Να πει ξεκάθαρα ο ΣΥΡΙΖΑ αν αμφισβητεί την Συνθήκη της Λωζάννης
23/04/2014 18:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Να πει ξεκάθαρα ο ΣΥΡΙΖΑ αν αμφισβητεί την Συνθήκη της Λωζάννης

"Αποτελεί επικίνδυνη εξέλιξη για τα συμφέροντα της χώρας η διαγραφή εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ των εθνικών μας συμφερόντων όπως περιγράφονται σε διεθνείς συμφωνίες..."

Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων, Άννα Ασημακοπούλου, απαντώντας στον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, για το μείζον θέμα Χριστόπουλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επικίνδυνη εξέλιξη για τα συμφέροντα της χώρας είναι η διαγραφή εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ των εθνικών μας συμφερόντων όπως περιγράφονται σε διεθνείς συμφωνίες.

Ας αφήσει, λοιπόν, τις υπεκφυγές ο κ. Τσίπρας και ας πει ξεκάθαρα στον Ελληνικό λαό, αν αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Αν όχι, ας αποπέμψει σήμερα κιόλας από το ευρωψηφοδέλτιό του τον εκφραστή των θέσεων αυτών, κ. Χριστόπουλο».

ΣΧΟΛΙΑ

  1. airman avatar
    airman 23/04/2014 20:14:31

    Το νομικό καθεστώς που ρυθμίζει τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, το σύνολο δηλαδή των διεθνών συμβάσεων που έχουν υπογραφεί από την Ελλάδα και την Τουρκία, διέπεται από τις Συμφωνίες/Συνθήκες της Λωζάννης (το 1923), του Μοντρέ (το 1936) και των Παρισίων (το 1947), αλλάζει δε με την υπογραφή νέων συμφωνιών. Αλέξη διαγώνισμα για αύριο με θέμα το παραπάνω νομικό καθεστώς. Πρώτα θα το μάθεις και μετά μπορείς να προτείνεις κάποια αλλαγή με νέα συμφωνία. Εκτός και εάν σου έχουν δώσει κάποια έτοιμη!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.