10/05/2008 15:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Νεότερα για την «μυστηριώδη γυναίκα»

Γράψαμε ήδη για την «μυστηριώδη γυναίκα» της Ζήμενς. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυρία Μ. εργάζεται σήμερα στον ΔΟΥ Μενιδίου. Μέχρι και το πρόσφατο παρελθόν, παρά τις διαψεύσεις Ζαγορίτη, είναι σίγουρο ότι δούλευε στο πλάι του (εθελοντικά λέγουν κάποιοι της ΔΑΚΕ) στο πλαίσιο των προεκλογικών του εκστρατειών. Η ίδια έχει εκλεγεί στο πρωτοβάθμιο όργανο της ΔΑΚΕ. Είναι γνωστή στο χώρο της ΝΔ τουλάχιστον από το 1994. Εφοριακοί της ΔΑΚΕ λέγουν ότι στις εφορίες που δούλευε ήταν «καθαρή» Δηλαδή, «δεν τα έπαιρνε». Ο κ. Ζαγορίτης πάντως, πρέπει να δώσει και αυτός διευκρινίσεις.

Επί της ουσίας τώρα, φαίνεται ότι σε λογαριασμούς της στην Ελβετία έμπαιναν χρήματα του «κυρίου Σάμος» (κωδικός που χρησιμοποιούσε η Ζημενς). Η κ. Μ. συνδεόταν με τον «κ. Σάμος». Κατά πληροφορίες εμβάσματα προς τους λογαριασμούς της καταγράφονται από το 1998 και εντεύθεν (ένα 21,5 εκ. μάρκων). Μιλάμε δηλαδή για πολλά λεφτά. Το άκρως ενδιαφέρον είναι ότι ο «κ. Σάμος» εκείνη την περίοδο απομακρυνόταν από την Ζημενς Ελλάς. Για ποιο λόγο λοιπόν συνέχιζε να παίρνει χρήματα; Και το κυριότερο: Που τα έδινε αυτά τα χρήματα; Μήπως συνέχισε άλλες προσωπικές «δουλειές» με άτομα, τα οποία είχε «χειριστεί» όταν βρισκόταν στη Ζημενς; Για παράδειγμα, στο χώρο των τηλεπικοινωνιών και της πολιτικής; Μετά την αποχώρησή του από τη Ζημενς (τον «έφαγε» ο μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος, κ. Μ. Χριστοφοράκος) ασχολήθηκε με τηλεπικοινωνιακά και χρηματιστήριο, απ’ όπου απεκόμισε πολύ μεγάλα κέρδη.

Το γεγονός βέβαια ότι τώρα η κ. Μ. παρουσιάζεται αυτοβούλως στον εισαγγελέα και ζητάει το άνοιγμα των λογαριασμών της, δεν μπορεί να λειτουργήσει ως δικαιολογία και ότι δεν ήξερε τίποτε για τον … «φόνο». Επρόκειτο άλλωστε, για σημαντικά χρηματικά ποσά που περνούσαν από τους λογαριασμούς της. Άραγε, η κ. Μ δεν κατανοούσε ότι κάτι συμβαίνει; Συνδικαλιστικό στέλεχος με πολιτική εμπειρία ήταν. Είναι βέβαιον δηλαδή ότι γνωρίζει ορισμένα πράγματα και για το σκάνδαλο και για τις εξαγορές πολιτικών.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. factorx avatar
  factorx 10/05/2008 22:54:09

  Αυτά γράφει η αυριανή Ελευθεροτυπία. Μπορείτε λοιπόν να κάνετε τις συγκρίσεις σας για τα μπλογκς που αντιγράφουν:


  Η Αντιγόνη Μάρκου, που εμφανίζεται να εισπράττει μίζες-μαμούθ στη σύμβαση με τον ΟΤΕ, δίνει στοιχεία - φωτιά στον εισαγγελέα

  Μια άγνωστη γυναίκα εμφανίστηκε πριν από περίπου 15 ημέρες στο γραφείο του εισαγγελέα Παν. Αθανασίου που διερευνά την υπόθεση της Siemens. Δήλωνε ότι μπορεί να του δώσει στοιχεία για έναν τραπεζικό λογαριασμό στη Ζυρίχη, μέσω του οποίου διακινήθηκαν εκατομμύρια, μάρκα και ευρώ, από τα «μαύρα» ταμεία της γερμανικής εταιρείας προς την Ελλάδα. Ποιο ήταν το όνομα αυτό; Αντιγόνη Μάρκου!

  *Δεν χρειάζονταν άλλα λόγια για να καταλάβει ο Π. Αθανασίου ότι είχε απέναντί του το πρόσωπο το οποίο εμφανίζεται να εισπράττει τη μερίδα του λέοντος από τα «μαύρα» εμβάσματα, όπως τουλάχιστον καταγράφονται στο χειρόγραφο σημείωμα για τις μίζες της σύμβασης OTE-Siemens: Ηταν η Α. Markou, που εμφανιζόταν ως αποδέκτης εμβασμάτων όπως και οι Nikos, Samos, Franz κ.ά. («Κ.Ε.» 26-27 Απρ. 2008).

