#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/05/2013 08:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νικητές και ηττημένοι στην «απεργία» της ΟΛΜΕΌλη αυτή η ιστορία με την απεργία της ΟΛΜΕ μέσα στις Πανελλαδικές ανέδειξε τα πραγματικά μεγάλα αδιέξοδα του συνδικαλιστικού κινήματος στην Ελλάδα. Ένα κίνημα που ουσιαστικά δεν υπάρχει και που αφήνει έρμαιο τους εργαζόμενους σε κάθε υπερβολική απαίτηση του εργοδότη, είτε είναι το δημόσιο είτε κάποιος ιδιώτης.

Οι ανέξοδες πρακτικές, οι επαναστατικές γυμναστικές και οι «τζάμπα μαγκιές» μιας μερίδας των συνδικαλιστών της ΟΛΜΕ δυστυχώς, και το εννοούμε, οδηγεί σε οδυνηρή ήττα τους εκπαιδευτικούς. Τους Δακίτες του κ. Παπαχρήστου, τους Πασπίτες και φυσικά τους στηριζόμενους από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ, παλιά αλεπού στους αγώνες, κατάλαβε ότι πρόκειται περί μεγαλειώδους γκάφας μια προκήρυξη απεργίας μέσα στις εξετάσεις, γι’ αυτό και διαφοροποιήθηκε εξ΄αρχής.

Ακόμη και η συνήθως σκληρή ΑΔΕΔΥ «άδειασε» την ΟΛΜΕ η οποία έμεινε μόνη κι έρημη, κολλημένη στην πρώτη της απόφαση, αλλά ψάχνοντας διέξοδο για μια υποχώρηση που δε θα είναι άτακτη.

Η απόφαση της ΑΔΕΔΥ να κηρύξει απεργία την Τρίτη κι όχι την πρώτη μέρα των Πανελλαδικών, θεωρήθηκε κοροϊδία από την ΟΛΜΕ η οποία δε θα συμμετάσχει σε μια κινητοποίηση που γίνεται για τη στήριξή της. Οξύμωρο, όμως, δείχνει τη σύγκρουση που επικρατεί στο διαλυμένο συνδικαλιστικό χώρο και τα αδιέξοδα ορισμένων εργατοπατέρων που νομίζουν ότι βρίσκονται ακόμη σε εποχές που… κατέβαζαν τους διακόπτες όποτε γούσταραν και διέλυαν τη χώρα.

«Ζητήσαμε από την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει απεργία την Παρασκευή ώστε να σηματοδοτήσει την αντίδραση του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος για την επιστράτευση. Δεν το έπραξε. Οι καθηγητές δεν θα μετάσχουν αύριο στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, γιατί θεωρούμε κοροϊδία αυτό που συμβαίνει. Θα συνεχίσουμε τις διαδικασίες μας για να καταγραφεί η άποψη του κλάδου, γιατί αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει απεργία», δήλωσε ο κ. Παπαχρήστος.

Και έδειξε με ξεκάθαρο τρόπο το μπάχαλο που προέκυψε. Ουσιαστικά μιλάμε για μια μη απεργία αφού είναι 100% σίγουρο ότι κανείς δε θα τολμήσει να απεργήσει, ειδικά έχοντας παραλάβει τα φύλλα επίταξης. Άλλωστε, μεγάλη μερίδα των καθηγητών διαφωνούσαν με την πρόταση της ΟΛΜΕ, κάτι που πιθανότατα θα απεικονιστεί και στις συνελεύσεις των τοπικών ΕΛΜΕ.

Όλα, λοιπόν, έγιναν περί όνου σκιάς. Όλοι είχαν καταλάβει από την αρχή ότι καμιά κυβέρνηση δε μπορούσε να αφήσει κανέναν να διαλύσει τις εξετάσεις. Οι μόνοι που δεν πήραν χαμπάρι που ζούνε ήταν οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ. Από την αρχή θα μπορούσαν να βγουν να μιλήσουν στον κόσμο για τα αιτήματά τους, να κάνουν κανονικά τις εξετάσεις και στη συνέχεια να βρουν τρόπους κινητοποίησης και πίεσης προς την κυβέρνηση.

Η τελευταία, ευτυχώς, επέδειξε ωριμότητα, ψυχραιμία και σταθερότητα στη θέση της, παρ’ ότι πολλοί «γαλάζιοι» συνδικαλιστές πίεζαν.

Μεγάλος χαμένος, πάντως, εκτός της ΟΛΜΕ, βγαίνει και ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος στηρίζει πάντα τις κινητοποιήσεις που θα προκαλέσουν μπάχαλο. Τώρα που η απεργία δείχνει να πνέει τα λοίσθια προτού καν γίνει, στην Κουμουνδούρου έχουν αρχίσει να «βουβαίνονται», αφού δεν έχουν και πολλά πράγματα να πουν.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 14/05/2013 08:58:40

  Το παραμύθι με τους τάχα σκληρούς συνδικαλιστές του Δημοσίου που τρομοκρατούν τις κυβερνήσεις με απεργίες και έντρομοι οι υπουργοί ανοίγουν τα ταμεία και μοιράζουν ευρά και διευκολύνσεις έφτασε στο τέλος..
  Μια κοροιδία ήταν,μόνο για ψηφαλάκια και τους ψηφοφόρους τους...Ουσιαστικά διοικούσαν και αποφάσιζαν οι ηγεσίες των συνδικαλισταραίων τα αντίσοιχα υπουργεία απο κοινού με το πολιτικό προσωπικό.
  Δεν κατάλαβαν ότι άλλαξαν οι συνθηκες, έπαιξαν το συνηθισμενο παιχνίδι ακόμη εν όψει των εκλογών στις οργανώσεις τους ,έπαιξαν το παιχνίδι της κυβέρνησης οι ολμετζίδες?
  Οτι και αν συνέβη, γελοιοποίησαν κάθε ένοια απεργίας,αγώνα κλπ ειδικά με το τελευταίο της απεργίας συμπαράστασης απο την ΑΔΕΔΥ στην οποία όμως δεν θα συμμετάσχουν οι ίδιοι που την ζήτησαν ,επειδή δεν τους αρέσει η ημέρα...
  Αν οι τοπικές ελμέ ψηφίσουν κιόλας κατά της απεργιας θα έχουμε τη απόλυτη καταράκωση ενός τάχα πανίσχυρου συνδικάτου και ιδιαίτερα της ηγεσίας του.
  Οσοι επένδυσαν ελπίδες και κέρδη στους ολμετζίδες , λίγοι είναι απο ότι φαίνεται,καιρός είναι να κρατήσουν ασφαλείς αποστάσεις...
  Ηταν μια βλακώδης και προδιαγεγραμμένη κοινωνική και ηθική κατακραυγή η απόφαση της ολμέ για απεργία στις εξετάσεις..Δεν κρεμάς τα παιδιά που υποτίθεται ότι ενδιαφέρεσαι για το μέλλον τους έτσι απότομα...Οταν κιόλας πολλοί καθηγητάδες προετοιμάζουν με ιδιαίτερα τους μαθητές για τις εξετάσεις που θέλουν να ακυρώσουν...
  Κάθε εμφάνιση στην τουβού αυτών που υποτίθεται ότι είναι ο ανθός των εκπαιδευτικών μια και τους εκπροσωπούν επάξια ,τους ρίχνει όλο και πιό χαμηλά στην εκτίμηση του κόσμου.
  Οποιος αρνείται να αποδεχτεί την σκληρή αυτή πραγματικότητα απλά θα αργήσει να συνειδητοποιήσει ότι το παραμύθι που τρόμαζε τις κυβερνήσεις δεν είχε αληθινό δράκο...Ενας χάρτινος ήταν..Οσοι ακόμη νομίζουν ότι ο χάρτινος δράκος θα νικήσει χάνουν τον καιρό τους .

