Νικολούδης: O Γκ.Χαρδούβελης έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό -Χαρδούβελης: Ολα είναι νόμιμα
07/03/2015 21:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νικολούδης: O Γκ.Χαρδούβελης έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό -Χαρδούβελης: Ολα είναι νόμιμα

Εισαγγελική έρευνα για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη βρίσκεται σε εξέλιξη,σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News .

Ειδικώτερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, «o πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος με επείγον και εμπιστευτικό έγγραφό του στις 20-1-2015 ζητά από τη Βουλή να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του Γκίκα Χαρδούβελη».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «στον πρώην υπουργό αποδίδεται από τον Π. Νικολούδη ότι:

- Κατά το έτος 2011 εμφανίζεται δυσαναλογία μεταξύ των ποσών που πιστώθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του και αυτών που δηλώθηκαν ως εισόδημα.

- Κατά το έτος 2012 απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις οποίες ήταν υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του: α) ως σύμβουλος του πρωθυπουργού από τον Νοέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2012 και β) ως υπουργός των Οικονομικών από τον Ιούνιο του 2014 και εντεύθεν».

Επίσης, η Realnews δημοσιεύει ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο βρίσκονται «στο μικροσκόπιο των Αρχών καταθέσεις πολιτικών στο εξωτερικό ύψους πάνω από 10 δισ. ευρώ που δεν έχουν δηλωθεί».

«Τα επίμαχα ποσά είναι πλήρως φορολογημένα και αφορούν έσοδα από πολυετή μισθωτή εργασία δική μου και της συζύγου μου.Υπάρχει πλήρης τεκμηρίωση βάσει των φορολογικών δηλώσεων και βρίσκονται σε καταθέσεις και λογαριασμούς που διατηρούσα στο εξωτερικό, λόγω της εκεί πολυετούς έμμισθης προϋπηρεσίας μου», απαντά με ανακοίνωση του ο Γκίκας Χαρδούβελης.

«Τα χρήματα αυτά, στο σύνολό τους, περιλαμβάνονται στη δήλωση Πόθεν Εσχες του 2014, την οποία υπέβαλα το Σεπτέμβριο του έτους αυτού, ως υπουργός Οικονομικών», προσθέτει ο κ.Χαρδούβελης.

Επίσης, επισημαίνει ότι «τα χρήματα αυτά εστάλησαν σε περίοδο κατά την οποία δεν υπηρετούσα σε δημόσια θέση και δεν είχα υποχρέωση προς υποβολή δήλωσης Πόθεν Έσχες»

«Τα τελευταία χρόνια, τα ίδια ποσά και φορολογικά στοιχεία δηλώνω ετησίως και στις αμερικανικές φορολογικές αρχές, βάσει της εκεί νομοθεσίας (FBAR)», αναφέρει ο Γκίκας Χαρδούβελης.

"Πάγια θέση της ΝΔ σε ζητήματα διαφάνειας ήταν, είναι και θα είναι όλα στο φως", δήλωσε σχετικά ο Κώστας Καραγκούνης.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ ανέφερε ότι όσον αφορά στα πραγματικά γεγονότα ο ίδιος ο κ. Χαρδούβελης θα δώσει εξηγήσεις.

"Όσον αφορά στο πολιτικό σκέλος, φανταζόμαστε ότι την ίδια ευαισθησία έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση και για τα κορυφαία στελέχη του , όπως τους κ. Σταθάκη και Τσακαλώτο, οι οποίοι έχουν επενδύσει, μέσω αμοιβαίων κεφαλαίων, στις εταιρείες Black Rock και JP Morgan-που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλεί «γύπες» της αγοράς- έχοντας έτσι βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό", πρόσθεσε ο κ. Καραγκούνης.

Σημείωσε επίσης ότι καλό είναι να δοθούν εξηγήσεις και για άλλα στελέχη που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό, όπως η κυρία Ν.Βαλαβάνη, για την οποία έχει γίνει προ μηνός σχετική καταγγελία στην οποία, σημείωσε, ακόμα δεν έχει απαντήσει.

Πηγή: ΑΠΕ,imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Darth Gonzo avatar
    Darth Gonzo 08/03/2015 16:44:50

    Και ας ήταν μόνο αυτός.

  2. Νίκος avatar
    Νίκος 10/03/2015 12:25:46

    Νόμιμο ισως, ΗΘΙΚΟ με τίποτε!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.