#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/12/2011 14:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Να γιατί δεν πρέπει να πάμε στη Χάγη για το ΑιγαίοΠολλή φασαρία γίνεται για την  ενδιάμεση συμφωνία με τα Σκόπια, για παραβίαση της οποίας μας καταδίκασε  το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Θυμάστε ποιός υπέγραψε τη συμφωνία αυτή;

Ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Επί της ουσίας τώρα:

Τίποτα δεν αλλάζει όσον αφορά στο ζήτημα της ονομασίας, Ασχέτως αν μερικοί διαδίδουν ό,τι το Δικαστήριο εμμέσως αναγνώρισε τους Σκοπιανούς με το συνταγματικό τους όνομα.

Τους Σκοπιανούς τους ενδιαφέρει η αναγνώριση της Ελλάδος.

Όλος ο κόσμος να τους αναγνωρίσει, όσο η Ελλάδα αρνείται, για αυτούς θα υπάρχει θέμα.

Αυτή είναι η πρώτη παρατήρηση.

 

Η δεύτερη έχει να κάνει με τη δική μας αμέλεια.

Τα  Σκόπια έχουν επανειλημμένως παραβιάσει την ίδια συμφωνία, αλλά εμείς ποτέ δεν μπήκαμε στον κόπο να  τους καταγγείλουμε διεθνώς. Ας το έχουμε υπόψιν γιατί θα μας προσφέρουν και άλλες ευκαιρίες στο μέλλον.

 

Τρίτον, σχετικά με το Δικαστήριο της Χάγης:

 

Πρόκειται για ένα δικαστήριο που αποφασίζει, κυρίως,  με πολιτικά κριτήρια

Όπως και η σημερινή, όλες του οι αποφάσεις είναι συμβιβαστικές.  "Κόβει το καρπούζι στη μέση"

Αυτά για όσους, ακόμα  μιλάνε,  για ενδεχόμενη προσφυγή μας  για το Αιγαίο.

Και στο Αιγαίο διεκδικήσεις εγείρει η Τουρκία και τις διευρύνει μάλιστα.

Σε περίπτωση προσφυγής μας θα είναι η μόνη κερδισμένη

Κώστας Ροδινός

Για την απόφαση επί της προσφυγής των Σκοπίων διαβάστε εδώ

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 05/12/2011 14:35:50

  Κώστα καλησπέρα.
  Κανένα σοβαρό κράτος, δλδ κράτος που θέλουν να το λαμβάνουν υπ' οψιν τους στα σοβαρα φιλοι και εχθροί, δεν κάνει τέτοια ατοπήματα. Να βάζει σε νομική κρίση την κληρονομιά του από σφετεριστές, κα μάλιστα σε δικαστήριο-μαϊμού γνω΄στο για την μεροληψία του. Αυτό θα ίσχυε ακόμα και αν το δικαστήριο ψηφιζε υπέρ ημων.

  Και όπως γράφεις "Τους Σκοπιανούς τους ενδιαφέρει η αναγνώριση της Ελλάδος". Ακριβώς, αυτός είναι ο ¨τυπος των ήλων" στην περίπτωση αυτή. Όσο για να τους καταγγέλναμε, ε ξέρεις, "εμείς" καταγγέλουμε τον εαυτό μας συνήθως.

 2. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 05/12/2011 14:47:07

  Που να δείτε και την απόφαση του Δ.Δ. της Χάγης για το θέμα των ¨Γερμανικών Πολεμικών Αποζημιώσεων ¨ που θα βγει μέσα στις επόμενες εβδομάδες ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ! .

  Απόφαση με την οποία θα κριθεί το ζήτημα του ¨ακαταδίωκτου ¨ που ζητά η Γερμανία ( ¨ετεροδικία ¨ ) , δηλαδή το εάν οι Πολίτες και όχι μόνο τα ¨κράτη ¨ έχουν το δικαίωμα να ενάγουν μια χώρα για εγκλήματα πολέμου ( στην υπόθεση κρίνεται η Αποζημίωση πολιτών του Διστόμου και Ιταλίας , ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...). Εάν του δικαστηρίου προΐσταται και πάλι Ιάπωνας ( όπως είναι γνωστό η Ιαπωνία αρνείται να καταβάλει Αποζημιώσεις σε πολίτες της Κίνας και της Κορέας για τα φρικτά εγκλήματα του μιλιταρισμού της και ήταν στον ίδιο ΑΞΟΝΑ με την Γερμανία ) , τότε την βάψαμε... Αλλά και Αμερικάνος , Γάλλος ή Εγγλέζος να είναι , το ίδιο θα είναι . Όλοι αυτοί τρέμουν για τις Αποζημιώσεις που μπορούν να τους ζητήσουν για τα σύγχρονα , καθημερινά εγκλήματα πολέμου της ¨Νέας Τάξης¨.

  Οπότε η Γερμανία , ο μεγαλύτερος καιροσκόπος της ιστορίας τα τελευταία 100 χρόνια , πάλι μπορεί να την ¨σκαπουλάρει ¨ , συνεχίζοντας την απρόσκοπτη ανάπτυξη της σε βάρος των λαών του κόσμου. Με την υπεράσπιση , εκτός των άλλων , και της διαπαραταξιακής ¨5ης φάλαγγας¨ της στην Ελλάδα....

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΝΤΑΝΤΟΝ 05/12/2011 18:22:32

   Πού το ξέρεις ότι θα βγεί τέτοια απόφαση; Δεν έχει ακουστεί κάτι τέτοιο; 'Εχεις πηγή; Γιατί αν δεν έχεις δεν είναι αποδεκτό να λέγονται τέτοια πράγματα και να μένουν εντυπώσεις

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 05/12/2011 18:23:59

    Χωρίς ερωτηματικό: Δεν έχει ακουστεί μια τέτοια πληροφορία που μας λες

 3. Περιπτερας avatar
  Περιπτερας 05/12/2011 14:49:14

  Από τον αριθμό των σχολίων καταλαβαίνει κανείς πόσο μας έχουν καταρρακώσει οικονομικά και κυρίως ψυχολογικά που κανείς δεν ασχολείτο με ένα τόσο σοβαρό θέμα που άλλοτε θα ήταν στο «τοπ» της επικαιρότητας...είναι και αυτό ίσως μέρος του σχεδίου????

  • factorx avatar
   factorx @ Περιπτερας 05/12/2011 14:52:04

   Μην είσαι άδικος και βιαστικός
   http://www.antinews.gr/2011/12/05/136896/

   • Περιπτερας avatar
    Περιπτερας @ factorx 05/12/2011 15:01:15

    Μακάρι να κάνω λάθος Φακτορα αλλά ακόμη και εκεί ο αριθμός των σχολίων είναι προς το παρόν αρκετά μικρός για ένα τόσο σημαντικό εθνικό ζήτημα … άσε που μεγάλος αριθμός σχολίων είναι από τα ίδια πρόσωπα. Δεν συμφωνείς ότι η συνεχιζόμενη εξαθλίωση και η τρομοκρατία που καθημερινά μας επιβάλλουν μας έχει κάνει να αποστασιοποιηθούμε από τα εθνικά μας ζητήματα και δυστυχώς να έρχονται σε δεύτερη μοίρα?

