Να μην πληρώσει ο λαός τα αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ
14/07/2015 18:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Να μην πληρώσει ο λαός τα αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ

Την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, λίγα 24ωρα πριν την οριστική και αμετάκλητη χρεοκοπία, στο κόμμα της αριστεράς και της χαράς γίνεται κυριολεκτικά χαμός

Αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα και κυρίως στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν προηγούμενο στα παγκόσμια χρονικά. Τέτοιο μπάχαλο με ένα νομοσχέδιο που ουσιαστικά διασώζει την Ελλάδα από το Grexit, δεν έχει ξαναγίνει.

Την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, λίγα 24ωρα πριν την οριστική και αμετάκλητη χρεοκοπία, στο κόμμα της αριστεράς και της χαράς γίνεται κυριολεκτικά χαμός. Ενώ η συμφωνία θα περάσει μεν με τις ψήφους των κομμάτων της αντιπολίτευσης που βάζουν πάνω απ' όλα το συμφέρον της πατρίδας, ακόμη κι αν ξέρουν ότι τα μέτρα είναι σκληρά και άδικα, η κυβέρνηση της αριστεράς σπαράσσεται από απίστευτες έριδες.

Τσακωμοί, τακτικισμοί, ιδεοληψίες και φαντάσματα από το παρελθόν έχουν προκαλέσει ένα πρωτοφανές βραχυκύκλωμα στην κυβέρνηση. Υπουργοί δεν υπογράφουν τα νομοσχέδια αλλά δεν παραιτούνται, άλλοι είναι έτοιμοι να παραιτηθούν και για άλλους ακούγονται φήμες ότι σήκωσαν από τους λογαριασμούς τους καμιά 200αριά χιλιάρικα τίμια και... αριστερά.

Βουλευτές δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν αλλά δεν θα δώσουν την έδρα τους, άλλοι πιο έντιμοι ότι θα καταψηφίσουν αλλά θα αποχωρήσουν και από την Βουλή ακόμη κι αν χάσουν τα προνόμια και τους υψηλούς μισθούς.

Ο δε Τσίπρας βρίσκεται σε τραγική κατάσταση πιεζόμενος από τη μια από τον Σόιμπλε και από την άλλη από τους Λαφαζάνηδες που είναι έτοιμοι να αρχίσουν το πετροβόλημα.

Το πιο ισχυρό κόμμα της εποχής, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να βαρέσει διάλυση τινάζοντας και τη χώρα στον αέρα. Όλο το πολιτικό σύστημα στηρίζει τον Τσίπρα που έφερε μια συμφωνία εξόδου από την... έξοδο από το ευρώ και τώρα όλο αυτό μπλοκάρεται από μια δράκα ψευτοεπαναστατών που νομίζουν ότι θα γυρίσουμε στη δραχμή και θα ευτυχήσουμε.

Το ξέραμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Βαβέλ. Ότι έχει συνιστώσες, διαφορετικές απόψεις, Ρόζες, ΚΟΕΣ, μαρξιστές, λενινιστές, αναρχικούς και κάθε καρυδιάς καρύδι. Πιστεύαμε ότι ο Τσίπρας στην πορεία προς την εξουσία το μάζεψε το μαγαζί του.

Διαψευστήκαμε. Ο πρωθυπουργός τα έκανε μαντάρα και στη χώρα και στο κόμμα του με αποτέλεσμα η Ελλάδα να κινείται σε μια κλωστή.

Να δείτε που θα θέλουν να μας σώσουν οι ξένοι και θα αυτοκτονήσουμε μόνοι μας.

Οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και αύριο, στην ψηφοφορία θα δουν πολλά τα μάτια μας. Όμως, η ουσία είναι ότι διαλύεται όλο το πολιτικό σύστημα και ο κόσμος δεν έχει που να ακουμπήσει. Και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο σε καιρούς πονηρούς.

