#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/12/2011 18:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Να τελειώνουμε με τον Μπερλουσκονισμό…Στην Ιταλία, τον Μπερλουσκόνι δεν τον έδιωξαν τελικά ούτε οι κομμουνιστές, ούτε οι αριστεροί, ούτε οι δικαστές. Τον έφαγε μέσα σε μια νύχτα, κυριολεκτικά, η κάστα του, οι αγορές. Και αν αφήσουμε (έστω για λίγο) στην άκρη τα περί νεοεποχισμού και νεοταξικότητας που δεν ήθελαν το δήθεν «δυναμικό», «υπερ-συντηρητικό» πολιτικό τότε θα δούμε ότι πίσω από το μανδύα του καταφερτζή και αυτοδημιούργητου Μπερλουσκόνι  κρυβόταν ένας άνθρωπος που συνδύαζε τις αντικομουνιστικές κορόνες με τις μεταμεσονύχτιες ηδονές και τις εθνικιστικές κραυγές με τις μπίζνες τα ενεργειακά.

Θα μου πείτε ποιος δεν κυνηγάει τις μπίζνες σε τέτοιες περίεργες εποχές και ειδικά όταν έχεις παραδείγματα όπως τον Μέιτζορ, τον Μπλερ, τον Σρέντερ, τους οποίους προσέλαβαν εταιρίες κολοσσοί, με το που ολοκλήρωσαν τις προεδρικές ή πρωθυπουργικές τους θητείες. Όμως η περίπτωση Μπερλουσκόνι είναι μοναδική και επιτρέψτε μου να το εξηγήσω.

Ο Μπερλουσκόνι φρόντισε τις υπόγειες επαφές του και ενέργειες να τις κρύψει κάτω από ιδεολογικά χαλιά. Για τους υπόλοιπους, παρακολουθώντας τη ρητορική και τις αποφάσεις τους, την ασυγκράτητη διεθνιστική λαγνεία στο βλέμμα και τη στάση τους, διαμόρφωνες την εντύπωση ότι είναι (τουλάχιστον) αρεστοί σε διάφορα κέντρα. Για τον Μπερλουσκόνι, αν έμενες στα λόγια του, θα στοιχημάτιζες ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η χώρα του και το πώς δε θα (ξε)πέσει στα χέρια των εχθρών (αριστερών και άλλων) που επιβουλεύονται τα αγνά συμφέροντα του έθνους και του λαού.

Ο άνθρωπος προσπάθησε και σε μεγάλο βαθμό το πέτυχε, τον ιδεολογικό του χιτώνα να τον μετατρέψει σε κολυμβήθρα του Σιλωάμ, βαπτίζοντας τις προσωπικές του επιδιώξεις εθνικές επιταγές. Και όταν τον πήραν χαμπάρι δε μπορούσαν να τον ξεφορτωθούν ούτε αυτόν ούτε τις αναρίθμητες Λολίτες που τον περιστοίχιζαν και μετέτρεψαν τις νύχτες στο Κόμο και τη Σαρδηνία σε «χίλιες και μία νύχτες» αραβικές.

Η Ιταλία όμως, όπως φαίνεται, θα απαλλαγεί από τον Μπερλουσκόνι και τους "ισμούς" που τον συνόδευαν. Στην Ελλάδα για πόσο ακόμα θα ζουν και θα αναπνέουν τα πιστά του αντίγραφα; Όσο αργούμε τόσο πιο δύσκολα θα απομονωθούν, τόσο πιο δύσκολα θα εκριζωθούν, από όλα τα επίπεδα στα οποία άπλωσαν τα κλαδιά και τα παρακλάδια τους. Δυστυχώς, πίσω από δήθεν μεγαλοϊδεατισμούς, πίσω από πύρινα διαγγέλματα εθνικισμού και τοπικισμού δρουν ανεξέλεγκτα οργανωμένες ομάδες και μεμονωμένα πρόσωπα.

