#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/10/2010 16:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Να πως δημιουργούνται οι “Αγιοι Παντελεήμονες”



Η κυβέρνηση έχει ουσιαστικά ανοίξει τα σύνορά μας στον Έβρο, με αποτέλεσμα να περνούν καραβάνια λαθρομεταναστών. Το πιο εντυπωσιακό μάλιστα, είναι ότι οι μετανάστες που διασχίζουν πλέον τις λιγότερο επικίνδυνες περιοχές του ποταμού Έβρου, για να μπουν από την Τουρκία στην Ελλάδα, όχι μόνον δεν κρύβονται από τους αστυνομικούς, όπως έκαναν παλαιότερα, αλλά αντίθετα τους ψάχνουν για να παραδοθούν σε αυτούς. Και το πιο συγκλονιστικό: Αφού παραμείνουν σε κέντρα στο Νομό Έβρου το πολύ για τρεις ημέρες, το ελληνικό κράτος τους στέλνει με το ΚΤΕΛ στην Αθήνα! Τα χερσαία σύνορά μας με την Τουρκία είναι πια σουρωτήρι, με τη σύμφωνη γνώμη και της ελληνικής κυβέρνησης. Από τη στιγμή λοιπόν, που έγινε γνωστό στα κάθε λογής λαθρεμπορικά κυκλώματα ότι τα ελληνικά σύνορα άνοιξαν, ολοένα περισσότεροι μετανάστες μπαίνουν ανεμπόδιστα από εκεί. Και βέβαια, ουδείς απελαύνεται. Αποτέλεσμα είναι να πλημμυρίζει η Αθήνα με τους εξαθλιωμένους του Τρίτου Κόσμου που αναζητούν μια καλύτερη ζωή. Όλοι αυτοί μεταφέρονται κυρίως στην πρωτεύουσα και δευτερευόντως στη Θεσσαλονίκη, έναντι τ 60 ευρώ ή 80 δολαρίων, όπως αναγράφεται άλλωστε, σε επιγραφές που έχουν αναρτηθεί στον κυριότερο αστυνομικό σταθμό του Έβρου, ο οποίος δέχεται και τον μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών, σε αυτόν έξω από την Ορεστιάδα.





Οι διαδικασίες του “λαθρομεταναστευτικού τουρισμού” στη χώρα μας, είναι απλούστατες. Καθημερινώς, σύμφωνα με τις “συλλήψεις” που γίνονται, υπολογίζεται ότι περνούν από τον Έβρο περί τα 300 με 500 άτομα. Κάτι τέτοιο πλέον, γίνεται από ασφαλείς περιοχές, στα βόρεια όρια του Νομού με την Τουρκία, όπου υπάρχει ξηρά, μήκους 13 χιλιομέτρων. Έτσι, δεν χρειάζεται οι λαθρομετανάστες να διασχίσουν τον ποταμό με κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους. Στη συνέχεια, οι Έλληνες συνοριοφύλακες έχουν εντολές, αντί να τους “επαναπροωθούν” ή να εμποδίζουν το πέρασμά τους στη χώρα μας, εάν τους αντιληφθούν στην ουδέτερη ζώνη (ανάμεσα στα ελληνικά και τα τουρκικά σύνορα), τους παραλαμβάνουν και τους βάζουν στους έξι σταθμούς συγκέντρωσης που υπάρχουν στο Νομό. Να σημειωθεί ότι πολλές φορές, οι ίδιοι οι μετανάστες που έχουν μπει παράνομα, αναζητούν τους αστυνομικούς ή τις στρατιωτικές περιπόλους για να παραδοθούν. Κι αυτό, διότι γνωρίζουν ότι δεν θα υποστούν καμμία συνέπεια και πολύ περισσότερο δεν θα επαναπροωθηθούν.



Οι αστυνομικοί κατόπιν, τους καταγράφουν, κρατούν όλα τα στοιχεία τους (τα περισσότερα βέβαια είναι ψευδή), και αφού τους βάλουν να υπογράψουν ένα κείμενο ότι εντός ενός μηνός πρέπει να βγουν εκτός Ελλάδος, τους στέλνουν με το ΚΤΕΛ στην Αθήνα. Εννοείται, ότι ουδείς από αυτούς φεύγει από την Ελλάδα. Αυτές είναι όμως, οι εντολές που έχουν λάβει οι τοπικές αρχές από τα αρμόδια υπουργεία. Ουσιαστικά δηλαδή, η συνθηματολογία της κυβέρνησης για καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης, δεν αποτελεί παρά ένα ψεύδος. Στο όνομα δήθεν του ανθρωπισμού, η Ελλάδα έχει ανοίξει -πρακτικά καταργήσει- τα σύνορά της. Έτσι, εξηγείται και η μετακίνηση του κύματος των λαθρομεταναστών, από τα νησιά προς τον Έβρο. Συνολικά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αρμόδιου αντινομάρχη Έβρου, κ.Γιάννη Παπαϊωάννου, από την αρχή του έτους έως σήμερα με αυτό τον τρόπο, έχουν περάσει στη χώρα μας 29.370 άτομα. Σχεδόν άπαντες κατέληξαν στην Αθήνα, όπου, ως γνωστόν, η περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα τείνει να μετατραπεί σε μεταναστευτικό γκέτο. Είναι προφανές ότι με τους ρυθμούς αυτούς, σε σύντομο χρονικό διάστημα η κατάσταση στην πρωτεύουσα της χώρας θα καταστεί πραγματική ωρολογιακή βόμβα. Κι’ όμως, η κυβέρνηση πέραν ορισμένων φραστικών διακηρύξεων, στην  πράξη ευνοεί αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο.



