#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/06/2011 12:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νταβούτογλου: Τα σύνορα είναι τεχνητά, ας τα ξαναχαράξουμε

[caption id="attachment_103846" align="alignnone" width="600" caption="Χάρτης 1"][/caption]

Και ενώ στην Ελλάδα παρατηρείται η συνήθης πολιτική δραστηριότητα, δηλαδή η προχωρημένη πια αποσύνθεση της «γενιάς του πολυτεχνείου», οι γείτονες παράγουν πολιτική.

Πολιτική μακρόπνοη, εθνική, με όραμα την ανάδειξη της χώρας σε τοπική υπερδύναμη, ρυθμιστή στην ευρύτερη περιοχή.

Στην Ελλάδα το «πολιτικό σύστημα», ένας συρφετός από πολιτικούς - βρυκόλακες της «μεταπολίτευσης», εξωνημένους αστοιχείωτους δημαγωγούς που καμώνονται τους δημοσιογράφους, κλεπτοκράτες επιχειρηματίες, «πανεπιστημιακούς» που προέκυψαν από την διάλυση του Πανεπιστημίου με τον νόμο 1268 και έκτοτε τρέφονται με παχυλά ευρωπαϊκά κονδύλια συνεχίζει απτόητο την κατεδάφιση. Όλοι αυτοί σκηνοθετούν  διαλόγους κωφών με έναν θεσμικά αφοπλισμένο πρόεδρο της δημοκρατίας , παράγουν «πολιτική επικαιρότητα» με τις δηλώσεις ενός εξυπνάκια και ασχολούνται με την πολιτική επιβίωση μιας φιλόδοξης  κυρίας που την απομόνωσε η δεξιά, το κέντρο, η ίδια η κοινωνία και στην ουσία παλεύουν να διασώσουν τα προνόμια και τις προσόδους  που τους εξασφάλισε η «αντίσταση» και η αλλαγή  / απαλλαγή ανάλογα  ... με την ομάδα !

Στην Τουρκία, πολιτικοί, στρατιωτικοί, πανεπιστημιακοί και «παραγωγικές τάξεις» παράγουν:

Παράγουν όραμα και σχέδιο, έκαστος στον τομέα του, με διαφοροποιήσεις ως πρός την υλοποίηση και τα μέσα, όλοι όμως είναι στρατευμένοι στην "μεγάλη Τουρκία".

Έτσι, ο «μαέστρος» Νταβούτογλου ορίζει τον σκοπό, «δίνει γραμμή» και οι άλλοι παίζουν.

Η γραμμή είναι απλή : Σε δηλώσεις του (New York times, Can Turkey unify Arabs ?)) ο κ.καθηγητής είπε ότι «ήλθε η ώρα του εξορθολογισμού της Ιστορίας στην περιοχή», με πρώτο βήμα την κατάργηση της βίζας σε μια σειρά χωρών της Μέσης Ανατολής, την προβολή μιας Μεσανατολικής Ζώνης Εμπορίου, ενώ «οι Τούρκοι businessmen εξαπλώνονται κατά μήκος των παλαιών οδών του εμπορίου» και η Τουρκία εξάγει την κουλτούρα της σε πληθυσμούς που διψούν για ανάπτυξη...

Είπε όμως και κάτι άλλο ο κ. καθηγητής : «Κανένα από τα σύνορα της Τουρκίας δεν είναι φυσιολογικό. Βεβαίως πρέπει να σεβασθούμε τα έθνη- κράτη, ΑΛΛΑ ταυτοχρόνως να αντιληφθούμε ότι υπάρχουν  φυσικές συνέχειες. Έτσι ήταν για αιώνες» !

Υπάρχει περιεκτικότερος ορισμός του ιστορικού ρεβιζιονισμού; Θέλετε κι’αλλο ; «ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ» αποκαλεί ο Νταβούτογλου το «όραμα του» για την περιοχή.