    • anonymous avatar
     anonymous @ Περιπτερας 05/12/2011 15:11:37

     Όχι ρε Περιπτερά, έχεις άδικο. Το θέμα των Σκοπίων το έχουμε εξαντλήσει σε πολλές συζητήσεις. Δεν έχουμε να πούμε κάτι περισσότερο. Επίσης είναι κουραστικό να γράφουμε τα ίδια και τα ίδια. Αυτά που έπρεπε να γραφτούν γράφτηκαν.

     • Περιπτερας avatar
      Περιπτερας @ anonymous 05/12/2011 15:30:17

      Αγαπητέ Ανώνυμε, συμφωνώ στο δεύτερο σκέλος της ανάρτησης σου… έχω και εγώ το ίδιο «feeling» ότι μετά τις πρόσφατες εξελίξεις ο αριθμός των σχολίων έχει αισθητά μειωθεί. Αυτό μπορεί να μαρτυρά και μια απογοήτευση. Ως προς το πρώτο σκέλος της ανάρτησης σου, θα διαφωνήσω γιατί η παρατήρηση μου είναι γενικότερη που απλά κατά την άποψη μου επιβεβαιώνεται και από τον αριθμό των σχολίων στα συγκεκριμένα posts του Antinews. Αυτό όμως που προσπαθώ να πω είναι ότι αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία δύο χρόνια στη χωρά έχουν και ως στόχο να μας δημιουργήσουν μια αποστροφή στα εθνικά θέματα, κυρίως λόγο του συνεχιζόμενου φόβου που μας ασκούν… πολύ φοβάμαι ότι θα δούμε και αλλού τέτοιου είδους επεισόδια άμεσα σχετιζόμενα με τα εθνικά μας θέματα.

     • Wolf avatar
      Wolf @ Περιπτερας 05/12/2011 16:14:22

      Για αυτό πρέπει, κατά τη γνώμη μου -αυτά που έχουν χιλιοειπωθεί- να τα πούμε πάλι, δεν είναι κακό, είναι δημιουργική επανάληψη.
      Να δείξουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν έχουμε κουραστεί, δεν λειτουργεί ο ωχαδελφισμός σε τέτοια θέματα, ότι είμαστε εδώ και παρακολουθούμε, νοιαζόμαστε, συμμετέχουμε, στο εθνικό αυτό θέμα, όπως και σε όλα τα άλλα.

 4. Υψηλάντης avatar
  Υψηλάντης 05/12/2011 14:50:55

  Στη Χάγη δεν μπορούμε να πάμε για το Αιγαίο και την υφαλοκρηπίδα την οποία χαρακτηρίζουμε ως τη μοναδική διαφορά μας με την Τουρκία.Αυτό γιατί όπως το ίδιο δικαστήριο αποάσισε όταν προσφύγαμε μονομερώς δεν του έχουμε αναγνωρίσειτο δικαίωμα με επιφύλαξή μας να αποφαίνεται για εδαφικές διαφορές και ως τέτοιες θεωρήθηκαν οι διαφορές μας για την υφαλοκρηπίδα.Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να συσταθεί ειδικό διαιτητικό δικαστήριο πράγμα που αν συμβεί θα είμαστε εκ των πραγμάτων οι χαμένοι γιατί θα δεχτούμε να διαπραγματευτούμε αυτά που αυτοί διεκδικούν από εμάς.Το μόνο λοιπόν που πρέπει να κάνουμε άμεσα ώστε να μην αδρανήσει το δικαίωμα μας είναι να προχωρήσουμε στην άμεση κήρυξη της ΑΟΖ.Όσο για την απόφαση για τα Σκόπια πρόκειται απλά για μία σαπουνόφουσκα η οποία δεν έχει καμία συνέπεια στον Εθνικό Στόχο (αν είναι ακόμα Εθνικός Στόχος) της μη ονομασίας των Σκοπίων με το όνομα της Μακεδονίας και της αναγνώρισης Εθνικής γλώσσας και εθνικότητας σε ένα λαό που δεν έχει καμία σχέση με τους Μακεδόνες.Μπορούν κάλλιστα να ονομαστούν τα Σκόπια ως "Δημοκρατία Βόρεια της Μακεδονίας".

 5. Γιώργος Π avatar
  Γιώργος Π 05/12/2011 15:04:43

  Σωστός ο Ροδινός.
  Όλα γίνονται για να τους αναγνωρίσουμε εμείς.
  Αυτό θέλουν.Να τους πούμε εμείς Μακεδονία.
  Αν δεν τους αναγνωρίσουμε εμείς θα διαλυθούν.

 6. anonymous avatar
  anonymous 05/12/2011 15:04:50

  το είχα γράψει και σε άλλη ανάρτηση. Η Χαγηολαγνεία είναι πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ λόγω Μολυβιάτη δε δέχτηκε ποτέ τη Χάγη.

  Το μόνο θετικό από την απόφαση των Σκοπίων είναι ότι ίσως αναθεωρήσει την άποψή του το αιωνίως κυβερνών κόμμα της Ελλάδας.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ anonymous 05/12/2011 15:13:24

   Ενας καθηγητής μου στο Πανεπιστήμιο μας είχε πεί:
   "Ο χειρότερος συμβιβασμός είναι προτιμότερος από την καλύτερη δικαστική απόφαση"!

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Κώστας Ροδινός 05/12/2011 18:28:22

    Εδώ δεν πρόκειται για συμβιβασμό. Πρόκειται για μονομερή διεκδίκηση των Σκοπίων με τις πλάτες των ΗΠΑ και την ιδιοτελή ανοχή της Τουρκίας. Οπότε ο οποιοσδήποτε εκβιασμός θα συνιστά τη χειρότερη λύση. Η μη λύση του προβλήματος της ονομασίας είναι προτιμότερη. Ο χρόνος δουλεύει υπέρ των εθνικών μας συμφερόντων

    • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
     ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 05/12/2011 18:29:04

     ο οποιοσδήποτε συμβιβασμός θα συνιστά τη χειρότερη λύση

 7. Θύμιος avatar
  Θύμιος 05/12/2011 16:15:19

  καλή είναι η Χάγη. το πρόβλημα είναι ότι απομακρυνθήκαμε απ’ το Αγγλικό, και γενικότερα Αγγλοσαξονικό, σύστημα ισορροπιών, πλησιάζοντας τους ρεβανσιστικούς ιμπεριαλισμούς (Γαλλικό - Γερμανικό), και τον proAr.Am.C.O. λομπισμό (Ιρλανδο-Εβραϊκό), αφημένοι παράλληλα στον σταζίτικο και καγκεμπίτικο εισοδισμό.
  καλύτερα περνάμε με τους Γερμανούς; απ’ ότι με τους Εγγλέζους;? μ’ αυτούς είχαμε και πέντε κοινά, ήμασταν λαοί της θαλασσής._

