#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/09/2010 11:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ντόμινο διασπάσεων στον Συνασπισμό
Με επικεφαλής τα στελέχη του Αριστερού Ρεύματος που επιτέθηκαν χθες στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή της υποψηφιότητας του κ. Αλ. Μητρόπουλου, άρχισαν από χθες να γράφονται οι τίτλοι τέλους της συμμαχίας. Οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των συνιστωσών εντάθηκαν ακόμη περισσότερο, ενώμετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Αλ. Αλαβάνου με το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής έχει διαμορφωθεί ένα ιδιαίτερα βαρύ κλίμα στις οργανώσεις του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη χώρα. Στελέχη της Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι μπορεί να υπάρξει ντόμινο χωριστών ψηφοδελτίων και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Πάντως ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλ. Τσίπρας, παρά την κριτική που ασκείται για τους χειρισμούς και την επιλογή να στηριχθεί ο κ. Μητρόπουλος, είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στο άνοιγμα προς τον αντιμνημονιακό πασοκογενή χώρο. Μάλιστα, από την Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι μετά τη Δευτέρα οπότε θα πραγματοποιηθεί δημόσια εκδήλωση της Δημοκρατικής Συνεννόησης για το ψηφοδέλτιο, θα ξεκινήσει πιο συστηματικά η μάχη της Αττικής. Για την Κουμουνδούρου το στοίχημα είναι, όπως λένε, να καταφέρει το ψηφοδέλτιο με τον κ. Μητρόπουλο να σηματοδοτήσει τη συνάντηση των δύο χώρων, διαμορφώνοντας το μέτωπο κατά του μνημονίου.

Εν τω μεταξύ, με δεδομένη τη ριζική διαφωνία του Αριστερού Ρεύματος με την κοινή κάθοδο Μητρόπουλου- ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, τίθεται ένα ζήτημα με το τι θα γίνει σε περίπτωση που ζητηθεί από την ηγεσία του ΣΥΝ να περιληφθούν στο ψηφοδέλτιο στελέχη του Ρεύματος. Την ίδια ώρα συνεχείς είναι οι εκκλήσεις να μην υπάρξει κάθοδος δύο ψηφοδελτίων, «έστω και στο και πέντε» όπως είπε χθες ο κ. Δ. Στρατούλης. «Νομίζω ότι τώρα δεν είναι η ώρα της θλίψης για τον ενδεχόμενο νέο κατακερματισμό της Αριστεράς, ούτε να πάρει ο καθένας το ευθυνόμετρο και να καταλογίζει ευθύνες. Τώρα είναι η ώρα να αναλάβουν όλες οι πλευρές τις ευθύνες τους και να ενεργοποιηθούμε για να υπάρξει συνθετική ενωτική διέξοδος, στη βάση θετικών προτάσεωνπου ακούστηκαν μέχρι τώρα ή μπορούν να ακουστούν» είπε μιλώντας στο Κανάλι 1 του Πειραιά.

Ωστόσο, παρ΄ ότι όλες οι πλευρές, και εκείνη του κ. Αλ. Αλαβάνου , ομνύουν στο ότι δεν διαλύεται ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά παραμένει, μέρα με την ημέρα γίνεται εμφανές ότι έχει δημιουργηθεί τεράστιο πολιτικό ρήγμα. Ετσι, τα επιτελεία κάνουν «ζουμ» πλέον στις επιπτώσεις που θα έχει η νέα κατάσταση στη στάση των ψηφοφόρων. Μάλιστα η ανησυχία που διαπερνά όλους, είτε στο Μέτωπο είτε στην Κουμουνδούρου, είναι ο κίνδυνος μεγάλης αποχής των ψηφοφόρων από τον χώρο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Ο κ. Τσίπρας, από το 17ο Συνέδριο Νέων Αγροτών έστειλε χθες το μήνυμά του λέγοντας: «Για να βγει η χώρα, η κοινωνία και η ύπαιθρος όρθια από την κρίση, η αγροτική οικονομία είναι βασικός πυλώναςκαι απαιτείται ένα ηχηρό “Οχι” στο μνημόνιο και στην τρόικα». Σήμερα, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για να μετάσχει, εν όψει της ΔΕΘ, στις κινητοποιήσεις κατά του μνημονίου και των κυβερνητικών μέτρων. Εκεί θα βρίσκεται και ο κ. Αλαβάνος με το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής.