Στο Νομό Έβρου όλοι δηλώνουν ότι εδώ και καιρό οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες γνωρίζουν το πρόβλημα , αλλά ουδέν μέτρο λαμβάνεται. Στο μεταξύ, παρ’ότι οι μετανάστες δεν παραμένουν στο Νομό, αλλά φεύγουν για την Αθήνα, ακόμα και μεταξύ των κατοικων του Έβρου, αρχίζουν πλέον να εμφανίζονται ισχυρές τάσεις κατά των μεταναστών.  Τοπικοί παράγοντες μάλιστα, υπολογίζουν ότι μέσα στους επόμενους μήνες “θα κατεβούν στην Αθήνα, άλλες 40.000-50.000 μετανάστες”, ενώ αρμόδια στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στο Νομό σηκώνουν τα χέρια ψηλά και περιορίζονται να πουν ότι “αν και δεν είναι στις αρμοδιότητες του στρατού η δίωξη λαθρομεταναστών, εάν μας διατάξουν,  θα αυξήσουμε τα μέτρα”. Οι τελευταίοι πάντως, ευθαρσώς λέγουν ότι οι “τουρκικές αρχές κάνουν τα στραβά μάτια και αφήνουν να περνούν ανεξέλεγκτα λαθρομετανάστες από το έδαφός τους”, ενώ μειδιούν με νόημα όταν ακούν τις δηλώσεις Ερντογάν ότι Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να λύσουν από κοινού το μείζον αυτό πρόβλημα.



Η εικόνα σήμερα στο Νομό, είναι απογοητευτική. Στους δρόμους κοντά στα βόρεια σύνορα με την Τουρκία, στην περιοχή της Ορεστιάδος, καθημερινώς οι πολίτες συναντούν φάλαγγες μεταναστών να προχωρούν ανοικτά στους κεντρικούς δρόμους για να “παραδοθούν” στην αστυνομία. Στον αστυνομικό σταθμό υποδοχής, έξω από την Ορεστιάδα, εκτυλίσσονται εικόνες απίστευτης ντροπής τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την ΕΕ γενικότερα. Ημερησίως, τουλάχιστον 500 άτομα στοιβάζονται στο πρώην εργοστάσιο που έχει μετατραπεί από το 2007 σε χώρο υποδοχής μεταναστών. Και τότε, εξηγούν στελέχη της ΕΛΑΣ, “καθημερινώς φιλοξενούσαμε γύρω στα 400-500 άτομα. Έπρεπε να μείνουν εδώ όμως, περί τους τρείς μήνες. Τώρα, δεν τους κρατάμε πάνω από τρείς ημέρες. Αυτό και μόνο σημαίνει ότι ο αριθμός των μεταναστών που  κατεβαίνει στην Αθήνα έχει δεκαπλασιαστεί”. Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί, όπως τονίζει ο κ.Νίκος Νικολαΐδης, νομαρχιακός σύμβουλος Έβρου και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του υποψηφίου περιφερειάρχη, κ.Γιώργου Παυλίδη, ότι η απόλυτη πλειοψηφία των μεταναστών φεύγει χωρίς να έχει εξεταστεί για ασθένειες από τις ελληνικές υγειονομικές αρχές. Κάτι που σίγουρα εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια υγεία σε όλη τη χώρα και πολύ περισσότερο στην Αθήνα. Την ίδια επισήμανση κάνει τόσο ο κ.Ζαμπουνίδης, όσο και ο κ.Παπαΐωάννου. Ο τελευταίος λέγει: “Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να εξεταστούν από το νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Αλλά δεν γίνεται. Το νοσοκομείο έχει να ασχοληθεί με έναν τοπικό πληθυσμό της τάξης των 60.000, και, παρ’όλα αυτά το προσωπικό του, όσους μπορεί, εξετάζει. Οι περισσότεροι όμως, φεύγουν χωρίς να ξέρει κανείς εάν έχουν κάτι ή όχι”. Ο κ.Γιώργος Παυλίδης, απο την πλευρά του, καταγγέλλει με δριμύτητα το φαινόμενο, μιλάει για “ξέφραγο αμπέλι”, θεωρεί ότι αποτελεί ωρολογιακή βόμβα για τη χώρα το πρόβλημα και τονίζει ότι “αν οι αρμόδιοι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, και να προστατεύσουν τα σύνορα της χώρας, να παραιτηθούν”. Επίσης, ο απερχόμενος Νομάρχης Εβρου, κ.Νικόλαος Ζαμπουνίδης, κάνει ανοικτά λόγο για “λαθρομεταναστευτικό τουρισμό, που είναι ο μοναδικός τομέας, στον οποίο πάει καλά ο Έβρος”.