«Για πάνω από 100 χρόνια, έχουμε χωρισθεί με επιφανειακά πολιτιστικά και θρησκευτικά σύνορα και τώρα με την άρση της βίζας για τον Λίβανο, την Ιορδανία και την Συρία αίρουμε και τα εθνικά σύνορα» συμπληρώνει ο εκ των συμβούλων του Ερντογάν πανεπιστημιακός Yusuf Yerkel ... Άντε και στα δικά μας εθνικά σύνορα, αφού τα σκουπιδοκάναλα «ήραν» τα πολιτιστικά σύνορα με τούρκικα σήριαλ και τσιφτετέλια, ενώ τα θρησκευτικά τα φροντίζει ο κ. Καμίνης, η κα. Νταλάρα και λοιποί ...συγκρητιστές ! Η πολιτιστική «ενοποίηση» δεν γνωρίζει σύνορα : Σε πρόσφατο ταξίδι στην  Κύπρο, μεταξύ άλλων σημείων και τεράτων εθαύμασα και το ...πολιτιστικό κέντρο “Νarghile” σε κεντρική λεωφόρο της διαιρεμένης Λευκωσίας !

Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της «επαναδημιουργίας» νά και οι Τούρκοι ...ιχθυολόγοι, οι οποίοι μετουσιώνουν την «γραμμή» Νταβούτογλου σε επιστημονικό εργο : Τον καθορισμό ζωνών αλιείας στην Α. Μεσόγειο, ούτως ειπείν την χάραξη ΑΟΖ στην περιοχή !

Έτσι οι κκ. Bayram Ozturk και Sertac Hami Baseren, από τα Πανεπιστήμια της Κωνσταντινουπόλεως και της Άγκυρας, μας λέγουν: «Η Μεσόγειος είναι ειδική περίπτωση θάλασσας, λόγω γεωγραφικών χαρακτηριστικών και ορισμένων υφιασταμένων διενέξεων μεταξύ εθνών. .. Η Τουρκία έχει 1577 χλμ. ακτογραμμής στην Μεσόγειο και 1851 αλιευτικά σκάφη στα χωρικά της ύδατα και στην ανοικτή θάλασσα.

[caption id="attachment_103848" align="alignnone" width="600" caption="Χάρτης 2"][/caption]

Η Τουρκία ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΠΟΤΕ μια de facto διακήρυξη ΑΟΖ που θα προκαλέσει βλάβη στα εθνικά της συμφέροντα στην Α. Μεσόγειο, με τον περιορισμό των ζωνών αλιείας και βεβαίως με τα προς αξιοποίηση κοιτάσματα υδρογονανθράκων που ευρίσκονται στην περιοχή. Η Τουρκία έχει ήδη ξεκινήσει προγράμματα για την προστασία του περιβάλλοντος, την μελέτη της βιοκλιματικής αλλαγής και τις επιπτώσεις της στο θαλάσσιο περιβάλλον, ορίζοντας ζώνες προστασίας στην ανοικτή θάλασσα και καλεί σε διεθνή συντονισμό για την καλύτερη προστασία του ευαίσθητου μεσογειακού οικοσυστήματος.» Κα ιβέβαια οι κ. καθηγηταί μας παρουσιάζουν το επιστημονικό τους πόνημα, την χαρτογραφική αποτύπωση της «πιθανής» τουρκικής ΕΕΖ, την οποία βλέπομε στον χάρτη 1. Αντιληπτό τι εννοούσε ο Νταβούτογλου με την αναφορά του στο Καστελόριζο που είναι ελληνικό αλλά δεν έχει ΑΟΖ και επικάθεται στην τουρκική υφαλοκρηπίδα; Αντιληπτός και ο ρόλος του κ. Δρούτσα με την «ταύτιση» ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδος ;

Αυτά στην Τουρκία. Οπού οι καθηγηταί δεν στελεχώνουν παχυλά επιδοτούμενα «ΕΛΙΑΜΕΠ» για να τεκμηριώνουν διεκδικήσεις άλλων χωρών (άρθρο Γρηγοριάδη για την «ανύπαρκτη ΑΟΖ του Καστελορίζου» που αλλού (;) στην Καθημερινή !) αλλά μοχθούν για να τεκμηριώσουν εθνικά συμφέροντα σε πλήρη εναρμόνιση με την πολιτική ηγεσία και την εθνική βούληση για ανάπτυξη και ισχύ.

