#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/01/2014 14:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Να τελειώνουμε με τους φεουδάρχες της Μεταπολίτευσηςτου Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Δεν υπάρχουν τέλεια συστήματα, τέλειες κομπίνες. Οι φυλακές είναι γεμάτες από πονηρούς. Άπαξ και το ξέρει πάνω από ένας, μια ωραία ημέρα το εξυπνοπούλι θα βρεθεί στην ουρά για πατάτες μπλουμ, μαζί με τον Μπάμπη τον Σουγιά και τον Αμπντουλχαλήμ τον διακινητή, που θα του κάνει και ματάκια με νόημα. Εκεί, στο γκιζντάνι, που ‘λεγε κι ο φοβερός Βέγγος, όπου διδάσκεται «παπάς» και βροντάνε τα «κόκκαλα», τουτέστιν τα ζάρια, για να περάσει η ώρα, μαζί με ατελείωτες ώρες ενατένισης, κατσαριδοδρομίες κι άλλα ευγενή αθλήματα στο εύκρατο κλίμα της γειτονιάς μου, στον Κορυδαλλό.

Μα που νομίζατε ότι πήγαν τα λεφτά; Ό,τι τα ‘φαγε ο γλεντζές του ΙΚΑ, ο κυρ Μήτσος, στα τίλια και στον καφέ με ζαχαρίνη όταν έπαιρνε την σύνταξη; Ναι, με ένα μέρος των δανεικών έγινε κοινωνική πολιτική, ήτοι μοιράζανε κανά κόκκαλο στην πλέμπα, για να τους χειροκροτάει, να περνάει αξιοπρεπώς και να αποσπούν την πολύτιμη ψήφο της. Πάνω στην υφαρπαγή της στηρίζεται όλο το λαμπρό μεταπολιτευτικό οικοδόμημα της Δημοκρατίας των Κολλητών, της σκυλάδικης τουρκομπαρόκ φεουδαρχίας των μεσαζόντων, μπετατζήδων, εκδοτών και των πολιτικών υπαλλήλων τους. Αυτοί ήταν οι μυημένοι που έφαγαν τα ψαχνά και τα γλυκάδια, πετώντας τον κατιμά στους κομπάρσους, τον λαό, τίποτα συμβασιούχους και ανθυποϋπεργολάβους ή παρατρεχάμενους.

Κι όπως βεβαίως έχετε αντιληφθεί, η κομπίνα κατά βάση έγραφε στην ούγια Made in Germany. Οι Αμερικάνοι, μετά από κάτι περιπέτειες προ ετών με την Λόκχηντ και κάτι αεριωθούμενα σαπάκια, που πούλησαν με λάδωμα σε συμμάχους και που έπεφταν τόσο συχνά, που ονομάστηκαν «ιπτάμενα φέρετρα», θέσπισαν πολύ αυστηρούς κανόνες για την παθητική κι ενεργητική δωροδοκία. Η εταιρεία που θα μπλέξει σε τέτοια νταραβέρια, πέραν των άλλων, αποκλείεται από τους διαγωνισμούς των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, τον μεγαλύτερο πελάτη παγκοσμίως! Έτσι οι Γιάνκηδες χρησιμοποιούν άλλα μέσα, κυρίως την πολιτική πίεση, για να πουλήσουν όπλα. Ακουμπάνε οι πολιτικοί απεσταλμένοι το Colt στο τραπέζι και σου θέτουν το «αίτημα» με διπλωματία τεξανού κυνηγού επικηρυγμένων. Το βρίσκω πιο ντόμπρο.

Οι Γερμαναράδες, για να πουλήσουν, λαδώνουν και τους περαστικούς. Τάξις και Ηθική. Μαθήματα δημοσιονομικής πειθαρχίας κι εργασιακής αρετής. Μας κουνάνε το δάχτυλο σαν Καλβινιστές ιεροκήρυκες αλλά, όταν ντηλάρουν τα προϊόντα της βιομηχανίας τους, είναι με το λαδωτήρι και την off shore στο χέρι. Θυμάστε την «φροντίδα του τοπίου» από τη SIEMENS; Λαδώνανε διάφορους αρμοδίους ακόμη κι όταν δεν υπήρχε έργο ή προμήθεια για ανάληψη! Για να τους κρατάνε ζεστούς για το μέλλον! Αυτό ονόμαζαν «φροντίδα του τοπίου».

