09/09/2008 12:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Να σώσουμε την τιμή της παράταξης από τα …«golden boys»

 

___________________________________________________ 

Σε άρθρο – απάντησή του στις επικρίσεις που διατυπώθηκαν δημοσίως από τον πρωθυπουργικό σύμβουλο κ. Λούλη στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, ο Βύρων Πολύδωρας απευθύνεται σήμερα προσωπικά στον κ. Κ. Καραμανλή και στον απόηχο του Βατερλώ της Θεσσαλονίκης γράφει στην ίδια εφημερίδα:

Η κυβέρνηση δεν είναι «όμηρος» καμιάς «ισχνής πλειοψηφίας», που διαμορφώθηκε είτε «από το νόμο Σκανδαλίδη», όπως λέει ο «πρωθυπουργικός σύμβουλος», είτε από τις πρόωρες εκλογές του 2007 είτε από οποιαδήποτε άλλη αιτία…. Άλλο το ζήτημα εάν είναι «όμηρος» τυχόν παλιών ή νέων «νταβατζήδων» κατά την παροιμιώδη πλέον έκφραση. Ας μην αναζητούν, λοιπόν, άλλοθι και εξιλαστήρια θύματα στους «αντάρτες». Ματαιοπονούν. ….Δεν αποτελούμε (οι αντάρτες) ομάδα τύπου triumviratum, «τριάδα», σαν εκείνη που είχαν συγκροτήσει κάποια τρία πρωτοκλασάτα στελέχη και βαρύγδουποι υπουργοί το 1993, ούτε έχουμε συγκεκριμένες και μάλιστα στοχευμένες απόψεις σαν εκείνους τότε (Θυμάστε τι σας έλεγα; Η κρίση, ο Έβερτ και το “διάλειμμα Μητσοτάκη”)

..Έχουμε άλλες απόψεις και άλλους στόχους πολύ συγκεκριμένους και απλούς. Να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα στην κυβέρνηση και το κόμμα. Να σώσουμε ό,τι μπορούμε. Και, προπαντός, την τιμή και την αξιοπρέπεια της παράταξης. Πράγματα ίσως αδιανόητα για σχολιαστές και πολιτικούς ασκημένους στη νομή του κόπου των άλλων.

…Ομιλεί, ακόμη, (ο κ. Λούλης)) και για «δυσφορία (των διαφωνούντων) εν σχέσει με την προσωπική τους διαδρομή στο κυβερνών κόμμα», υπονοώντας την απώλεια των υπουργικών θώκων. Έλεος! Δεν βλέπει πως οι ανήκεστες ίσως βλάβες και οι ζημιές προέρχονται από τους υπερέμπιστους υπουργούς; Και από τους «κολλητούς» και τους «κουμπάρους» και τα νεόφερτα «golden boys»; Τόση ευτέλεια στα κίνητρα; Μόνον αυτά τα κριτήρια βρίσκονται στοιβαγμένα στο νου και τον τρόπο σκέψης του συγγραφέα-αναλυτή; Δεν μπορούν να χωρέσουν άλλα, όπως π.χ. ένα απλό, έστω, ενδιαφέρον για την τύχη του απλού λαού και του τόπου μας; Ή της παράταξής μας; Για την τύχη, σε έσχατη σκέψη και αγωνία, του κόμματός μας που υπηρετήσαμε με αυταπάρνηση και συνέπεια μια ολόκληρη ζωή, σε αντίθεση ίσως προς κάποιους τιμητές μας;

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=50799

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Helmut avatar
  Helmut 09/09/2008 14:36:38

  Την πρώτη μεγάλη ανήκεστη βλάβη στην Κυβέρνηση την προκάλεσε ο ίδιος ο Πολύδωρας με την τραγική εικόνα διάλυσης του ιδίου, των δυνάμεων ασφαλείας και της κρατικής μηχανής γενικότερα στις μεγάλες περυσινές πυρκαϊές.