Σύμφωνα με πληροφορίες, η θεαματικά αυξημένη ροή στον Έβρο άρχισε να παρατηρείται μετά την κατάργηση του μέτρου αποτροπής της εισόδου μεταναστών από τις δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας, κατόπιν εντολών από την κυβέρνηση. Η τελευταία μάλιστα, φέρεται να υπέκυψε στις απαιτήσεις ευρωπαϊκών και άλλων διεθνών φορεών, με πρόφαση την ανθρωπιστική τραγωδία που αναμφισβήτητα υφίστανται οι λαθρομετανάστες. Έτσι, ιδιαίτερα από φέτος την Ανοιξη, το κύμα λαθρομετανάστευσης μέσω Έβρου είναι πρωτοφανές. Κι όμως, στην  περιοχή, επανειλημμένως έχει σπεύσει κλιμάκιο της FRONTEX, δίχως όμως να έχει γίνει κάποια πρόοδος σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το 80% των μεταναστών προέρχεται από το Ιράκ και το Αφγανιστάν και οι υπόλοιποι είναι Παλαιστίνιοι, Σομαλοί., Ιρανοί και Γεωργιανού. “Τα σύνορα του Έβρου όμως -τονίζει ο κ.Νικολαΐδης- είναι σύνορα της ΕΕ. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν, να αδιαφορούν οι Βρυξέλλες και για την τραγωδία αυτών των ανθρώπων και για το ότι μπαίνει πλέον σε ευρωπαϊκό έδαφος ανεξέλεγκτος αριθμός μεταναστών. Εάν, όπως όλα δείχνουν, οι περισσότεροι από αυτούς μείνουν στην Ελλάδα, οδηγούμαστε σταδιακά σε αλλοίωση του πληθυσμού. Κάποιοι από αυτούς επίσης, αν και δεν το’χουν κάνει μέχρι τώρα, θα μείνουν στον Έβρο. Γεγονός που θα επιβαρύνει τα ήδη τεράστια προβλήματα του Νομού”. Στο μεταξύ, η οικονομική αιμορραγία της Ελλάδας είναι μεγάλη. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνον για να συντηρήσει η Νομαρχία Εβρου το κέντρο υποδοχής της Ορεστιάδας πρέπει να πληρώνει ετησίως περί τα 2 εκ.ευρώ. Ωστόσο, τα χρήματα, πολλά εκ των οποίων είναι κοινοτικά, κάθε άλλο παρά εγκαίρως δίδονται από τα αρμόδια υπουργεία. “Χρωστάμε σε όλους τους προμηθευτές”, εξηγεί ο κ.Γ.Παπαΐωάννου. “Τώρα μόλις, μετά από 3-4 μήνες, μας έστειλαν 262.000 ευρώ”.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Αργυράκης

Δημοσιεύεται στον “Τύπο της Κυριακής

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ 24/10/2010 16:53:38

  Μιας και μιλάμε για Έβρο μήπως θα ήταν χρήσιμη μια επίσκεψη Σαμαρά στη θράκη τις επόμενες ημέρες, δεδομένου και αυτό που διαβάζουμε σήμερα: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_24/10/2010_419975

 2. Ευθύμης avatar
  Ευθύμης 24/10/2010 17:27:30

  Καλέ, προλαβαίνουν να πολιτογραφηθουν πασόκοι μπάς και ανέβει το κόμμα στις δημοτικές;

 3. Orestios avatar
  Orestios 24/10/2010 17:52:22

  Σε δημόσιο κτήριο υπάρχουν τέτοιες ταμπέλες?
  Και ύστερα ψάχνουμε για λαθρεμπόρους?

 4. Αρές! avatar
  Αρές! 24/10/2010 18:31:38

  Να μην ξεχνάμε τη ρήση του ΓιωργουΑΠ πριν τις εκλογές του 2009.
  "Μηδενική ανοχη ατην λαθρομετανάστευση!"
  Σήμερα εξηγείται! την ήθελαν ...νομιμη και ...οθωμανική!
  Οταν βγήκαν δε, εκείνος ο αξιολύπητος Χρυσοχυμένος είπε το Αμίμητο!
  ότι "τα συνορα της έλλάδος θα κλείσουν για την Λαθρομετανάστευση!"
  Πράγαματι τα έκλεισαν! ΠΡος τα έξω!!!
  Δέχτηκαν συνειδητά να γίνουν το ανθρωποφραγμα της Ευρώπης!
  Το οχυρό της ενάντια στα ανθρώπινια ποτάμια που δημιουργησαν οι πολεμηγήτορες Αλάιενς!
  ΄Μέχρι και ο γιαουρτωμένος Αλέκος το κατάλαβε και το επεσήμανε!
  Μόνο που, οπως πάντα, ήδη το έργο έχει ολοκληρωθεί κι οι 350 ΜΚΟ που εργάζονται για το πρόζεκτ, έχουν φτάσει στο ταμείο!
  Που το συντρέχει το πτωχευμένο κατα Ρουμπινί κράτος μας!
  Που κόβει τους μισθους αλλά δεν έκοψε σέντσι από τα ογλάνια των ΜΚΟ!
  Τώρα θα ζητήσουν, όταν το σύνθημα δοθεί, τον χρήσιμο νεκρό! Απο κάποιον άχρηστο ηλίθιο!
  Καποιον που τυχαία, προβοκατόρικα η εσκεμμένα, θα δώσει αυτή η υποθαλπόμενη ατμόσφαιρα!
  Σώνει και καλα οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα είναι φασισταρια και ρατσιστές, εγκληματίες και ξενοφοβοι!
  Ο θύτης έχει οριστεί!
  Τον ώρισε η γραία που άφοβα πήγε με 200!!!νοματαίους στην περιοχή.έκανε κατά δήλωσή της πορεία ο σχηματισμός της και΄"την είπε στους γκωλοφασίστες που ζουν την παραβατικότητα των εκληματικών ομάδων!"
  Οχι των στρατών κατοχής, οοοοχι!!!!
  Τιμή και δόξα στον Γενναίο που κατάφερε παρά τα 200 στρατιωτάκια της Γραίας, να βρεί στοχο το Αυγό!

