#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/09/2012 10:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Να σταματήσει το δικομματικό κρυφτό και να τιμωρηθούν οι ένοχοιΤην ευθύνη και το πηδάλιο για το αν θα εκτροχιαστούμε πλήρως κοινωνικά ή όχι την έχει η κυβέρνηση. Όπως -εξ αντικειμένου- και την  δυνατότητα για αντιστροφή της επισφαλούς πορείας και για ανάδειξη προοπτικής, για έξοδο από το τέλμα. Φτάνει να βρει τον κρίσιμο κρίκο στην αλυσίδα των προβλημάτων και των κακοδαιμονιών, ο οποίος αν θραυεί θα συμπαρασύρει εν είδει ντόμινο την σύνολη κατάσταση προς την κατεύθυνση της ελπίδας, της δημιουργικότητας, της λειτουργικότητας, της παραγωγικότητας.

Ο κρίσιμος κρίκος θα σπάσει με την οριστική άρση της ατιμωρησίας σε κάθε επίπεδο του δημόσιου και ιδιωτικού βίου. Που προϋποθέτει οριστική αποδέσμευση της κυβέρνησης από το δικομματικό κρυφτό. Καθώς και την αντιστροφή της παπανδρεϊκής «Αλλαγής» του «όλα επιτρέπονται» με την «Νέα Μεταπολίτευση» της «ισονομίας των πολιτών».

Η πρόσφατη δέσμευση περιουσιών κάποιων φοροφυγάδων από ελάσσονα επαγγέλματα φαίνεται να κρύβει δυστυχώς μόνο μια επικοινωνιακή αντίληψη περί άρσης της ατιμωρησίας: ότι δεν είναι ανάγκη να αρθεί η γενικευμένη ατιμωρησία, φτάνει να φαίνεται ότι αίρεται, χωρίς να σπάσουν αυγά. Μια τέτοια αντίληψη όμως θα ήταν πραγματικά ολέθρια.

Αν η νέα κυβέρνηση διατηρεί την επαφή της με την ελληνική κοινωνία, σίγουρα θα διαπιστώνει τον ανείπωτο τρόμο που διακατέχει τον απλό Έλληνα στο άκουσμα των νέων μέτρων και στην υπόρρητη βεβαιότητα ότι αποκλείεται να είναι τα τελευταία. Ίσως κάποτε τα Μνημόνια να έθιγαν, μεταξύ άλλων, κεκτημένα δικαιώματα συγκεκριμένων ομάδων σαφέστατα υπερβολικά, προνόμια-κατάλοιπα ενός κράτος «σοβιετικού τύπου» όπως θα έλεγε ο κ. Στουρνάρας. Σήμερα όμως, κάθε μέτρο και κάθε περικοπή επηρεάζει το περιθώριο επιβίωσης όλο και περισσότερο, ενώ το «λίπος» κάθε οικογένειας δεν αναλίσκεται σταγονηδόν μέχρι να περάσουν οι «δύσκολες μέρες», αλλά ανακατευθύνεται στην αποπληρωμή των χαρατσιών.

Παράλληλα, ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας έχει αντιληφθεί (ή έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται) ότι όντως ζούσαμε ως κράτος για δεκαετίες πάνω από τις δυνατότητές μας, είτε ο έκαστος εξ ημών διετέλεσε -κάπως, κάπου, κάποτε- συνδαιτημών στο φαγοπότι του κ. Παγκάλου είτε όχι. Αυτό δικαιολογεί την αναγκαιότητα κάποιων μέτρων, κάποιων περικοπών, κάποιας περιστολής  της άλλοτε καταναλωτικής ευχέρειας του Έλληνα.

Όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Δεν γνωρίζω ποιό είναι το όριο, πέρα από το οποίο η κοινωνία πραγματικά και αντικειμενικά «δεν πάει άλλο, ούτε χιλιοστό», γνωρίζω όμως ότι αυτό το όριο βρίσκεται όλο και εγγύτερα όσο εξαπλώνεται το αίσθημα της ατιμωρησίας και της έλλειψης απονομής δικαιοσύνης. Αυτό δημιουργεί δύο ειδών διακριτά αδιέξοδα: ένα αξιακό -αφού δεν υπάρχει δικαιοσύνη, γιατί να την πληρώνω εγώ;- και ένα καθαρά πρακτικό -το γεγονός ότι τελικά πληρώνουν (και την πληρώνουν) κυρίως όσοι βρίσκονται έξω από την μαύρη οικονομία και την διαφθορά, οι «χαμένοι της μεταπολίτευσης».

