#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/11/2010 07:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Να περάσει από την Βουλή το «Μνημόνιο 3»Ας κάνουμε μια υπόθεση. Ότι το Μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση τον περασμένο Μάιο ήταν σωστό και έπρεπε να γίνει διότι θα χρεοκοπούσαμε σε άλλη περίπτωση. Αν και πάρα πολλοί αντιδρούν στο γεγονός ότι ο Γ. Παπανδρέου έπεσε αμαχητί στις ορέξεις της Τρόικας και δεν διαπραγματεύτηκε όπως έπρεπε.

Αλλά ας πούμε ότι έπρεπε να γίνει. Ο κόσμος τότε δέχθηκε να θυσιάσει μεγάλο μέρος από τη ζωή του, το μισθό του, τον τρόπο που διαβιώνει. Θυσιάστηκε πιστεύοντας ότι έτσι θα έβγαινε κάποτε η χώρα από το τούνελ. Του το είχε πει και η κυβέρνηση: Δεν χρειάζονται άλλα μέτρα, με το Μνημόνιο η χώρα θα σωθεί, έλεγαν οι μεγαλόσχημοι της κυβέρνησης και ο κόσμος τους πίστεψε. Διότι είχε ελπίδα και γι’ αυτό δεν αντέδρασε στην είσοδο της χώρας στο μηχανισμό στήριξης.

Επίσης, δεν αντέδρασε όταν μετά το καλοκαίρι η κυβέρνηση άρχισε να μιλά για πρόσθετα μέτρα που θα χρειαστούν, για δύσκολες καταστάσεις που απαιτούν νέες θυσίες και άλλα πολλά τέτοια.

Τότε ο κόσμος άρχισε να ψυλλιάζεται ότι κάποιοι τον κοροϊδεύουν, κάτι τρέχει με το οικονομικό πρόγραμμα και τη συνταγή λιτότητας που επέλεξε ο πρωθυπουργός. Αλλά ακόμη και τότε αποφάσισε να μην αντιδράσει, να δώσει μια ακόμη ευκαιρία, μπας και η χώρα βγει από το τούνελ. Γι’ αυτό και στις κάλπες δεν αποδοκίμασε εντελώς το ΠΑΣΟΚ αλλά του έστειλε το μήνυμα.

Τώρα, όμως, μία εβδομάδα μετά τις εκλογές και λίγες ημέρες αφ’ ότου ο ίδιος ο πρωθυπουργός διαβεβαίωνε ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα, ήλθε η Τρόικα να μας απειλήσει, να μας εκβιάσει ότι αν δεν πάρουμε κι άλλα μέτρα δε θα δώσει το δάνειο. Το ίδιο δάνειο για το οποίο μας έλεγαν το Μάιο ότι αν τηρήσουμε το Μνημόνιο που υπογράψαμε τότε, μέχρι το 2013 δε θα είχαμε κανένα πρόβλημα.

Τώρα η Τρόικα απαιτεί απολύσεις, λουκέτα, νέες περικοπές, έναν Μεσαίωνα γενικώς.

Τι είχε αλλάξει και άλλαξαν κι αυτοί;

Το πρώτο ήταν ότι αναθεώρησαν το έλλειμμα με αποτέλεσμα να ξεκινήσουμε από άλλη βάση.

Το δεύτερο ότι η κυβέρνηση δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Και το τρίτο ότι η Τρόικα, ειδικά οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια αυστηρότητας στην Ελλάδα.