  Εζησα στη περιοχή, πολλά χρόνια! Αυτοί ολοι οι σκερβελέδες έχουν αίσθηση πως κατάντησε;
  Ωστε να στέκονται κατήγοροι και εισαγγελείς στη μνήμη μας και την ζωή μας;
  Που στο διάλο ζουν αυτά τα αθύρματα της θλιβερής μας πραγματικότητας άραγε!
  στην Εκάλη;;;

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Αρές! 25/10/2010 12:06:46

   "Γραία" λες την αρχιτεκτόνισσα του ΣΥΡΙΖΑ με εμφάνιση τραβεστί;
   Μιλάμε για φάτσα και εμφάνιση cult. Ο αριστερισμός σε μια φωτογραφία.
   Εκείνη πια η υπνωτιστική φωνή της;
   Πού την βρήκαν; Διαγωνισμό έκαναν;

 5. Πλούταρχος Λευκαδίτης avatar
  Πλούταρχος Λευκαδίτης 24/10/2010 18:59:39

  Είναι ντροπή για τους Έλληνες να έχουν Πρωθυπουργό το Γιώργο(;) Παπανδρέου! Τόσο απλά! Όταν σε μια χώρα με γηράσκοντα πληθυσμό, πανταχόθεν απειλούμενη και με τόσες γεωγραφικές ιδιομορφίες καταργούνται με άνωθεν εντολές τα στοιχειώδη μέτρα αποτροπής, τότε όλος ο θίασος των ανοήτων που λέγεται "Κυβέρνηση" πρέπει να δικαστεί για εσχάτη προδοσία!

  • BIΣ avatar
   BIΣ @ Πλούταρχος Λευκαδίτης 24/10/2010 19:04:57

   Ο άνθρωπος είναι εκ γενετής βλαξ, επίκτητα ιδεοληπτικός και επικίνδυνος για τον τόπο.
   Πρωθυπουργός που αρνείται να σταματήσει εισβολή δυνητικά εχθρικού πληθυσμού στο έδαφος της χώρας του πρέπει να δικάζεται. Τελεία και παύλα.
   Δεν βρίσκονται πέντε δικηγόροι πατριώτες να του τραβήξουν μία μήνυση;

   • Πλούταρχος Λευκαδίτης avatar
    Πλούταρχος Λευκαδίτης @ BIΣ 24/10/2010 19:12:21

    Αγαπητέ μου,

    και εμμονικός θα προσέθετα....

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Πλούταρχος Λευκαδίτης 24/10/2010 19:50:46

   Συμφωνα με τη λογικη Παπανδρεου ακριβως επειδη υπαρχει υπογεννητικοτητα πρεπει να γεμισουμε μεταναστες για να αναπληρωθουν τα κενα.
   Εχει ηδη αποφασισει την αντικατασταση του πληθυσμου της Ελλαδος.

   • BIΣ avatar
    BIΣ @ ψυχραιμια 24/10/2010 20:01:20

    Ο Καμίνης σήμερα στο "Βήμα" δήλωσε ότι θα χτίσει κτίρια στην Αθήνα (προφανώς στο κέντρο) για να λύσει το "στεγαστικό".
    Δηλαδή, ο Καμίνης θέλει να στεγάσει τους λαθρομετανάστες σε κτίρια τύπου HLM, των γαλλικών λαϊκών πολυκατοικιών του '60. Οι οποίες χτίστηκαν για τους Γάλλους της Αλγερίας και κατάντησαν γκέτο.
    Οσοι θα ψηφίσουν Καμίνη, να ξέρουν ότι ο άνθρωπος αυτός θα κοιτάξει μόνο τους λαθρομετανάστες. Είναι ο κυριλέ Αλ Σάλεχ.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ ψυχραιμια 25/10/2010 00:42:30

    Α, σε παρακαλώ, όλα κι όλα! "Καμιά ζωή δεν είναι λαθραία"! Πρέπει να "απελάσουμε το ρατσισμό", όπως θα αλάλαζαν ως κύμβαλα εν χορώ οι (κατά τα άλλα σπαρασσόμενοι) Αλαβανικοί, οι Τσιπρικοί και οι σαλονάτοι ψευτοαριστεροί των Κυρκοκουβέληδων...

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ ψυχραιμια 25/10/2010 00:44:56

    @ ΒΙΣ

    Κάπου αλλού έγραψα ότι η Πορτάλιου έλαβε κι εκείνη τα δέοντα (και... αναλογούντα) μετά τον Αλαβάνο.

    Άραγε ο Καμίνης, συνοδευόμενος υπό του "αξιοπρεπούς κυρίου Φώτη", θα αποτολμήσει κι εκείνος καμιά επίσκεψη στον Άγιο Παντελεήμονα;

    (Θα τρίβουν κυριολεκτικά τα μάτια τους στις 7 Νοεμβρίου. Το ποσοστό της... Δαμανάκη το '98 θα είναι όνειρο απατηλό για τον Καμίνη.)

 6. loretta avatar
  loretta 24/10/2010 19:07:35

  .......λυπηρο βεβαια το φαινομενο...αντιλαμβανομε τα προβληματα τους ...παραταυτα ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ....να μπαινουν στην χωρα μας θεωροντας δεδομενο οτι θα γινονται αποδεκτοι...αληθεια...το μεγαλυτερο ποσοστο αυτων...σε ποιο θρησκευμα ανηκουν?