Το αν τα συγκυβερνώντα κόμματα συμπαίζουν από κοινού ή αν η ΝΔ υποχρεώνεται από το κάποτε παντοδύναμο ΠΑΣΟΚ να ανεχτεί την κατάσταση δεν αφορά και δεν ενδιαφέρει κανέναν. Η βεβαιότητα -είτε άδικη είτε ρεαλιστική- ότι οι άνθρωποι που συνάθροισαν ιλιγγιώδεις περιουσίες από το φαγοπότι της Μεταπολίτευσης δεν «δέχονται οχλήσεις» από την ελληνική Πολιτεία αλλά αποτελούν τους προνομιούχους και της σημερινής κατάστασης εξαπλώνεται, εγκαθιδρύεται και κακοφορμίζει. Η Εξεταστική για το Μνημόνιο ή το Πόθεν Έσχες από τη Μεταπολίτευση ως σήμερα μοιάζει να έχουν αναβληθεί, κάτι που είναι πολύ προτιμώτερο από το να εκτελούνταν ως φάρσες.

Πόσο θα άλλαζε άρδην το πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας, αν άρχιζε να αποδίδεται δικαιοσύνη. Όχι δειγματοληπτικά, με το πολιτικό πτώμα του γηραλέου Άκη στην... προφυλάκιση, αλλά πραγματικά. Με δημεύσεις των καταφανώς νοσφισμένων περιουσιών των κροίσων της μαύρης οικονομίας, με σιδεροδέσμιους τους βαρώνους της Μεταπολίτευσης. Με την κυβέρνηση του πάλαι ποτέ δικομματισμού και της δημαρικής γαρνιτούρας να αποδομεί το κράτος αδίκου που η ίδια δημιούργησε ανά τις δεκαετίες, μήπως σωθούν και οι ίδιοι και η χώρα.

Και σίγουρα όχι με τον Γεωργάκη να κυκλοφορεί ελεύθερος, βραβευόμενος και επανεκλεγόμενος σαν να μη συμβαίνει τίποτα...

«Μα αποκλείεται το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να πειράξουν αυτά και αυτούς που οι ίδιοι δημιούργησαν», θα αντιτείνει κάποιος. Μα ρωτώ: έχουν άλλη επιλογή;

Αν συνέβαινε αυτό, οι περικοπές θα είχαν τουλάχιστον ένα λόγο νομιμοποίησης.  Θα ήταν τουλάχιστον σαφές ότι «δεν την πληρώνω μόνο εγώ». Και ότι, επιτέλους, αλλάζουμε σελίδα αντί να μας... αλλάζουν τα φώτα. Τότε και μόνον τότε θα μπορούσε η κοινωνία να συζητήσει νηφάλια για το τί κάνουμε από 'δώ και μπρός, πώς θα διαχειριστούμε το έλλειμμά μας και το μνημόνιό τους.

Αλλά, το ξαναλέμε: όχι επικοινωνιακά. Όχι συμβολικά. Όχι δειγματοληπτικά. Όχι παραδειγματικά.

Αλλά πραγματικά.

Ας αποδοθεί λοιπόν Δικαιοσύνη, ας σταματήσει το κρυφτό. Τότε θα δούμε «πόσα απίδια βάνει ο σάκος».

Σωτήρης Μητραλέξης

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 15/09/2012 10:40:11

  Δεν υπάρχει βούληση και αυτό είναι θανάσιμο σφάλμα της ΝΔ.Κακώς, πολύ κακώς η ανοχή Σαμαρά στον βενιζέλο.Από αυτή την ανοχή προήλθε και η σημαντική απώλεια και πτώση της ΝΔ.