  Οι καθηγητές απέτυχαν παταγωδώς να αντιληφθούν τα σημεία των καιρών..

 2. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 14/05/2013 12:15:41

  Όσο θυμάμαι τους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ, ήταν κάτι τύποι που θα έλεγες " καφενόβιους", αριστεροί φυσικά, που ενδιαφέρονταν για πράγματα όπως ο "διεθνής αφοπλισμός" (αυτά όταν υπήρχε η κραταιά Σοβιετία), το "κίνημα της ειρήνης", τα " δικαιώματα" γενικώς (ποτέ οι υποχρεώσεις), δεν είχαν ποτέ τους καταδικάσει τις καταλήψεις (κακό είναι να κάθεσαι, να κάνεις ιδιαίτερα και να σε πληρώνει το δημόσιο; άλλωστε σε πολλές καταλήψεις οι ίδιοι πρωτοστατούσαν...), ενώ τελευταία είχαν ιδιαίτερη έφεση στην υποστήριξη μουσουλμάνων εισβολέων (βλέπε "μεταναστών"), λόγω αθεράπευτης ιδεοληψίας....Μια χαρά έφευγε κόσμος από το δημόσιο και πηγαινε στο ιδιωτικό λόγω εθιμικών καταλήψεων, αλλά αυτοί, στο "μετερίζι" τους....
  Ε λοιπόν, τώρα την έπαθαν σαν τον ψεύτη βοσκό....Και δίκιο να έχουν, ποιος κάθεται να τους ακούσει. Τόσος κόσμος έχει τα δίκια του, τρέχα γύρευε...
  Fin de siècle και για αυτούς, λοιπόν. Too bad, που λένε και οι δηλητηριώδεις Άγγλοι....

 3. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 14/05/2013 12:52:01

  Οι κινητοποιήσεις των Καθηγητών ενήργησαν σαν μπούμερανγκ εναντίον και όλου του Δημοσιουπαλληλικού κόσμου.
  Ανέδειξαν την ύπαρξη εξωφρενικών εργασιακών πλεονεκτημάτων και προνομίων, συγκρίνοντας τα με τις συνθήκες εργασίας όλων των άλλων εργαζομένων!
  Και κατάφεραν να θάψουν τα τυχόν δίκαια αιτήματα τους κάτω από τόνους βλακωδών διεκδικήσεων και ανεδαφικών προσπαθειών διατηρήσεως ανεδαφικών κεκτημένων!
  Και μάλιστα χρησιμοποιώντας σαν ομήρους τα παιδιά, που υποτίθεται ότι έχουν αναλάβει σαν σκοπό της ζωής τους , να τα προστατεύουν και να τα καθοδηγούν , τουλάχιστον στο πνευματικό επίπεδο!
  Μετά από αυτές τις συμπεριφορές, έχω τη γνώμη ότι θα περάσουν πολλά χρόνια ώστε οι Καθηγητές να ανακτήσουν μέρους του κύρους και του σεβασμού που οι ίδιοι θέλησαν να απολέσουν!!!

  • Γιάννης avatar
   Γιάννης @ ΝΤΙΝΟΣ 15/05/2013 02:28:19

   Δεν τα ξέρετε καλά κ. Ντίνο
   Η εκπαίδευση είναι Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ της οικονομίας στον οποίο ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας δουλεύουν ακριβώς το ίδιο !
   Αν εγώ είμαι τεμπέλης γιατί δεν ισχύει το ίδιο και για ένα συνάδελφο ενός ιδιωτικού λυκείου;
   Και αν δουλεύουμε το ίδιο γιατί ο κύριος συνάδελφος του ιδιωτικού είναι καλλίτερος εφόσον εγώ επιλέχθηκα μετά από εξετάσεις ΑΣΕΠ έναντι 25000 συναδέλφων;
   Άρα τα «εξωφρενικά εργασιακά πλεονεκτήματα και προνόμια, συγκρίνοντας τα με τις συνθήκες εργασίας όλων των άλλων εργαζομένων!» μπορείτε να συγκρίνετε με τον εφοριακό , το σουβλατζή ή τον υδραυλικό .
   Τότε όμως συγκρίνετε ανόμοια πράγματα.

 4. ελλην-1821 avatar
  ελλην-1821 14/05/2013 15:23:20

  θα περάσουν πολλά χρόνια ώστε οι Καθηγητές να ανακτήσουν μέρους του κύρους
  --------------------------------------------------------------
  μετα την απεργια-φιασκο του 1997 κανεις δεν απεργουσε πια

 5. Νικος Κατα avatar
  Νικος Κατα 14/05/2013 18:25:02

  ξεχασατε μερικοι να σχολιασετε οτι οι καθηγητες εχουν τρια χερια,πρασινο κεφαλι και δυο κεραιες και ευθυνονται για την τρυπα του οζοντος. ειλικρινα τοσο κακεντρεχη σχολια κυρακατινας δεν εχω ξαναδει. ελπιζω να ειστε αποφοιτοι α γυμνασιου που δεν επαιρναν τα γραμματα και αφου εμειναν 3 χρονιες το παρατησαν, αν ειστε κατι παραπανω λυπαμαι ειλικρινα για λογαριασμο σας.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Νικος Κατα 14/05/2013 19:57:14

   Λοιπόν, ναι, αυτό είναι το φοβερό μυστικό: Είμαστε απόφοιτοι Α΄ Γυμνασίου που δεν έπαιρναν τα γράμματα,,. Τελικά, όμως, κύριε καθηγητά ΜΕ (αν είσαι τέτοιος), έστω με τα πολλά μάθαμε ότι μετά την τελεία, το αρχικό γράμμα είναι κεφαλαίο και ότι το μονοτονικό σύστημα δεν σημαίνει ατονικό. Επίσης, μάθαμε να μην βάζουμε κόμμα εκεί όπου κανονικά θέλει τελεία. Αυτά, δηλαδή, που δεν έμαθες εσύ...