Ο Κάντας είναι η πεταλούδα που κουνάει τα φτερά της στην Κίνα και ξεσπάει τυφώνας στα Βαλκάνια ή στη Γη του Πυρός και φωτιά στα μπατζάκια όλου του οικοδομήματος της διαπλοκής. Ο αστάθμητος παράγοντας Άνθρωπος. Δεν ήταν υπουργός, δεν απολαμβάνει της κατάπτυστης παραγραφής, για να έχει στην καμπούρα του μόνο το ξέπλυμα. Είδε τα ισόβια να του γνέφουν και σοφά επέλεξε ως υπεράσπιση την πλήρη ομολογία και την επιστροφή εκατομμυρίων Ευρώ. Σκεφτείτε πως μόνο ο Κάντας επιστρέφει συνολικά 17.000.000 Ευρώ και τα ΕΑΣ εκλιπαρούσαν για μόλις 10.000.000! Οι ζωές εκατοντάδων οικογενειών τίμιων εργαζομένων κρέμονταν από μια τρίχα για μήνες, για πολύ λιγότερα. Αν ο Κάντας, που δεν είναι κι η πρώτη τρύπα του ζουρνά, πήρε από μερικές «δουλειές» τόσα, φανταστείτε τι έγινε παραπάνω, πόσα δάγκωσαν κάτι πολιτικοί προϊστάμενοι του και κυρίως οι αντιπρόσωποι, αυτές οι ευγενείς φυσιογνωμίες του δημοσίου βίου. Κουμπαριές, κολλητηλίκια, συμμαχίες, μπες - βγες σε εκδοτικά συγκροτήματα. Δημιουργούσαν συμμάχους και συνενόχους. Κι είχαν βεβαίως απαράμιλλο στυλ. Μέσα στην πνευματικότητα και την ταπεινοφροσύνη. Γκλαμουροκάγκουρες, με παρέες αμπιγιέζ, κομμωτές, σκυλοτραγουδιάρηδες, ό,τι τους ταιριάζει. Έβγαινε το μέσα έξω τους, ρε αδέρφια. Στους προθαλάμους τους όμως συνωστίζονταν πολιτικοί ταγοί, κάτι σόγια γνωστά και μη εξαιρετέα. Κοινά νιτερέσα και με άλλα αρπακτικά των συγκροτημάτων και βετεράνους της προδοσίας της χώρας.

Είναι λοιπόν λαμπρή ευκαιρία να ξεκινήσει το 2014 με γενική εθνική φασίνα. Να ξεβρωμίσουμε. Μόνο κερδισμένη μπορεί να είναι ο Πρωθυπουργός και η ΝΔ από αυτή την ιστορία. Κι αν στην πορεία βγουν και τίποτα δικοί μας λεβέντες στον βρώμικο αφρό, να μην παίξουμε ούτε βλέφαρο. Να τους σεντράρουμε μεγαλοπρεπώς.

Κι είναι κατεπείγουσα εθνική ανάγκη να γεμίσει ο ειδικός λογαριασμός, να ανακτηθούν όσο περισσότερα γίνεται από τα κλοπιμαία σε βάρος του λαού. Θα απολυθούν λιγότεροι και κάτι θα δώσουμε πίσω. Ζητάμε από τους Έλληνες να επιβιώσουν με συντάξεις – χαρτζηλίκι ή ενώ χάνουν την δουλειά τους, για να βουλώσουν τρύπες του προϋπολογισμού, τις οποίες τις άνοιγαν επί δεκαετίες οι επιτήδειοι. Να τους τα πάρουμε πίσω. Κι αν εκβιάσουν πως θα δώσουν πολιτικούς συνεργούς τους, μακάρι να το κάνουν. Έτσι θα ξεβρωμίσουμε περισσότερο. Άλλωστε έτσι κατά τον προαυλισμό θα μπορούν να παίζουν ομαδικά αθλήματα. Τένις και πιλάτες δεν έχει αλλά μπαλίτσα θα παίζουν. Αντιπρόσωποι εναντίον πολιτικών πορνών. Ή να κάνουν μια Μικτή Διαπλοκής για να παίξουν με τους συναδέλφους τους, τους Ναρκέμπορους ή τους Διαρρήκτες. Αν καταδέχονται βεβαίως οι τελευταίοι…

