#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/06/2012 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ντροπή να εξισώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΕΑΜ"ΕΑΜ – ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ, ο δρόμος των λαών".

Αυτό ήταν το σύνθημα των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ χθες το βράδυ στο Σύνταγμα.

Πέρα από το γεγονός ότι ένα...νεανικό κόμμα χρησιμοποιεί εμφυλιακά συνθήματα, πάνω από 60 χρόνια μετά.

Πέρα από το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει πάει μπροστά εδώ και πολλές δεκαετίες και τέτοιοι χαρακτηρισμοί είναι άθλιοι.

Για όσους αριστερούς έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα, τις ιδέες τους, την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, το σύνθημα αυτό είναι ντροπή.

Να εξισώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΕΑΜ και ο Τσίπρας με τον... Βελουχιώτη. Ντροπή.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θηβαίος avatar
  Θηβαίος 18/06/2012 08:22:16

  Και για να μην ξεχνιόμαστε, αυτό είναι το κόμμα που στήριζε ο ΣΚΑΪ, ο Alexis, και η ναυαρχίδα της Κεντροδεξιάς η Καθημερινή......

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Θηβαίος 18/06/2012 14:59:43

   Η γιαλαντζί ντεμέκ αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ.

   Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκαν αλματωδώς τα τελευταία χρόνια.
   Κι αυτό είναι θεμιτό σε μια δημοκρατία.
   Ότι θέλει, και ότι αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός.
   Η πεμπτουσία της δημοκρατικής μας παράδοσης.
   Και πολλοί είναι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ (δεν μιλάω για το παραδοσιακό 3-4%), που νομίζουν ότι ψηφίζοντας Τσίπρα, ψηφίζουν αριστερά. Και αν πιστέψουμε τα διεθνή ΜΜΕ, την άκρα αριστερά!
   Έλα όμως, που αποτελεί πάγια πεποίθησή μου, ότι ο Τσίπρας, και το κομματικό μόρφωμα του οποίου ηγείται, κάθε άλλο παρά αριστερά είναι.
   Ένα κόμμα διαμαρτυρίας ίσως. Αριστερά όμως όχι.
   Μάλιστα, μάλλον για συνειδητή προσπάθεια απαξίωσης της αριστερής φιλοσοφίας στα μάτια της νέας γενιάς είναι, παρά οτιδήποτε άλλο.
   Οποιοσδήποτε ασχοληθεί έστω και επιδερμικά, με την μαρξιστική σκέψη, ή με την ιστορία του κομμουνισμού, θα διαπιστώσει ένα βασικό χαρακτηριστικό του:
   Ότι τόσο σε επίπεδο θεωρίας, όσο και σε επίπεδο πρακτικής εφαρμογής, ο κομμουνισμός σε καμία περίπτωση δεν είναι, ούτε θέλει να είναι συνώνυμο του χάους, του μπάχαλου, της αταξίας, της ανομίας, και γενικά της παραβατικότητας.
   Αντιθέτως, όπου εφαρμόστηκε, ή και εφαρμόζεται, η όποια παραβατική συμπεριφορά τιμωρείται αυστηρά, σε σημείο καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
   Στα καθ ημάς, ο Βελουχιώτης εκτελούσε 20χρονους αντάρτες του, μόνο και μόνο επειδή κοίταζαν περίεργα (και εντελώς φυσικά και ανθρώπινα) μια κοπέλα σε κάποιο χωριό.
   Το τσουτσούνι σας, έλεγε, είναι μόνο για κατούρημα…. Αλλιώς θα σας το κόψω!
   Και το εννοούσε.
   Προχθές μιλούσα με έναν υψηλόβαθμο αξιωματικό της αστυνομίας. Μεταξύ πολλών ενδιαφερόντων στοιχείων, μου είπε και το εξής: Ότι παρά το ότι κάθε άλλο παρά αριστερός είναι, δεν μπορεί παρά να μην βγάλει το καπέλο στην τάξη και στην πειθαρχία που χαρακτηρίζει το ΚΚΕ σε όλες τις εκφάνσεις του.
   Όπως μου είπε, επί 30 και χρόνια, έχει αντιμετωπίσει κάθε είδους διαδήλωση, αναταραχή, έγκλημα, κλπ. Ουδέποτε του δημιούργησε το οποιοδήποτε πρόβλημα το πάντα πειθαρχημένο ΚΚΕ. Και ουδέποτε συνάντησε κακοποιό (του κοινού ποινικού δικαίου) που να ήταν μέλος ή συμπαθών του ΚΚΕ.
   Τα λέω όλα αυτά, διότι αν μη τι άλλο, στην ελληνική πραγματικότητα υπάρχει αυτό το μέτρο σύγκρισης, μεταξύ του ορθόδοξου μαρξιστικού λενινιστικού ΚΚΕ, και της πολιτικής κουρελούς του ΣΥΡΙΖΑ.
   Οποιοσδήποτε αντικειμενικός παρατηρητής της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας, ασχέτως ιδεολογίας, σίγουρα θα παραδεχτεί ότι το ΚΚΕ ποτέ δεν προκάλεσε επεισόδια, δεν κρύφτηκε πίσω από κουκουλοφόρους, δεν απείλησε με χάος, κλπ. (Δεν αναφέρομαι στον εμφύλιο, που πρόκειται για παντελώς διαφορετική κατάσταση).
   Συνεπώς, για όσους «επαναστάτες» ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ότι έτσι ψηφίζουν αριστερά, οφείλω να τους προσγειώσω απότομα.
   Όχι μόνο δεν ψηφίζουν αριστερά, αλλά όλα αυτά τα οποία η κλασική αριστερά αντιπαλεύει με μένος.
   Αριστερά δεν είναι οι μπαχαλάκηδες, οι μολότοφ, οι Αφγανοί με τα χατζάρια, οι Υπατίες, οι κακοποιοί, οι τρελαμένοι με τα καλάσνικοφ, και γενικά οι συνεχείς τρικλοποδιές στην κοινωνία.
   Αριστερά δεν είναι η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, ούτε η πρόκληση χάους για το τίποτα.
   Η πραγματική αριστερά έχει στόχους, και έχει μεθοδολογία.
   Αλλά πάνω απ όλα έχει προτάσεις για την κοινωνία που ονειρεύεται (άσχετα αν το όραμα της είναι σωστό ή λάθος), και σε καμία περίπτωση δεν επικροτεί το γενικευμένο μπάχαλο. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο δικό μας ΚΚΕ, αλλά στο ευρύτερο παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα.
   Και για όσους αρέσκονται να συγκρίνουν τον Τσίπρα με τον Τσε (ακούγεται και αυτό), τους συστήνω να διαβάσουν μερικά πράγματα για τον Ερνέστο, που αν πετύχαινε πουθενά συμπεριφορές μπάχαλου σαν αυτές που χειροκροτούν και μεθοδεύουν κάποιοι γιαλαντζί αριστεροί στυλ Αλέξη, τα εκτελεστικά αποσπάσματα δουλεύανε υπερωρίες….