 7. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 24/10/2010 19:10:08

  Δηλώσεις Κούνδουρου: με χτύπησαν και έβγαλαν ταξικό και φυλετικό μίσος.

  Τραγική αυτογνωσία από ένα σκηνοθέτη ιερό τοτέμ που ανήκει στο αριστερό στρατόπεδο.

  • Γιάννης Χριστόπουλος avatar
   Γιάννης Χριστόπουλος @ αλλενάκι 25/10/2010 00:44:53

   Που μπορώ να βρω αυτές τις δηλώσεις του Νίκου Κούνδουρου αλλενάκι;

 8. BIΣ avatar
  BIΣ 24/10/2010 19:26:24

  Θα ήθελα να υποβάλλω μία ερώτηση προς τους ιθύνοντες της ΝΔ.
  Το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου είναι σοβαρό και τεκμηριωμένο. Ανάλογα θέματα έχει θέσει επανειλημμένα ο Γ. Κύρτσος στη City Press.
  H Nέα Δημοκρατία γιατί δεν προκαλεί συζήτηση εκτός ημερησίας διατάξεως στη Βουλή;
  Γιατί δεν θέτει ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα, που αφορά και στο Υπ. Εθνικής Αμυνας, στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης;
  Γιατί αφήνει το θέμα να το εκμεταλλεύεται το ΛΑΟΣ και να εμφανίζεται ως έδαφος της ακροδεξιάς;
  Αν όντως υπάρχουν εντολές στον στρατό να δέχεται ελεύθερα όσους περνούν τα σύνορα, έχουμε πρόβλημα με την ασφάλεια της χώρας και η Κυβέρνηση αυτή συνειδητά την υπονομεύει.
  Δεν είναι αστείο αν ο Πρωθυπουργός της χώρας είναι άνθρωπος που για τους δικούς του λόγους ή για λογαριασμό άλλων, απεργάζεται την καταστροφή της...
  Περιμένω την αντίδραση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Βουλή...

 9. Κώστας avatar
  Κώστας 24/10/2010 19:35:14

  Nα ανέβει ο Σαμαράς στη Θράκη. Να κάνει δηλώσεις μπροστά στα φορηγά που μετατρέπουν την Ελλάδα σε αποθήκη ανθρώπων. Εκεί μπροστά στα φορτηγά και στις διαδικασίες της ντροπής να θέσει την Ευρώπη προ των ευθυνών της και να αναδείξει πόσο επικίνδυνος, ανεπαρκής και αδιάφορος για το μέλλον του τόπου είναι ο ολίγιστος ψευτοπρωθυπουργός Παπανδρέου.

  • BIΣ avatar
   BIΣ @ Κώστας 24/10/2010 19:48:40

   Κώστα, είμαι σίγουρος ότι το Αntinews το διαβάζουν άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον Σαμαρά, όχι μόνο ο Φαήλος. Η Τζότζολα είναι από Έβρο, επιπλέον.
   Να έρθει το ΜΕΓΙΣΤΟ ΘΕΜΑ αυτό στην επιφάνεια τώρα.
   Δεν επιτρέπεται άλλο να το θάβουμε κάτω από το χαλί γιατί παρεξηγείται η Τρέμη, ο Τσίμας, ο Χατζηνικολάου, ο Καμίνης, η τραβεστί αρχιτεκτόνισσα της Ορθάνοιχτης Πόλης και ο Νίκος Μουζέλης που γράφει στο "Βήμα".
   Ελεος! Δεν είναι δυνατό άλλο ο αριστερισμός κάθε μορφής να μας εμποδίζει να βλέπουμε ποια είναι η πραγματικότητα και ποιο είναι το μέλλον αν συνεχίσουμε έτσι.
   Εδώ πλέον έχουμε άοπλη μαζική εισβολή μουσουλμανικών πληθυσμών...
   Περιμένουμε από τον Σαμαρά να μιλήσει...
   Αν δεν το κάνει, θα του αξίζει να μπει στην ίδια μοίρα με τον προκάτοχό του: Στα αζήτητα.

 10. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 24/10/2010 20:10:55

  Συνάντηση Μίχα με εκπροσώπους μεταναστών
  Τις προτάσεις του συνδυασμού του, «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμμαχία» για τις νέες δυνατότητες που δίνει ο «Καλλικράτης» για την ομαλή κοινωνική ένταξη των μεταναστών, παρουσίασε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μίχας, ύστερα από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους μεταναστευτικών κοινοτήτων της πόλης.
  Οι προτάσεις του συνδυασμού του, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν, θεσμοθέτηση και λειτουργία του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών, ως βασικού συμβουλευτικού οργάνου για την ενίσχυση της ένταξης των μεταναστών στην τοπική κοινωνία, καθώς τη λειτουργία ειδικού θεματικού ΚΕΠ για τους μετανάστες, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, για αποφυγή φαινομένων εκμετάλλευσης και την ταχύτερη έκδοση αδειών διαμονής.
  Αύριο (Δευτέρα), στις 11 το πρωί, ο Γιάννης Μίχας θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Πειραιά Παναγιώτη Φασούλα, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δήμος Πειραιά.

