#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/06/2012 16:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Να παραιτηθούν από βουλευτές όποιοι γίνουν υπουργοίΗ αρχή μπορεί να γίνει από σήμερα κιόλας. Να σηματοδοτήσει ο Σαμαράς τις μεγάλες αλλαγές που προτίθεται να κάνει σε όλα τα επίπεδα που κρατούν αγκυλωμένη την Ελλάδα σε παθογενείς εξαρτήσεις. Μία από αυτές είναι ο διαχωρισμός της εκτελεστικής από την νομοθετική εξουσία. Η διάκριση των εξουσιών ούτως ώστε να πάψει να υπάρχει το μεταπολιτευτικό καρκίνωμα, που στην πράξη θέλει εκτελεστικό όργανο της εκτελεστικής εξουσίας την νομοθετική εξουσία. Τους βουλευτές δηλαδή υπηρέτες της κυβερνητικής παντοδυναμίας και το κοινοβούλιο σε ρόλο οργανωμένης θύρας οπαδών με σημαιάκια που χειροκροτεί ή αποδοκιμάζει ανάλογα με το τι θέλει να ακούσει η εκτελεστική εξουσία, στη λογική κάνουμε το καλό παιδί για να μας δώσει ο μπαμπάς το γλειφιτζούρι του υπουργού.

Αυτή όμως δεν είναι δημοκρατία. Είναι κυβερνοκρατία στην οποία η νομοθετική εξουσία δεν υπάρχει. Είναι κυβερνοκρατία στην οποία οι βουλευτές αντί για νομοθέτες είναι στρατιωτάκια που υπακούουν σε παραγγέλματα, στοχεύοντας σε υπουργικά γαλόνια. Καταλύοντας έτσι και το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος που ορίζει την διάκριση των εξουσιών.

Σε αυτή τη παραμορφωμένη δημοκρατία ο Σαμαράς ως πρωθυπουργός πρέπει να δώσει οριστικά τέλος. Στην κυβέρνηση που θα σχηματιστεί να ζητήσει τις παραιτήσεις όσων βουλευτών θα πάρουν χαρτοφυλάκιο, όπως έκανε με την υπουργοποίηση Αβραμόπουλου. Για να ξέρουν αυτοί που θα γίνουν υπουργοί ότι η πετυχημένη κυβερνητική θητεία τους θα είναι μονόδρομος και η αποτυχία επιστροφή στο σπίτι τους και όχι στην εξασφαλισμένη θεσούλα της βουλής. Για να λειτουργήσει επιτέλους η βουλή με το ρόλο που προστάζει το Σύνταγμα. Ως χώρος πολιτικής αντιπαράθεσης που θα νομοθετεί με εκπροσώπους του λαού και όχι ως κοινοβούλιο- βουλευτών που νοιάζονται για την πολιτική ανέλιξη τους.

Π. Παπακωστόπουλος

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 19/06/2012 16:20:07

  Στο παιχνίδι της ονοματολογίας δεν μπαίνουμε. Για να είστε όμως ενημερωμένοι παραθέτουμε τα σενάρια που κυκλοφορούν σε ΜΜΕ και Διαδίκτυο - και μετά θα μιλήσουμε για τα παιχνίδια που παίζονται
  Στην κατεύθυνση αυτή ακούγονται τα ονόματα του καθηγητή και προέδρου του ΙΟΒΕ Γιάννη Στουρνάρα, υπηρεσιακού υπουργού Ανάπτυξης με τεράστια εμπειρία στα ευρωπαϊκά θέματα, αλλά και του υποδιευθυντή της Εθνικής Τράπεζας κ. Αλέξανδρου Τουρκολιά ο οποίος γνωρίζει καλά το ναυτιλιακό χώρο και ενδεχομένως πάρει το υπουργείο που θα επανασυστήσει ο κ. Σαμαράς, αν και δεν αποκλείεται να τεθεί επικεφαλής της Εθνικής τράπεζας.
  Επίσης, είναι πιθανό να να αξιοποιηθεί ο Γκίκας Χαρδούβελης, σύμβουλος στο Μέγαρο Μαξίμου επί πρωθυπουργίας του κ. Λουκά Παπαδήμου, ενώ από το χώρο του ΠΑΣΟΚ τα πρόσωπα που ακούγονται για συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα (εάν ξεπεραστούν οι αντιρρήσεις Βενιζέλου για μη συμμετοχή των κορυφαίων στην κυβέρνηση) είναι του Ανδρέα Λοβέρδου και του Μιχάλη Χρυσοχοίδη για τα οποία δεν υπάρχει ένσταση ούτε από την πλευρά της ΝΔ.
  Πρόθεση του κ. Σαμαρά είναι να κρατήσει για το κόμμα του τα υπουργεία Οικονομικών, Εξωτερικών και Άμυνας και ήδη ακούγονται τα ονόματα των Σταύρου Δήμα και Δημήτρη Αβραμόπουλου, ενώ στο υπουργείο Οικονομικών σε θέσεις υφυπουργών θα εκπροσωπούνται και τα άλλα κόμματα. Θα προχωρήσει στην επανασύσταση των υπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού όπως επανειλημμένως έχει δεσμευτεί στο παρελθόν. Για κυβερνητικές θέσεις ακούγονται τα ονόματα των Κωστή Χατζηδάκη, Κυριάκου Μητσοτάκη, Χρήστου Σταικούρα και Νότη Μηταράκη, Βαγγέλη Μειμαράκη, Ευριπίδη Στυλιανίδη.