Στην Τουρκία οπού οι καθηγηταί του TUBITAK σχεδιάζουν «έξυπνα όπλα» (πρόσφατα επεδείχθη βόμβα καθοδηγούμενη με GPS και αδρανειακό  σύστημα που θα κατασκευασθεί από την Τουρκική Αεροπορική Βιομηχανία), ολοκληρώνουν συστήματα επιτηρήσεως και αισθητήρες  και κατασκευάζουν λογισμικό και σταθμούς ελέγχου ανεπάνδρωτων αεροχημάτων.

Αμφιβάλλει κανείς για τις προθέσεις τις γειτονικής χώρας; Για το προδιαγεγραμμένο της «φινλανδοποιήσεως» της χώρας μας (θα έχουν «αρθεί τα σύνορα», θα γίνωμε αδέρφια στις business ...) η της συγκρούσεως που δεν είναι απαραίτητα all out war;

Θα κλείσω με την υπενθύμιση ότι η in extremis ματαιωθείσα «Βαριοπούλα 2» πέρασε μέν απαρατήρητη από τα ελληνικά Μ.Μ. Εξηλιθιώσεως και την εικονική πραγματικότητα που κατασκευάζουν – διακινούν, κατέληξε όμως στην σύλληψη ενός στρατηγού τεσσάρων αστέρων, την κλήση στην εισαγγελία πολλών ανώτατων αξιωματικών και την αναζωπύρωση του bras de fer μεταξύ στρατηγών και Ερντογάν. Bras de fer που μπορεί κάλλιστα να καταλήξει σε αιφνίδια ανακήρυξη ΑΟΖ από την Τουρκία στην Μεσόγειο (έχει ήδη στην Μαύρη Θάλασσα) σύμφωνα βεβαίως με τον χάρτη που αναρτούμε και σε «πίεση» μέσω θερμού επεισοδίου ώστε αυτή να γίνει σεβαστή. Η «φίλα διακείμενη» Αίγυπτος  είναι ήδη «ψημένη» (από εποχής Μουμπάρακ) και η στάση Δρούτσα «δεν βάζομε θέμα ΑΟΖ στο τραπέζι για να μήν...δηλητηριάσωμε το κλίμα» προδιαθέτει για «κατανόηση» της ελληνικής πλευράς, τουλάχιστον σε επίπεδο ΥΠΕΞ – πρωθυπουργού και οικονομικού κλεπτοκρατικού κατεστημένου.

Όμως φαίνεται πως ο διαρκής εθνικός κατήφορος δημιουργεί (η έτσι φαίνεται) αντισυσπειρώσεις : Το δικό μας «βαθύ κράτος», αποφάσισε επιτέλους να χαράξει  «κόκκινες γραμμές» και μια από αυτές είναι η άσκηση ΙΩΝΑΣ 2011 στις 7 Ιουνίου, στην οποία έχουμε αναφερθεί επανειλημμένως. Δείτε στον χάρτη 2 που θα εξελιχθεί η άσκηση σε σχέση με την «πιθανή τουρκική ΑΟΖ» και ας ληφθεί υπ’ οψιν  το γεγονός ότι ήδη είναι σε εξέλιξη μια άσκηση «Καταιγίδα» του ΠΝ σε όλη την έκταση του Αιγαίου (“Large scale military exercise” χαρακτηρίζεται στην σχετική NAVTEX).

Σαφώς ελλοχεύει πάντα η «υπεύθυνη στάση» του κύριου ελληνικού πολιτικού κατεστημένου. Μήπως όμως μας προκύψει και εδώ σύγκρουση «βαθέως» με ενδοτικό κράτος; Μακάρι !

Parsifal

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. KillTheKing avatar
  KillTheKing 01/06/2011 12:16:52

  ελα με την οπισθεν να σου τα χαραξουμε πανω σου. αϊ σιχτιρακι πια μεμετια
  TheKing

 2. Φακ Κωστας avatar
  Φακ Κωστας 01/06/2011 12:19:42

  H Toυρκία αρχίζει να κουράζει με τον μεγαλοϊδεατισμό της..
  Έχω την εντύπωση ότι θα αντιμετωπισθεί όπως της αξίξει, και μάλλον δεν θα χρειαστεί να βρέξουμε ούτε μπατζάκι...

 3. noldor avatar
  noldor 01/06/2011 12:35:42

  Σύμφωνοι. Σας δίνουμε τα Ιμία και άλλες 10 βραχονησίδες και δώστε μας Ανατολική Θράκη, την Βασιλεύουσα και την υπόλοιπη Κύπρο.

