#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/11/2013 07:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Να μπουν εισοδηματικά κριτήρια στην αποζημίωση των βουλευτών;Μια πρόταση που αναμένεται να προκαλέσει έντονες πολιτικές συζητήσεις και να… ανάψει τα αίματα στο καφενείο της Βουλής, έκανε ο πρόεδρός της, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Με αφορμή το χαμό που έγινε με τις αποζημιώσεις των βουλευτών που δεν μειώνονται το 2014, ο κ. Μεϊμαράκης  πρότεινε να μπουν εισοδηματικά κριτήρια στους βουλευτές και με βάση αυτά να αποφασίζει η βουλή εάν και πόσο αποζημίωση θα τους δίνει.

Από το βήμα της βουλής ο κ. Μεϊμαράκης είπε στους βουλευτές: «Εγώ, κυρίες και κύριοι, και στην αποζημίωση, που συζητάμε τώρα, αλλά και σε άλλους τομείς, θα έθετα εισοδηματικά κριτήρια. Θα έπρεπε, δηλαδή, ανάλογα, με τα εισοδηματικά κριτήρια του κάθε συναδέλφου να καθοριζόταν και η αποζημίωση.

Αυτά όλα πρέπει να επανεξεταστούν. Αν ένας Βουλευτής μπορεί ο ίδιος να ανταποκρίνεται -αφού προσδιορίσουμε τα κριτήρια με βάση τα οποία θα προσδιοριστεί η αποζημίωση- και πράγματι έχει τόσα πολλά λεφτά, να μην την παίρνει την αποζημίωση και να είναι απόφαση δική μας. Αν δεν έχει, να μπορούμε να τον διευκολύνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. «Μα, ξέρεις δεν θα είναι όλοι οι Βουλευτές ίσιοι και χαλάει η ισότητα». Μα, αφού δεν είναι ίσοι από την ώρα που εισέρχονται τα εισοδηματικά κριτήρια, γιατί να μην μπει το κριτήριο;»

Οι πρώτες αντιδράσεις ήταν ότι θα χωριστούν οι βουλευτές σε πλούσιους και φτωχούς. Ε και; Μήπως και η κοινωνία η ίδια δεν είναι έτσι χωρισμένη;

Και τα ερωτήματα που τίθενται σε όσους αντιδρούν σε μια τέτοια πρόταση είναι:

1. Γιατί να παίρνουν ίδιες αποζημιώσεις και ίδια επιδόματα όλοι οι βουλευτές παρά το γεγονός ότι δεν έχουν όλοι την ίδια οικονομική δυνατότητα;

2. Γιατί πρέπει κάποιος βουλευτής που έχει «κληρονομήσει» την έδρα, είναι από μεγάλα πολιτικά τζάκια με σπιταρόνες, κότερα, αυτοκίνητα και καταθέσεις στο εξωτερικό να αμείβεται; Ας απαρνηθεί την αποζημίωσή του ή ας πάρει μικρότερη ώστε να αποδείξει πως υπηρετεί την πατρίδα κι όχι την τσέπη του.

3. Υπάρχουν βουλευτές, κυρίως της επαρχίας που όντως έχουν πρόβλημα, ακόμη κι αν παίρνουν 5.700 ευρώ μικτά. Κάποιοι που δεν έχουν ούτε περιουσίες, ούτε δουλειές με έσοδα κι ούτε… χορηγούς. Γιατί να μην μπουν εισοδηματικά κριτήρια ώστε να παίρνει ο καθένας αυτό που του αναλογεί;

Είναι ερωτήματα που θα μπουν στο τραπέζι, αλλά είναι και ο καιρός να αποδείξουν οι πολιτικοί πως έχουν ευαισθησίες και βλέπουν τι γίνεται στην κοινωνία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 20/11/2013 07:37:26

  Η μόνη σωστή λύση. Όσοι έχουν, να παίρνουν μόνο παροχές (επιδότηση ενοικίου και τηλεφώνου και 1 υπάλληλο). Οι μη εισοδηματίες να παίρνουν ανάλογα με το αν είναι στο Ν. Αττικής.

