#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/01/2011 17:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Ντιντήδες», «εθνικοπαράφρονες» και «ορφανά» του Σχεδίου Ανάν

Απάντηση του Φαήλου Κρανιδιώτη στην «Καθημερινή»Προς: κ. Αλέξη Παπαχελά.

Αθήνα, 9-1-2011

Κύριε Διευθυντά,

Στο φύλλο της «Καθημερινής» της 8-1-2008, στην σελ. 13, ο συντάκτης σας Π. Μανδραβέλης,  σε άρθρο του με τίτλο ««Ντιντήδες» και «εθνικοπαράφρονες»» αναφέρεται, όπως και προ τριετίας, στο «Δίκτυο 21», στο πρόσωπο μου, τον Μανώλη Βασιλάκη κ.α. Θα ανησυχούσα σφόδρα αν με επαινούσε κι η εχθρότητα του είναι τιμητική για μένα αλλά τα ψεύδη που αναμασά, για δεύτερη φορά από το 2008, αφορούν και το κύρος της έγκριτης εφημερίδας σας.

Το «Δίκτυο 21» ποτέ δεν έκανε αγωγές «άνω των 3,5 δις». Προφανώς ο συγχωρεμένος ο «Ιός» πολλαπλασίαζε το αίτημα επί τους εναγόμενους. Ρωτήστε τους νομικούς συμβούλους σας να σας εξηγήσουν το «αλληλεγγύως και εις ολόκληρον». Δικηγόροι στις νικηφόρες αυτές υποθέσεις ήμασταν μόνο εγώ και ο φίλος και συναγωνιστής κ. Διον. Καραχάλιος. Ο κ. Αλ. Λυκουρέζος δεν είχε καμμία σχέση με τις υποθέσεις αυτές και άλλωστε από το 1999 δεν συμμετείχε στις δραστηριότητες του Δικτύου. Ο κ. Αντ. Σαμαράς, αφού συζητήθηκε η αγωγή του, νίκησε πρωτόδικα και του επιδικάσθηκαν 30.000.000 δρχ για συκοφαντική δυσφήμηση.  Δέχθηκε μεγαθύμως να παραιτηθεί, κατόπιν παράκλησης των εναγομένων κι αφού του ζητήθηκε συγγνώμη, η οποία δημοσιεύθηκε φαρδιά πλατιά στην εφημερίδα.

Επειδή δε διακρίνω προβλήματα στην μνήμη του συντάκτη σας, θα του την φρεσκάρω αναφέροντας για δεύτερη φορά τα εξής: οι υποθέσεις του σωματείου ΔΙΚΤΥΟΥ 21 και εμού προσωπικά κατά του Μ. Βασιλάκη και Μ.Μ.Ε. από τα οποία μας επιτέθηκε, κατέληξαν αμετάκλητα και νικηφόρα για εμάς, τόσο για συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς όσο και για ψευδή και συκοφαντικά «γεγονότα», όχι μόνον με αλλεπάλληλες αποφάσεις των Δικαστηρίων μας αλλά και με δημόσιες επανορθώσεις που δημοσίευσαν τόσο ο «Επενδυτής» στις 28-10-2001(αντί της «Εξουσίας» που έκλεισε) διαχωρίζοντας την θέση του συγκροτήματος από τον Μ. Βασιλάκη, όσο και η «Αυριανή» και η Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., που αποδέχθηκαν τις αποφάσεις, κατέβαλαν και τις σχετικές αποζημιώσεις και δεν προσέφυγαν στο Ε.Δ.Δ.Α..

Ο Μ. Βασιλάκης όχι μόνον ζήτησε συγνώμη και οι αποφάσεις, στις οποίες ήμασταν αντίδικοι, έγιναν αμετάκλητες αλλά επίσης δεν προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για ΚΑΜΜΙΑ από τις αποφάσεις που σχετίζονται με τα δημοσιεύματα του εναντίον εμού και του ΔΙΚΤΥΟΥ 21, παρά μόνον για αγωγή του φίλου, κ. Διονύση Καραχάλιου, για αβάσιμη αναφορά του Μ.Β. στον Δ.Σ.Α. Όσον αφορά τον Ν. Λιοναράκη που όντως κέρδισε τη δίκη κατά της Ελλάδας στο Ε.Δ.Δ.Α. (στην σύνθεση του οποίου παρατηρήσαμε με ενδιαφέρον ότι μετείχε και στις 2 υποθέσεις ο κ. Χρήστος Ροζάκης), το Ε.Δ.Δ.Α. στηρίχθηκε στην, κατά την άποψη του, ελευθερία του Τύπου και φυσικά δεν θεώρησε ως αληθή τα εναντίον μας ψεύδη.

Ο Μ.Β. είναι άραγε ο ίδιος με τον Μ.Β. που με την 6894/Ζ/1034/13.3.2001 κοινή απόφαση του Υπουργού Παιδείας και του Υπουργού Τύπου αποσπάστηκε στο Πολιτικό Γραφείο του τότε Υπουργού Τύπου κ. Ρέππα (έχω το ΦΕΚ), μετά τις εναντίον μας επιθέσεις και τις πρώτες καταδίκες ;

Με τις ευχές μου για το νέο έτος κάνω δώρο στον συντάκτη σας την περίφημη δήλωση του φίλου του, που καταθέσαμε στο Εφετείο Αθηνών και στον Άρειο Πάγο, για να την (ξανα)εμπεδώσει και να δουν κι οι αναγνώστες σας τι υπερασπίζεται με τόση ζέση:

«ΔΗΛΩΣΗ

Αισθάνομαι την ανάγκη μετά από διάστημα πέραν της διετίας και συνεχείς δικαστικούς αγώνες να περατώσω μία σοβαρή εκκρεμότητα που ταλανίζει εμένα αλλά και άλλους.