 6. Δοβλέτης Γιάννης avatar
  Δοβλέτης Γιάννης 14/05/2013 21:55:59

  George Orwell : «1984» – Ένα μυθιστόρημα συναρπαστικό, αλλά που αμφισβητούσαμε το περιεχόμενό του και όποιον το ανέφερε διότι «αυτά δεν γίνονται»
  11/09/2001: Αρκούσαν 1 εκ. δολάρια , μερικοί μήνες προετοιμασίας κα 3 αεροπλάνα εκ των οποίων τα 2 συγκρούστηκαν με τους διδύμους πύργους στην Νέα Υόρκη που κατάρρευσαν σε λιγότερο από 2 ώρες για να βρουν οι κρατούντες την δικαιολογία να γεμίσουν τον πλανήτη κάμερες και στρατόπεδα τύπου Γκουαντάναμο, όπου κρατούνται και βασανίζονται άνθρωποι για πολλά χρόνια χωρίς την απαγγελία κατηγοριών, απλά αρκούν οι υποψίες…
  2002 Minority Report (του Steven Spielberg με πρωταγωνιστή τον Tom Cruise)
  Ένα χρόνο μετά την πτώση των διδύμων πύργων το Hollywood προετοιμάζει την παγκόσμια κοινότητα γι’ αυτά που θα ακολουθήσουν!
  Άνθρωποι καθημερινοί συλλαμβάνονται και καταδικάζονται σε (αιώνια) φυλάκιση διότι εξέφρασαν εσωτερικά, ως σκέψη, μια ποινικά κολάσιμη πράξη και όλο αυτό στο όνομα του Νόμου & της Τάξης! Τότε γελάγαμε με την φαντασία(!) του σεναριογράφου.
  2008 Ξεσπά μια οικονομική κρίση κατασκευασμένη 100%, η οποία συμπαρασύρει στον όλεθρο εκατομμύρια ανθρώπους αλλά όχι τους 500 πλουσιότερους της λίστας του περιοδικού Forbes που από τότε έχουν σχεδόν διπλασιάσει τις περιουσίες τους!
  Γεγονότα τυχαία μεταξύ τους που όμως περιγράφουν μια ξεχωριστή πραγματικότητα!
  Σήμερα πήρα το χαρτί «Φύλλο Επίταξης προσωπικών Υπηρεσιών» που με μεταφορική έννοια διατυπωμένο εννοεί ότι σήμερα «ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΑ» (αλλά επειδή ακούγεται πολύ χουντικό εε…. επαναστατικό ήθελα να πω και επειδή ξυπνά άλλες μνήμες επιλέχθηκε η λέξη «επίταξη» )για να κάνω το αυτονόητο, δηλαδή το λειτούργημά μου!
  Δεν είχα καν σκεφθεί να απεργήσω, δεν το είχε αποφασίσει κανένας ακόμα, και ο πρωθυπουργός μας με επιστράτευσε προληπτικά (είναι ο ίδιος για τον οποίο γράφτηκα στην Ν.Δ. για να βγει ένας Έλληνας στην ηγεσία του κόμματος και όχι κάποιος που θα με πρόδιδε στους ξένους).
  Ήθελα πολλά χρόνια να ξαναντυθώ στο χακί, για να υπηρετήσω την πατρίδα ακόμα μια φορά αλλά αυτήν την φορά πιο συνειδητά και ώριμα! Δεν περίμενα ότι θα μου συνέβαινε τελικά! Κι όμως έγινε!
  Έτσι, μόλις με ειδοποίησαν ότι «επιτάχθηκα»- λες και είμαι μουλάρι σε καιρό πολέμου-έφυγα και πήγα 50 χιλιόμετρα μακριά για να βρω τα κατάλληλα! Πήρα λοιπόν τον εξοπλισμό του φαντάρου (2 παντελόνια στρατιωτικά , αρβύλες, 3 πουκάμισα, 2 μπλουζάκια, ζώνη, κάλτσες, εθνόσημα, κόλλησα και στην μοτοσυκλέτα 2 σημαίες) και ξαναγύρισα στο σπίτι!
  Έτσι την Παρασκευή το πρωί θα παρουσιασθώ στον στρατώνα (βλέπε σχολείο) στις 6:45’ είπε ο υπουργός (!) και όλοι, είτε χρειάζονται είτε όχι-αλλά θα πληρωθούν όλοι μας είπαν για δόλωμα- για να δείξει ο υπουργός στα κανάλια (Καψή,Πρετεντέρη κλπ συμμορία) ότι μας έβαλε τα δύο πόδια στο ίδιο παπούτσι! Εύγε! Εύγε! Εύγε!
  Και βέβαια σήμερα που ήταν η συνεδρίαση της ΕΛΜΕ και δεν θα πάταγε άνθρωπος σε συνεδρίαση, έγινε της κακομοίρας και η προσέλευση ήταν αθρόα! Εύγε! Εύγε! Εύγε!
  Στον υπουργό το λέω ….μεγάλη επιτυχία! Αν τον είχα στον ιδιωτικό τομέα θα είχε απολυθεί από το Σ/Κ που πέρασε με αποστολή sms.!
  Να μνημονεύσω και την εκπομπή του κου Πρετεντέρη με παρόντες όλους τους νεοεποχίτες αστέρες- είχε απ’ όλα ο μπαχτσές- Ρεπούση, Πρετεντέρης, Καψής, Μιχελάκης εναντίον ενός ανεπαρκέστατου συνδικαλιστή της ΟΛΜΕ! Και κράδαινε ο κος Μιχελάκης το χαρτί που του είχαν δώσει από το υπουργείο και ρωτούσε «ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ! Είναι αλήθεια ότι πάνω από 5.000 εκπαιδευτικοί υπηρετούν λιγότερο από 12 ώρες εβδομαδιαίως;»
  ΝΑΙ κε Μιχελάκη για τον απλούστατο λόγο που ξέρετε αλλά αποσιωπάτε!
  Είμαστε νησιωτική χώρα και με βάση την αρχή των ίσων ευκαιριών για όλους τους Έλληνες θα πρέπει όπου έχεις σχολείο να διδάσκονται ΟΛΑ τα μαθήματα που προβλέπονται για την απόκτηση ισότιμου απολυτηρίου ή πτυχίου στις ανώτερες βαθμίδες! Αυτό σημαίνει ότι στην Ανάφη που έχει γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις θα πρέπει να στείλεις 30 ΗΡΩΕΣ καθηγητές οι οποίοι θα διδάξουν μόνο τις ώρες που είναι διαθέσιμες! ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;
  Το ίδιο ισχύει και για γιατρούς, αστυνομικούς, λιμενικό, πυροσβεστική κλπ!
  Μήπως να κάνουμε κάτι άλλο; Επειδή τα ΜΜΕ σας δεν λένε τίποτα τυχαία, πριν μήνες η κακιά Τρόικα μας πρότεινε να μετακινήσουμε τον πληθυσμό από 150 νησιά! Το διαψεύσατε αλλά το ίδιο κάνετε για κάθε τι που εκ των υστέρων εφαρμόζετε! Κάτι σαν τα μέτρα που μας λένε να πάρουμε για το 2016-2017 (ΟΚΤΩ ΔΙΣ EUROS?) αλλά «εμείς θα αντισταθούμε»!
  Από εκεί θα τα βρείτε τα 8 δις (?) και προετοιμάζετε το έδαφος;
  Μήπως να το πείτε ευθαρσώς ότι όποιος μένει σε νησί θα μείνει δυστυχώς αμόρφωτος ή θα εξαναγκασθεί να εγκαταλείψει την εστία του;
  Να θυμάστε κάτι κύριοι! Οι άνθρωποι που εξαναγκάζονται, πιέζονται χωρίς λόγο στα άκρα και αποφασίζουν να «βάλουν το χακί» έχουν κάνει το πρώτο βήμα προς την επανάσταση! Ελπίζω να ξέρετε τι κάνετε!

  Με τιμή,
  Δοβλέτης Γιάννης
  Θεολόγος

  • Γιάννης avatar
   Γιάννης @ Δοβλέτης Γιάννης 15/05/2013 02:19:12

   Μπράβο !!! Πες τα ..... Γιατί μας έπρηξαν !!!!