  • Elle avatar
   Elle @ Factorx 19/06/2012 19:47:51

   Αν πάει ο Στουρνάρας σωθήκαμε!!!!

 2. Factorx avatar
  Factorx 19/06/2012 16:22:01

  Υπουργοποιήσιμοι 2 (συνεχίζω την παράθεση των σεναρίων που κυκλοφορουν)

  Το υπουργείο Οικονομικών, όπως ακούγεται, θα βρίσκεται στα χέρια του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος όμως θα πλαισιώνεται από αναπληρωτή υπουργό και υφυπουργούς. Για τις θέσεις αυτές προβάδισμα έχουν τα στελέχη τα οποία και σήμερα απαρτίζουν το επιτελείο του προέδρου της Ν.Δ., όπως είναι ο Γιάννης Μουρμούρας, ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Γιάννης Βρούτσης και ο Νότης Μηταράκης. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπως φαίνεται, θα βρεθεί και πάλι στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ενώ για το υπουργείο Εξωτερικών παίζει τόσο το όνομα του Ευριπίδη Στυλιανίδη όσο και αυτό της Ντόρας Μπακογιάννη. Ρόλο στην κυβέρνηση θα έχει και ο Σταύρος Δήμας, ενώ μια από τις εκπλήξεις που ετοιμάζει ο Αντώνης Σαμαράς, χωρίς όμως κάτι να έχει κλειδώσει ακόμα, είναι η εκλογή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη θέση του Προέδρου της Βουλής και η μετακίνηση του κ. Πολύδωρα σε υπουργικό θώκο, ακόμα και στη θέση του υπουργού Δημόσιας Τάξης. Στο Μαξίμου θα βρίσκονται οι στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης και Δημήτρης Σταμάτης, στο υπουργείο Μεταφορών ενδέχεται να τοποθετηθεί ο Μάκης Βορίδης, ενώ βέβαιος πρέπει να θεωρείται ο Κωστής Χατζηδάκης για το υπουργείο Ανάπτυξης, καθώς η θητεία του στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή κρίθηκε ιδιαίτερα πετυχημένη. Για το Δικαιοσύνης πιθανότερο είναι το όνομα του πρώην προέδρου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπου Αθανασίου, ενώ για το αναβαθμισμένο υπουργείο Τουρισμού φαβορί είναι η Ολγα Κεφαλογιάννη. Ο Νίκος Νικολόπουλος θα αναλάβει τα εργασιακά στο υπουργείο Απασχόλησης

 3. Factorx avatar
  Factorx 19/06/2012 16:22:26

  Υπουργοποιήσιμοι 3 (συνεχίζω την παράθεση των σεναρίων που κυκλοφορουν)

  Για την θέση του γραμματέα του υπουργικού Συμβουλίου ακούγεται το όνομα του βουλευτή Επικρατείας και πρώην προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χαράλαμπου Αθανασίου, ενώ για τον θώκο του υπουργού Επικρατείας, φαβορί εμφανίζεται ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης. Από κει και πέρα, φαίνεται ότι υπάρχει οικουμενική στήριξη, στην παραμονή του Λευτέρη Οικονόμου, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

  Για το υπουργείο Πολιτισμού ακούγεται το όνομα του καθηγητή, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, ενώ στο υπουργείο Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, φαίνεται να επιστρέφει ο Μάκης Βορίδης. Θέση στην κυβέρνηση Σαμαρά – με δεδομένο ότι μένει εκτός- αναμένεται να καταλάβει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που προορίζεται για το υπουργείο Περιβάλλοντος. Χωρίς συγκλονιστικού απρόοπτου, την θέση του υπουργού Ανάπτυξης, θα καταλάβει ο Κωστής Χατζηδάκης, χωρίς φυσικά να αποκλείεται να κληθεί να «τρέξει» το υπουργείο Οικονομίας.

  Για δύο χαρτοφυλάκια ακούγεται το όνομα του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Σταύρου Δήμα. Πρωτίστως για το Οικονομίας και δευτερευόντως για το υπουργείο Εξωτερικών. Ο ίδιος θα επιθυμούσε να επιστρέψει στην Βασιλίσσης Σοφίας. Σε ότι αφορά, τώρα, τον έτερο αντιπρόεδρο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, υπάρχει έντονη φημολογία ότι θα του προταθεί η θέση του Προέδρου της Βουλής, πρόταση που δεν δείχνει να συναντά τον ενθουσιασμό του πρώην υπουργού. Φαβορί για την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, παρουσιάζεται ο Γιάννης Μιχελάκης, ενώ προς υπουργοποίηση εμφανίζονται οι Κώστας Γκιουλέκας και Μανώλης Κεφαλογιάννης.

