#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/02/2012 17:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Να παραιτηθεί η κυβέρνηση της παραίτησηςΕίναι πράγματι περίεργο ότι αυτοί που υπέγραψαν τα καταστροφικά και σουρεαλιστικά μνημόνια σε κάποιες εκλάμψεις αυτοσυνείδησης και συγκαλυμμένης αυτομομφής (προφανώς) λένε τα ίδια που λέγανε από την αρχή πολλοί αρθρογράφοι και σχολιαστές στο antinews. Αλλά αυτό δεν ελαφρύνει την θέση τους, μάλλον την επιβαρύνει, διότι εκ προθέσεως πλέον και διαρκές καθίσταται το έγκλημά τους.

Κατάργησαν την μακροοικονομία, την λογιστική, την κοινή λογική, την αριθμητική και, το χειρότερο, τα ένστικτα αυτοσυντήρησης μια κοινωνίας.

Καταστρέφουν συστηματικά τα αντανακλαστικά που συντηρούν ένα έθνος και μία κοινωνία ως όλον, και όχι ως κοπάδι που άγεται και φέρεται από τον εκάστοτε βοσκό, ούτε ως άθροισμα αρπακτικών ατόμων που σπαράσσουν ότι βρουν και τελικά αλληλοσπαράσσονται.

Όλα αυτά άρχισαν πριν πολύ καιρό.

Την δεκαετία του '80 οι ιδεολογίες καταργήθηκαν από το βόλεμα, τον διορισμό στο δημόσιο και τις επιδοτήσεις, την κλοπή δημόσιου χρήματος και την καταπάτηση. Το ατομικό βόλεμα έγινε Η ιδεολογία.

Την δεκαετία του '90, η ευρω-φούσκα του σημιτισμού εκλαΐκευσε το life-style και έκανε ιδεολογία την κιτσοχλιδή. Ο δανεισμός ήταν εκ των ουκ άνευ, και όποιος δεν δανειζόταν για να έχει χρήμα που ρέει στα νυχτερινά κολαστήρια της πιο κακόγουστης “διασκέδασης” του πλανήτη, θεωρούνταν παλιοημερολογίτης.

Η μαζική είσοδος και ανοχή αφρο-ασιατικής προελεύσεως πληθυσμών και η πλύση εγκεφάλου για παραίτηση από την φύλαξη των συνόρων, το οποίο ήταν η πασοκική εκδοχή της “ανοικτής κοινωνίας” του Popper, κατέστησε την Ελλάδα ανοχύρωτη χώρα και οδήγησε στην περαιτέρω αποσύνθεση του κοινωνικού ιστού.

Την πρώτη δεκαετία του 2000, η παρένθεση Καραμανλή απλώς προσαρμόστηκε ήπια στο ιδρυμένο από το ΠΑΣΟΚ σύστημα.

Όλα αυτά σχεδόν εξηγούν γιατί αυτές οι γενιές που διαπαιδαγωγήθηκαν μέσα σε αυτό το φαύλο πολιτικό-κοινωνικό καθεστώς, δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν αποτελεσματικά στα όσα εξωφρενικά έκανε η πολιτική ηγεσία τα 2 τελευταία χρόνια. Και λέω σχεδόν, διότι φοβάμαι ότι η αλλοίωση έχει προχωρήσει τόσο βαθιά, που ίσως έφτασε στα γονίδια. Ως γνωστόν, στις κοινωνίες δεν λειτουργεί άμεσα η δαρβινική επιλογή, όμως αυτό που γινόταν στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες ήταν η πλήρης αντιστροφή της δαρβινικής επιλογής. Το καθεστώς επέλεγε και προωθούσε τους χειρότερους. Στα πάντα. Τους βλακωδέστερους, τους ανηθικότερους, ακόμη και τους ασχημότερους (μην απορείτε, δείτε τις φάτσες που κυκλοφορούν στις ελληνικές σειρές – ομορφάντρες). Έτσι διέπλασε κατ΄εικόνα και καθ ομοίωσιν τις νέες γενιές: Με τα άπληστα ένστικτα του δανεισμού και της έτοιμης και εγγυημένης καταναλωτικής απόλαυσης, αλλά χωρίς ένστικτα αυτοσυντήρησης - ατομικής και κοινωνικής. Με βραχύβιες παρορμητικές εξάρσεις, αλλά χωρίς αποθέματα αντοχής για αγώνα διαρκείας.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου αντανακλά και στηρίζεται ακριβώς στην διάθεση της παραίτησης και της προσμονής των έτοιμων λύσεων. Απηχεί την κατάντια μιας κοινωνίας που συνήθισε στην ήσσονα προσπάθεια και στην μέγιστη απόλαυση και αποχαύνωση. Και δεν είναι περίεργο που αυτή η παθητικότητα μεταλλάσσεται αργά αλλά σταθερά σε μαζοχισμό.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν έγινε για να “διαπραγματευθεί”, αλλά για να εφαρμόσει. Και για να εξουδετερώσει εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που εκφράζουν την υγιή αντίδραση απέναντι στην οικονομική και κοινωνική κατάρρευση.