  • ορεσείβιος avatar
   ορεσείβιος @ Δοβλέτης Γιάννης 15/05/2013 08:51:09

   Μακάρι να ήταν στην Ανάφη όλοι αυτοί οι καθηγητές...Ας δημοσιεύσει η ολμέ, θέσεις και περιοχές, τις ξέρει εξ άλλου ,καθηγητές στέλνουν τα στοιχεία στον υπουργό, για να πειστεί ο λαός..
   Αν δημοσιευθούν τα στοιχεία , θα πάρουν με τις πέτρες κύριε καθηγητά τους συνδικαλισταραίους σας ,και δυστυχώς και αθώους καθηγητές.
   Επρεπε να βγείτε πέρσυ και να ζητησετε απεργία στις εξετάσεις για να ξαναγυρίσουν όλοι οι αποσπασμένοι ,αργόσχολοι και λοιποί παρατρεχάμενοι στις τάξεις κε καθηγητά...Τότε θα είχατε όλη την κοινωνία μαζί σας σήμερα και δεν θα παρουσιάζονταν το θλιβερό θέαμα 15 συνδικαλιστών που διαπληκτίζονταν επαναστατικά στα προπύλαια διαδηλώνοντας και απεργώντας.
   Δυστυχώς για σας ,παίξατε το παιχνίδι των ηγεσιών σας, όχι προσωπικά για σας στην πλειοψηφία των καθηγητων αναφέρομαι, που ψήφισαν όλοι απεργία..
   Ουσιαστικά ,στηρίξατε μια ανεπαρκή και άχρηστη ηγεσία σας και διαλύσατε όλα τα επιχειρήματα όσων θα σας υποστήριζαν αντιπολιτευτικά για κατασταλτικά και προληπτιοκά μέτρα...Δικαιολογήσατε την κυβέρνηση που σας επιστράτευσε μια και όλοι αποφασίσατε απεργία ..
   Στοιχειθήκατε όλοι σας πισω απο μια ανεπαρκή ηγεσία που σας οδηγεί μετά βαίων και κλάδων στην απαξίωση..
   Η οποία ηγεσία φυσικά πρωτοστατεί και οργανώνει όλες αυτές τις αποσπάσεις, τις λούφες και παραλαγές, στηρίζει αργόσχολους απαιτεί και νεούδια για να βγάζουν την λάντζα και αφήνει μερικούς μάγκες να ξεκουράζονται...
   5.000 καθηγητές είναι πολλοί για να καλύπτουν τα μικρά νησάκια μας...Να στείλεις και 5 καθηγητές σε ενα νησάκι με 2-3 μαθητές..Δεν χρειάζονται περισσότεροι...Για 200 νησάκια με 2-3 μαθητές θα απαιτηθούν 1000 καθηγητές αν θυμάμαι καλά τα μαθηματικά απο το σχολείο...Να τους κάνουμε 2000 για σιγουριά μήπως ξεχάσουμε κανένα νησάκι..
   Μέχρι τους 5000 είναι πολλοί.

   Μην πέφτετε στην παγίδακαι εσείς...Με πρόσχημα το υπαρκτό πρόβλημα της Ανάφης, στην οποία βάζουν και μέσον την ηγεσία σας για να μην πάνε κάποιοι καθηγητές, φορτώνεται το σύστημα με αργόσχολους και λουφαδόρους...
   Σε επαρχικά σχολεία τελειώσαμε κε καθηγητά ...Ξέρουμε τι γινόταν πάντα..Μόνο ονόματα ερχόταν,καθηγητών...Μερικές φορές εμφανίζονταν κάποιος τον Σεπτέβριο..Μόλις έρχονταν τα κρύα έφευγε σαν τα αποδημητικά για το νοτιά...Πάντα υπήρχαν βύσματα ,μόνο που τα τελευταια χρόνια, με την κοινωνικοποίηση των πάντων έγινε πιά καθεστώς αντί εξαίρεση..
   5000 αργόσχολοι καθηγητές είναι πάρα πολύ για την χώρα μας...Ούτε η ανάφη τους δικαιολογεί..

   • Δοβλέτης Γιάννης avatar
    Δοβλέτης Γιάννης @ ορεσείβιος 15/05/2013 13:07:13

    Κε Ορεσείβιε,
    με όλο το σεβασμό, σαν παραθέτω τις βασικές ειδικότητες που χρειάζεται κάθε σχολείο για να λειτουργήσει και με την επισήμανση ότι κάποιες ειδικότητες απαιτούν 2 ή και παραπάνω διδάσκοντες όπως ο κλάδος των φιλολόγων: Πληροφορικής,Φυσικής,Αγωγής,Φιλόλογος,Μαθηματικός,Χημικός,Βιολόγος,Αγγλικών,Γαλλικών,Οικονομολόγος,Κοινωνιολόγος, Θεολόγος : 12 καθηγητές x "ν" νησιά ή δυσπρόσιτα μέρη και κάνετε πάλι τους υπολογισμούς σας!
    Φιλικά,

    • ορεσείβιος avatar
     ορεσείβιος @ Δοβλέτης Γιάννης 15/05/2013 13:44:11

     Κύριε Καθηγητά

     Στο σχολείο που τελείωσα εγώ, ένα αυστηρό κλασσικό γυμνάσιο, δεν χρειαζόμασταν άλλον καθηγητή για την χημεία και άλλον για την φυσική..
     Ούτε οικονομολόγο ,ούτε κοινωνιολόγο για να μας διδάξουν κοινοτύπίες,τότε δεν ξέραμε αυτά τα περίεργα ,ούτε όμως βλέπω να έμαθαν περισότερα στον τομέα αυτόν τα παιδιά και οι καθηγητές τους.

     Αν θέλουμε να φορτώσουμε το σύστημα μπορούμε να βάζουμε άλλον καθηγητη στα αρχαία ,άλλο στα νέα κλπ..
     Μην μου πείτε ότι εσείς ως θεολόγος δεν μπορείτε να διδάξετε κοινωνιολογία ή ιστορία?..ελεος
     Αυτές οι βλακείες μόνο στο ελλαδιστάν γίνονται...Ενας απόφοιτος του πολυτεχνείου, μπορεί άνετα να διδάξει σε παιδιά του γυμνασίου ,Φυσική, Μαθηματικά ακόμη και Χημεία μερικές ειδικότητες..Και δεν μπορεί ένας καθηγητής Φυσικής να διδάξει Χημεία?

     Παρεπιμπτώντως σε κάποια τάξη ,τρίτη νομίζω, είχαμε ένα μάθημα Υγιεινή κάπως έτσι λεγόταν...Ο θεολόγος μας το δίδασκε, ο οποίος έκανε και μερικά δευτερεύοντα φιλολογικά όπως ιστορία..Τώρα θα πρέπει να φτιάξουμε ένα πανεπιστήμιο, σχολές κλπ για να δίνουμε ένα χαρτί με το οποίο θα πρέπει να διδάξει κανείς ιστορία στα ελληνικά γυμνάσια...Μόνο αυτός και κανένας άλλος και μόνο ιστορία και τίποτε άλλο..
     Αυτά ούτε στην πάλαι ποτέ σοβιετία γινόταν..
     Με όλο τον σεβασμό, κε καθηγητά..