  • Parapanhsios avatar
   Parapanhsios @ ΠΕΛΙΑΣ 16/09/2012 09:42:49

   Δεν είναι μόνο οι δυό τους, μη πέφτεις στη παγίδα. Πάμε στοίχημα ότι, και 11 εκ έλληνες να ψηφίσουν υπέρ, οι τριακόσιοι αρκούν να ψηφίσουν ΟΧΙ. Δες τι έγινε στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής για τη ΧΑ , και θα καταλάβεις γιατί συμμετέχουν και ο ΣφΥΡΙΖΑ, και ΟΙ ΑΝΕΛ , και το ΚΚΕ και άπαντες.

 2. nikos avatar
  nikos 15/09/2012 10:59:06

  Πολυ σωστά! Χωρίς δικαιοσύνη με στόχο την ισοπολιτεία δεν μπορει να πορευτεί μια κοινωνία.

  Πόσοι πολιτικοί σε δύσκολες ερωτήσεις - ναι κάπου κάπου και δειλά γίνονται και αυτές- παραδέχονται ότι είναι θέμα πολιτικής βούλησης .
  Μάζεμα φόρων : πολιτική βούληση
  Απόδοση δικαιοσύνης : πολιτική βούληση
  Εξυπηρέτηση εθνικών συμφερόντων : πολιτική βούληση

  Αυτοί οι συγκεκριμένοι που παραδέχονται ότι δεν έχει επιδειχθεί η πολιτικη βούληση είναι συνεχώς και αδιαλείπτως στην (συν)κυβέρνηση

  Επειδή λοιπόν ομολογούν την αποτυχία τους γιατι συνεχίζουν να ασκούν πολιτικη;
  Η ερώτηση δεν απευθύνεται σε αυτούς , καθώς κατ´ιδιαν ομολογία δηλώνουν εαυτούς ανίκανους.
  Απευθύνεται στους ψηφοφόρους

 3. Αγροφύλακας avatar
  Αγροφύλακας 15/09/2012 11:05:03

  Μίλησες για:
  "το αίσθημα της ατιμωρησίας και της έλλειψης απονομής δικαιοσύνης".
  Μήπως έχεις και εσύ ένα μερίδιο ευθύνης για αυτό το "αίσθημα" που υπάρχει στην κοινωνία, με αυτά που γράφεις/αναπαράγεις? Ας μιλήσουμε με στοιχειά για τα όντως κακώς έχοντα και (αν μπορούμε) ας προτείνουμε λύσεις, και όχι για κρεμάλες και αγχόνες για τους πολιτικούς που υποτίθεται έκαναν ότι έκαναν χωρίς την ψήφο σου και την ψήφο μου.

  • Σωτ Μητραλ avatar
   Σωτ Μητραλ @ Αγροφύλακας 15/09/2012 14:01:34

   Δηλαδὴ προτείνεις ἀνοιχτὰ νὰ ἀποκρύβουμε τὶς καταστάσεις γιὰ νὰ μὴν ἐρεθίζεται περαιτέρω τὸ ἐκλογικὸ σῶμα; Ὄχι γιὰ νὰ καταλάβω.

   • Αγροφύλακας avatar
    Αγροφύλακας @ Σωτ Μητραλ 15/09/2012 23:47:34

    Το τι επρότεινα ήταν καθαρό:
    "Ας μιλήσουμε με στοιχειά για τα όντως κακώς έχοντα και (αν μπορούμε) ας προτείνουμε λύσεις, και όχι για κρεμάλες και αγχόνες για τους πολιτικούς που υποτίθεται έκαναν ότι έκαναν χωρίς την ψήφο σου και την ψήφο μου".

  • Σωτ Μητραλ avatar
   Σωτ Μητραλ @ Αγροφύλακας 15/09/2012 14:03:49

   Νὰ τὸ θέσω ἀλλιῶς: ὑπάρχει ἰσονομία σήμερα; Ἂν δὲν ὑπάρχει, ὀφείλουμε νὰ ΜΗΝ τὸ λέμε γιὰ νὰ μὴν τὸ... καταλάβουνε;