Το δίλημμα δεν είναι ευρώ ή δραχμή, ούτε Ευρώπη ή Β. Κορέα.

Το δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουμε να είμαστε κοινωνία που αυτορρυθμίζεται και στοιχειωδώς ανεξάρτητη εθνική οντότητα, ή ένα πληθυσμιακό συνονθύλευμα που χρειάζεται αρμοστή και γκαουλάϊτερ μη μπορώντας να αυτοκυβερνηθεί.

Το δίλημμα είναι αν θα έχουμε στοιχειωδώς αυθύπαρκτη εθνική οικονομία, ή θα είμαστε συνεχώς υπό πτώχευση και εκκαθάριση, μέχρι τελικά να γίνουμε η Β. Κορέα των Ν. Βαλκανίων.

Μπορεί μία κυβέρνηση που αντιπροσωπεύει την παραίτηση να διαπραγματευθεί;

Ασφαλώς όχι

Απαιτείται μία κυβέρνηση που εκφράζει την βούληση του λαού για πραγματική, και όχι εικονική διαπραγμάτευση.

Αν πάλι ο λαός επιλέξει τις πολιτικές δυνάμεις της παραίτησης, τότε θα είναι υπεύθυνος για την επιλογή του και τότε μπορεί ο όποιος κος Παπαδήμος ή Βενιζέλος να ισχυρίζεται ότι διαθέτει κάποια νομιμοποίηση. Όχι όμως τώρα.

Όλα όμως αυτά προϋποθέτουν την μόνη λύση που υπάρχει στο πολίτευμα που, υποτίθεται, ότι έχουμε:

Εκλογές.

 Professor Moriarty

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ελευθεριαδου βουλα avatar
  ελευθεριαδου βουλα 06/02/2012 17:38:03

  εκλογες ακουμε και εκλογες δε βλεπουμε, φαινεται πως καποιοι αλλοι κανουν κουμαντο πια

 2. manos avatar
  manos 06/02/2012 17:40:49

  Οταν κάποιοι φοβούνται τις εκλογές, σημαίνει ότι φοβούνται την βούληση του "κυρίαρχου" λαού.
  Αλλά ποιός ο λόγος να φοβάσαι τον λαό, όταν όλα τα μέτρα που παίρνεις είναι για το καλό του?

 3. dimitris karditsa avatar
  dimitris karditsa 06/02/2012 17:41:06

  καλα τα λες φιλε μου .οσον αφορα το παρελθον. τωρα για να γινουν εκλογες καποιος πρεπει να τις προκαλεσει. απλα τα πραγματα. βλεπεις εσυ κανεναν να εχει τη διαθεση αυτη να προκαλεσει εκλογες? εγω δε βλεπω. ολοι κρυβονται πισω απο αυτη την κυβερνηση. να παιρνει τα μετρα που μας επιβαλλει η τροικα και παει λεγοντας. και εκλογες αν γινουν αυριο παλι την ιδια τυπου κυβερνηση συνεργασιας θα εχουμε. δε προκειται να αλλαξει τοιποτα. ειναι βαρια η καλογερικη.