  Αναπληρωτές υπουργοί ή υφυπουργοί, ανάλογα με τη συμφωνία που θα γίνει, ενδέχεται να ορισθούν στελέχη του ΠAΣOΚ και της ΔΗΜΑΡ, όπως ο νυν υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς, ο οποίος θεωρείται στέλεχος που μπορεί να βοηθήσει στη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Ακόμη, συζητείται, ένα από τα υπουργεία Εξωτερικών ή Άμυνας να ανατεθεί σε στέλεχος του ΠAΣOΚ, εάν ο κ. Βενιζέλος επιθυμεί ουσιαστική συμμετοχή στη νέα κυβέρνηση, ενώ θα επανασυσταθούν, όπως ήταν και η προεκλογική δέσμευση, και θα λειτουργήσουν αυτόνομα τα υπουργεία Ναυτιλίας και Τουρισμού για τα οποία συζητείται το όνομα του Αδωνι Γεωργιάδη και της Ολγας Κεφαλογιάννη.

  Στο οικονομικό επιτελείο δεν αποκλείεται να συμμετάσχει και ο Νότης Μηταράκης που θεωρείται σοβαρός στις οικονομικές του αναλύσεις και καλή παρουσία στα Μέσα Επικοινωνίας. Στα λεγόμενα οικονομικά υπουργεία, αναμένεται να δούμε να συμμετάσχει και ο Γιάννης Στουρνάρας, ως πρόσωπο κοινής αποδοχής των Σαμαρά – Βενιζέλου.

  Πηγές της Ιπποκράτους θεωρούν βέβαιο ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν θα δεχθεί να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση βουλευτές ή πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και στρέφεται προς τη λύση της συμμετοχής τεχνοκρατών όπως ο κ. Ζαννιάς και ο Ναπολέων Μαραβέγιας που ήταν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην υπηρεσιακή κυβέρνηση.

  Τον κορμό της κυβέρνησης θα τον ορίσει ο κ. Σαμαράς ως πρωθυπουργός ο οποίος θέλει να συμμετέχουν με δικά τους στελέχη και τα δύο άλλα κόμματα. “Γαλάζιο” στέλεχος πάντως έλεγε: “το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μην συμμετέχει, αν θέλει ο κ. Βενιζέλος μπορεί να είναι και αντιπρόεδρος. Η ΔΗΜΑΡ πρέπει οπωσδήποτε να στηρίξει με ψήφο εμπιστοσύνης κι ας μήν ορίσει δικούς της ανθρώπους”. Το πλαίσιο που βάζει ο κ. Σαμαράς είναι ένα ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα στο οποίο θα συμμετέχουν πολιτικά και εξωκοινοβουλευτικά στελέχη.

  Ο κ. Σαμαράς θέλει να ορίσει εκείνος τα βασικά πρόσωπα για μία σειρά υπουργεία: το Οικονομικών, το Ανάπτυξης, το Εξωτερικών, το Αμύνης, το Εσωτερικών και Δημοσίας Τάξεως, το Δικαιοσύνης, το Τουρισμού και το ΝΑυτιλίας. Φυσικά το πόσα τελικά θα κρατήσει θα εξαρτηθεί και από τις απαιτήσεις των άλλων. Όσον αφορά τα πρόσωπα συνεργάτης του κ. Σαμαρά έλεγε ότι “θα εκπλαγείτε” αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα κινηθεί πέρα από τα προσδοκώμενα. Από τα πολιτικά πρόσωπα πάντως υποψήφιοι είναι οι κ.κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και Σταύρος Δήμας, Χαράλαμπος Αθανασίου (για το Δικαιοσύνης) Ντόρα Μπακογιάννη, Κωστής Χατζηδάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Χρήστος ΣΤαικούρας και Νότης Μηταράκης. Από τα εξωκοινοβουλευτικά ο κ. Τουρκολιάς υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας γνώστης των ναυτιλιακών θεμάτων και πιθανόν για θέση στο οικοκονομικό επιτελείο, όπως και ο κ. Γιάννης Μουρμούρας. Από τους παλιούς ο κ. ΒΑγγέλης Μειμαράκης διεκδικεί την προεδρία της Βουλής που θα απαιτεί και λεπτούς χειρισμούς λόγω της συμμετοχής στην κυβέρνηση περισσοτέρων κομμάτων. Την θέση όμως αυτή διεκδικεί εναλλακτικά με την αντιπροεδρία της κυβέρνησης και ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Όσον αφορά την οικογένεια Μητσοτάκη θα μετέχει στο κυβερνητικό σχήμα ένας από τους δύο ή η κ. Μπακογιάννη ή ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Ενδεχομένως το αποφασίσουν ενδοοικογενειακά ή μπορεί ο κ. Σαμαρά να ορίσει κατευθείαν τον κ. Μητσοτάκη.

