03/06/2012 18:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Να βρεθούν οπωσδήποτε χρήματα για τα φάρμακα των καρκινοπαθών

Από την πρώτη στιγμή είχαμε θίξει στο antinews το μεγάλο πρόβλημα με τα φάρμακα των καρκινοπαθών και τον καθημερινό γολγοθά που αντιμετωπίζουν. Είχαμε πει ότι ανεξάρτητα ποιος είναι υπεύθυνος για τη διάλυση του ΕΣΥ, πρέπει να τα βρουν τα κόμμα τα μεταξύ τους και να λυθεί το θέμα.

Όπως μεγάλη ευθύνη έχουν και οι φαρμακοποιοί που ενώ κέρδιζαν ποσοστά πάνω από 35%, όταν τους κόπηκε η μάσα, φωνάζουν και οδύρονται. Όταν τα περιθώρια κέρδους ήταν μεγάλα δεν είχαν πρόβλημα να περιμένουν και ένα και δύο χρόνια για να πληρωθούν.

Τι να πούμε για τους φαρμακοβιομήχανους που θησαύριζαν στο Ελλαδιστάν και τώρα που δεν υπάρχει χρήμα εκβιάζουν βάζοντας μπροστά τις ζωές άρρωστων ανθρώπων.

Είχαμε πει ότι είναι ντροπή για την ελληνική κοινωνία να αφήνονται άνθρωποι στην τύχη και να πεθαίνουν γιατί δεν έχουν να πληρώσουν τα φάρμακα που έπρεπε να τα βρίσκουν απρόσκοπτα.

Τελικά, ο κ. Λοβέρδος ζήτησε την συννενόηση όλων των κομμάτων ώστε να βρεθούν λεφτά και η υπηρεσιακή κυβέρνηση να λύσει το πρόβλημα.«Αν υπήρχε Κυβέρνηση θα είχε δώσει λύση αμέσως στο θέμα των φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς» είπε ο κ. Λοβέρδος και συμπλήρωσε ότι «η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση» και τόνισε  πως "το πρόβλημα λύνεται!".

Όμως, κάποιοι, ακόμη και σε μια τέτοια κατάσταση, λειτουργούν κομματικά και ακραία συνδικαλιστικά. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας, προσκείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και της θεωρίας τους χάους δήλωσε για τον κ. Λοβέρδο.

«Ενώ ως υπουργός Υγείας ενέχεται στο έγκλημα κατά της ζωής των καρκινοπαθών, υποδύεται τώρα τον ιατροδικαστή και μάλιστα ζητά να διενεργήσει ο ίδιος νεκροψία στο θύμα του! Γιατροί και ασθενείς έχουν ιδίαν αντίληψη για το πρωτόγνωρο διαλυτικό μένος με το οποίο λειτούργησε ο κ. Λοβέρδος εναντίον της δημόσιας υγείας» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Βαρνάβας.

Δήλωση για την υπόθεση έκανε και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς ο οποίος είπε ότι πρέπει να βρεθεί λύση και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους: «Είναι αλήθεια ότι το Δημόσιο χρωστά πολλά στους φαρμακοποιούς, στους γιατρούς, στα εργαστήρια, στις ιδιωτικές κλινικές, στους εργαζομένους, στο νοσηλευτικό προσωπικό, στους προμηθευτές των νοσοκομείων και στον ΕΟΠΥΥ.

Όμως, οι άρρωστοι, οι ηλικιωμένοι δεν επιτρέπεται να ταλαιπωρούνται άλλο.Οφείλουμε να βάλουμε πάνω από όλα την υγεία των Ελλήνων πολιτών και ιδίως εκείνων που στερούνται οικονομικής δυνατότητας.

Ήρθα σε επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό και τον παρότρυνα να βρεθούν με οποιοδήποτε τρόπο χρήματα, ώστε να εξασφαλιστεί η χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους και ιδιαίτερα στους βαριά και χρόνια πάσχοντες.

Καλώ τους φαρμακοποιούς και τους προμηθευτές υγείας να δείξουν ευαισθησία και κατανόηση και να μην στερήσουν από τους πολίτες, που δεν φταίνε σε τίποτα, την παροχή φαρμάκων και υπηρεσιών Υγείας στον κρίσιμο χρόνο που διανύουμε.

Η χρηματοδότηση του συστήματος Υγείας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, γιατί η Υγεία αποτελεί το υπέρτατο αγαθό για κάθε Ελληνίδα και Έλληνα.Η Νέα Δημοκρατία θα το προασπίσει».