Περίφημοι, δήθεν εθνικόφρονες σκοπιανοφάγοι, τουρκοφάγοι επαιτούν στα σκαλιά σταθμών και μέσων ενημέρωσης, για να εμφανιστούν λαλίστατοι (και αδίστακτοι) στα τηλεοπτικά παράθυρα. Είκοσι λεπτά στα στούντιο και στα μιντιακά τραπέζια είναι αρκετά για να ξεχάσουν αρχές, αξίες και ιδανικά. Πίσω από το δάχτυλο, που κουνούν επιδεικτικά και το πατριωτικό αμπαλάζ κρύβεται η γύμνια και η μπίζνα.

Βιβλιοπώλες, ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί παραγωγοί, τέως μποντιμπιλντεράδες, τηλεαστέρια ξεχνούν τις δασείες και τις περισπωμένες, ανεβάζοντας τους τόνους για να πουλήσουν (ξεπουλώντας την αλήθεια) την πραμάτεια τους. Πλασιέ και έμποροι του έθνους και του λαού σε ένα απέραντο ανατολίτικο παζάρι κραυγών και εκπτώσεων.

Στην Ελλάδα πρέπει επιτέλους να τελειώνουμε με τον μπερλουσκονισμό. Με τις επιχειρήσεις και τα μαγαζιά που μοιράζουν τζάμπα μαγκιά και καθρεφτάκια σε ιθαγενείς, όπως ακριβώς πρέπει να τελειώνουμε και με τα πιστοποιητικά προοδευτισμού, διεθνισμού, και αριστεροφροσύνης που εκδίδουν οι επαγγελματίες της γενιάς του πολυτεχνείου.

Ας τελειώνουμε με όλους όσους μας δουλεύουν, μπας και δουλέψει επιτέλους, κάτι σε αυτή τη χώρα.

Casper

ΣΧΟΛΙΑ

 1. captain avatar
  captain 15/12/2011 19:15:07

  Ο Μπερλουσκόνι έφυγε γιατί η Λίγκα δε θα ψήφιζε τα πακέτα Τρεμόντι για οποιοδήποτε περιορισμό των συντάξεων, έστω και την αναστολή τιμαριθμικής αναπροσαρμογής συντάξεων πάνω από 1400 ευρώ. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο με τον Μπερλουσκόνι και τη Λίγκα αλλά τώρα είναι πολύ κουρασμένος και δε θέλει να επιστρέψει. Ούτε η Φόρτσα ιτάλια ούτε η λίγκα είχαν ποτέ ξεκάθαρο ιδεολογικό υπόβαθρο. Ρώμα κλέφτρα - ζήτω ο Τσέ, θα ελευθερώσω την ιταλία απ'τους κόκκινους: τρία πουλάκια κάθονταν. Ωστόσο οι καμπάνιες του Μπερλουσκόνι ήταν αληθινά αριστουργήματα, ενώ αυτές τις αριστεράς χάνονταν σε μια μάχη κατά του μπερλουσκονισμού ακόμα κι όταν αυτά τα επιχειρήματα εξαντλούσαν τη δυναμική τους και χρειαζόταν κάτι καινούριο για να ανακτηθεί η δυναμική που έλειπε. Τελικά η ένσταση των ιταλών με τον μπερλουσκόνι ήταν μια ένσταση αισθητική: κάποιοι δεν τον ήθελαν γιατί οι τρόποι του και το μόντους βιβέντι του δεν απέπνεαν στειτμανσιπ, κάποιοι άλλοι γιατί δεν ήθελαν να ταυτιστεί ο ιταλός με το στερεότυπο του πλακατζή γκομενιάρη. Προσθέστε και την ιταλική παράδοση στο φεμινιστικό κίνημα...

  • madprof avatar
   madprof @ captain 16/12/2011 00:03:33

   Η "Lega Nord" του ανεκδιήγητου Bossi, έως χτες στην κυβέρνηση Berlu, ένα συνοθύλευμα καιροσκόπων, αρριβιστών, τοπικιστών εθνικοφρόρων και δημαγωγών τύπου holding Καρατζαφύρ.
   Όμοιος ομείω αεί πελάζει!