(Δημοσιεύεται στην Κυριακάτικη Δημοκρατία)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. χμμμμμ avatar
  χμμμμμ 05/01/2014 14:41:51

  Nαιιιιιιιιιιιιι

 2. foros1 avatar
  foros1 05/01/2014 15:09:58

  οτι ειναι να γινει, ας γινει ΣΥΝΤΟΜΑ!

 3. mara M. avatar
  mara M. 05/01/2014 15:18:49

  Κύριε Κρανιδιώτη πάρτε το απόφαση. Απο τους ίδιους δεν ξεβρωμίζει ο τόπος. Εδώ η ΝΔ και ο Σαμαρας καλύπτουν Βενιζέλο και ΠΑΣΟΚ, θα βγάλουν στον αφρό τους δικούς τους; Ουτε εσείς δεν πιστεύετε αυτά που γράφετε. .

  • Χάρης Χ. avatar
   Χάρης Χ. @ mara M. 05/01/2014 17:43:29

   Έχετε δίκιο. Αν δεν απαλλαγεί η χώρα από τον υπόκοσμο που βάζει τις μίζες πάνω από τις ζωές των στρατιωτών μας και την ασφάλεια της πατρίδας, δεν υπάρχει σωτηρία.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ mara M. 06/01/2014 01:27:30

   ᾿Ενῶ κάποιους πρώην τοῦ πασοκ τούς ὑποθάλπει ὁ ἀλέξης!

   • mara M. avatar
    mara M. @ Φωτεινή 06/01/2014 02:03:45

    E μην τα θέλετε όλα δικά σας. Αφήστε και για κανέναν άλλο κανένα ψίχουλο.

 4. βαγόνι avatar
  βαγόνι 05/01/2014 15:27:47

  Καλό!...και στα ίσα!...χωρίς καμμιά υποκριτική ηθικολογία που θριαμβεύει
  στα μμε...ναί, "να τα πάρουμε πίσω", "να γεμίσει ο ειδικός λογαριασμός"....
  τα υπόλοιπα μου είναι αδιάφορα....άν μπορούν ν'αντικρύσουν το διπλανό τους,
  δικό τους πρόβλημα...και για κάτι άλλο: απο αυτό το δημόσιο πέρασαν-σε
  μικρές ή μεγαλύτερες θέσεις-και κάποιοι που βγήκαν φτωχότεροι,χωρίς
  ν'αγγίξουν δραχμούλα ή ευρουλάκι...κάτι που θεωρούσαν αυτονόητο,ενώ
  δεν ήταν...ίσως,γιατί έτσι τους διακόνισαν οι γονείς τους...ίσως και γιατί
  ήθελαν να κοιμούνται ανέφελα...άς πάρουν μια μικρή ικανοποίηση,χωρίς
  καμμιά διάθεση εκδίκησης...έτσι για το καλό...καλή χρονιά!

 5. Aris avatar
  Aris 05/01/2014 16:07:27

  Φαήλε έβαλες τα γυαλιά στον Τσίπρα και τον Σύριζα μαζί.
  ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε βλέπω σε λίγο. Τέτοια ανάλυση για το ποιός φταίει για το χρέος καθιστά περιτή την μία και μόνη εξεταστική του Σαμαρά και αποδεικνύει τη δολιότητα της θεωρίας της συνυπευθυνότητας και της μαζικής αυτοενοχοποίησης
  που αγωνιωδώς ορισμένοι ακόμα και εδώ στο antinews προσπαθούν να μας περάσουν οτι τα ‘φαγε ο γλεντζές του ΙΚΑ, ο κυρ Μήτσος, στα τίλια και στον καφέ με ζαχαρίνη όταν έπαιρνε την σύνταξη...Επιβεβαιώνεις αυτό που ξέραμε:" Aπ' το κεφάλι βρωμάει το ψάρι". Θα τολμήσει λοιπόν ο Σαμαράς να πεί έστω και τώρα στους Ευρωπαίους οτι το μεγαλύτερο μέρος του χρέους είναι παράνομο γιατί δεν τόφαγε ο κυρ Μήτσος αλλα κάτι Γερμανοί Χερ, μαζί με τους Κάντες, Τσοχατζαραίους, Χριστοφοράκους, Μαντέληδες και ΣΙΑ?