   • Αγροφύλακας avatar
    Αγροφύλακας @ Σωτ Μητραλ 15/09/2012 23:59:32

    Προφανώς, και κατά κύριο λόγο, η αναφορά στην έλλειψη ισονομίας συνήθως εστιάζεται στην ασυλία των βουλευτών (όχι μόνο βέβαια). Για την συντομία του λόγου, ας αναφερθούμε σε αυτό το θέμα. Έχω ακούσει πολλούς να επαναλαμβάνουν τα ιδία και τα ίδια για τους λόγους που πρέπει να καταργηθεί η ασυλία των βουλευτών. Προσωπικά δεν με αγγίζει το θέμα και δεν έχω λόγο να σταθώ εμπόδιο. Δεν κινεί όμως την περιέργεια κανενός ότι κανένας δεν βρέθηκε να πει γιατί θεσμοθετήθηκε η ασυλία των βουλευτών, και ποια ήταν και είναι τα οφέλη από την ασυλία των βουλευτών (για ότι λένε μόνο μέσα στην βουλή)? Μήπως, σκεπτόμαστε, μιλάμε και ενεργούμε σαν αγέλη λύκων?

 4. Anaconda avatar
  Anaconda 15/09/2012 11:26:20

  "«Μα αποκλείεται το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να πειράξουν αυτά και αυτούς που οι ίδιοι δημιούργησαν», θα αντιτείνει κάποιος. Μα ρωτώ: έχουν άλλη επιλογή;"

  Ναι, έχουν: να συνεχίσουν να στουρθοκαμηλίζουν μέχρι να καταστραφούν.

  • Σωτ Μητραλ avatar
   Σωτ Μητραλ @ Anaconda 15/09/2012 14:02:36

   Ναί, ἀλλὰ τότε θὰ... καταστραφοῦν. Ἐν τέλει ἀπευθυνόμαστε στὸ ἔνστικτο ἐπιβίωσής τους.

 5. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 15/09/2012 11:36:12

  Δε χρειάζεται θετικό σχόλιο στο κείμενο που γράφει τα αυτονόητα.

 6. panas avatar
  panas 15/09/2012 12:05:11

  Κύριε Μητραλέξη έχετε δίκαιο, αλλά το δικομματικό -εσχάτως τρικομματικό- κρυφτό δεν θα σταματήσει. Υπάρχει και η δικαιολογημένη αίσθηση πως και ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει μόνο στην εξουσία, αν δεχτεί να παίξει κρυφτό μαζί με τους άλλους...
  Ελπίζουμε μόνο στην συνειδητοποίηση όλο και περισσοτέρων πολιτών της χώρας, ώστε αυτοί που έχουν βήμα και δημόσιο λόγο, όπως και εσείς τώρα, να έχουν όλο και μεγαλύτερο ακροατήριο. Δυστυχώ, όμως, κυριαρχούν τελευταία οι άναρθρες κραυγές μισαλλοδοξίας και μίσους και όχι αυτό που λέμε ο "ήπιος και ουσιαστικός λόγος" που χαρακτηρίζει το κειμενό σας...

 7. θησεας avatar
  θησεας 15/09/2012 12:40:08

  πολυ σωστο....αν θελουμε να αλλαξουμε πορεια πρεπει να ισχυει η βασικη αρχη του συνταγματος ¨ολοι ισοι απεναντι στο νομο¨πολιτες πολιτικοι δημοσιοι υπαλληλοι...κ οταν λεμε ολοι ενοουμε ΟΛΟΙ...αν δεν γινει αυτο βαδιζουμε στη καταστροφη, ειναι η ευκαιρια της Ελλαδος αν το κανει ο Σαμαρας να φτειαξουμε την Ελλαδα..

 8. Nικήτας avatar
  Nικήτας 15/09/2012 12:58:50

  Πολύ Καλά κάνει το antinews που εστιάζει ξανά-και-ξανά στα περι δικαιοσύνης.
  Η ΙΣΟΝΟΜΙΑ είναι η βάση, το θεμέλιο για να κτιστεί μια κοινωνία ΔΙΚΑΙΟΥ.

  Κοινωνία που έθρεψε ως παράδειγμα ''το λαμόγιο'' και έδιωξε/θανάτωσε τους αξιακά και ηθικά καλύτερους δεν είχε ΜΕΛΛΟΝ.