 2. Β.Κ.Σ. avatar
  Β.Κ.Σ. 18/06/2012 09:14:02

  Δυστυχώς η τεράστια συρρίκνωση του ΚΚΕ θα στερήσει από τους χειμαζόμενους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα την ουαιαστική και αποτελεσματική στήριξη που χρειάζονται δεδομένης της αναμενόμενης επιμονής της Τρόικας στην μείωση μισθών. Ο σύριζα είναι για τα πανηγύρια στο εργατικό κίνημα, μόνο για τους ασφαλείς δημόσιους και τους αναρχικούς που τους τρέφουν οι γονείς τους -ευτελίζοντας αμφότεροι τα οράματα και τους αγώνες της ΕΠΟΝ- ξέρει να "αγωνίζεται"...

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ Β.Κ.Σ. 18/06/2012 11:01:40

   Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να κάνει ότι έκανε και θα στηρίζει όλους τους αγώνες των εργαζομένων.
   Όμως το ΚΚΕ μόνο του δεν αρκεί. Πρέπει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να αποφασίσουν να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους και όχι να ψάχνουν για εργολάβους να τις αναθέσουν.
   Αυτό ήταν το μήνυμα του ΚΚΕ σ αυτές και στις προηγούμενες εκλογές, το οποίο όμως οι εργαζόμενοι δεν το καταλαβαίνουν......ακόμα.