 6. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 05/01/2014 16:17:33

  Είναι η χρυσή ευκαιρία για τον Σαμαρά να καταργήσει την ατιμωρησία , με αναδρομική ισχύ, να τον αγαπήσει η Ελλάδα.
  Αν δεν το κάνει θα το κάνουν οι άλλοι και θα γίνουν ήρωες.

 7. Μάριος Τσαμπάς avatar
  Μάριος Τσαμπάς 05/01/2014 17:22:31

  Μα επιτέλους αποφασίστε! Ξεβρώμισμα που θα συμπεριλαμβάνει ΚΑΙ υποβρύχια ή προέχει η ενότητα της Κυβερνήσεως και αποφεύγουμε προς ώρας τα δύσκολα?
  Διότι και έτσι και γιουβέτσι δε γίνεται!
  Εκτός κι αν όλο αυτό το ωραίο πόνημα το βάλουμε στο ίδιο ραφάκι με την "μία και μόνη εξεταστική που θα γίνει". Ε;

 8. Αιτία avatar
  Αιτία 05/01/2014 17:36:38

  Εσείς καλά τα λέτε κ. Κρανιδιώτη μου, μα ελάτε που το μαχαιράκι δεν πρόκειται ΠΟΤΈ να φτάσει ως το κόκκαλο των φίλων, συνεργών, συνεργατών, συγγενών, παρατρεχάμενων, εκβιαστών, διαπλεκόμενων, μεγαλονταβατζήδων και λοιπών παρακαθήμενων στο μεγάααααλοοοοο τραπέζι της εξουσίας!
  Ετούτα που κατά καιρούς ... φωτίζονται είναι τα πολύ πολύ μικρά, ίσα για να ζαλίσουμε το πόπολο που αιματοκυλίστηκε και κρώζει για ...Δικαιοσύνη. Παραπλανητικά βεγγαλικά και στρακαστούκες πρόσκαιρου εντυπωσιασμού.
  Αν δεν πληρώσουν οι Σημίτηδες, κανέναν δεν πιστεύω.

 9. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 05/01/2014 18:38:54

  Πολύ σωστά.
  Όμως, μόνο η θέσπιση του αναγκαίου νομικοδικαστικού πλαισίου θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  Βέβαια, εύθυνη φέρει κι ο λαός που εκλέγει...που μολύνθηκε από τη διαφθορά.
  Εξ αντικειμένου τα κυβερνώντα κόμματα δεν μπορούν να πρωταγωνιστήσουν για την αναγκαία ριζική θεσμική αλλαγή, τουλάχιστον, αν δεν αναγεννηθούν.
  Η Παράταξη την οποία η ΝΔ εκπροσωπεί αήδιασε πια με τους ανεπάλγετους πρίγκηπες.
  Οι δε φιλόδοξοι αναγγενιστές να ξέρουν ότι τώτα πλέον τους βλέπουν! Δεν υπάρχει πλέον η θολούρα, η σκόνη από το ρουσβέτι για να καλύπτει όλη τη σκηνή...
  Σταθερός πλέον στόχος: Όχι νέοι νταβατζήδες...:

 10. Νέστωρ avatar
  Νέστωρ 05/01/2014 18:47:39

  Έ, όχι και "σαπάκι" το Starfighter Φαήλο, επειδή οι Γερμανοί έπεφταν σαν τα κοτόπουλα. Το εργαλείο ήθελε μάγκες αεροπόρους και κατάλληλες αποστολές.