  Μέχρι τότε ούτε οι υποκλοπές, ούτε τα ομόλογα, ούτε οι "κουμπάροι" της ΜΕΒΓΑΛ είχαν καταφέρει αξιόλογο πλήγμα στο κύρος της κυβέρνησης Καραμανλή. Μιλάω για τα ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, έτσι;

  Η αρχή του τέλους ξεκίνησε από το -πρώην πια- Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

  Ας κρατήσει λοιπόν και όλιγη από την κριτική του ικανότητα (!) για τον ίδιο ο κος. Πολύδωρας...

 2. Υποκριτής avatar
  Υποκριτής 09/09/2008 15:04:52

  Ο κ. Βύρων ομιλεί για τα «golden boys».
  Προφανώς εννοεί Βουλγαράκη και Ρουσόπουλο.
  Ένα ερώτημα:
  Ο Ρουσόπουλος (επί σειρά ετών από τους καλύτερα αμειβόμενους δημοσιογράφους μαζί και η σύζυγός του) έχει περισσότερα ακίνητα από τον ίδιο τον κ. Πολύδωρα (που ουδέποτε εργάσθηκε γιατί από το 1980 είναι βουλευτής, προερχόμενος από όσα λέει από φτωχή οικογένεια);;;;
  Για να δούμε συμπεριλαμβάνεται ο κ. Πολύδωρας στα «golden boys».
  Υποκριτής

 3. Δοντόπαστα avatar
  Δοντόπαστα 09/09/2008 15:38:34

  O νυν συμβουλάτορας Λούλης έχει κάποια σχέση με τον πρώην διοικητή του Αγίου Όρους Λούλη;

  press-gr.blogspot.com/2008/09/blog-post_6318.html

  Η Αδελφότητα του Εφραίμ, την δεκαετία του 1980 βρισκόταν σε ένα κελί στην Νέα Σκήτη, από όπου και τους έδιωξαν οι συνοικούντες για την απαράδεκτη συμπεριφορά τους.
  Κατόπιν όλη η Αδελφότητα πήγε και εγκαταστάθηκε στην Ι. Μονή Κουτλουμουσίου στις Καρυές. Οι υπερήλικες Μοναχοί και ελάχιστοι της Κουτλουμουσίου, παρέδωσαν την διοίκηση της Μονής στον Εφραίμ.Ο Εφραίμ έκανε άνω-κάτω την Μονή και άδεισε όλα τα ταμεία της... Με αποτέλεσμα οι Γέροντες να τους διώξουν κακήν κακώς!!!
  Ηρθε το 1989 και άγνωστο πως ο Εφραίμ απέκτησε στενές σχέσεις με τον τότε Διοικητή του Αγίου Ορους, Κώστα Λούλη. Ο Λούλης, γνωστός αλευροβιομήχανος του Βόλου και κολλητός του Μητσοτάκη, επέβαλε τον Εφραίμ και την Συνοδεία του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, για να εγκαταβιώσουν και να αναλάβουν την Βατοπαιδίου. Η Βατοπαιδίου ήταν Ιδιόρυθμη Μονή και όχι Κοινοβιακη, και πάρα πολλά ευτράπελα συνέβαιναν...
  Αποφάσισε το Οικ. Πατριαρχείο να εξυγιανει την Μονή και έτσι με τις αφόρητες πιέσεις του Λούλη και την συναίνεση του Μητσοτάκη, ουσιατικά επεβλήθηκε ο Εφραίμ στην Βατοπαιδίου. Σιγά-σιγά έδιωξε όλους τους παλιούς Μοναχούς. Ο Λούλης έφτιαξε σουίτα στο νότιο πύργο της Μονής,η οποία του παραχωρηθηκε με έγγραφο της Μονής ισοβίως. Μια άκρως παράνομη πράξη! Ο Λούλης ανακυρήχθηκε "Μέγας Ευεργέτης της Μονής"! Το πορτραίτο του βρισκόταν στο Ηγουμενείο του Εφραίμ. Κατόπιν "άνοιξε τα φτερά του" ο Εφραίμ και το πορτραίτο καθαιρέθηκε. Οποτε πήγαινε ο Λούλης στην Μονή, το ξαναέβαζαν φυσικά!
  Στην σουίτα του Λούλη φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά ο Κάρολος της Καμήλας! Εν αγνοία του Λούλη φυσικά, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε κατόπιν!!! Ως Διοικητής ο Λούλης τιμήθηκε από το Οικ. Πατριαρχείο και έγινε "Αρχων"! Κατόπιν ο Βαρθολομαίος έμαθε ότι ο Λούλης τον κατηγορεί ασύστολα και έχει σημαντικές επαφές με παληοημερολογίτες κλπ. Για πρώτη φορά στα χρονικά του Οικ. Πατριαρχείου, με Συνοδική απόφαση αφαιρέθηκε ο τίτλος και το οφύκιο από τον Κ. Λούλη!!! Κατόπιν οι επαφές του Εφραίμ μεγάλωσαν και ο Λούλης του ήταν άχρηστος πλέον...

