#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/09/2011 13:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Να συγκροτηθούν διεθνή δικαστήρια για το χρέος

Επαναληπτικά «μέτρα σωτηρίας» που επισπεύδουν την κοινωνική αναταραχή και τις συγκρούσεις…

[caption id="attachment_124243" align="alignnone" width="600" caption="Η εναρκτήρια σύνοδος του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης, στην Χάγη, 18/4/1946"][/caption]

Του Νίκου Αργεάδη

Καθημερινά, τα ελληνικά και παγκόσμια νέα λένε ότι η Ελλάδα είναι στο χείλος της οικονομικής καταστροφής. Αλλά ο κ.Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ μας απειλούν ότι αν δεν υπακούσουμε στην εγκληματική ανικανότητά τους θα μας πάνε στο…γκρεμό!!

ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΛΟΙΔΩΡΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΒΗΜΑΤΑ!!! Το ξεκίνησε ο Παπανδρέου πριν καν γίνει πρωθυπουργός και το συνεχίζουν ακατάπαυστα οι καθεστωτικοί γκαουλάϊτερ της ΜΚΟ «Αντιεξουσιαστές του Παγκοσμιοποιημένου φασισμού».

Η Ελληνική οικονομία συστέλλεται για τρίτη συνεχή χρονιά. Αλλά ο Βενιζέλος μας δήλωσε ότι θα έχουμε …πλεόνασμα το 2012!! Για να το λέει ο Βενιζέλος πρώην υπουργός εθνικής αμύνης και νυν υπουργός –κρατηθείτε- οικονομίας!!!, έτσι θα είναι. Από τη μια μας λέει ότι η αβεβαιότητα είναι μεγάλη και από την άλλη με βεβαιότητα μπορεί και προβλέπει το οικονομικό μέλλον της θνήσκουσας Πατρίδας μας.

Η ανεργία έχει διπλασιαστεί σε ένα μόλις έτος και θα αγγίξει ύψος-ρεκόρ το 2012 αλλά το καθεστώς ΠΑΣΟΚ μας βεβαιώνει ότι οι δημοσιονομικοί δείκτες θΑ διορθωθούν!!!

Ακόμη και το ΔΝΤ πρόσφατα παραδέχτηκε ότι το Ελληνικό πολιτικό σύστημα κλυδωνίζεται επικίνδυνα και ότι τα μέτρα δεν αποδίδουν!!! Για πια μέτρα μιλάνε ΔΝΤ και καθεστώς ΠΑΣΟΚ; ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΘΙΓΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ. ΜΟΝΟ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΑΠΟ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ.

Ο φαύλος κύκλος αρνητικής ανάπτυξης και ελαττωμένων εισπράξεων γιγαντώνεται, η καταστροφή του ιδιωτικού τομέα συνεχίζεται, η πραγματική οικονομία συρρικνώνεται, και η κλίκα Παπανδρέου συνεχίζει την αφαίμαξη των νοικοκυριών ανακουφίζοντας τις Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες. Είχα προβλέψει ότι όταν ελαχιστοποιηθεί το «βάρος» των τραπεζών τους οι Γαλλογερμανοί θα μας αποβάλλουν σαν «κακιά συνήθεια». Ήγγικεν η μέρα αυτή .

Στην ουσία, η Ευρωπαϊκή «διάσωση» ισοδυναμεί με την μαζική μεταφορά ρευστού στις αμεταρρύθμιστες τράπεζες μέσω της Ελλάδας και για την Ελλάδα σημαίνει την απ’ ευθείας πτώχευση των Ελλήνων στα επίπεδα του 50-60.

Υπό τις παρούσες Ελληνικές συνθήκες του ΠΑΣΟΚικού καθεστώτος, οι ιδιωτικοποιήσεις και άλλες «διαρθρωτικές» μεταρρυθμίσεις που επιβάλλονται, θα ενδυναμώσουν έτι περαιτέρω το χρηματοπιστωτικό σύστημα που δημιούργησε την οικονομική κρίση.

Και ξαφνικά εκεί που εξόρκιζαν τον Σατανά της «αναδόμησης» του χρέους, πριν μια εβδομάδα το ΔΝΤ μίλησε για «αναγκαστικό» κούρεμα του Ελληνικού χρέους. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να το δεχτούν και οι Ελληνικές τράπεζες. Δηλαδή, να δεχτούν βέβαιο θάνατο, για να σωθούν οι Γαλλογερμανικές.

Τα μέτρα άγριας λιτότητας ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ, κ.  Παπανδρέου και Βενιζέλο. Δεν ξέρω αν θυμάστε, αλλά το 1982 ο Δυτικός κόσμος βρισκόταν στο «χείλος» οικονομικού κρημνού. Τότε το ΔΝΤ αγόρασε μαζικά χρέος από τις κυβερνήσεις. Ακολούθησαν 20 χρόνια λιτότητας και ο κόσμος έγινες πιο ασταθής και πιο επικίνδυνος, στρώνοντας το «χαλί» για την σημερινή κρίση.

Απεναντίας, το 1953 χαρίστηκαν τα χρέη της εγκληματικής Ναζιστικής Γερμανίας και όχι μόνο δεν σείστηκε το παγκόσμιο σύστημα αλλά η Γερμανία έβαλε τις βάσεις για το σημερινό 4ο Ράιχ.

Το ισχύον σύστημα χρέους αγνοεί αυτό το παράδειγμα και ενισχύει τους δανειστές, δηλαδή τις «παγκόσμιες αγορές» και τις τράπεζες. Αυτή η επιβλαβής σχέση μεταξύ των διεθνών δανειστών και των δανειζομένων επιτρέπει σε ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να μένουν στο απυρόβλητο με την εφαρμογή πολιτικών από τις οποίες επωφελούνται μόνο τα «περιθώρια κέρδους των τραπεζών» τους. Χρειάζεται επειγόντως αλλαγή, με  «Δικαστήρια χρέους», τα οποία θα αφαιρέσουν την ισχύ από τα χέρια των χρηματοπιστωτικών αγορών και των δανειστών και θα να προστατεύουν τα δικαιώματα των κατοίκων που ζουν σε κράτη «οφειλέτες».

