#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/01/2012 21:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νταλλάρα: "ή εθελοντική αναδιάρθρωση ή χρεοκοπία".Ότι η υπόθεση του PSI είναι στον αέρα το γράφαμε από χθες όπως επίσης και ότι υπάρχει κίνδυνος να μην προλάβουν να ανταλλάξουν τα ομόλογα πριν από την 20 Μαρτίου οπότε και λήγουν ομόλογα αξίας 14,4 δισ. ευρώ.

Το πάγωμα των συνομιλιών με τον Τσαρλς Νταλλάρα δεν προοιωνίζεται καλές εξελίξεις, όσο κι αν όλοι θέλουν να εμφανίζονται αισιόδοξοι. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Νταλλάρα τόνισε ότι η πρόταση για την απομείωση του ελληνικού χρέους, το λεγόμενο PSI, που παρέδωσε τις προηγούμενες μέρες στην ελληνική κυβέρνηση θα μετατραπεί σε συμφωνία. «Τα βασικά κομμάτια έχουν μπει στο παζλ», είπε ο κ. Νταλλάρα,ενώ επέμεινε ότι η πρόταση που υπέβαλε ό ίδιος στην Αθήνα, για λογαριασμό των ιδιωτών πιστωτών, "ήταν η καλύτερη που μπορούσαμε", ενώ έκανε λόγο για "σταυροδρόμι", που, όπως είπε, είναι "ή εθελοντική αναδιάρθρωση ή χρεοκοπία".

Τι σημαίνει αυτό; Ότι υπάρχει χαώδης διαφορά μεταξύ της πρότασης του IIF και των αιτημάτων της Γερμανίας και του ΔΝΤ για μικρότερο επιτόκιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση Νταλλάρα έκανε λόγο για μεσοσταθμικό επιτόκιο 3,9%-4% ενώ η Μέρκελ απαιτούσε μεσοσταθμικό επιτόκιο ακόμη και κάτω από 3,5% οπότε το επιτόκιο θα ξεκινούσε ακόμη και κάτω από το 3%.

Ο λόγος που η Γερμανία και το ΔΝΤ απαιτούν μικρότερο επιτόκιο είναι ότι δεν υπάρχει μεγάλη  συμμετοχή στο PSI. Όσο μικρότερο είναι το ποσοστό των εθελοντών στο κούρεμα τόσο μικρότερο πρέπει να είναι και το επιτόκιο ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για κούρεμα πάνω από 100 δισ. ευρώ.

Γι' αυτό λοιπόν όλα έχουν κολλήσει και κανείς δε γνωρίζει μέχρι πότε θα παραμένουν παγωμένες οι διαπραγματεύσεις. Όμως, οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία δεν μπορούν να περιμένουν καθώς λήγουν τα ομόλογα που πρέπει να πληρωθούν ή να πάμε σε πιστωτικό γεγονός.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες που μεταδίδει το ειδησεογραφικό δίκτυο Dow Jones Newswires και η εφημερίδα Wall Street Journal οι ευρωπαϊκές χώρες σκέφτονται να χορηγήσουν στην Ελλάδα ένα δάνειο – γέφυρα, ένα «bridge loan», ως ύστατη λύση για να αποφευχθεί η άτακτη χρεοκοπία μέχρι να αποφασιστεί ποιο θα είναι το κούρεμα (ΣΣ, το έγραψε κι αυτό ο ... Κακοφωνίξ)

