#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/01/2012 18:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ντροπή. Το υπουργείο Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ απειλεί τους δύο εισαγγελείςΑυτά που συμβαίνουν πλέον στην χώρα αυτή ξεπερνούν κάθε πολιτική φαντασία. Από το πρωί το πρώτο θέμα στην επικαιρότητα είναι η διαβίβαση της υπόθεσης των παραποιημένων στατιστικών για το χρέος στην Βουλή από τον εισαγγελέα κ. Πεπόνη. Πράξη η οποία ανοίγει πλέον τον δρόμο για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το πως φτάσαμε στο Μνημόνιο και την καταστροφή της χώρας.

Τι κάνει όμως ο υπουργός Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ κ. Μ. Παπαϊωάννου; Όπως διαβάζουμε "μελετά τον φάκελο με τα υπομνήματα και τις ένορκες καταθέσεις των δύο οικονομικών εισαγγελέων". Και "εξετάζει εάν θα στείλει ερώτημα στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου για την αντικατάσταση των δύο οικονομικών εισαγγελέων, μετά τις παραιτήσεις (αίτημα αντικατάστασής τους) που έχουν ήδη υποβάλει".

Ακόμη εξετάζει εάν θα ζητήσει ή όχι την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος τους, κάτι που εμμέσως συμπεραίνεται από τη χθεσινή δήλωσή του, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης «έπληξαν το κύρος της Δικαιοσύνης με τις συγκεκριμένες πράξεις και συμπεριφορές τους».

Όπως μάλιστα ακούγεται στην κυβέρνηση και σε συνεργασία Παπαϊωάννου με Βενιζέλου σκέφτονται να φέρουν νέα ρύθμιση για την αντικατάσταση των οικονομικών εισαγγελέων, εκτός κι αν αυτοί προλάβουν και παραιτηθούν.  Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Βενιζέλος είχε αποπειραθεί να απομακρύνει τους δύο εισαγγελείς με νομοθετική έρευνα, ενώ όπως αποκαλύπτεται τώρα ετοιμαζόντουσαν να παραπέμψουν την υπόθεση των στατιστικών στην Βουλή.

Επίθεση στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη εξαπέλυσε και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Μπεγλίτης, ο οποίος χαρακτηρίζει το αίτημα προς την Βουλή ως "...επίδειξη επικίνδυνης αφέλειας, από τον κ. Πεπόνη"  και "μια καλά οργανωμένη παρέμβαση στην πολιτική και οικονομική ζωή, που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και το λαό μας"!!!.

Από την πλευρά των δυο εισαγγελέων λέγεται ότι τόσο ο κ. Παπαϊωάννου όσο και κάποιοι ανώτεροι δικαστές τους ζήτησαν να είναι προσεκτικοί στην έρευνά τους διότι θίγονται πρόσωπα και καταστάσεις πολύ ευαίσθητες.

Αυτή η έμμεση παρέμβαση στο έργο τους, τους έβγαλε από τα ρούχα τους γι' αυτό και είχαν παραιτηθεί πριν από μερικές εβδομάδες. Η έρευνα που διεξήχθη φαίνεται ότι έγινε για τα μάτια του κόσμου και κατέληξε ότι οι παρεμβάσεις ήταν εντός των νόμιμων πλαισίων.

Όμως, όπως δείχνει και η χθεσινή ανακοίνωση, ο κ. Παπαϊωάννου εξοργίστηκε και γι' αυτό σχεδιάζει και την καρατόμησή τους, με... νόμιμο πάντα τρόπο. Γιατί στις δημοκρατικές διακυβερνήσεις από το ΠΑΣΟΚ όλα γίνονται νόμιμα.

Ωστόσο, θα είναι ντροπή για το υπουργείο Δικαιοσύνης η απομάκρυνση των οικονομικών εισαγγελέων και ουσιαστικά θα πρόκειται για ωμή παρέμβαση.Αντί να παραιτηθεί ο υπουργός θα παραιτήσει τους εισαγγελείς οι οποίοι μάλιστα χαίρουν εκτιμήσεως από τον κόσμο γιατί έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Οι κ. Πεπόνης και Μουζακίτης ετοιμάζουν ηρωική έξοδο και θα πάρουν μαζί τους πολλούς άλλους αν τολμήσουν να τους καρατομήσουν.