  *Η Αντιγόνη Μάρκου είναι εφοριακός. Εργάζεται στη ΔΟΥ Αχαρνών, είναι οργανωμένη στη ΔΑΚΕ και συνδέεται με τον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας. Ομως η εμπλοκή της στην υπόθεση της Siemens δεν φαίνεται να έχει σχέση με καμία απ' αυτές τις ιδιότητές της.

  *Οπως αποκάλυψε η ίδια, την εποχή που ανοίχτηκε ο λογαριασμός στην Ελβετία συνδεόταν προσωπικά με πρώην στέλεχος της Siemens Hellas, το οποίο μάλιστα κατονόμασε: τον Ηλία Γεωργίου. Ισχυρίζεται ότι η ίδια είχε πλήρη άγνοια για το λογαριασμό που είχε ανοιχτεί στο όνομά της.

  *Τα εμβάσματα του μαύρου χρήματος εισέπρατταν, ως Α. Μάρκου, άλλα παρένθετα πρόσωπα, προφανώς για λογαριασμό γνωστών-αγνώστων, με στόχο την ανάθεση μεγάλων έργων στη Siemens.

  *Παράλληλα, η κ. Μάρκου, καταθέτοντας την Παρασκευή στη Δικαιοσύνη, υπέδειξε και άλλον έναν λογαριασμό που φέρεται να άνοιξε ο Η. Γεωργίου, στο όνομα Νέγρη αυτή τη φορά. Πρόκειται για τη σύζυγο του Δημ. Νέγρη, μέλους σήμερα του δ.σ. του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ). Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ηλ. Γεωργίου και Δ. Νέγρης είναι συμπέθεροι, αφού ο γιος Νέγρη φέρεται να έχει παντρευτεί την κόρη Γεωργίου.

  Μίζες για την «8002»

  Σε έγγραφα της δικογραφίας, η Α. Μάρκου εμφανίζεται να εισπράττει μεγάλο μέρος από τις μίζες 86 εκατ. γερμανικών μάρκων, που προβλέπονταν για τη σύμβαση «8002» με τον ΟΤΕ. Η σύμβαση υπεγράφη επί προεδρίας του Δημ. Παπούλια, ο οποίος επίσης εκλήθη ως ύποπτος από τον εισαγγελέα. Ακολούθησαν και άλλες αποφάσεις για τη συγκεκριμένη σύμβαση, η οποία είχε αρχικό ύψος 1.012 εκατ. μάρκα.

  *Συγκεκριμένα από τις 16 Ιουνίου 1998 ώς τις 6 Αυγούστου 1999 εισπράττει το αστρονομικό ποσό των 40 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων, με πέντε εμβάσματα που στέλνονται στην τράπεζα Schweizerrische - Bankgesellschaft της Ζυρίχης.

  Και στις 6 Οκτωβρίου 1999 το ίδιο πρόσωπο, μέσω της ίδιας τράπεζας της Ζυρίχης, στον λογαριασμό υπ' αριθμ. 480028-60 δέχεται άλλα 5 εκατομμύρια μάρκα.

  *Τώρα απομένει στον εισαγγελέα να διασταυρώσει τα στοιχεία που του παρέδωσε η Α. Μάρκου. Αν, δηλαδή, τα τεράστια ποσά εισπράχτηκαν πράγματι από τον πρώην φίλο της, ο οποίος αντιμετωπίζει πλέον βαριές κατηγορίες. Αλλωστε ήδη έχει κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου...

  *Από τα στοιχεία που έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας φαίνεται ότι υπάρχει και ένας ακόμη λογαριασμός, επίσης σε γυναικείο όνομα, που φέρεται να κρύβει «βόμβα» για στέλεχος μεγάλου κόμματος.
  ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 11/05/2008

 2. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 11/05/2008 11:08:10

  Λέγεται μετ'επιτάσεως ότι, στην Εισαγγελία του Μονάχου ο φάκελος με τις μίζες τις ελληνικές επιγράφεται με

  die Tsoglanisierung Griechenlands

  Μήπως η ιστορία άρχισε πρώτα με την Τουρκία; Γιατί πώς εμείς οι Έλληνες Tsoglan;

  Είναι δυνατόν; Θεέ μου ...

  ΠΕΛΙΑΣ

 3. aris avatar
  aris 11/05/2008 11:30:34

  Έχω μήνη έκπληκτος γιατί έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα και πάντα έλεγα μα ποια είναι αυτή η κυρία που την έκρυβε ο Λιάκος και o Cristo ουδέν κρυπτών από τον Ήλιο φίλε μου . Όχι για Κανά ιδιαίτερο λόγο αλλά να μάθη ότι υπάρχει και το έξυπνο πουλί από την μύτη πιάνετε. Να επιστραφούν τα λεφτά κύριε εισαγγελέα για παραδειγματισμό για να μην έχουμε στο μέλλον και πάλι αρπαχτικά τύπου SAMOS CRISTO κ.λ.π......

 4. aris avatar
  aris 11/05/2008 11:43:46

  Εκτός από την κυρία του SAMOS θα πούμε ώμος και για την κυρία του ΤΑΧΙΣ= CRISTOS C.....s.Την έβλεπε πάντα στα κοσμικά HΟTEL εκτός Ελλάδας . Του άρεσε να την κρύβει . Κύριε Cristos οι μεταξωτοί κ....λοι θέλουνε μεταξωτά βρακιά εε σας άρεσε να το λετε . Η ελευθερία χρειάζεται τόλμη και αρετή

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.