Γνώριζαν τι θα γίνει και μας κορόϊδευαν

Υπάρχει, κατά τη γνώμη μας, ωστόσο, και μια βασική παράμετρος που κανείς Ελληνας δεν πρέπει να ξεχνά. Ότι η κυβέρνηση γνώριζε εξ αρχής ότι θα λάμβανε τα μέτρα που λαμβάνει. Γνώριζε όταν υπέγραφε το Μνημόνιο τον Μάιο ότι τα μέτρα δεν είναι αρκετά και θα έπαιρνε κι άλλα πολύ σύντομα. Συνειδητά μας κορόιδεψε δηλαδή όλο αυτόν τον καιρό. Κι επίσης, κανείς στην κυβέρνηση δεν εξεπλάγην από τις απαιτήσεις της Τρόικας τώρα. Συνεννοημένοι ήταν από την αρχή και τώρα εμφανίζεται η κυβέρνηση να λέει ότι μας εκβιάζουν οι δανειστές μας. Το ότι οι Τροικάνοι εμφανίζονται άτεγκτοι, εκβιαστές του χειρίστου είδους και σκληροί διαπραγματευτές είναι ένας μύθος την παρούσα χρονική στιγμή. Εμφανίζονται έτσι γιατί θα βοηθήσουν για ακόμη μια φορά την κυβέρνηση να πάρει σκληρά μέτρα και να τα αποδώσει στην τρόικα για να γλιτώσει η ίδια τη χλεύη του κόσμου. Φτάνει πια, τα μάθαμε τα κόλπα τους.

Φτάσαμε λοιπόν, να μιλάμε για Μνημόνιο 3 το οποίο εφόσον δεσμευτούμε ότι θα ισχύσει θα μας δώσουν τη δόση του δανείου.

Όμως, τα ερωτήματα που γεννώνται πλέον είναι πολύ καίρια και χρήζουν άμεσων απαντήσεων:

Τέσσερα καυτά ερωτήματα

Θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση το Μνημόνιο 3, όπως έκανε και με το πρώτο; Εδώ και τώρα πρέπει να το κάνει αλλιώς έχει κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό. Κι αν το κάνει τότε θα δούμε «πόσα απίδια έχει ο σάκος». Διότι πλέον κινδυνεύει να χάσει τη δεδηλωμένη, οπότε κινδυνεύει να μην ψηφιστεί και το Μνημόνιο 3. Πλέον ακόμη και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μιλάνε ανοικτά για το αδιέξοδο της πολιτικής της κυβέρνησης.
Μήπως ο κ. Παπανδρέου που πιστεύει πολύ στη συμμετοχική δημοκρατία, πρέπει να κάνει δημοψήφισμα για το νέο Μνημόνιο. Διότι αν πραγματικά πιστεύει ότι χωρίς αυτό χρεοκοπούμε, τότε ας πάρει την ευθύνη της χρεοκοπίας του ο ελληνικός λαός και όχι 151 βουλευτές.
Και πάλι ας κάνουμε ότι είμαστε κορόιδα κι ότι το Μνημόνιο 3 είναι και πάλι αναγκαίο. Μπορεί κανείς να μας διαβεβαιώσει ότι θα είναι το τελευταίο και δεν θα χρειάζονται νέα μέτρα κάθε φορά που πλησιάζει μια δόση δανείου; Φυσικά η ερώτηση είναι ρητορική αφού κανείς από την κυβέρνηση δεν τολμά να πει κάτι τέτοιο εφόσον ξέρει ότι κουμάντο κάνει η Τρόικα κι όπως βαράει το ντέφι η κυβέρνηση θα χορεύει.
Τέλος, επειδή δεν πάει άλλο μ’ αυτή την κατάσταση που έχει φέρει εθνική μελαγχολία, μήπως κάποιος να βγει και να μιλήσει στον κόσμο αντρίκεια και να του πει τι πραγματικά συμβαίνει και ποιες είναι οι επιλογές μας για να μη χαθεί η χώρα; Εχουν στην κυβέρνηση παντελόνια να βγουν και να μιλήσουν για όσα μας περιμένουν εμάς και τα παιδιά μας; Πάλι ρητορική η ερώτηση…

Όλη αυτή η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για ευρύτερες συνεργασίες που μπορεί να φτάσουν μέχρι τις συγκυβερνήσεις. Η κυβέρνηση δε θα αντέξει για πολύ και θα αναζητήσει συμμάχους δεξιά κι αριστερά. Τη Ντόρα, τον Καρατζαφέρη, τον Κουβέλη και ούτω κάθε εξής. Ενώ ήδη ετοιμάζεται να βάλει στην κυβέρνηση ανθρώπους όπως ο Λουκάς Παπαδήμος. Όλα αυτά δείχνουν πόσο αδύναμη είναι…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 22/11/2010 07:49:15

