#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/12/2012 08:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ντόρα: «Φέρτε το πριόνι, το ηλεκτρικό»Βροντάει ο Όλυμπος, αστράφτει η Γκιώνα: το φορολογικό νομοσχέδιο παρουσιάζει «σοβαρά κενά», είναι «άτολμο» και «ημιτελές», ένα πραγματικό βδέλυγμα της ανομίας.

Ποιός τα λέει αυτά; Ο Τζήμερος; Ο συνταξιούχος Καρατζαφέρης; Η φιλελεύθερη πτέρυγα (;) των ΑΝΕΛ;

Κανείς άλλος από τη Ντόρα Μπακογιάννη που έσπασε την πολύμηνη σιωπή της. Η «πιο σιωπηρή βουλευτής του Κοινοβουλίου» μετά τις εκλογές του Ιουνίου αποφάσισε πως δεν πάει άλλο, η κυβέρνηση πρέπει «να τ' ακούσει», διότι προφανώς δεν έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια ενδοκυβερνητικής αντιπολίτευσης σε μια πρωτοφανή για τα ελλαδικά δεδομένα τρικομματική κυβέρνηση. Και διάλεξε για την... ηχηρή της παρέμβαση την μετα-εκταμιευτική ευφορία. Στην χθεσινή της εμφάνιση, ντύθηκε φιλελεύθερη «Ρομπέν των Δασών»: είναι «εισπρακτικό» το νομοσχέδιο, οι Έλληνες «δεν μπορούν να πληρώσουν άλλο», ώρα για δικαιοσύνη - λες και ο Σαμαράς δεν γνωρίζει τις δυσκολίες και δεν πρόκειται, μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση, να κάνει πράξη τα πραγματικά φιλελεύθερα «πιστεύω» του σχετικά με την φύση της φορολογίας.

Το Antinews έχει βαρεθεί να το επαναλαμβάνει: ποτέ «δεν κάνουμε δωράκια αυτοϋπονόμευσης στους πολιτικούς μας αντιπάλους». Ακόμα κι αν... έρχονται Χριστούγεννα.

Η επιστροφή της Ντόρας ήταν ένα λάθος, και αυτό θα φανεί στο εγγύς μέλλον: η πρόσφατη αντιπολιτευτική της παρουσία ήταν μόλις η αρχή, η κυρία κοιμάται, ξυπνάει το πρωί και αναπνέει μόνο για να πριονίζει την καρέκλα του Σαμαρά,  όσο ανεδαφικό κι αν είναι αυτό το πάθος

Το ποιό ήταν το μεγάλο, τεράστιο όφελος από την προεκλογική επιστροφή μιας ορκισμένης, εμπαθούς εχθρού του Πρωθυπουργού της Ελλάδος χωρίς απολύτως κανένα κοινωνικό και εκλογικό έρεισμα και με μοναδικό σκοπό το πλέον ιδιοτελές πριόνισμα της καρέκλας υπερβαίνει την πολιτική μας σκέψη.

Το πώς βοηθούν πολιτικά ή ιδεολογικά την παράταξη οι «αντι-κρατιστές φιλελεύθεροι» που υπάρχουν χάρη στα ακριβώς αντίθετά τους, δηλαδή την προκεχωρημένη ρουσφετολογία (θυμάστε τις ουρές των Κρητικών έξω από το Υπουργείο Εξωτερικών;), τον ανηλεή κρατισμό που καθιστά αναγκαίους τους πολιτικούς-«διαμεσολαβητές» και την οικογενειοκρατία, υπερβαίνει την σκέψη μας γενικώς. Μόνο στην Ελλάδα μπορεί να ευδοκιμήσει το είδος των... πιο κρατιστών αντι-κρατιστών!

Και μαθαίνουμε από δημοσιεύματα ότι ετοιμάζεται και η «τρίτη γενιά», με την Κάθοδο του Μεγάλου Καρπενήσιου στην κεντρική πολιτική σκηνή, και ότι η Οικογένεια «βολιδοσκοπεί».

Θα το επιτρέψει ο υποσχόμενος την κάθαρση, την απο-διαπλοκή, την πάταξη των «τζακιών» και την παράταξη των «αξίων και των αξιών»;

«Όποιος θέλει να κάνει ένα δώρο στην Ντόρα, ας της αγοράσει μια τσάντα».

Αστυάναξ Καυσοκαλυβίτης

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. sunra avatar
  sunra 22/12/2012 08:39:15

  Ναι, αλλά μην ξεχνάμε οτι αν ο Σαμαράς δεν της είχε ζητήσει να επιστρέψει εσπευσμένα στο κόμμα, τώρα δεν θα ήταν Πρωθυπουργός, μόνο με 19%...

  • ιεραξ avatar
   ιεραξ @ sunra 22/12/2012 10:27:54

   30-19=11
   ΟΛΟΚΛΗΡΟ 11% πήρες επιπλέον ρε Σαμαρα με την συγκλονιστική παρουσία Της στις εκλογές του Ιουνίου, δείξε λίγο σεβασμό στην Κυρία.......

   • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
    Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ ιεραξ 22/12/2012 11:42:10

    Ἐλπίζω ὅτι εἰρωνεύεστε ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ, πιστώνοντας ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ποσοστὸ στὴν ἐπιστροφὴ τῆς Κρήσσας Κόρης! (Ἄ, ξέχασα, πλέον ἔχουμε ΔΥΟ «Κρῆσσες Κόρες» τῆς φεουδαρχίας...)

 2. Κυθήριος Τ. avatar
  Κυθήριος Τ. 22/12/2012 09:51:16

  Πράγματι,μακρά καί ''ἠχηρή'' ἡ σιωπή τῆς τέως Ἀρχηγοῦ ΔΗ.ΣΥμμαζεύεται.
  Ἀφοῦ εἶχα τήν ἐντύπωση ὅτι δέν πηγαίνει καθόλου στή Βουλή,ἤ ὅτι παρέδωσε τήν ἔδρα!
  Ἀλλά δέν γίνονται αὐτά τά πράγματα,πρῶτα παραδίδουμε τό πνεῦμα καί μετά τήν ἔδρα...
  Ἐπόμενο λοιπόν,ἡ πρώτη μετά ἀπό ἀπουσία μηνῶν,βαρυσήμαντη δήλωσή της νά εἶναι τόσο δυναμική καί ρηξικέλευθρη,ὅπως τά νέρά στίς ἀκτές λίγο πρίν ἀπό τό τσουνάμι,μαζεύονται πρός τά μέσα γιά νά ἀμολυθοῦν μετά καί ὅποιον πάρει ὁ χάρος...

 3. γιωργης avatar
  γιωργης 22/12/2012 10:28:33

  Στις εκλογές του Ιούνιου ήταν αναγκαίο κακό η συμπόρευση προκειμένου να γλιτώσουμε μια πιθανή νίκη του σύριζα με καταστροφικές συνέπειες για τον λαό. Μπροστά στο δίλλημα ο πρωθυπουργός αν και ήξρε καλύτερα απο όλους την αγία οικογένεια παρά ταύτα έθεσε πάνω απο όλα την σωτηρία της χώρας και ας του πριονίσουν την καρέκλα.

  • Κυθήριος Τ. avatar
   Κυθήριος Τ. @ γιωργης 22/12/2012 10:32:31

   Μαζί μέ τή Ντόρα πῆρε καί καρέκλα μέ σιδερένια πόδια,ἀλλά ἠ ἐν λόγω ἀγόρασε σιδεροπρίονο...

   • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
    Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Κυθήριος Τ. 22/12/2012 11:42:39

    χαχα

 4. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 22/12/2012 10:30:26

  ...Έχει κι ένα γιό να αποκαταστήσει πολιτικά η γυναίκα !!!! Να μη δηλώσει την παρουσία της; Να μην εκφράσει τη σθεναρή της αντίδραση, τη γνήσια αντίρρησή της στο σκληρό, αντιλαϊκό φορολογικό νομοσχέδιο, να μην ορθώσει το επαναστατικό της ανάστημα; Όχι για να...πριονίσει ίσως, αλλά για να ''ανταλλάξει'' τη συναίνεσή της με κάποια χρήσιμα, μελλοντικά ....οικογενειακά οφέλη. ΄Ενα άτομο τόσο τίμιο, ακέραιο, ηθικό, σοβαρό και αγνό, ένα τόσο σπάνιο κόσμημα του Ελληνικού ΚΥνοβουλίου, δεν αποτελεί έκπληξη που επιλέγει τον γνωστό, δοκιμασμένο, παλαιοκομματικό, σιχαμερό δρόμο της υποκρισίας και του εκβιασμού.
  Κάνει απλά αυτό, που η φύσης της επιτάσσει.

  • sunra avatar
   sunra @ BLACKQUEEN 22/12/2012 11:29:54

   Το θέμα πολυ αγαπητή μου Βασίλισσα δεν είναι τι κάνει αυτή, αλλά τι κάνει ο Αρχηγός...Αν δεν μπορεί, θα ξεπερασθεί απο τα γεγονότα. Οι καλές προθέσεις δεν αρκούν και μάλλον στην κόλαση οδηγούν ...

   • BLACKQUEEN avatar
    BLACKQUEEN @ sunra 22/12/2012 12:19:46

    Τι να της κάνει δηλαδή; Να την ψεκάσει με ΤΕΖΑ;; Μη βάζετε ιδέες τώρα..... :-) Δε γίνεται να ξεφύγει η γυναίκα από το DNA της. Τέλος.
    Όποιος δεν μπορεί, αλλά και όποιος δεν πείθει οτι θα μπορέσει, είναι βέβαιο οτι θα ξεπεραστεί από την ανάγκη !!!!

 5. roadrunner avatar
  roadrunner 22/12/2012 10:50:17

  Το μαγαζί των Ανεξέλεγκτων είναι λίγο πριν την πτώχευση …
  Ο επαγγελματικός εξοπλισμός του (ηλεκτρικά πριόνια, λασποεκτοξευτές κτλ) επιστρέφεται συνεπώς, ώστε να μη μείνει αναξιοποίητος,
  ούτε για μια μέρα..