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ Νέστωρ 05/01/2014 20:00:11

   Ερώτημα: Αφού οι Γερμανοί τιμωρούν τους μιζαδόρους των βιομηχανιών τους και αφού ο Χριστοφοράκος (ο συμμαθητής της Ντόρας, ντε...) μας "ξέφυγε" επειδή η Ντόρα "ξέχασε" στο συρτάρι της την προειδοποίηση της πρεσβείας κλπ.κλπ. και τώρα το παίζει "Γερμανός", γιατί το Ελληνικό Δημόσιο δεν προσφεύγει στην Γερμανική Δικαιοσύνη εναντίον του;

   • Αιτία avatar
    Αιτία @ ΠΗΛΕΑΣ 05/01/2014 21:13:50

    ...Μάλλον δε θέλουμε να απαιτήσουμε τίποτε από τους Γερμανούς, μη και θυμώσουν.

    • Xmm avatar
     Xmm @ Αιτία 06/01/2014 11:51:21

     Μα το έκανε και το γερμανικό δημόσιο απάντησε: είναι Γερμανός πολίτης κ δεν τον εκδιδουμε. Έτσι απλα. Αν είμαστε κράτος με ... Θα τον είχαμε απαγάγει αφού άλλωστε είναι και έλληνας πολίτης και φυγοδικος

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Νέστωρ 05/01/2014 20:23:39

   Και κάτι ταλαίπωροι Ολλανδοί.

  • CST avatar
   CST @ Νέστωρ 05/01/2014 20:30:50

   Σαπάκι-ξεασαπάκι, η όποια σύγκριση με σύγχρονά του μαχητικά όπως το Mirage III, το J-35 Draken, το αντίπαλο MiG-21 και το Grumman F11F-1F Super Tiger (που το έπνιξαν κυριολεκτικά τα λαδώματα της Lockheed - https://en.wikipedia.org/wiki/F11F-1F_Super_Tiger) αποβαίνει καταθλιπτική εις βάρος του.

   • papadopoulos ilias avatar
    papadopoulos ilias @ CST 05/01/2014 23:28:45

    Τις δεκαετίες 50-60 δεν ήταν εύκολο για την χώρα μας να αγοράσει στρατιωτικό υλικό πέραν του αμερικάνικου.
    Τα περισσότερα αεροσκάφη, άρματα και πλοία ήταν από τα αποθέματά τους και φυσικά... ελαφρώς χρησιμοποιημένα.
    Τα ατυχήματα των F104 ήταν σε "φυσιολογικά" όρια για την εποχή και την τεχνολογία τους.

   • Νέστωρ avatar
    Νέστωρ @ CST 06/01/2014 14:21:14

    Πώς να συγκρίνουμε τα δελταπτέρυγα M-III, J-35, το σχεδόν δελταπτέρυγο M-21 και το μεταβλητής γεωμετρίας F-111 με το α-πτέρυγο F-104. Για τη δουλειά όμως που έπρεπε να κάνει (τρέχα - ρίξε - φύγε όσο πιο γρήγορα μπορείς) ήταν ιδανικό.

   • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
    ΣΤΕΛΙΟΣ @ CST 07/01/2014 15:33:16

    Το Super Tiger με τον J79 πιθανόν να ήταν πραγματικά ένα καλό μαχητικό, που θα ήθελαν πολύ να το είχαν οι αμερικάνοι στο Βιετνάμ. Τα άλλα που αναφέρεις ,
    το F-104 τα έκανε να φαίνονται σαν... σταματημένα, σε ταχύτητα , ρυθμό ανόδου και επιτάχυνση, καθώς και στα ηλεκτρονικά , που στα πρώτα Mirage και Mig-21 ήταν υποτυπώδη.

    Εντάξει , ήταν δύσκολο αεροπλάνο και φυσικά όχι ευέλικτο, δεν είχε κατασκευαστεί για dogfighter.

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ Νέστωρ 07/01/2014 11:03:34

   Μπορείς να πεις μιά Φερράρι σαπάκι ,επειδή έχει απαιτήσεις στην οδήγηση μεγαλύτερες απο ένα Φίατ?

   Πολά πράγματα μπορείς να πεις για το F-104, αλλα σαπάκι όχι!

   Η ουσία είναι σωστή πάντως. Το Mirage III ήταν πολύ πιό λογική επιλογή για τους δυτικοευρωπαίους (η Δ.Γερμανία το είχε σχεδόν επιλέξει, μέχρι που...κάτι έγινε!).

