09/05/2010 14:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νομίζουν ότι μπορούν να μας δουλεύουν ακόμα με τις δημοσκοπήσεις

Τo ερώτημα έτσι όπως τέθηκε στους ερωτώμενους στην δημοσκόπηση της Alco ήταν κατευθυνόμενο προς μία μόνο απάντηση αφού διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.
Το παραθέτω κάτω: «Είστε υπέρ του προγράμματος ΕΕ-ΔΝΤ που αποσκοπεί στη διάσωση της χώρας ή υπέρ της απόρριψής του με κίνδυνο χρεοκοπίας;» (http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1813537)

Το ερώτημα είναι καταφανώς παραπλανητικό γιατί το πρόγραμμα ΔΝΤ δεν αποτρέπει τον κίνδυνο χρεωκοπίας, απλά τον μεταθέτει τρία-τέσσερα χρόνια αργότερα, μετά τη λήξη του(όταν θα ξαναγυρίσουμε στις αγορές).

Συγκεκριμένα, η πιθανότητα χρεωκοπίας μετά το πρόγραμμα ΔΝΤ θα είναι μεγαλύτερη απ΄ ότι σήμερα αφού (όπως το ίδιο το ΔΝΤ παραδέχεται), το δημόσιο χρέος θα είναι στο 140% του ΑΕΠ, σαφώς μεγαλύτερο από το σημερινό.

Επομένως, η ερώτηση κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να είχε τη μορφή:

«Είστε υπέρ του προγράμματος ΕΕ-ΔΝΤ που αποσκοπεί στη διάσωση της χώρας ΜΕΤΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ή υπέρ της απόρριψής του με ΑΜΕΣΟ κίνδυνο χρεοκοπίας;»

Γιώργος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. socrates avatar
  socrates 09/05/2010 14:30:02

  Οι σπαστικές κινήσεις του τηλεοπτικού κατεστημένου που ελέγχει και τις δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι βρίσκονται σε κατάσταση πανικού.
  Νόμιζαν ότι θα έχουν αρκετό χρόναο για να τσιμπήσουν μερικές ακόμα "καλές δουλειέ" αλλά τώρα συνειδητοποιούν ότι ο λαός δεν πρόκειται να δώσει στο Γιώργο τα χρονικά περιθώρια να μας μαδήσει άλλο.
  Ας κάνουν όσους αντιπερισπασμούς ή προβοκάτσιες θέλουν, η ξαφνική φτώχεια και η επαπειλούμενη ανεργία έχουν ξυπνήσει τον κόσμο.
  Δεν υπάρχει πια κανένας Έλληνας (νέος ή γέρος, άντρας ή γυναίκα, δημόσιος υπάλληλος ή ελεύθερος επαγγελματίας) που να μην ξέρει ότι ο Γιώργος τον κορόϊδεψε.
  Το μόνο που παραμένει στα χέρια των καναλαρχών είναι οι αποστεωμένοι μηχανισμοί τηλεοπτικής προπαγάνδας και δημοσκοπικής διαστρέβλωσης.
  Τώρα που κατέρρευσε η όποια αξιοπιστία τους στη συνείδηση του λαού, καταρρέει και ολόκληρο το οικοδόμημα.
  Κύκνειο άσμα τους είναι η προσφορά των δεκανικιών του Καρατζαφέρη και της Θοδώρας στο Γιωργάκη.
  Μετά έρχεται το τέλος.

 2. Panagiotis avatar
  Panagiotis 09/05/2010 14:32:11

  την αλλη την ερωτηση την ειδες;
  Πως μπορουμε λεει να βγουμε απο την κριση;
  με θυσιες η με απεργιες;

  Ακου ερωτηση για σοβαρη δημοσκοπηση

 3. ΒΡΑΧΟΣ avatar
  ΒΡΑΧΟΣ 09/05/2010 14:35:16

  Μία ερώτηση έχω να κάνω προς όλους και όλες:
  Σας έχουν συμπεριλάβει σε κάποια από αυτές τις έρευνες, έστω και μία φορά;
  Γιατί εμένα ΠΟΤΕ. Ούτε μία φορά. Ούτε το τηλέφωνο μου είναι απόρρητο, ούτε μένω στις εσχατίες της Ελλάδας.
  Απόρία...Αν θέλετε διαφωτίστε με.
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  • ange-ta avatar
   ange-ta @ ΒΡΑΧΟΣ 09/05/2010 15:13:06

   Απο την κάπα ρισέρσ παίρνω τακτικά μέϊλ, θα έλεγα με ρωτάει πάντα, αφου με έχει στη λίστα της.