 4. Y. avatar
  Y. 06/02/2012 18:00:51

  !!+ + προφέσορα+ +!!...γιαυτό λέω ο Αντώνης να τραβήξει τη μπρίζα από τη μηχανική υποστήριξη της κυβέρνησης

 5. Σ.Ε avatar
  Σ.Ε 06/02/2012 18:04:00

  Εκλογές;Είσαστε καλά;
  Υπομονή μέχρι τα πρασινοσκούληκα βγάλουν το νέο τους τιμονιέρη.

 6. NIKOS X. avatar
  NIKOS X. 06/02/2012 18:05:11

  Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΩΡΑ!

 7. KA avatar
  KA 06/02/2012 18:05:52

  Σωστό το άρθρο, αγαπητέ/η Professor, αλλά είναι προφανές σε όλους μας πιά πως δεν απευθύνεται στο κοινωνικό σώμα. Απευθύνεται στις πολιτικές ηγεσίες, και κυρίως στην ηγεσία της ΝΔ.

  Η οποία φοβάμαι, πως ελπίζει εδώ και καιρό πως θα αποφύγει το επώδυνο δίλημμα: να ρισκάρει, να τολμήσει και να ορθώσει ανάστημα - επωμιζόμενη την ευθύνη και γνωρίζοντας τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται. Το δίλημμα όμως σε λίγο θα τεθεί με τόσο ωμό τρόπο, που απλά δεν θα μπορεί κανείς να το αποφύγει. Και οι συνθήκες, επιδεινώνονται συνεχώς.

  Αν η ΝΔ δεν είχε συναινέσει στην κυβέρνηση Παπαδήμου, τι θα είχε συμβεί; Μπορεί η καταστροφή, μπορεί και τίποτα. Ουδείς το γνωρίζει με βεβαιότητα, μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε, έυλογες ή λιγότερο εύλογες. Το σίγουρο είναι πως αν ενείχε 1000 κινδύνους να τολμήσεις τη ρήξη τότε, έχει δισεκατομμύρια κινδύνους να την τολμήσεις τώρα, όταν σου φέρνουν το μενού "PSI-δανειακή-επώδυνα μέτρα". Ποτέ δεν είναι αργά, αλλά κάθε διακριτό βήμα αυξάνει εκθετικά το ρίσκο. Μάλλον όμως η ώρα της επιλογής ήγγικεν και θα φανεί αν όσα ελπίζαμε ήταν όνειρα πτερόεντα ....

  • Professor Moriarty avatar
   Professor Moriarty @ KA 06/02/2012 23:33:08

   Θέλω να πιστεύω ότι απευθύνεται σε κάθε υπεύθυνο πολίτη ο οποίος δεν εγκλωβίζεται στα τρομοκρατικά διλήμματα και σε μία εικονική πραγματικότητα. Δεν είναι απόψεις που υπαγορεύονται απλώς από μία ιδεαλιστική οπτική γωνία. Αντίθετα πιστεύω ότι απηχούν μία ψυχρή, μέχρι κυνικότητας, λογική ανάλυση της πραγματικότητας. Όλα τα άλλα που μας σερβίρουν είναι αναισθητικά και παραισθησιογόνα για να μην δούμε αυτήν ακριβώς την πραγματικότητα, ή να την... αναβάλουμε για μεθαύριο. Η κατάσταση από πολιτική άποψη είναι εκτροπή και ανωμαλία. Από οικονομική άποψη (από απλή μπακαλική που έγραψε και ο archaeopteryx ) είναι επίσης αδιέξοδη. Ακόμη και ο ιδανικός ηγέτης να ήταν ο τωρινός δοτός πρωθυπουργός πάλι το ίδιο θα ήτανε. Όμως ο Παπαδήμος δεν είναι κάτι καινοφανές στην πολιτική ζωή του τόπου. Είναι απλώς ένας εφ-αρμοστής. ο οποίος επιβλήθηκε με βιασμό του συντάγματος της χώρας. Παραφράζοντας την γνωστή δήλωση του Σεφέρη θα πω ότι η αρχή σε τέτοιες καταστάσεις μοιάζει εύκολη, όμως το τέλος ίσως είναι τραγικό. “Όσο μένει η ανωμαλία, τόσο προχωρεί το κακό”.