Η παράλειψη της νομιμότητας του όγκου του χρέους απειλεί την κοινωνία μας…

Σας μέμφομαι και σας κατηγορώ κ.. Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο γιατί όχι μόνο δεν χρησιμοποιήσατε το κύριο όπλο της Ελλάδας, την παγκοσμιοποιημένη οικονομία» για να διαπραγματευτείτε ελάφρυνση του χρέους της χώρας αλλά υποταχθήκατε άνευ αντιρρήσεων στο διεθνοποιημένο φασιστικό χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο αλλά και φέρατε την Ελληνική κοινωνία στα πρόθυρα κοινωνικών συγκρούσεων αφαιμάσσοντας την πραγματική οικονομία προς όφελος των…Γαλλογερμανικών τραπεζών.

Χρειαζόμαστε διεθνή δικαστήρια χρέους, για να αφαιρέσουν την ισχύ των «δανειστών».

Η «ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΣΑΣ κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΕ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΤΕ «ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΑΦΗΣΕΤΕ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νικήτας avatar
  Νικήτας 26/09/2011 13:44:01

  Χειρότεροι και απο τον Τσαουσέσκου... και την ίδια κατάληξη θα έχουν.

  • AUD avatar
   AUD @ Νικήτας 26/09/2011 13:53:58

   πως θα την έχουν?? χτες στο σύνταγμα, όσοι τόλμησαν έφαγαν ξύλο...

   • Νικήτας avatar
    Νικήτας @ AUD 26/09/2011 14:40:02

    ...και επί Τσαουσέσκου ξύλο έτρωγαν ...εώς την στιγμή που το επέστρεψαν με τόκο!

  • κανενας avatar
   κανενας @ Νικήτας 26/09/2011 21:13:04

   Από το στόμα σου στου Θεού τ'αυτί, Νικήτα, αλλά πας στοίχημα ότι στις επόμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα πιάσουν γύρω στο 40% το κάθε κόμμα; Ο Έλληνας είναι μεγάλος ραγιάς.

 2. Tonia G avatar
  Tonia G 26/09/2011 14:11:05

  Σήμερα όλοι οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ και οι ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ στη συγκέντρωση-δήλωση που θα γίνει στα ΚΕΝΤΡΙΚΑ της ΝΔ, ενάντια στα μέτρα του εξανδραποδισμού των Ελλήνων πολιτών...
  Στις 18.00 στη Συγγρού.
  Να ακουστεί η ΦΩΝΗ ΜΑΣ μέχρι τον ΤΡΙΤΟ όροφο!
  Εκλογές ΑΥΡΙΟ. Δεν μπορεί ο εν εφεφρεία εργαζόμενος, ο συνταξιούχος των 500 ευρώ και ο απολυμένος να περιμένουν πότε κάποιοι Βουλευτάδες θα είναι έτοιμοι να αναλάβουν την εξουσία...
  ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ...

  • Tonia G avatar
   Tonia G @ Tonia G 26/09/2011 14:20:47

   Φάκτορα, προς ενημέρωση των αναγνωστών σου..

   http://www.inews.gr/171/maziki--sygkentrosi-ergazomenon-sti-syngrou.htm

   http://www.inews.gr/171/maziki--sygkentrosi-ergazomenon-sti-syngrou.htm

 3. periklis avatar
  periklis 26/09/2011 14:34:49

  τι Δικαστηρια, συνοπτικες διαδικασιες θα ελεγα, φιλε Νικο Αργεαδη !
  Δικαστηρια , οπως αυτα που δινουν στους ΠολυΔολοφονους ποινες της πλακας (π.χ. 15 χρονια ) δεν τα χρειαζομαστε !
  ΥΓ Ο Παπουλιας που ειναι ?

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ periklis 26/09/2011 15:59:07

   Αγαπητέ Περικλή, δεν προκειται για ποινικά δικαστήρια. Ίσως ένας νομικος της σελίδας να μας φώτιζε λεπτομερώς. Τα δικαστηρια στα οποία αναφέρεσαι είναι ποινικά και πρέπει να είναι όχι συνοπτικά αλλά λεπτομερή για να μαθουμε την αλήθεια. Διοτι,πρώτον, αν δεν μαθουμε σαν κοινωνία από τα λαθη μας τότε θα τα επαναλάβουμε και δεύτερον δεν πρέπει να υποφέρουν αθώοι, το κύριο μέλημα μιας δημοκρατικής πολιτείας.

 4. Απορία avatar
  Απορία 26/09/2011 14:56:12

  "Στην ουσία, η Ευρωπαϊκή «διάσωση» ισοδυναμεί με την μαζική μεταφορά ρευστού στις αμεταρρύθμιστες τράπεζες μέσω της Ελλάδας και για την Ελλάδα σημαίνει την απ’ ευθείας πτώχευση των Ελλήνων στα επίπεδα του 50-60."

  Για αυτό λοιπόν εαν μετά την απελευθέρωση της 6ης δόσης το ΠΑΣΟΚ δεν προκηρύξει εκλογές και δεν παραδώσει την εξουσία, οφείλουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης (δηλαδη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΛΑΟΣ-Ανεξάρτητοι) να πάνε στον πρόεδρο της δημοκρατίας και να απαιτήσουν εκλογές. Αλλιώς να απειλήσουν ότι θα αποσυρθούν από την βουλή και ότι θα βγουν στο πεζοδρόμιο για αγώνα δρόμο-δρόμο.

  Εαν δεν το κάνουν αυτό, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, θα είναι συνεργοί και οι δύο στο εθνικό έγκλημα που επιτελείται.

