Ντέρμπι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, σταθερά μπροστά ο Σαμαράς
08/04/2014 00:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ντέρμπι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, σταθερά μπροστά ο Σαμαράς

Προβάδισμα Ν.Δ στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές, του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές και το «Ποτάμι» τρίτο κόμμα και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις.

Προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει η Ν.Δ στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO. Αντίθετα προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της Ν.Δ. στις ευρωεκλογές με το «Ποτάμι» να βγαίνει τρίτο κόμμα και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις.

Ειδικότερα όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές τα ευρήματα της δημοσκόπησης διαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ.22,1%, ΣΥΡΙΖΑ 21,2%, Το Ποτάμι 8,5%, Χ.Α. 6,8%, ΚΚΕ 6,8%, ΠΑΣΟΚ 5,8%, ΑΝΕΛ,4,3%, ΔΗΜΑΡ 3%, το 13,6% δηλώνει αναποφάσιστο.

Για τις ευρωεκλογές

Επίσης σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε από τις 3 έως τις 7 Απριλίου για λογαριασμό της τηλεόρασης του Mega ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει ένα 20,2%, η Ν.Δ.19,5%, το ΠΟΤΑΜΙ 8,8%, η Χ.Α. 7%, το ΚΚΕ,6,7% , η ΕΛΙΑ 5,5% , οι ΑΝΕΛ 4,1% , η ΔΗΜΑΡ 2,8% και το 13,9% δηλώνει αναποφάσιστο.

Ψηφίζουν για πολιτική σταθερότητα

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση το 52,4% ψηφίζει στις ευρωεκλογές με γνώμονα την πολιτική σταθερότητα και το 39% για την ανατροπή της κυβέρνησης. Επίσης στο ερώτημα για το εάν κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε εθνικές εκλογές εάν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές το 54,4 απαντά «όχι» και το 42,5% «ναι»

Για την οικονομία

Να παραμείνει η χώρα στο ευρώ επιθυμεί το 72,9 των πολιτών που συμμετείχε σε έρευνα της GPO, την ώρα που το 51,2% εκτιμά ότι η ζωή του θα χειροτερέψει τα προσεχή δύο χρόνια και το 49,2 εκτιμά το ίδιο για την οικονομία της χώρας. Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη δημοσκόπηση το αντίστοιχο ποσοστό ανερχόταν στο 65,5%. Ωστόσο στην έρευνα το 68,1% πιστεύει ότι η χώρα δεν βγαίνει από την κρίση.

Για τις προσπάθειες της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την κρίση

Το 63,2% των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης. Επίσης το 66,8% διαφωνεί με την πεποίθηση ότι αποδίδει καρπούς η κυβερνητική πολιτική και το το 32,5 συμφωνεί. Στο ερώτημα με τίνος κόμματος τις προτάσεις για την οικονομία συμφωνείτε οι απαντήσεις έχουν ως εξής: 22,2% ΝΔ, 18,1% ΣΥΡΙΖΑ, 4,2% ΠΑΣΟΚ,4,5 ΑΝΕΛ, 3,5 Χ.Α., ΔΗΜΑΡ 2,7% και 30,6% δεν συμφωνεί με κανένα κόμμα.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ

Στο ερώτημα για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει το 73,4% δηλώνει «όχι» και το 25,1% «ναι». Για την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ το 71,5% έχει αρνητική άποψη. Για τους πολιτικούς αρχηγούς Όσον αφορά στην άποψη που έχουν για τους πολιτικούς αρχηγούς, θετική άποψη για τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά έχει το 39,8%, για τον Φ. Κουβέλη το 35,5% , για τον Στ. Θεοδωράκη το 33,4%, τον Αλ. Τσίπρα το 33%.

«Να αποχωρήσει ο Γ. Παπανδρέου από την πολιτική ζωή της χώρας» δηλώνει ότι επιθυμεί το 82,1% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση.

Ο Αντ. Σαμαράς καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Στη δημοσκόπηση της GPO το 42,7% θεωρεί ότι καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Αντ. Σαμαράς και το 27,2% ο Αλ. Τσίπρας.