  Βουλευτές χωρίς "βούληση". 'Η, άσχετοι. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι. Όποιος δεν έχει σαφή άποψη, όποιος άλλα λέει ότι πιστεύει και άλλα κάνει, να παραιτηθεί, και δεν το λέω εκβιαστικά, το λέω οικονομικά. Πληρώνουμε άχρηστους τεμπέληδες για να ομφαλοσκοπούν με τους βοηθούς και τις γραμματείες. Σπίτια σας, να φυτεύετε ραπανάκια.

  • man8os avatar
   man8os @ archaeopteryx 22/11/2010 10:20:51

   +++ Σωστος

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ archaeopteryx 22/11/2010 13:08:30

   Κάποιος έγραψε για τους βουλευτές του Ιουστινιανού, που δεν λαμβάνανε αποζημίωση. Ε, ας μην το παρακάνουμε, για να δίνεται η ευκαιρία και σε οικονομικά αδύναμους πολίτες να μας εκπροσωπούνε, αλλά τουλάχιστον ας συνδεθεί ο μισθός τους με την παραγωγικότητα!

 2. Kasut avatar
  Kasut 22/11/2010 08:12:54

  Ειναι απλο. Το παρτυ των διορισμων που κρατησε 30 χρονια και διελυσε καθε παραγωγικοτητα, καθε αξιοκρατια και εκανε ανθρωπους καποιους που ειχαν προσοντα κλητηρα, τελειωσε. Η κυβερνηση επαιζε κρυφτουλι νομιζοντας πως φορολογοντας τις επιχειρησεις και καταστρεφοντας τις εργασιακες συμβασεις των ιθαγενων του ιδιωτικου τομεα θα συνεχιζε να συντηρει το κομματικο της κρατος. Οσο και να λετε οτι στρεφουν την μια ταξη εναντιον της αλλης, τα δεδομενα ειναι αμειλικτα. Πρεπει να πληρωσουν οσοι δυσαναλογα ωφεληθηκαν απο το παλαιο καθεστως.

  • βαγόνι avatar
   βαγόνι @ Kasut 22/11/2010 08:59:18

   Οι υπάλληλοι πληρώνουν -και ακριβά-τα στραβοπατήματα
   των συνδικαλιστικών συντεχνιών. Οι μισθωτοί-πλήν στελεχών-
   του ιδιωτικού τομέα πλήρωναν και πληρώνουν αενάως.
   Οι μικροί ελεύθεροι επαγγελματίες πληρώνουν απολύτως δυσανάλογα
   τα όποια λάθη τους......Απο την "υψηλή μεσαία τάξη" μέχρι την
   ολιγαρχική κλεπτοκρατία, όχι μόνο δεν πληρώνουν αλλά
   εξάγουν αποταμιεύσεις και καρπώνονται...νέες εργασιακές σχέσεις
   δουλοκτητικής αναπαλαίωσης!
   Νομίζετε ότι αυτό θα γίνει δεκτό αγογγύστως, βάσει της λογικής της
   συλλογικής ενοχοποίησης, του τύπου: "όλοι μαζί τα φάγαμε";

   • Kasut avatar
    Kasut @ βαγόνι 22/11/2010 09:14:17

    Κοιταχτε δεν τα φαγαμε ολοι. Προσωπικα δεν εφαγα εγω που δεν χτυπησα πορτα πολιτευτη η υπουργου. Αυτοι που διοριστηκαν ετσι, τα εφαγαν. Ε καιρος να πληρωσουν. Τους της Ολυμπιακης τους χρησοπληρωσαμε περιπου 1 τρις δραχμες, πολυ περισσοτερα τους ΟΣΕτζηδες, ε ελεος πια!