Παράλληλα, οι πληροφορίες κάνουν λόγο και για αλλαγή της στάσης των ευρωπαϊκών κρατών τα οποία θα ζητήσουν στη Σύνοδο Κορυφής της 29ης ή 30ης Ιανουαρίου μια έκθεση προόδου για το ελληνικό χρέος. Θα ζητήσουν δηλαδή δεσμεύσεις από την Ελλάδα για το πως θα καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος και ποιο θα έπρεπε να είναι το ύψος του κουρέματος ώστε να μην υπάρξει χρεοκοπία.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι  η συμφωνία της 26ης-27ης Οκτωβρίου για το «κούρεμα» προέβλεπε πως η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε ύφεση 5% το 2011 και 2,8% το 2012, ενώ πλέον η ύφεση είναι μεγαλύτερη. «Η ύφεση θα είναι μεγαλύτερη και πιθανότητα θα συνεχιστεί και του χρόνου. Συνεπώς, υπάρχουν αιτήματα από μερικές πιστώτριες χώρες για νέα έκθεση βιωσιμότητας πριν τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, ώστε να γνωρίζουμε που στεκόμαστε» δηλώνουν χαρακτηριστικά οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που επικαλείται το πρακτορείο.

Ένα άλλο κακό νέο για την Ελλάδα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες ότι οι αναπτυσσόμενες χώρες, γνωστές και ως BRICS όπως η Βραζιλία και η Ρωσία έχουν αρχίσει να αλλάζουν τη στάση τους απέναντι στην Ελλάδα και να ζητούν να μη δοθεί άλλο δάνειο στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. GEO avatar
  GEO 22/01/2012 22:23:15

  Από ύφεση έχουμε χορτάσει. Μακάρι να αποτύχει τι psi γιαν δούμε κι εμείς "ποθεν ουρί η όρνις".

 2. madprof avatar
  madprof 22/01/2012 22:28:45

  Διόρθωση: Όχι σταυροδρόμι, Διχάλα με γκρεμό και την κορυφή του Έβερεστ εναλλακτικές διαδρομές για τους δύσμοιρους πολίτες του προτεκτοράτου!

 3. Pluto avatar
  Pluto 22/01/2012 22:41:38

  Σε εκτενές άρθρο στο φύλλο του Σαββατο-Κύριακου, η πιό σημαντική Καναδική (στους Καναδούς ούτε χρωστάμε ούτε μας χρωστάνε) εφημερίδα ,"The Globe and Mail", συμπεραίνει:
  " Haircut and bailout or not,Greece is dead,doomed,defunct,departed. Barring a miracle rescue from China,Greece is going back to the drachma,in the hope of devaluing its way back to something approaching economic stability"
  (ηλεκτρονική έκδοση του άρθρου :ww.theglobeandmail.com/report-on-business/commentary/eric-reguly/super-marios-bank-rescue).
  Σπεύδω να πω ότι δεν συμφωνώ με τον αρθρογράφο πως μιά τέτοια κατάληξη είναι μοιραία καί αναπόφευκτη.Ούτε θεωρώ την Κίνα την μόνη ελπίδα αποτροπής της δραχμής.Αλλά παρέθεσα το απόσπασμα γιατί είναι ενδεικτικό ως προς το τί πιθανότητες δίνουν οι τρίτοι στο υπό εξέλιξη εγχείρημα "PSI+νέα δανειακή".
  Ακριβώς επειδή οι τάσεις που διαμορφώνονται διεθνώς ως προς την αντιμετώπιση της Ελληνικής περίπτωσης ξεκινούν από την συντεταγμένη εγκατάλειψη μέχρι τα σενάρια που περιγράφει η ανάρτηση του Αntinews, το βάρος της ουσιαστικής (=για την σωτηρία της χώρας) διαπραγμάτευσης δεν είναι πιά με τον Dalara (αυτόν μπορεί να τον αναλάβει πλέον ο Τζίμης Πανούσης) αλλά ούτε καν με Μέρκελ καί ΔΝΤ! Mετατοπίζεται το κέντρο βάρους της όλης διαπραγμάτευσης στο πολιτικό επίπεδο, ήτοι στην επίσκεψη Σαμαρά στην Μόσχα καί αμέσως μετά σε άλλες αναγκαίες επαφές μ` αυτούς που πράγματι έχουν τα κεφάλαια:Κίνα, Ινδία, Βραζιλία κοκ (άλλωστε από εκεί θα δανειζόταν η ΕΕ για να μας χορηγήσει την νέα δανειακή).
  Αυτές οι επαφές όμως προϋποθέτουν--για να καρποφορήσουν -- την λαϊκή εντολή.Τουτέστιν ,το τέλος του θιάσου συλλογικής ακυβερνησίας Παπαδήμου - Βενιζέλου-ΓΑΠ-Καρατζαφέρη-αφών Καψή-εκδοτών -ΣΔΟΕ-μαφιόζων της νύχτας. Πρέπει,άμεσα πλέον, να διωχθούν οι ύαινες που τραβολογούν το ημιθανές κουφάρι της Ελλάδας!