Για την υπόθεση Μπαλτάκου

Πολύ σημαντική θεωρεί το 42,9% των πολιτών , ωστόσο το 57% διαφωνεί στην πρόταση των ΑΝΕΛ να παραιτηθεί η κυβέρνηση. Αντίθετα το 37,5% δηλώνει ότι συμφωνεί με την παραίτηση. Επιπλέον το 42,8% δηλώνει ότι συμφωνεί με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για παραίτηση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια και Δικαιοσύνης X. Αθανασίου. «Διαφωνώ / Μάλλον Διαφωνώ» απαντά το 48,6% και «Δεν Ξέρω / Δεν Απαντώ» το 8,6%. Επίσης το 60,8% δήλωσε ότι συμφωνεί στην τοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ ότι ακροδεξιοί θύλακες στον κυβερνητικό μηχανισμό υπονομεύουν κυβερνητική πολιτική. Αντίθετη άποψη είχε το 30%.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Περιηγητής avatar
  Περιηγητής 08/04/2014 09:28:20

  Πριν από λίγο καιρό θεωρούνταν σίγουρη η επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, κάποιοι μάλιστα προέβλεπαν πως η διαφορά θα ξεπεράσει το 5%. Τα πράγματα έχουν αλλάξει

 2. Aegean times avatar
  Aegean times 08/04/2014 12:43:29

  Σημασία έχει ότι το ποτάμι είναι σταθερά τρίτο κόμμα, έπεσε λίγο βέβαια από τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις που το είχαν ανεβάσει στο 15% αλλά τα ποτάμια δεν μασάνε και με λίγες βροχούλες θα το ξαναφτάσουν το ποσοστό αυτό και γιατί όχι θα το ξεπεράσουν, βέβαια σημασία έχει να μάθουν όλοι οι ψηφοφόροι, ότι με κάθε ψήφο τους στο ποτάμι θα παίρνουν δώρο μιά πολυτελή κασετίνα με όλες τις μεγαλειώδεις & ανεπανάληπτες εκπομπές - υπερπαραγωγές του αρχηγού του ποταμιού του κυρίου Σταύρου Θεοδωράκη, αυτό νομίζω θα είναι ένα ακόμη βήμα προς την πλήρη επιτυχία του ποταμιού. Αντε και κυβέρνηση οι εθνικοί μας ευεργέτες!

 3. Διογένης avatar
  Διογένης 08/04/2014 13:07:20

  Προσωπικά το ποσοστό του "Ποτάμι" θα το κατέγραφα μάλλον στους αναποφάσιστους. "Ποτάμι" λέει ότι θα ψηφήσει κάποιος που στην ουσία λέει "ρε δεν το ρίχνω στο Ποτάμι, οι άλλοι καλύτεροι είναι;". Δεν είναι θετική ψήφος, είναι ψήφος κάποιου που δεν ξέρει τι να ψηφίσει. Όταν θα έρθει η ώρα να ψηφίσεις για κυβέρνηση του τόπου, τα κριτήρια θα γίνουν πολύ πιο συγκεκριμένα. Εκεί πιστεύω ότι ο Σαμαράς τελικά θα σαρώσει. Λίγο άρχισε να πιστεύει ο κόσμος ότι θα πάει καλά η οικονομία και η ΝΔ πέρασε αμέσως μπροστά. Αδιανόητο, για ορισμένους, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι και αργά έγινε. Αν δεν ήταν στη μέση ο Μπαλτάκος που ανέκοψε σημαντικά την ανοδική ορμή της ΝΔ, θα ήταν ήδη 3-4 μονάδες μπροστά. Ο σχολιαστής Wolf είχε γράψει καποια στιγμή πριν από μερικούς μήνες ότι πίστευε ακράδαντα ότι έστω και με μια ψήφο μπροστά ο Σαμαράς θα κερδίσει τις ευρωεκλογές. Αρχίζω να καταλαβαίνω κάπως καλύτερα τι εννοούσε. Το πιστεύω κι εγώ αυτό τώρα.

