#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/09/2012 12:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Να σταματήσει το πάρτυ της σπατάλης και της διαφθοράςΤις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει το νέο πακέτο μέτρων ύψους 11,5 δισεκατομμυρίων, που περιλαμβάνει μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις, στα επιδόματα και τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, των στρατιωτικών, των ιατρών του ΕΣΥ και των πανεπιστημιακών.

Η Τρόικα εξετάζει κωδικό προς κωδικό τις δαπάνες του Προϋπολογισμού και ζητάει περικοπές στα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων. Ταυτόχρονα όμως αποκαλύπτεται ότι σε πολλούς δημόσιους οργανισμούς έχει στηθεί ένα πάρτι σπατάλης, το οποίο συνεχίζεται «εις υγείαν» των φορολογουμένων, που με τα χρήματά τους επιχορηγούν τις διοικήσεις τους. Πρόσφατες είναι οι αποκαλύψεις του Ελεύθερου Τύπου για τις σκανδαλώδεις δαπάνες της εταιρίας «αξιοποίησης» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που διαχειρίζεται κάθε χρόνο κονδύλια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Προκλητική είναι και η υπόθεση που αποκαλύπτει σήμερα ο «Ε.Τ.» για τους 110 νοσηλευτές του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου που έχουν μετατεθεί σε υπουργικά και βουλευτικά γραφεία.

Αυτό που περιμένουν οι πολίτες από τους αρμόδιους υπουργούς είναι να ψάξουν κωδικό προς κωδικό τις σπατάλες των φορέων που εποπτεύουν γιατί όλα δείχνουν ότι αυτό που συμβαίνει στο ΑΠΘ δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας. Απαιτείται άμεσα να θεσπιστούν κανόνες διαφάνειας, με διαγωνισμούς για όλες τις προμήθειες και τα έργα, ώστε να σταματήσουν οι απευθείας αναθέσεις και τα παιχνίδια των μάνατζερ. Οι χρυσές δουλειές που έχουν στηθεί με κρατικό χρήμα πρέπει να κοπούν άμεσα. Όχι μόνο γιατί η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αλλά γιατί εάν συνεχιστεί το πάρτι της σπατάλης και της διαφθοράς, οι κοινωνικές εκρήξεις που θα ακολουθήσουν θα είναι ανεξέλεγκτες.

Ελεύθερος Τύπος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΧΑΡΗΣ avatar
  ΧΑΡΗΣ 10/09/2012 13:18:09

  ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΣΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΛΟΙΠΟΝ.
  ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΛΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ...
  Και μετά θα αναρωτιώμαστε γιατί ανεβαίνει η ΧΑ .
  Μα η σαπίλα που συνεχίζεται εις βάρος των αδυνάτων θα φέρει την τυφλή έκρηξη ...

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ ΧΑΡΗΣ 11/09/2012 13:25:53

   Γιατί ανεβαίνει η ΧΑ; Είναι ο τσαμπουκάς, τα στεροειδή και τα νευρωτικά τικ τεκμήριο ακεραιότητας και χρηστής διαχείρισης;

 2. ΧΑΡΗΣ avatar
  ΧΑΡΗΣ 10/09/2012 13:30:11

  Συνταξιοδοτείται ο διευθυντής της τάδε υπηρεσίας και αναλαμβάνει θέση στην τάδε εταιρεία .....και άντε μετά να ελέγξει ο ελεγχόμενος τον ελεγκτή του και πάει λέγοντας.
  Ποιός θα βάλει φρένο σ΄αυτή τη κατρακύλα;

 3. Δεν έχει σημασία avatar
  Δεν έχει σημασία 10/09/2012 13:35:01

  Για το μεγάλο πάρτυ των προμηθειών και των κατασκευών δεν λέει τίποτε το άρθρο. Μήπως όλα εκεί είναι αγγελικά ή είναι πολλά τα λεφτά Άρη;

 4. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 10/09/2012 14:47:16

  Δεν ξέρω αν το έχουμε συνειδητοποιήσει αλλά στα 30 και χρόνια του εκμαυλισμένου Ελλαδικού βιου έχει ξεχαστεί (από τους επαγγελαματίες πολιτικούς-χρυσοκάνθαρους) τι σημαίνει να διαχειρίζεται κανείς δημόσιο χρημα και πόρους μνε εντιμότητα και ευθύνη. Και αυτ'ο είναι στην καρδιά της Λερναίας ϋδρας που καλείται να αντιμετωπίσει ο Α. Σαμαράς. Διότι θα καταντήσουμε να εξετάζουμε από εδώ και στο εξής ΚΑΘΕ δαπάνη θεωρώντας τον δαπανούντα Δυ ή αξιωματούχο ως δυνάμει διεφθαρμένο. ΑΚριβώς το αντίθετο της πρακτικής μιας σχετικά αξιοκρατικής κρατικής μηχανής. Εκεί, για μένα, συνισταται η "διάλυση", τουτέστιν η διάλυση της δημόσιας εμπιστοσύνης. Και όλα αυτά γιατί το ψάρι πράγματι, τα τελευταία 30-40 χρόνια, βρωμάει απ' το κεφάλι.

 5. ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 10/09/2012 16:10:45

  Εκεί θα κριθεί η τύχη της κυβέρνησης και οι δεσμεύσεις του Σαμαρά: Στην καταπολέμηση της διαφθοράς, της σπατάλης και της φοροδιαφυγής

 6. victoria (true) avatar
  victoria (true) 10/09/2012 18:13:51

  Δυστυχώς έτσι είναι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.