  kathimerini gr με πληροφορίες από ΑΠΕ

 11. Μπιρμπίλω avatar
  Μπιρμπίλω 24/10/2010 20:19:28

  Να μην ξεχνάμε τη ρήση του ΓιωργουΑΠ πριν τις εκλογές του 2009.
  "Μηδενική ανοχη ατην λαθρομετανάστευση!"
  Σήμερα εξηγείται! την ήθελαν ...νομιμη και ...οθωμανική!
  Οταν βγήκαν δε, εκείνος ο αξιολύπητος Χρυσοχυμένος είπε το Αμίμητο!
  ότι "τα συνορα της έλλάδος θα κλείσουν για την Λαθρομετανάστευση!"
  Πράγαματι τα έκλεισαν! ΠΡος τα έξω!!!
  Δέχτηκαν συνειδητά να γίνουν το ανθρωποφραγμα της Ευρώπης!
  Το οχυρό της ενάντια στα ανθρώπινια ποτάμια που δημιουργησαν οι πολεμηγήτορες Αλάιενς!
  ΄Μέχρι και ο γιαουρτωμένος Αλέκος το κατάλαβε και το επεσήμανε!
  Μόνο που, οπως πάντα, ήδη το έργο έχει ολοκληρωθεί κι οι 350 ΜΚΟ που εργάζονται για το πρόζεκτ, έχουν φτάσει στο ταμείο!
  Που το συντρέχει το πτωχευμένο κατα Ρουμπινί κράτος μας!
  Που κόβει τους μισθους αλλά δεν έκοψε σέντσι από τα ογλάνια των ΜΚΟ!
  Τώρα θα ζητήσουν, όταν το σύνθημα δοθεί, τον χρήσιμο νεκρό! Απο κάποιον άχρηστο ηλίθιο!
  Καποιον που τυχαία, προβοκατόρικα η εσκεμμένα, θα δώσει αυτή η υποθαλπόμενη ατμόσφαιρα!
  Σώνει και καλα οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα είναι φασισταρια και ρατσιστές, εγκληματίες και ξενοφοβοι!
  Ο θύτης έχει οριστεί!
  Τον ώρισε η γραία που άφοβα πήγε με 200!!!νοματαίους στην περιοχή.έκανε κατά δήλωσή της πορεία ο σχηματισμός της και΄"την είπε στους γκωλοφασίστες που ζουν την παραβατικότητα των εκληματικών ομάδων!"
  Οχι των στρατών κατοχής, οοοοχι!!!!
  Τιμή και δόξα στον Γενναίο που κατάφερε παρά τα 200 στρατιωτάκια της Γραίας, να βρεί στοχο το Αυγό!

  Εζησα στη περιοχή, πολλά χρόνια! Αυτοί ολοι οι σκερβελέδες έχουν αίσθηση πως κατάντησε;
  Ωστε να στέκονται κατήγοροι και εισαγγελείς στη μνήμη μας και την ζωή μας;
  Που στο διάλο ζουν αυτά τα αθύρματα της θλιβερής μας πραγματικότητας άραγε!
  στην Εκάλη;;;

 12. Μπιρμπίλω avatar
  Μπιρμπίλω 24/10/2010 23:36:21

  Και μια σημείωση για τον Καλλικράτη και τί σημαίνει για την Ελλάδα.
  Το σχέδιο των «γεωγραφικών περφεριών» που σχεδίασε(!) η Ευρώπη, προσπάθησε να λύσει προβλήματα που δημιούργησαν στην Ένωση οι μη συνεργαζόμενες εθνοτικές διαστάσεις στην Ισπανία όπου οι Βάσκοι δεν θέλουν να ακούσουν για τους Ισπανούς, στην Ιταλία οπου οι της Λίγκας του Βορά δυσανασχετούν να μοιράζουν την βιομηχανική ευζωία τους με τον καθυστερημένο νότο, στο Βέλγιο που έφτασαν σχεδόν στην διάσπαση πέρσι.
  Εμείς τώρα τί ανάλογο έχουμε, ώστε οι Βλακέντιοι να σπεύσουν να υποθηκεύσουν το μέλλον της Ελλάδος στα σχέδια της υπερκυβέρνησης που λέει κι ο παππούς!
  Όπως πρόσφατα ανέφερε ο Γεωργίου της ...μπουκάλας ουίσκι, το τελευταίο παιχνίδι της Αμερικανικής πολιτικής καμαρίλας είναι η ...επικαιροποίηση των ...γηραιών συνθηκών!
  Ήδη συζητήθηκε η ...γραία συνθήκη του Μοντρέ που αφορά τα Δαρδανέλια ώστε να δηλωθεί -λεει- η μετονομασία της σε Τουρκικά στενα...
  Ακολουθεί η συνθήκη της Λωζάνης, η συνθήκη του Αγιου Στεφάνου κλπ!
  Καταλαβαίνετε τώρα γιατί εχουν κάποια χρόνια και μιλάνε για το θέμα της Αυτοδιάθεσης της Κρήτης και την διεξαγωγή δημοψηφίσματος το 2013;
  Θυμάστε παπαροκουβέντες του σχωρεμένου του Κακαουνάκη ή αλλες του κυρ μιμη του Ανδρουλάκη;
  Η γιατί βρέθηκε αληταράς κερκυραίος να μιλήσει για ...αυτονόμηση των ιονίων, γιατί ετοιμάζονται τα παρασόλια της παραιτηθείσας Δραγωνομουζέλαινας, στην Θράκη;
  Θα μιλήσει κανένας για αυτά, να δείξει ότι τους νοιάζει και κάτι άλλο εκτός από την τιμή του μπροΚόλου και της γλυκοπατάτας;
  Πως νοιάζονται για τα αίσχη που διαπράττονται στο παρασκήνιο σε σχέση με την ύπαρξη ή όχι του Ελληνικού κράτους, που κατέκτησε την ελευθερία του, την εδαφική του οντότητα και την εθνική του συνείδηση με αγώνες και αίμα;
  Μήπως επιτέλους ο Αντώνης Σαμαράς χρειάζεται να μιλήσει για τα κρυφά και τα αδηλα;
  Θα αφήσει τα "άγια και τα όσια" στα χέρια του και το στόμα του καραΚακαράτζα; Οταν ενσυνείδητα και προγραμματισμένα o ατακαδόρος , έβαλε «χέρι και πλάτη», να ευοδωθούν τα σχέδια των κοπτοραπτών της οικουμένης πού ήδη φόρεσαν τη μεζουρα στο λαιμό και πήραν το κουροψαλιδο στα κουλά τους;
  Με ντιγκελού τον Καρπάζωφ;

