#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/06/2013 19:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Να χαρείτε, μιλάτε μου στον Πληθυντικό, θα με υποχρεώσετεΣτην παλιά ελληνική ταινία Η Βίλλα των Οργίων , ο υποψήφιος βουλευτής Ζάβαλος (Λάμπρος Κωσταντάρας) συλλαμβάνεται εν αδαμιαία περιβολή με την ερωμένη του στη βίλλα της μαντάμ Δόμνας (Μιράντα Μυράτ), η οποία παρέχει υπηρεσίες «διευκόλυνσης αλλότριας ακολασίας» σε κυρίους της υψηλής κοινωνίας. Ακολουθεί ο διάλογος της «μαντάμ» με τον αστυνομικό διοικητή (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος) :

Δ. Παπαγιαννόπουλος:
Του λόγου σου, ποια είσαι;

Μ. Μυράτ: Του ναυάρχου.

Δ. Παπαγιαννόπουλος: Ποιανού ναυάρχου;

Μ. Μυράτ: Του ναυάρχου Τσαχτσαρίδη, αν έχετε ακουστά.

Δ. Παπαγιαννόπουλος: Α, μάλιστα. Για μπες μέσα και περίμενε. Μ’ εσένα έχουμε πολλά να πούμε.

Μ. Μυράτ: Πολλά; Ωχ, Θεέ μου κι είμαι καλεσμένη σε κάποια δεξίωση. Πόσο λέτε ν’ αργήσω;

Δ. Παπαγιαννόπουλος: Κανά δυο χρονάκια!

Μ. Μυράτ: Πόσο είπατε;

Δ. Παπαγιαννόπουλος: Βρε, μπες μέσα και περίμενε, που θα σου δώσουμε κι εξηγήσεις!

Μ. Μυράτ: Καλά, καλά, πηγαίνω. Αλλά να χαρείτε, μιλάτε μου στον πληθυντικό, θα με υποχρεώσετε.

Η ατάκα έμεινε στην ιστορία σαν καρικατούρα έωλου καθωσπρεπισμού μιας ξεπεσμένης, εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσας.

Πού το θυμηθήκαμε;

Είναι σαν το ΠΑΣΟΚ να παίζει το ρόλο της «μαντάμ».

Το Κόμμα των Οργίων δια της εκπροσώπου του, «του πολιτικού, αν έχετε ακουστά …», διαμαρτυρήθηκε:
Δεχόμαστε τις μεταρρυθμίσεις ακόμη και τις τιμωρητικές, αλλά όχι με αυταρχισμό.

«Οι μεταρρυθμίσεις δεν επιβάλλονται με αυταρχισμό», τόνισε η Φ. Γεννηματά εννοώντας την ΕΡΤ, ενώ εμφανίστηκε διαλλακτική στον αυταρχισμό των δανειστών.
«Ξέρετε είναι άλλο πράγμα να πρέπει να στηρίξεις τις πολιτικές που σου επιβάλουν οι δανειστές σου, ακόμη κι αν αυτές είναι τιμωρητικές. Ακόμη κι αν είναι πολιτικές σκληρής λιτότητας γιατί δεν έχεις άλλη λύση, γιατί δεν έχεις από πού να χρηματοδοτήσεις τη χώρα σου", είπε σε συνέντευξη της στο ρ/σ ALPHA.

Κοντολογίς, το ΠΑΣΟΚ, που διευκολύνοντας την οικονομική ακολασία του κομματικού του στρατού έκανε τη χώρα American Bar - μια άλλη διάσημη ατάκα από την ταινία, λέει :
Μαστιγώστε μας – αλλά με καλό τρόπο.

Το ότι ευθύνεται κατά κόρον για το «μαστίγιο» που υφίστανται συλλήβδην δίκαιοι και άδικοι ουδόλως το απασχολεί, αφού τα στελέχη του έχουν εξασφαλίσει προσωπική ασυλία και ευζωία.

Βλέπετε γιατί η συγκυβέρνηση, μη έχοντας κοινή ηθική βάση, γίνεται οριακή. Την διαβρώνει και η διαρκής ατιμωρησία των πραγματικών ενόχων που με την ισχύ από την στήριξη της κυβέρνησης συμπεριφέρονται σαν να προήρθαν από πολιτική παρθενογένεση, με μακρινό βάρος μόνον έναν αποδιοπομπαίο Άκη.

Αλλά η οίησή τους καταντά διαλυτική. Και ανεξάρτητα του αν όλοι το απεύχονται, οι εκλογές δεν θα έπρεπε να αποκλείονται από τον ορίζοντα. Να εξυγιανθεί το πολιτικό σύστημα.

Ας πάρουν ο κ. Βενιζέλος με την κα Γεννηματά τα ποσοστά τους και ας γυρέψουν παρέα που θα τους φέρεται ευγενικά. Όσοι πληρώνουν τα «σπασμένα» τους δυσκολεύονται.

Προφήτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 18/06/2013 19:53:22

  Αγαπητέ Προφήτη το έγραψα και χθες:

  εκλογές.

  Να αλλάξει ο Νόμος περί ευθύνης Υπουργών και άμεση προσφυγή για να αποφασίσουν οι πολίτες γιατί κατά το Καφαβικό «Είπεν ο Μυρτίας, Σύρος σπουδαστής στην Αλεξάνδρεια, ...εν μέρει εθνικός κι εν μέρει χριστιανίζων:»....δεν πάει....άλλο.

  • Kostas avatar
   Kostas @ Ο Ιθαγενής 19/06/2013 00:01:44

   Να αλλάξει επίσης και το φορολογικό, να μην υπάρχει αφορολόγητο όριο για τους βουλευτές (ο νόμος του 1975 που ισχύει μέχρι σήμερα...).
   Η είμαστε όλοι ίσοι ή τότε να αλλάξουμε την ονομασία του πολιτεύματος και να αφαιρέσουμε την λέξη δημοκρατία και να την αντικαταστήσουμε με τη λέξη ολιγαρχία.

 2. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 18/06/2013 19:54:07

  Είπε ο Μυρτίας (Σύρος σπουδαστής
  στην Aλεξάνδρεια· επί βασιλείας
  αυγούστου Κώνσταντος και αυγούστου Κωνσταντίου·
  εν μέρει εθνικός, κ’ εν μέρει χριστιανίζων)·
  «Δυναμωμένος με θεωρία και μελέτη,
  εγώ τα πάθη μου δεν θα φοβούμαι σα δειλός.
  Το σώμα μου στες ηδονές θα δώσω,
  στες απολαύσεις τες ονειρεμένες,
  στες τολμηρότερες ερωτικές επιθυμίες,
  στες λάγνες του αίματός μου ορμές, χωρίς
  κανέναν φόβο, γιατί όταν θέλω —
  και θάχω θέλησι, δυναμωμένος
  ως θάμαι με θεωρία και μελέτη —
  στες κρίσιμες στιγμές θα ξαναβρίσκω
  το πνεύμα μου, σαν πριν, ασκητικό.»

 3. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 18/06/2013 20:32:06

  Είναι μάταιο να προσπαθείς να καταγράψεις το αυτονόητο σε αυτή την χώρα.Όμως ως μα παρέδωσαν "τον βράχον θα τον εφάγωμεν με το νύχι". Το ποιό είναι το ΠΑΣΟΚ ο καθείς μας γνωρίζει, όμως έχοντας εμπιστοσύνη στον Ελληνικό λαό, στην κρίση του, στην κρίση της λαικής Κοινής Γνώμης της οποίας και ανώτατη έκφραση αποτελούν οι εκλογές, προτιμώ λοιπόν να αφήκω σε αυτόν την κάθαρση του.Εύχομαι δε να μιμηθεί την πρακτική και άλλων χώρων όπως της Ν.Δ. και πρόσωπα τα οποία ποικιλοτρόπως προκάλεσαν το λαικό αίσθημα να τεθούν εκτός

  Ομως το να υπάρχει συνεχή επίθεση κατά ΠΑΣΟΚ και κατά ΔΗΜΑΡ δεν ωφελεί .βλάπτει. Το να καταγράφεται επίσης ότι το κυβερνητικό σχήμα δεν διαθέτει ηθική βάση και αξιακό υπόβαθρο είναι πέραν του δέοντος προκλητικό και προσβλητικό πρός όλα τα πρόσωπα και δη του Πρωθυπουργού.Αν κάποιοι επιχειρούν να φανούν βασιλικότεροι του βασιλέως όπου κι αν ανήκουν, καλά θα κάμουν να σωπάσουν γιατί η ώρα είναι κρίσιμη για τον τόπο και δεν χωρούν προσωπικές στρατηγικές

  Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι το κυβερνητικό σχήμα προέρχεται απο παρθενογένεση όμως και κανείς δεν δικαιούται αυθαίρετα να ορίζει την διαδικασία αυτοκάθαρσης κάθε δημοκρατικού σχήματος και ολάκερου του δημοκρατικού μας πολιτικού συστήματος κατα δοκούν,Κανείς δεν δικαιούται χωρίς να κάνει την αυτοκριτική του τέλος να μιλά για άλλους.

  Οταν ξεκινάς με την λογική ότι αντίπαλος είναι ο κυβερνητικός εταίρος ασχέτως μεγέθους έχει διαπράξει το μέγα σφάλμα της εσωστρέφειας και του απεμπολισμού του Ηθικού πλεονεκτήματος. Εχθρός είναι η υστέρηση της Ελλάδας και όποιος και όπως την υπηρετεί συνειδητά η μή.Εχθρός είναι όποιος αντιστρατεύεται το Εθνικόν στο όνομα όποιων κοντόθωρων λογικών,.