   ΥΓ. Ακόμη και ο Γιανναράς που αρχικά είχε μάλλον θετική προδιάθεση για αυτή την κυβέρνηση έγραψε χθες: “ Kαι βέβαια ούτε ο κ. Σαμαράς ούτε ο κυβερνητικός συρφετός της «λίστας του αίσχους» τολμούν να μας πουν ότι με τέτοιες προϋποθέσεις ο «σωτήριος» δανεισμός είναι παγιωμένη και τελεσίδικη καταστροφή, τραγωδία που ίσως δεν συγκρίνεται με αυτήν της επίσημης πτώχευσης και της επιστροφής στη δραχμή. O κ. Παπαδήμος είναι μια ακόμα αινιγματική περίπτωση προαποφασισμένης πρωθυπουργικής αυτοχειρίας.”

 8. ο ξένος avatar
  ο ξένος 06/02/2012 18:07:34

  Κόψτε το δούλεμα με τη δήθεν διαπραγμάτευση. Τα πράγματα είναι απλά.Ήρθε η ώρα της επίσημης πτώχευσης. Μας το λένε οι ειδικοί, μας το λένε τα διεθνή ΜΜΕ, μας το λέει η Μέρκελ, μας το ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ η τρόικα με τα μέτρα που μας πιέζει να αποδεχτούμε, που ΔΕΝ ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΝ τη χρεωκοπία, παρά μόνο την αναβάλλουν για κάνα τρίμηνο με ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ τότε όρους.

  Οι χρεωκοπίες έχουν δείξει ότι καταποντίζουν πολιτικά συστήματα. Αυτή είναι η μόνη αντίσταση των πολιτικών μας. Θέλουν για λίγο ακόμη να μείνουν στην εξουσία. Μας κόβουν χρόνια, για να κερδίσουν έστω λίγες ακόμη μέρες στις καρέκλες τους.

  Τα μέτρα που προκρίνονται -και πιο δυσβάστακτα- ο ελληνικός λαός θα τα υπέμενε με στωικότητα, όπως τα υπέμενε μέχρι σήμερα, με την προϋπόθεση ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΝΑ ΕΠΙΑΝΑΝ ΤΟΠΟ. Όμως, όλοι γνωρίζουν ότι οδηγούν σε αδιέξοδο. Το ξέρουν ΟΛΟΙ, μέχρι τελευταίας αριθμητικής πράξης.

 9. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 06/02/2012 18:07:43

  Πάντως Όπως μεταδίδουν την τελευταία ώρα τα Γερμανικά ράδια,οι διαπραγματεύσεις φτασαν σε αδιέξοδο με ευθύνη του κυρίου Σαμαρά ο Οποιος δεν δέχεται τα μέτρα τις τροικας,καταλαβαίνεται τώρα ρι εκβιασμό δέχεται ο Σαμαράς κ´ πως πανε να του φορτωσουν τα πάντα

 10. Μυρσινη avatar
  Μυρσινη 06/02/2012 18:23:41

  Οι εκλογές των εκλογών τις εκλογές ω εκλογές πόσο μακρυά είστε άραγε ακόμη!!!!!!!!!!!!!!!

 11. aurora3363 avatar
  aurora3363 06/02/2012 19:29:01

  ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ...ΚΑΠΟΤΕ ΕΓΡΑΨΑ ΟΤΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΙΝ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΚΛΗΣΕΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ..(+2 ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ) ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΕΡΑΣΙ...ΝΑ ΦΑΩ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ...ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ?Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ "ΗΡΩΑΣ" ΑΝ ΚΑΤΩΡΘΩΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΙΝ ΧΡΕΟΚΩΠΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..

