08/03/2009 21:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Να ερευνηθούν οι καταγγελίες του Θ. Τενέζου


__________________________________________________________________________________________
Ο Θεόδωρος Tενέζος βρίσκεται τώρα στην 24η ημέρα της Απεργίας Πείνας, μπροστά από τα γραφεία της Ελληνικής Αντιμονοπωλιακής Αρχής στην Αθήνα, της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού. Διαμαρτύρεται κατά των καρτέλ, που ελέγχουν το σύνολο της Ελληνικής οικονομίας, με αποτέλεσμα το δραματικά υψηλό κόστος διαβίωσης, το κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων, χρέη, φτώχεια και απελπισία για ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού πληθυσμού, που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ο κ. Τενέζος είναι 39 ετών, επιχειρηματίας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της IRON TENCO Α.Ε., εταιρείας εμπορίας σιδήρου, ο οποίος είδε την εταιρεία του να καταρρέει, σαν άμεσο αποτέλεσμα μιας αιφνίδιας, χωρίς οικονομικούς λόγους, άρνησης προμήθειας πρώτης ύλης, από μέλη τού σκληρού καρτέλ χάλυβα που λειτουργεί στην Ελλάδα. Η επίσημη καταγγελία του, που υποβλήθηκε πριν 2,5 χρόνια δεν διερευνήθηκε ποτέ πλήρως και σε όλη την έκταση της από την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, της οποίας το μόνο ενδιαφέρον και φροντίδα ήταν μέχρι πρόσφατα, παράνομα να παρέχει προστασία στους καταγγελθέντες οικονομικούς δημίους του.

Ο Θεόδωρος Τενέζος, φέρνοντας στο φως αναμφισβήτητα δεδομένα, κατηγορεί την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού και την Ελληνική κυβέρνηση ότι προσφέρουν προστασία στο σκληρό Ελληνικό καρτέλ χάλυβα, μια πρακτική που ισχύει επίσης και για όλα τα Ελληνικά καρτέλ, πού κυριαρχούν στο σύνολο της Ελληνικής οικονομίας. Υπενθυμίζεται ότι Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, κατατάσσεται μόνιμα τελευταία στον κόσμο σε αποδοτικότητα, σύμφωνα με τους ετήσιους πίνακες της έγκυρης επιθεώρησης Global Competition Review και η Ελλάδα θεωρείται και είναι η "μαύρη τρύπα" του ανταγωνισμού στην Ευρώπη.

Ο απεργός πείνας ζητεί από την Ελληνική κυβέρνηση:
1. Πλήρη έρευνα τής καταγγελίας του κατά του καρτέλ του χάλυβα.
2. Αντικατάσταση της παρούσας Επιτροπής, μέλη της οποίας έχουν μηνυθεί από τον ίδιο, στην ποινική δικαιοσύνη για παράνομες πρακτικές προστασίας του καρτέλ του χάλυβα και των άλλων καρτέλ.
3. Δικαστική προστασία όσων καταγγέλλουν καρτέλ, από τις σοβαρές ανταποδοτικές συνέπειες εξόντωσης που υφίστανται μετά την υποβολή των καταγγελιών τους.

Τα στοιχεία του Θεόδωρου Τενέζου:
Διεύθυνση: Πατησίων 70 στο πεζοδρόμιο
Τηλέφωνο: 698 200 92 87
Email: tenezos@hotmail.com

ΣΧΟΛΙΑ

 1. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 08/03/2009 21:26:54

  Επιτέλους! Μπράβο!

 2. τιραμολα avatar
  τιραμολα 08/03/2009 21:31:06

  Ο άνθρωπος αυτός έκανε το "λάθος" να επιλέξει τις νόμιμες διαδικασίες αντί να βρει κάποια "άκρη" σε ένα απο τα δύο μεγάλα κόμματα.

 3. Xase avatar
  Xase 08/03/2009 22:26:41

  Τιραμολα γεια σου σε εχασα τελευταια.
  Δεν ειναι λαθος του να παει στα νομιμα αφου ΚΑΙ τα δυο μεγαλα κομματα υποστηριζουν τους μεγαλους του κλαδου. Ουτως η αλλως θα ηταν χαμενος ο ανθρωπος. Εκτος και αν νομιζεις οτι τα καρτελ (οι μεγαλοι του καθε κλαδου δηλαδη) υποστηριζονται μονο απο το ΠΑΣΟΚ η μονο απο την ΝΔ. Δεν ειναι ¨πλεκομενα¨ειναι διαπλεκομενα.

 4. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 08/03/2009 22:45:01

  Τον άκουσα τον άνθρωπο στη ΝΕΤ (ραδιόφωνο) προχτες. Μου έκανε εντύπωση ο συγκροτημένος λόγος του και η καθαρή σκέψη του, με επιχειρήματα και όχι με συνθήματα (με τα οποία μας έχει μπουχτίσει το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ).
  Η περίπτωση του Τενέζου είναι σκάνδαλο, εννοώ σκάνδαλο για το ελληνικό κράτος που αφήνει έναν αυτοδημιούργητο επιχειρηματία να καταστραφεί επειδή κάποια καρτέλ θέλουν να ελέγχουν την αγορά με έξοδα, σε τελική ανάλυση, δικά μας. Γιατί αν πληρώνουμε πανάκριβα τον χάλυβα για τις οικοδομές, επειδή το θέλουν τα καρτέλ, να σκεφτούμε ότι αυτό μετακυλίεται από προϊόν σε προϊόν, με τελικό αποδέκτη τον καταναλωτή.
  10-20 νταβατζήδες κυβερνούν τη χώρα.