 8. Θύμιος avatar
  Θύμιος 05/12/2011 16:16:58

  καλή είναι η Χάγη. το πρόβλημα είναι ότι απομακρυνθήκαμε απ’ το Αγγλικό, και γενικότερα Αγγλοσαξονικό, σύστημα ισορροπιών, πλησιάζοντας τους ρεβανσιστικούς ιμπεριαλισμούς (Γαλλικό – Γερμανικό), και τον proAr.Am.C.O. λομπισμό (Ιρλανδο-Εβραϊκό), αφημένοι παράλληλα στον σταζίτικο και καγκεμπίτικο εισοδισμό.
  καλύτερα περνάμε με τους Γερμανούς; απ’ ότι με τους Εγγλέζους;? μ’ αυτούς είχαμε και πέντε κοινά, ήμασταν λαοί της θαλάσσης._

 9. ΕΛΛΗΝ avatar
  ΕΛΛΗΝ 05/12/2011 16:20:17

  νομιζω οτι αρνητικος για την χαγη ηταν και ο Αντρεας παπανδρεου. μπορει να κανω λαθος. διορθωστε με. οσο για την σημερινη αποφαση δεν ειναι κατι απλο. νομιζω οτι τους εδωσε δικαιωμα να μπουν σε οργανισμους (αν το μπορεσουν ) με το ονομα που θελουν. Μεγαλη σφαλιαρα φαγαμε. Αληθεια γιατι πηγαμε; Αν δεν πηγαιναμε τι επιπτωσεις θα ειχαμε; Παρακαλω να μου απαντησει καποιος ΜΟΝΟ αν γνωριζει καλα.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΕΛΛΗΝ 05/12/2011 18:33:12

   Από όσο ξέρω ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν μιλούσε για Χάγη. Αυτή άρχισε να μπαίνει στην δημοσιογραφική καθημερινότητα επί της εποχής του αμερικανοευχαριστούντος Σημίτη και των ομοειδεατών φίλων του (Ροζάκης και ΣΙΑ). Αργότερα, ήρθε και ο αμερικανοθρεμένος Γιωργάκης Παπανδρέου και ανήγαγε την Χάγη σε εθνικό στόχο! Αυτά παθαίνει ένας λαός που υιοθετεί μια νοοτροπία σαν αυτή του Πασοκ. Ελπίζουμε τώρα ότι θα αλλάξει αυτό λόγω του ότι ο λαός συνειδητοποιεί την ξεφτίλα που βιώνουμε

   • ΕΛΛΗΝ avatar
    ΕΛΛΗΝ @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 05/12/2011 21:48:47

    ευχαριστω. Τουλαχιστον ο πατηρ ηταν ενημερος για τα λαμογια της Χαγης. ο γιοκας ακολουθει την αριστεραντζα προς αγρα ψηφων.

 10. anetos avatar
  anetos 05/12/2011 16:25:15

  "Πρόκειται για ένα δικαστήριο που αποφασίζει, κυρίως, με πολιτικά κριτήρια

  Όπως και η σημερινή, όλες του οι αποφάσεις είναι συμβιβαστικές. ”Κόβει το καρπούζι στη μέση”"

  "η Τουρκία και τις διευρύνει μάλιστα...Σε περίπτωση προσφυγής μας θα είναι η μόνη κερδισμένη"

  αντιφαση !!!!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ anetos 05/12/2011 17:21:42

   Δεν υπάρχει αντίφαση γιατί στο Αιγαίο εγείρει αξιώσεις μονομερώς η Τουρκία δημιουργώντας προβλήματα.
   Εμείς τι θέματα έχουμε θέσει;
   Αρα και στη μέση να μοιράσει τις αξιώσεις της Τουρκίας, χαμένοι θα είμαστε.

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Κώστας Ροδινός 05/12/2011 18:34:34

    Σωστό. Εκτός κι αν ζητάμε την Κωνσταντινούπολη και μας δώσουν μόνο τα Δαρδανέλλια! Μακριά από τη Χάγη! Καμία εμπιστοσύνη

   • Fanis avatar
    Fanis @ Κώστας Ροδινός 05/12/2011 18:48:45

    Οτι τα νησια εχουν υφαλοκρηπιδα. 12 μιλια και σε περιπτωση που η γειτνιαση ειναι μικροτερη Σαμος-μεμετια στη μεση ..
    Υπαρχουν και αλλα θεματα FIR ,ερευνας και διασωσης ..