  Ιδιαίτερη σημασία στο θέμα των προσώπων που πρέπει μαζί με το πολιτικό πλαίσιο να σηματοδοτούν προοδευτική κατεύθυνση δίνει ο κ. Φώτης Κουβέλης. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη σκέπτεται να προβάλλει σαν επιχείρημα στο εσωτερικό του κόμματός του την παραμονή του κ. Ρουπακιώτη στο υπουργείο Εργασίας. Βέτο θα βάλλει ο κ. Κουβέλης σε πρόσωπα προερχόμενα απο τον χώρο της ακροδεξιάς όπως ο κ. Μάκης Βορίδης τον οποίο προωθούν διάφοροι αθηναικοί κύκλοι μετά την επιτυχημένη γι αυτούς θητεία του στο υπουργείο Μεταφορών.

  Διαφορετικές απόψεις φαίνεται να υπάρχουν γύρω από τα πρόσωπα και στο ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος δεν δείχνει πρόθυμος για την αντιπροεδρία ενώ προτείνει τρία μη κοινοβουλευτικά στελέχη ενώ άλλα κομματικά κέντρα λένε ότι θα πρέπει να συμμετέχουν πολιτικά πρόσωπα όπως οι κ.κ. Ανδρέας Λοβέρδος και Μιχάλης Χρυσοχοίδης. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν έχει πρόβλημα ο κ. Σαμαράς.

 4. tpe avatar
  tpe 19/06/2012 16:29:10

  My 2 cents που λένε κι οι Αμερικάνοι:
  Ας μείνει στο Αμύνης με κάποιο τρόπο ο Φράγκος. Έστω και σαν αναπληρωματικός. Κράτησε υψηλό φρόνημα μέσα κι έξω από το σταατό σε δύσκολες ώρες και ***φαίνεται*** πως τα πάει τέλεια με τον αντικαταστάτη του!

 5. Samantha_fox avatar
  Samantha_fox 19/06/2012 16:50:02

  ΟΧΙ Λοβέρδο, ΟΧΙ Χρυσοχοίδη... Ειδικά ο πρώτος ΔΙΕΛΥΣΕ την υγεία... Και τώρα θα την διαλύσει με τις ευλογίες της Ν.Δ.?!?

  • noldor avatar
   noldor @ Samantha_fox 19/06/2012 17:06:18

   Τι σε χαλάει ο Χρυσοχοϊδης. Αφού το 'χει δηλώσει, δεν το διάβασε το Μνημόνιο, το ψήφισε και κατέστρεψαν την Ελλάδα. Αν το χε διαβάσει μπορεί και να το θεωρούσε κακό. Το ΄παμε το Μνημόνιο είναι καλό.

   Βρε κολλήματα που 'χει ο κόσμος!!!

   Touch me, Touch me
   i wonna feel your body!!

   • Samantha_fox avatar
    Samantha_fox @ noldor 19/06/2012 17:27:25

    Αχαχχαχ. Αγαπήτε δεν είναι ώρα για πλάκες. Νομίζω πως ο Αν. Σαμαράς ούτε καν θα έπρεπε να ασχοληθεί με αυτούς τους προδότες. Τους τα χώναμε τόσο καιρό και ξαφνικά θα τα κάνουμε πλακάκια μαζί τους!??!!?

  • Απορών avatar
   Απορών @ Samantha_fox 19/06/2012 20:02:22

   Δεν αντέχω άλλο το λαϊκισμό... Ο Λοβέρδος ήταν ο ΜΟΝΟΣ που έκανε κάτι σοβαρό στον κλάδο της υγείας όπως την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και την εισαγωγή των γενοσήμων. Δύο τεράστιας σημασίας μέτρα τα οποία θα έπρεπε να είχανε ληφθεί και χωρίς το μνημόνιο. Για την κατάσταση των ταμείων δεν ευθύνεται αυτός αλλά ο τρόπος με τον οποίον έγινε το PSI.
   Εγώ τον Αβραμόπουλο θα κατηγορούσα που ως Υπουργός Υγείας δεν έκανε τίποτα από τα παραπάνω και μας άφησε να πληρώνουμε τζάμπα λεφτά σε υπερκοστολογημένες προμήθειες και "πνευματικά δικαιώματα" σε φάρμακα για τα οποία είχε λήξει η πατέντα.
   Πραγματικά απορώ με τα πολιτικά κριτήρια κάποιων...

   • Ηλίας avatar
    Ηλίας @ Απορών 20/06/2012 13:43:12

    +100000

  • Απορών avatar
   Απορών @ Samantha_fox 19/06/2012 20:04:12

   Για το Χρυσοχοΐδη συμφωνώ, δεν πρόκειται περί σοβαρού ανθρώπου, απλά είχε την τύχη(;) να σκάσει η βόμβα στα χέρια του Ξηρού και ίσως την ακόμα μεγαλύτερη τύχη να είναι σε αυτή τη θέση ακριβώς πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες...