 4. Απορία avatar
  Απορία 01/06/2011 12:39:48

  Μάλλον δεν έχει γίνει αντιληπτό από πολλούς ότι οι τούρκοι το πολύ μέχρι το 2014-15 θα έχουν κάνει όχι θερμό επεισόδιο αλλά "θερμή" απόβαση σε κάποιο νησί. Εκτός βέβαια και εαν αγοράζουν κατά εκατοντάδες τα αποβατικά σκάφη, τα χόβερκραφτ και τα μεταφορικά ελικόπτερα για να στέλνουν τους πεζοναύτες τους να πάρουν αέρα στο αιγαίο.

  Βέβαια στην πλειοψηφία του αποχαυνωμένου από τα ΜΜΕ ελληνικού λαού αυτό φαίνεται αδύνατο γιατί δεν θα το επιτρέψουν οι αμερικάνοι, οι ευρωπαιοι, οι κινέζοι, το ξανθόν γένος, οι ελ, οι εξωγήινοι ή δεν ξερω εγώ τι άλλο σανό έχει ο καθένας στο κεφάλι του.

 5. charulisN avatar
  charulisN 01/06/2011 12:43:34

  Το ζήτημα είναι ότι στην Ελλάδα, υπάρχει πολιτικό κενό, που θα καλύψει οράματα, στρατηγικές, υποβοηθούμενο και ιδεολογικά από μια ντόπια αστική τάξη κυρίως τραπεζική ή κρατικοδίαιτη.
  Έτσι κομματικά αυτό εκφράζεται ποικιλοτρόπως και διαχρονικά. Τι να πρωτοθυμηθούμε:
  Τη κυβέρνηση Σημίτη στα Ιμια.
  Τη Κυβέρνηση Καραμανλή με τη ανεύθυνη μείωση θητείας.
  Για τις περίεργες θέσεις της Μπακογιάννη για Σκόπια, ασκήσεις ΝΑΤΟ πάνω από Λήμνο και Αγ. Ευστράτιο καθώς και την αποπομπή του τέως ΑΓΕΕΘΑ Γράψα.
  Για Παπανδρέου, Δρούτσα, ΑΟΖ κ.λπ.
  Για τις θέσεις όλων των κομμάτων σε σχέση με τους λαθρο-μετανάστες που αποτελεί ζήτημα εθνικής ασφάλειας.
  Για το ρόλο κυβέρνησης-αντιπολίτευσης που λειτουργούν ως μη κυβερνητικές οργανώσεις ή παιδική χαρά.
  Για το μίσος σε ότι είναι εθνικό (Στρατός, Εκκλησία).

 6. stefanos avatar
  stefanos 01/06/2011 12:45:26

  Γραμμή συνόρων ο Πόντος, ο Σαγγάριος και η Καππαδοκία. Συμφωνούμε απόλυτα.

 7. αεροπόρος avatar
  αεροπόρος 01/06/2011 13:16:10

  Αυτό το ατσαλάκοτο αγόρι, ο ΥΠΕΞ εννοώ που βόσκει!!! παίρνει μυρωδιά τι του γίνεται !!!! Εκεί στο ΥΠΕΞ, αυτοί που ξέρουν δεν του λένε τίποτα .....

 8. Kanaris avatar
  Kanaris 01/06/2011 13:32:31

  Το χειρότερο δυστυχώς είναι ότι πολλοί κάτοικοι των ακριτικών μας νησιών, είτε γιατί είναι «κολλημένοι» με το GAP, είτε γιατί λατρεύουν τον Μαμωνά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, βλέπουν με καλό μάτι κάθε είδους σύσφιξη με τους απέναντι (κατάργηση βίζας, κλπ). Έχω οδυνηρές εμπειρίες από το νησί μου (Χίος) τόσο σε επίσημο επίπεδο (Τοπικές Αρχές), όσο και σε προσωπικό (συγγενείς, φίλοι).