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναείδε το δέντρο και όχι το δάσος. Αντί να κάνει εποικοδομητικό διάλογο απλά αποφάσισε να κρίνει τη δήλωση του Λοβέρδου, λες κι αυτός είναι το πρόβλημα τη στιγμή που πεθαίνει κόσμος. Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου:. «Ο πιο πρόθυμος στην υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών και ων συνταγών της τρόικα, ο εξολοθρευτής του δημόσιου συστήματος υγείας και δημιουργός του καταδικασμένου σε κατάρρευση ΕΟΠΥΥ, πρώην υπουργός Υγείας, κ. Λοβέρδος, προσπαθώντας να αποσείσει τις τεράστιες ευθύνες του για τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, εν προκειμένω της φαρμακευτικής περίθαλψης, την αποδίδει σε 'ακυβερνησία'. Οι πάντες, όμως, σε αυτόν τον τόπο γνωρίζουν ότι το εκρηκτικό πρόβλημα έλλειψης φαρμάκων που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές οφείλεται στη δραματική υποχρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ» ανέφερε το τμήμα Υγείας-Πρόνοιας του ΣΥΝ.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 03/06/2012 19:01:48

  ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ; Να προσθέσω και εγώ την διαμαρτυρία μου και την αγανάκτηση μου φάκτορα. Είμαι και εγώ καρδιοπαθής, έχω γραμμένα τα φάρμακα μου και δεν μπορώ να τα πάρω! Τόσα λεφτά που έχω πληρώσει στο ΙΚΑ και στο ΤΕΒΕ που έχουν πάει; Λίγο σεβασμός στον απλό πολίτη δεν υπάρχει;

 2. tak avatar
  tak 03/06/2012 19:09:50

  Αν δεν βρεθεί λύση κι αν δεν εισακουστεί η Νέα Δημοκρατία:

  "Ο Θεός των πνευμάτων και πάσης σαρκός, ο τον θάνατον καταπατήσας, τον δε διάβολον καταργήσας, και ζωήν τω κόσμω σου δωρησάμενος, αυτός, Κύριε, ανάπαυσον την ψυχήν του κεκοιμημένου δούλου σου Έλληνα Κιοπωστονλένε, εν τόπω φωτεινώ, εν τόπω χλοερώ, εν τόπω αναψύξεως, ένθα απέδρα οδύνη, λύπη και στεναγμός. Παν αμάρτημα το παρ’ αυτού πραχθέν εν λόγω ή έργω ή διανοία, ως αγα¬θός και φιλάνθρωπος Θεός, συγχώρησον ότι ουκ έστιν άνθρωπος, ος ζήσεται και ουχ αμαρτήσει, συ γαρ μόνος εκτός αμαρτίας υπάρχεις, η δικαιο¬σύνη σου δικαιοσύνη εις τον αιώνα, και ο νόμος σου αλήθεια".
  Συγνώμη Κύριε, να σου τους στείλουμε και προ - διαβασμένους και προ - κλαμένους!
  Έλεος! Κρίμα! Ντροπή!

  • juliet avatar
   juliet @ tak 03/06/2012 19:26:29

   καλησπέρα στον Αγανακτισμένο
   αλλά αυτή η ιστορία είναι πολύ παλιά και με πολύ χρήμα.

 3. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 03/06/2012 19:19:02

  ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ. ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΧΟΥΜΕ! Μπερδεύτηκα με τον τίτλο φάκτορα. Αντί για καρκινοπαθείς διάβασα καρδιοπαθείς. Δεν πειράζει όμως. Καρκινοπαθής είναι η μητέρα μου. Χαρίκλεια Δημάρη το όνομα της. Μου δίνεται η ευκαιρία να πω πως τα κόμματα πρέπει να γίνουν πιό πρακτικά αφού πρακτικά είναι και τα προβλήματα του Ελληνικού λαού. Έχουμε βαρεθεί τα λόγια περί κεντροαριστερών και κεντροδεξιών λύσεων.

 4. aris avatar
  aris 03/06/2012 19:21:50

  Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΚΩΔΙΚΟ ΚΩΔΙΚΟ ΤΗΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ 12 ΔΙΣ ΣΠΑΤΑΛΗ;ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

 5. voter avatar
  voter 03/06/2012 19:22:13

  "Παρότρυνση" στον πρωθυπουργό , "έκκληση ευαισθησίας και κατανόησης" στους φαρμακοποιους και την φαρμακοβιομηχανία , επιθετικοι προσδιορισμοί στην Συριζο-ανακοίνωση και τον Λοβέρδο να ζητα τωρα στο και 5' "συννενοηση " για να λυθει το πρόβλημα .