 6. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 19/06/2012 17:00:40

  Άμα δω Λοβέρδο και Φώφη στο υπουργικό συμβούλιο, θα το κάνω το απονενοημένο διάβημα....
  Και μια και μιλάμε για αυτούς, δεν κάνουν και τον Χάρη Τσιόκα υπουργό για να δέσει το γλυκό;
  Ήμαρτον!

  • man8os avatar
   man8os @ Strange Attractor 19/06/2012 20:26:06

   Πες τα! Δεν ειμαι μονος μου.

 7. Ιωάννης Τ avatar
  Ιωάννης Τ 19/06/2012 17:27:42

  Θεωρώ από τα μεγαλύτερα λάθη, υπουργοί να γίνονται μόνο όσοι παραιτούνται της βουλευτικής του θέσης.
  1) Κάποιος πάσχισε να βγει βουλευτής και ξοδεύτηκε. Αυτόν τον κάποιον, ο οποίος παραιτείτε της έδρας του για να γίνει υπουργός, αν δεν τραβάει πως θα τον αποπέμψεις από την κυβέρνηση?

  2) Μήπως είναι ένα εργαλείο να ξεφορτώνεται ο αρχηγός έτσι κάποιους που δεν είναι αρεστοί? Βγαίνει βουλευτής, παραιτείτε από βουλευτής, γίνεται υπουργός, σε έξη μήνες τον στέλνω σπίτι του

  3) Η μορφή της δημοκρατίας μας ίναι τέτοια που δεν το επιτρέπει

  4) Όπου προσπάθησαν να κάνουν κάτι τέτοιο δεν είχε μεγάλη επιτυχία, βλέπε τους Οικολόγους Πράσινους στην Γερμανία. Κάποια στιγμή οι "αρχηγοί" του κόμματος δεν ήταν ούτε καν βουλευτές.

  • tsapari avatar
   tsapari @ Ιωάννης Τ 19/06/2012 17:42:53

   Αγαπητέ πρέπει να υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ υπουργού και βουλευτή ας βρούνε ένα τρόπο. Εξάλλου ο Σαμαράς το είχε προαναγγείλει. Μπορεί να χάνει τη βουλευτική του ιδιότητα και στη συνέχεια εάν αποχωρήσει από υπουργός να την επανακτά ??

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Ιωάννης Τ 19/06/2012 17:57:25

   !!! Δηλαδή μιλάμε στο (1) για... απόσβεση επένδυσης ???

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Ιωάννης Τ 19/06/2012 18:24:09

   Δεν συμφωνώ μαζί σου. Δεν μπορεί ο Υπουργός να ψηφίζει το νόμο που ο ίδιος καλείται να εφαρμόσει και να φτιάχνει φωτογραφικές διατάξεις στους ισχυρούς φίλους του. Αν ο αρχηγός του θέλει να τον ξεφορτωθεί με τον τρόπο που λες στο (2), τότε ομολογουμένως θα είναι ένας πολύ ακριβός τρόπος γιατί θα κάνει τον "αντίπαλό" του υπουργό πρώτα με υπουργικό μισθό, προσωπική ασφάλεια, αυτοκίνητο, γραφεία κ.λπ.

   Δεν υπάρχει θέμα. Πρέπει να φανεί ως συμβολισμός στην ελληνική κοινωνία ότι και ο υπουργός έχει κάτι να χάσει: τη βουλευτική του έδρα. Και να μην παίρνει διπλή αποζημίωση (υπουργού και βουλευτή) και συντάξεις βουλευτή και όλα τα υπόλοιπα προνόμια. Όταν λήξει η θητεία του, στις επόμενες εκλογές θα έχει κάθε δικαίωμα να ξαναθέσει υποψηφιότητα για βουλευτής. Αν ήταν επιτυχημένος υπουργός ο λαός θα τον ξανατιμήσει με την ψήφο του.