Πρέπει λοιπόν ο Τσίπρας με όση δύναμη και αξιοπιστία του απέμεινε και με την ισχυρή στήριξη των άλλων κομμάτων να κλείσει το πακέτο της συμφωνίας και να πετάξει έξω τα γκρουπούσκουλα που δεν ορρωδούν προ ουδενός. Πρέπει όλες οι ακραίες φωνές να απομονωθούν και να προχωρήσει κάπως η χώρα στην τελευταία ευκαιρία που έχει.

Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ένα μεγάλο λάθος. Επί έξι μήνες εκτός από λανθασμένες διαπραγματεύσεις κατάφερε να δυναμώσει το κίνημα της δραχμής και την ομάδα των αντιευρωπαϊστών που θέλουν μια νέα Σοβιετία. Και τώρα πληρώνει το λάθος του, αλλά το πληρώνει και όλη η χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Jim Beam avatar
  Jim Beam 14/07/2015 19:42:38

  Τα εσωκομματικά τους, ελπίζω να μην γίνουν αιτία καταστροφής της χωρας. Έχουν την πλήρη υποστήριξη απο ολους και ειναι πιθανό να τα καταστρέψουν όλα. Ειναι ανίκανοι να συναινοηθούν ειναι ανίκανοι να κατανοήσουν το συμφέρον της χωρας, ειναι ανίκανοι να εφαρμόσουν τα μέτρα, ειναι ικανοί για όλα ! Μέχρι που θα προκαλέσουν εκλογές .... Άμεσα

  • λαέρτης avatar
   λαέρτης @ Jim Beam 14/07/2015 20:41:17

   και να φανταστείς ότι αυτά που υποστηρίζεις ακόμα κάποιοι τα θεωρούν ...κινδυνολογία!!!!

 2. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 14/07/2015 20:15:01

  έπρεπε κι αυτός να είχε πάρει τη σκούπα νωρίτερα. δεν μπορείς να κυβερνάς μια χώρα και να έχεις στις τάξεις σου βουλευτές της ΔΕΑ

 3. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 14/07/2015 21:02:23

  H τελευταία παράγραφος τα λέει όλα. Και δυστυχώς πολλαπλασιάστηκαν και εκείνοι που τους πιστεύουν ότι έχουν δίκιο. Σε συζητήσεις μου τελευταία,όλο και περισσότερες απόψεις υπέρ της δραχμής ακούω. Όχι πια από απελπισμένους,αλλά από σχεδόν πεπεισμένους ότι με την δραχμή ίσως είναι καλύτερα... Μήπως πρέπει η αντιπολίτευση να αναλάβει μια μορφή αγώνα διαφώτισης του λαού πάνω σε αυτό το θέμα;

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 14/07/2015 21:37:38

   Αὐτό πού μ᾿ ἐξοργίζει, Κυθήριε, εἶναι ὅτι ἡ μεγάλη ὑποστήριξη πού ἔχει ὁ κυβερνητικός θίασος ἀπό τήν ΝΔ ἐκλαμβάνεται ἀπό τόν τσίπρα ὡς ἀνοχή στά ἐγκλήματα τους κατά τῆς χῶρας.

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Φωτεινή 14/07/2015 21:43:53

    Πιστεύω Φωτεινή ότι ο Μεϊμαράκης όταν περάσουν τα δύσκολα,θα βάλει πολλά πράγματα στη θέση τους,όπως αν ήταν κι ο Σαμαράς,που,παρεμπιπτόντως δεν ήθελα να φύγει.

    • Ίων και Ελευθέριος avatar
     Ίων και Ελευθέριος @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 14/07/2015 22:07:59