   Για την Ελλάδα βέβαια το F-104 την εποχή που επιλέχτηκε ήταν μονόδρομος.

 11. Ο Ιππέας avatar
  Ο Ιππέας 05/01/2014 20:21:05

  Justice delayed is justice denied.
  --William E. Gladstone

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Ο Ιππέας 06/01/2014 13:29:39

   Κάπως ἀργά δέν τό θυμήθηκες;; Μέ καθυστέρηση δεκαετιῶν I might add.

 12. Αναζητείται Ηρακλής avatar
  Αναζητείται Ηρακλής 05/01/2014 20:45:31

  κ. Κρανιδιώτη, σωστά αυτά που γράφετε αλλά τα πιστεύετε αυτά που γράφετε;
  Πόσες ημέρες πέρασαν από την ημέρα όπου ο κ. Κάντας έδωσε ονόματα, μέχρι την ημέρα που προσήχθη το πρώτο όνομα;
  Σε τέτοιες περιπτώσεις έπρεπε αυθημερόν και μεσάνυχτα ακόμα ΟΛΑ τα ονόματα να είναι στον προθάλαμο του εισαγγελέα, σε διαφορετικά δωμάτια αναμονής και και να περνάει παρακαλώ ένας-ένας μέσα για απολογία / ανάκριση.
  Αυτό θα ήταν μία πειστική απάντηση ότι υπάρχει η βούληση για τον καθαρισμό της κόπρου του Αυγεία. (...κι αυτοί 30 χρόνια είχαν να καθαριστούν!)

  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%8C%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%91%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1
  Τώρα πέταξε το πουλάκι και θα την πληρώσουν για το θεαθήναι οι τελευταίες ρόδες τις άμαξας που εισέπραξαν ότι έπεσε κάτω από το τραπέζι. Και μην αντιλογήσετε ότι "ήταν οι γιορτές" γιατί όταν η Ελλάδα μας βουλιάζει και διαλύεται δεν υπάρχουν αργίες, όλοι τρέχουν, κρίμα είστε και δικηγόρος αν δεν κάνω λάθος....

 13. Ν.Καραβαζάκης avatar
  Ν.Καραβαζάκης 05/01/2014 20:48:08

  Με την μαγκιά τίποτε δεν γίνεται. Υπάρχει αρετή και θέληση για πολιτικά μέτρα; Υπάρχει πατριωτισμός μέχρι αυτοθυσίας; Πού;
  Καταργείται ο νόμος περί ευθύνης υπουργών; Καταργείται ο νόμος περί την ασυλία των βουλευτών;
  Τότε, τα λόγια έχουν νόημα. Τώρα πάνε στον αέρα.

 14. Αναζητείται Ηρακλής avatar
  Αναζητείται Ηρακλής 05/01/2014 21:00:44

  κ. Κρανιδιώτη, σωστά αυτά που γράφετε αλλά τα πιστεύετε αυτά που γράφετε;
  Πόσες ημέρες πέρασαν από την ημέρα όπου ο κ. Κάντας έδωσε ονόματα, μέχρι την ημέρα που προσήχθη το πρώτο όνομα;
  Σε τέτοιες περιπτώσεις έπρεπε αυθημερόν και μεσάνυχτα ακόμα ΟΛΑ τα ονόματα να είναι στον προθάλαμο του εισαγγελέα, σε διαφορετικά δωμάτια αναμονής και και να περνάει παρακαλώ ένας-ένας μέσα για απολογία / ανάκριση.
  Αυτό θα ήταν μία πειστική απάντηση ότι υπάρχει η βούληση για τον καθαρισμό της κόπρου του Αυγεία. (...κι αυτοί 30 χρόνια είχαν να καθαριστούν!)

  Τώρα πέταξε το πουλάκι και θα την πληρώσουν για το θεαθήναι οι τελευταίες ρόδες τις άμαξας που εισέπραξαν ότι έπεσε κάτω από το τραπέζι. Και μην αντιλογήσετε ότι "ήταν οι γιορτές" γιατί όταν η Ελλάδα μας βουλιάζει και διαλύεται δεν υπάρχουν αργίες,
  όλοι τρέχουν.