 5. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 08/03/2009 23:24:19

  Η Επιτροπή Ανταγωνισμού εχει βαλει στο ραφι θέματα οπως είναι οι μπύρες , το τσιμέντο και ο χάλυβας. Θα τα φαει το μαυρο σκοταδι.

 6. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 09/03/2009 00:06:10

  Ο Τενέζος έπρεπε να έχει αντιδράσει αμέσως μόλις διαπίστωσε την παραμικρή "απροθυμία" των προμηθευτών να τον προμηθεύσουν πρώτες ύλες για την επιχείρηση. Στην Ελλάδα ζει, δεν ήξερε δεν ρώταγε; Δεν υπήρχε περίπτωση να τον άφηναν να θεριέψει επιχειρηματικά. Αυτός ο τομέας είναι το ένα τρίτο της οικονομίας.

 7. tony avatar
  tony 09/03/2009 00:17:14

  Ε και πως κάνει έτσι?
  Στην Ελλάδα τα καρτελ φάγανε τά πάντα.Το μόνο ευχάριστο ότι τώρα θα φάνε και τους εαυτούς τους.
  Όλα εδώ πληρώνονται.

 8. τιραμολα avatar
  τιραμολα 09/03/2009 09:01:20

  Η επιχείρηση IRON TENCO Α.Ε. εταιρείας εμπορίας σιδήρου θεωρείτο πρότυπο ανάπτυξης.
  Από την εταιρεία του ζούσαν 200 οικογένειες.
  Το επίσημο κράτος σιωπά...
  Η προτεραιότητα είναι η νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων...
  Τα κόμματα σιωπούν ένοχα...
  Οι υπόλοιποι παρακολουθούμε απλώς έναν άνθρωπο να πεθαίνει για το δίκαιο των αιτημάτων του...
  Συνεχίζουμε να λεγόμαστε άνθρωποι?
  Η περίπτωση του διδάσκει ήθος στην αποβλακωμένη καταναλωτική κοινωνία μας...
  Ελπίζω η νέα γενιά να είναι καλύτερη απο τη δική μας...

 9. ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ avatar
  ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ 09/03/2009 09:51:44

  Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΕΝΕΖΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΓΟΝΑ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ.ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΜΟΥ,(Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ)ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΕΔΩ ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ(ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑ).ΝΙΚΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΟΛΑΓΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ(ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΟΝΑΖΑΝ ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΟ ΛΑΟ) ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΟΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ(ΚΑΡΤΕΛ).ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ 8.ΕΛΕΝΑΚΙ(ΜΑΛΛΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΙΝΑΙ).

 10. ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ avatar
  ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ 09/03/2009 09:53:27

  ΔΙΟΡΘΩΣΗ...ΦΩΝΑΖΑΝ Κ ΟΧΙ ΦΟΝΑΖΑΝ.ΑΛΛΕΝΑΚΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΕΝΑΚΙ

 11. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 09/03/2009 10:29:26

  @11: Κάποιο λάθος κάνεις. Δεν πρέπει να διακινδυνεύει τη ζωή του ο Τενέζος με αυτό τον τρόπο. Έπρεπε να έχει κλιμακώσει την αντίδρασή του έγκαιρα και σταδιακά, είχε ένα μοχλό πίεσης, τους 200 εργαζόμενους. Δεν τους ενημέρωσε για την κατάσταση; (και όχι, δεν ειμαι δημόσιος υπάλληλος, από άποψη και ίσως και από χαρακτήρα). Αυτό που συνέβη στον Τενέζο είναι μια συνήθης κακοήθεια στην Ελλάδα, όταν μια επιχείρηση - μικρή μεγάλη δεν έχει σημασία - αρχίζει να αναπτύσσεται οι ανταγωνιστές της εκβιάζουν τους προμηθευτές με διακοπή των δικών τους παραγγελιών. Το γνωρίζω από μικρότερη κλίμακα).

 12. τιραμολα avatar
  τιραμολα 09/03/2009 10:36:51

  @13
  Ωραία , κάναμε τις διαπιστώσεις...
  Κράτος δικαίου υπάρχει?
  Επιτροπή ανταγωνισμού υπάρχει?
  .....................
  Από διαπιστώσεις και ευφιολογήματα έχουμε πήξει...
  Που είναι τα κόμματα?
  Είμαστε άξιοι της μοίρας μας και έχουμε κυβέρνηση και κόμματα που μας αξίζουν!
  Μπράβο μας....

 13. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 09/03/2009 10:37:57

  καλημερα,
  τι να πει κανεις ! Μπραβο του και πρεπει να περασουμε ολοι απο εκει να του συμπαρασταθουμε. τιποτε αλλο.

  ΠΠ

 14. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 09/03/2009 11:01:40

  Στην ΕΕ δεν απευθύνθηκε; Στην ιστοσελίδα της εταιρείας που δεν φαίνεται αν είναι ενεργή ή όχι εμφανίζετια το όνομα ενός νομικού εκπροσώπου μάλλον, όχι του ίδιου του Τενέζου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.