Οντως με τα α) τα τέσσερα δημοσιεύματά μου στην " Εξουσία " στις 21-2-99, 1-3-99 και 11-3-1999 με τίτλους " Συμμορίες και συμμωρίες Ι " " Συμμορίες και συμμωρίες ΙΙ ", "Συμμορίες και συμμωρίες ΙΙΙ " και " Το παρακράτος θεσμός ισχυρότερος του κράτους", β) με την συνέντευξή μου στον κ. Νικήτα Λιοναράκη στην εκπομπή του Α΄ Προγράμματος της Ε.ΡΑ. " Γειτονιές της Ελλάδας " στις 24-3-1999, κατόπιν προσυνεννόησης μαζί του για το περιεχόμενο αυτής, αφού άλλωστε γνώριζε την διένεξή μου με τον κ. Φαήλο Κρανιδιώτη και το " Δίκτυο 21 " και γ) με δήλωσή μου που δημοσιεύθηκε σε άρθρο της " Αυριανής " στις 3-10-1999, προσέβαλα την τιμή και την υπόληψη του κ. Φαήλου Κρανιδιώτη. Με τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις μου αυτές επετράπη δυστυχώς να αιωρούνται απαράδεκτες και αδικαιολόγητες από τα πραγματικά γεγονότα αμφισβητήσεις για την ακεραιότητα του χαρακτήρα, τον πατριωτισμό, την κοινωνική, πολιτική και επαγγελματική εντιμότητα και αξία του, ενώ συχνά στα άρθρα μου και στην παραπανω συνέντευξη μου στο Α΄Πρόγραμμα χρησιμοποίησα ύβρεις, όπως " παρακρατικός", " φωνασκούντες κακούργοι των media", «νευροπαθείς ψευδοπατριώτε»' κ.α., που αδίκησαν και πρόσβαλαν τον κ. Κρανιδιώτη, ενώ αναφέρθηκα σε γεγονότα που ήταν αναληθή ή ενέπλεξα τον κ. Κρανιδιώτη σε επιλήψιμες δραστηριότητες και ενέργειες , με τις οποίες ουδεμία σχέση είχε.

Εκανα επίσης τις εν λόγω δημοσιεύσεις και δηλώσεις, μεσούσης της υπόθεσης Οτσαλάν, μετέχοντας σε ένα πολιτικό παιχνίδι παραπληροφόρησης και δημιουργίας αποδιοπομπαίων τράγων, που δημιουργήθηκε από κατευθυνόμενες και ψευδείς " πληροφορίες ", τους διακινητές των οποίων κωλύομαι ν΄αποκαλύψω για ευνοήτους λόγους, αλλά και καλυπτόμενος από το δημοσιογραφικό απόρρητο.

Δηλώνω λοιπόν ότι τιμώ και σέβομαι τον κ. Φ. Κρανιδιώτη ως άνθρωπο, ως ενεργό πολίτη και ως επαγγελματία δικηγόρο και του ζητώ συγγνώμη για τις προσβολές και τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς και τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς που του απηύθυνα με τα άρθρα μου, τις δηλώσεις μου και την ραδιοφωνική μου συνέντευξη.

Τα αυτά ισχύουν και για το σωματείο " Κεντρική Ομάδα 21-Δίκτυο 21- Κίνηση Πατριωτικής Αφύπνισης"' καθώς και για τους κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Τσίρκα και Χριστόδουλο Γιαλλουρίδη, τους οποίους επίσης σέβομαι και τιμώ για την εντιμότητα, την σοβαρότητα και τον πατριωτισμό τους.

Ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκα από τους αρχιτέκτονες αυτής της εκστρατείας λάσπης με τις κατευθυνόμενες ψευδείς " πληροφορίες " με το συκοφαντικό περιεχόμενο, στην οποία δυστυχώς δέχθηκα να συμμετάσχω τυφλωμένος από την πολιτική μου πίστη σε αυτούς, με εξέθεσε ανεπανόρθωτα και με υπέβαλε σε μία δικαστική περιπέτεια, στην πορεία της οποίας οι " φίλοι " μου, αφού υπέθαλψαν τα παραπάνω, με εγκατέλειψαν.

Αθήνα, 23 Οκτωβρίου 2001

Μανώλης Βασιλάκης»

Μετά από σχεδόν δυο δεκαετίες αμισθί διεθνιστική έμπρακτη αλληλεγγύη σε εκατοντάδες κούρδους αγωνιστές που έχω υπερασπιστεί, δεν περιμένω δημοκρατικά εύσημα από «ορφανά» του Σχεδίου Ανάν και οι αναγνώστες σας μπορούν να κρίνουν ποιος ψεύδεται και ποιος διέπεται από ολοκληρωτισμό και αστεία, ομολογουμένως, κακία.

Αναρωτιέμαι δε γιατί πήρε τόσο βαριά και προσωπικά το άρθρο μου στο www.antinews.gr. Κάτι θα ξέρει.

Το εν γένει ηθικό δίδαγμα είναι ότι ανάμεσα σε όλα τ’ άλλα είδη και υποείδη, ευδοκιμούν στον Τύπο και διάφορα «τροπικά πουλιά».

Με την προσήκουσα τιμή

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης

Δικηγόρος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κοντη Λιζα avatar
  Κοντη Λιζα 09/01/2011 17:21:44

  Ξυδι , ρε ξυδι. Και να προσευχονται μην γινει καμμια στραβη και πεσει η διαπλοκη που τους θεριεψε. Γιατι τοτε δεν θα υπαρξει γυρισμος για πολλους "εγκριτους δημοσιογραφους" κν πληρωμενους κοντυλοφορους. Και εχω πολλους ρουφιανους στο μυαλο μου....

