΜΜΕ και διαδίδει εν γνώσει του ψευδείς ειδήσεις.

  Αν δεν μπορεί η Ντόρα να αποδείξει πως το ΠΑΣΟΚ δίνει τα έγγραφα, τότε διαδίδει εν γνώσει της ψειδείς ειδήσεις, δηλαδή συκοφαντεί. Επιπλέον, αφού ισχυρίζεται πως το ΠΑΣΟΚ τη συκοφαντεί μέσω του "Έθνους", γιατί δεν κινείται δικαστικά; Έτσι, για να δούμε αν εννοεί όσα λέει. Για τις αρλούμπες του Τριανταφυλλόπουλου, δεν είχε ενδοιασμό. Εδώ που πρόκειται για εθνικό θέμα, θα το αφήσει; Ενώ "πατριώτες είμαστε όλοι";

  Χμ.

  • Loretta avatar
   Loretta @ ΜιχΜιχ 07/12/2009 01:11:32

   γιατι μηπως εκανε καμια αγωγη για τα θεματα της ziemens η οικογενεια ολη?? αν κανω λαθος διορθωστε με..!!

   • Tasos avatar
    Tasos @ Loretta 07/12/2009 01:14:59

    Τί αγωγή να κανει...Οι άνθρωποι είναι βουτηγμένοι ολόκληροι στο σκάνδαλο, σαν τους Βιετκόνγκ αναπνέουν με καλάμι που το έχουν πάνω από την επιφάνεια του βούρκου.

 16. Δημος avatar
  Δημος 07/12/2009 02:47:56

  ΠΛΑΚΑ μας κανετε..ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ.ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΘΝΟΤΗΤΑ .Αν το δεχτουμε αυτο στο ονομα του πραγματισμου, υποθηκευουμε και το μελλον και την ιστορια μας.Αλλοιωνουμε τις αξιες και την περηφανεια μας.Πατε καλα;Αυτοχειριαζομαστε ως εθνος.Και ενα πραγμα δεν μπορω να καταλαβω:Γιατι πρεπει εμεις να κανουμε οτιδηποτε δυνατον και αδυνατο ωστε τα σκοπια να μπουν στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ;ΟΧΙ .ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΛΕΟΝΕΚΤΙΚΗ ΘΕΣΗ;ΓΑΙΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΣΟΥΜΕ;ΚΑΙ ΑΝ ΔΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΕΡΑΣΤΕ ΜΑΙ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.

 17. Δημος avatar
  Δημος 07/12/2009 02:54:42

  ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΞΗΓΗΘΩ.ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΜΟΥ, ΛΙΓΟΤΕΡΟ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΘΕΜΑ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ.ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΝΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗΣ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙΣ ΕΝΑ ΠΡΟΔΗΛΟ ΨΕΜΑ.

 18. aristos avatar
  aristos 07/12/2009 13:01:10

  Προσπάθειες για να μην οδηγηθούν σε αδιέξοδο με την Π.Γ.Δ.Μ


  http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2009/12/blog-post_6757.html

 19. botsp avatar
  botsp 07/12/2009 13:16:01

  Το βέτο του Καραμανλή είναι μια καλή αρχή!
  Ούτε βήμα πίσω.
  Αλίμονο αν υποχωρούμε εμείς.... όταν οι άλλοι είναιμε την πλάτη στον τοίχο.
  Μόνο εφόσον αποδεχτούν πρώτα το erga omnes μπορεί να γίνει συζήτηση.

 20. Shalai avatar
  Shalai 08/12/2009 01:50:24

  Είναι δυνατόν η πρώην υπΕΞ να είπε τέτοια πράγματα εν αγνοία του ΚΚ?

  Γιατί βγαίνει τώρα το έγγραφο?
  Μήπως το παιχνίδι έχει καιρό τώρα οριστικά χαθεί και η νέα κυβέρνηση στρώνει δρόμο για να έρθει το θέμα πιο ομαλά αφενός στους πολίτες... κι αφετέρου για να μην πιστωθεί εκείνη την πολιτική ζημιά?

  "Κύριοι", θα πουν... "Είχατε δεσμευθεί και πάνω στα δικά σας πατήσαμε και εμείς... αναγκαστικά".

  Φαίνεται απίθανο να μην γνώριζε ο ΚΚ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.