  • AUD avatar
   AUD @ Απορία 26/09/2011 15:05:25

   +100000

  • Πεπόνης avatar
   Πεπόνης @ Απορία 26/09/2011 17:24:11

   Συμφωνω 10.000%

  • JOHN avatar
   JOHN @ Απορία 26/09/2011 18:29:06

   Απορια.Αυτη ειναι μια λυση ν απαλαγουμε με σχετικα συνοπτικες διαδικασιες απο τους απαταιωνες που μας κυβερνουν.Θα σταθει ομως η αντιπολιτευση και κυριως η αξιωματικη στο υψος των περιστασεων?

  • Prometheus avatar
   Prometheus @ Απορία 26/09/2011 20:05:49

   + 10000000000000

 5. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 26/09/2011 15:06:20

  ΟΛΑ είναι στημένα,ΑΡΙΣΤΑ σχεδιασμένα,ΤΕΛΕΙΑ εκτελεσμένα,ΑΨΟΓΑ επεξεργασμένα και ΜΑΚΙΑΒΕΛΙΚΑ διαμορφωμένα.Ο Παπανδρέου και ΣΥΣΣΩΜΗ η πασοκική παράταξη,ΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΠΙΣΤΑ το σχέδιο που αναπτύχθηκε εξ'αρχής,ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΑΚΑΘΕΚΤΑ προς τη ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΛΥΣΗ της χώρας και την ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της κοινωνίας κάτω από τα παθιασμένα και εκκωφαντικά χειροκροτήματα των διεθνών τοκογλύφων-λύκων που ΔΙΨΟΥΝ για ΑΙΜΑ.....Και κάτι τελευταίο.Οι Παπανδρέου,Βενιζέλος και η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ πασοκική κυβέρνηση,εδώ και πάρα-πάρα πολύ καιρό,έχουν διαλέξει στρατόπεδο.Είναι ΑΠΕΝΑΝΤΙ των Ελλήνων πολιτών και ΕΝΑΝΤΙΟΝ της χώρας.Εξάλλου,αφενός τα πεπραγμένα της πασοκικής παράταξης τα βιώνουμε ΟΛΟΙ στο πετσί μας αφετέρου δεν χρειάζεται ιδιαίτερος νους για ν'αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε το μέγεθος της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ εις βάρος ΜΑΣ....

 6. K. Kapadoks avatar
  K. Kapadoks 26/09/2011 15:36:38

  Ας μην παραβλέπουμε ότι δυστυχώς Διεθνή Δικαστήρια στήνονται μόνο
  όταν κάποιοι από τούς λεγόμενους μεγάλους έχουν σχετικό συμφέρον , με συνέπεια ως επί το πλείστον να έχουμε όργανα έκδοσης ειλημμένων αποφάσεων .
  Τα "επί τούτου" συνιστώμενα Δικαστήρια ποτέ δεν είναι αντικειμενικά .
  Αλλά και το κυριώτερο :
  1)Ποιός θα ασκήσει εισαγγελικά καθήκοντα για να καθήσει στο σκαμνί και
  2) ποιούς ;
  Υποθέτω ότι υπονοείται πως δικαστές θα βρεθούν ...
  Θα βρεθούν ;;;

  Κατά τα λοιπά οι μομφές και οι κατηγορίες που ο συντάκτης τού δημοσιεύματος απευθύνει στους "οιονεί κυβερνώντες" βεβαίως και είναι βάσιμες .
  Δεν θα βρεθεί ποτέ όμως τέτοιο Διεθνές Δικαστήριο που θα τούς καταδίκαζε γι' αυτές .

  • Steliosmd avatar
   Steliosmd @ K. Kapadoks 26/09/2011 15:47:37

   Συμφωνω..Πολυ σωστη η αποψη σας..απο ιδεες και προτασεις ειμαστε πρωτοι..στην πραξη ομως τι γινεται ..
   οι επικυριαρχοι μας εχουν υποδουλωσει πληρως...

 7. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 26/09/2011 15:48:40

  Εννοώ δικαστήρια που θα επιδικάζουν προσφυγές κρατών εναντίον των πιστωτών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όταν τα επιτόκια γίνονται δυσβάστακτα και η τοκογλυφία πάει σύννεφο κανείς από τα νεοφιλελευθερα παπαγαλάκια δεν μιλά για "αδικία" και για "παρανομη σταση πληρωμών". Αλλά όταν οι οφειλέτες δεν μπορούν να πληρώσουν ξεκινούν αμ'εσως τα "όργανα" να μιλούν για "αδικία" και για "παράνομη σταση". Δεν είμαι νομικός αλλά το ζήτημα του επαχθούς χρέους είναι σημαντική παράμετρος μάλλον. Βέβαια, το κύριο ζητούμενο είναι πόσο σθένος εθνικό διαθέτει μία κυβέρνηση, και αυτή η κυβέρνηση μας πουλα μισοτιμής για να κρατήσει τις κουταλες. Οιαδήποτε σύγκριση π.χ. με την Ιρλανδία προκαλεί πικ΄ρια και μόνο...

 8. Νίκος avatar
  Νίκος 26/09/2011 15:51:55

  Ακριβώς αυτή η χρήση βίας αναιτιολόγητης, υπέρμετρης και παράλογης δείχνει τον πανικό τους. Οι μέρες τους είναι μετρημένες.

  • ΕΛΛΑΣ avatar
   ΕΛΛΑΣ @ Νίκος 26/09/2011 17:22:46

   ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ.......................

 9. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 26/09/2011 15:53:21

  Αγαπητέ Στέλιο, εγώ και σύ δεν είμαστε "υποδουλωμένοι" αν με εννοείς. Υπόδουλοι είναι αυτοί που η ψυχή τους δουλώνεται. Και αυτοί είναι το καθεστώς ΠΑΣΟΚ και οι εκπρόσωποί του. ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ.