   • avanti avatar
    avanti @ εναςάσχετος 18/06/2012 13:18:26

    Θα συνεχίσει δυναμικά.... με γραμμή κρούσης την Αλέκα, τον Μαίλη, τον Χαλβατζή λίγο Λιάνα & λίγο Γερασιμίδου και θα τον κατατροπώσουν τον άτιμο τον καπιταλισμό και την ολέθρια πλουτοκρατία. Fasten your sheat belts!!

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Β.Κ.Σ. 18/06/2012 11:50:27

   Οι εργαζόμενοι της Τυποεκδοτικής είναι επίσης "χειμαζόμενοι" ή να τους βάλουμε στην κατηγορία των "εθελοντών σταχανοβιτών";

 3. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 18/06/2012 09:21:11

  Ἐδῶ βάζουν τόν ἐχθρό πάνω ἀπό τήν Πατρίδα,τούς λαθρομετανάστες πάνω ἀπό τούς νόμομους καί νομοταγεῖς Ἓλληνες,τήν ἰδεολογία πάνω ἀπό τή θρησκεία καί τό κόμμα πάνω κι ἀπ' τό Θεό,ἐδῶ βάζουν τό ξένο ἒθνος πάνω ἀπό τό δικό μας ἒθνος καί θά κολλήσουν ἢ θά μᾶς πειράξει πού ἐξισώνουν τούς ἑαυτούς τους μέ τό ΕΑΜ καί τόν Βελουχιώτη;

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 18/06/2012 18:02:48

   Το κερασάκι στην τούρτα είναι!

 4. Lampros avatar
  Lampros 18/06/2012 09:34:12

  Αφου μιλαμε για την Χρυση Αυγή της Αριστερας. Τι περιμένατε να λενε?

  Ο Τσιπρας δεν ηταν αυτός που ελεγε για τα παιδιά στην Μαρφιν "πως δεν θα παθαιναν τιποτε αν ηταν στην απεργία εκεινη την μερα"?
  Η Αυγη δεν ελεγε για το δεντρο στην πλατεια συνταγματος, να το καψουν "με μπατσους στα κλαδια"?
  Μου φαινεται πταισμα -δυστυχως- πως κατι παιδακια φωνάζουν κατι που στα αυτια τους απλά κανει ομοιοκαταληξία, γιατι παραπάνω δεν νομιζω να ξέρουν...

  • Θ.Δ avatar
   Θ.Δ @ Lampros 18/06/2012 10:31:22

   Για την ακριβεια μιλαμε για τα SS της αριστερας!

 5. Γιάννης Π.M avatar
  Γιάννης Π.M 18/06/2012 10:41:51

  Το καρτούν των 15μελών έχει το θράσος να θέλει να κυβερνήσει την Ελλάδα. Η δημαγωγία του και ο λαϊκισμός του θα αποκαλυφθεί σύντομα. Επαγγελματίας ανθέλληνσς, σύμμαχος των σκοπιανών, τουρκολάγνος, προδότης της Θράκης.
  Πρόεδρε Αντώνη καλή επιτυχία στο δύσκολο αγώνα σου. Είμαστε δίπλα σου.

 6. Δ.Σ. avatar
  Δ.Σ. 18/06/2012 10:45:29

  Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει σήμερα ό,τι έκανε και τότε το ΕΑΜ, το οποίο εκμεταλλεύτηκε την αντίδραση του λαού απέναντι στην γερμανική κατοχή για να καταλάβει δια της βίας την εξουσία με την κυβέρνηση του βουνού κλπ, προκαλώντας με δική του ευθύνη τον εμφύλιο. Τώρα ο συριζα εκμεταλλεύεται και ιδιοποιείται την δυσαρέσκεια του κόσμου για τα μνημόνια προκειμένου η κάθε συνιστώσα του να εφαρμόσει στην πράξη τις απίθανες ιδεολογίες της. Γνήσιοι πολιτικοί απόγονοι του εαμ λοιπόν. Και αμετανόητοι.