  Ας δουμε όλοι μαζί τον πολιτικο μας καθρέφτη .Θελει κατι περισσότερο Προεδρε απο παροτρυνσεις και εκκλησεις .

  • constantinos avatar
   constantinos @ voter 03/06/2012 21:07:22

   Σαs παραπεμπω στο eNikos για να δειτε τα ευγενικα σχολια σχετικα με την δηλωση του προεδρου για τα φαρμακα. Καλα ακομη δεν εχετε καταλαβει οτι κινδυνευουμε σε λιγο καιρο να γινουμε Συρια. Καλυτερα να βγει πρωτοs o Συριζα. Θα πεσει πεινα αλλα θα αποφυγουμε τον εμφυλιο. Σε δυο μηνεs οταν συνηδειτοποιησουν και πλεον φανατικοι οτι ο παραδεισοs που τουs εταξε ο αρχηγοs τουs ειναι τελικα κολαση θα ειναι οι πρωτοι που θα τον παρουν στο κυνηγι.

 6. Γ.Τ. avatar
  Γ.Τ. 03/06/2012 21:09:26

  Το θέμα των φαρμάκων θα κρίνει τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Κάθε μέρα που περνάει και δεν θα δίνεται λύση θα διογκώνεται η αγανάκτηση του κόσμου. Ο κόσμος χρεώνει την καταστροφή του συστήματος υγείας στα μνημόνια και στο Λοβέρδο. Τα σκάγια όμως παίρνουν και τη ΝΔ που δυστυχώς συμμετείχε στην κυβέρνηση Παπαδήμου και δεν προστάτευσε τον ευαίσθητο χώρο της υγείας από τις επιταγές των δανειστών.

 7. Νίκος avatar
  Νίκος 03/06/2012 23:16:36

  Να πω 2 πράγματα χωρίς βερμπαλισμούς

  1) Αυτή τη στιγμή από τα φάρμακα των καρκινοπαθών τα 9 στα 10 δίνονται μόνο από τον ΕΟΠΥΥ και όχι από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

  2) Ασχέτως αν κάποιος συμπαθεί τους φαρμακοποιούς ή όχι εγώ (σαν πρώην ιδιωτικός υπάλληλος και μετά φαρμακοποιός πενταετίας και άρα χωρίς τα εκατομμύρια πίσω μου) θα σας πω το απλό, ότι τα φάρμακα δεν προυπάρχουν στα ράφια μας, αγοράζονται τοις μετρητοίς. Επειδή αυτή τη στιγμή η στρόφιγγα έκλεισε σε όλη την αλυσίδα, ΕΟΠΥΥ-εταιρίες-φαρμακαποθήκες-φαρμακεία, δεν τα έχουμε τα φάρμακα και τα κρύβουμε, απλά δεν τα έχουμε γιατί δεν έχουμε να τα αγοράσουμε, είμαστε ιδιώτες και δεν γίνεται να καλύψουμε τέτοια κόστη.

  Αυτά τα λίγα και χωρις να επεκταθώ στα οφειλόμενα του κλάδου γιατί το κράτος χρωστάει παντού και για να μη θεωρηθεί ότι ευλογάω τα γένια μου.

  Παρόλα αυτά να ξέρετε ότι τα πραγματικά επείγοντα εξακολουθούμε και τα δίνουμε (τουλάχιστον εγώ)

  Τέλος και σημαντικότερο, είδα με χαρά την επέμβαση του εισαγγελέα, μακάρι να το φτάσει στην άκρη το θέμα γιατί από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι.

 8. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 04/06/2012 00:06:41

  Γιατί εσύ και κάποιοι άλλοι πονηροί, στις προηγούμενες εκλογές ψηφίσατε άλλους εθνοσωτήρες. Να ζητήσετε από αυτούς τη λύση λοιπόν!

 9. Νίκος Κ. avatar
  Νίκος Κ. 04/06/2012 13:30:33

  Λυπάμαι πάρα πολύ που έφτασε η ώρα να εναντιωθώ σε αρθρογράφο του antinews.
  Δεν είναι δυνατόν όμως να γράφετε τέτοια πράγματα.
  Κέρδος πάνω από 35 % ;;;;;;;;;;;;;;
  Πάτε καλά ; Που τα είδατε αυτά ;
  Μάλλον πρέπει να ενημερώνεστε καλύτερα σε κάποια θέματα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.