Όμως, οι ίδιοι πολιτικοί που έβριζαν τη ΝΔ την εποχή του Βατοπεδίου και των ομολόγων για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, τώρα κάνουν ακριβώς το ίδιο. Τότε ζητούσαν παραιτήσεις, τώρα είναι οι ίδιοι που εγκληματούν κατά της ανεξάρτητης δικαιοσύνης.

Δήλωση της Νέας Δημοκρατίας

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το γεγονός ότι ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Γρ. Πεπόνης απέστειλε, σήμερα, προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη δικογραφία για την υπόθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. εγείρει δύο μείζονα πολιτικά ζητήματα, καταλυτικής σημασίας για τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα.

Το πρώτο, αφορά στην ουσία της διερευνόμενης υπόθεσης. Στις καταγγελίες, δηλαδή, μελών της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για αυθαίρετη –κατά το φθινόπωρο του 2010- αναθεώρηση  του ελλείμματος του 2009, κατόπιν πιέσεων του τότε υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου. Αναθεώρηση που αποτέλεσε συνέχεια του αρχικού φουσκώματος του ελλείμματος από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Και είχε ως συνέπεια την περαιτέρω επιδείνωση της εικόνας της χώρας μας, την επιβολή ακόμη πιο επώδυνων μέτρων και την εξώθησή της σε κατάσταση ελεγχόμενης χρεοκοπίας.
Το δεύτερο, αφορά τις καταγγελίες των Οικονομικών Εισαγγελέων για παρεμβάσεις στο έργο τους. Υπενθυμίζεται ότι, ενώ οι δύο Εισαγγελείς είχαν προχωρήσει στη διερεύνηση της υπόθεσης της ΕΛ.ΣΤΑΤ., εκδηλώθηκε απόπειρα παραμερισμού τους, με την κατάρτιση από τον υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο νομοθετικής ρύθμισης, που απέβλεπε δήθεν στην αναβάθμιση του θεσμού του Οικονομικού Εισαγγελέα.

Μετά τις σχετικές καταγγελίες των δύο Οικονομικών Εισαγγελέων, ακολούθησαν τα γνωστά γεγονότα και, μόλις χθες, εκδηλώθηκε νέα απόπειρα απομάκρυνσής τους, με το ερώτημα “εάν μπορούν να παραμείνουν στη θέση τους”, το οποίο έθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαϊωάννου προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.Σε κάθε περίπτωση, ζητούμε την ταχύτατη και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δήμος avatar
  Δήμος 20/01/2012 19:36:57

  Θυμάστε τι έγινε επί σκανδάλου Κοσκωτά, με τον Κουτσόγιωργα να κατηγορεί τους εισαγγελείς;

 2. βισάλτης. avatar
  βισάλτης. 20/01/2012 19:40:50

  Aντώνιε να η ευκαιρία να αποδείξης ότι είσαι ηγέτης και όχι ποκοπίκο όπως ο γεώργιος ο β΄ τσαντ.Να δηλωσεις ότι η απροκάλυπτη παρέμβαση στην δικαιοσύνη υπουργού κυβέρνησης που στηρίζεις είναι λόγος αποχώρησης από αυτήν...Θέλετε να παριστάνετε τον ελέω θεού μονάρχη αξιολάτρευτοι πασοκτσήδες ψαρώνοντας δικαστικούς λειτουργούς και εκφοβίζοντάς τους ώστε να μην λειτουργούν ανεξάρτητα;Ωραία ,αλλά όχι με συγκυβέρνηση ν.δ

 3. tak avatar
  tak 20/01/2012 19:43:53

  Όσοι σέβονται το όνομά τους, δεν μπορεί να είναι ακόμα ΠαΣοΚ! Τώρα αντιλαμβανόμαστε όλοι γιατί και το τι πληρώνει η χώρα...

 4. ΜΠ avatar
  ΜΠ 20/01/2012 19:46:30

  Ας ελπίσουμε ότι άνοιξε το Κουτί της Πανδώρας επιτέλους. Από τη Ν.Δ να είναι σε εγρήγορση, αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία ...