 4. nas avatar
  nas 09/09/2008 19:16:55

  Η ουσία της πορείας του Γιώργου Παπανδρέου προς την υπηρέτηση της ελληνικής κοινωνίας εκφράζεται πλέον και απο ακροδεξιούς τύπου Πολύδωρα, που όταν λέει πως " οι ανήκεστες ίσως βλάβες και οι ζημιές προέρχονται από τους υπερέμπιστους υπουργούς... Και από τους «κολλητούς» και τους «κουμπάρους» και τα νεόφερτα «golden boys»..." κι ακόμη πως στην πορεία των ΡΟυσουπουλοκαραμανλήδων..." εν μπορούν να χωρέσουν άλλα, όπως π.χ. ένα απλό, έστω, ενδιαφέρον για την τύχη του απλού λαού και του τόπου μας... Ή της παράταξής μας... Για την τύχη, σε έσχατη σκέψη και αγωνία, του κόμματός μας που υπηρετήσαμε με αυταπάρνηση και συνέπεια μια ολόκληρη ζωή...". Αυτοί είναι οι "τιμητές" του Γιώργου. Που δεν λογαριάζουν ούτε την ΤΙΜΗ και την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ μιάς παραδοσιακά μεγάλης παράταξης προκειμένου να κονομήσουν και να περάσουν καλά... εντάξει, έκανε λάθη κι ο Γιώργος... αλλά ότι λεκανε είχε την "εποπτεία άλλων" που θα μπορούσαν να παρέμβουν... δικαιούται ή όχι μιάς ευκαιρίας να δείξει τι μπορεί να κάνει ως επικεφαλής μιάς κυβέρνησης; αυτό είναι το ερώτημα...

 5. c_pappas avatar
  c_pappas 10/09/2008 11:19:37

  Επί υπουργεύοντος στρατηγού άνεμου είχαμε 70 νεκρούς από πυρκαγιές
  Ας διασώσειτην μνήμη των νεκρών πρώτα, και μαζί με το κόμα του να πάει σπίτι του.
  Μόνο αυτές τις υπηρεσίες μπορεί να προσφέρει στον τόπο.

 6. Μάρκος avatar
  Μάρκος 10/09/2008 13:27:02

  Η επιστολή Πολύδωρα απευθύνεται στα όσα είπε ο Λούλης, μην αποπροσανατολίζετε τον κόσμο. Δεν απευθύνεται στον Καραμανλή.

 7. Βασίλης Γ. avatar
  Βασίλης Γ. 10/09/2008 13:37:39

  Ο υπερασπιστής των ΡΟΥΣΟ - ΒΟΥΛΓΑ τι εννοεί, έχει ο Πολύδωρας ακίνητα;;; πετάει λάσπη;; ή "υποκρίνεται;;;
  ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΑΣΠΗ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.