 2. Νίκη avatar
  Νίκη 20/11/2013 08:02:11

  Γιατί κάποια μεγαλοσυμφέροντα μέσω των υπαλλήλων τους θέλουν σώνει και καλά να απαξιώσουν το κοινοβούλιο και αυτό το κάνουν καλύτερα από τους Χρυσαυγίτες;

 3. Eva avatar
  Eva 20/11/2013 08:07:58

  Δεν νομίζω να πεισθεί ο λαός με τους εθελοντές βουλευτές.
  Την εθελοντική εργασία να την εφαρμόσετε σε συγγενείς βουλευτών που βρίσκονται στα γραφεία τους.
  Άλλες είναι οι προκλήσεις .
  Τα 45.000.000 ε επιδοτήσεις των κομμάτων ας πούμε.
  Παρά τα ποσά αυτά τα κόμματα έχουν χορηγούς και όλοι το γνωρίζουμε
  άρα το επιχείρημα της ανεξαρτησίας των κομμάτων δεν υφίσταται.

 4. politis avatar
  politis 20/11/2013 08:14:35

  Τι έγινε ρε παιδιά με την πρόταση του κ. Μεϊμαράκη, όσοι βουλευτές ζητούν μείωση των απολαβών τους, να περάσουν από το λογιστήριο να το δηλώσουν;
  Τσάμπα μαγκιές για τους χαχόλους.

 5. διον avatar
  διον 20/11/2013 09:21:56

  ο Σαμαρας υποσχεθηκε την μειωση των βουλευυτων σε 200...που ειναι το νομοσχεδιο αυτο?

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ διον 20/11/2013 15:53:13

   Από ΧΑ ειδικά...Από που ήρθες εσύ; Χρειάζεται συνταγματική αναθεώρηση που το νωρίτερο που μπορεί να γίνει είναι μετά από 2 εκλογές. Αυτή η βουλή μπορεί να κυρήξει αναθεωρητική την επόμενη αλλά θέλει χρόνο και πολύ δουλειά. Πρέπει να ξεμπλέξουμε με το μνημόνιο για να μπει σε τέοτιο ρυθμό και η κοινωνία ώστε να γίνουν οι σωστές αλλαγές.

 6. διον avatar
  διον 20/11/2013 09:37:42

  ...αχ αυτα τα μεγαλοσυμφεροντα κ η διαπλοκη ΠΑΝΤΑ πολεμανε τους αξιους βουλευτες μας ...

 7. διον avatar
  διον 20/11/2013 09:41:07

  ...θελουν να βοηθησουν την πατριδα τα παιδια αλλα δεν τους αφηνουν ...ονομα εχουν τα μεγαλοσυμφεροντα?

 8. διον avatar
  διον 20/11/2013 09:42:31

  ...ασε που δεν χρειαζονται βοηθεια.....τα καταφερνουν μονοι τους πολυ καλα....

 9. George avatar
  George 20/11/2013 10:42:36

  Να παίρνουν (ή να δίνουν) επί 1000 το ρυθμό ανάπτυξης της χώρας κάθε μήνα μήπως?

 10. Νίκη avatar
  Νίκη 20/11/2013 19:07:10

  Απαξιώνουν και γελοιοποιούν τους βουλευτές με τραγουδιστές με ηθοποιούς με πορνίδια αδελφές διανοούμενες πόρνες και με επιδέξιους κώλους που ζεσταίνουν τα έδρανα της Βουλής. Έχουμε αυτό που μας αξίζει γιατί εμείς τους ψηφίζουμε. Υπάρχουν διαμάντια στην Ελληνική κοινωνία αλλά ο Λαός μας προτιμά να ψηφίζει τα σκουπίδια. Οι άριστοι στο Ελληνικό κοινοβούλιο που θα πάνε την χώρα μπροστά και θα πληρώνονται αδρά όπως τους αξίζει. Η Δημοκρατία θα νικήσει!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.