     • Δοβλέτης Γιάννης avatar
      Δοβλέτης Γιάννης @ ορεσείβιος 15/05/2013 14:05:42

      Το υπουργείο παιδείας καθορίζει τι άλλο μπορείς να διδάξεις ως δεύτερη, τρίτη κλπ ειδικότητα! Εγώ ως Θεολόγος μπορώ να διδάξω-κατά το υπουργείο- μόνο ιστορία στην Β' Γυμνασίου και αυστηρά όχι Βυζαντινή και ας έχω στο πτυχίο μου 17 μαθήματα Ιστορίας! Όπως και στα ψάρια, αν σας μυρίζει κάτι, αναζητήστε την σήψη στο κεφάλι κατ' αρχάς! :)

   • MAYRO XABIARI avatar
    MAYRO XABIARI @ ορεσείβιος 15/05/2013 15:08:09

    Αγαπητέ βουνίσιε, με όλη την εκτίμηση που ξέρετε πως σας έχω, επιτρέψτε μου μια - δύο παρατηρήσεις:
    Ελάχιστοι καθηγητές θα ψήφιζαν υπέρ της απεργίας μετά την πρόταση της ΟΛΜΕ, όπως ελάχιστοι συμμετείχαν στις προηγούμενες απεργίες που έγιναν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Όμως τις τελευταίες ημέρες, μια μαζική επίθεση εξαπολύθηκε εναντίον όλων συλλήβδην των καθηγητών μέσω των ΜΜΕ, σε μια προσπάθεια να κερδηθεί η μάχη των εντυπώσεων και να δικαιολογηθεί η επίταξη. Από τη μία δήθεν γινόταν διαχωρισμός των συνδικαλιστών από τους καθηγητές, αλλά στην προσπάθεια της επικοινωνιακής νίκης, όλοι οι καθηγητές παρουσιάζονταν σαν διεφθαρμένοι, τεμπέληδες και υπεύθυνοι γι όλα τα κακά της εκπαίδευσης. Να πω για τα παραπλανητικά "στοιχεία του ΟΟΣΑ" που δόθηκαν για χρήση προς δημοσιογράφους - παπαγαλάκια, για τη σύγκριση σχολείων και φροντιστηρίων λες και έχουν τον ίδιο ρόλο, για την ενοχοποίηση των καθηγητών για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και τις βυσματικές τοποθετήσεις λες και οι σχετικές αποφάσεις δε παίρνονται στα υπουργεία (πόσο γελοίο είναι εκπρόσωπος του φαύλου πολιτικού συστήματος, αυτού που είναι υπεύθυνο για το στρεβλό σύστημα των πανελλαδικών, την παραπαιδεία και τις "εξυπηρετήσεις" ημετέρων, να κραδαίνει το χαρτί με τις 5000 καθηγητών με μειωμένο ωράριο και να κραυγάζει για το πόσο "τα παιδιά δε μαθαίνουν γράμματα στο σχολείο και γι αυτό πάνε φροντιστήριο"). Να πω για το πως προσπάθησαν να πείσουν τις τελευταίες ημέρες ότι οι τεμπέληδες καθηγητές καταστρέφουν τα παιδιά μας (τα ίδια παιδιά που το βαπτισμένο στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ πολιτικό σύστημα, τα ρίχνει κάθε χρόνο στον καιάδα των στρεβλών πανελλαδικών, μαζί με την υποβάθμιση του σχολείου που αυτό συνεπάγεται), ότι, και δια χειλέων πρωθυπουργού, οι καθηγητές ενοχλούνται από τις δύο ώρες επιπλέον κι όχι από τις αδιαφανείς διαδικασίες αναγκαστικών μεταθέσεων, ότι η μείωση των οργανικών θέσεων είναι απλά εξορθολογισμός ενώ η διατήρηση των οργανικών με το φτιάξιμο τμημάτων με 20 π.χ. αντί για 30 μαθητές δε θα επιφέρει ουδεμία βελτίωση στην εκπαίδευση.
    Ο βομβαρδισμός αυτός των τελευταίων ημερών έκανε και τους πλέον καλόπιστους εκπαιδευτικούς να θυμώσουν και να αντιδράσουν, ξέροντας πολύ καλά ότι απεργία δε θα γίνει λόγω της επιστράτευσης. Η ψήφος τους ήταν η αντίδραση σε αυτό που εκλαμβάνουν σαν ηλεκτρονικό λυντσάρισμα από καλόπιστους και κακόπιστους.

    Υπάρχουν φυσικά πολλά στραβά που βαρύνουν τους εκπαιδευτικούς, αλλά η ενοχοποίηση τους για τα πάντα είναι άδικη, όπως και η ανυπολόγιστη καταστροφή που γίνεται στην παιδεία με την δημόσια απαξίωσή τους με κάθε τρόπο. Η αξιολόγηση τους είναι απαραίτητη, όπως και η κάλυψη των οργανικών κενών με μεταθέσεις. Οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί φοβούνται όμως ότι το κομματικό σύστημα (που οργίαζε πάντα σε αυτόν το χώρο και γι αυτό οι ΟΛΜΕδες απαξιώθηκαν πρώτα στα μάτια των συναδέλφων τους) θα εκμεταλλευτεί αυτούς τους θεσμούς για να σώσει τα "παιδιά της" εις βάρος των υπολοίπων.
    Που είναι ο διάλογος, πως το υπουργείο διασκεδάζει αυτούς τους φόβους, με ένα "απόρρητο" ΠΔ μεταθέσεων που, από τα λίγα που διαρρεύσαν, περιλαμβάνει φαύλες διατάξεις;
    ΥΓ Έχω αναφέρει ότι δεν είμαι εκπαιδευτικός, αλλά έχω περάσει κάποτε από τάξη, ξέρω πόσο δύσκολη και υπεύθυνη είναι η αποστολή του συνεπούς εκπαιδευτικού, έχω δει άχρηστους καθηγητές που δεν έχουν καμιά δουλειά στα σχολεία, άλλους αδιάφορους που θα μπορούσαν να αποδώσουν αν υπήρχε ένα στοιχειωδώς σοβαρό σύστημα, αλλά και πολλούς ήρωες που κάνουν ότι μπορούν, σε πείσμα των φωστήρων του υπουργείου, των κομματικών στελεχών, κάποιων κακομαθημένων εφήβων, των κομπλεξικών γονέων και του απαράδεκτου εκπαιδευτικού συστήματος.

    • Ρηνα avatar
     Ρηνα @ MAYRO XABIARI 15/05/2013 16:45:02

     Σωστη η πολιτικη σου τοποθετηση Χαβιαρι, τους εξαγριωσαν τελικα.

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ Δοβλέτης Γιάννης 16/05/2013 01:27:50

   ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ. ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ, Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ
   ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΓΙΑ ΤΑ ΒΛΑΣΤΑΡΙΑ ΤΟΥΣ.

 7. ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ avatar
  ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ 14/05/2013 23:06:13

  Συγχαρητήρια κ. Δοβλέτη Γιάννη!!!!

 8. Τάσος avatar
  Τάσος 15/05/2013 06:12:03

  Είδε η γρια μάνα αγρότισσα τον αστυνομικό να ψάχνει τα σπίτια των 2 εκπαιδευτικών του χωριού για να τους επιδώσει το φύλο επίταξης.
  -Οι Βούλγαροι έκαναν επίταξη τα σπίτια στην κατοχή! λέει,
  Και Βούλγαρους δασκάλους έφεραν τότες και ο κόσμος στας πόλεις έδινε τα σταυρουδάκια των αρραβώνων του για έναν τενεκέ στάρι.
  Και φτάσαμε στο 2013 με Δεξιά (ο Θεός να την κάνει κυβέρνηση) να διδάσκετε στα σχολειά ο συνωστισμός της Σμύρνης και να επιτάσσονται οι Δάσκαλοι να αλλάξουν τόπο κατοικίας
  Το κατάντημα σας δεν έχει πάτο. Τίποτα δεν πήρατε απο το όραμα του αείμνηστου Καραμανλή για την Ελλάδα.
  Όσο για νικητές και χαμένους το μόνο που κατάφερε ο Σαμαράς είναι να κάμει κρυφά σχολειά και Σκουριές σ όλη την Ελλάδα.

  • Τάσος avatar
   Τάσος @ Τάσος 15/05/2013 07:53:03

   Προσθέτω δε ότι επίταξη γίνετε σε πράγματα και ζώα και επιστράτευση σε ανθρώπους.
   Πήγαινε βαριά φαίνεται η λέξη "επιστράτευση" στην κυβέρνηση και μιας και θεωρεί τους πολίτες ΖΩΑ έστειλε φύλα "επίταξης".