  • Απορία avatar
   Απορία @ Νίκος Αργεάδης 26/09/2011 16:03:32

   Στο δια ταύτα όμως κύριε Αργεάδη, στο δια ταύτα.
   Υπόδουλοι θα είμαστε εαν εξακολουθούμε να μην έχουμε κυβέρνηση.

   Το να λέμε ότι με κάποιον μαγικό τρόπο θα δικάσουμε όλο τον χρηματοπιστωτικό οχετό της υφηλίου και ότι θα αποδώσουμε δικαιοσύνη το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι το ότι δεν είναι πρακτικό και ότι δεν μας βοηθάει σε τίποτα άμεσα.

   Εγώ λοιπόν προτείνω συναίνεση της αντιπολίτευσης να φύγει το ΠΑΣΟΚ. Αν έχει άλλος άλλη πρακτική πρόταση να την πει, αλλιώς να πάμε να πνιγούμε.

   Μάλλον δεν έχουμε καταλάβει ότι θα τελειώσουμε σαν κρατική οντότητα εαν δεν τελειώνουμε μέσα στα επόμενα 1-2 χρόνια, το πολύ, με την μεταπολίτευση και όσους την εκπροσωπούσαν.

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ Απορία 26/09/2011 17:00:48

    Συμφωνώ ότι είναι πιθανόν ότι "...θα τελειώσουμε σαν κρατική οντότητα εαν δεν τελειώνουμε μέσα στα επόμενα 1-2 χρόνια, το πολύ, με την μεταπολίτευση και όσους την εκπροσωπούσαν".

 10. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 26/09/2011 16:22:28

  Συγχαρητήρια για το κείμενο κ. Αργεάδη...στο τέλος του άρθρου τίθεται ένα δίλημμα στους Γαπ-Μπένι: ''με ποιους θα συνταχθούν''..Ό,τι έχουν πράξει μέχρι τώρα, δείχνει καθαρά και με ποιους είναι..

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ ΕΥΑ 26/09/2011 17:16:38

   Εύα, σ' ευχαριστώ. Εξ' αρχής ο Παπανδρέου συμπεριφέρθηκε συνομωτικά, σαν αν μην αισθανόταν τον τόπο σαν δικό του. Τα χείλη του μιλούσαν για την σωτηρία μας αλλά οι πραξεις του μας χαντάκωναν όλο και πιο πιο πολύ. Σαν να έκρυβε κάτι. έκανε τρομε΄ρη εντύπωση στο εξωτερικό. Φίλος και συνάδελφος Ιταλός με πληροφόρησε Έκανε ακριβώς το αντίθετο απ' 'ο,τι δήλωνε. Ψέμμα πάνω στο ψέμμα. Ως κάστα εδω και πολλά χρονια οι καθεστωτικοί του ΠΑΣΟΚ μαλλον έχουν ενσωματωθεί στην αποεθνικοποιημένη ευρωπαϊκή ελίτ που βλεπει την Ελλαδα σαν χωρο δράσης, επειδή -δεν πρέπει να λησμονούμε- το εισόδημα τους πηγάζει από εκεί, και όχι σαν χώρα με εθνικά συμφέροντα.

   • Νίκος Αργεάδης avatar
    Νίκος Αργεάδης @ Νίκος Αργεάδης 26/09/2011 17:45:02

    Συγγνώμη, παρέλειψα να συμπληρώσω το " Φίλος και συνάδελφος Ιταλός με πληροφόρησε ότι το 2008, αν θυμάμαι καλά, ο Παπανδρέου είχε επισκεφτεί την Ιταλία και εκεί ξεκίνησε τις συκοφαντίες της Ελλαδας και των Ελλήνων". Του έκανε αλγεινή εντύπωση και μου το είπε. Η αλήθεια ήταν ότι ήταν, και είναι πρωτοφανές.

 11. kaτσεβρεστος avatar
  kaτσεβρεστος 26/09/2011 16:38:09

  μολις ακουσα τα νεα,στο abc αυστραλια,σε γενικες γραμες περιπενουν 50% ψαλιδι στο χρεος αλλα γενικως οι αγορες ακομα δεν εμπιστεβονται την ελληνικη κυβερνιση,οι αγορες στην ασια αυτη τη στιγμη ειναι
  τοκυο -2.5%
  χονκ κονγκ-1.5%.
  αυτο ομως που δεν καταλαβενω ειναι πως θα αναγκασουν πχ μια τραπεζα,
  ας πουμε απο την γαλλια να δεχτη 50 % λιγοτερα,θα μου πειται οτι αυτα τα
  50% θα ειναι εγκειημενα,πως ειναι συγουρη οτι θα το δεχτουν τι στιγμη που η ελλαδα δεν φαλιριζη
  αραγε στην πραγματικοτητα η ελλαδα θα φαλιριση
  η σκληρη πραγματικοτιτα ειναι οτι ......δυστιχως φαλιρισαμαι
  μαλλον η σωστη τοποθετηση ειναι
  ΤΟ ΠΑ ΣΟΚ ΜΑΣ ΦΑΛΙΡΙΣΕ
  υστ¨=η κηδεια του πασοκ θα γινη επισιμα τον νοεμβριο

 12. nestor avatar
  nestor 26/09/2011 17:27:39

  Ασφαλώς το εκπληκτικότερο εργαλείο που εφεύρε ο ανθρώπινος νους - η γλώσσα -"θα επιστρατευθεί για να εξωραΐσει με κάθε είδους ευφημισμούς κι ευτρεπισμούς την ήδη επελθούσα χρεοκοπία. Θα είναι "επιλεκτική", "συντεταγμένη", "δρομολογημένη", "εν χρω κεκαρμένη" κ.ο.κ. Κι εμείς, ως απλοί θεατές της δυστυχίας μας, θα πρέπει να θαυμάσουμε τα τρισμέγιστα μυαλά που πέτυχαν αυτό το θαύμα της σύγχρονης οικονομικής. Θα πρέπει να ανανεώσουμε τους όρκους πίστης στους χρεοκόπους μας. Να εγγυηθούμε την αναπαραγωγή τους με εφαρμογή των τελευταίων πορισμάτων της ευγονικής ώστε οι απόγονοί τους να κυβερνήσουν (με την άδεια του Καίσαρα πια) άλλες ...δεκατέσσερις γενεές νεόπτωχων Ελλήνων...