   Οντως οι ερωτήσεις είναι άσχετες και η απάντηση δεν έχω γνωμη δεν απαντω, δεν είναι διέξοδος.
   Λ.Χ. ρωτάει τρώτε ψάρι ή κρέας: η απάντησ δεν απαντω δεν σημαίνει κανένα απο τα δύο...

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ ange-ta 09/05/2010 15:15:44

    Πως μπαίνει κανείς σε μία τέτοια λίστα; Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, υπάρχουν συγκεκριμένες λίστες; Δεν είναι τυχαία η επιλογή; Χωρίς παρεξήγηση, πληροφοριακά ρωτάω.

 4. Dall avatar
  Dall 09/05/2010 14:44:36

  Το ερωτημα είναι ουτως η άλλως παραπλανητικό.Ως προς το χρόνο της χρωκοπίας, μετά από το τέλος της τριετίας είμια μια λίαν αισιόδοξη προοπτική.Το πρόγραμμα έχει δομηθεί στη βάση ότι φέτος θα έχουμε υφεση -4% του ΑΕΠ. Επειδη το ΑΕΠ υπολογίζεται χωρίς τον πληθωρισμό σε πραγαμτικές τιμές, με ένα πληθωρισμό της τάξης του 5% του Απριλίου, πιστευει κανείς ότι φέτος θα έχουμε ονομαστικό ΑΕΠ +1% για να έχουμε -4% πραγματικό ΑΕΠ; Η υφεση μάλλον θα είναι της τάξεως του 7%-8% οπότε το έλλειμμα δεν θα είναι μονοψήφιο για φέτος και άρα θα χρειαστούν προσθετα μέτρα, αρα επιδύνωση της υφεσης,ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ.
  Μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να μας οδηγήση σε ανγκαστική διαπραγματευση του χρέους.Για αυτό άλλωστε το Spread δεν υποχωρεί.

 5. Aggelos avatar
  Aggelos 09/05/2010 14:55:24

  εμενα μια φορα μονο πριν μερικα χρονια..και μενω λιγο εξω απο την Πατρα..
  σε 1000-2000 ατομα γινονται...ειναι πολυ απιθανο να σε πετυχουν..η αξιοπιστια τους ειναι για τα μπαζα..

  • ΒΡΑΧΟΣ avatar
   ΒΡΑΧΟΣ @ Aggelos 09/05/2010 15:05:27

   Απίθανο δεν νομίζω να είναι, να με πετύχουν...
   Μάλλον δεν θέλουν.
   Αναρωτήσου: 10-12 Δημοσκοπήσεις τον μήνα, επί 1000-2000 άτομα, επί 12 μήνες, σε υποτίθεται "σταθμισμένο" δείγμα, που σημαίνει γενικό πληθυσμό πανελλαδικά και όχι τα ίδια πρόσωπα...
   Η αξιοπιστία όντως είναι για τα μπάζα...

 6. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 09/05/2010 15:17:27

  Μου θυμίζει τη διατύπωση των θεμάτων των εκθέσεων για την ΕΟΚ που βάζανε στα παιδιά του γυμνασίου και του λυκείου τη δεκαετία του 90.
  Όποιος τόλμαγε να μην τεκμηριώσει την υπεροχή της ΕΟΚ, κοβότανε.

 7. Melvin avatar
  Melvin 09/05/2010 15:22:32

  almost all polls in Greece are fake... solicited and paid for by those who need to "prove"...