 13. tso bik avatar
  tso bik 25/10/2010 00:01:50

  τι να πουμε κι εμεις οι κατοικοι της Ορεστιαδας. Η προσφυγια για μας ειναι νοπή ακόμη... απο το ΄23. Αλλα αυτο πάλι κάθε φορά να''ανακαλύπτουν την Αμερική'' όλοι καθε φορά που κάτι ενοχλεί τους Αθηναίους... το βλέπουμε εδώ και λιγο με συμπαθεια. Η ιστορια αυτή των λαθρομεταναστών στην περιοχή μας θα κοπασει... αν!!!... το 2014 συμφωνα με εντολή της κυβέρνησης, άρα εχουμε πολύ δρόμο ακόμη. Αν ειμουν πρωθυπουργός δωρεάν τηα τους πηγαινα οχι στην πρωτεύουσα αλλα στο κράτος που οι ίδιοι θα επιθυμούσαν μια που Ευρώποι μας εχει γραμμένους... όσο για την FRONTEX για λιγεσ μέρες ήταν στην Ορεστιάδα και για τις ανάγκες ενός ντοκυμαντέρ με τίτλο ATTICA SCOUERE ξένου τηλεοπτικού σταθμού [Δανοι αν θυμάμαι καλά] το οποίο βρίκαμε στο YOUTUBE και αναρτήσαμε στο facebook [κατέβηκε το επόμενο δευτερόπεπτο] όπου βέβαια μασ σέρνουν τα "εξ αμάξης" γιατι ειμαστε αφιλόενος λαός, ρατσιστες και οτι αλλο βάλει ο νους σας... οι δε "φιλοξενούμενοι" μας τα ψαλαν κανονικα... μόνο στο ΘΕΟ εχουμε ελπίδα [γιατι Εκείνος μιλά με εργα] να μη γίνουν τα χειροτερα γιατι απο τους υπόλοιπους..?? μονο λογια... και είμαστε πολυ χορταμένοι απο αυτα.

 14. laz avatar
  laz 25/10/2010 00:16:54

  προφανως ειναι πολλα τα λεφτα....

  εξαλλου η δυση δεν τους θελει,κατοχυρωθηκε και με την συνθηκη του δουβλινου που και η Ελλαδα υπεγραψε και καταντησε την χωρα αποθηκη ψυχων της ευρωπαικης ενωσης λογω γεωγραφιας...ισπανοι και ιταλοι με τεραστιους γηγενεις πληθυσμους δεχονται πολυ μικροτερα μεταναστευτικα κυματα και εν τουτοις εχουν αναγαγει το ζητημα σε νουμερο ενα θεμα στην ατζεντα τους.Οι δε ιταλοι το χουν παραξηλωσει μαλιστα(και οι γαλλοι εν μερει)...
  εδω κανεις δεν ενδιαφερεται μαλλον για την πατριδα...υπαρχουν καποιοι τυποι με ερωτα για την εξουσια και καποιοι αλλοι τυποι που τους ψηφιζουν δεκαετιες με τις γνωστες διαχρονικες εδω και 30 χρονια "αξιες"...
  οχι αδικα η χωρα βαδιζει ολοταχως προς καταρρευση...η φιλοτομαριστικη πολιτικη των τελευταιων δεκαετιων οδηγησε πρωτα στην κοινωνικη αποσυνθεση και επειτα και στην οικονομικη χρεωκοπια...οι ευθυνες ειναι φυσικα κυριαρχες για το πασοκ ως κομμα που εγκαινιασε και κατοχυρωσε την greek realpolitik αλλα και της ΝΔ που απλως ακολουθησε...ας ελπισουμε ο Σαμαρας φοραει αλλο σετ μυαλου.

  υς:η χωρα πρεπει να εχει συνορα και να δεχεται νομιμα και με ελεγχο μονο οσους μπορει να απορροφησει.Αυτο σημαινει καταρχην χριστιανους,ακομα και αλβανους μουσουλμανους.Υποτιθεται η οικονομια οδευει προς χρεωκοπια και ο μικρομεσαιος δεχεται τρομακτικες πιεσεις.
  Εαν οι ευρωπαιοι συνεχιζουν να αρνουνται και να επαναπαυονται στο φαινομενο ΕΛΛΑΔΑ-ΑΠΟΘΗΚΗ ΨΥΧΩΝ ας τους δωσουμε ολους τους μεταναστες ασυλο ή οποιοδηποτε τελος παντων παραθυρακι με το οποιο μπορουν να καταληξουν στην δυση στην οποια αλλωστε οι ανθρωποι θελουν να πανε ως επι το πλειστον...