 5. nickname@taleftaiparhoun.gap avatar
  nickname@taleftaiparhoun.gap 20/01/2012 19:46:49

  εαν φαγωθούν και αυτοί οι εισαγγελείς , τότε η χώρα οδευει σε μια ακόμα εκτροπή που κανείς δεν γνωρίζει που θα οδηγήσει.
  Δεν ε'ίναι δυνατόν και οι τρείς εξουσίες να ασκούνται από την εκάστοτε κυβέρνηση!
  Πρέπει να προχωρήσει άμεσα μετά τις εκλογές ο σαφής πλέον διαχωρισμός των εξουσιών: Νομοθετική η Βουλή , εκτελεστική η Κυβέρνηση χωρίς την συμμετοχή βουλευτών ,εξαιρουμένου ισως μόνο του Πρωθυπουργού και Δικαστική εξουσία ανεξάρτητη και αυτοδιοικούμενη .
  Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να μπορεί να ..βάζει χέρι στην Δικαιοσύνη και να μην μπορεί να βέλει στις ...ανεξάρτητες αρχές!!! Φευ

 6. kakofonix avatar
  kakofonix 20/01/2012 20:09:35

  Τα έχουν χαμένα (δικαιολογημένα βέβαια) στο ΠΑΣΟΚ, Όταν ο Πεταλωτής βάζει φυλακή τον Εφραίμ η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Όταν ένας εισαγγελέας πράττει το αυτονόητο, υπάρχει σχέδιο εκτροπής!!! Αθάνατε Ανδρέα...

  • Νίκος Α avatar
   Νίκος Α @ kakofonix 22/01/2012 00:47:41

   Και να οι βαρύγδουπες δηλώσεις πως κανείς δεν μπορεί να είναι υπεράνω του νόμου (επομένως ούτε και ο ηγούμενος).

 7. Areios Pagos avatar
  Areios Pagos 20/01/2012 20:21:34

  κ. Εισαγγελείς,

  Η ελπίδες του έθνους των Ελλήνων αναθερμαίνονται με το Έργο Σας...
  «έπληξαν το κύρος της Δικαιοσύνης με τις συγκεκριμένες πράξεις και συμπεριφορές τους» σημαίνει ότι η διαφθορά γιά κάποιους είναι βίωμα
  και η αδυναμία αντίληψης σημαίνει 1. Ταραχή και 2. Μωραίνει Κύριος...
  Όπως έχετε σπουδάσει, όλοι οι μεγάλοι εγκληματίες αποκαλύφτηκαν όταν μειώθηκαν οι βιολογικές δυνάμεις τους λόγω ηλικίας και μακροχρόνιου
  εθισμού στο εγκληματικό περιβάλλον το οποίο είναι εγκληματικό εικονικό
  αποτύπωμα της πραγματικότητας με τα δεδομένα των δραστών...

 8. Ραβινος avatar
  Ραβινος 20/01/2012 20:55:18

  Κυνικοι,αδιστακτοι,ψυχροι εκτελεστες ,μαφιοζικη αλληλοκαλυψη,η φατρια αγιοποιειται η Ελλαδα συρεται στα ταρταρα της αισχοσυνης ,αλλοφρονες μπροστα στην δαμοκλειο σπαθι της ιστοριας ,κουφαρια πεταμενα στις χωματερες της πολιτικης ,μοιραιοι ,δειλοι ,αθλιοι,ανικανοι ψελιζουν κατηγοριες εναντιον 2 εισαγγελεων που σηκωσαν το αναστημα τους στο συστημα ΠΑΣΟΚ !Φτου φυλακη τω στοματι μου ελλεεινοι πασοκαριοι της δεκαρας !

 9. ΜΠΑΜΠΗΣ avatar
  ΜΠΑΜΠΗΣ 20/01/2012 21:53:50

  ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ.
  ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
  ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΗΔΗ ΝΑ ΜΕΙΩΝΟΥΝ Η ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ.
  Η ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΩς ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΟΛΟΥΣ.
  ΑΝ ΘΕΛΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΕΡΓΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙ.

  • Νίκος Α avatar
   Νίκος Α @ ΜΠΑΜΠΗΣ 22/01/2012 00:48:48

   Υποκλίνομαι μπροστά στο κουράγιο τους.

 10. Y. avatar
  Y. 20/01/2012 23:13:41

  “…θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα..”
  Τι εννοεί ο ποιητής Μπεγλίτης? Ποιά εθνικά συμφέροντα τίθενται σε κίνδυνο? Αναμένουμε διαφωτισμό

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Y. 21/01/2012 03:12:21

   Τα συμφέροντα του ΠΑΣΟΚ τα βαφτίζουν εθνικά συμφέροντα ως συνήθως

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.