Σαφάρι Αλαβάνου για υποψηφίους
Ο κ. Αλ. Αλαβάνος έχει ξεκινήσει σαφάρι προσώπων που θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής στην Περιφέρεια Αττικής με τίτλο «Ελεύθερη Ελλάδα». Πέρα από τους αντιπεριφερειάρχες, χρειάζονται ακόμη 150 άτομα, όσοι δηλαδή οι σύμβουλοι σε κάθε εκλογική περιφέρεια στην Αττική. «Πονοκέφαλος», όπως λένε στελέχη του Μετώπου, είναι και η αναζήτηση οικονομικών πόρων για τις εκλογές. Πάντως, όπως είπε χθες μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, «οι αυτοδιοικητικές εκλογές δίνουν μια μοναδική ευκαιρία στον ελληνικό λαό να τοποθετηθεί για το κοινωνικό κράτος και την ανάπτυξη, ενάντια στο μνημόνιο και σε μια κυβέρνηση που πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=353691&dt=11/09/2010#ixzz0zCy1UB4p

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΒΡΑΧΟΣ avatar
  ΒΡΑΧΟΣ 11/09/2010 11:57:03

  Τελικά ο Τσίπρας θα μου γίνει συμπαθής και θα αρχίσω να αναθεωρώ...

 2. mys avatar
  mys 11/09/2010 12:08:08

  οι προοδευτικοί του κολωνακίου είναι τόσο ανύπαρκτοι που τρώγονται μεταξύ τους για να ακούγονται στα ΜΜΕ.
  ουστ ρε

 3. Aris. A avatar
  Aris. A 11/09/2010 12:11:26

  Δυστυχώς πριν διαλυθεί αυτό το κόμμα διέλυσε μέσα από τις συνεχόμενες καταλήψεις τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια την ελληνική παιδεία σχολεία και πανεπιστήμια.
  Αποκαλύπτεται το μέγεθος της αρχομανίας και καρεκλομανίας που τους διακρίνει.
  Τύποι σαν τον Αλαβάνο που πούλαγαν το παραμύθι της ισότητας, της ανανέωσης, της διακαιοσύνης αποδείξανε ότι είχανε κάνει την αριστεροφροσύνη ισόβιο και επικερδές επάγγελμα.
  Οι ψευτοαγωνιστές που παρέσυραν μέσα από τα τηλεοπτικά παράθυρα τα προηγούμενα χρόνια τα παιδιά σε ακρότητες και βανδαλισμούς ούτε καν το θάρρος της προσωπικής απόσυρσης δεν είχαν όταν τελείωσε ο πολιτικός τους χρόνος.

 4. firiki2010.wordpress.com avatar
  firiki2010.wordpress.com 11/09/2010 12:19:38

  O ΣΥΡΙΖΑ είναι στούς κόσμους τους. Οχι στον κόσμο του. Ενα θνησιγενές εγχείρημα η εξέλιξη του οποίου προκαλεί δυστυχώς μόνο γέλιο.
  Για τον κ Αλαβάνο στο http://firiki2010.wordpress.com/ "Η απελευθέρωση της Αττικής από τον σ. Αλαβάνο"

 5. magisterP avatar
  magisterP 11/09/2010 12:26:34

  Σύριζα, Συνασπισμός; Υπάρχουν ακόμη; Εγώ νόμιζα ότι περιμένουν να δολοφονηθεί κάποιος μαθητής ή καμιά μετανάστρια καθαρίστρια για να κάνουν τον τόπο μαντάρα...Εδώ καίγεται το σύμπαν σε όλα τα επίπεδα, που ως αριστεροί (χα,χα) θα έπρεπε να κινητοποιήσουν την κοινωνία κι αυτοί τον -κομματικό- χαβά τους...

