23/01/2008 20:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νομικό κενό στην απαγγελία των κατηγοριών

«Μεγάλο κενό» χαρακτηρίζουν έγκυροι δικαστικοί κύκλοι την απαγγελία κατηγορίας σε βαθμό κακουργήματος για «απόπειρα εκβίασης από κοινού» για την υπόθεση Ζαχόπουλου, όταν απουσιάζει η σχετική καταγγελία του φερόμενου ως παθόντος, δηλαδή του Χρήστου Ζαχόπουλου. Το κενό αυτό, προβλέπουν οι ίδιοι κύκλοι, θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη συνέχεια. Και μάλλον έτσι είναι, καθώς όλα φαίνεται να λειτουργούν ακόμα «επικοινωνιακά», με την μια πλευρά να στέλνει «μηνύματα» στην άλλη, προσπαθώντας να αποφύγει την οριστική (και καταστροφική) ρήξη.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι, αν απαγγελθεί κατηγορία εναντίον του Θέμου και για το άλλο «κακούργημα», εκείνο της «της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων», τότε θα πρέπει να διωχθεί και κ. Γιάννης Ανδριανός. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 370 Α του Ποινικού Κώδικα (αφορά την παραβίαση του απορρήτου) διώκεται ποινικά όποιος παρακολουθεί, ή μαγνητοσκοπεί, μη δημόσιες (ιδιωτικές) πράξεις τρίτων προσώπων. Διώκεται όμως και όποιος κάνει χρήση καθ΄ οιονδήποτε τρόπο (και μεταγενεστέρως) του περιεχομένου των μαγνητοσκοπήσεων που έγιναν με παράνομο τρόπο. Βλέπε περισσότερα εδώ. Έτσι καταλαβαίνουμε όλοι πλέον τι παιχνίδι παίζεται.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τάκης avatar
  Τάκης 23/01/2008 21:10:20

  Το μέγα ερώτημα που προκύπτει είναι πως και από ποιούς έγινε το μοντάρισμα του επίμαχου οπτικού υλικού. Αν δηλαδή στο μοντάρισμα ενεπλάκησαν και παρακρατικοί παράγοντες και ποιος είναι αυτός που (όχι μόνο έδωσε το DVD στο Μαξίμου) ενημέρωσε το Μαξίμου για την ύπαρξη αυτού του υλικού. Ποιος είχε λόγο να το κάνει ώστε να προστατεύσει το πρωθυπουργικό περιβάλλον; Ο ΘΕΜΟΣ ώστε να διεθετηθεί με όσον το δυνατόν λιγότερες συνεπειες για αυτόν η υπόθεση της μαύρης τρύπας των 5 εκατ. ή το Μεγάλο Κανάλι και ο ΔΟΛ που έκανε χοντρές business με την κυβέρνηση και συγκεκριμένα με το ΥΠΠΟ. Το ζήτημα είναι ότι το αμοντάριστο υλικό έπρεπε πάση θυσία να κουκουλωθεί με οποιοδήποτε κόστος και οι καλοθελητές είναι μπροστά στΙς τηλεοράσεις μας κάθε βράδυ στις 8.

 2. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 23/01/2008 22:36:17

  Βλέπω μια τάση να εξισωθούν τα θύματα με τους θύτες. Κατ αρχήν οι καταγραφές ως παράνομες δε λαμβάνονται υπόψιν. Λαμβάνεται υπόψιν όμως η μαρτυρία του κάθε παρόντος ή συνομιλητή. Ένας λογικός άνθρωπος θα πει ότι ο Χίος λέει αλήθεια και θα φτύσει τον καμπουράκη και τις αγωγές του. Επίσης θα πει ότι ο Ανδριανός λέει αλήθεια κι όχι ο Θέμος για το αν συναντήθηκαν η δε συναντήθηκαν. Το ποιος έκλεψε το DVD θα το μάθουμε σύντομα. Θα μάθουμε σύντομα επίσης ποιος το μοντάρισε.
  Οι εκδοχές είναι 2.
  1) Το μόνταραν οι εκβιαστές και αποτελεί δείγμα. Κοιτάξτε τι έχουμε κι έχουμε κι άλλο.
  2) Το μόνταραν κρατικές υπηρεσίες κατ εντολήν για να κόψουν το ''επιβλαβές'' τμήμα να μη βγει προς τα έξω και να το στείλουν κομμένο στον ανακριτή γιατί ήδη θα έκανε βόλτες αν το είχαν πάρει οι δικηγόροι.

  Θα βγάλουμε άκρη τις επόμενες μέρες είτε από αποδείξεις είτε από ενδείξεις.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.