Να μπει τέλος στη φαρσοκωμωδία της κυβέρνησης
26/03/2015 15:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Να μπει τέλος στη φαρσοκωμωδία της κυβέρνησης

Και το δούλεμα έχει τα όριά του...

Πληροφορούμαστε από το μέγαρο Μαξίμου ότι η Λαγκάρντ επικοινώνησε με τον Τσίπρα για να του πει πόσο διάσημη έγινε στην Ελλάδα από την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ. Και μαθαίνουμε επίσης ότι ο Τσίπρας της απάντησε πως προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης είναι ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. Θα μας τρελάνουν τελείως.

Δηλαδή τι νομίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ; Ότι τρώμε κουτόχορτο. Ότι δεν συζήτησαν το θέμα νέων μέτρων και πως θα εξασφαλίσει τις πληρωμές των δόσεων στο ΔΝΤ η Ελλάδα προκειμένου να μην υπάρξει πιστωτικό γεγονός τις επόμενες μέρες; Μέχρι που μπορεί να φτάσει το δούλεμα; Ο κόσμος βοά ότι επί της ουσίας αντικείμενο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, εεε… συγγνώμη με τους θεσμούς, είναι αυτό που ξορκίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ως mail Χαρδούβελη. Τα πάντα είναι στο τραπέζι, ασφαλιστικό και περικοπές πρόωρων συντάξεων, εργασιακά, φορολογικό, ιδιωτικοποιήσεις κλπ. Τα πάντα. Και η κυβέρνηση μας λέει ότι ολόκληρη διευθύντρια του ΔΝΤ πήρε για να δει αν κουνιούνται οι βάρκες στην Ελλάδα;

Το χειρότερο είναι ότι η κυβέρνηση έχει συνείδηση και συναίσθηση της κρισιμότητας της κατάστασης όπως μαρτυρά και η φράση του Γιάνη Βαρουφάκη περί ρήξης χτες από την Κρήτη. Και το χειρότερο είναι ή δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα κάνει ή έχει αποφασίσει και ντρέπεται να το πει γιατί είτε έτσι είτε αλλιώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη αποτύχει και απειλείται με διάσπαση. Αυτή είναι η αλήθεια. Ακόμα και η αμηχανία του Γαβριήλ Σακελαρίδη που κρύβεται πίσω από τα εσωκομματικά προβλήματα της ΝΔ και αποφεύγει να απαντήσει στη βασική κατηγορία που του απηύθυνε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς ότι υπέγραψε το ίδιο κείμενο, δηλαδή την επέκταση του μνημονίου, με αυτό που είχε υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση για τη δίμηνη παράταση, είναι δηλωτική του αδιεξόδου της σημερινής κυβέρνησης.

Αν σε κάθε περίπτωση ισχύει αυτό που λέει ο υπουργός Επικρατείας με τη γραπτή του απάντηση στη βουλή προς τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη ότι δηλαδή δεν συντρέχει λόγος για να μπει σε ψηφοφορία στη βουλή η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, σημαίνει δύο πράγματα: Είτε θεωρείται τυπικό ζήτημα γιατί παραμένει σε ισχύ η δεύτερη δανειακή σύμβαση κατ’ επέκταση και το δεύτερο μνημόνιο, είτε αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συμφωνία και τα πάντα είναι στον αέρα. Τι από τα δύο ισχύει.

Σίγουρα πάντως δεν ισχύει ότι υπάρχει δανειακή σύμβαση αλλά δεν υπάρχουν μνημονιακές υποχρεώσεις όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Γιατί αν ίσχυε κάτι τέτοιο τότε η κυβέρνηση οφείλει σαφείς και υπεύθυνες εξηγήσεις για το ποια είναι η βάση των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους. Σε τι στηρίζονται και ζητούν νέα μέτρα σφίγγοντας όλο και περισσότερο τη στρόφιγγα της ρευστότητας που οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία;

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση οφείλει να ξέρει ότι το χειρότερο για έναν οδηγό είναι είτε να μην ξέρει το δρομολόγιό του είτε να το γνωρίζει και να μην ξέρει πως θα οδηγήσει το αυτοκίνητό του. Και στη μια και στην άλλη περίπτωση το πιθανότερο αποτέλεσμα είναι το ατύχημα. Τελεία.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Don kixotis avatar
    Don kixotis 26/03/2015 20:53:07

    ΑΡΘΡΟ 16: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΙΤΗ-ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ,ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ 24 ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ ΚΑΙ ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ (ΤΟ ΙΝΚΑ EIXE BΓΑΛΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΣ ΤΟ) ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ...ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΜΚΟ-ΑΝΤΙ...ΚΤΛ;;;ΘΑΦΤΗΚΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ...ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ;;;;;;;;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.