 7. chrisfilio avatar
  chrisfilio 18/06/2012 10:48:10

  H αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Γνωρίζω πολλά στελέχη του συνασπισμού και μπορώ να πω ότι είναι αξιόλογοι άνθρωποι που φυσικά δεν έχουν ούτε θέλουν να έχουν καμία σχέση με καταστροφές και φωτιές .Άλλωστε όποιος έχει πάει σε πορείες απεργιών τα τελευταία χρόνια μπορεί εύκολα να διαπιστώσει ότι το μπλοκ του συνασπισμού δεν έχει σχέση με όλα αυτά.

  Από την άλλή μερία κάποιε συνιστώσες του σύριζα ή ακόμη και πολιτικές οργανώσεις που είναι μεν αυτοτελείς σαν την ανταρσυα αλλά βρίσκονται στις παρυφές του Σύριζα έχουν σαν σημαία τους το αντάρτικο πόλεων.
  Έκει ακριβώς είναι το πρόβλημα του σύριζα ότι επι της ουσίας προστατεύει αυτές τις ομάδες, αλλά και της ελληνικής δημοκρατίας που δεν αντιδρά και δεν βγάζει εκτός νόμου τέτοιες συνιστώσες είται από την αριστερά είτε από την Δεξιά (Χρυσή Αυγή)

 8. man8os avatar
  man8os 18/06/2012 11:07:07

  Μιλατε για την ΧΑ της αριστερας, τι περιμενατε απο αυτην?

 9. mixalis avatar
  mixalis 18/06/2012 11:24:21

  ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΨΗΦΗΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟ ΟΠΙΣΔΡΟΜΙΚΟ ΚΟΜΑ?

 10. wx avatar
  wx 18/06/2012 13:04:33

  από ότι βλέπω από τα exit polls τους ψήφισαν μόνο το 40% της νεολαίας και 35% μέχρι τα 35...

 11. avanti avatar
  avanti 18/06/2012 13:22:13

  Και λίγα γράφεις!!!

 12. Nik avatar
  Nik 18/06/2012 13:54:20

  Προσωπική διαπίστωση: δεν υπάρχει πιο συντηρητικό άτομο από τον Ελληνα αριστερό. Από τα μικρά, (αποφυγή μάθησης ξένων γλωσσών), στα μεγάλα, (πίστη στον κρατισμό), αποφεύγουν το νέο όπως ο διάολος το λιβάνι. Είναι λυπηρό ότι η νεολαία ρέπει προς αυτό το είδος συντήρησης. Το σύνθημα που παραπέμπει 60 χρόνια πίσω είναι χαρακτηριστικό.

  • Imarton avatar
   Imarton @ Nik 18/06/2012 18:01:27

   1. Οι αριστεροί γνωρίζουν ο καθένας τουλάχιστον 2 γλώσσες, γιατί σε αντίθεση με τους μη κρατιστές δεξιούς χρειάστηκε να ζήσουν στο εξωτερικό για πολιτικούς λόγους. Ψάξου λίγο δεν κάνει κακό!
   2. Ούτε κρατιστές είναι ούτε τίποτα τέτοιο, ίσα ίσα ο διαλεκτικός υλισμός μιλάει για τη μετάβαση σε μια κοινωνία χωρίς κράτος, χωρίς τάξεις κτλ. ξαναψάξου.
   3. Αν θεωρείς εσύ πρόοδο και νέο, ένα κράτος με φράχτες αστυνομοκρατία και στρατιωτικούς εξοπλισμούς, μάλλον πρέπει να κοιτάξεις πίσω στην ιστορία και σίγουρα πιο πριν από 60 χρόνια...

   • marios avatar
    marios @ Imarton 19/06/2012 02:26:09

    1)Ποιοι Αριστεροι αναγκαστηκαν να ζησουν στο εξωτερικο για πολιτικους λογους?Αν μιλαμε για συνομηλικους του Γλεζου ας το αφησουμε καλυτερα..
    2)Ο διαλεκτικος υλισμος δεν αναφερεται σε κατι τετοιο,προφανως αναφερεσαι στον μαρξισμο.Απο καθαρα ιδεολογικης αποψης εχεις δικιο.Απο πρακτικης ας το αφησουμε καλυτερα.Εκτος και αν θεωρεις οτι οι κοινωνιες του ανατολικου μπλοκ η η μαοικη Κινα δεν ηταν κρατικιστικες.
    3)Αυτο το κρατος που αναφερεις προφανως ειναι η ΕΣΣΔ.
    Υ.Γ Αφηστε την κλισε φραση "Ψαξου".Ειναι ενδεικτικη της νοοτροπιας που εχετε οτι εσεις ειστε οι "ψαγμενοι",οι "εξυπνοι" ενω οι αλλοι δεν ειναι.Παντα φιλικα.