 11. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 05/12/2011 17:08:40

  Σύμφωνα με τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 κάθε κράτος έχει το δικαίωμα να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη του στα 12 ναυτικά μίλια, ενώ η κυριαρχία του παράκτιου κράτους εκτείνεται, περαιτέρω, και στον εναέριο χώρο που ευρίσκεται πάνω από την αιγιαλίτιδα ζώνη, όπως επίσης και στο βυθό αυτής αλλά και στο υπέδαφός της.
  Άν χρειαστεί νά πάμε κάποτε στήν Χάγη, πρέπει νά πάμε αφού ασκήσουμε τό δικαίωμά μας τής επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης καί άν έχουμε διαφορετικές απόψεις μέ τήν Τουρκία γιά τήν οριοθέτηση τής υφαλοκρηπίδας πού απομένει πρός οριοθέτηση.
  Άν απεμπολήσουμε αυτό τό δικαίωμά μας τής επέκτασης των χωρικών μας υδάτων, λύνοντας ταυτόχρονα καί τήν διεθνή παραδοξότητα τού εύρους τής εναέριας κυριαρχίας καί πάμε παρ' όλα αυτά στήν Χάγη μέ τά σημερινά ισχύοντα, όπως σκόπιμα πολλοί υπαινίσσονται, είναι καθαρή προδοσία.
  Η Χάγη έκανε τήν δουλειά της σωστά. Εμείς κινηθήκαμε τελείως λανθασμένα καί στό Σκοπιανό καί κινούμαστε τελείως λανθασμένα στό Αιγαίο καί στήν ανακήρυξη τής ΑΟΖ.
  Άν η Τουρκία αποφασίσει νά κάνει πόλεμο σέ επέκταση τών χωρικών μας υδάτων στά 12 ν.μ., νά τό κάνει. Η ελληνική πολιτική ηγεσία είναι αυτή πού πρέπει νά πάρει όλα εκείνα τά μέτρα πού θά αποσοβήσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο ή νά προετοιμασθεί νά τό αντιμετωπίσει.
  Άν μιά ελληνική κυβέρνηση θέσει ώς προτεραιότητά της νά μάς απαλλάξει από τόν βραχνά τής υφαλοκρηπίδας καί αποφασίσει νά προχωρήσει τό θέμα μέ τήν δέουσα σοβαρότητα καί στρατηγική, σέ δυό χρόνια από τώρα μπορούμε νά εχουμε στρατηγικά ανακατατάξει όλη τήν περιοχή τού Αιγαίου καί τής αν. μεσογείου πρός όφελός μας.
  Αυτή η τρομολαγνεία τής ακινησίας πρέπει νά σταματήσει. Μέχρι τώρα οι πολιτικοί φρόντιζαν νά μήν ενοχλήσουν τήν ραθυμία τού μέσου έλληνα στό ρούφηγμα τού δανεικού φραπέ, ώστε ανενόχλητα νά τόν ληστεύουν.
  Μέχρι τώρα ο μέσος έλληνας τόν δανεικό φραπέ ψάχνει νά τού ξαναδώσουν πίσω καί απειλεί θεούς καί δαίμονες. Ποτέ δέν θέλησε νά δεί καί νά πεί τά πράγματα μέ τό όνομά τους. Καί άν τά έβλεπε περιοριζόταν στήν καταγγελία, στό πλαίσιο τής παρέας του τής τσιπουροκατάνυξης. Δέν τόν κορόϊδεψαν οι πολιτικοί. Ο ίδιος βολεύονταν μέ τήν κοροϊδία τους. Καί μέ τό όποιο περαστικό βόλεμα. Αυτός ο «πανέξυπνος» λαός τού ομφαλού τής γής. Όλοι γιά μένα καί εγώ μαζί σας τό κυρίαρχο σύνθημά του.
  Ο Σαμαράς είναι προδότης, κωλοτούμπας, τά βρήκε, τά γύρισε, κ.λ.π.. Ο Τσίπρας τά λέει ωραία. Τό ΚΚΕ έχει σταθερές θέσεις. Ο Αντωνάκης ή ο Τόνης γκρέμισε τήν εμπιστοσύνη τού λαού στό πρόσωπό του. Τί θά κάνεις Αντωνάκη μέ τό χαράτσι; Μέ τό μνημόνιο; Μέ τούς κομμένους μισθούς; Μέ τό μαγαζί μου; Μέ τήν ανεργία μου; Μέ τήν μάνα μου, τό παιδί μου, τό πρόβλημά μου, τήν γκόμενά μου, τό μαγιό μου, τόν φραπέ μου;
  Όλα εδώ, ατάκα καί επί τόπου. Εκλογές τώρα. Νά λυθεί τό δικό μου πρόβλημα, όπως εγώ τό καταλαβαίνω. Τά άλλα δέν μέ ενδιαφέρουν.
  Τί είχες Γιάννη μ'; Τἰ εἰχα πάντα.
  Μεγάλε Τσίπρα καί κοντή Παπαρήγα.
  Μόνον εσείς είστε πραγματικοί ηγέτες.
  Πιάνετε στόν αέρα τά αιτήματα τού λαού.

  • η γλωσσού avatar
   η γλωσσού @ Ιαπετός 05/12/2011 21:00:35

   Αγαπητέ Ιαπετέ γράφεις "κινούμαστε τελείως λανθασμένα στό Αιγαίο καί στήν ανακήρυξη τής ΑΟΖ". Κινούνται οι κυβερνήσαντες λανθασμένα η προδοτικά; Αυτό μπορεί να απαντηθεί από τα συμβάντα της τελευταίας 30ετίας; Αξίζει να παραθέσουν όσοι γνωρίζουν στοιχεία. Γιατί η μεγαλύτερη δύναμη είναι η γνώση. Έντεχνα μας την στερούν οι πολιτικάντηδες. Έτσι είμαστε αποδυναμωμένοι για να αντισταθούμε στην απεμπόληση εθνικών διεκδικήσεων. Και ο χορός καλά κρατεί.........

   • Ιαπετός avatar
    Ιαπετός @ η γλωσσού 05/12/2011 23:11:55

    Δυστυχώς σάν χώρα, στό σύνολό της, δέν έχουμε κάποιο ευρύτερο στόχο. Άς πούμε κάποια νέα Μεγάλη Ιδέα.
    Η τελευταία Μεγάλη Ιδέα πού καταβρόχθισε τρείς γενιές ήταν η απαίτηση νά γίνουμε Σοβιετία. Η πνευματική μας ανάλωση, μέχρι σήμερα, εμπόδισε τήν γέννηση καί άνδρωση κάτι διαφορετικού, ώστε νά γίνει τό νέο κοινωνικό ζητούμενο καί νά μπορέσει νά εγκλωβίσει τήν πολιτική στήν πραγμάτωσή του. Δέν ξέρω άν αυτός ο εκφυλισμός θά μπορέσει νά ξεπερασθεί στό μέλλον.
    Μέχρι τώρα οι πολιτικοί ιθύνοντες κινήθηκαν στήν διαχειριστική λογική τού εμφύλιου καί τής χούντας. Το κυπριακό πέρασε σέ άλλη μοίρα καί τά Ίμια ήταν αναμενόμενα. Τί νά περιμένεις από ένα λαό πού έπαυσε νά πιστεύει στήν ιστορική συνέχεια τού εαυτού του; Έχει απομονωθεί στό τρέχουν ιστορικό δρώμενο καί αυτοκαταργείτε σιγά-σιγά. Βιολογικά θά αφήσει ακόμα κάποια ίχνη, αλλά δέν νομίζω νά απασχολεί καί κανέναν αυτό τό θέμα. Ιστορικά καί πολιτιστικά αυτοκαταργούμαστε. Μαζί μας θά πεθάνουν καί μερικές χιλιάδες χρόνια ιστορίας. Κάποιοι άλλοι θά διαμοιράσουν τήν κληρονομιά μας καί θά τήν διασύρουν. Τό κάνουν ήδη σέ όλη τήν «φωτισμένη» δύση. Χαμογελούν, εδώ καί πολύ καιρό, συγκαταβατικά όταν σάν έλληνας παρουσιάζεσαι καί θέλεις νά παρουσιάσεις τόν εαυτό σου μέσω τής ιστορίας σου. Δέν μάς θέλουν ώς συνεχιστές αυτής τής ιστορίας. Δέν μάς αναγνωρίζουν καί μάς μισούν. Καί τί κάνουμε εμείς; Αντιγράφουμε τήν δική μας ιστορία από αυτούς, θέλουμε νά τούς μοιάσουμε καί παραμορφώνουμε κάθε γηγενή προσπάθεια αυτογνωσίας. Τήν ελληνικότητά μας τήν ζούμε λάθρα.

    • Τιγράνης avatar
     Τιγράνης @ Ιαπετός 05/12/2011 23:24:38

     Και άντε τώρα να πεις ότι υπερβάλλει, ότι είναι πεσιμιστής, ότι ανοίγεται μπρος μας μέλλον λαμπρό... Ιαπετέ, δυστυχώς έχεις δίκιο. Οι τίτλοι τέλους είναι κοντά, απαιτείται παλιγγενεσία, ανάσταση αληθινή, πριν είναι οριστικά αργά...

