Να μετατρέψει την Αλβανία σε μουσουλμανικό προτεκτοράτο επιδιώκει η Τουρκία;
30/10/2014 18:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Να μετατρέψει την Αλβανία σε μουσουλμανικό προτεκτοράτο επιδιώκει η Τουρκία;

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, στην οποία αναφέρονται αλβανικά ΜΜΕ, η Άγκυρα θα χρηματοδοτήσει τη δημιουργία του μεγαλύτερους τεμένους στα Βαλκάνια το οποίο θα έχει χωρητικότητα περίπου 4.500 θέσεων.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, στην οποία αναφέρονται αλβανικά ΜΜΕ, η Άγκυρα θα χρηματοδοτήσει τη δημιουργία του μεγαλύτερους τεμένους στα Βαλκάνια το οποίο θα έχει χωρητικότητα περίπου 4.500 θέσεων.

Όπως είπε ο Διευθυντής Θρησκευτικών θεμάτων της Τουρκίας Ισμαήλ Παλακογλου, η κατασκευή του θα διαρκέσει περίπου τρία χρόνια.

Ο κ. Παλάκογλου δήλωσε ότι το τζαμί θα αποτελείται από τέσσερις μιναρέδες και το ξεκίνημα των εργασιών είναι θέμα χρόνου, καθώς αναμένεται η απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης για τη διευθέτηση του ζητήματος σε σχέση με την έκταση, στην οποία θα χτιστεί το τέμενος.

Ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Κοινότητας της Αλβανίας Σκεντέρ Μπρουτσάι, ύστερα από πρόσφατη επίσκεψή στη Τουρκία, είχε ανακοινώσει ότι είχε πάρει την υπόσχεση των αρχών της Άγκυρας για χρηματοδότηση για την κατασκευή του τζαμιού.

Αυτή είναι η είδηση η οποία από μόνη της δεν έχει καμιά σημασία, εσωτερική υπόθεση των Αλβανών είναι, ας κάνουν ό,τι θέλουν.

Αλλά αν η είδηση συνδυαστεί με τις πρόσφατες προκλήσεις των Αλβανών εθνικιστών, τότε λαμβάνει διαστάσεις διαφορετικές. Κάποιοι επιχείρησαν να βάλουν φωτιά στο Κοσυφοπέδιο ενώ υπήρξαν και επιθέσεις κατά χωριών όπου μένουν Έλληνες χριστιανοί. Ο Αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα φέρεται να έχει επιλέξει μια πιο σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα αφήνοντας στη χώρα του να δρουν ανενόχλητοι διάφοροι εθνικιστές που πότε αναρτούν χάρτες με τη μισή Βόρεια Ελλάδα να ανήκει στην «Μεγάλη Αλβανία» και πότε να διεκδικούν ελληνικά εδάφη μέχρι την Πρέβεζα.

Τώρα κλείνουν deal με τους Τούρκους για το τέμενος και ασφαλώς η χρονική στιγμή δεν είναι καθόλου τυχαία. Άραγε, μπορεί η Άγκυρα να ελέγξει ποιοι μουσουλμάνοι κυκλοφορούν στα Βαλκάνια; Αν μεταξύ τους υπάρχουν και σκληροί φανατικοί τζιχαντιστές;

Ή μήπως επιδιώκει να μετατρέψει την Αλβανία σε μουσουλμανικό προτεκτοράτο στα σύνορα με την Ελλάδα και την Ευρώπη;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. sender avatar
  sender 30/10/2014 18:52:25

  Ναι.

 2. Hunter avatar
  Hunter 30/10/2014 19:56:37

  Μα την έχει μετατρέψει ήδη. Οι χώρες/λαοί/μειονότητες που σιγοντάρονται ποικιλοτρόπως στα Βαλκάνια από τους Τούρκους είναι η Αλβανία, οι Αλβανοί του Κοσσόβου, οι Αλβανοί, οι τουρκογενείς της Βουλγαρίας και οι μουσουλμάνοι της Θράκης. Μιλάμε για κανονικότατο κλοιό αλλά πού να πάρουν χαμπάρι οι δικοί μας που ασχολούνται με το αν πρέπει να παντρεύονται οι λούγκρες ή όχι...

  • Hunter avatar
   Hunter @ Hunter 30/10/2014 19:57:23

   *οι Αλβανοί των Σκοπίων

 3. Naruto avatar
  Naruto 30/10/2014 19:57:52

  Το έχουν δηλώσει δεν το κρατούν μυστικό . Τουρκία απο την Αδριατική μέχρι την Κίνα .

 4. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 30/10/2014 21:09:12

  Ο αγώνας του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου γίνεται ακόμη δυσκολότερος...