  Απο εμάς εξαρτάται αν θέλουμε να έχουμε μέλλον! ΙΣΟΝΟΜΙΑ λοιπόν και όχι άλλοι φελλοί στον κρατικό μηχανισμό και ως παραδείγματα στην νεολαία.

  κ.Μητραλέξη συνέχισε ωραία τα κείμενά σου!

  • Σωτ Μητραλ avatar
   Σωτ Μητραλ @ Nικήτας 15/09/2012 14:07:09

   (Εὐχαριστῶ!) Πολὺ σωστὰ τὸ σημειώνετε: ἡ ΕΣΤΙΑΣΗ σὲ συγκεκριμένα ζητήματα ἴσως εἶναι τὸ κλειδί. Ἂν κληθοῦμε νὰ ἀραδιάσουμε διαπιστώσεις ἀτάκτως ἐρριμένες γιὰ τὸ ποιά εἶναι τὰ προβλήματα, θὰ πάρουμε ὅλοι 10 μὲ τόνο. Τὸ ζήτημα εἶναι ἡ ΙΕΡΑΡΧΗΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ, ἡ κρίση γιὰ τὸ τί πρέπει νὰ ἀντιμετωπιστεῖ πρῶτα καὶ κατὰ προτεραιότητα, ὥστε νὰ μποῦν ὅλα σὲ μιὰ σειρά. Ἡ δικαιοσύνη/ἰσονομία/ἄρση τῆς ἀτιμωρησίας εἶναι κλειδί.

  • mx avatar
   mx @ Nικήτας 19/09/2012 04:45:24

   ξεχνας κατι ουσιαστικο.....
   οι ικανοτεροι και μη εχοντες μπαρμπα στην τορωνη μεταναστευουν....
   σκεψου τι απομενει εντος των τειχων........τελικα θα αυτορυθμιστει το συστημα οταν αριθμητικα υπερτερουν οι λυκοι των προβατων...

 9. ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 15/09/2012 13:15:38

  Οι πραγματικοί ένοχοι δυστυχώς δε ζουν πλέον. Πέθαναν σαν ήρωες, φόρτωσαν το βάρος σε άλλους και ακόμα και σήμερα κανείς δε διανοείται να τους ζητήσει τα ρέστα

 10. Νίκος avatar
  Νίκος 15/09/2012 14:21:30

  Μπράβο κύριε Μητραλέξη!

 11. Νίκος avatar
  Νίκος 15/09/2012 14:27:49

  Ισονομία, άρση ατιμωρησίας και ηθική που διέπει όλους τους νόμους, μπορεί να αναδείξει το αίσθημα περί συλλογικής ευθύνης στη συνείδηση των πολιτών και τότε μόνο μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο!

 12. Νίκος avatar
  Νίκος 15/09/2012 14:27:50

  Ισονομία, άρση ατιμωρησίας και ηθική που διέπει όλους τους νόμους, μπορεί να αναδείξει το αίσθημα περί συλλογικής ευθύνης στη συνείδηση των πολιτών και τότε μόνο μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο!

 13. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 15/09/2012 17:59:56

  Πολύ ωραίο, αλλά τελικά έκθεση ιδεών. Αυτοί που εμείς δώσαμε εντολή ( για μιά ακόμη φορά λες και δεν τους ξέρουμε ) να κυβερνήσουν δεν έχουν καμία διάθεση να σπάσουν αυγά. Για ποιό λόγο να το κάνουν; Μήπως τους έχει αγγίξει η κρίση; Μήπως δε βρίσκουν δουλειά τα παιδιά τους; Μήπως έχουν ιδέα πόσο κοστίζει η μετακίνηση σπίτι-εργασία για όσους έχουν ακόμη;
  Κακά τα ψέμματα! Αυτοί δεν πρόκειται να αλλάξουν και δυστυχώς ενστερνιστήκαμε και το "οι πρώην πρωθυπουργοί πάνε σπίτι τους".

  Καλός ο Σαμαράς, αλλά έχει νιώσει ποτέ την αγωνία του πατέρα που δεν ξέρει πως να αντιμετωπίσει τις υποχρεώσεις του; Μάλλον όχι!

  Καλή η μεγάλη εικόνα, αν την έχει, αλλά αυτή τη συνθέτουν πολλές επιμέρους μικρές.