 2. madprof avatar
  madprof 15/12/2011 20:45:58

  "Τελικά η ένσταση των ιταλών με τον μπερλουσκόνι ήταν μια ένσταση αισθητική ...." Τελείως αυθαίρετο συμπέρασμα, για όσους έχουν πραγματική γνώση της Ιταλικής πραγματικότητας. "Απονεύρωσε" την δημόσια και ανταγωνιστική επιχείρηση ΜΜΕ "Rai". Με την ηλιθιότητα και την ιδιοτελή βουλιμία του ( π.χ. τζίρος/έτος 2.5 δις ευρώα από διαφημίσεις των σκουπιδοκαναλιών του) συνέβαλε στην διάλυση έτι περαιτέρω της βιομηχανίας και βιοτεχνίας της χώρας. Το χείριστο, ο Berluπορνόγερος καθιέρωσε ένα σύστημα αγοραπωλησίας στελεχών, δημαγωγών, πολιτικάντηδων όλων των βαθμίδων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Έχει στήσει ένα δίκτυο ανομίας, μιζών και διεφθαρμένων από το οποίο οι Ιταλοί πολίτες και η χώρα δύσκολα θα εξέλθει.

  • madprof avatar
   madprof @ madprof 15/12/2011 20:50:37

   Οι φορείς της Δικαιοσύνης της Ιταλίας, κυρίως οι εισαγγελείς, είναι οι μόνοι που αντιστάθηκαν και αντιστέκονται ενάντια σ' αυτό το φαύλο και διεφθαρμένο σύστημα.

   • madprof avatar
    madprof @ madprof 15/12/2011 21:04:37

    Ποιος στο προτεκτοράτο θα ελέγξει τον BerluΚατατζαφύρ; Τα αυγά του φιδιού έσπασαν και οι πατριδοθρησκοεθνικοφρονοκάπηλοι γίνονται αράχνη, δεδομένου και του υπαρξιακού αδιεξόδου των και κομμαπολτοποιημένων δύσμοιρων πολιτών. Υ.Γ. Ο Μεϊμαράκης κάτι είχε ψελλίσει. Έκτοτε σιωπή alias Omerta!

 3. Β.Κ.Σ. avatar
  Β.Κ.Σ. 15/12/2011 22:06:49

  Το άρθρο φυσικά δεν μιλάει για τον Μπερλουσκόνι, αλλά για όσα σιχαίνονται οι διεθνιστές τύπου πορτοσάλτε περίπου, στην Ελλάδα

 4. νεφέλη avatar
  νεφέλη 15/12/2011 23:25:03

  Η άνοδος κι η κάθοδος ενός τροβαδούρου των κρουαζιεροπλοίων,
  σε μία Ευρωπαική χώρα, απλώς τονίζει την έλλειψη πολιτικού λόγου των τελευταίων ετών και την δύναμη των χρηματοπιστωτικών χώρων,
  που σήμερα ομιλούν κι επιβάλλονται πανευρωπαικά....!

  ...

 5. Κρίτων avatar
  Κρίτων 16/12/2011 12:12:36

  Επίπεδη,ευκαιριακή,μικρομεγαλοπροσέγγιση από έναν που δεν κατάλαβε τίποτα από την γείτονα χώρα. Δεν είναι έτσι. Δαιμονοποιεί το εμπόριο τις μπίζνες ,από το καβούκι του (δημοσιοτρεφόμρνος σίγουρα),χωρίς να γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες και τις αντιλήψεις των γειτόνων μας.
  Για να τελειώνουμε μ΄αυτήν την χαζοχαρούμενη εκδοχή της πολιτικής (ότι αφού το σκεφτόμαστε εμείς άρα έτσι είναι)
  Οι Ιταλοί δεν είναι Ζιμπάμπουε να έχει κάνει τόσο μεγάλο λάθος ψηφίζοντας και ξαναψηφίζοντας τον Μπερλουσκόνι.Είναι αντιδημοκρατικό και λίγο αφελές να προσεγγίζουμε έτσι απλοικά την πολιτική.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.