  • ΠΑΝ.ΠΑΠ avatar
   ΠΑΝ.ΠΑΠ @ Ιωάννης Τ 19/06/2012 18:50:04

   1.Κανείς δεν τον διέταξε να είναι υποψήφιος βουλευτής. Προσωπική του
   επιλογή ήταν. Για βουλευτή του έδωσαν την ψήφο οι ψηφοφόροι, έκπροσωπό τους στο κοινοβούλιο τον έστειλαν για να νομοθετεί και όχι
   για στρατιωτάκι ακούνητο- αμίλητο -αγέλαστο που θα εκτελεί παραγγέλματα αναμένοντας υπουργηκί παρασημοφόρηση. Το πως διώχνεις κάποιον που δεν τραβάει ως υπουργός, η απάντηση αγαπητέ φίλε είναι οτι ας μην δεχόταν να γίνει υπουργός αν νομίζει οτι δεν θα τραβήξει. Αλήθεια αγαπητέ πόσοι πιστεύεις οτι διαβάζουν τα νομοσχέδια
   πριν τα υπερψηφίσουν ή τα καταψηφίσουν στη βουλή; Πόσοι πιστεύεις
   οτι νοιάζονται για το τι νομοθετούν; Πόσοι πιστεύεις οτι βάζουν μέσον
   οικονομικά και εκδοτικά συμφέροντα για υπουργικές καράκλες; Πόσοι πιστεύεις οτι προβοκάρουν την κομματική τους ηγεσία γιατί δεν τους έδωσε γαλόνια; Πόσοι πιστεύεις οτι φτιάχνουν κλίκες υπονόμευσης;
   2 Κανένας αρχηγός δεν ξεφορτώνεται τους ικανούς. Τους αποτυχημένους
   ξεφορτώνεται, γιατί αν ξεφορτωθεί τους ικανούς θα μείνει με τους αποτυχημένους και στο τέλος θα φύγει κι αυτός ως αποτυχημένος.
   3 Η μορφή της δημοκρατίας μας είναι μια χαρά. Εμείς την κάναμε παιδική χαρά. Μετατρεποντας την σε κυβερνοκρατία, καταλύοντας τον διαχωρισμό των εξουσιών.
   4 Το τέταρτο επιχειρημά σου δεν το κατάλαβα. Που απέτυχε; Σε ποιές
   χώρες συμβαίνει να μην εφαρμόζεται στην πράξη ο διαχωρισμός των
   εξουσιών;

 8. theo1611 avatar
  theo1611 19/06/2012 17:38:15

  Όσο προβεβλημένα και να είναι, όσο ικανά και να είναι επί της ουσίας, στελέχη που διετέλεσαν σε υπουργικούς θώκους, ιδιαίτερα στο πρόσφατο παρελθόν, και σήκωσαν την μήνι των εμπλεκομένων, χωρίς τελικά να καταφέρουν να φέρουν εις πέρας τις πολιτικές τους με χειροπιαστό αποτέλεσμα, προκαλούν την κοινή γνώμη και μάλλον είναι χρησιμότεροι ως σύμβουλοι στα μετόπισθεν παρά για line political managers-υπουργοί!!!
  Βέβαια και προβεβλημένοι που μεθαύριο- κυριολεκτικά, πριν προλάβουν να αναλάβουν- μπορεί να σηκώσουν τη μήνι της τρόϊκας για τα "επιτυχημένα" πεπραγμένα τους, επίσης δεν αποτελούν αξιόπιστα κυβερνητικά στελέχη, στην παρούσα φάση.

  Καινούργια και παλιά πρόσωπα ικανά να προωθήσουν τα πράγματα και όχι να τα "κωλομπαρέψουν" (κατά την έκφραση της Ντόρας), είναι το ζητούμενο.

  ΥΓ: Και μακριά από σκανδαλάρχες του παρελθόντος (να βλέπουμε και λίγο μπροστά)

 9. anonymous avatar
  anonymous 19/06/2012 17:58:28

  μετά τους κηπουρούς του ΓΑΠ θα προτιμούσα να έχουμε κοινοβουλευτικούς υπουργούς κι όχι εξωκοινοβουλευτικούς. Να ξέρουν ότι για κάθε λάθος τους θα κινδυνεύει η εκλογή τους.

 10. Βασίλης Γκιώνης avatar
  Βασίλης Γκιώνης 19/06/2012 18:10:41

  O Φραγκούλης Φράγκος πρέπει να μείνει στο υπυργείο άμυνας ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ! Χαίρει σεβασμού σε όλα τα στρατιωτικά σώματα καθώς και σε υψηλότατους στρατιωτικούς κύκλους στο εξωτερικό.
  Δεν μπορώ να φανταστώ λύσεις τύπου Αβραμόπουλου ή Μεϊμαράκη τι παραπάνω έχουνε να δώσουνε στο συγκεκριμένο υπουργείο.

  Επίσης θεωρώ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, το υπουργείο τουρισμού να δοθεί στην Όλγα Κεφαλογιάννη, τη στγμή μάλιστα που ο τουρισμός ορίζεται ως ένας από τους βασικότερους πυλώνες της "νέας" ανάπτυξης.

 11. Renegade avatar
  Renegade 19/06/2012 19:09:10

  Διαφώνω με την πρόταση για ασυμβίβαστο βουλευτή - Υπουργού ή τουλάχιστον δε βλέπω κάποιο ουσιαστικό όφελος. Επί της ουσίας δεν έχει δωθεί κάποια εξήγηση που να δικαιολογεί την αναγκαιότητα του ασυμβίβαστου. Θα πρέπει λοιπόν να εξηγηθούν τα πιθανά οφέλη της πρότασής αυτής και εφόσον συμφωνήσουν και τα άλλα κόμματα, μπορεί να εφαρμοστεί με την επόμενη Συνταγματική αναθεώρηση.