 9. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 01/06/2011 14:21:00

  Tραπεζούντα , Κερασούντα , Σαμσούντα, Κωνσταντινούπολη, Μίλητος , Σμύρνη, Αλικαρνασός, Λυκία , Φριγία , Καρία , Καππαδοκία, Πόντος, ΑΙΓΑΙΟ , ήταν είναι και θα μήνουν Πόλεις , περιφέρειες ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ , ΌΣΟΙ Σημίτιδες , Πάγκαλοι, Αρσένηδες και ΓΑΠ βρεθούν στο δρόμο μας. Απλά να γνωρίζουν οι τουρκαλέοι 'οτι είναι απλοί ενοικιασθές.

 10. Λίζα Αλεξίου avatar
  Λίζα Αλεξίου 01/06/2011 14:54:01

  «δεν βάζομε θέμα ΑΟΖ στο τραπέζι για να μήν…δηλητηριάσωμε το κλίμα»
  H εξωτερική πολιτική στάση της Ελλάδας μετά την Μικ καταστροφή δείχνει οτι δεν θέλει να αντιμετωπίσει την επεκτατική πολιτική της γειτονικής Τουρκίας, δεν μπορεί να μην αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο οι Έλληνες πολιτικοί, η δήλωση του Κ Δρούτσα χαρακτηρίζεται επιεικώς γραφική, οφείλουν να πούν την αλήθεια στον Ελληνικό λαό, για τις δεσμεύσεις που οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις έχουν αναλάβει.

 11. A.M. avatar
  A.M. 01/06/2011 16:07:14

  Μην ανησυχείς μίστερ Νταβούτογλου.
  Καθόλου μην ανησυχείς!
  Τα σύνορα θα επαναχαραχθούν και πολύ συντομότερα απ ότι εσύ σχεδιάζεις και φαντάζεσαι.
  Μόνο που έτσι που θα επαναχαραχθούν μικρούλη μου πίστεψέ με καθόλου μα καθόλου ΔΈΝ θα σου αρέσει η επαναχάραξη!
  Μα .. καθόλου!

  Σήμερα τα σύνορα δεν τα επαναχαράσσει η πάλαι ποτέ Οθωμανική αυτοκρατορία.
  Τα επαναχαράσσουν η αυτοκρατορία των ΗΠΑ και οσονούπω η Νέα Ρώσικη Αυτοκρατορία και η Νέα Κινέζικη Αυτοκρατορία.
  Και όποιος πάει να τους το παίξει αυτοκρατορία τους χαλάει την πιάτσα.
  Και εσείς οι νεο-οθωμανοί επίδοξοι αυτοκράτορες - τρομάρα σας! - αυτό πάτε να κάνετε και γι αυτό θα σας φάει το μαύρο φίδι λίαν συντόμως.
  Μαζωχτείτε, βάλτε τα μυαλά σας μέσα στο κεφάλι, γιατί διαφορετικά θα σας το κόψουν!

  Εμάς βέβαια ως Έλληνες μας βολεύει πάρα πολύ αυτή σας η αλλαζονεία.
  Τόσο που δεν φαντάζεστε!
  Γιατί οι μεγάλοι θα σας κάνουν ένα νέο χωρισμένο στα τρία Ιράκ.
  Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έκαναν το Ιράκ .. χωριουδάκι.

  Καλά ξυπνητούρια μίστερ Νταβούτογλου!

  • μουρίνιο avatar
   μουρίνιο @ A.M. 01/06/2011 20:40:44

   Πολύ σωστά τα γράφεις. Ο αλαζονικός και φαφλατάς Αχμέτ αδυνατεί να αντιληφθεί οτι οι ισχυροί του πλανήτη του έχουν κι αυτού και του αφέντη του πολλά μαζεμένα και κάποια στιγμή ο ασκός του Αιόλυ θ΄ανοίξουν. Η Ελλάδα πρέπει να αφήσει την απάθεια και την κατάλληλη στιγμή να ενταχθεί στο στρατόπεδο των μελλοντικών νικητών ( όπως έκανε πάντα και δεν μας βγήκε σε κακό...) Οι κινήσεις του ΓΑΠ στο πεδίο αυτό , ήτοι ενίσχυση δεσμών με ΗΠΑ-Ισραήλ είναι στη σωστή κατεύθυνση, ασχέτως αν αντιδρούν οι συνήθεις συμπλεγματικοί αντιαμερικανοί , αντιισραηλινοί και γενικώς αντί... επαγγελματίες διαμαρτυρόμενοι αριστεριστές, που κόπτονται μόνο για τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών, των εγκληματιών και των φανατικών ισλαμιστών.