  Φυσικά και χρειάζεται να αποδωθεί δικαιοσύνη! ( λέμε και καμιά ψιλή να περνά η ώρα ), το σημαντικό είναι να νιώσει ο λαός ότι μπήκε ο πάτος στο βαρέλι, διότι μα αυτά που κάνουν και αποφασίζουν ( λέμε ακόμη μιά ψιλή ) αυτό δε φαίνεται να γίνεται.

  Είναι σαν να θέλουν να μας έχουν σε διαρκές άγχος, να αιωρούμαστε μονίμως, με ποιό σκοπό;!

  Ψήφισα τον Σαμαρά ενάντια στα πιστεύω μου, όμως ο χρόνος του τελειώνει!
  Στο χέρι του είναι....αν είναι κι αν θέλει.... Και να μη φταίει άμεσα για την κατάντια μας, αυτός θα την πληρώσει.... Να φροντίσει λοιπόν να το αποφύγει!

  • Σωτ Μητραλ avatar
   Σωτ Μητραλ @ σιδεράκιας 15/09/2012 20:55:07

   Ὁπότε ἀφοῦ πιστεύετε ὅτι ἡ ἱστορία εἶναι τελειωμένη, δὲν ἔχουν καμμία διάθεση νὰ σπάσουν αὐγὰ καὶ ἡ ὅποια "νουθεσία" (ὁσοδήποτε ἐπουσιώδους νουθεσιουργοῦ) εἶναι «ἔκθεση ἰδεῶν», δὲν ἔχει καὶ μεγάλη ἀξία ἡ πολιτικοποίηση ἢ ἡ ὅποια μετοχὴ τοῦ πολίτη (ὁ ὁποῖος, μὴν ἔχοντας οὔτε τὸ μαχαίρι οὔτε τὸ πεπόνι δὲν μπορεῖ παρὰ νὰ προβεῖ σὲ «ἔκθεση ἰδεῶν»)... Σωστά;

   • σιδεράκιας avatar
    σιδεράκιας @ Σωτ Μητραλ 15/09/2012 23:40:05

    Μπορούμε να γράφουμε ότι θέλουμε, να διαμαρτυρόμαστε όσο θέλουμε, να δίνουμε ίσως ιδέες. Και; Τι άλλαξε; Προεκλογικές φανφάρες ήταν και του Σαμαρά και πριν λαλήσει τρεις φορές ο κόκκορας βλέπουμε πως δε γίνεται τίποτε. Ολα ημίμετρα και στάχτη στα μάτια του κόσμου για να μας πιούν τελικά το αίμα.
    Θα μιλήσω μόνο προσωπικά. Τον πίστεψα το Σαμαρά και γι'αυτό τον ψήφισα. Δεν περίμενα φυσικά ότι θα κάνει όσα έλεγε, ήταν αδύνατο, μόνο βαμμένος Σαμαρικός θα τα πίστευε ίσως όλα. Βλέπω όμως να ακολουθεί τα βήματα των προηγουμένων με μικρές κινήσεις, θετικές μάλλον, αλλά αντιπερισπασμού τελικά.
    Δεν ακούνε κανέναν αγαπητέ μου διότι απλά μας έχουν γραμμένους, αυτοί και κάθε ελίτ.
    Υπό αυτή την έννοια, σωστά, μόνο εκθέσεις ιδεών μπορούμε να γράφουμε μέχρι τις επόμενες εκλογές.

    Δεν ήταν προσωπική επίθεση σε εσάς, το άρθρο σας είναι πολύ καλό, αλλά δυστυχώς εδώ είναι Ελλάντα και κάποια πράγματα κόβονται μόνο με το μαχαίρι τελικά....

 14. Αγροφύλακας avatar
  Αγροφύλακας 16/09/2012 06:05:04

  Αισθάνομαι την ανάγκη να το επαναλάβω, γιά όσα και εγώ είπα πιό πάνω.:

  "Δεν ήταν προσωπική επίθεση σε εσάς, το άρθρο σας είναι πολύ καλό, αλλά δυστυχώς εδώ είναι Ελλάντα και κάποια πράγματα κόβονται μόνο με το μαχαίρι τελικά…."

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.