  Προσωπικά δεν αντιλαμβάνομαι γιατί κάποιος που έχει εκλεγεί βουλευτής και ως εκ τούτου χαίρει της εμπιστοσύνης του εκλογικού σώματος να χάνει την ιδιότητα του αυτή επειδή έγινε Υπουργός. Άλλωστε, οι ψηφοφόροι των τελευταίων εκλογών ψήφισαν έχοντας υπόψιν το ισχύον σύστημα. Συνεπώς, κατά την άποψή μου, τυχόν αυθαίρετη εφαρμογή του ασυμβίβαστου τώρα συνιστά παραβίαση της λαϊκής βούλησης.

  Ακόμα, θεωρώ πως ειδικά αν καθιερωθούν οι κυβερνήσεις συνεργασίας, θα φτάσουμε στο σημείο οι βουλευτές να μη θέλουν να γίνουν Υπουργοί, υπό το φόβο ότι λόγω κάποιας "ανασχηματικής" καραμπόλας μπορεί να βρεθούν εκτός υπουργικού σχήματός. Σίγουρα, αυτό δεν είναι υπέρ της καλής λειτουργίας των θεσμών.

  Κατά συνέπεια, θεωρώ πως το πρόβλημα που επιδιώκει να λύσει η πρόταση περί ασυμβίβαστου ίσως θα μπορούσε να γίνει με κάποιον άλλο τρόπο.

 12. Απορών avatar
  Απορών 19/06/2012 20:30:43

  Το ασυμβίβαστο υπουργού / βουλευτή είναι πολύ απλό: Διαχωρισμός εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας. Ο βουλευτής πρέπει να έχει το ΧΡΟΝΟ να ΔΙΑΒΑΖΕΙ όλα τα νομοσχέδια πριν ψηφίσει, ο υπουργός πρέπει να ασχολείται με το γραφείο του. Συγγνώμη αλλά εγώ που είμαι απλός υπάλληλος δεν θα είχα χρόνο να διαβάσω τα νομοσχέδια, πόσο μάλλον αν ήμουν βουλευτής. Τί δεν καταλαβαίνετε; Είναι τελείως άσχετοι ρόλοι...
  Π.χ. ο Χρυσοχοΐδης είχε απόλυτο δίκιο όταν είπε ότι δεν ήταν δουλειά του ως υπουργός προστασίας πολίτη να διαβάσει το μνημόνιο. ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ. Κανείς δεν σκέφτηκε όμως να του πει ότι η υποχρέωσή του να το διαβάσει απορρέει από την ιδιότητά του ως βουλευτή και όχι ως υπουργού και πως αν δεν έχει το χρόνο να τα κάνει και τα δύο θα έπρεπε να παραιτηθεί από τη μια ιδιότητα.
  Απλά πράγματα...
  Στην Ελλάδα δεν έχουμε δημοκρατία και ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός εκτελεστικής, νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας.

 13. Απορών avatar
  Απορών 19/06/2012 20:33:59

  Διόρθωση: "πόσο μάλλον αν ήμουν υπουργός".

 14. yianna avatar
  yianna 19/06/2012 20:45:51

  Για να μην το παιδεύουμε. Ο Σαμαράς το έταξε προεκλογικά, πρέπει να το εφαρμόσει άμεσα. Έτσι μέρα με τη μέρα θα δείχνει πόσο αξιόπιστος είναι και πως αυτά που είπε προεκλογικά τα εφαρμόζει μετεκλογικά.
  Έτσι θα κερδίζει και μέσα και έξω.
  Τόσα χρόνια αυτό το σάπιο σύστημα με τις τροπολογίες μας έφτασε μέχρι εδώ. Τέλος !

  • Γιωργος avatar
   Γιωργος @ yianna 22/06/2012 04:41:17

   Συμφωνώ απολυτως!!!!ετσι θα δείξει πως ότι λέει το κάνει και πραξη.επιτελους χρειάζεται η χώρα έναν ηγέτη που θα αλλάξει τα κακώς κείμενα της πολιτικής.ας ελπίσουμε ότι με αυτη την κίνηση θα σηματοδοτήσει τις προθέσεις του για την μετέπειτα άσκηση εξουσιας βασισμένη επιτελους σε σύγχρονες αντιλήψεις.τελος τα παιχνίδια.υπουργος και βουλευτής πρέπει να είναι διακριτα αξιώματα.

 15. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 19/06/2012 21:30:53

  Ο Λοβέρδος υπουργός Υγείας δεν με χαλάει καθόλου, τον θεωρώ από τους πλέον επιτυχημένους.
  Αντίθετα, τον Αβραμόπουλο ήθελα να τον δω σε μία θέση γλάστρα, έστω και ειδικά δημιουργημένη για αυτόν, π.χ. "αναπληρωτής Υπουργός Εθιμοτυπίας".
  Γιατί δεν αφήνουν την Εθνική Άμυνα στον Φραγκούλη Φράγκο; Ο άνθρωπος έχει κότσια. Και ειδικά με το θέμα των λαθρομεταναστών, δεν φαίνεται να παίζει. Το έχετε καταλάβει ότι δεχόμαστε εχθρική εισβολή;

  • Απορών avatar
   Απορών @ ΒΙΣ 19/06/2012 22:34:59

   Συμφωνώ απολύτως! Εύγε!