 4. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 22/01/2012 22:55:40

  Μπλέξαμε με έναν ακόμη Νταλ(λ)άρα....
  Πούσαι Τζιμάκο;

 5. Nikos Draxma avatar
  Nikos Draxma 22/01/2012 23:21:17

  ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ρε καρακιοζο

 6. rally monkey avatar
  rally monkey 23/01/2012 01:20:15

  λες να θελουν Γερμανοι & ΔΝΤ να πληρώσουν 14δις ωρίμανση ομολογου στους ιδιώτες τον Μαρτιο απο το bridge loan... δεν νομίζω .. αρα το θεμα της μορφης της χρεωκοπιας θα εχει ξεκαθαρισει μεχρι 20Μαρτιου.

  Όσο μικρότερο είναι το ποσοστό των εθελοντών στο κούρεμα τόσο μικρότερο πρέπει να είναι και το επιτόκιο ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για κούρεμα πάνω από 100 δισ. ευρώ. η αληθεια ειναι
  .. τοσο μεγαλυτερες πρεπει να ειναι οι ζημίες που θα αποδεχτουν οι ιδιωτες πιστωτες (μέσω χαμηλοτερου επιτοκιου στα νεα ομολογα) ενω παράλληλα η ανταλλαγή θα πρεπει να θεωρειται 'εθελοντική'..για να μην χρεωκοπησεις 'επισημως'.

  Το ερώτημα τιθεται προς τι οι θυσιες όταν η ίδια η Τροικα οδηγει τη χώρα στη χρεωκοπία με τις μεθοδευσεις της.

 7. ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΩΣ ΧΡΕΟΣ avatar
  ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΩΣ ΧΡΕΟΣ 23/01/2012 13:54:36

  Δεν χρεοκοπούν οι χώρες, αλλά το ΔΝΤ, η FED, η ΕΚΤ... και αυτοί που έχουν οργανική σχέση μαζί τους (οικονομολόγοι, πολιτικοί, τραπεζίτες, οργανισμοί κ.α.). O επιθανάτιος ρόγχος ενός απατηλού χρηματοπιστωτικού συστήματος που καταδυναστεύει την ανθρωπότητα τα τελευταία 200 χρόνια...

  Μην πέφτετε στην παγίδα των ιεροψαλτών της δημοσιονομικής λιτότητας, των περικοπών και της αύξησης της φορολογίας (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ..Αλλα ο Δανεισμός που δημιουργεί το πρόβλημα)

  Η δημιουργία του "ex nihilo" χρήματος (εκδοτικό προνόμιο) και άϋλη ανατοκιζομενη πίστωση με κλασματικά αποθεματικά (χωρίς πλήρη αντίκρισμα) και όταν δεν μπορείς να πληρώσεις, παίρνουν ως αντάλλαγμα τις πηγές της πραγματικής οικονομίας. (λιμάνια, αεροδρόμια, ορυκτό πλούτο κ.α)

  Η πραγματική αιτία της κρίσης είναι ότι : τα κράτη έχουν απεμπολήσει το ΥΨΙΣΤΟ προνόμιο τους (αφού ασκούν εθνική κυριαρχία) να εκδίδουν τα ίδια, το χρήμα τους ΑΤΟΚΑ και αντί αυτού το δανείζονται ΕΝΤΟΚΑ από ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες.

  http://www.scribd.com/oikonomia247

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.