    • victoria (true) avatar
     victoria (true) @ Ιαπετός 05/12/2011 23:30:54

     Ιαπετέ, σε βλέπω πικραμένο...
     Έχεις δίκιο, πονάνε αυτά που λες. Επειδή όμως πονάνε, πιστεύω πως κάποιο θαύμα θα μας ενώσει (όσους πονάμε με αυτά που λες) πίσω από μια ιδέα, που θα δικαιώσει τη συνέχεια των Ελλήνων.

     • Ιαπετός avatar
      Ιαπετός @ victoria (true) 06/12/2011 00:28:21

      Είθε

 12. Απορία avatar
  Απορία 05/12/2011 18:08:10

  Τα σκόπια έχουν ΑΕΠ γύρω στα 8 δις ευρώ το χρόνο. Ναι 8 δις.

  Από αυτό και μόνο φαίνεται το πόσο άχρηστοι ήταν οι πολιτικοί μας όλα αυτά τα χρόνια.

  Έπρεπε να έχουμε αγοράσει και εξαγοράσει ολόκληρη τη χώρα και κυρίως όλους τους πολιτικούς και τα πολιτικά κόμματα των σκοπίων.

  Εαν είχε γίνει αυτό, το θέμα θα είχε λήξει προ καιρού.
  Αλλά τι μπορεί να περιμένει κανείς από τους δικούς μας πολιτικούς.

 13. Fanis avatar
  Fanis 05/12/2011 18:42:32

  Και στο Αιγαίο διεκδικήσεις εγείρει η Τουρκία και τις διευρύνει μάλιστα.
  Σε περίπτωση προσφυγής μας θα είναι η μόνη κερδισμένη
  ==
  Απο που συμπεραινεται αυτο?

  Οι διαφορες λυνονται ειτε με διαλογο ειτε με πολεμο.
  Αν ο πολεμος αποκλειστει και ο διαλογος αποτυχει η μονη διεξοδος ειναι καποιο δικαστηριο ..
  Δεν ξερω γιατι εμεις ειμαστε (η θα ειμαστε )οι χαμενοι..
  Αν συμβει κατι τετοιο ισως πρεπει να ξανασκεφτουμε ,μηπως τελικα εχουμε αδικο.
  Οσον αφορα για τα σκοπια ,αν πετυχαν μια καταδικη θα πετυχουν και αλλες..
  Και αν τους εχουν αναγνωρισει 130 κρατη του ΟΗΕ και τους λενε σε ολους τους χαρτες σαν "μακεδονια" μικρη αξια θα εχει η δικη μας μη αναγνωριση..
  Μονο μπερδεμα θα υπαρχει .. πχ μακεδονικος χαλβας ,θα πρεπει να ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ οτι ειναι "μακεδονικος" αλλα Ελληνικος !!! και σε αναλογες περιπτωσεις θα ισχυει το ιδιο ..

  Σε καποιο σαιτ ειδα την ΑΝΕΚlines της Ιταλιας να εχει ενα χαρτη της Ελλαδος στο οποιο αναφερει την Μακεδονια "Chalkidiki" ..

  Βοηθεια μας...

 14. Δήμος avatar
  Δήμος 05/12/2011 18:45:53

  To NATO πριν λίγο έβγαλε ανακοίνωση που λέει πως δεν αλλάζει κάτι και δεν πρόκειται να μπουν αν δεν λυθεί το θέμα. Άρα μια τρύπα στο νερό έκαναν οι Σκοπιανοί. Τώρα που τεκμηριώθηκε η παραβίαση για τον Ήλιο της Βεργίνας, πρέπει να ξηλώσουν τα πάντα στην κεντρική πλατεία τους, αφού έγιναν με κρατική χρηματοδότηση. Αλλά πρέπει να το καταγγείλει ο Δήμας πρώτα.

 15. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 05/12/2011 18:50:00

  Η δήλωση του ΓΓ του ΝΑΤΟ:

  "Ελαβα γνώση της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου για τη διμερή διαφορά μεταξύ της Ελλάδας και της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Η ετυμηγορία δεν επηρεάζει την απόφαση που έλαβαν οι Σύμμαχοι στη Σύνοδο Κορυφής του Βουκουρεστίου το 2008. Συμφωνήσαμε ότι μία πρόσκληση θα απευθυνθεί στην πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας αμέσως μόλις επιτευθχεί αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας. Η απόφαση αυτή έχει επαναβεβαιωθεί στις Συνόδους Κορυφής και τις υπουργικές συναντήσεις που επακολούθησαν».

  • Fanis avatar
   Fanis @ Κώστας Ροδινός 05/12/2011 19:03:24

   Συνεπως μπορουμε να ..κοιμομαστε ησυχοι!!
   Φροντιζει το ΝΑΤΟ πριν απο μας για μας.

   Φυσικα ο ΓΓ του ΝΑΤΟ ειναι αναλωσιμο προιον ..
   Και φυσικα "συνοδοι κορυφης" θα ξαναγινουν ..
   Και φυσικα φυσικωτατα η λυση θα ειναι ευκολοτερη αν γινει η συνδεση με την .."δοση" (7η? και ποσες ειναι ακομα?)..

  • Λαπίθης avatar
   Λαπίθης @ Κώστας Ροδινός 05/12/2011 21:05:16

   Αγαπητέ Κύριε
   θα μπορούσατε να μας υποδείξετε συνδέσμους για να ενημερωθούμε πληρέστερα για τα λεχθέντα; ώστε να έχουμε άποψη για όσα θα επακολουθήσουν προσεχώς.

 16. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 05/12/2011 19:11:40

  Δεν μπορούσε να πεί τίποτα το διαφορετικό ο ΓΓ του ΝΑΤΟ

  • Fanis avatar
   Fanis @ Κώστας Ροδινός 05/12/2011 20:17:39

   Εμενα δεν μου κανει ουτε κρυο ουτε ζεστη το τι δηλωσε αυτος.
   Θαπρεπε? Γιατι?
   Αναλωσιμο προιον ειναι ,σημερα ειναι αυριο δεν ειναι..

   • Δήμος avatar
    Δήμος @ Fanis 05/12/2011 22:27:03

    Η δήλωση είναι σημαντική γιατί επιβεβαιώνει τη θέση του οργανισμού, όπως έχει διαμορφωθεί ΚΑΙ ΜΕΤΑ από το 2008, χωρίς άλλη δήλωση της Ελλάδας. Δεν το λέει από το καθιστικό του, επειδή το κατέβασε η κούτρα του. Είναι η θέση του ΝΑΤΟ, όχι της Ελλάδας. Επομένως δεν πρόκειται να πάρουν πρόσκληση στη σύνοδο που θα γίνει τώρα.