  Ελλήνων χωρίς Ελλάδα. Ελλήνων χωρίς τίποτα δικό τους απ' όσα μπορούν ν' αγγίξουν το χέρι, το μάτι, η ψυχή. Ελλήνων που θα πρέπει να μάθουν να ζουν σε μια χώρα που έχει ήδη πεθάνει. Σε μια χώρα που έχει ήδη σκουληκιάσει, βρωμίσει και παραμείνει άταφη. Ελλήνων που θα θεμελιώσουν - με την ύπαρξή τους και μόνο - νέα επιστημονικά πεδία στη μελέτη των αναερόβιων οργανισμών και της ανοχής των παρασίτων...

  Σ' ένα πράγμα είχαν δίκιο οι Γερμανοί στην εν γένει κακοήθη κριτική τους για την ελληνική κατάντια: όταν μιλούσαν για "ηθικό κίνδυνο". Οι τεχνικές λεπτομέρειες και η ονοματοδοσία της χρεοκοπίας μικρή σημασία έχουν για τον καθημερινό άνθρωπο του μόχθου. Αυτό που τον κρατά αληθινά αιχμάλωτο σε τούτη την κατάσταση είναι η ηθική χρεοκοπία.

  Πρόκειται για μια αρρώστια που έχει προσβάλει καθετί σχεδόν που κινείται σε δύο πόδια σε τούτη τη χώρα. Είναι η υπόσχεση ενός λαμπρού μέλλοντος με δανεικά. Είναι η πολιτικοποίηση της ίδιας της επιβίωσης. Είναι το επιμελές τρόχισμα της αξιοπρέπειας. Είναι η άφεση (των αμαρτιών, ου μην και των ευθυνών...). Είναι η αυτογκατάλειψη στα χέρια των μανδαρίνων. Είναι η μοιρολατρεία της εκ των προτέρων αποδοχής της πλέον κακόβουλης και υποβολιμαίας πρότασης: ότι τίποτε ποτέ δεν πρόκειται σε τούτο τον τόπο να αλλάξει. Ακόμη κι όσοι τάχθηκαν να φυλάνε Θερμοπύλες, ποτέ από χρέος μη κινούντες κλπ., κλπ., κάποια στιγμή θα βαρεθούν. Θα βαρεθούν να πολεμούν με τις ίδιες τους τις σκιές. Να ξέρουν ότι ο καραγκιοζοπαίχτης κρύβεται πίσω τους και τους κινεί. Ότι όλα όσα συμβαίνουν μοναχά στο πανί συμβαίνουν. Ότι όλα είναι μιλημένα. Όλα απάτη. Όλα μια ατέλειωτη παρενδυσία. Μια και μόνη φωνή που μιμείται τις δικές τους φωνές για να τους κλέψει το ψωμί. Για να βγάλει το δικό της ψωμί αρπάζοντας το δικό τους. Μια φωνή που από ανθρώπους τους έχει μετατρέψει σε φιγούρες...

  Γι' αυτή τη χρεοκοπία θα μιλήσει ποτέ κανείς; Ή, για μια ακόμη φορά, ίσως την τελευταία, θα πέσουν οι πάντες με μανία, πάνω στα φαλκιδευμένα νούμερα για να βρουν την αλήθεια;

 13. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 26/09/2011 18:08:02

  Για να γίνει αυτό αγαπητέ Νικο πρέπει να καθιερωθεί επίσημα και παγκόσμια η έννοια του Επαχθούς Χρέους, να αποτελέσει κομμάτι μιας διακήρυξης των "Δικαιωμάτων των Εθνικών κρατών", να ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΘΕΙ σε όλες τις διαστάσεις της, να γίνει κτήμα και της τελευταίας γιαγιάς στο υψόμετρο των Άνδεων, να διδαχθεί στα σχολεία.

  Όμως αυτό κάνει "τζιζ" διότι στη δημιουργία ενός Επαχθούς Χρέους ενέχονται κράτη, αξιωματούχοι, ηγέτες, διεθνείς οργανισμοί, π.χ. ΕΕ, οίκοι σορτακαραίων, banksters, μεγάλες εταιρείες.

  Η Ελλάδα έχει αρνηθεί στο παρελθόν ένα χρέος της και δικαιώθηκε από διεθνές δικαστήριο, το 1936 δεν έγινε αυτό;

  Το ίδιο πρέπει να έγινε και με την Αργεντινή σε κάποια φάση της δικής της τραγωδίας.

  Υπάρχει όμως και κάτι άλλο που θα μπορούσε να γίνει πριν από τα Διεθνή Χρεωδικαστήρια.

  Τα αλληλόχρεα κράτη, ανα δύο ή ανά τρία, συνάπτουν συμφωνίες αμοιβαίας διαγραφής του χρέους τους (ένα είδος συμψηφισμού), ώστε να κατέβει η στάθμη του χρέους. Και είναι βέβαιο, ότι θα κατέβαινε εντυπωσιακά!

  Αυτό παράλληλα θα ήταν και μια μέτρηση των συμμαχιών κάθε κράτους, των "φίλων" και των "εχθρών" (σε εισαγωγικά, διότι ανάμεσα στα κράτη δεν χωρούν φιλίες, παρά μόνο κοινά συμφέροντα, έστω όμως...)

  Π.χ. εμείς με τη Γερμανία έχουμε ένα "λογαριασμό ανοιχτό εις το διηνεκές" που δεν πρόκειται να "ξεχρεώσει" ποτέ... και η Γερμανία ποτέ δεν θα δεχόταν μια τέτοια συμφωνία.