  Πρέπει να ξεκαθαρισθεί ο τρόπος λήψης των κυβερνητικών αποφάσεων, ο τρόπος διασφάλισης της απαρέγκλιτης εφαρμογής τους .Η συλλογική λειτουργία της κυβέρνησης δεν είναι η δέουσα Η Προγραμματική σύγκλιση πρέπει να λάβει νέες και σαφείς διαστάσεις και παράλληλα πρέπει να αναβαθμιστεί ο ρόλος του Ελληνικού κοινοβουλίου.Το μείζον πρόβλημα σε τούτη την χρονική στιγμή και κάτω απο την ασφυκτική πίεση της οικονομικής δυσπραγίας στον κοινωνικό και παραγωγικό ιστό της χώρας είναι τόσο η ισχυροποίηση τόσο της δημοκρατικής λειτουργία της Κυβέρνησης - του κυβερνητικού σχήματος συνεργασίας - όσο και του δημοκρατικού μας πολιτεύματος γενικότερα

  Τα εξωθεσμικά κέντρα δεν έχουν καμιά θέση στην διαδικασία καθορισμού της κυβερνητικής πολιτικής, η προσχηματική συνεργασία -στα όρια του αναγκαίου κακού στις σκέψεις πολλών- πρέπει να καταργηθεί χτές.Και τούτο γιατί η Ελληνική κοινωνία κάθε φορά με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο στρέφει τα νώτα της σε μονοκομματικές κυβερνήσεις και καταδεικνύει την πίστη της στην αναγκαιότητα κυβερνήσεων συνεργασίας .Αν κάποιο αποφάσισαν στο όνομα της όποιας λογικής να αγνοήσουν την ΛΑΙΚΉ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ πλανώνται πλάνης οικτρά.Αν κάποιοι κουβαλούν κατάλοιπα του "δοξασμένου" χτές καλό θα είναι να προσγειωθούν πάραυτα προκειμένου να μην βρεθούν σε κάλαθους αχρήστων.Αν κάποιοι δεν νοούνται να απογυμνωθούν απο τα εμφυλιακά και μετεμφυλιακά κατάλοιπα του χτές πρέπει μια και καλή να καταλάβουν πως αποτελούν πολιτικά απολιθώματα

  Η παρούσα κυβέρνηση είναι και παραμένει η μοναδική λύση και για να συνεχίσει θα πρέπει να παράγει έργο με απτά οικονομικά αποτελέσματα, θεσμικά να ισχυροποιηθεί , να απορροφηθούν οι μεταπτώσεις της εκλογικής δύναμης των κομμάτων που την συνθέτουν

  • sagamore avatar
   sagamore @ Δρόλαπας 19/06/2013 23:53:17

   Έχετε απόλυτο δίκιο αγαπητέ, Και η καλύτερη στρατηγική για τον κ. Σαμαρά είναι η μεγαθυμία... Ο μεγάλος και δυνατός πρέπει (διοτι μπορεί) να φαίνεται υπεράνω μικροτήτων...

 4. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 18/06/2013 21:13:22

  Άμα πέσουμε εμείς πάει η Ελλάδα.
  Κι αν πέσει η Ελλάδα πάνε τα Βαλκάνια.
  Κι αν πέσουν τα Βαλκάνια, πάει η Ευρώπη.
  Κι να πέσει η Ευρώπη, πάει ο κόσμος.

  Έτσι λέγανε από τότε οι Ζάβαλοι της Χώρας των Οργίων. Κρυμμένοι σε μυστικά καρνέ. Κι από κοντά και ο μικροεκβιαστής υπάλληλος και ο φιλόδοξος δημοσιογράφος και ο τρελοάγιος. Κι εμείς ακόμα τους ανεχόμαστε.

  Φιλιά από τα πάτρια

 5. Heaven avatar
  Heaven 18/06/2013 22:17:37

  και το κειμενο του Προφητη και η φωτο του Φακτορα τα ...σπάει!!!
  σε απλά ...αγγλικά ...DEN PAIZESTE BOTH!!!!!!!!
  RESPECT!!!

 6. Καβαλιώτης avatar
  Καβαλιώτης 18/06/2013 22:52:37

  Τελικά πάντως το κάναμε "αμέρικαν μπαρ"

 7. ΓΡΗΓΟΡΗς avatar
  ΓΡΗΓΟΡΗς 19/06/2013 13:39:34

  Ξέσκισε η πόρνη η ιστορία αρχαία οράματα
  τώρα για σέρβις μας ξαποστέλνει και για χαμόμηλο
  την παρθενιά της επανορθώσαμε σφιχτά με ράμματα
  την κουβαλήσαμε και μας κουβάλησε στον ανεμόμυλο
  "ΑΝΕΜΟΛΟΓΙΟ"

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.