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ Δήμος 05/12/2011 23:26:57

     προφανώς και είναι σημαντική, ειδικά που βγήκε σήμερα

 17. Mara avatar
  Mara 05/12/2011 19:23:34

  Αγαπητέ Κώστα, έτσι όπως τα γράφεις είναι.

  Τα εθνικά θέματα, δεν είναι ούτε συντάξεις ούτε μισθοί να γίνονται μειώσεις...
  Στα εθνικά θέματα, να το σκεφθεί καλά... όποιος τολμήσει να κάνει υποχώρηση...
  Έχουμε ανάγκη άμεσα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ!

  (Ο κόσμος είναι μουδιασμένος με όλα αυτά που γίνονται. Η ψυχολογία του δεν είναι καθόλου καλή... Δυό τρείς γερές "κινήσεις" χρειάζονται, πανάθεμα τες.... και θα γυρίσει τούμπα... η κατάσταση. Άχ... βρέ Σαμαρά, μας έχεις κάνει τα νεύρα κρόσσια... Τελείωνεεεε.....)

 18. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 05/12/2011 19:36:15

  ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ kathimerini.gr
  Hμερομηνία : 05-12-11 Eκτύπωση | e-mail
  Κύπρος: Έως μισό τρισ. δολ. ο ορυκτός πλούτος του οικοπέδου 12
  Σύμφωνα με εκτιμήσεις του καθ. Μ. Οικονομίδη.

  Ο πλούτος που μπορεί να αντληθεί, μόνο από το οικόπεδο 12 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, ξεπερνά τα 450 δισεκατομμύρια δολάρια, εκτιμά ο δρ Μιχάλης Οικονομίδης, καθηγητής του Cullen College of Engineering στο αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Χιούστον.

  Ο κ. Οικονομίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πολίτης» εκτιμά ότι από την διάχυση αυτών των χρημάτων στην κυπριακή κοινωνία θα διπλασιαστεί και αργότερα θα τετραπλασιαστεί το κατά κεφαλήν εισόδημα των Κυπρίων. Σύμφωνα με τον καθηγητή, στο οικόπεδο 12 υπάρχει και πετρέλαιο, το οποίο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, οι οποίες όπως σημείωσε δεν διαφέρουν από αυτές της Noble, αγγίζει τα 3,7 δισεκ. βαρέλια.

  Αυτό το πετρέλαιο αξίζει πιο πολλά από το φυσικό αέριο και εκπλήσσομαι που κανείς δεν το αναφέρει, δήλωσε χαρακτηριστικά.

  Άς ξυπνήσουν επιτέλους μερικοί καί άς αντιληφθούν τήν διάσταση της πολιτικής.
  Δέν είναι μόνον η οικονομική κρίση καί τό ευρωομόλογο πού θά επηρεάσουν τό μέλλον αυτής τής χώρας. Τό μέλλον της κρύβεται αλλού.

 19. theo1611 avatar
  theo1611 05/12/2011 19:44:55

  Δεν είναι κακό να χάνεις μία μάχη ή περισσότερες, αρκεί να μην χάνεις τον πόλεμο.

  Υπ' αυτή τη θεώρηση, "η μπάλλα στην εξέδρα", όπως το παρόν άρθρο, είναι ό,τι χειρότερο!!!.


  Η στρατηγική δεν θέλει λόγια, ιδιαίτερα όταν την τρως στη μάχη.

  Θέλει άμεσα την επόμενη κίνηση, χωρίς φιοριτούρες.

  Ιδιαίτερα όταν την τρως, δεν χρειάζεται να προσπαθείς να εξηγήσεις ότι δεν ρην έφαγες.

  Αν έχεις στρατηγική προχωρείς στο παρασύνθημα χωρίς τυμπανοκρουσίες.

  Τα επικοινωνιακά έχουν και ένα όριο, το οποίο προσδιορίζεται από την ύπαρξη ή μη στρατηγικής: Εάν την έχεις, προχωράς στο παρασύνθημα, εάν δεν την έχεις σχολιάζεις τις εκβάσεις των μαχών και αναφέρεσαι και σε άλλες πιθανές μάχες που θα γίνουν, χωρίς στρατηγική (πέραν αυτής του βλέποντας και κάνοντας).

 20. Anatoli avatar
  Anatoli 05/12/2011 19:49:05

  Να μη χάνουμε τις ελπίδες μας και την δύναμή μας, ο άγιος παπούλης ο Παίσιος έλεγε «Ο ένας θέλει την Θεσσαλονίκη, ο άλλος θέλει να φτάσει μέχρι την Λάρισα, ο άλλος θέλει το Αιγαίο. Μα τέλος πάντων δεν υπήρχε ποτέ Ελλάδα;».
  Παρωμοίαζε το κράτος των Σκοπίων με οικοδόμημα που είναι χτισμένο με τούβλα και με φαρσαλινούς χαλβάδες, που είναι κομμένοι σε σχήμα τούβλων, και που φυσικό είναι κάποτε να καταρρεύσει.

 21. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 05/12/2011 20:10:30

  άμα ως κράτος δεν έχεις πραγματική ισχύ κανένα δικαστήριο δε θα προστατεύσει τα αγαθά και τα δικαιώματά σου

 22. StarPowerNone avatar
  StarPowerNone 05/12/2011 20:22:42

  Πολύ σωστές και οι τρεις παρατηρήσεις ιδιαίτερα όμως η πρώτη:
  «Όλος ο κόσμος να τους αναγνωρίσει, όσο η Ελλάδα αρνείται, για αυτούς θα υπάρχει θέμα.»
  Θα υπάρχει μέγα θέμα για τους Σκοπιανούς!

  Δυστυχώς λίγοι, πολύ λίγοι, καταλαβαίνουν την σημασία αυτής της πρότασης στην Ελλάδα.

  Ο Κώστας Καραμανλής έδωσε την σύνθετη ονομασία το 2007 χωρίς κανένα αντάλλαγμα! Μέχρι τότε η ΕΠΙΣΗΜΗ θέση της Ελλάδας ήταν να μην συμπεριλαμβάνεται ο όρος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στην ονομασία των Σκοπίων. (Μπορεί να το συζητούσαμε ‘διπλωματικά’, αλλά ποτέ δεν το αποδεχθήκαμε επίσημα.) Αυτό που έκανε ο Κώστας Καραμανλής ήταν διεθνής ‘πρωτοτυπία’, αρνητικό παράδειγμα για την διεξαγωγή διαπραγματεύσεων. Οι Σκοπιανοί το πήραν, χωρίς να δώσουν τίποτε και μετά συνέχισαν να διεκδικούν περισσότερα.
  Ο Κώστας Καραμανλής ήταν αεικίνητος στο θέμα του σχεδίου Ανάν. Εγκλημάτησε στο θέμα της Μακεδονίας.
  Και τα πανηγύρια για το ‘βέτο’ στο Βουκουρέστι ήταν και είναι άνευ ουσίας.