  Γνωρίζουμε άραγε σε ποιά κράτη χρωστάμε και ποια κράτη μας χρωστούν και σε τί συνίσταται αυτό το χρέος;

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ αλλενάκι 26/09/2011 19:03:17

   Αλλενάκι, τα δεδομένα και οι απόψεις σου είναι πάντα "τροφή για σκεψη". Γνωρίζουμε τις τραπεζες αλλά όχι τους ιδιώτες. Μάλιστα, το διεθνές χρματοπιστωτικό σύστημα είναι τόσο αδιαφανές που λίγα είναι γνωστά για το ποιος κατέχει ποιούς Ελληνικούς τίτλους. Δες εδώ h--p://www.debtireland.org/resources/publications/an-audit-of-irish-debt και εδώ: h--p://www.redpepper.org.uk/behind-the-bankers-mask/. Οι Ιρλανδοί βρήκαν ότι 80% των Ιρλανδικών ομολόγων είναι σε χέρια άγνωστων με προστατευμένες ταυτότητες ξένων ωθώντας την Unite the Union (δες εδώ h--p://www.unitetheunion.org/regions/ireland/news_from_ireland/ireland_s_national_debt_is_lik.aspx) να δηλώσει ότι

   έχεις δίκιο για το επαχθές χρέος, αλλά οι πολιτικοί σε όλες τις Δυτικές χώρες είναι μέρος του όλου προβήματος.

 14. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 26/09/2011 19:12:46

  Με συγχωρείτε, πάλι λάθος κουμπί πάτησα. "...ωθώντας την Unite the Union να δηλώσει ότι "η Ιρλανδία λειτουργεί σαν παγκόσμια ρουλέττα για παγκοσμιοποιημένους χαρτοπαικτες με δραστική αύξηση του τζόγου στην δευτερογενή αγορα...". Δες την τελευταία ιστοσελίδα που παρέθεσα.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Νίκος Αργεάδης 27/09/2011 12:58:22

   ευχαριστώ Νίκο για τα λινκ, "αδηλον" το χρέος μας λοιπόν

   από το μηδέν πρέπει να ξεκινήσουμε... και να βαδίσουμε στο σκοτάδι

 15. Dark Angel avatar
  Dark Angel 26/09/2011 19:19:53

  Aν είναι σαν το Διεθνές Δίκαιο ή τον ΟΗΕ που επιτρέπει , από το βήμα ΤΟΥ, σε κράτος-τρομοκράτη-γενοκτόνο να νουθετεί τον βιαζόμενο, δεν θέλω...Σωθήκαμε...

 16. Ίωνας avatar
  Ίωνας 26/09/2011 21:36:13

  Για να τελειώνουμε επιτέλους με το αστείο ''να ζητήσει εκλογές εδώ και τώρα η Αξιωματική Αντιπολίτευση", ας κηρύξουν οι καταπράσινες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ πανεργατική-πανυπαλληλική απεργία επ' αόριστον από αύριο. Να νεκρώσει όλη η χώρα δείχνοντας ότι η "κυβέρνηση" δεν έχει την απαραίτητη λάϊκή εντολή να νομοθετεί. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν. Έχουν την απαραίτητη πολιτική βούληση και τα κότσια να το πράξουν? Ας επιλέξει η συνδικαλιστική ηγεσία με ποιού το μέρος θα πάει, ώστε να το γνωρίζουμε, όταν θα έρθει η ώρα της Νέμεσης, που πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς.

 17. Dark Angel avatar
  Dark Angel 26/09/2011 21:51:45

  Xαίρομαι ειλικρινά, που μέσα στον ορυμαγδό που ζούμε, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που έχουν χιούμορ.
  Χωρίς παρεξήγηση, αγαπητέ, αλλά αστειεύεστε...Που καιρός για απεργία;
  Και οι επιτροπές; Τα Δ.Σ; Οι δηλώσεις στην τηλεόραση; Οι καθημερινές επισκέψεις στα γυμναστήρια προς εκμάθηση επικύψεων;
  Ως ιδέα είναι ίσως η μόνη που πραγματικά, αν εφαρμοζόταν, θα πίεζε την Κυβέρνηση, αλλά δεν έχουμε την ΝΔ στην Κυβέρνηση...
  Ματαιοπονείτε...

 18. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 26/09/2011 22:06:04

  Νίκο Αργεάδη
  Η λογική τού μνημονίου είναι λίγο πολύ γνωστή.
  Δάνεια μέ τριμερή εγγύηση γιά τήν αποπληρωμή καί αναχρηματοδότηση τού χρέους. Η αποπληρωμή γιά τίς τράπεζες, ώστε νά μήν έχουν πρόβλημα καί η νέα δανειοδότηση από διεθνείς οντότητες, υποκειμένων "πιά" στό διεθνές δίκαιο. Ήτοι κράτη, ΔΝΤ καί ΕΚΤ.

  Βεβαίως καί η απόφαση νά μπεί η Ελλάδα σέ διεθνή επιτήρηση (ώς πρώτο θύμα, συνεπικορούμενο από Ιρλανδία, Πορτογαλία καί ότι άλλο βγάλει τό σενάριο) δέν ήταν κίνηση τής τελευταίας στιγμής, στό πόδι καί βεβιασμένη, αλλά προσχεδιασμένη. Τό κείμενο τού μνημονίου δέν ετοιμάσθηκε σέ ένα μήνα, αλλά ήταν έτοιμο πρό πολλού. Αρκεί νά δεί κανείς τίς πρόνοιές του καί θά βγάλει τά ανάλογα συμπεράσματα.