  • Σχετικά Ασχετος avatar
   Σχετικά Ασχετος @ Τάσος 15/05/2013 08:03:32

   Μα δεν ντρέπονται να τα βάζουν με την ιερή αγελάδα;;

   • Δοβλέτης Γιάννης avatar
    Δοβλέτης Γιάννης @ Σχετικά Ασχετος 15/05/2013 09:12:26

    Εσύ κε Παντελώς Άσχετε...Μόκο! Να μιλάς γι'αυτά που είσαι σχετικός! Αυτά που παίζονται και αφορούν και εσένα ΔΕΝ μπορείς να τα καταλάβεις!!!

    • Σχετικά Ασχετος avatar
     Σχετικά Ασχετος @ Δοβλέτης Γιάννης 15/05/2013 11:13:46

     Αυτό το...."Μόκο"το βρίσκω πολύ παιδαγωγικό!και θεολογικό!!!!!!!!Αναρωτήθηκες μήπως φταίνε και οι δάσκαλοί μου που παρέμεινα άσχετος.
     Χαίρομαι να διαβάζω φωτεινούς παντογνώστες,μήπως κάποια στιγμή γίνω και εγώ σχετικός.Επειδή καταλαβαίνεις αυτά που παίζονται,μπορείς να μου απαντήσεις αν σας .......ψεκάζουν.Τελικά πάρτε το απόφαση.Το δοβλέτι δεν σας ανήκει..

     • Ρηνα avatar
      Ρηνα @ Σχετικά Ασχετος 15/05/2013 12:24:20

      Κυριε Σχετικα Ασχετε σημερα στην Αθηνα....ψεκαστηκαμε κανονικα. Γεματος ο ουρανος απο τις συννεφιασμενες γραμες, οσο για αυτα που παιζονται (και ερχονται), κριμα για τον κ Θεολογο καθηγητη που οταν θα θελετε να του ζητησετε συγγνωμη δεν θα εχετε....internet.

     • Δοβλέτης Γιάννης avatar
      Δοβλέτης Γιάννης @ Σχετικά Ασχετος 15/05/2013 12:49:24

      Εσείς υπογράφετε σαν Σχετικά Άσχετος αγαπητέ και παραταύτα αντί αντικρούσεως αυτών που κατέθεσα επιμένετε να απαντάτε με εύκολους χαρακτηρισμούς και λογοπαίγνια για ιερές αγελάδες. Αν στο μακροσκελές άρθρο μου δεν βρήκατε τρομακτικά πράγματα για το μέλλον σας, τότε λυπάμαι αλλά θα σας πιάσουν στον ύπνο! Δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ φράσεις σαν αυτή που χρησιμοποίησα αλλά το έκανα για να δείτε πως είναι να στο κάνουν, δηλαδή να σε βρίζουν αναίτια και να μην σου δίνουν την ευκαιρία να πεις την άποψή σου! Τώρα που είδατε πως είναι, το αναιρώ!
      Φιλικά,

     • Σχετικά Ασχετος avatar
      Σχετικά Ασχετος @ Δοβλέτης Γιάννης 15/05/2013 15:00:32

      Στο μακροσκελές άρθρο σας,δεν βρήκα τίποτα το τρομακτικό για το μέλλον μου.Απολαμβάνω την κάθε μου μέρα χωρίς να μιζεριάζω και εύχομαι το κακό να με πιάσει στο ύπνο.Τουλάχιστον μέχρι τότε θα έχω ζήσει.......Γι'αυτό μη λυπάστε για μένα.

     • Δοβλέτης Γιάννης avatar
      Δοβλέτης Γιάννης @ Σχετικά Ασχετος 15/05/2013 13:20:32

      Έχω στείλει απάντηση που δεν έχει ακατάλληλο περιεχόμενο, παρακαλώ να δημοσειευθεί απο τον διαχειρισθή προς αποκατάσταση των εντυπώσεων.

 9. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 15/05/2013 12:20:10

  Από ότι διαπιστώνω από τα τελευταία σχόλια ,οι Εκπαιδευτικοί επαναστάτησαν εξεγερθέντες κατά των μέτρων που έλαβε η πολιτεία , ( άλλα δικαίως και άλλα αδίκως ).
  Λόγω όμως επαγγέλματος έχουν μάθει να κρίνουν, αλλά σε καμιά περίπτωση να μην δέχονται οποιαδήποτε κριτική.
  Και αυτό παρά του ότι οι ενέργειές τους βρίσκουν αντίθετους τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης!
  Και η ελάχιστοι που συναινούν μαζί τους ή θα είναι μέλη των οικογενειών των ή θα είναι οπαδοί αγκυλωμένοι σε ιδεοληψίες, που δεν θα διστάσουν να τους κατακεραυνώσουν με το πρώτο νεύμα του οικείου κομισάριου τους!

 10. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 15/05/2013 12:26:18

  κ. Δοβλέτη,
  Σε προηγούμενο άρθρο, σας είχα απονείμει συγχαρητήρια και είχα κατακριθεί γι' αυτό, δυστυχώς μετά τα τελευταία σχόλια σας διαπίστωσα ότι είχα κάνει λάθος!!!

  • Δοβλέτης Γιάννης avatar
   Δοβλέτης Γιάννης @ ΝΤΙΝΟΣ 15/05/2013 12:41:52

   Κε Ντίνο,
   Ευχαριστώ για την καλοπροαίρετη παρατήρησή σας, υποθέτω ότι ανάφέρσθε στο "Μόκο", αλλά θα ήθελα να παραδεχθείτε ότι καμιά φορά μπορεί να εκνευρισθεί κάποιος ειδικά όταν αμφισβητείται ακόμα και το δικαίωμα του να πει την ΑΛΗΘΕΙΑ! Δεν υπερασπίζομαι τα κακώς κείμενα αλλά διαπιστώνω ότι η αναίτια επίθεση σε όλο τον κλάδο συλλήβδην γέννησε μια μαζική αντίδραση από τους εκπαιδευτικούς που αλλιώς δεν θα υπήρχε...αν πάλι διαφωνείτε με την κατάθεση της μακροσκελούς αποψης που κατέθεσα, λυπάμαι ο διάλογος έχει αυτή την έννοια κατατίθενται τεκμηριωμένες απόψεις και στο τέλος βγαίνει ένα συμπέρασμα! Το κέρδος μας θα είναι να καταλήξουμε σαν κοινωνία ότι συμφωνούμε όλοι να αλλάξουμε ό,τι μέχρι χθες κάναμε στραβά και να προοδεύσουμε, και μακάρι να έχω άδικο!
   Με πολύ σεβασμό και εκτίμηση στην άποψή σας!

   Ευχαριστώ πολύ και για τα δύο σχόλιά σας!!
   Φιλικά,

   • Σχετικά Ασχετος avatar
    Σχετικά Ασχετος @ Δοβλέτης Γιάννης 15/05/2013 14:37:55

    "Μακάριοι οι πραείς,ότι αυτοί κληρονομήσουσι την γήν"

    • Δοβλέτης Γιάννης avatar
     Δοβλέτης Γιάννης @ Σχετικά Ασχετος 15/05/2013 17:18:50

     Αν και η παρούσα συζήτηση δεν σας αφορά κε Σχετικέ Άσχετε και απλά θέλετε να συνεχίσετε μια μικρόψυχη επίθεση στους εκπαιδευτικούς σας παραθέτω και τους υπόλοιπους Μακαρισμούς με την ελπίδα ότι θα διδαχθείτε κάτι!
     Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι, ότι αυτών εστίν η βασιλεία των ουρανών.