 6. zap-zap avatar
  zap-zap 11/09/2010 12:27:42

  αρη συνεχίζεις να μπερδεύεις τον ΣΥΡΙΖΑ με τα ΕΑΑΚ...

 7. redteam avatar
  redteam 11/09/2010 18:25:44

  Αρη λές: "Οι ψευτοαγωνιστές που παρέσυραν μέσα από τα τηλεοπτικά παράθυρα τα προηγούμενα χρόνια τα παιδιά σε ακρότητες και βανδαλισμούς". Μπράβο σου. Και συ στην εποχή του Μνημονίου και της κατοχής από την τρόικα τι λες; Καθίστε στον καναπέ σας και δεν πειράζει; Εγώ είμαι με τον Αλέκο Αλαβάνο. Θα τον ψηφίσω με τα χίλια στην περιφέρεια και μόνο που είπε ότι θα απαγορέψει στους τροικανούς να μπουν στο κτίριό της και θα τηρήσει το Σύνταγμα και όχι τις αντισυνταγματικές διατάξεις της κυβέρνησης του Γιωργάκη.Και θα το κάνει, να είσαι σίγουρος. Νομίζω ότι έχει και το πολιτικό μυαλό και την πολιτική εμπειρία να θέσει ζητήματα και τον ξύλινο λόγο της Αριστεράς δεν κουβαλά, όπως έδειξε άλλωστε η τριετία στη Βουλή. Ξέρει να ακουμπά τη νεολαία και τον πολίτη. Τον άκουγα χθες στον ΣΚΑΙ, που δεν τον άφηναν να μιλήσει γιατί τον ρωτούσαν συνέχεια κουτσομπολίστικα για τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, και έλεγε ότι αυτά δεν απασχολούν τον κόσμο. Τον κόσμο τον απασχολεί ότι κλείνουν τα μαγαζιά, ότι δεν υπάρχουν θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Ελεγε τι πρέπει να γίνει για να φύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα και να πέσει η κυβέρνηση. Είναι ο μόνος που βάζει ζήτημα να φύγει η κυβέρνηση, από τον Γενάρη. Ούτε η Ν.Δ., ούτε το ΚΚΕ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ (αναφέρομαι σε κόμματα που λένε ότι είναι αντιΔΝΤ) βάζουν τέτοιο ζήτημα. Νομίζω οτι εάν ήταν στην Βουλή, επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα ο Γιώργος θα μας είχε χαιρετήσει.

 8. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 11/09/2010 21:21:53

  Ο σωστός τίτλος της ανάρτησης θα έπρεπε να είναι: "Πολλαπλούς οργασμούς έχει η διάσπαση στον Συνασπισμό".

 9. takis avatar
  takis 12/09/2010 09:19:39

  φιλε μου πηγαινε να ψηφισεις τον αλαβανο για να εμποδισει τη τροικα να μπει στην αττικη και στο κτιριο του συνταγματος.πρεπει να γινει περιφερειαρχης για να τους εμποδισει??μπορει να παει στο αεροδρομιο και να βαλει στοπ στην εισοδο τους και μετα τι γινεται.σε παρακαλω μην πιστευεις αερολογιες και μπουρδολογιες ο ανθρωπος πλεον δεν τραβαει και με μερικες ατακες στρεφει τα φωτα πανω του.εξ αλλου για να σου αποδειξω αυτα που γραφω ποιος ο λογος να ορισει αρχηγο τον αλεξη,σημαινει οτι ολοι αυτοι που απαρτιζουν τη κινηση του αλαβανου για να εχουν μονιμη καρεκλα εβαλαν νεο παιδι για να τους διατηρει στην αρμη και να φαινονται κι αυτοι καπου-καπου

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.