   • σιδεράκιας avatar
    σιδεράκιας @ βαγόνι 22/11/2010 13:12:27

    Οτι έγινε, έγινε.
    Από εδώ και πέρα πρέπει το δημοσιοϋπαλληλίκι να γίνει αντιελκυστικό. Δεν είναι δυνατόν οι μισθοί στο δημόσιο τομέα να είναι υψηλότεροι από τους αντίστοιχους του ιδιωτικού.

    Τέρμα το "βόλεμα". Οποιος θέλει να δουλέψει να το κάνει, όποιος όχι να "βολευτεί" με το όριο της φτώχειας!

 3. KAPS avatar
  KAPS 22/11/2010 09:10:36

  Ολοι οι μεγαλοεργολάβοι , εφοπλιστές , και λοιπά έρποντα δεν κατέφαγαν τη σάρκα του Δημοσίου με βοήθεια εν των έσω διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών που είχαν προισταμένους διεφθαρμένους πολιτικούς που είχαν την βουλευτική ασυλία ; Ε τότε να πάνε εκεί να βρούνε τα λεφτά και να τους βάλουν στο Σύνταγμα όρθιους για μέρες και νύχτες και ο κόσμος να τους αναγνωρίζει και να τους φτύνει ..

  • Kasut avatar
   Kasut @ KAPS 22/11/2010 09:11:54

   Ας πανε να τα παρουν και απο κεινους.

 4. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 22/11/2010 09:11:56

  Θα το φέρουν & θα το ψηφίσουν,με την ίδια καραμέλα.Την αποφυγή της χρεωκοπίας.Μαζί τους θάναι & οι νεοϊδρυθέντες "'άσπιλοι & αμόλυντοι."

 5. Μisha avatar
  Μisha 22/11/2010 09:23:44

  Δε μου λές λεβέντη, τα 20 δις της Ολυμπιάδας γιατί δεν τα λές; Δε βολεύει τα αφεντικά σου;
  Τους δρόμους που πληρωνουμε 3 και 4 φορές στο Μπομπ το μάστορα ;
  και πάει λέγοντας.
  Το ποσοστό των δημόσιων υπάλληλων στην Ελλάδα είναι απο τα χαμηλότερα στη Ευρωπη κι αφήστε το παραμύθι των διορισμών.

  • Kasut avatar
   Kasut @ Μisha 22/11/2010 10:09:00

   Λεβεντη, με το υφακι που εχεις, σαλτα και .... εσυ και και τα αφεντικα σου.

  • Μisha avatar
   Μisha @ Μisha 22/11/2010 10:23:46

   Το «υφάκι» είναι απολύτως προσιδιάζον στην παγκάλειο «λογική» σου.
   Και αποκάλυψε και το «σαλταπήδικο» του συλλογισμού σου.

  • Kasut avatar
   Kasut @ Μisha 22/11/2010 10:25:02

   Τωρα που ξεθυμανες γυρνα στην φωλια σου.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Μisha 22/11/2010 10:37:57

   @ Kasut

   Έννοια σου, και δεν είναι μακριά η μέρα που όλα εσείς τα νεοφιλελεύθερα απολειφάδια δεν θα τολμάτε να βγείτε από τις δικές σας φωλιές, τα δικά σας ζέοντα λαγούμια. Γιατί απ' έξω δεν θα σας περιμένουν οι Σέχτες, αλλά ο λαός με πολλαπλάσια "δύναμη πυρός".

  • Kasut avatar
   Kasut @ Μisha 22/11/2010 10:39:47

   Αφου εσενα σου αρεσει να πληρωνεις τα μαυρα βαγονια του ΟΣΕ μαγκια σου.