     Μακάριοι οι πενθούντες, ότι αυτοί παρακληθήσονται.

     Μακάριοι οι πεινώντες και διψώντες την δικαιοσύνην, ότι αυτοί χορτασθήσονται.

     Μακάριοι οι ελεήμονες, ότι αυτοί ελεηθήσονται.

     Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται.

     Μακάριοι οι ειρηνοποιοί, ότι αυτοί υιοί Θεού κληθήσονται·

     Μακάριοι οι δεδιωγμένοι ένεκεν δικαιοσύνης, ότι αυτών εστίν η βασιλεία των ουρανών.

     Μακάριοι εστέ, όταν ονειδίσωσιν υμάς και διώξωσιν υμάς και είπωσι πάν πονηρόν ρήμα καθ’ υμών ψευδόμενοι ένεκεν εμού.

     • Σχετικά Ασχετος avatar
      Σχετικά Ασχετος @ Δοβλέτης Γιάννης 15/05/2013 20:45:45

      Ευχαριστώ διδάσκαλε και συγχώρεσε εμάς τους μικρόψυχους.Δεν σε παρεξηγώ για τους χαρακτηρισμούς και σε καταλαβαίνω απόλυτα.
      Κουράστηκες να διδάσκεις συνέχεια την αγάπη του Χριστού μας και είπες να ξεδώσεις λίγο.....μπινελικώνοντας.

     • Δοβλέτης Γιάννης avatar
      Δοβλέτης Γιάννης @ Σχετικά Ασχετος 15/05/2013 20:58:27

      Σε καταλαβαίνω...ό,τι δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις...ή να καταλάβεις...ή δεν σου αρέσει ως άποψη...το χαρακτηρίζεις μπινελίκι!! Αλήθεια...από πότε έχεις να κοιτάξεις βαθιά μέσα σου να δεις τι σε βασανίζει για να το ξεφορτωθείς; Άσε τι κάνω εγώ...εσύ να κοιτάξεις να είσαι καλός όπως σε κάθε λέξη σου!! Σταθερός, κατέχεις την απόλυτη αλήθεια!!
      Δεν μπορώ να αντιμετωπίσω πια το εκτώπισμά σου! Υποχωρώ! Γειά!

     • Σχετικά Ασχετος avatar
      Σχετικά Ασχετος @ Δοβλέτης Γιάννης 15/05/2013 21:39:36

      Kαλό βράδυ δάσκαλε και μη ξεχνάς.
      Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ.

 11. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 15/05/2013 12:43:52

  Φίλε Γιάννη,
  Λέτε ότι συγκρίνω ανόμοια πράγματα, όταν προβάλλω την εργασία των εκπαιδευτικών με αυτή των άλλων εργαζομένων.
  Έχετε εργαστεί ποτέ ως Βιομηχανικός εργάτης; Ως τσιράκι μπογιατζή;Ως απλώς εργάτης πισσαδόρος σε ιδιώτη εργολάβο-κατασκευαστή οδοποιίας;
  Έχω ευτυχίσει να τα δοκιμάσω όλα, σπουδάζοντας ταυτόχρονα.
  Σας πληροφορώ ότι η βάσανος είναι ασύγκριτη βαρύτερη από αυτή του διδάσκοντος, λειτούργημα που επίσης ευτύχισα να υπηρετήσω κατά την διάρκεια της Επαγελματικής μου Σταδιοδρομίας !!

  • Γιάννης avatar
   Γιάννης @ ΝΤΙΝΟΣ 16/05/2013 00:10:17

   Κ. Ντίνο έχω εργαστεί σε βιομηχανία , σε αποθήκη σούπερ μάρκετ μοιράζοντας διαφημιστικά φυλλάδια κ.α. . Δεν έχετε το προνόμοιο της πολλαπλής εγασίας.
   Λέω όπμως κάτι άλλο : ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΣΟ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ !!!!!! πράγμα που δεν συμβαίνει με κανένα άλλο κλάδο όπου στον ιδιωτικό τομέα δουλεύουν πολύ περισσότερο από ότι στο δημόσιο !!!!!
   τόσο απλό !

 12. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 15/05/2013 14:45:39

  Για πολλούς εκπαιδευτικούς, κυρίως τους νεότερους - νεοπροσληφθέντες, η κινητοποίηση είναι "κίνηση απελπισίας"- και έτσι πρέπει να αξιολογηθεί.
  Φυσικά οι συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι διακομματικά ανεπαρκείς και κινούνται με κύριο στόχο να διατηρήσουν υπό την σκέπη τους όποιο μέρος της "βάσης" τους έχει απομείνει (βλέπε νεότεροι - νεοπροσληφθέντες και οι κομματικά ενεργοί πυρήνες στους παλιότερους).
  Η προσκείμενη στο ΚΚΕ μερίδα επέλεξε την οικοδόμηση συνεπούς και υπεύθυνου "προφίλ" και μαζί με την επίσης αριστερή μερίδα της ΔΗΜΑΡ είναι οι μόνοι κομματικά ενεργοί που διαφοροποιηθηκαν. Ελπίζουν αύριο να πιστωθούν το "συνάδελφοι, εμείς δεν σας οδηγήσαμε στην ήττα".
  Ο συνδικαλισμός - όπως και η πολιτική - είναι "πολύ σκληρό σπόρ", ιδίως σε δύσκολες εποχές για τους εργαζόμενους όπως τώρα.

 13. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 15/05/2013 16:53:15

  Τα προγράμματα και τα σχέδια του υπουργείου , καθηγητές τα φτιάχνουν...Αποσπασμένοι με δόξες νίκες και τιμές, και μοιρασμένοι αναλογικά με τα ποσοστά των συνδικαλισταραίων..
  Κύριε καθηγητά μου,το υπουργείο, γα..ω τα υπουργεία μου, δεν μπορεί να ειναι καλό όταν διορίζει καθηγητές για να διδάσκουν 3 ώρες κοινωνιολογία και κακό όταν θέλει να συμμαζέψει τα πράγματα.
  Αν ήταν λάθος η τακτική έπρεπε να βγείτε δυναμικά με απεργίες και τότε, όχι να σπρώχνονται όλοι ποιός θα πάρει την καλύτερη απόσπαση.
  Οχι όποτε μας βολεύει είμαστε λειτούργημα...και όποτε μας βολεύει έχουμε δικαίωμα να κρεμάμε τους μαθητές μας ..
  Να κάνατε απεργίες μετά τις εξετάσεις...Να σεβαστείτε τον αγώνα τόσων χρόνων των μαθητών σας που σας πίστευαν τόσα χρόνια, εσάς και όχι τα υπουργεία, να τους βοηθούσατε να περάσουν την δύσκολη αυτή φάση και μετά απεργία..
  Αυτός είναι λειτουργός...Φαντάζεστε ποτέ κάποιον ΄παπά επειδή του έκοψαν τον μισθό να αρνηθεί να θάψει κάποιον νεκρό κάνοντας απεργία?
  Οσοι θέλουν να επαίρονται ότι εκτελούν λειτούργημα το κατακτούν με τις πράξεις και το παράδειγμα τους καθημερινά..