 12. SOTPAP avatar
  SOTPAP 01/06/2011 16:12:42

  Αυτό που λέει ο φίλος από τη Χίο είναι το πιο πικρό.
  Δυστυχώς δεν μας φταίνε οι πολιτικοί, φταίμε κυρίως εμείς, γιατί δεν είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε την ευδαιμονία μας για να υπερασπιστούμε τα χώματα μας.
  Για τους περισσότερους Αθηναίους η Σάμος, η Χίος, το Καστελόριζο είναι πολύ μακριά για να είναι διατεθειμένοι να πολεμήσουν γι αυτά.
  Ενώ και για τους Χιώτες το κράτος των Αθηνών είναι τόσο εχθρικό και αδιάφορο, που λογικά αναζητούν καλύτερη τύχη κοιτώντας προς την κοντινή γειτονιά τους.
  Έτσι όπως την κάναμε την Ελλάδα, θα τα λουστούμε.
  Θυμάμαι το ΄βράδυ των Ιμίων, που έτυχε να υπηρετώ τη θητεία μου, πόσοι πολλοί ήταν αυτοί που θεωρούσαν βλακεία να πολεμήσουμε για ένα βράχο.
  Δεν φταίνε λοιπόν μόνον οι Δρουτσαίοι και οι Ντοραίοι, εμείς έχουμε το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης γιατί τα ωραία λεφτουδάκια μας τα σκορπάμε για ταξίδια στις Σευχέλλες και το Μπαλί, κι όχι για να τονώσουμε την οικονομία των νησιών μας.

 13. East avatar
  East 01/06/2011 19:35:53

  Οι κάτοικοι της Τουρκίας είναι Έλληνες-Ρωμιοί που εξισλαμίστηκαν και εκτουρκίστηκαν λόγω των Οθωμανών κατακτητών.

  Η Ελλάδα πρέπει να τους υπενθυμίσει την καταγωγή τους, να αξιοποιήσει τους Έλληνες Τουρκόφωνους Ορθόδοξους(εκ των οποίων κατάγεται και ο Καραμανλής), και να τους επανελληνοποιήσει χορηγώντας υπηκοότητα σε όποιον Τουρκόφωνο-Μουσουλμάνο επιστρέψει στην Ορθοδοξία και θέλει να επιστρέψει στον Ελληνισμό.

  • Dora avatar
   Dora @ East 02/06/2011 01:02:09

   Και γιατι αγορι μου να επιστρεψει ο τουρκοφωνος μουσουλμανος στον χριστιανισμο?Τι ζορι τραβαει δηλαδη για να το κανει ετσι οπως εχει καταντησει και ο χριστιανισμος και ο Ελληνισμος απο μας τους ιδιους?

   Καλοι οι ρεμβασμοι κι οι ρομαντισμοι δεν λεω,αλλα κανεναν πιο πρακτικο τροπο δεν εχεις να δεις τα πραγματα?

 14. Αννίτα avatar
  Αννίτα 02/06/2011 10:02:00

  factorx επείγει η οριοθέτηση της ΑΟΖ αλλά και η ανάγκη ενός ΠΑΝΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ,προκειμένου να περιορίσουμε τον επεκτατισμό της Τουρκίας. Οι τούρκοι διπλωμάτες και πολιτικοί ξέρουν καλά το παιχνίδι της πολιτικής σκηνής, χρόνια τώρα με πολύ εύσχημο τρόπο προσπαθούν να προσεγγίσουν την ελλάδα δήθεν πολιτιστικά, δήθεν... αλλά από την άλλη πολύ συχνά έχουμε παραβιάσεις στο Αιγαίο. Είναι καιρός να πάρουμε αποφάσεις σε Εθνικά θέματα. Εξ άλλου η Αμερική που πάντα θεωρούσε την τουρκία πιο αξιόλογη δύναμη από την ελλάδα τώρα πια με την οικονομική της κατρακύλα δεν μπορεί να υποστηρίξει ούτε τον εαυτό της οχι την τουρκία. Εχουμε λοιπόν ένα πεδίο δράσης ελεύθερο να το εκμεταλλευτούμε σωστά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.