  Κατά πρώτον ορίζει, ότι τά δανεικά θά καλύψουν παλαιά χρεωστάσια πού λήγουν καί άν αυτό δέν τηρηθεί, τότε όλο τό πoσόν τής πραγματοποιηθήσας εκταμίευσης είναι άμεσα πληρωτέο από τό ελληνικό κράτος.
  Όσο υπάρχει η αναχρηματοδότηση μέσω τού μνημονίου, τό ελληνικά δημόσιο απογορεύεται νά στραφεί σέ εναλλακτικούς τρόπους αναχρηματοδότησης. Σέ διαφορετική περίπτωση η συμφωνία κυρήσσεται άκυρη καί όλο τό πασόν τής πραγματοποιηθήσας εκταμίευσης είναι άμεσα πληρωτέο από τό ελληνικό κράτος.
  Τό μνημόνιο ορίζει ώς τόπο εκδίκασης τής παράβασης σημείων ή τού συνόλου τών προνειών του τό Λουξεμβούργο καί μέ δίκαιο εκδίκασης πιθανής προσφυγής τό αγγλικό δίκαιο, τό οποίο ναί μέν είναι ετεροβαρή υπέρ τού δανειστή, απαγορεύει δέ τήν κατάσχεση κρατικής περιουσίας (όπως καί τό ελληνικό δίκαιο). Γι'αυτό απαιτήθηκε καί πάρθηκε από τό ελληνικό δημόσιο η εθελούσια εξαίρεσή του από τήν συγκεκριμένη αυτήν πρόνεια.

  Τί κάνει τό μεσοπρόθεσμο;
  Οι άνωθεν αναφερθέντες πρόνοιες παραμένουν οι ίδιες, μέ εξαίρεση τόν δανεισμό καί αυτό γιατί στήν μέση μπαίνει τό προσωρινό χρηματοπιστωτικό ταμείο σταθερότητας. Τό οποίο καλείται νά κάνει τί; Νά εγγυηθεί τό "εθελοντικό" κούρεμα τών ιδιωτών πιστωτών, δίνοντάς τους εγγύηση γιά τά νέα "κουρεμένα" ομόλογα. Η εγγύση τού ταμείου αυτού δίνεται μέ τήν εμπράγματη συμφωνία ταμείου καί ελληνικού κράτους. Δηλ. Τό ελληνικό κράτος παραχωρεί στό ταμείο τά εμπράγματα δικαιώματά του σάν εγγύηση. Η εγγύηση πού ζητά η Φιλανδία δέν εμπίπτει στίς άνωθεν εγγυήσεις´ Είναι μόνον γιά ιδιώτες πιστωτές. Τά ποσό πού θά εκταμιεύσουν τά κράτη μέ τό μεσοπρόθεσμο τό εγγυούνται οι φορολογούμενοι τών κρατών πιστωτών μας!!!
  Τό μόνιμο χρηματοπιστωτικό ταμείο σταθερότητας, τό οποίο έχει αποφασισθεί καί εγκριθεί νά λειτουργήσει από τό 2013 θά κάνει κάτι ανάλογο. Τά κράτος τής ευρωζώνης πού θά έχει πρόβλημα δανεισμού θά καταφεύγει στό ταμείο, αυτό θά αναλαμβάνει νά καλύψει τούς πιστωτές, θά παίρνει υπ όψιν του τήν οικονομική κατάσταση τού "θύματος κράτους", πόση λιτότητα σηκώνει χωρίς νά "αυτοκτονήσουν" μαζικά ή ξεσηκωθούν οι πολίτες του καί κινδυνεύσει η ευρωζώνη καί έτσι θά βγαίνει τό ποσοστό κουρέματος τού χρέους καί η αντικατάσταση τών απαξιωμένων χρεογράφων μέ νέα καί εγγυημένα (από τό ταμείο), ώστε νά μπορεί νά πληρώνει στό μέλλον (τό χρεωκοπημένο κράτος) τούς τόκους τούς πιστωτές του.
  Μερικοί σχολιαστές αναφέρονται κατά πόσον μπορεί νά αποπληρωθεί τό χρέος. Αυτά είναι παραμύθια τής Χαλιμάς. Τό κρατικό χρέος δέν αποπληρώνεται! Αναχρηματοδοτείται μέ νέο χρέος! Αυτό πού ενδιαφέρει είναι η πληρωμή τών τόκων. Καί αυτή είναι τό πραγματικό κέρδος πού τσεπώνεται. Άν (θεωρητικά) κληθεί η ισχυρά οικονομική Γερμανία νά αποπληρώνει τά ομόλογά της πού λήγουν χωρίς αναχρηματοδότηση, τό μόνο πού τής μένει είναι νά κυρήξει άμεση στάση πληρωμών. Γιά νά συνεννοούμαστε
  Σέ αυτή τήν γρήγορη επισκόπηση (πρός κατανόηση) υπάρχει τό δόλωμα στό μεγάλο αγκίστρι. Αυτό είναι η "αποδοχή" τής διαδικασίας επιτήρησης μέ τό δέλεαρ τής μείωσης τού ονομαστικού μας χρέους καί τήν μελλοντική διαχειρησιμότητά του.
  Τό επιτίμημα; Η υποθήκη όλης τής δημόσιας περιουσίας καί τών μελλοντικών εσόδων τού δημοσίου υπέρ τών εγγυητών τού χρέους μας μέ παράλληλη αναγκαστική διαχείρηση τών δημοσιονομικών αποτελεσμάτων τού δημοσίου από τούς εγγυητές μας, άρα καί τών ακολουθούμενων δημασιονομικών πολιτικών (ήτοι επιλογή ύψους καί είδους φόρων, αναπτυξιακής στρατηγικής κ.λ.π.).
  Εν κατακλείδι. κράτος απολύτως ελεγχόμενο καί όχι κράτος περιορισμένης κυριαρχίας.