  • laz avatar
   laz @ laz 25/10/2010 00:18:37

   αυτονοητα η παπανδρεικη Ελλαδιτσα της χρεωκοπιας αδυνατει να λυσει το προβλημα της παγκοσμιας φτωχειας..νομιζω σε αυτο συμφωνουμε...μπορουμε ομως να απορροφησουμε καποιους απο αυτους υστερα απο ελεγχο και τους υπολοιπους ωραιοτατα να τους μεταφερουμε στην δυση που αλλωστε εκει υπαρχουν και ισχυροτερες οικονομιες να τους απορροφησουν...

   • laz avatar
    laz @ laz 25/10/2010 00:22:25

    απαιτουνται αμεσες και ριζικες λυσεις για τη λυση του προβληματος...το οποιο δεν ειναι απλα και μονο προβλημα της Ελλαδας και ιδιως αυτων των ανθρωπων ειναι προβλημα της Ενωσης και των ΗΠΑ οι οποιες απλα σφυριζουν αδιαφορα και βολευονται με την τωρινη κατασταση

 15. προβοκατορας avatar
  προβοκατορας 25/10/2010 00:29:00

  υπαρχει λυση! να κανουν τα ''οργανα'' οτι δεν τους βλεπουν και τελος

 16. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 25/10/2010 01:08:44

  Συζητούσα κάποτε με έναν συνοριοφύλακα. Από αυτά που μου είπε συμπέρανα ότι τα σύνορα στην ουσία δεν φυλάσσονται. Οι συνοριακή φύλακες δεν έχουν αρμοδιότητα στην μεθοριακή ζώνη 500 μέτρων, αν θυμάμαι καλά, από την γραμμή των συνόρων. Ο δε στρατός που έχει την αποκλειστική διακαιοδοσία εκεί δεν επεμβαίνει. Εξ' άλλου και να ήθελε δεν έχει την απαραίτητη στελέχωση, κατάλληλη εκπαίδευση, αλλά κυρίως τις άνωθεν εντολές για ανακοπή του μεταναστευτικού ρεύματος.

  Οι συνοριοφύλακες συλλαμβάνουν πάλι μικρό ποσοστό αυτών που περνούν. Τους στιβάζουν σε στρατόπεδα υποδοχής τα οποία πιά έχουν ξεχειλίσει, και μετά από ορισμένες μέρες τους αμολούν. Η συνέχεια γνωστή.

  Αυτή την στιγμή, ακόμη και από στρατιωτικούς κύκλους, η εισβολή αυτή λαθρομεταναστών θεωρείται ο υπ' αριθμ. 1 κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια.

 17. laz avatar
  laz 25/10/2010 01:29:46

  παντως ενω πιστευω ισχυουν απολυτως τα παραπανω που εγραψα ταυτοχρονα ισχυει και το γεγονος πως πρεπει να σταθουμε και εμεις στο υψος της ορθοδοξης παραδοσης μας...και εμεις ατομικα και συλλογικα ως εκκλησια οφειλουμε να δειχνουμε ανθρωπινη συμπεριφορα και βοηθεια απεναντι στους μεταναστες και γενικα στους ανθρωπους αδιακριτως..ετερον εκατερον..το να δεν αναιρει το αλλο..

 18. sakis avatar
  sakis 25/10/2010 03:26:54

  Στην Ελλάδα είμαστε η χώρα των άκρων θα αντιδράσουμε μόνο αν έρθουν στην Ελλάδα 4-5.000.000 λαθρομετανάστες (πράγμα δι΄όλου απίθανο)καραγκετοποιηθεί όλη η Ελλάδα γιατί πολλοί άνθρωποι στην επαρχία δεν έχουν καταλάβει πως ζούνε στον Άγιο Παντελεήμονα,στο ιστορικό κέντρο και στα υπόλοιπα γκέτο της Αθήνας και δημιουργηθούν Άγιοι Παντελεήμονες και και στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας και δούν την γλύκα να συνοδεύουν τα παιδιά τους μέχρι το φροντιστήριο και μέχρι τον φούρνο για να μην φάνε καμιά αδέσποτη σφαίρα ή πέσουν θύματα ληστείας ή σεξουαλικής παρενόχλησης θα αρχίζουν να λαμβάνουν σοβαρά το πρόβλημα.Προς όλους τους ανθρωπιστές σας ικετεύω αφού είστε τόσο καλοί άνθρωποι και σπαράσεστε από το δράμα των κακόμοιρων λαθρομεταναστών φιλοξενείστε κανέναν σπίτι σας έστω σε μια μικρή γωνιά ή πουλήστε την περιουσία σας και μοιράστε την με την μορφή φαγητού,ρουχισμού,φαρμάκων ή έστω χρημάτων καταλαβαίνω τραβάτε μεγάλο ζόρι να φάτε την μπριζόλα σας και να κοιμηθείτε το βράδυ με τον δράμα όλων αυτών των ανθρώπων αλλά μετατρέψτε τα ανθρωπιστικά σας λόγια σε πράξεις ώστε να δώσετε και στους κακούς Έλληνες το παράδειγμα του ανθρωπισμού και της γνήσιας αλληλεγγύης.Γιατι πολλοί σκοταδιστές Έλληνες λένε πως είστε υποκριτές και διπρόσωποι και ότι έχετε γραμμένους όλους αυτούς τους ανθρώπους και τα λέτε όλα αυτά απλώς για τρέφετε τις αριστερίστικες ιδεοληψίες σας,αν είναι δυνατόν εσείς οι <> τέτοια πράγματα αν είναι δυνατον απαπαπαπαπα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.