 2. kiki avatar
  kiki 09/01/2011 17:50:18

  Ωραιο, γουσταρω, οχι μονο ξυδι, και ρετσινολαδο .
  εκει επιμενουν ρε πειδι μου, και τουλαχιστον μερικοι εχουν ακομα λεφτα για φαγωμα αλλοι ομως εχουν μεινει ταπι.

 3. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 09/01/2011 18:03:31

  Συγχαρητήρια για την επιστολή προς τον Πάσχο Μανδραβέλη, ο οποίος, αν και απεχθάνεται την "λαϊκή δεξιά", έχει γίνει ο κατ' εξοχήν εκφραστής ενός "λαϊκού" (αν όχι λαϊκίστικου) "νεοφιλελευθερισμού", με πάρα πολλές ανακρίβειες κατά καιρούς, αν όχι συνειδητά ψέματα.
  Ανάμεσα στις συνειδητές ανακρίβειες που έχει εκστομίσει ο κ. Μανδραβέλης, να θυμήσω το "η κάθε χώρα έχει ακριβώς τον αριθμό μεταναστών που χρειάζεται", υπονοώντας προφανώς ότι χρειαζόμαστε ακριβώς τόσους να μας "πλένουν" με το στανιό τα τζάμια των αυτοκινήτων (αφού είμαστε και βρωμιάρηδες, και τεμπέληδες και κουλοί, ώστε περιμέναμε επί δεκαετίες μετά την αφιξη των πρώτων μηχανοκίνητων οχημάτων στη χώρα μας τους καλούς Μπαγκλαντεσιανούς να μας ξεβρωμίσουν τα ΙΧ αυτοκίνητα).

  Θα ήθελα βέβαια να προσθέσω ότι στην "Καθημερινή" τρέφουν αβυσσαλέο μίσος κατά του Αντώνη Σαμαρά και αυτό σας το λέω όχι απλά από συμπέρασμα που έβγαλα ως αναγνώστης, αλλά επειδή τυχαίνω να γνωρίζω εκ του σύνεγγυς ορισμένα πρόσωπα εκεί μέσα. Την όλη γραμμή της εφημερίδας, που δεν έχει αφήσει νεοφιλελεύθερο και νεο-αριστερό που να μην τον περιμαζέψει και να του δώσει βήμα (μέχρι και σε ανανήψαντα τέως σταλινικά σκουπίδια, όπως ο Διονύσης Γουσέτης), τη θεωρώ πραγματικά ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ για εφημερίδα που κάποτε ανήκε στον συντηρητικό χώρο. Φωτεινές εξαιρέσεις ο Κώστας Ιορδανίδης, ο Νίκος Ξυδάκης και φυσικά ο Χρήστος Γιανναράς. Μέχρι πότε και αυτοί, δεν ξέρω...

  • fitsulas avatar
   fitsulas @ ΒΙΣ 09/01/2011 19:46:30

   Η Ελευθεροτυπία καταρρέει και η Καθημερινή σπεύδει να καταλάβει τη θέση της σαν ναυαρχίδα στην ιδεολογική τρομοκράτιση του λαού. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για τη φυλλάδα του ΕΛΙΑΜΕΠ που περιφέρεται στις πρεσβείες και πουλά εκδούλευση με το αζημείωτο. Η ιδεολογία του "ασήμωσε" σε όλο της το μεγαλείο. Και σαν τον Λουδοβίκο, με αρώματα αριστερισμού και ανθρωπισμού, νομίζουν θα καπελώσουν τη μπόχα που αναδύουν...

 4. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 09/01/2011 18:05:10

  Γεια σου ρε Φεηλε... !! Ετσι στα μουτρα, και δημοσια να ποναει.. Αλλη μια αγωγη να τους κανεις για να αναγκαστουν να δημοσιευσουν τα παντα!
  Παπαχελας και παπαγελας. ΟΥΣΤ.
  Ποναει πολυ..

  ΠΠ

 5. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 09/01/2011 18:05:25

  Συγχαρητήρια Φαήλο, κάθε πρόκληση πρέπει να λαμβάνει την δέουσα απάντηση.

 6. εο avatar
  εο 09/01/2011 18:10:02

  απλα πραγματα, εγω την εκοψα την φυλλαδα τους και το καναλι τους της πλακας, και αστους να ψαχνονται. ας το κανουν και αλλοι.

 7. Misha avatar
  Misha 09/01/2011 18:11:43

  Φαήλο

  Respect !

 8. kiki avatar
  kiki 09/01/2011 18:11:46

  Επανερχομαι, πολυ καλο, και να τους τα παρεις ολα, αρκετα εχουν βγαλει και εχουν φαει με τις ΜΚΟ, και τις διαφορες χρηματοδοτησεις σκοτεινων τυπων και οργανωσεων.
  μπραβο αρχιστε να κτυπατε δυναμικα, και αυτοι σε καθε ευκαιρια θα τις τρωνε στο δρομο δυναμικα , ημαρτον πια με δαυτους , εμεις τους βαρεθηκαμε αυτοι δεν βαρεθηκαν τα ιδια και τα ιδια.
  Εχουμε και πιο σοβαρα πραγματα να ασχοληθουμε.

 9. φωτεινη avatar
  φωτεινη 09/01/2011 18:13:22

  τετοια ορφανα υιοθετουνται αμεσως...