 8. ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ 09/05/2010 15:33:33

  Φίλε μου, απλά:

  Greek Statistics

 9. panos33 avatar
  panos33 09/05/2010 15:35:47

  http://www.youtube.com/watch?v=C_FIZnvuFvA&feature=player_embedded
  ριξτε μια ματια,οι προγονοι μας οι πιθικοι εχουν πολλα να μας πουν

 10. CHEMICAL YOUTH avatar
  CHEMICAL YOUTH 09/05/2010 15:41:37

  Οι δημοσκοπίσεις τι γνώμη έχεται για το τάδε θέμα, είναι για τα σκουπίδια γιατί δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν με κανένα τρόπο. Δεν έχει γίνει ποτέ δημοψήφισμα για να κριθούν αν όντως υπήρξαν ποτέ αξιόπιστες. Για να αρχίσει να τις παίρνει κανείς στα σοβαρά θα έπρεπε να είχαν τουλάχιστον 10πλάσιο δείγμα. Και φυσικά να είναι έτσι διατυπωμένες που να μην απευθύνονται σε καθυστερημένους.

  Επιπλέον κανείς ποτέ δεν εξήγησε στα ΜΜΕ τι σημαίνει χρεοκοπία. Ποια είναι τα πλεονεκτήματά της και ποια τα μειονεκτήματα. Τι δυνατότητες διαπραγμάτευσης προσφέρει.Επίσης τι σημαίνει χρεοκοπία τώρα και τι σε τρία χρόνια.

  Αμφιβάλει κανείς ότι αν το ερώτημα είχε τεθεί ως εξής: 'Προτιμάτε τα σκληρά μέτρα ώστε να συνεχίζουμε να πληρώνουμε τις τράπεζες ή να κηρύξουμε στάση πληρωμών'' τα αποτελέσματα θα ήταν τελείως διαφορετικά.

 11. Γιώργος Κακαρελίδης avatar
  Γιώργος Κακαρελίδης 09/05/2010 15:54:57

  Και το διορθωμένο δεν μπορεί να σταθεί σε σωστή δημοσκόπηση. Γιατί κανείς εχέφρων δεν προτιμά τον άμεσο κίνδυνο, ώστε να υπάρχουν περιθλωρια αντιδρασης. Θυμίζουν αυτά το Σημιτικό (στα Υμια) 'τι προτιμάτε βούτυρο ή κανόνια (sic)'.
  Ολα αυτά είναι βλακώδη, Ακόμη και η χρεωκοπία (προστασία από τους δανειστές !!1 , σύμφωνα με το chapter11 των αμερικανών , είναι αποδεκτή πράξη).
  Θα μπορούσαν να ρωτήσουν αν οι ερωτώμενοι αποδέχονται τα μέτρα της Κυβέρνησης ή όχι (απλά).
  Θα μπορούσαν να ρωτήσουν αν προτιμούν τα μέτρα της κυβέρνησης ή της αξιωμ. αντιπολίτευσης.
  Ας ΜΗΝ ξεχνάμε όμως τα παιχνίδια των εταιρειών δημοσκόπησης με τα ΜΜΕ (αποδείχτηκαν λίγο , αλλά κουκουλώθηκαν) στις ευρωεκλογές)

 12. GreenHorses avatar
  GreenHorses 09/05/2010 16:10:06

  Παίζουν και κάτι δημοσκοπήσει με την Ντόρα είναι σαν και αυτές που την έβγαζαν πρώτη στις εσωκομματικές,

  Καλεσμένη αύριο στο Χατζηνικολαλακη η 20η φορά που την βγάζει από το Νοέμβρη...