 15. Βαγγέλης avatar
  Βαγγέλης 05/01/2014 21:16:52

  Ας είναι καλά ο Σαμαράς που τους καλύπτει λόγω συγκυβέρνησης.

  • tak avatar
   tak @ Βαγγέλης 06/01/2014 10:23:25

   Ο Σαμαράς δεν καλύπτει κανένα... Όλα και όλοι έχουν το χρόνο τους...

 16. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 05/01/2014 21:24:29

  Πολύ σωστά και ωραία τα γράφεις , όπως πάντα ,Φαήλο.

  Το πρόβλημα είναι όμως πως τα λόγια ο κόσμος περίμενε καποια στιγμή να γίνουν έργα. Και δεν έγιναν. Η φασίνα έπρεπε να είχε αρχίσει με μανία ,απο τον Ιούνιο του 2012.

  Τώρα , είναι πολύ αργά πιά.

 17. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 05/01/2014 22:40:13

  Ἄντε νά δοῦμε καί λίγη μπαλίτσα,γιατί αὐτοί τό ἔχουν ρίξει μόνο στό χορό.
  Ἡ Ἀρετή ξεσάλωσε στό ζεμπέκικο προχθές...

  • mara M. avatar
   mara M. @ Κυθήριος 06/01/2014 02:25:22

   Tι μπαλίτσα αγαπητέ μου Κυθήριε, αυτοί το έχουν ρίξει στο χορό. Χορό-χορό θα φτάσουνε στο Ζάλογγο.

 18. Giorgis avatar
  Giorgis 05/01/2014 23:02:27

  Χρειάζονται μια ανεξάρτητη, αδιάφορη αρχή υπό τον πρόεδρο ίσως να μπορεί να σκαλίζει τα πάντα.

  • George Ν avatar
   George Ν @ Giorgis 06/01/2014 07:27:08

   Υπό τον πρόεδρο της Βουλής ίσως? :-)

 19. ανεργος avatar
  ανεργος 05/01/2014 23:03:23

  καλα πλακα εχουμε,το πολιτικο υπηρετικο προσωπικο ειναι ευκολο να φαγωθει.
  Για τα συγκεκριμενα αφεντικα που ελεγχουν τον τυπο την τηλεοραση και τις τραπεζες, δηλαδη τα μυαλα και την ζωη μας τι θα κανουμε?
  Πως θα τους ξεφορτωθουμε?
  Γιαυτο δεν μιλαει κανεις γιατι ειναι το ουσιαστικο και δυσκολο.
  Αυτοι διεφθειραν την χωρα, και τα πηραν,και συνεχιζουν να κυβερνουν,ουσιαστικα.

 20. stayros avatar
  stayros 05/01/2014 23:11:03

  [και αν στη πορεια βγουν και τιποτα δικοι μας λεβεντες , στη σεντρα] Καποιον στη Ν.Δ μεγαλοστελεχος, στη πιατσα τον λενε [ο μπροσταντζας].

 21. Nik avatar
  Nik 05/01/2014 23:41:48

  Πόσα λεφτά θα έβγαζαν χωρίς μίζες; Ακόμη και αν δεν έπαιρναν την δουλειά οι οίκοι τους, οι εδώ αντιπρόσωποι πληρώνονταν για τις υπηρεσίες τους και μάλιστα αδρά. Προς τι λοιπόν οι μίζες και κατ'εντολή ποιων; Οι ξένοι είχαν την ιδέα ή οι δικοί μας. Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε για να δούμε το μέγεθος της πλεονεξίας και φιλαργυρίας αυτών που είναι δήθεν επιχειρηματίες μεγάλου διαμετρήματος.

 22. Eva avatar
  Eva 06/01/2014 00:22:44

  Ας ελπίσουμε να σας ακούσουν.
  Και αντίθετα με τον Στέλιο, πιστεύω πως ποτέ δεν είναι αργά.