 10. Samarikia avatar
  Samarikia 09/01/2011 18:15:36

  Ηλίου Φαηλότερο....αλλά ποιός δίνει τώρα σημασία,όταν επικρατεί σύγχυση και παραφροσύνη...Δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.....

 11. kiki avatar
  kiki 09/01/2011 18:23:00

  Ο ευρωδικαστης , Ροζακης το ξερεις αλλωστε φιλος του Σημιτη, και κολλητος του Τζαννετακου απο την εποχη των ' Προσανατολισμων".
  εισουν παιδι τοτε, απο εκει περασαν πολλα μπουμπουκια, που στο μελλον εξελιχθηκαν .Ο Σημιτης ξαδελφος του Τζαννετακου.του Ιωαννου βεβαιως βεβαιως.
  ο τελευταιος μετεχει με τον Παπαχελα σαυτο το Ιδρυμα για Δημοκρατια στην Νοτιοανατολικη Ευρωπη, νομιζω προεδρος ο Βερεμης.

 12. Λευκοθέα avatar
  Λευκοθέα 09/01/2011 18:29:03

  Αν κατάλαβα καλά, ο Μανδραβέλης σχολίασε υποτιμητικά τα περί αγωγών;
  Και γιατί να απολογείται ο Κρανιδιώτης;
  Ήταν μήπως παράτυπη η διαδικασία;
  Είναι μήπως ο Νόμος μή αρεστός στον κύριο Μανδραβέλη;
  Και για αυτό κρίνει τη Δικαιοσύνη;
  Τί προτείνετε κύριε Μανδραβέλη μας; Να τα καταργήσουμε;
  Δηλαδή τον κύριο Μανδραβέλη, δεν τον ενοχλεί
  η παρανομία. Τον ενοχλεί η Ισονομία!

  Είναι τρομακτικό το ότι άτομο με δημόσιο βήμα,
  ελεύθερα και ξεδιάντροπα
  υποσκάπτει και απαξιώνει θεμελιώδεις θεσμούς της Δημοκρατίας.
  Προφανώς, η τελευταία είναι και η περισσότερο ενοχλητική για τους Μανδραβέληδες αυτού του τόπου.

 13. karamanlikos avatar
  karamanlikos 09/01/2011 18:30:18

  Φαήλο,

  σε ανάγκασαν να στείλεις επιστολή στον Πάσχοντα... Μμμμμ! Σε λίγο θα ξέρουν όλοι οι Έλληνες που κατουρ@ς!!!
  Ο Πάσχοντας τα 2-3 πρώτα χρόνια έγραφε ύμνους για τον Καραμανλή και την πολιτική του. Μετά τις οδηγίες που πήρε(?) οι ύμνοι έγιναν απαξίωση...
  Ξέρουμε όλοι ότι ο Σαμαράς δεν είναι αρεστός στους πλούσιους φίλους του Πάχοντα...
  Γι' αυτό Φαήλο σε λίγο θα μάθουμε όλοι ότι ήσουν δικηγόρος κάποιου "ντιντή" Κούρδου, που όμως ήταν εγκληματίας και καταζητούμενος του συνεταιρικού μας Τουρκικού κράτους και ότι θα πρέπει να σε διώξει ο Σαμαράς γιατί μπορεί να είναι νόμιμο, αλλά δεν είναι ηθικό!!!

  • Λευκοθέα avatar
   Λευκοθέα @ karamanlikos 09/01/2011 18:40:09

   Αν θέλεις, μπορείς να εξηγήσεις τί σημαίνει "ντιντής" Κούρδος;
   Νομίζεις ότι υπάρχουν "ντιντήδες" αγωνιστές Κούρδοι;
   Επίσης, είναι ιερό δικαίωμα κάθε κατηγορούμενου να έχει συνήγορο.
   Δίκες χωρίς δικηγόρους υπεράσπισης γίνονται μόνο στο Ιράν. Απ'όσο ξέρω δηλαδή. Αλλά βρε παιδί μου, δες μια σύμπτωση: Και σε εκείνες τις παρωδίες δικών, Κούρδοι καταδικάζονται σε θάνατο

   • Νασος avatar
    Νασος @ Λευκοθέα 09/01/2011 20:28:58

    χιούμορ κάνει ο άνθρωπος, λευκοθέα, μην τρελαίνεσε!

   • karamanlikos avatar
    karamanlikos @ Λευκοθέα 10/01/2011 01:10:40

    Ακριβώς Λευκοθέα!!!

    Ακριβώς αυτή την αντίδραση θα έχεις όταν θα κατηγορούν το Φαήλο για όλα όσα έχει κάνει και για όσα δεν έχει κάνει!

    Προφανώς αστειεύομαι... τιμώ τον Φαήλο και τους αγώνες του. Χαίρομαι που στηρίζει με το πάθος του αγωνιστή τον Αντώνη και ταυτόχρονα λυπάμαι που ο Καραμανλής δεν ευτύχησε να έχει ούτε έναν Φαήλο!
    Α! θα πρόσεξες ότι ήδη το ΒΗΜΑ άρχισε να συζητά για το Κ. Ροδινό... Στοχοποίηση; Πάντως φαίνεται ότι οι τροχιοδεικτικές βολές του παρακρατικού συστήματος αναζητούν το Ρουσόπουλο του Σαμαρά!?!

  • anonymous avatar
   anonymous @ karamanlikos 09/01/2011 19:03:18

   +1000!

   • anonymous avatar
    anonymous @ anonymous 09/01/2011 19:04:10

    @ karamanlikos

 14. Στέργιος avatar
  Στέργιος 09/01/2011 18:58:24

  Μόνο και μόνο για το γεγονός ότι ο κ. Κρανιδιώτης ανάγκασε τα παχύδερμα τού καθεστωτικού έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου να ασχοληθούν πανικόβλητα μαζί του, του αξίζουν συγχαρητήρια.