 4. Παναγιώτης avatar
  Παναγιώτης 08/04/2014 15:19:01

  Το έχω ξανα δημοσιεύσει : Απόφαση "άλμα στο μέλλον "
  Το σημείο στο οποίο έχει φτάσει η χώρα είναι πλέον αρκετά κρίσιμο και αυτό πλέον το νιώθουμε όλοι καθημερινά με το συνεχές σφίξιμο που πιάνει το στομάχι μας.
  Μετά από όλα τα επιχειρήματα και όλους τους διαξιφισμούς όμως, γεγονός παραμένει ότι αυτή η χώρα που τόσο μας ταλαιπωρεί και όμως τόσο πολύ αγαπάμε, πρέπει να επιβιώσει, να σχεδιάσει την επόμενη μέρα, πρέπει να αρχίσει επιτέλους να βγαίνει από την κρίση στην οποία βρίσκεται τα τελευταία χρόνια .
  Ποια θα είναι η επόμενη ημέρα;
  Θα αφεθεί η χώρα στα χέρια πολιτικών του πεζοδρομίου; Τις συνέπειες αυτές θα τις υποστούμε για πολλά χρόνια χωρίς να γνωρίζουμε τα αποτελέσματα που θα έχουν.
  Ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό ; Πάλι οι επόμενες γενιές ;
  Πάρτε επιτέλους πρωτοβουλίες.
  Ακόμα, όμως, εκεί στην Συγγρου δεν έχετε αντιληφθεί τι συμβαίνει ;
  Πέριξ της ΝΔ βρίσκονται τουλάχιστον 10-12 αξιόλογες πρωτοβουλίες, κόμματα, που προέρχονται από τα σπλάχνα της ΝΔ.
  Με στελέχη ικανότατα.
  Με εκατοντάδες μέλη με πολλές ιδέες και διάθεση για προσφορά .
  Και τι κάνει η ΝΔ ;
  Κρατάει το κόμμα σε " ιδεολογική αποστείρωση " !!!
  Αντί να ανοίξει το κόμμα,να ανοίξει τις πόρτες σε όλα αυτά τα σχήματα , να αποκτήσει " συνιστώσες " να γίνει το ΟΧΗΜΑ που θα επιβιβασθούν όλοι αυτοί και θα οδηγήσουν το κόμμα και την χώρα στο μέλλον,αρκείται, ο κ. Γραμματέας και λοιπά μεγαλοστελέχη σε παλαιοκομματικό λόγο .
  Εκτός αν φοβόμαστε το νέο.
  Κρίμα .
  Όμως δεν είναι αργά και θα είναι η μέγιστη προσφορά,στην χώρα, στο κόμμα, η κίνηση σας αυτή.
  Θα είναι ένα άλμα στο μέλλον .
  Αυτή η πρόσμιξη θα είναι το φιλι της ζωής για την κεντροδεξιά.
  Ας μην μείνουμε πάλι στο επίπεδο των δηλώσεων.
  Οι δηλώσεις σε μια χώρα που καταρρέει τι προσφέρουν εκτός από χάιδεμα αυτιών και ενίσχυση προσωπικών εγωισμών;

  Κ Φ Π
  Από το iPad μου

 5. Κωνσταντίνος avatar
  Κωνσταντίνος 08/04/2014 18:47:19

  http://prntscr.com/385gwf Σύμφωνα με το παραπάνω, ζήτω που καήκαμε...

  • gonzilaus avatar
   gonzilaus @ Κωνσταντίνος 09/04/2014 09:03:08

   Οι μόνες που πλησιάζουν έστω και λίγο τα αποτελέσματα ήταν η VPRC και η Public Issue. Οι υπόλοιπες όπως και ο Πανάς (που ξαφνικά έγινε μετρ επειδή αντί για 5,5 που έδιναν οι υπόλοιποι στην ΧΑ αυτός έδωσε 6,5) ήταν 3 λαλούν και 2 χορεύουν. Θέλετε πρόβλεψη; ΝΔ 18-22% ΣΥΡΙΖΑ 25-28% ΠΑΣΟΚ 4-6% ΧΑ 4-6% ΚΚΕ 7-9% ΑΝΕΛ 4-6% ΠΑΤΑΜΙ 3-5% ΔΗΜΑΡ 2-3%

 6. Λεύκιππος avatar
  Λεύκιππος 08/04/2014 19:26:39

  Γράφει ο Διογένης πως όταν έρθει η ώρα της εθνικής κάλπης ο Σαμαράς θα σαρώσει. Παρόλο που κανείς δεν μπορεί να προδικάσει και τέτοιες ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό-θυμίζω πως σε άλλες δημοσκοπήσεις αλλιώς είναι τα πράγματα-η καλύτερη δυνατή βαθμολογία για το κυβερνόν κόμμα αποτελεί η επίτευξη ισοπαλίας με τον Σύριζα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.