  • Fanis avatar
   Fanis @ StarPowerNone 05/12/2011 20:37:02

   Αδελφε σταρνοουαν θελεις να πεις τιποτα και δεν το καταλαβαινουμε?
   Ποια συνθετη εδωσε ο Καραμανλης και που,πως,ποτε??? Το 2007?

   Α! κατι τρεχει εδω .Κατι δεν κολλαει αδελφε..
   Ισως ,λεω,ισως ξαναλεω ,πως να στο πω ισως λεω καλον ηταν να πας και σε κανενα ψυχιατρο,δεν ειναι κακο μην τον παρεξηγησεις αδελφε ..
   Για παν ενδεχομενο..

   ισως ξαναματαλεω ειπαμε

  • Mara avatar
   Mara @ StarPowerNone 05/12/2011 21:10:13

   StarPowerNone,

   Για πές μας ποιά είναι η σύνθετη ονομασία που έδωσε... ο Καραμανλής, να την μάθουμε και εμείς???

  • StarPowerNone avatar
   StarPowerNone @ StarPowerNone 05/12/2011 22:31:37

   Αποδέχθηκε επίσημα σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και συζητούσε για «Βόρεια Μακεδονία», «Μακεδονία του Βαρδάρη» και άλλα… για όλες τις χρήσεις κλπ., κλπ. Τα είπε και δημόσια στην ‘συζήτηση’ (debate) των πολιτικών αρχηγών πριν τις εκλογές του 2007, και προφανώς τα είχε ανακοινώσει και στους ‘πάτρωνές’ μας. Μέχρι τότε ΚΑΜΙΑ ελληνική κυβέρνηση ΔΕΝ είχε δηλώσει ΕΠΙΣΗΜΑ ότι αποδέχεται τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στην ονομασία των Σκοπίων. Ότι και να πιστεύει κανείς για το θέμα, ΔΕΝ παραχωρείς κάτι τόσο σημαντικό στις διεθνείς σχέσεις αν δεν εξασφαλίσεις κάποιο αντίστοιχο και ισοδύναμο αντάλλαγμα.
   Ψάξτε το.

 23. Mara avatar
  Mara 05/12/2011 22:57:52

  A... συζητούσε.... γενικά και αόριστα....
  Άλλο λοιπόν συζητούσε και άλλο αποδέχτηκε επίσημα κάτι συγκεκριμένο.
  Όσο για την σύνθετη ονομασία που θεωρείς ότι ήταν παραχώρηση....
  Όσο θα δείς εσύ συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών για όλες τις χρήσεις, άλλο τόσο θα δώ και εγώ....
  Έτσι θα σέρνεται και λύση δεν πρόκειται να δοθεί ποτέ!!!
  Γιατί απλούστατα..., το ένα όνομα θα μας "ξυνίζει" και το άλλο θα μας "βρωμάει"
  Άμα δεν καταλαβαίνεις και αυτό... τί να σου πώ?

 24. Pluto avatar
  Pluto 05/12/2011 23:07:12

  Περίσσεψαν οι από πολυθρόνας στρατηγούντες διεθνολόγοι και διπλωμάτες, με όλο τον σεβασμό σε ορισμένους σχολιαστές!
  Για το Αιγαίο καμιά δουλειά δεν έχουμε να πάμε στην Χάγη. Faoul το ερώτημα καί μόνο κ. Ροδινέ !Οφείλουμε να ασκήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, δηλαδή επέκταση των χωρικών υδάτων και εκμετάλλευση του θαλασσίου υπεδάφους. Αμφότερα είναι βήματα που απαιτούν ενδελεχή προετοιμασία και εξασφάλιση διεθνούς ανοχής και διεθνών συμμαχιών. Για το θαλάσσιο υπέδαφος στο Αιγαίο και το νομικό σχήμα της υφαλοκρηπίδας και το οικονομικό σχήμα της ΑΟΖ προσφέρονται.
  Αυτοί που προτείνουν να πάμε στην Χάγη για το Αιγαίο, ουσιαστικά θέτουν υπό την κρίση του Διεθνούς Δικαστηρίου τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Πώς, άλλωστε θα μπορούσαμε να προσφύγουμε πρώτοι εμείς στο Διεθνές Δικαστήριο για την άσκηση δικαιωμάτων που μας αναγνωρίζει το Δίκαιο της Θάλασσας ; Aν προσφύγει η Τουρκία, αποδεχόμενη ταυτόχρονα καί την αρμοδιότητα του Δικαστηρίου και το Δίκαιο της Θάλασσας, τότε βεβαίως θα πάμε στην Χάγη για να υπερασπισθούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Επισημαίνω ότι το ΔΔΧ δεν είναι αρμόδιο -- λόγω καταγεγραμμένη Ελληνικής επιφύλαξης -- να εξετάσει θέματα απτόμενα της εθνικής άμυνας και ασφάλειας. Άρα, μόνο για θέματα εκμετάλλευσης μπορεί να επιληφθεί το Δικαστήριο, εάν προσφύγουν σχετικώς οι Τούρκοι.
  Στην Χάγη προσέφυγαν οι Σκοπιανοί όταν είδαν ότι επί 7 και πλέον μήνες μετά το βέτο του Βουκουρεστίου επιμέναμε να μην καταγγέλλουμε την Ενδιάμεση Συμφωνία. Τα έλεγε τότε ο Σταύρος Λυγερός πολύ τεκμηριωμένα, γιατί δηλ. έπρεπε να την καταγγείλουμε. Αλλά η Ντόρα, η ΝΔ και η γνωστή χορεία των διπλωματών που σιτίζεται από τα απόρρητα επέμεναν αλλιώς. Όταν για τους νομικούς χειρισμούς της Ντόρας διαφώνησε ο τότε Α΄Πολιτικός Διευθυντής Σταύρος Βασιλόπουλος, εκπαραθυρώθηκε στην άνευ σπουδαστών Διπλωματική Ακαδημία. Ανέλαβε ο πάντα πρόθυμος συνταξιούχος κ. Σαββαϊδης ο ίδιος που χειρίζεται τώρα το θέμα της ΑΟΖ και η Εμπειρογνώμων της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας του ΥΠΕΞ κα Τελαλιάν, αμφότεροι προσωπικές επιλογές της Ντόρας. Αυτοί οι δύο κάνανε μία προβλέψιμα μέτρια νομική παρουσίαση ,όμως το μείζων είναι ότι δεν υπήρξε καμιά δράση της Ελλάδας στα παρασκήνια εκεί όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις. Άφησε ο Καραμανλής την νομική δικαίωση του βέτο στην γνωστή υπέρμαχο της Μακεδονίας και θανάσιμη αντίπαλό του Ντόρα. Ηλθε μετά ο ΓΑΠ στο ΥΠΕΞ καί το ίδιο δίδυμο (= αποδιοπομπαίους τράγους γιά μιά προβλέψιμη καί διά παραλείψεων ήττα) διατήρησε,βάλτου ρίγανη!Τώρα όμως ήλθε στην Ελλάδα (όχι στον Κωστάκη ούτε στον Γιωργάκη ούτε στην Ντόρα) ο πικρός λογαριασμός! Τί μπορεί να κάνει ,δίχως λαίκή νομιμοποίηση καί κυβερνητική εξουσία ο Σαμαράς;; Καλός άνθρωπος ο κ. Δήμας αλλά οι περιστάσεις δεν απαιτούν ψελλίσματα. Απαιτούν γνώσεις,ενεργητικότητα,τόλμη,δύναμη,φαντασία,σθένος!Οχι να σε κάνει ρόμπα δημοσίως ο κάθε Βεστερβέλλε καί η κάθε Ευρωπαία αδελφή !
  Αφού δεν παίρνουμε με τα παλούκια το πολιτικό προσωπικό των κομμάτων εξουσίας, χάνουμε-πολύ απλά- την χώρα μας ...Καί οι περισσότεροι δεν (θέλουμε να) έχουμε άλλη ούτε στας Ευρώπας ούτε στη Μόσχα ούτε εκείθεν του Ατλαντικού...