 23. GKK avatar
  GKK 06/01/2014 00:23:17

  Είμαι σίγουρος ότι αργά η πιο αργά θα γίνουν όλα αυτά ...όχι επιλεκτικά κ φυσικά όχι με το παρόν πολιτικό σκηνικό. ελπίζω εσείς που είσαστε κοντά στον Σαμάρα να οργανώνεται την επόμενη ημέρα, με στελέχη καθαρά κ ικανά (ελπίζω να έχετε σχέδιο για να προσεγγίσετε κ μη κολλητούς που έχουν ζήσει κ στη ξενιτιά ) κ να μην σας προλάβουν οι εξελίξεις...κάτι κινείτε πάντως κ είναι θετικό

 24. roadrunner avatar
  roadrunner 06/01/2014 01:53:38

  Μακάρι να γινόταν πραγματικότητα να ξεμπερδέψουμε με αυτους,όπως γραφετε.
  Θα μας αφήσουν όμως?
  μήπως οι φεουδάρχες και τα υποσυστήματά τους,που υπηρξαν και διαφθορείς μέγιστα κατά τις δυνάμεις τους,ήταν και παραμένουν χρήσιμο εργαλείο ελεγχου της χώρας, έξωθεν?

 25. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 06/01/2014 02:51:03

  Κανένα πουλάκι δεν πέταξε. Δεν γνωρίζετε πως λειτουργεί η Δικαιοσύνη. Πάντως όχι με τηλεοπτικούς όρους και χρόνους.

  • Πέτρος avatar
   Πέτρος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 09/01/2014 03:23:45

   και σίγουρα πάντως όχι με χρόνους αλλά αιώνες...

 26. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 06/01/2014 09:46:27

  Πριν λίγες ώρες:
  http://www.swissinfo.ch/eng/politics/Swiss_probe_Greek_defence_bribe_link.html?cid=37672272
  Δεν θα έχουν που να κρυφτούν ορισμένοι...κανείς φορολογικός παράδεισος πλέον δεν θεωρείται ασφαλής για τα παγκόσμια λαμόγια...εν όψει εξελίξεων;

 27. Κυνας avatar
  Κυνας 06/01/2014 10:13:49

  Παλι ασφαιρες μπαλοθιες ριχνεις για το θεαθηναι;

  Πολυ κλο-κλο και αβγο τιποτα εισαι αδερφακι μου....

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κυνας 06/01/2014 15:12:42

   Δεν σε πήγανε βόλτα, ρε κύνα;

   • Κυνας avatar
    Κυνας @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 06/01/2014 16:05:02

    Μην κρινεις εξ'ιδιων τ'αλλοτρια.

    Δεν ειμαστε ολοι σκυλακια του καναπεος να γαβγιζουμε και να το παιζουμε λιονταρια κατα παραγγελια , τουλαχιστον εως οτου να μας τραβηξει το λουρι το αφεντικο....

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κυνας 07/01/2014 11:04:01

     Μπα, οι αρβανίτες λοκατζήδες δεν σηκώνουν λουρί.
     Εσύ δεν χρειάζεσαι ούτε λουρί, σου γνέφουν κι εκτελείς εντολές. Εδώ δεν τολμάς να γράψεις την άποψη σου με τ' όνομα σου, τί να μας πεις;

 28. Iannos avatar
  Iannos 06/01/2014 18:45:58

  Πες τα Χρυσόστομε! Και πες κάτι και για τα σκάνδαλα με την Ενέργεια μέρες που είναι!

 29. Paris avatar
  Paris 06/01/2014 23:10:18

  Βάζεις ψηλά τον πήχυ των επιστροφών.Οπως διαβάζουμε απο τον τραπεζίτη της Julius Bar πού έγινε ακτιβιστής κατά της τράπεζας του και του μαύρου χρήματος ο Κάντας εντοπίστηκε λόγω τσιγκουνιάς,δηλαδή δεν πλήρωσε όσο πρέπει να τα καλύψει.Δεν νομίζω ότι οι μεγάλοι έχουν κάνει το ίδιο. Αν έχουν χαθεί τα ίχνη και έχουν καταλήξει σαν σακουλίτσα διαμάντια η πλάκες χρυσού,σε μιά θυρίδα στην Ουαγκαντούγκου,φέξε μου και γλύστρισα. Ασε πού εγώ νομίζω ότι έδωσε αυτά που θα έβρισκαν ούτως η άλλως συν 2 για ξεκάρφωμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.