     Εμένα να με συμπαθάτε αλλά ποτέ η ΝΔ δεν έβαλε τίποτα στη θέση του και πάντα ακολουθούσε, έχοντας ρόλο ουράς, τις, συνήθως δυσμενείς κοινωνικά και οικονομικά, συνέπειες της κυβερνητικής δράσης της αριστεράς: η οποία θυμίζω ξεκίνησε με την περίοδο σοσιαλμανίας του Κ Καραμανλή του Εθνάρχου. Δεν υπάρχουν πρόσωπα ικανά να τραβήξουν τον κόσμο σε αυτό το κόμμα, μην περιμένετε τίποτα. Η μόνη περίπτωση να απαλλαγεί ο τόπος από τους αριστερίστικους τυχοδιωκτισμούς είναι ένας: να γυρίσουμε δραχμή και να παγώσουμε όλοι σε ένα σοβιετικό καθεστώς για 10-20 χρόνια. Μόνο τότε θα τελειώσει ο μύθος της επαναστατικής και προοδευτικής αριστεράς τύπου Φιντέλ Κάστρο ή Άρη Βελουχιώτη, ο τόσο προσφιλής (για διάφορους ιστορικούς και ψυχολογικούς λόγους) στους κατοίκους αυτής της γωνίας γης. Δυστυχώς το σενάριο της δραχμής καθόλου δεν έχει απομακρυνθεί από τον ορίζοντά μας, κυρίως όχι γιατί υπάρχει κάποιος σχεδιασμός από συγκεκριμένα κέντρα εντός και εκτός Ελλάδος (κάτι που δεν θα δυσκολευόμουν να το πιστέψω), αλλά γιατί οι κοινωνικές ζυμώσεις νομοτελειακά, μαθηματικά, οδηγούν προς τα εκεί. Είμαι απαισιόδοξος. Παρεμπιπτόντως διάβασα προσφάτως ένα ''προφητικό'' άρθρο του 2012 γραμμένο από τον Αστυάνακτα (τον θυμάμαι ως ένα πολύ αξιοπρόσεκτο σχολιαστή και αυτής ιστοσελίδας, ελπίζω όπου είναι να είναι καλά), που έπεσε επικίνδυνα κοντά στα τεκταινόμενα.

    • Ίων και Ελευθέριος avatar
     Ίων και Ελευθέριος @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 14/07/2015 22:08:45

     και το άρθρο που λέγαμε... http://www.antibaro.gr/article/4355

    • Βιεννεζος avatar
     Βιεννεζος @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 14/07/2015 23:13:24

     Αγαπητέ Κυθήριε η Ν.Δ. δεν πείθει....όπως και κανένας πολιτικός σχηματισμός...και για τον λόγο αυτόν,απλούστατα,κανείς δεν θέλει εκλογές...ο Σαμαράς ήταν μια ελπίδα,που πέθανε ,τον πέθαναν....τα τρωκτικά της ΝΔ...ο Αβραμό θα κάνει κανένα διάγγελμα υπέρ της Ευρώπης στον Ελληνικό λαό;;;;

     • λαέρτης avatar
      λαέρτης @ Βιεννεζος 15/07/2015 07:08:52

      το ότι δεν πείθει η ΝΔ θα το δείτε ΣΤΙΣ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!! ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΝΤΑΛΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΖΟΥΡΝΑΔΕΣ!!! (Ρε σεις ακόμα να αξασφαλιστεί η ...συμφωνία?)

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Βιεννεζος 15/07/2015 12:05:31

      ᾿Αβραμόπουλος: DORIAN GRAY τῆς παράταξης. Τόν ΑΣ θά τόν ἐκλιπαροῦμε νά γυρίση γιά νά ξανακτίση τήν ῾Ελλάδα ἀπό τά ἐρείπια πού θ᾿ ἀφήση ἡ πρώτη φορά ἀριστερά κυβέρνηση τοῦ τσίπρα.