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Pluto 05/12/2011 23:17:11

   Προβλήματα δημιουργούν οι απαντήσεις, όχι τα ερωτήματα....

 25. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 06/12/2011 01:15:39

  Διαφωνω.Τους Σκοπιανους δεν τους ενδιαφερει η δικη μας αναγνωριση αλλα να μπουν στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.Αν το πετυχουν αυτο αδιαφορουν για τα υπολοιπα.
  Οσον αφορα τα ελληνοτουρκικα εξαρταται απο τη διατυπωση του ερωτηματος και του θεματος.

 26. epi avatar
  epi 06/12/2011 09:07:07

  "Όλος ο κόσμος να τους αναγνωρίσει, όσο η Ελλάδα αρνείται, για αυτούς θα υπάρχει θέμα."
  Σωστός ο λόγος! Έχει ειπωθεί πάμπολες φορές από σοβαρούς ανθρώπους. Μία επίσκεψη στους Ευζώνους και θα καταλάβει κανείς ότι όντως έτσι είναι. Έχεις δεί κανείς να τσακώνονται Σκοπιανοί οδηγοί φορτηγών μεταξύ τους; (Αλβανοί με ντόπιους;) Τότε θα καταλάβει κάποιος ότι δεν μπορούν να υπάρξουν σαν χώρα χωρίς εμάς.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ epi 06/12/2011 12:54:16

   Οι "σοβαροι ανθρωποι" που το ειπαν αυτο θελουν να μεταθεσουν το ζητημα σε μια δηθεν υπερηφανη εσωστρεφη σταση που δεν θα μας προσφερει τιποτα αλλα θα απαλλαξει τους ιδιους απο την επιπονη προσπαθεια να εξηγησουν τις πραγματικοτητες στο λαο και τις επιλογες που εχει.
   Παρομοια νοοτροπια ειχαν και για τα οικονομικα,το δανεισμο και το Μααστριχτ και καταληξαμε εκει που καταληξαμε.
   Ειναι φανερο οτι ο στοχος καθολου ονομα Μακεδονια ειναι αδυνατος.
   Εφικτος και πολυ δυσκολος ειναι ο στοχος "συνθετη ονομασία".
   Αλλα αυτος ο στοχος προυποθετει και δικη μας αποδοχη της συνθετης ονομασιας.Εκεινοι λοιπον που λενε οτι τα Σκοπια ενδιαφερονται δηθεν μονο για τη δικη μας αναγνωριση θελουν με τη συνεχη αδιαλλαξια να φθασουμε στο σημειο ολοι οι αλλοι να τους αναγνωρισουν ως Μακεδονια ,εμεις να επιμενουμε στο "καθολου Μακεδονια" και το ζητημα να ληξει ετσι και να βαυκαλιζονται οτι "νικησαμε".
   "Νικησαμε" με το να τους λεμε εμεις Σκοπια και ολοι οι αλλοι Μακεδονια Ετσι δεν χρειαζεται να συγκρουσθουμε και εσωτερικα.
   ΟΜως το θεμα ξεκινησε για το πως η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ θα ονομαζει τα Σκοπια και αυτο αναφερει και η αποφαση του ΟΗΕ για ονομα κοινης αποδοχης και αυτο σημαινει το erga omnes.
   Oποιος λοιπον λεει οτι οι Σκοπιανοι ενδιαφερονται μονο για το πως εμεις θα τους ονομαζουμε παραβιαζει ανοιχτες θυρες γιατι παει στη διπλη ονομασια που ηδη τα Σκοπια δεν εχουν προβλημα.Απλως αν σκηνοθετηθουν καταλληλα τα πραγματα δεν θα υπαρξει και καμμια συμφωνια οποτε δεν θα "προδωσει" κανεις και θα βαφτισθει η ηττα "νικη".
   Ο Καραμανλης προς τιμην του δεν υποχωρησε στην ευκολη λυση.Καλλιστα μπορουσε να μην βαλει βετο ,να μπουν ως FYROM ,να πει εγω δεν δεχθηκα αλλο ονομα και μπαινοντας μετα οι συνομιλιες να ατροφησουν ,ολος ο κοσμος να τα ονομαζει Μακεδονια ,εμεις Σκοπια και διαφοροι να λενε αφου εμεις δεν τους αναγνωρισαμε "νικησαμε".
   Αντ αυτου διεμηνυσε οτι ειναι ετοιμος για το Νεα ή Βορεια Μακεδονια,απεσπασε με βαση αυτο τη γαλλικη στηριξη και ηταν ετοιμος για τη συνθετη ονομασια (οποτε πολλοι θα τον κατηγορουσαν για "προδοτη").Δεν το θελησαν τα Σκοπια.
   Λοιπον το ζητημα δεν αφορα πως εμεις θα τους λεμε αλλα τι ταμπελακι θα εχουν στον ΟΗΕ,το ΝΑΤΟ,την ΕΕ και αλλου.

 27. Ο Βόγλης avatar
  Ο Βόγλης 06/12/2011 18:31:56

  ΕΧΕΤΕ ΛΑΘΟΣ, ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
  ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ!

  par.(2) finds, by fifteen votes to one, that the Hellenic Republic, has breached its obligation under Article 11, paragraph 1, of the Interim Accord of 13 September 1995;
  αλλά !!!
  par.(3)rejects, by fifteen votes to one, all other submissions made by the former Yugoslav Republic of Macedonia.

  μία και "η σημαντικότερη" εκ των (submissions) αιτήσεων (της ΠΓΔ) που (rejects) απορρίπτει , είναι "το να διατάξει την Ελλάδα να μην το ξανακάνει".

  Αν λοιπόν το ξανακάνουμε, θα καταδικαστούμε και πάλι μόνο επειδή θά έχουμε κόψει το σχοινί, αλλά όχι για την απώλεια του γαΐδάρου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.