  • EVANGELOS avatar
   EVANGELOS @ Nik 19/06/2012 03:30:41

   εγω έχω φίλους αριστερούς που τους δίναμε στο σχολείο , κρυφά να διαβάσουν μικυ μάους να μάθουν κανά αγγλικό ... μετά μεγαλωσαν και όλοι είχαν εικονοστάσια με φωτογραφίες από τις δέκο που λάτρευαν (μερικοί ήταν Ευδαπιστές , άλλοι Δεηστές ... λίγοι χαρντκορ ήταν Οπαπόδοξοι) ...

 13. eror avatar
  eror 18/06/2012 14:25:29

  δεν μαθαίνουν οι αριστεροί ξένες γλώσσες; ούτε σπουδάζουν; sex κάνουν;

 14. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 18/06/2012 14:58:37

  Ἒ,θά κάνουν καί sex,τόσες συνιστῶσες πῶς ξεφύτρωσαν;

 15. ΄Εφη avatar
  ΄Εφη 18/06/2012 16:37:58

  Εύχομαι και ελπίζω να μην κυριαρχήσουν πάλι τα φοβικά σύνδρομα όταν αρχίσουν τα τσιπράκια να ξηλώνουν πεζοδρόμια.
  Καλό κουράγιο και καλή δύναμη.

 16. chris avatar
  chris 18/06/2012 19:19:15

  Τώρα με τον Σαμαρα πιστευω να ανοιξουν και οι καινουριες φυλακες
  και να χωσουν μεσα ολα αυτα τα χαμενια κορμια
  που βγαινουν στους δρομους και καταστρεφουν τα παντα επειδη δεν γινεται το δικό τους ,τρομοκρατες είναι και πρεπει να συλλαμβανονται.

 17. airman avatar
  airman 18/06/2012 19:57:14

  Το ''παιδί με το καλάμι'' στο λόγο του προς τους συγκεντρωμένους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν σαφής. Πλέον ως αντιπολίτευση, συνεχίζουμε αυτό που ξέρουμε καλά. Μόνο που τώρα έχει να επικαλείτε ένα ποσοστό 27%. Άρα έχει περισσότερα και ''ισχυρότερα'' δικαι'ωματα.
  Στην πρώτη γραμμή οι συνιστώσες με τα λάβαρα και βιτρίνα ο Μανώλης Γλέζος για την ιστορία.
  Όμως το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό το 27%, πόσο ΣΥΡΙΖΑ είναι; Ή καλύτερα πόσοι από αυτούς είναι με το ΣΥΡΙΖΑ ενώ ξέρουν τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ;
  Το ποσοστό αυτό αθροίστηκε από ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι ακολούθησαν το Φωτόπουλο, το Ραυτόπουλο, τον Κοτσακά αλλά και τη Σακοράφα, τον Κουρουπλή, το Μπίστη. Επίσης αθροίστηκε από απογοητευμένους/απελπισμένους ψηφοφόρους που θέλησαν και επέμειναν να ''τιμωρήσουν'' όλους τους παλιούς. Τέλος προέρχεται και από το ΚΚΕ.
  Αυτοί στο σύνολό τους αποτελούν το 20%, ίσως και λίγο περισσότερο. Το υπόλοιπο 7% που απομένει είναι όντως με το ΣΥΡΙΖΑ και ξέρουν τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
  Και το ''παιδί με το καλάμι'' θα συνεχίσει κατά πως φαίνεται να συμπεριφέρεται όπως παλιά. Όπως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έπερνε 4,5%-5%. Μόνο που τώρα θα ''χρησιμοποιεί'' και το υπόλοιπο ποσοστό για ''ασπίδα''.
  Εδώ κολλάει και το σύνθημα ''ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ, ο δρόμος των λαών''.
  Προσδίδει μαζικότητα, βάθος, νόημα και ιστορικό προηγούμενο.
  Γι' αυτό και θέλει πολύ προσοχή.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.