  Τσουζεί νικόλακη;

  Μέντες

 13. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 09/05/2010 16:32:14

  Συγνώμη να ρωτήσω κάτι, παρακαλώ! Οι γνωστότατοι και «εγκυρότατοι» δημοσκόποι, ποιόν άραγε τηλεφωνικό κατάλογο χρησιμοποιούν για τις «σοβαρές» έρευνές τους;
  Μου δίνουν την εντύπωση πως δεν πρέπει να έχουν τον κατάλογο του ΟΤΕ, αλλά το «πελατολόγιο» των Παπανδρέου, Ντόρας και Καρατζαφέρη! Χώρια που υποψιάζομαι, ότι και σε αυτό, κάνουν την «απαραίτητη» επεξεργασία!!!
  Τους κατανοώ, γιατί αν δεν διατηρήσουν την ίδια «αξιοπιστία» που είχαν ως τώρα, πως θα αμειφθούν αδρά ξανά για την «υπεύθυνη» εργασία τους!
  Αλήθεια φίλοι του antinews, εσείς συναντήσατε κανέναν στον περίγυρό σας, σαν τον πολίτη που συνάντησε ο πρωθυπουργός τον έτοιμο να δώσει και το υστέρημά του για τη «σωτηρία» της πατρίδας; Της πατρίδας ή των καταχραστών και δωσίλογων, ομολογώ πως δεν έχω καταλάβει!

 14. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 09/05/2010 17:09:38

  Αμάν πιά! Σας βαρέθηκα και με συγχίσατε Κυριακάτικα.Μιά δημοσκόπηση είπε να κάνει και η ALCO και πέσατε όλοι πάνω της, να την φάτε.Κανείς σας πιά,δεν σέβεται την καλή εταιρειούλα,που πρίν τις εκλογές μας κατατόπισε γιά την Libido των Ελλήνων αναλόγως του τί κόμμα προτιμούν;;;;;;;;;;Πως είπατε;;;;;;;Στους οπαδούς ποιού κόμματος,βρέθηκε ανεβασμένη η Libido;;;Ελάτε τώρα !!!!Από τους επισκέπτες και σχολιαστές των αντινέων,δεν θέλω αφελείς απορίες.Εκτός και άν μου κρυφοδιαβάζετε το....Καρφάκι.

 15. nick name@ta lefta iparhoun.gr avatar
  nick name@ta lefta iparhoun.gr 09/05/2010 18:19:22

  ..ο κος Χατζηνικολάου βαθμολογεί στην REAL NEWS με 9 την Ντόρα και 8 τον Καρατζαφέρη για την ..γεναιότητα και υπευθυνότητα που επέδειξαν. Θα έβαζε λέει και στον Καρατζαφέρη 9 αλλά τον έφαγε που είναι λίγο ..ανεμόμυλος!!
  Καλά είπε ο μεγάλος Χάρυ Κλίν: τα Νέα τη Real(Μαδρίτης) ( REAL NEWS)

 16. ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ avatar
  ΝΑΟΥΣΑΙΟΣ 09/05/2010 21:31:31

  Σε καλούν μια δυο φορές, κάνεις το λάθος και απαντάς σε σταμπάρουν και σε καταγράφουν τι καπνό φουμάρεις, σε περνάνε στον υπολογιστή. Σύμφωνα με τις απαντήσεις που δίνεις σε βάζουν σε λίστα, όταν η εντολή δίνεται από το ΠΑΣΟΚ τηλεφωνούν στους καταγεγραμμένους πλέον πασοκτζήδες το ίδιο γίνεται με τη Ν.Δ κ.ο.κ Γνωρίζουν τι ψηφίζει ο καθένας από τον αριθμό τηλεφώνου του καθ' ενός μας.
  Απλά πράγματα. Αυτοί που μας καλούν μας γνωρίζουν, εμείς νομίζουμε ότι δεν μας ξέρουν.

 17. Balafara Hunter avatar
  Balafara Hunter 09/05/2010 23:47:03

  Το μαγείρεμα στη στατιστική είναι πολύ εύκολο.

  Παράδειγμα:
  Ο Ωνάσης κι εγώ έχουμε 100 καράβια. Στατιστικά έχουμε από 50 καράβια ο καθένας.

 18. I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ avatar
  I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ 10/05/2010 00:31:35

  Απλά απαξιώνουν όλο και περισσότερο τις εταιρείες τους. Το ίδιο γίνεται και με τα ΜΜΕ. Όσο θα προχωράει η κρίση και τα μέτρα, τόσο θα απογυμνώνονται ή αλλοιώς ουδέν κακό αμιγές καλού...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.