 15. Λευκοθέα avatar
  Λευκοθέα 09/01/2011 19:13:09

  Δεν καταλαβαίνω πως είναι δυνατόν έστω για αστείο
  κάποιος Έλληνας
  να μιλάει έτσι για έναν Αγωνιστή.
  Αγωνιστή ενός λαού που έχει νεκρούς ήρωες,
  που έχει έγκλειστα παιδάκια στις τουρκικές φυλακές
  και δημοσιογράφους με ισόβια
  επειδή τολμάνε να γράφουν στα κουρδικά.
  Έναν λαό που μάχεται για την Ελευθερία του.
  Έναν Αρχαίο Λαό που όταν υπήρχαμε εμείς,
  υπήρχε και αυτός.
  Τέτοια κατάντια;

  • lampros avatar
   lampros @ Λευκοθέα 09/01/2011 21:25:58

   Προφανώς και "δεν καταλαβαίνεις" --όπως λες. Ξαναδιάβασε και θα καταλάβεις. Υπερ τους μιλάει, όχι εναντίον τους.

   Λέει τι θα έλεγαν ΟΙ ΑΛΛΟΙ, οι νεοταξικοί.

  • διηνεκης avatar
   διηνεκης @ Λευκοθέα 09/01/2011 21:54:00

   Αν αυριο οι κουρδοι κερδιζαν την ελευθερια τους με ανταλαγμα την τιμωρια των κακων γιουναν τι λετε να γινοταν!Εμενα παντος η προσωπικη μου εμπειρια γιατι τους συναναστρεφομαι καθε μερα λεει,με ολο τον σεβασμο προς τον φαηλο που σιγουρα τους γνωριζει καλα αλλα και στους αλλους σχολιαστες του αρθρου,οτι οσο ευκολα πολεμουν τους τουρκους αλλο τοσο ευκολα θα στραφουν εναντιον μας αν αυτο βαινει προς συμφερον τους,ισως να κανω λαθος αλλα οσο δεν εμπιστευομαι ενα τουρκο αλλο τοσο δεν εμπιστευομαι ενα κουρδο μακαρι να κανω λαθος.

 16. Κρης avatar
  Κρης 09/01/2011 19:18:26

  Μέθοδος Μανδραβέλη
  http://is.gd/kqTOA
  @@@

 17. φωτεινη avatar
  φωτεινη 09/01/2011 19:33:53

  τη διαβασατε την συνεντευξη του μαρκεζινη στο εθνος;ο κ.μανδραβελης θα την σχολιασει;μιλαει για ορια ποινικων ευθυνων.

 18. Billy avatar
  Billy 09/01/2011 19:50:48

  CDRSEE,Κεντρο για τη Δημοκρατια και τη Συμφιλιωση στη Νοτιοανατολικη Ευρωπη.Ο δουρειος ιππος του G.Soros στα βαλκανια.με μελη πολλα "εκσυγχρονιστικα" μπουμπουκια.

 19. anonymous avatar
  anonymous 09/01/2011 20:58:53

  Σύνδρομο Καραμανλή
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ | Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011
  Τον βγάζουν, τον βάζουν, θα σας γελάσω...
  Τον βγάζουν, τον βάζουν, θα σας γελάσω...

  Ενας παραδοσιακός γύρος ευχετήριων τηλεφωνημάτων είναι αρκετός για να διαπιστώσει ο οιοσδήποτε μια αδιαμφισβήτητη αλλά ανομολόγητη πραγματικότητα: το μεγαλύτερο μέρος της ΚΟ του ΠαΣοΚ και ένας σημαντικός αριθμός υπουργών του έχουν καταληφθεί από το «σύνδρομο Καραμανλή».

  Αναρωτιούνται δηλαδή μήπως είναι καλύτερα για τους ίδιους και την παράταξή τους να «την κάνουν» συντόμως με μικρά πηδηματάκια και να αφήσουν κανέναν άλλον να βγάλει το φίδι από την τρύπα.

  Αυτών ακριβώς των διεργασιών γίνεται καθημερινά αποδέκτης η ΝΔ. Και γι΄ αυτόν ίσως τον λόγο καταλήγει στην εκτίμηση ότι «το ΠαΣοΚ ετοιμάζεται να αποδράσει»- άρα, να κάνει εκλογές ίσως και μέσα στον Μάρτιο...

  Μόνο που τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

  Αφενός επειδή δεν είναι καθόλου βέβαιον ότι το ΠαΣοΚ διαθέτει πραγματικά οδό διαφυγής, ακόμη και αν αποφασίσει να ακολουθήσει το παράδειγμα του πρώην πρωθυπουργού.

  Αφετέρου επειδή είναι ακόμη λιγότερο βέβαιον ότι μια ενδεχόμενη διαφυγή μπορεί να οδηγήσει σε διάσωση- έστω, σε μερική διάσωση... Το πιθανότερο είναι να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη ζημιά.

  Να αναφέρω ένα περιστατικό. Κορυφαίος υπουργός χαρακτήριζε προσφάτως την απόφαση του Πρωθυπουργού να μην προχωρήσει σε εκλογές, είτε μαζί είτε αμέσως μετά τις περιφερειακές εκλογές, ως «τελευταία ευκαιρία». Οριακά και μάλλον για λόγους κομψότητας δεν προσέθετε «...που χάθηκε!», αν και το ύφος του τα έλεγε όλα.

  Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απόφαση αυτή του Πρωθυπουργού ήταν μια πράξη πολιτικής ευθύνης. Ενδεχομένως όμως ο επικεφαλής της κυβέρνησης να συνεκτίμησε και μια σειρά από άλλες παραμέτρους. Πρώτον, την κατηγορηματική αντίθεση των δανειστών μας στην προοπτική εκλογών.

  Δεύτερον, το ενδεχόμενο να διακόψουν τη χρηματοδότηση του μηχανισμού στήριξης και η χώρα να χρεοκοπήσει στο μέσον της προεκλογικής περιόδου.

  Τρίτον, τη βεβαιότητα ότι το καλύτερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα για την κυβερνητική παράταξη θα είναι σίγουρα χειρότερο από τον σημερινό κοινοβουλευτικό συσχετισμό.

  Τέταρτον, την πιθανότητα ανάδειξης μιας Βουλής χωρίς πλειοψηφία, πράγμα που σημαίνει ότι και πάλι το ΠαΣοΚ θα κληθεί (αν και πιο αποδυναμωμένο...) να ηγηθεί ή να μετάσχει μιας κυβερνητικής λύσης. Ποιο θα είναι λοιπόν το όφελος του ελιγμού;

  Επιμύθιο; Ολες οι παράμετροι του Νοεμβρίου ισχύουν και σήμερα, κατά πάσα πιθανότητα θα ισχύουν και τον Μάρτιο. Κάτι, φυσικά, το οποίο δεν αποκλείει τις εκλογές. Αποκλείει όμως το σχέδιο των εκλογών.

  Διότι, ακόμη κι αν το ΠαΣοΚ θελήσει να αποδράσει, θα πρέπει να αναζητήσει κάποια άλλη έξοδο κινδύνου, διαφορετική από αυτήν που επέλεξε ο Κ. Καραμανλής. Μια ευρεία κοινωνική αναταραχή; Μια αποσταθεροποίηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας; Κάτι άλλο που δεν μπορούμε να φανταστούμε σήμερα; Ουδείς μπορεί να γνωρίζει το απρόοπτο.

  Διότι η ουσία της υπόθεσης δεν είναι το απρόοπτο που μπορεί να προκύψει- απρόοπτα υπάρχουν πάντα στην πολιτική. Είναι ότι η πλειοψηφία των βουλευτών και πολλοί υπουργοί αντιλαμβάνονται μεν την κρισιμότητα της προσπάθειας αλλά δεν έχουν πειστεί ακόμη (;) ότι η προσπάθεια είναι στη σωστή κατεύθυνση και ότι θα φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Με άλλα λόγια, δεν βλέπουν την προοπτική της πολιτικής που καλούνται να εφαρμόσουν.

  Και αυτή η έλλειψη ενεργοποιεί με την πάροδο του χρόνου κάτι πολύ σοβαρότερο: την κριτική για τον τρόπο διεύθυνσης της κυβέρνησης, άρα για τον τρόπο που εφαρμόζεται και υλοποιείται η συγκεκριμένη πολιτική.

  Δεν είναι τυχαίες οι έντονες επικρίσεις το τελευταίο διάστημα εναντίον του υπουργού Οικονομικών αλλά και εναντίον του πρωθυπουργικού επιτελείου, ενώ ούτε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός βρίσκεται πλέον στο απυρόβλητο. Οι συχνές απουσίες του στο εξωτερικό, η ανυπαρξία συγκροτημένων κυβερνητικών οργάνων και η απόστασή του από την καθημερινή κυβερνητική δραστηριότητα δημιουργούν προβληματισμούς και προκαλούν παράπονα.

  Ολα αυτά βεβαίως λειτουργούν ακόμη σε ένα δεύτερο επίπεδο. Οσο όμως η κατάσταση δεν βελτιώνεται και όσο ο βουλευτής βλέπει να αποδυναμώνεται το ενδεχόμενο της επανεκλογής του, οι ψίθυροι μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπούν σε κραυγές.

  Αλλωστε στην πολιτική και στους πολιτικούς δεν υπάρχει κανένα κίνητρο ισχυρότερο από το αίσθημα της αυτοσυντήρησης- όπως και αν την αισθάνεται ή την προσδιορίζει τελικά ο καθένας...

 20. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 09/01/2011 21:20:07

  Μπράβο Φαήλε. Είναι παρήγορο να βλέπεις ιταμούς να βάζουν την ουρά στα σκέλια.

 21. Aris. A avatar
  Aris. A 09/01/2011 21:57:18

  Αμαν ποιά με την ιδεολογική τρομοκρατία των θολοιδεολόγων που εδώ και χρόνια έχουν τρομοκρατήσει κάθε άποψη αντίθετη από την δική τους.

  Υπάρχουμε και άνθρωποι που θέλουμε τα παιδιά μας να γράφουν και να μιλούν Ελληνικά να μεγαλώνουν με τα ήθη και έθιμα των παππούδων μας χωρίς να τρέπονται.

  Που είναι ο φασισμός του Κρανιδιώτη.

  Επειδή κατηγορεί ανοικτά τους πολιτικούς που έγιναν επειδή έχουν μάθει να ξεροσταλιάζουν στους διαδρόμους των πανίσχυρων ιδιοκτητών ΜΜΕ.

  Επειδή λέει ότι η πρόοδος είναι προιόν προσπάθειας και συγκρούσεων και όχι μικροπολιτικής στα καφέ του Κολωνακίου.

  Οι συντάκτες της Καθημερινής δεν γράφουν καθημερινά ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική με τόλμη για να πιάσουν τον ταύρο από τα κέρατα.

  Με κομψευάμενους και εμπορευάμενους δεν σπας αυγά.