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ ΒΙΣ 20/06/2012 13:48:31

   Μπράβο. Συμφωνώ απόλυτα.

 16. Πεπόνης avatar
  Πεπόνης 19/06/2012 21:47:02

  Θυμόμαστε όλοι τις σχετικά πρόσφατες αλλοπρόσαλες κινήσεις ΓΑΠ, μέχρι που είχαμε φτάσει σε σημείο να τον θεωρούμε εντελώς βλάκα. Αποδείχτηκε ότι μόνο βλάκας δεν ήταν, αλλά είχε συγκεκριμένο σχέδιο που εξετέλεσε με επιτυχία. Εγώ αποφάσισα να μην δίνω συγχωροχάρτι σε κανέναν πολιτικό. Ο ΑΣ μίλησε καθαρά για διαχωρισμό εξουσιών και ασυμβίβαστο. Αν δεν το κάνει άμεσα πράξη, μπαίνει για μένα στο τσουβαλάκι ΓΑΠ. Αρκετά με την υπομονή. Δεν υπάρχουν περιθώρια. Αν σαν πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα να το κάνει, οφείλει να το κάνει. Αμέσως. Αν στην πορεία αποδειχτεί σωστή κίνηση, τότε κερδίζουμε όλοι. Αν όχι, χάνουμε. Επιτέλους πρέπει κάποτε να αρχίσουν να πραγματοποιούνται όσα εξαγγέλονται.

 17. YIANNIS KAR avatar
  YIANNIS KAR 19/06/2012 22:10:19

  Φάκτορα,
  για το Παιδείας;
  γιατί μέχρι και τη ρεπούση (σκοπίμως το μικρό ρ),
  -φτου...φτου...- ακούσαμε.........

  • Factorx avatar
   Factorx @ YIANNIS KAR 19/06/2012 22:15:40

   αν μπει η Ρεπούση θα κάνουμε αντιπολίτευση μαζί

   • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
    Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Factorx 20/06/2012 00:30:53

    Ἀντιπολίτευση; Ἅμα γίνει ἡ Ρεπούση ὑπουργὸς ἢ ὑφυπουργὸς ἢ ὑπάλληλος ἢ καθαρίστρια τοῦ ΥΠ(Ε;)ΠΘ, ἔνοπλο ἀντάρτικο θὰ κάνουμε σὰν τὸν Ἀμυρᾶ!

 18. YIANNIS KAR avatar
  YIANNIS KAR 19/06/2012 22:53:26

  ... τους είπα ότι "εγώ θα κάψω" το Υπουργείο!!!!!!

  (τυγχάνει να υπηρετώ σε ..σχολείο, απέναντι...)
  Καλό βράδυ....
  ή μάλλον...
  ΚΑΛΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ!!!!

  Υ.Γ. Από την εποχή της Π.Α. περίμενα των ΑΝΤΩΝΗ, θα τον άφηνα τώρα;

 19. roadrunner avatar
  roadrunner 19/06/2012 22:55:46

  Πρώτα-πρώτα, αφήνει μια κακή εντύπωση όλη αυτή η ονοματολογία και τα σενάρια για «καρεκλοποιήσεις» βουλευτών , πριν κλείσει κυβέρνηση Σαμαρά καν.

  Δεύτερον, ο Πρόεδρος έταξε μεν διαχωρισμό νομοθετικής-εκτελεστική εξουσίας, αλλά ΜΕΤΑ από συνταγματική αναθεώρηση. Αναθεώρηση δεν έγινε, οπότε δεν μπαίνει θέμα αφερεγγυότητας του Προέδρου, γιατί η υπόσχεση αφορά μελλοντικές εκλογές.

  Τρίτον, αφού το Σύνταγμα είναι ως ήταν, έχουμε τώρα, την εξής διελκυνστίδα:
  1) Από τη μια μεριά, να μεγιστοποιηθεί η αποδοτικότητα των υπουργών με τις υπερ-αυξημένες αρμοδιότητες και τον πολύ μεγάλο φόρτο, λόγω του ελάχιστου αριθμού υπουργών που θα ορίσει ο ΑΣ και των συγχωνεύσεων υπουργείων (15 νομίζω εξήγγειλε;).
  2) Από την άλλη μεριά, να μην παραβιαστεί η λαϊκή βούληση σε ότι αφορά την προτίμηση στο ποια πρόσωπα θα εκπροσωπήσουν το λαό στη βουλή.
  Νομίζω πως το 1) βαρύνει περισσότερο λόγω της κρισιμότητας των καριών, από το 2)
  Αλλά, πρέπει, ΑΝ ζητηθούν παραιτήσεις βουλευτών που θα υπουργοποιηθούν, αυτό να γίνει μετά από μελέτη πολλών παραμέτρων που νομίζω υπεισέρχονται, ώστε να παραβιάζεται όσο το δυνατό λιγότερο η αντιπροσωπευτικότητα των τελευταίων εκλογών, ως προς τα πρόσωπα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.