 6. Panagiotis anagnostopoulos avatar
  Panagiotis anagnostopoulos 22/11/2010 09:34:57

  Όλα τα γνώριζε η κυβέρνηση και ποτέ δν είπε την αλήθεια. Δυστυχώς, όπως φαίνεται, εμείς θα προκαλέσουμε τη διάλυση της Ευρωζώνης και τς ΕΕ, ενώ η κατάληξη της Ιρλανδίας (http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2231.aspx ) θα επιταχύνει τις εξελίξεις. Αν θέλουμε να αποφύγουμε το μοιραίο, θα πρέπει να επιδιώξουμε άμεσες αλλαγές.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Panagiotis anagnostopoulos 22/11/2010 10:40:57

   Στο σημείο που έφτασε ο απροκάλυπτος φασισμός τους, προσωπικά δεν με χαλάει καθόλου να ξηλώσω κι εγώ όσα λιθαράκια μπορώ από το σαθρό εποικοδόμημα της Ε"Ε". Και, να είσαι σίγουρος, κάθε μέρα που περνάει, ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ οι Έλληνες πολίτες που προσχωρούν στο μπλοκ του ευρωσκεπτικισμού.

   • Billy avatar
    Billy @ Αυριανιστής 22/11/2010 12:01:54

    Οταν ερθει η Παγκοσμια Διακυβερνηση που τοσο προωθουν και επιθυμουν ο Jeffrie και το υπολοιπο σκυλολοι παγκοσμιως,τοτε τη σημερινη φασιστικη Ε.Ε. οπως πολυ σωστα λες θα τη νοσταλγουμε σαν παραδεισο.

 7. Aggelos avatar
  Aggelos 22/11/2010 11:30:04

  επι Ανδρεα το 80..συρρικωθηκε ο ιδιωτικος χωρος και οι βιομηχανια,,και αυξηθηκε το δημοσιο..
  αυτο πρεπει να αντιστραφει τωρα..
  σκετες απολυσεις απο το Δημοσιο χωρις αναπτυξη στον ιδιωτικο τομεα θα ριξει κιαλλο την οικονομια..

 8. Μακκις Friss Τσιαβόλο avatar
  Μακκις Friss Τσιαβόλο 22/11/2010 23:39:22

  Οτι και να γινει ΞΕΧΑΣΤΕ τους μισθους και τον τροπο ζωης (οπως και να ηταν) πριν απο το Μνημόνιο. C'est Fini . Πανε αυτά. Τελείωσαν.

  Στο μέλλον ειτε με "Μνημόνιο 3 ή 4 " ειτε χωρις το "συστημα" οπως το ξεραμε ΤΕΛΕΙΩΣΕ.

  Σε καμμιά 10ετια οι μισθοι θα φτασουν στο ονομαστικό επίπεδο που ηταν πριν ενα χρόνο, αλλά τότε η οικονομική και η εν γενει δραστηριότητα θα ειναι κατι τελειως διαφορετικο απο σημερα, και καμμια σχε με το παρελθον.  A

 9. ΓΠ avatar
  ΓΠ 23/11/2010 01:14:48

  ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΧΘΕΣ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΧΙ ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΟΧΙ ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ.ΤΩΡΑ ΑΦΟΥ ΜΕΡΙΚΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΣΙΣΑΝ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΩΝ ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΠΕΔΟΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ.ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ Η ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΞΩ .ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ........

 10. kiki avatar
  kiki 23/11/2010 19:19:59

  Αφου εχει καταργηθει το Συνταγμα και αντικατασταθει απο το Μνημονιο,σαματι αυτοι οι απροσωποι που ειναι μεσα στο κτηριο,εχουν ιδεα τι τους γινεται,οχι,τους νοιαζει ,οχι.
  Μονο τον μισθο να παιρνουν,και εννια εχει ο μηνας.
  Αλλα αντιδραση δεν βλεπω,ολο λογια λογια,αφηστε τα κομματα,ακομα χαιρονται για τις νικες τους.
  Να παμε εξω απο τα γραφεια των κομματων,να συγκεντρωθουμε εκει,μια στη Ρηγιλης,μπα και ξυπνησουν,μια στην Ιπποκρατους,το ΚΚΕ θαρθει μονο του.
  Να τους ξυπνησουμε ,τα λαμπρα κομματα της Ελληνικης Δημοκρατιας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.