 22. Κώστας avatar
  Κώστας 09/01/2011 22:00:35

  Μανδραβέλης...Πολύ σοβαρός άνθρωπος...Συντονιστής ομιλιών και εκδηλώσεων ανθυποκομματιδίου μουρλών του νεοφιλελευθερισμού υπό τον τίτλο "Φιλελεύθερη Συμμαχία". Ακούει το όνομα Μίλτον Φρίντμαν και καταλαμβάνεται από παραλήρημα ενθουσιασμού. Ομνύει στη μέγιστη πολιτική απάτη που λέει πως Ελευθερία Αγοράς=Πολιτική Ελευθερία.
  Το πως κατάφεραν τα ορφανά του νεοφιλελευθερισμού να αλώσουν την εφημερίδα της Ελένης Βλάχου είναι ένα θέμα που μόνο θλίψη προκαλεί. Το ότι ρυπαίνουν μία πάλαι ποτέ έγκυρη εφημερίδα με τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες τους δεν απασχολεί την Διεύθυνση της εφημερίδας. Ούτε και εμάς που την έχουμε καιρό τώρα κόψει και αυτό συστήνουμε σε φίλους και γνωστούς διαφωτίζοντας για το αληθινό πρόσωπο και ρόλο των columnist της Καθημερινής. Δογματικοί, με ιδέες(νεοφιλελευθερισμός) γραφικές και απομονωμένες στον παγκόσμιο στίβο των ιδεών, αναμασούντες τα φληναφήματα των αποτυχημένων Chicago Βoys και με φανατισμό παλαιοημερολογίτη κυριολεκτικά μετατρέπουν την Καθημερινή σε εφημερίδα μειωμένου κύρους. Κρίμα, αλλά ας πρόσεχαν οι ιδιοκτήτες...

  • Kasut avatar
   Kasut @ Κώστας 09/01/2011 22:58:12

   Ενω η δικη σου τοποθετηση, ειναι απαυγασμα αντικειμενικοτητας.

   • Κώστας avatar
    Κώστας @ Kasut 09/01/2011 23:28:27

    Θέλεις να γίνεις πιο συγκεκριμένος;
    Τί δεν είναι αλήθεια;
    Πώς συγχρωτίζεται τους γραφικούς εξωκοινοβουλευτικού κόμματος;
    Πώς τα Chicago Boys κατέστρεψαν τη Χιλή;
    Πώς η Καθημερινή έχει αλλοιωθεί και υπηρετεί-και αυτή-πτωτίστως τα επιχειρηματικά συμφέροντα των ιδιοκτητών;
    Αν γίνεις συγκεκριμένος τα ξαναλέμε...

  • Μανήσαλης avatar
   Μανήσαλης @ Κώστας 10/01/2011 10:19:12

   "Το ότι ρυπαίνουν μία πάλαι ποτέ έγκυρη εφημερίδα με τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες τους δεν απασχολεί την Διεύθυνση της εφημερίδας."

   H Kαθημερινή υπήρξε εξαρχής η βρωμερή εφημερίδα του Γεωργίου Βλάχου της "Μικράς πλην εντίμου Ελλάδος" και της αντιμικρασιατικής Δεξιάς, που με την εμετική της δημοσιογραφία ΤΟΤΕ έβαλε και αυτή το λιθαράκι της στη Μικρασιατική Καταστροφή.

   Ειδικά την εποχή του Βλάχου ήταν ελάχιστα έγκυρη και υπέρ του δέοντος εθνοπροδοτική...

 23. Nίκος Θ. avatar
  Nίκος Θ. 09/01/2011 22:49:59

  Για τον Φαήλο Κρανιδιώτη:

  Θερμά συγχαρητήρια. Τους χρειάζεται ένα καλό μάθημα
  Η συγκεκριμένη εφημερίδα είναι η απειλή για τη συνηρητική παράταξη. Όλοι οι συντάκτες της εκτελούν ιδιαίτερες αποστολές. Ο κάθε ένας απ'αυτούς είναι συνδεδεμένος με κέντρα που αποστολή τους έχουν την καταστολή του εθνικού φρονήματός μας. Τελευταίο παράδειγμα το ξαναγράψιμο της επανάστασης του 1821.

  • Γιαννης 3 avatar
   Γιαννης 3 @ Nίκος Θ. 10/01/2011 13:45:29

   Με υπευθυνο τον Βερεμη............που οπως λεει στο spot'Μια Νεοελληνικη προσεγγιση στην Επανασταση του 21'!!!!!!!!Δηλαδη τι εννοει ο ποιητης?

 24. Αγρινιώτης avatar
  Αγρινιώτης 09/01/2011 23:00:11

  Απορώ γιατί δεν ............ανοίγει η γη να το καταπιεί ! Καλά δεν πτοσεύχεται καθόλου αυτός ο Μανδραβέλης ;;;;;;

 25. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 09/01/2011 23:04:04

  Παντως δε νομιζω οτι ο Μανδραβελης ηταν ποτε στη ΝΔ.Απο το ΠΑΣΟΚ ξεκινησε και αυτος.

 26. sarittarius avatar
  sarittarius 10/01/2011 00:19:32

  Άσχετο τώρα και ρητορικό το ερώτημα. Αλλά επειδή κάπου άκουσα ή διάβασα τον όρο και δεν θυμάμαι. Και επειδή μου αρέσει να μαθαίνω. Κύριε Πάσχο Μανδραβέλη μήπως ξέρετε στην διεθνή ορολογία διαφόρων ''ευαγών ιδρυμάτων'' ο όρος ''πράκτορας επιρροής'' τι σημαίνει? Εσείς σαν σημαίνοντας δημοσιογράφος με γερές μορφωτικές βάσεις και πολύχρονή επαγγελματική εμπειρία κάτι θα'χεται ακούσει. Φωτίστε με και μένα τον αδαή. Αν δεν γνωρίζετε επαρκώς ρωτήστε το κ.κ Αλέξη Παπαχελά ή το κ.κ Ριχάρδο Σωμερίτη (τυχαία η αναφορά..δεν ξέρω και γώ πως μου ήρθαν αυτά τα δύο ονοματα στο μυαλό πρώτα...). Κι αυτοί επαρκέστατα επιμορφωμένοι είναι και μπορεί να γνωρίζουν..