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ roadrunner 22/12/2012 11:44:03

   Ἄ, λὲς ὅτι ἔχουμε σκυταλοδρομία ἀντισαμαρικοῦ συνδικαλισμοῦ; Δὲν μποροῦν νὰ χτυπᾶνε ταυτόχρονα, μόνο ἐν σειρᾷ;

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 22/12/2012 11:49:51

    Οικονομία δυνάμεων ...

 6. blue eye avatar
  blue eye 22/12/2012 12:35:06

  H Nτόρα έκανε μεγάλο προσωπικό λάθος με την επιστροφή της. Θα ήταν καλύτερα να μείνει εκτός για πολλούς λόγους που δεν είναι της παρούσης.
  Για το φορολογικό όσα είπε είναι σωστά. Για την πονοψυχία του Σαμαρά ούτε λόγος! Με τον πόνο στην καρδιά ξημεροβραδιάζεται.
  Αλλά για να μην αδικούμε τόσο πολύ. Δε χρειάζεται να πει ή να κάνει κάτι η Ντόρα για να κατεβάσει τον Αντώνη. Το 2013 έρχεται η ώρα που θα φανεί η αλήθεια. Περιμένετε λίγο...έχει να φάει ήττα ο μακεδονομάχος!! Για όσους ξέρουν καταλαβαίνουν τι εννοώ. Κρατήστε το..

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ blue eye 22/12/2012 19:21:21

   Χμμμμ.... Τὰ ἴδια δὲ λέγανε οἱ γνωστοὶ κύκλοι γιὰ τὸν Πρωθυπουργὸ τῆς Ἑλλάδος καὶ τὸ 2010 καὶ τὸ 2011;;;Ὅτι δὲν θὰ καταφέρει νὰ γίνει... αὐτὸ ποὺ εἶναι τώρα;

   Στάσου.... μύγδαλα!

   Κρατῆστε το αὐτό...

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ blue eye 23/12/2012 09:13:31

   Περαστικα σας !!

 7. καπα κλοκ avatar
  καπα κλοκ 22/12/2012 12:55:29

  Η κυρια εφαγε τετοια ταπα που οτι λεει χρησιμοποιητε εναντιον της.

 8. Aφροδίτη avatar
  Aφροδίτη 22/12/2012 16:54:35

  Όταν επρόκειτο να συντελεστεί η ολική της επαναφορά, μετά βέβαια από εκείνη τη «λεβέντικη» δήλωσή της πως άμα δεν μπει η ΔΗ.ΣΥ. της στη βουλή θα φύγει από την πολιτική, κάποιοι βγήκαμε στα κάγκελα φωνάζοντας - μάλλον προειδοποιώντας - πως η στοιχειώδης σωφροσύνη λέει πως δεν ανοίγεις το μπουκάλι να βγει ο σκορπιός και να αλωνίζει στο σπίτι.
  Τότε λοιπόν, κάποιοι «φανατικοί» σαμαρικοί, οι λεγόμενοι επακριβώς και νεοσαμαρικοί, γιατί τον αγάπησαν σφόδρα τον Αντώνη μετά τα μεσάνυχτα της 29ης /11/2009, έλεγαν πως έχουμε άδικο και πως σε αυτήν την μάχη δεν περισσεύει κανείς.
  Ενδιαφέρον εν τέλει θα έχει να μπορούσαμε να ξέρουμε αν η επαναφορά-σωτηρία της ατυχήσασας έφερε τις αναμενόμενες ψήφους, ή πού τις κατεύθυνε ή αν τελικά έδιωξε και ψηφοφόρους. Λέτε τυχαία να έγινε νοματαίος ο ΑΝεξΕΛλέγκτος Πάνος;

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Aφροδίτη 23/12/2012 00:28:32

   Πάντως δὲν λέγαμε -καὶ δὲν λέμε- ὅλοι «σ' αὐτὴ τὴ μάχη δὲν περισσεύει κανείς». Ὄχι ἀπὸ ἐμπάθεια ἢ περιχαράκωση, ἀλλὰ ἀπὸ στοιχειώδη πολιτικὴ σωφροσύνη.

   • Aφροδίτη avatar
    Aφροδίτη @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 23/12/2012 01:00:43

    Έχετε δίκιο αγαπητέ Αστυάνακτα! Ασφαλώς και δεν το λέγαμε όλοι. Άλλωστε σε αυτόν τον φιλόξενο ιστότοπο έχουμε γίνει λίγο - πολύ γνωστοί μεταξύ μας. Κάποιοι όμως το λέγαμε φωναχτά, χωρίς φόβο αλλά με μπόλικο πάθος γιατί, αν μη τι άλλο, διαισθανόμασταν τα μελλούμενα!

 9. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 23/12/2012 20:30:21

  Τους Μητσοτάκηδες τους ξέρατε, τώρα θα τους μάθετε?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.