 4. Φιλελεύθερος avatar
  Φιλελεύθερος 14/07/2015 21:45:48

  Αν δεν γίνει κυβέρνηση ειδικού σκοπού η χώρα θα καταρρεύσει σύντομα. Το συνονθύλευμα που λέγεται σύριζα μέσα σε 5 μήνες διέλυσε την πραγματική οικονομία και τώρα ζητάει και τα ρέστα...Είναι σίγουρος ο Τσίπρας ότι με κυβέρνηση Σύριζα- Ανέλ και το κόμμα του σε 2-3 κομμάτια θα περνάει στη βουλή νομοσχέδια π.χ. για την παιδεία του ανεκδιήγητου Μπαλτά, και θα έχει....την βοήθεια της Ν.Δ. του πασόκ ή του ποταμιού??? Δεν νομίζω να έχει συμπαράσταση και η χώρα θα κατρακυλάει. Όσο είναι καιρός το γελαστό παιδάκι πρέπει να καταλάβει ότι τα ψέμματα τελείωσαν και το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να δημιουργηθεί κυβέρνηση ειδικού σκοπού, ειδεμή βλέπω κρεμάλες στο Σύνταγμα.

 5. Naruto avatar
  Naruto 14/07/2015 22:21:32

  Για ποιά δραχμή μιλάμε επιτελους . Ενα νόμισμα πρέπει να έχει αντίκρυσμα οπως χρυσό , πετρέλαιο , συνάλλαγμα κλπ . Η Ελλάδα τι έχει απο αυτά ; τίποτα . Επομένως που θα βασιστεί η ισοτιμία της νέας δραχμής ; Μήπως θα αγοράζουν οι ξένες κεντρικές τράπεζες δραχμικά ομόλογα ; Πολύ αμφιβάλλω . Ενα νεο νόμισμα στηριγμένο στον αέρα σε ελάχιστο χρόνο θα αξίζει όσο το χαρτί που είναι τυπωμένο . Οι εραστές της δραχμής γιατί δεν αναφέρονται ποτέ σε αυτές τις λεπτομέρειες ; Ενα νεο νόμισμα απο την στιγμή που αποφασιστεί μέχρι να κυκλοφορήσει , απαιτεί χρονικό διάστημα τουλάχιστον δυο χρόνων και κόστος για τα ελληνικά δεδομένα δυο με τρία δις . Καλό είναι αυτά να τα θυμούνται όσοι πεθύμησαν την δραχμη .

 6. Σόλοικος avatar
  Σόλοικος 14/07/2015 23:09:56

  Το παραμύθι του Σύριζα, που χαϊδεύει τα αυτιά των ανόητων, δημοσιοκαρεκλοκένταυρων, που δεν έχουν βγάλει ούτε ένα ευρώ στη ζωή τους, δρώντας παραγωγικά, θα εξακολουθήσει σε άλλη παραλλαγή και παραμυθία. Ο ψευτοπαλληκαρισμός του Έλληνα φοροφυγά, τσάμπα μάγκα, με την χρυσή καδένα, που οδηγεί με το ένα χέρι έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου του και τους συνεπιβάτες με τα πόδια έξω από τα παράθυρα των πίσω καθισμάτων, με τέρμα το γκάζι, είναι παγιωμένη κατάσταση που δεν μπορεί να αλλάξει σε μια μέρα, γιατί ο πολιτισμός θέλει χρόνο για να ωριμάσει και να αποδώσει και στα στοιχεία της προσωπικότητας του Έλληνα είναι η απειθαρχία και ο εγωκεντρισμός που προβάλλονται, σε αντίθεση με την κοινωνική συναίνεση. Έτσι η Ελλάδα δεν έχει μέλλον γιατί στην ανειλικρίνεια των πολιτικών που αποτελούν το κακό παράδειγμα, οι Έλληνες είτε αμυνόμενοι είτε από πεποίθηση, προτιμούν τα εύκολα και τα ανέξοδα, τα κούφια τα λόγια τα μεγάλα.

 7. λαέρτης avatar
  λαέρτης 15/07/2015 01:24:46

  λέτε να πούμε στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ να πληρώσει τη ζημιά??? Δεν θα ήταν κακή ιδέα!!! Ο Φίλης τσάπα, ο Μπαρούφ ντελίβερι κι ο chip stripper!!!!! γουάου!!!!!

 8. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 15/07/2015 08:15:02

  Θα τα πληρωσει και ειναι δικαιο να τα πληρωσει γιατι αυτος τον ψηφισε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.