 12. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 06/02/2012 20:03:24

  Συμφωνώ Προφέσορα.ΕΚΛΟΓΕΣ πριν η χώρα ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ!!Τις παρακάτω σκέψεις τις έχω αναπτύξει ένα σωρό φορές.Αν χρεωκοπήσει η χώρα,μετά θα είναι αργά...Το πολιτικό σύστημα,τότε,θα σαρωθεί,με ό,τι αυτό συνεπάγεται.....Και κάτι ακόμη.Η ΑΜΕΣΗ προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία είναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ,όσο τίποτα άλλο.Το πρόβλημα,στη χώρα,είναι πρώτα απ'όλα ΠΟΛΙΤΙΚΟ.Έχει ληφθεί και εξακολουθεί να λαμβάνεται πλημμυρίδα ΑΙΣΧΡΩΝ μέτρων για εμάς,ΧΩΡΙΣ εμάς!!!

 13. takhs avatar
  takhs 06/02/2012 20:15:16

  ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:
  ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΕΚΛΟΓΕΣ
  ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!
  ΟΛΑ Τ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΗΝΕΣ ΦΤΗΝΟΤΑΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ... ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ...

 14. Ιντζεσίλογλου Λάζαρος avatar
  Ιντζεσίλογλου Λάζαρος 06/02/2012 21:49:40

  Η Σημερινή Κυβέρνηση πρέπει να ακολουθήσει τα συμφωνημένα. Εκλογές, μόλις ολοκληρωθεί το Δίδυμο. Νέα Δανειακή Σύμβαση και Κούρεμα του Δημόσιου Χρέους. Άμέσως μετά έχει καθήκον την προκήρυξη Εκλογών για την Επιβεβλημένη ανανέωση του Πολιτικού Προσωπικού των Κομμάτων αλλά και την ανάδειξη νέων κομματικό πολιτικών σχηματισμών καθώς την εναρμόνιση του πολιτικού Προσωπικού με τη λαϊκή Βούληση που είναι και το ζητούμενο, σε αντιδιαστολή με την σημερινή δυσαρμονία μεταξύ Λαού και Πολιτικών, Κομματικών Σχηματισμών. Άρα πρέπει σε όσο το δυνατόν πιο σύντομο χρόνο να κλείσουμε την δυσαρμονία πριν αυτή πιθανώς μας οδηγήσει σε Εξωθεσμικές και πέρα του Συντάγματος και της Δημοκρατίας λύσεις.

 15. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 06/02/2012 22:43:58

  Professor, πολύ σωστή η ανάλυσή σου ! Αυτή είναι η αρρώστια μας. Το αν είναι αναστρέψιμη ή όχι, τώρα θα φανεί. Αλλά και εγώ φοβάμαι, πως πλέον η αλλοίωση έχει φτάσει στα γονίδια. Τέτοια απάθεια , τόσος μαζοχισμός , τόση αυτοκαταστροφή , πότε δεν είχαμε. Τίποτα απ΄ότι προσπαθούν εκβιαστικά να μας θέσουν ως διλήμματα, δεν υφίσταται. Το δίλημμα είναι, αν θα σταθούμε στα πόδια μας συνειδητοποιώντας, ότι μόνο εμείς θα σώσουμε τους εαυτούς μας και κανένας άλλος δεν μπορεί να το κάνει για μας, ή θα επιλέξουμε να είμαστε μια αποχαυνωμένη μάζα που την καθοδηγεί το μαστίγιο, με αντάλλαγμα λίγη ακόμα αποχαύνωση. Σε κάθε περίπτωση ,αυτό μόνο με εκλογές μπορεί να γίνει. Ο καθένας να βρεθεί προ των ευθυνών του ,χρησιμοποιώντας το μόνο όπλο που έχει μείνει στην δημοκρατία μας (;), νομιμοποιώντας ο λαός τους κυβερνήτες , όχι η διαπλοκή.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.