 27. Ιων avatar
  Ιων 10/01/2011 01:26:24

  Mανδραβέλης, Νίκος Δήμου, και άλλοι, γνωστα σκουπιδια της δημοσιογραφικής πασοκικής νεοταξίτικης "παπαγαλίας"....

 28. Orestios avatar
  Orestios 10/01/2011 01:40:37

  Εύγε Φαήλε!
  Η χωματερή της δημοσιογραφίας ζέχνει από την αποσύνθεση.
  Όλα τα απόβλητα αποκαλύπτονται σιγά σιγά.

 29. πατρινος avatar
  πατρινος 10/01/2011 02:15:49

  δυστυχως η καθημερινη καταντησε μνημονιακο κουρελι...

 30. Αθανάσιος Μ. Ντούκουρας avatar
  Αθανάσιος Μ. Ντούκουρας 10/01/2011 09:25:57

  Νομίζω πως η άποψη του κ.Μανδραβέλη είναι πιο κοντά στην αλήθεια. Αλλά μπορείτε να το εξακριβώσετε και μόνοι σας,εάν διαβάσετε τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
  http://roides.wordpress.com/2008/02/16/lionaraki_vasilaki/

  Ειδικώς,μάλιστα όταν αναφέρει το Δικαστήριο: "όμως έκρινε ότι οι παραπάνω λέξεις ήταν "αξιολογικές κρίσεις, οι οποίες δεν επιδέχονται απόδειξη και δεν εµπίπτουν στην κατηγορία γεγονότων δυναµένων να αποδειχθούν. (... Αλλά) , οι επίδικες εκφράσεις δεν στερούνταν παντελώς πραγµατικής βάσεως. Αντιθέτως µάλιστα, ο Φ.Κ. είχε συναντήσει τον κ. Οτσαλάν..."

  Επίσης, η συγγνωμη του κ.Βασιλάκη έχει περισσότερη αξία εάν ισχύει ακόμη...

  • H Αριστερά της Δεξιάς avatar
   H Αριστερά της Δεξιάς @ Αθανάσιος Μ. Ντούκουρας 11/01/2011 00:44:29

   Τί λες βρε παιδί μου; Τα γραπτά μένουν. Η δήλωση τα λέει όλα. Όπως κι η τότε απόσπαση Βασιλάκη στο γραφείο του Ρέππα, ο οποίος ήταν και είναι κολλητός της μαντάμ και του μπαμπά της...

 31. Tassos avatar
  Tassos 10/01/2011 10:14:15

  Η αξία της "Καθημερινής" είχε οριοθετηθεί από τον Κ. Καραμανλή (καλά θα κάνει ο κουρασμένος να αλλάξει επώνυμο) όταν είχε πει ότι "ένας φούστης και μια ..."σουλτάνα" κυβερνάν την Ελλάδα". Θυμίζω ότι μετά την "σουλτάνα" Βλάχου η εφημερίδα πέρασε στον Κοσκωτά, στον Σαλιαρέλη και μετά στους Αλαφούζους. Ανάλογη είναι και η πολιτική της εφημερίδας. Ανάλογη με τους ιδιοκτήτες της δηλ.

 32. I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ avatar
  I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ 10/01/2011 11:37:00

  Θυμόσαστε παλιά τι λέγανε; Ότι η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και το ΒΗΜΑ είναι οι έγκυρες εφημερίδες και αν κάποιος ήθελε να έχει έγκυρη πληροφόρηση, από αυτές έπρεπε να ξεκινήσει (σε αντίθεση υποτίθεται με τις άλλες, τις κομματικές εφημερίδες). Θυμόσαστε επίσης τι έγινε πριν από 3-4 χρόνια; Έφυγε ο Παπαχελάς από το ΒΗΜΑ και πήγε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Και μόλις τόλμησε να γράψει ο Δελαστίκ στο ΠΡΙΝ ότι "οι Αμερικάνοι αναδιατάσσουν τούς ανθρώπους τους στα Ελληνικά ΜΜΕ", το πρώτο πού έκανε ο Παπαχελάς ήταν να διώξει τον Δελαστίκ από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (όπου δούλευε και εκεί μέχρι τότε). Από σπόντα την είχε γλυτώσει και ο Λυγερός τότε.

  Πέρα λοιπόν από τούς λόγους δεοντολογίας, βάσει τών οποίων ο Φ. Κρανιδιώτης έστειλε την απάντηση στον Διευθυντή (δηλαδή στον Παπαχελά), κάποιος "κακοήθης" θα μπορούσε να ερμηνεύσει την κίνηση αυτή ως: "κοίτα να δεις, μάζεψε το χλεχλέ σου, γιατί θα έχουμε πάλι τα ίδια και θα τρέχουμε στα δικαστήρια".

 33. ΒΠ avatar
  ΒΠ 10/01/2011 17:31:59

  Ιδού τι έχει πεί ο Χάρρυ Κλύνν γιά τον πάσχοντα Πάσχο, ο οποίος έχει αχοληθεί και με την γενοκτονία των Ποντίων...


  http://www1.antibaro.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=469:klunnmandrabelhs&catid=71:letters&Itemid=144

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.