  Μπορεί νά αποφευχθεί αυτή η δρομολοημένη κατοχή τής χώρας:
  Η άποψή μου είναι ναί, αρκεί νά γνωρίζουμε πού μάς οδηγούν.
  Ένα ισχυρό όπλο έχει ακόμα η χώρα στήν διάθεσή της. Είναι τό μονόπλευρο από εμάς κούρεμα καί άς μάς κυρήξουν οι διεθνείς γνωμοδοτικοί οίκοι σέ καθεστώς χρεωκοπίας. Η διαφορά μέ τό προωθούμενο κούρεμα είναι τερατώδης.
  Αυτό πού επιμελώς αποφεύγεται νά λεχθεί είναι ότι τά δάνεια μας (εκτός τό μνημονιακό 60 πείπου δις.) είναι στό εθνικό μας νόμισμα (ευρώ) καί διέπονται από τό ελληνικό δίκαιο.
  Αρκεί μιά πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η οποία θά επιβάλλει αναγκαστικό κούρεμα, όσο ο νομοθέτης κρίνει σκόπιμο. Η αιτιολογική έκθεση τής νομοθετικής αυτής πράξης δέν θά μπορεί νά είναι άλλη από τό ειδεχθές τού χορηγθέντος χρέους. Όποιος ιδιώτης πιστωτής έχει αντίρρηση νά στραφεί στά ελληνικά καί διεθνή δικαστήρια, τά οποία θά κρίνουν τό έννομο ή όχι τής πράξης καί άν τό ποσόν τής αναγκαστικής διαγραφής είναι τό πρέπον ή όχι.
  Στό ενδιάμεσο διάστημα πρέπει τό ελληνικό κράτος νά τηρεί τίς υποχρεώσεις του στήν αποπληρωμή τών τοκοχρεωλυσίων τού εναπομείνοντος χρέους καί στήν μελλοντική αναχρηματοδότησή του. Τό τραπεζικό πρόβλημα μπορεί νά λυθεί μέ αναγκαστική κρατικοποίηση γιά όσες τράπεζες δέν τό αντέξουν. Τό μεγάλο μυστικό θά είναι η εξεύρεση τών 60 δις. γιά τά δάνεια πού πήραμε μέ τό μνημόνιο καἰ νά καλύψουμε τίς άμεσες λήξεις τών κουρεμένων πιά ομολόγων.
  Πώς θά τό πετύχει; Εδώ καλείται μιά άλλη πολιτική νά τό σχεδιάσει καί νά τό εφαρμόσει. Ανέφικτο δέν είναι . Διατηρούμε τήν κρατική μας κυριαρχία καί «βγάζουμε» από τόν κόπο τούς ευρωπαίους εταίρους μας νά μάς «σώσουν». Αυτονόητα καί μένουμε στό ευρώ. Μιά αναγκαστική περικοπή χρέους θά κάνουμε, δέν θά γκρεμίσουμε τόν κόσμο.

  Αυτονόητα καί μένουμε στό ευρώ. Μιά αναγκαστική περικοπή χρέους θά κάνουμε, δέν θά γκρεμίσουμε τόν κόσμο.

  • σιδεράκιας avatar
   σιδεράκιας @ Ιαπετός 26/09/2011 22:39:07

   Θα είχα την άδειά σας για αναμετάδοση του σχολίου σας; Φυσικά με την υπογραφή σας και παραπομπή στο antinews.

   • Ιαπετός avatar
    Ιαπετός @ σιδεράκιας 26/09/2011 22:50:42

    τήν έχεις

    • σιδεράκιας avatar
     σιδεράκιας @ Ιαπετός 26/09/2011 22:56:17

     Ευχαριστώ!

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ Ιαπετός 27/09/2011 08:50:21

   Ιαπετέ, συμφωνώ με την ανάλυσή σου. Υπογραμμίζω το "Τό κρατικό χρέος δέν αποπληρώνεται! Όπως είπες "αναχρηματοδοτείται μέ νέο χρέος!" και θα πρόσθετα με επαχθέστερους όρους . Και αυτό είναι ανισοβαρής πολιτική εις βάρος μας. Το δικό μου αναπάντητο(;) ερωτημα είναι: Γιατί είναι τόσο υποταγμένη η Ελληνική ελίτ; Είναι επειδή τρέφεται αποκλειστικά από την Ερωπαϊκή γούρνα; Είναι γιατί για να τρέφεται από την γούρνα αυτή εσαεΐ έχουν δεσμεύσεις που τους "αλυσσοδένουν";

 19. zame avatar
  zame 27/09/2011 14:27:13

  *(Τό κρατικό χρέος δέν αποπληρώνεται! Αναχρηματοδοτείται μέ νέο χρέος!
  Αυτό πού ενδιαφέρει είναι η πληρωμή τών ΤΟΚΩΝ. )
  κατι που ανοιγει την ορεξη & ετσι η τοκογλυφία πάει & θα παει σύννεφο -απολυτη & πικνη η ομιχλη-
  *(να καθιερωθεί επίσημα και παγκόσμια η έννοια του Επαχθούς Χρέους)
  ΑΛΛΑ
  *(κάνει “τζιζ” διότι στη δημιουργία ενός Επαχθούς Χρέους ενέχονται κράτη, αξιωματούχοι, ηγέτες, διεθνείς οργανισμοί, π.χ.)
  ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ
  *( να μαθουμε σαν κοινωνία από τα λαθη μας )
  στο ΕΡΩΤΗΜΑ
  *(Γιατί είναι τόσο υποταγμένη η Ελληνική ελίτ;
  Είναι επειδή τρέφεται αποκλειστικά από την Ερωπαϊκή γούρνα;
  Είναι γιατί για να τρέφεται από την γούρνα αυτή εσαεΐ έχουν δεσμεύσεις που τους “αλυσσοδένουν”;)
  ΟΛΑ ΜΑΖΙ σε ενα " σαγηνευτικό & ελκυστικό" ΚΟΚΤΕΙΛ που εχει ανοίξει & συνεχίζει ολοένα & ποιό πολύ να ανοίγει την ΑΛΟΓΙΣΤΗ ορεξη ΤΟΥΣ
  ...ΔΥΣΚΟΛΗ η ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ .
  ...ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.