 5. Σπαθάριος avatar
  Σπαθάριος 31/10/2014 17:59:21

  Η προσπάθεια αυτή έχει ξεκινήσει χρόνια τώρα με βοήθεια στην ανασύσταση του Αλβανικού στρατού. Ουσιαστικά με δικά της χρήματα έφτιαξε ναυτική βάση στον Αυλώνα ενώ από το 2010 υποβρύχια του Τουρκικού στόλου ναυλοχούν κατά διαστήματα στο Δυρράχιο. Δεν είναι τυχαίο ότι η συνεργασία αυτή πέρασε από την Αλβανική βουλή στο διάστημα που αυτό απέρριψε την συμφωνία για την οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Ελλάδα. Τα σύννεφα στην περιοχή πυκνώνουν κάθε μέρα περισσότερο και εμείς κάνουμε ελάχιστα για την επικείμενη βροχή μια και για πολλούς προέχει η εξόφληση των δανείων, που πρέπει να γίνει δεν το αμφισβητώ, από την Εθνική ασφάλεια.

 6. η Dimi avatar
  η Dimi 05/11/2014 18:50:04

  «Μεγάλη Αλβανία» ...ονειρεύεται ο ιστορικός Κότσο Ντανάϊ http://bit.ly/10vmqh0 (ethnos.gr) ••• Ο Μεγαλοϊδεατισμός, ανέκαθεν υπήρξε κύριο χαρακτηριστικό των.. Κότσων

 7. η Dimi avatar
  η Dimi 05/11/2014 20:29:58

  “Ανοίγει ο Φάκελος Βορειοηπειρωτικό: Προηγείται στα Βαλκάνια η Λύση του Διεθνώς Εκκρεμούς Ζητήματος της Βορείου Ηπείρου. Εκκρεμεί Επισήμως Στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών των Μεγάλων Δυνάμεων (ΗΠΑ, Ρωσίας, Γαλλίας, Αγγλία), από το 1946. Στις 17 Μαΐου 1920, λίγο πριν τη Συνθήκη των Σεβρών, η Αμερικανική Γερουσία ψηφίζει ότι η Βόρειος Ήπειρος πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα! Παρομοίως, μετά και το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου η Ελλάδα είχε γράψει το νέο έπος της Βορείου Ηπείρου συντρίβοντας το φασιστικό Άξονα, η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας, ψηφίζει ότι η Βόρειος Ήπειρος μαζί με τα Δωδεκάνησα πρέπει να δοθούν στην Ελλάδα! Το ίδιο ψήφισμα συντάσει και η Αμερικανική Γερουσία το 1946, την ώρα που αρχίζει η περίφημη Συνδιάσκεψη των 21 νικητριών χωρών στο Παρίσι! Στη Συνδιάσκεψη αυτή των Παρισίων το 1946, όπου τίθεται επανειλημμένως το δίκαιο ελληνικό αίτημα για τη Βόρεια Ήπειρο, αποφασίζεται τελικά να λυθεί το Ελληνικό Θέμα (της απόδοσης της ελληνικής Βορείου Ηπείρου στην Ελλάδα) από το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών των 4 Μεγάλων Δυνάμεων (Ρωσίας, ΗΠΑ, Αγγλίας, Γαλλίας), μετά όμως τη λύση του Αυστριακού και του Γερμανικού Ζητήματος! Το Αυστριακό λύθηκε προ πολλού το 1955, ενώ το Γερμανικό Ζήτημα (επανένωση Δυτικής και Ανατολικής Γερμανίας) λύθηκε τελικά πριν δεκαέξι περίπου χρόνια, από το αυτό Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών των Μ. Δυνάμεων, όπου ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΝΟΜΙΜΩΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ η Επίλυση του Βορειοηπειρωτικού (επανένωση της Τρις Απελευθερωθείσης Βορείου Ηπείρου με την υπόλοιπη Ελλάδα)!!! ΕΠΟΜΕΝΩΣ, αυτή τη δύσκολη ώρα των Βαλκανίων, όπου ετοιμάζεται η Διεθνής Αναγνώριση της Ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου, προς Όφελος των Αλβανών, ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ, που ειρηνικά, μαρτυρικά, καρτερικά αναμένει τη Διεθνή Δικαίωσή της και ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ σε σχέση με την επίλυση του Κοσσυφοπεδιακού! ΕΑΝ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΖΗΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΟΣΣΟΒΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ! ΕΑΝ ΖΗΤΗΣΕΙ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ! Η Αλβανία άλλωστε πρέπει να μάθει πως πρέπει να δίνει, για να παίρνει. ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ: TO EΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΣΟΒΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΑΚΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ. ΒΕΤΟ ΣΕ ΕΝΤΑΞΗ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΕ ΝΑΤΟ & Ε.Ε., ΕΩΣ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ" http://www.noiazomai.net/Boreiohpeirotiko.html

 8. ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ avatar
  ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ 05/11/2014 20:43:15

  Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά εγώ αν ήμουν Αλβανός δεν θα έλεγα οχι στα δώρα της Τουρκίας, απλά θα ζήταγα τα αντίστοιχα κι απ' την Ιταλία και την Ελλάδα και την Σερβία, για τους Χριστιανούς της Αλβανίας...Νομίζω οτι ο Ράμα κάνει συμφεροντολογική πολιτική υπερ της Αλβανίας προς κάθε κατεύθυνση, αλλά δεν μπορούμε να τον κατηγορήσουμε γι αυτό, ιδίως στην εποχή μας, όπου ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό και μεταξύ κρατών δεν υφίστανται συναισθηματικοί δεσμοί, παρά μόνον συμφέροντα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.