  • Δοβλέτης Γιάννης avatar
   Δοβλέτης Γιάννης @ ορεσείβιος 15/05/2013 19:37:23

   Επειδή ξέρετε το επάγγελμά μου και ό,τι και να πω θα το απαξιώσετε ή θα κάνετε τον έξυπνο, (όπως ότι και το πρόγραμμα σπουδών βγαίνει από τους καθηγητές και όχι από το Παιδαγωγικό Ινστιντούτο -ανώτερο από το παιδείας σε ό,τι αφορά τι πρέπει να διδαχθούν οι μαθητές-με βάση την Διεθνή εμπειρία) πείτε μας θα πηγαίνατε σε έναν χειρούργο γενικό για να σας κάνει εγχείρηση ανοικτής καρδιάς; Θα πηγαίνατε σε έναν παθολόγο για τα δόντια σας; Η εξειδίκευση αφορά κάθε επαγγελματικό κλάδο και είναι διεθνής πρακτική! Εσείς θέλετε μπακαλόγατους, όχι καθηγητές! Αλήθεια για ενημερώστε με με τι βιοπορίζεστε εσείς; Πολύ ενημερωμένο σας βλέπω για όλα! Ποιό επαγγελμα εξασκείτε; Είναι δίκαιο νομίζω να μας ενημερώσετε!

   • ορεσείβιος avatar
    ορεσείβιος @ Δοβλέτης Γιάννης 16/05/2013 08:23:37

    Τσομπάνος είμαι..βόσκω τα προβατάκια μου στα βουνά.

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ ορεσείβιος 16/05/2013 01:08:18

   "Τα προγράμματα και τα σχέδια του υπουργείου , καθηγητές τα φτιάχνουν…Αποσπασμένοι με δόξες νίκες και τιμές, και μοιρασμένοι αναλογικά με τα ποσοστά των συνδικαλισταραίων.."
   Εδώ μάλλον δεν παίζουν ρόλο οι συνδικαλιστές της Ολμε, αλλά οι επιστημονικές ενώσεις των κλάδων (φυσικών, μαθηματικών, οικονομολόγων, γυμναστών κτλ.) και ανάλογα πόσο "βίσμα" στο υπουργείο, έχει κάθε επιστημονική ένωση, ασκεί και ανάλογες πιέσεις, για περισσότερες ώρες στα αναλυτικά προγράμματα (άρα διορισμούς κτλ κτλ). Εξ ου και ο απίστευτος αριθμός διορισμένων σε κάποιους κλάδους, όπως οι γυμναστές.
   Ποτέ δεν κατάλαβα, κάποιος στο υπουργείο, να ενδιαφέρεται πραγματικά, για το τι χρειάζεται να μάθουν οι μαθητές, για το δικό τους όφελος, αλλά και της οικονομίας και της κοινωνίας (κατευθύνονται μόνο από τις ιδιοτελείς κατευθύνσεις ,που δίνουν οι "ισχυρότερες" επιστημονικές ενώσεις).

 14. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 15/05/2013 17:07:23

  ...Και τους οδήγησαν με δόξες τιμές και όμορφο παιχνίδι στην πλήρη απαξίωση..
  Διατήρησαν τις ανεπαρκείς ηγεσίες τους, να τις χαίρονται και το χρόνου,πήγαν κόντρα σε όλη την κοινωνία, έφτιαξαν το προφίλ της κυβέρνησης και γελοιοποίησαν την ίδια την απόφαση τους για απεργία και τα επιχειρήματα κατά της κυβέρνησης για κινήσεις χωρίς να υπάρχει λόγος...
  Μόνοι τους έβγαλαν τα μάτια τους...Ψηφίζουν απεργία και μετά προσέρχονται για εργασία...
  Οταν ο πρόεδρος τους είπε ότι η μόνη λύση είναι να επιστρατευτούν για να γυρίσουν με ψηλά το κεφάλι και να μπορούν να τους κυττάν στα μάτια, οι ηγεσίες της ολμέ τους ψηφοφόρους τους, πριν καν ακουστεί για επιστράτευση, δεν χρειάζεται τίποτε άλλο να προσθέσουμε...
  Τους δούλεψαν ψιλό γαζί...Και ούτε κατάλαβαν ακόμη σε τι τρύπα απαξίωσης πέφτουν...Ακόμη πέφτουν...Δεν βρήκαν πάτο.
  Η μόνη υγιής αντίδραση της βάσης θα ήταν να ψήφιζαν κατά της απεργίας και να έστελναν στα σκουπίδια τους ανάξιους συνδικαλισταραίους τους...Τώρα, έπεσαν όλοι στα σκουπίδια για να διασώσουν τους ηγέτες τους..
  Καλά κρασιά..
  Αλλα τι να περιμένεις, απο καθηγητές που φωνάζουν ότι άλλος πρέπει να διδάσκει τριγωνομετρία και άλλος γεωμετρία?
  Άν ήταν δυνατόν να ζητούσαν και άλλος να διδάσκει στερεομετρία θα έβγαιναν να το υπερασπιστούν με απεργίες στις εξετάσεις...Υπερβολικό αλλά μόνο αυτό μπορεί να δείξει την υπερβολική βλακεία στον σχεδιασμό και υλοποίηση αυτού του εξωπραγματικού κινήματος που τους άφησε μόνους και έρημους ,ακόμη και οι τσιριζαίοι τρόμαξαν και άρχισαν να απομακρύνονται ευσχήμως..

 15. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 16/05/2013 08:03:45

  κ. Γιάννη,
  Ακολουθώντας τη λογική σας , σας επισημαίνω ότι ,η σύγκριση της εργασίας μεταξύ των εκπαιδευτικών του Ιδιωτικού Τομέα και αυτής του Δημοσίου είναι πράγματα εντελώς ...ανόμοια!!
  Και πράγματι,ουδεμία σχέση μπορεί να έχει η εργασία του Ιδιωτικού Εκπαιδευτικού με αυτή του Δημοσίου.
  Ο Ιδιωτικός επιλέγεται μεταξύ των καλλιτέρων με πραγματικά κριτήρια και όχι με τα εξοργιστικά τυπικά του ΑΣΕΠ.
  Η εργασία του κρίνεται καθημερινά από τον εργοδότη του και ο κίνδυνος άμεσης απόλυσης είναι επικρεμάμενος ανά πάσα στιγμή.
  Η αμοιβές στον Ιδιωτικό Τομέα κατά τεκμήριο χαμηλότερες και οι πραγματικές ώρες εργασίας είναι σίγουρα περισσότερες.
  Ας μη μιλήσουμε για τις πραγματικές ετήσιες ώρες εργασίας, (Απεργίες, καταλήψεις, στάσεις εργασίας για ...συνελεύσεις , άδειες από τη Σημαία, άδειες για ...ψυχολογικούς λόγους, άδειες τοκετού και για τον τοκετό, κλπ).
  Ούτε είναι ανάγκη να επεκταθούμε στο συνταξιοδοτικό , στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα εφάπαξ κλπ!
  Συνεπώς μην επεκτείνετε τις δικαιολογίες γιατί εκτίθεστε περισσότερο!
  Τόσο απλά!!!

 16. Ρηνα avatar
  Ρηνα 16/05/2013 19:30:39

  @ NTINOΣ : Πολυ σωστα και συμπληρωνω οτι ενα απο τα βασικοτερα προσοντα που εξεταζει στη πραξη ο ιδιωτ. τομεας, ειναι πως στεκεται ο καθηγητης στη ταξη.
  Αν επιβαλλεται οχι βεβαια με ξυλο και βαρβαροτητες. Και ψαρευεται εντεχνως και η αποψη γενικοτερα παιδιων και κηδεμονων. Αξιολογηση δηλαδη καθημερινη και απο τους παντες....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.